فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت، اقتصاد و کارآفرینی
سال یکم شماره 3 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سعید صفاریان همدانی*، لیلا فرهادی سنگدهی صفحات 1-19
    هدف کلی این تحقیق بررسی تاثیر گرایشات کارآفرینانه، بازار و مدیریت دانش بر تولید پاک و مزیت رقابتی پایدار در شعب بانک اقتصاد نوین استان مازندران بوده است. جامعه آماری این تحقیق کلیه کارکنان شعب بانک اقتصاد نوین در استان مازندران به تعداد 90 نفر می باشند. نمونه آماری این تحقیق نیز بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعداد 73 نفر می باشد که به صورت تصادفی طبقه ای بر حسب شعبات بانک انتخاب شدند. پژوهش از نظر هدف کاربردی است و بر اساس جمع آوری داده های مورد نظر، در زمره پژوهش های توصیفی از نوع همبستگی بوده که جهت گردآوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد جوی ماراس (2018) با 22 گویه (گویه های 1 تا 4 مربوط به متغیر گرایشات کارآفرینانه، گویه های 5 تا 9 مربوط به متغیر بازار، گویه های 10 تا 13 مربوط به متغیر مدیریت دانش، گویه های 14 تا 17 مربوط به متغیر تولید پاک و گویه های 18 تا 22 نیز مربوط به متغیر مزیت رقابتی پایدار) به درجه بندی لیکرت 5 گزینه ای مورد استفاده قرار گرفته است. از آنجایی که پرسشنامه استاندارد می باشد از روایی لازم برخوردار هست با این حال برای تایید نهایی به رویت استاد راهنما و استاد مشاور و چند تن از اساتید خبره رسیده است. برای پایایی آن ها نیز از آلفا کرونباخ استفاده شد که به ترتیب گرایشات کارآفرینانه برابر 0.71، بازار برابر 0.80، مدیریت دانش برابر 0.74، مزیت رقابتی پایدار برابر 0.84 و تولید پاک برابر 0.88  می باشد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز از نرم افزارهای آماری SPSS و Smart PLS استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است گرایشات کارآفرینانه و مدیریت دانش بر تولید پاک تاثیر دارند اما رابطه بازار و تولید پاک معنادار نشد. تولید پاک بر مزیت رقابتی پایدار تاثیر معنادار دارد. همچنین گرایشات کارآفرینانه و مدیریت دانش بر مزیت رقابتی با نقش میانجی تولید پاک تاثیر معنادار دارند اما بازار بر مزیت رقابتی با نقش میانجی تولید پاک تاثیر معنادار ندارد.
    کلیدواژگان: گرایشات کارآفرینانه، بازار، مدیریت دانش، تولید پاک، مزیت رقابتی پایدار، بانک اقتصاد نوین
  • مهرداد ملیجی، نورالله اسدی* صفحات 20-39

    قابلیت بازاریابی، باتوجه به انطباق سازمانی ابزار مناسبی جهت دستیابی شرکت ها به بهبود عملکرد توسعه محصول جدید است. درک چگونگی رابطه قابلیت های بازاریابی،  انطباق سازمانی و عملکرد توسعه محصول جدید از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ لذا سوال اصلی این تحقیق این است که آیا بین قابلیت های بازاریابی انطباق سازمانی و عملکرد توسعه محصول جدید تاثیر دارد یا خیر. تحقیق حاضر از انواع تحقیقات توصیفی - پیمایشی است و ازآنجایی که به دنبال یافتن تاثیر بین متغیرهای پژوهش هستیم این تحقیق از نوع رگرسیون نیز است. جامعه آماری تحقیق، جامعه آماری تحقیق، متشکل از کلیه مدیران، معاونین و کارشناسان بخش بازاریابی و فروش شرکت های لبنی گلا، کاله و هراز آمل هستند که در حدود 147 نفر می باشند. به منظور دستیابی به اهداف پژوهش 107 نفر به طور نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآ وری اطلاعات، از طریق پرسش نامه استاندارد است که در بین افراد نمونه تقسیم گردید و با اخذ پرسش نامه ها و اطلاعات به دست آمده از فرضیه های مورد تحقیق مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. نتایج آزمون فرضیات، نشان دهنده تاثیر قابلیت های بازاریابی بر عملکرد توسعه محصول جدید می باشد و تاثیر قابلیت های بازاریابی بر عملکرد توسعه محصول جدید می تواند از طریق ساختار مبتنی بر مشتریان و یکپارچگی میان عملکردی تعدیل شود. اما تاثیر قابلیت های بازاریابی بر عملکرد توسعه محصول جدید نمی تواند از طریق تمرکززدایی تعدیل شود. همچنین می توان نتیجه گرفت که  انتفاع و  اکتشاف در تاثیر قابلیت های بازاریابی بر عملکرد توسعه محصول جدید نقش میانجی جزئی دارد.

