فهرست مطالب

مطالعات اجتماعی - روان شناختی زنان - سال بیست و یکم شماره 4 (پیاپی 77، زمستان 1402)

فصلنامه مطالعات اجتماعی - روان شناختی زنان
سال بیست و یکم شماره 4 (پیاپی 77، زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/07
  • تعداد عناوین: 7
|
  • موسی سعادتی*، فاطمه پورعلی منجیلی صفحات 7-35

    تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه بین سرمایه فرهنگی و سرمایه اقتصادی با خشونت خانگی علیه زنان انجام شده است. روش تحقیق مورد استفاده، در پژوهش حاضر پیمایش می باشد و جامعه آماری مورد مطالعه، شامل کلیه زنان متاهل شهر قزوین بوده که از این تعداد، 380 نفر با استفاده از فرمول کوکران و به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات نیز پرسشنامه می باشد. جهت برآورد اعتبار وسیله اندازه گیری از نوع اعتبار محتوایی استفاده شده است و پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از تکنیک آلفای کرونباخ برآورد گردید. همچنین، جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS و Smart-PLS استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که میانگین میزان خشونت خانگی علیه زنان 24/61 می باشد و در این میان بیشترین میزان خشونت اعمال شده علیه زنان از نوع خشونت روانی با میانگین 29/35 است. همبستگی خطی و منفی بین سرمایه فرهنگی و سرمایه اقتصادی با تمامی ابعاد چهارگانه متغیر خشونت خانگی علیه زنان (روانی، فیزیکی، جنسی و اقتصادی) با سطح معنی داری 01/ و با اطمینان 99 درصد به ترتیب با ضرایب همبستگی 338/- و 341/- به تایید رسید. نوع روابط خطی مذکور نیز، منفی و معکوس بوده است. نتایج تجزیه و تحلیل رگرسیونی نیز نشان داد که متغیرهای مستقل تحقیق 34 درصد از تغییرات متغیر خشونت خانگی علیه زنان را پیش-بینی نموده اند. همچنین، طبق نتایج مدلسازی معادلات ساختاری، متغیرهای حاضر در مدل مسیر توانسته اند 5/42 درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین نمایند.

    کلیدواژگان: خشونت خانگی، سرمایه فرهنگی، سرمایه اقتصادی، زنان متاهل
  • اکبر طالب پور* صفحات 10-17

    طرد اجتماعی پیامدهای جبران ناپذیری بر روح و روان مطرودین دارد و آنان را با مشکلات عدیده ای مواجه می سازد یکی از آسیب های طرد اجتماعی افزایش گرایش به مصرف مواد مخدر است. پژوهش حاضر با هدف تبیین جامعه شناختی تاثیر طرد اجتماعی بر گرایش به مصرف مواد مخدر در بین زنان مراجعه کننده به مراکز ترک و بازتوانی معتادان در شهر تهران انجام شده است. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود، جامعه آماری پژوهش زنان مراجعه کننده به مراکز فوق شهر تهران بود که تعداد 385 نفر از آنان بعنوان نمونه آماری بر اساس روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. نتایج تحقیق نشان دادند؛ متغیرهای مستقل تحقیق در مجموع حدود 37 درصد از تغییرات متغیر وابسته یعنی گرایش به مصرف مواد مخدر را تبیین نموده و توضیح داده اند و حدود 60 درصد از تغییرات متغیر وابسته تحقیق خارج از مدل مغهومی محقق ارزیابی شده است، همچنین بر اساس نتایج تحقیق متغیرهای هفتگانه؛ روابط اجتماعی غیرحضوری، روابط اجتماعی حضوری، مشارکت انجمنی، حمایت های بین گروهی، حمایت های درون گروهی و مشارکت های غیر انجمنی به ترتیب بیشترین تاثیر منفی را در گرایش به مصرف مواد مخدر بر عهده داشتند، در مقابل متغیر مستقل طرد از بازار کار در گرایش افراد مورد مطالعه به مصرف مواد مخدر تاثیر مثبت داشت. بعبارت بهتر متغیرهای؛ روابط اجتماعی حضوری، روابط اجتماعی غیرحضوری، مشارکت انجمنی و حمایت های بین گروهی و حمایت های درون گروهی و مشارکت های غیرانجمنی اثر کاهنده بر گرایش به مصرف مواد مخدر داشته اند اما طرد از بازار کار اثر افزاینده داشته است، آزمون تحلیل مسیر نیز نتایج تحلیل رگرسیون چندمتغیره را مورد تایید قرار داد.