    کلیدواژگان: قابلیت های بازاریابی، عملکرد توسعه محصول جدید، ساختار مبتنی بر مشتریان، یکپارچگی میان عملکردی
  • شروین مقصودی، حسین فرزاد* صفحات 40-55

    سرمایه گذاری های بازاریابی رابطه مند، قدردانی مشتری و وفاداری رفتاری، ابزار مناسبی جهت دستیابی شرکت ها به عملکرد بازار بهتر هستند که درک چگونگی تاثیر سرمایه گذاری های بازاریابی رابطه مند بر قدردانی مشتری و وفاداری رفتاری در شرکت بیمه آرمان از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ لذا هدف اصلی این تحقیق شناسایی تاثیر سرمایه گذاری های بازاریابی رابطه مند بر قدردانی مشتری و وفاداری رفتاری در شرکت بیمه آرمان است. این تحقیق بر اساس اهداف، از نوع تحقیقات کاربردی است و بر اساس جمع آوری داده ها و طرح تحقیق به روش توصیفی - پیمایشی است و ازآنجایی که به دنبال یافتن رابطه بین متغیرهای پژوهش هستیم این تحقیق از نوع همبستگی نیز است. در تحقیق حاضر جامعه آماری مشتریان احتمالی شرکت بیمه آرمان استان مازندران هستند  که باتوجه به جدول مورگان تعداد نمونه تحقیقی حاضر، برابر با 385 می باشد که از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه استفاده شده است. جهت بررسی ادعای نرمال بودن توزیع از آزمون کولموگوروف - اسمیرنوف (KS) استفاده کرده ایم. نتیجه آزمون کولموگوروف - اسمیرنوف (K.S) این مطلب است که ادعای نرمال بودن توزیع مربوطه پذیرفته می شود؛ بنابراین جهت برای بررسی فرضیات تحقیق از مدل رگرسیون استفاده کرده ایم که نتایج حاکی از آن است که سرمایه گذاری های بازاریابی رابطه مند و ابعاد آن (پست مستقیم، پاداش های ملموس، ارتباطات بین فردی و رفتار ترجیحی) تاثیر مثبت و معناداری بر قدردانی مشتری دارد و پست مستقیم و رفتار ترجیحی دارای بیشترین تاثیر بر قدردانی مشتری می باشد. همچنین تاثیر قدردانی مشتری بر وفاداری رفتاری مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: سرمایه گذاری های بازاریابی رابطه مند، قدردانی مشتری، وفاداری رفتاری، شرکت بیمه آرمان
  • محدثه باباجانی بابلی*، بردیا عندلیب صفحات 56-64

    هدف اصلی این پایان نامه شناسایی رابطه بین ویژگی های ساختاری و محتوایی یک شعار تبلیغاتی مناسب برای بانک ها از منظر مشتریان و رفتار خرید مشتریان  (بانک های دولتی و خصوصی-ملت،پارسیان،ملی و انصار) در شهر تهران در سال 1394 است.متغیر وابسته در این پژوهش بر اساس تحقیق کاتلر و آرمسترانگ (2008) از عوامل فردی موثر بر رفتار خرید مشتریان، سه عامل شامل: میزان رضایت، وفاداری و اعتماد مشتریان به بانک انتخاب شده است. متغیر مستقل نیز براساس نظریه دستور گشتاوری چامسکی (1957) شعار تبلیغاتی به دو بعد محتوایی و ساختاری تقسیم شده است. مدل محقق ساخته عزیزی و دیگران (1391) و عوامل فردی رفتار خرید مشتریان کاتلر و آرمسترانگ (2008) استفاده می شود. تعداد 200 پرسشنامه بین اعضای جامعه آماری مشتریان بانکها) توزیع و جمع آوری و پس از محاسبه انحراف معیار سوالات، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند.روش گردآوری اطلاعات از طریق پرسشنامه محقق ساخته و جمع آوری شده است.روش تجزیه و تحلیل داده هابا استفاده از آزمون و تحلیل فرضیات با آماره توصیفی (میانگین، ماکزیمم و...) و آماره استنباطی (آزمون کلموگروف اسمیرونف) و آزمون پیرسون و ضریب همبستگی از طریق نرم افزار SPSS انجام گرفته است. نتایج تحقیق نشان دادکه بین یک شعار تبلیغاتی بانکی و رفتار خرید مشتریان رابطه معناداری وجود دارد. همچنین ابعاد محتوایی و ساختاری شعار تبلیغاتی بانکی با مولف های رفتار خرید مشریان شامل "اعتماد" ، "رضایت" و "وفاداری" رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: تبلیغات، شعار تبلیغاتی، تحلیل محتوا، بانک
  • مهران بهرام ارجاوند*، علی کلانتری، یگانه خراط، فاطمه کمالی نژاد صفحات 65-79

    در پی بحران مالی و بی اعتمادی به نهادهای مرکزی در سال 2002 بازارهای مالی جهان با پدیده نوینی به نام ارزهای مجازی و یا رمز ارزها مواجه شدند که جهان را به سرعت در بر گرفتند و متحول کردند. ارز دیجیتال یا رمز ارز شکل خاصی از پول دیجیتال است که بر پایه علم رمزنگاری ایجاد شده است. رمز ارزها تحت مدیریت هیچ بانکی نبوده و می توان ازآن برای خرید و فروش در سراسر دنیا استفاده کرد. این رمز ارز ها در بستر شبکه ی خاصی به نام بلاک چین تولید می شوند بلاک چین به عنوان یک نوآوری تکنولوژیکی مورد ستایش قرار می گیرد که امکان ایجاد انقلابی در نحوه تجارت و تعامل جامعه را در عصر امروزی فراهم می کند. در این مقاله قصد بیان چگونگی به وجود آمدن رمز ارز ها و بلاک چین ، مزایا ، معایب و کارایی های آنها را داریم.