    کلیدواژگان: طرد اجتماعی، گرایش به مصرف مواد مخدر، طرد از بازارکار، حمایت های درون گروهی، مشارکت انجمنی، مشارکت غیرانجمنی
  • رضا کهن هوش نژاد*، سیده زهرا موسوی صفحات 18-26

    زنان نقش مهمی در ارتقای فعالیت های کارآفرینانه و بهبود وضعیت اقتصادی جامعه دارند. ورود زنان به فضای کسب و کار با انگیزه اجبار یا فرصت می باشد. کارآفرینی زنان اجبارگرا به عنوان کارآفرینی غیرمولد و کارآفرینی زنان فرصت گرا به عنوان کارآفرینی مولد شناخته می شود. کسب و کارهای کارآفرینان زن فرصت گرا به دلیل داشتن قابلیت های کارآفرینی بالا و سرمایه‎های مختلف انسانی، اجتماعی، مالی دارای چرخه عمر طولانی تر و پایدارتری نسبت به کارآفرینان اجبارگرا هستند و به مرحله کارآفرینی تثبیت شده می رسند و لذا سهم زیادی در رشد و توسعه اقتصادی دارند ولی کارآفرینان اجبارگرا به دلیل قابلیت های کارآفرینی پایین تر و عدم دسترسی به انواع سرمایه ها از رسیدن به مرحله کارآفرینی تثبیت شده باز می مانند و سهم چندانی در اقتصاد ایفاء نمی نمایند. هدف ازپژوهش حاضر، شناسایی عوامل موثر برگذارکارآفرینان نوپای زن اجبارگرا به کارآفرینی تثبیت شده است. این پژوهش ازنظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت پژوهش اکتشافی می باشد. جامعه آماری پژوهش را 15 نفر از کارآفرینان نوپای زن اجبارگرا ومتخصصین کارآفرینی شهرستان پلدختر استان لرستان تشکیل می دهندکه به روش هدفمند انتخاب شده اند. برای جمع آوری داده ها از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل تم بهره گرفته شد. یافته های پژوهش نشان داد که تم های اصلی پشتوانه مالی، قوانین و سیستم مالیاتی مناسب، دسترسی به مراکز توانمندساز، زیرساخت های فنی و تجاری، آموزش رسمی وغیررسمی، سرمایه اجتماعی، شایستگی های مدیریت کسب وکار، موقعیت اجتماعی،آزادی بازار و ویژگی ها و سرمایه روان شناختی در گذار کارآفرینان زن اجبارگرا به کارآفرینی تثبیت شده موثر میباشند.

    کلیدواژگان: زنان، کارآفرینی، اجبارگرا، فرصت گرا، مولد
  • ملیحه رحمانیان، مصطفی ظهیری نیا*، یاسر رستگار صفحات 27-32

    این پژوهش در پی مطالعه ی پدیدارشناختی تجربه ی زیسته زنان خانواده های چندهمسر و توصیف تجارب زیسته آن ها است. از آنجا که کمتر به روایت ها و تجارب این زنان و چالش های مواجه با آن، پرداخته شده ، مطالعه در این خصوص می تواند صدای این گروه در حاشیه باشد. روش پژوهش، پدیدارشناسی از نوع توصیفی و میدان مطالعه، خانواده های چند همسر شهرستان میناب در استان هرمزگان است. روش نمونه گیری، هدفمند و شیوه ی دسترسی به صورت گلوله برفی بوده و با 33 نفر از زنانی که در چنین خانواده هایی سالها زندگی کرده اند، مصاحبه ی نیمه ساختمند انجام گرفته و در نهایت روایت های ایشان با استفاده از تکنیک کدگذاری کلایزی تحلیل شده است. تحلیل داده ها منجر به کشف 5 مفهوم کلیدی زندگی تباه شده، واکنش های عاطفی ناسازگارانه، آشفتگی های روحی و روانی، زن دوم؛ سوگلی، آرامش در زندگی و مواجهه با هوو: از نزاع تا ترحم، همچنین 17 مفهوم ثانویه و 105 مفهوم اولیه شد. نتایج نشان داد که امروزه دیگر پدیده چندزنی برخلاف تصور که به عنوان امری فرهنگی و نسبی گرایانه نگریسته می شد، هنجاری قابل قبول برای زنان میدان مطالعه نیست. این پدیده برای زنان با شرایط، مذهب و فرهنگ یکسان همانقدر دردناک و رنج آور تلقی شده است که برای زنان دیگر با مذهب و شرایط متفاوت نیز دردناک و رنج آور درک شده است و این کاملا یک امر درونی در همه زنان می باشد.