    کلیدواژگان: ارز دیجیتال، بلاک چین، بیت کوین، عدم تمرکز، امنیت
  • اصغر اسدی امیری* صفحات 80-89
    هدف اصلی این مقاله توصیف صریح و بررسی امکان رهبری سازمانی بر مبنای  خرد  سازمانی بود. رویکرد پژوهش کیفی، با نگاهی پدیدارشناسانه از نوع توصیفی بود. در این مقاله ضمن بررسی مبنای نظری و ادبیات موجود به تبیین توسعه رهبری در مدل خرد به عنوان یک پدیده نوظهور در پاسخ به پنج سئوال کلیدی اقدام شد. در بخش نخست به چیستی مفهوم خرد و سپس به وضعیت آن در علوم معاصر و مدل های مبتنی بر خرد به اختصار اشاره شد. در ادامه ضمن بررسی پیامدهای متفاوت توسعه رهبری در مدل خرد از «خرد در عمل رهبران» بحث شد و در نهایت مولفه های روشی توسعه رهبری در مدل خرد احصاء و تبیین شد. نتایج نشان داده اند که مولفه های کلیدی توسعه رهبری در مدل خرد با گذار از آموزش رهبری به تربیت رهبر، بهره گیری از رویکرد زیبایی شناسانه، توسعه رهبری در موقعیت خاص، ضرورت تفکر میان رشته ای و چند رشته ای برای رهبران، ضرورت خویشتن بانی و گذار از رفتار سازمانی به عمل سازمانی قابل صورت بندی است.
    کلیدواژگان: خرد، رهبری، توسعه رهبری، مدل خرد، رهبری حکیمانه، رهبری خرد بنیان
|
  • Saeed Safariyan Hamedani *, Leila Farhadi Sangdehi Pages 1-19
    The overall objective of this study was to investigate the effect of entrepreneurial tendencies, market and knowledge management on clean production and sustainable competitive advantage in branches of the modern economy bank of Mazandaran province. The statistical population of this research is the total number of 90 employees of branches of Bank of Novel Bank in Mazandaran province. The sample of this research is based on the Kerjesi and Morgan tables of 73 people who were randomly selected according to the branches of the bank. The research is applied in terms of its purpose and based on the data collected, it is a descriptive-correlational study. For data collection, Maraw's standard questionnaire (2018) with 22 items (items 1 to 4 related to the variable of entrepreneurial tendencies, Items 5 to 9 relate to the market variable, items 10 to 13 of the knowledge management variable, items 14 to 17 relating to the clean production variable, and items 18 to 22 relate to the variable competitive advantage (Likert 5) An option has been used. Since the standard questionnaire is valid, it is worthwhile, however, for final confirmation, the supervisor professor and professor advisor and several expert professors have arrived. For reliability, Cronbach's alpha was used, respectively, with entrepreneurial tendencies of 0.71, the market of 0.80, knowledge management of 0.74, stable competitive advantage of 0.84, and clean production of 0.88. SPSS and Smart PLS software were used to analyze the data. The results indicate that entrepreneurial tendencies and knowledge management have an impact on clean production, but the relationship between market and clean production has not been meaningful. Clean production has a significant effect on sustainable competitive advantage. Also, entrepreneurial tendencies and knowledge management have a significant effect on competitive advantage with the role of mediator of clean production, but the market has no significant effect on competitive advantage with the role of mediator of clean production.
    Keywords: entrepreneurial tendencies, market, Knowledge Management, clean production, Sustainable Competitive Advantage, modern economy bank
  • Mehrdad Maliji, Nourollah Asadi * Pages 20-39

    Marketing capability, considering organizational adaptability, is a good tool for companies to improve the performance of new product development. Understanding the relationship between marketing capabilities and the performance of new product development is important in terms of organizational compliance. Understanding the relationship between marketing capabilities, organizational compliance and performance of new product development is important. Therefore, the main question of this research is whether there is any difference between the marketing capabilities of the enterprise compliance and the performance of the new product development. The present research is a descriptive-survey research. As we seek to find out the effects between research variables, this study is also a regression model. The statistical population of the research is the research population consisting of all managers, assistants and experts in marketing and sales of dairy companies of Gella, Kalah and Haraz Amol, which are about 147 people. In order to achieve the research goals, 107 people were selected by stratified sampling. The data gathering tool was a standard questionnaire that was divided into sample groups and analyzed by questionnaires and information obtained from the hypotheses of the research. The hypothesis test results indicate the impact of marketing capabilities on the performance of the new product development. And the impact of marketing capabilities on the performance of the new product development can be adjusted through a customer-driven structure and interoperability. But the impact of marketing capabilities on the performance of new product development cannot be adjusted through decentralization. It can also be concluded that exploitation and exploration of the impact of marketing capabilities on the performance of the development of the new product have a minor mediator role.