    کلیدواژگان: چندهمسری، چندزنی، پدیدارشناسی، تجربه زیسته، شهرستان میناب
  • سعیده کربلائی ترکش دوز، زهرا سادات پورسید آقایی* صفحات 33-38
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تجربه زیسته مادران شاغل از تغییرات سبک زندگی خود در مواجهه با همه گیری ویروس کووید-19 انجام شد.

    روش

    این مطالعه از نوع کیفی و با استفاده از روش پدیدار شناسی انجام شد. جامعه آماری مادران شاغل در حوزه های گوناگون آموزشی(هنری، فرهنگی، علمی) در سال 1401-1400 شهر تهران بودند. نمونه گیری به روش هدفمند انجام شد و پس از تعداد 20 نفر به نقطه اشباع رسید. داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع آوری و با روش پدیدارشناسی اسمیت تحلیل شدند.

    یافته ها

    در این پژوهش 8 مضمون اصلی و 19 مضمون فرعی بدست آمد که مضامین اصلی عبارتند از: عادات جسمانی، آسیب پذیری روانی، مشکلات شغلی، تغییر الگوی هزینه-درآمد، تعارضات زوجین، تعارضات مادر-فرزندی ، حضور اجباری در خانه و دشواری مسئولیت های مراقبتی.

    نتیجه گیری

    نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان دهنده ضرورت توجه همه جانبه به مسائل و چالش های مادران شاغل در مواجهه با پدیده چندبعدی و پیچیده همه گیری ویروس کووید-19 و پیامدهای متعدد مثبت و منفی آن در عرصه سبک زندگی آنان است. نتایج این پژوهش برای برنامه ریزان فرهنگی وعرصه سلامت روان حائز اهمیت است.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، ویروس کووید-19، مادران شاغل، تجارب زیسته
  • معصومه ولی پور*، مه سیما پورشهریاری، عباس عبداللهی صفحات 39-49

    پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه سپاسگزاری، عذرخواهی و صمیمیت زناشویی با نقش تعدیل گری تکبر در بین زنان استان تهران انجام شده است. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری آن شامل کلیه زنان 20 تا 50 ساله استان تهران که حداقل یک سال از زندگی مشترکشان سپری شده باشد. از این میان 308 زن به روش نمونه گیری در دسترس موردمطالعه قرار گرفتند. داده ها به شکل آنلاین از طریق پرسشنامه محقق ساخته عذرخواهی، مقیاس غرور اصیل و تکبر تریسی و رابینز(2007)، پرسشنامه قدردانی یا سپاسگزاری(مک کلاف، ایمونز و تسنگ،2002) و پرسشنامه صمیمیت زوجین(واکر و تامپسون، 1983) گردآوری شده و با استفاده از نرم افزار SmartPLS-3 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. یافته ها نشان داد، سپاسگزاری با صمیمیت زناشویی رابطه مثبت اما عذرخواهی و تکبر با صمیمیت زناشویی رابطه منفی دارند. تکبر رابطه سپاسگزاری و صمیمیت زناشویی را تعدیل اما رابطه عذرخواهی و صمیمیت زناشویی را تعدیل نکرد. باتوجه به این یافته ها، توصیه می شود جهت افزایش میزان صمیمیت زناشویی، بهبود روابط زوجین و سلامت عمومی زنان، کارگاه های آموزشی توسط کارشناسان حوزه سلامت روان در جهت آگاهی بخشی زوجین نسبت به عوامل فوق الذکر، برگزار گردد.

    کلیدواژگان: تکبر، صمیمیت زناشویی، عذرخواهی، غرور، قدردانی
  • مرضیه هاشمی*، سارا حنیفه صفحات 50-58

    کووید-19 منجر به تاثیرات فراوانی بر سلامت روان و مسائل مربوط به خانواده شده است. این پژوهش با هدف تعیین رابطه بین خشونت خانگی و ناپایداری ازدواج با میانجی گری نگرش ناکارآمد بر تعهد زنان شهر کرج طی همه گیریکووید-19 انجام شد. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی و مدل معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی زنان متاهل ساکن شهر کرج در سال 1401-1400 بود. تعداد 200 نفر به روش نمونه‏گیری در دسترس انتخاب و به پرسشنامه تعهد زناشویی، پرسشنامه خشونت خانگی، پرسشنامه استاندارد بی ثباتی ازدواج، پرسشنامه نگرش ناکارآمد پاسخ دادند. مدل پیشنهادی با روش مدل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزارهای SPSS نسخه 26 و آموس تجزیه و تحلیل شد. یافته ها نشان داد مسیرهای مستقیم شامل تاثیر خشونت خانگی بر تعهد زنان، ناپایداری ازدواج بر تعهد زنان، نگرش ناکارآمد بر تعهد زنان و خشونت خانگی بر ناپایداری ازدواج در افراد نمونه در سطح 05/0 دارای همبستگی و رابطه معنادار است. همچنین اثرات غیرمستقیم ناپایداری ازدواج و خشونت خانگی از طریق نگرش ناکارآمد بر تعهد زناشویی دارای همبستگی و رابطه بین آنها معنادار است. مدل ساختاری اصلاح شده پژوهش برازش مطلوب و خوبی با داده های پژوهش داشت. نتایج نشان داد که داده های جمع آوری شده روی مدل ساختاری موردنظر همخوانی دارند بنابراین مدل خوبی بوده و روایی آن تایید شد. بنابراین رابطه بین خشونت خانگی و ناپایداری ازدواج با میانجی گری نگرش ناکارآمد بر تعهد زنان شهر کرج طی همه گیری کووید-19 تایید می شود. یافته های پژوهش با نظریه اقتدار جانسون، نظریه تعهد استانلی و مارکمن نیز مورد بحث قرار گرفت.

    کلیدواژگان: تعهد زناشویی، خشونت خانگی، نگرش ناکارآمد، ناپایداری ازدواج
|
  • Mousa Saadati *, Fatemeh Pourali Manjili Pages 7-35

    The present research was conducted with the aim of investigating the relationship between cultural capital and economic capital with domestic violence against women. The research method used in this study is a survey, and the statistical population under study included all married women of Qazvin city which 380 were selected using Cochran's formula and stratified random sampling as a sample. Research statistics were selected. The tool for collecting information is also a questionnaire. In order to estimate the reliability of the measuring instrument, content validity type was used and the reliability of the questionnaire was also estimated using Cronbach's alpha technique. Also, SPSS and Smart-PLS software were used for data analysis. The results of the research showed that the average amount of domestic violence against women is 61.24, and the highest amount of violence against women is psychological violence with an average of 35.29. Linear and negative correlation between cultural capital and economic capital with all four variable dimensions of domestic violence against women with a significant level of 0.1 and with 99% confidence, The type of linear relationship mentioned was also negative and inverse. The results of the regression analysis also showed that the independent variables of the research predicted 34% of the changes in the variable of domestic violence against women. Also, according to the results of structural equation modeling, the variables present in the path model have been able to explain 42.5% of the changes in the dependent variable.