    Keywords: Marketing Capabilities, new product development performance, customer-driven structure, Interoperability, deconcentration
  • Shervin Maghsoudi, Hossein Farzad * Pages 40-55

    Relative marketing investments, customer appreciation, and behavioral loyalty are good tools for companies to achieve better market performance. It is important to understand how the impact of relationship marketing investments on customer appreciation and behavioral loyalty in Arman Insurance Company. Therefore, the main goal of this research is to identify the impact of relationship marketing investments on customer appreciation and behavioral loyalty in Arman Insurance Company. This research is based on the objectives of the applied research and is based on data collection and research design by descriptive-survey method. Since we seek to find the relationship between the variables of the research, this research is also a correlation type. In this research, the statistical population is the probable customers of Arman Insurance Company of Mazandaran province. According to the Cochran formula, the sample number of the present study is 385, using simple random sampling method. A questionnaire was used to collect data. We used Kolmogorov-Smirnov test (KS) to test the claim that the distribution is normal. The result of the Kolmogorov-Smirnov test (K.S) is that the claim to the normal distribution of the corresponding is accepted. Therefore, we have used the regression model to examine the hypotheses. The results indicate that the relationship marketing investments and its dimensions (direct mail, tangible rewards, interpersonal communication and preferential behavior) have a positive and significant effect on customer appreciation. Direct mail and preferential treatment have the greatest impact on customer appreciation. Also, the impact of customer appreciation on behavioral loyalty was confirmed.

    Keywords: relationship marketing investments, customer appreciation, behavioral loyalty, arman insurance company
  • Mohaddeseh Babajani Baboli *, Bardia Andalib Pages 56-64

    The main objective of this thesis is to identify the relationship between the structural characteristics and content of an advertising slogan for banks (public and private; Melat, Parsian, Meli & Ansar) in terms of customer buying behavior in Tehran, 1393-94. In this study, based on research related Kotler and Armstrong (2008), three factors; satisfaction, loyalty and trust of customers with banks have been selected as individual factors which influence customer buying behavior. Independent variable based on syntactic structures theory of Chomsky (1957), advertising slogan is divided into two dimensions; structure and content. Researcher model Azizi et al. (1391) used. 200 questionnaires among the population (banks customers) were distributed. Method of analysing the full data were made and collected through questionnaires.To test data hypotheses, using descriptive statistics (mean, maximum, etc.) and inferential statistics (Kolmogorov-Smirnov test) and Pearson  correlation coefficient were performed through SPSS software. The results showed a significant relationship between an advertising slogan banking and buying behavior of customers.Also there is a significant relationship among the content and structure of bank advertising slogan and customer buying behavior factors; "trust", "satisfaction" and "loyalty".

    Keywords: advertising, banner advertising, content analysis bank
  • Mehran Bahram Arjavand *, Ali Kalantari, Yaghaneh Kharat, Fatemeh Kamali Nejad Pages 65-79

    Following the financial crisis and distrust of central institutions in 2002, the world's financial markets were confronted with a new phenomenon called virtual currencies or cryptocurrencies, which rapidly engulfed and transformed the world. Digital currency or cryptocurrency is a special form of digital money that is based on the science of cryptography. The currency code is not managed by any bank and can be used to buy and sell worldwide. These cryptocurrencies are produced in the context of a special network called the Chinese block chain. The Chinese block chain is hailed as a technological innovation that makes it possible to revolutionize the way trade and society interact in today's era. In this article, we are going to explain how cryptocurrencies and the Chinese block chain came into being, their advantages, disadvantages and efficiencies.

    Keywords: Digital currency, Block Chain, bit coin, Decentralization, Security
  • Asghar Asadi Amiri * Pages 80-89
    The main purpose of this article was to explicitly describe and examine the possibility of organizational leadership based on organizational wisdom. The qualitative research approach was descriptive with a phenomenological view. In this article, while examining the existing theoretical basis and literature, the development of leadership in the micro-model as an emerging phenomenon was answered in response to five key questions. In the first part, what is the concept of reason and then its status in contemporary sciences and models based on reason was briefly mentioned. Then, while examining the different consequences of leadership development in the micro model, "wisdom in the practice of leaders" was discussed, and finally, the methodological components of leadership development in the micro model were enumerated and explained. The results show that the key components of leadership development in the micro model with the transition from leadership training to leadership training, using an aesthetic approach, leadership development in a specific situation, the need for interdisciplinary and multidisciplinary thinking for leaders, the need for self-determination And the transition from organizational behaviour to organizational action can be formulated.
    Keywords: wisdom, leadership, leadership development, wisdom model