    Keywords: Domestic Violence, Cultural Capital, Economic Capital, Married Women
  • Akbar Talebpour * Pages 10-17

    One of the harms of social exclusion is increasing the tendency to use drugs. The present study was conducted with the aim of sociologically explaining the effect of social rejection on the tendency to use drugs among women who refer to drug withdrawal and rehabilitation centers in Tehran. The research tool was a researcher-made questionnaire, the statistical population of the research was women referring to the above centers in Tehran, and 385 of them were selected as a statistical sample based on the multi-stage random cluster sampling method. The research results showed; The independent variables of the research have explained a total of about 37% of the changes in the dependent variable, i.e. the tendency to use drugs, and about 60% of the changes in the dependent variable of the research have been evaluated outside of the researcher's imaginary model, also based on the results of the research of the seven variables; Non-present social relations, present social relations, associational participation, intergroup support, intragroup support and non-associational participation respectively had the greatest negative effect on the tendency to use drugs, in contrast to the independent variable of exclusion from the labor market in the tendency of the studied subjects. It had a positive effect on drug use. In better words, the variables; Face-to-face social relations, non-face-to-face social relations, association participation and intergroup support and intra-group support and non-association participation have had a reducing effect on the tendency to use drugs, but exclusion from the labor market has had an increasing effect.

    Keywords: social exclusion, Drug use Tendency, Exclusion from Labor, Intra-group Support, Institutional Participation, Noninstitutional Participation
  • Reza Kohanhooshnejad *, Seyedeh Zahra Mousavi Pages 18-26

    Women play an important role in promoting entrepreneurial activities and improving the economic status of society. The entry of women into the business space is motivated by necessity or opportunity. Necessity women's entrepreneurship as unproductive entrepreneurship and opportunity women's entrepreneurship is known as productive entrepreneurship. Businesses of opportunity female entrepreneurs have a longer and more stable life cycle than those of necessity entrepreneurs due to their high entrepreneurial capabilities and various human, social, and financial capitals, and they reach the stage of established entrepreneurship and therefore contribute greatly to economic growth and development. However, necessity entrepreneurs due to their lower entrepreneurial capabilities and lack of access to all kinds of capital, are prevented from reaching the stage of established entrepreneurship and do not contribute much to the economy. The aim of the present study is to identify the factors affecting the transition of necessity female nascent entrepreneurs to established entrepreneurship. This research is applied in terms of its purpose and exploratory in terms of its nature. The statistical population of the research consists of 15 necessity female nascent entrepreneurs and entrepreneurship specialists from Poldakhter city, Lorestan province, who were selected in a purposeful way. The findings of the research showed that the main themes of financial support, Appropriate laws and tax system, access to empowering centers, technical and commercial infrastructure, formal and informal education, social capital, business management competencies, social status, market freedom, traits and psychological capital are effective in the transition of necessity female nascent entrepreneurs to established entrepreneurship

    Keywords: Women, entrepreneurship, necessity, opportunistic, productive
  • Malihe Rahmanian, Mostafa Zahirinia *, Yaser Rastegar Pages 27-32

    The present study sought to phenomenologically review the life experience of women in polygamous families and describe their lived experiences. A descriptive phenomenology study was conducted, and the field of study consisted of polygamous families of Minab in Hormozgan Province, Iran. Purposeful sampling method and snowball method were used. Semi-structured interviews were performed with 33 women who had lived in such families for many years, and their narratives were analyzed using the Colaizzi analysis technique.Data analysis revealed five key concepts of ruined life, maladaptive emotional reactions, spiritual and mental disorders, second wife, the favorite, tranquility in life, and encounter with co-wife from strife to pity; there were also 17 secondary concepts and 105 primary concepts. The results manifested that today the phenomenon of polygamy is no longer an acceptable norm for women in the study field, in contrary to the perception that it was considered as a cultural and relativistic matter. today the phenomenon of polygamy is no longer an acceptable norm for women in the study field, in contrary to the perception that it was considered as a cultural and relativistic matter. This phenomenon is considered as painful for women with identical conditions, religion, and culture as it is perceived as painful for other women with different religions and conditions; this is a completely internal matter for all women.

    Keywords: Polygamy, polygyny, Phenomenology, Lived Experience, Minab city
  • Saeedeh Karbalaie Tarkeshdooz, Zahra Sadat Pour Seyyed Aghaei * Pages 33-38
    Aim

    The present study was conducted to investigate the lived experience of working mothers regarding their lifestyle changes in the face of covid-19 virus pandemic.

    Methods

    This qualitative study was performed using phenomenological methodology. The research was conducted using purposive sampling of working mothers in various educational fields in Tehran during 1400-1401. After conducting 20 persons, data saturation was reached. Data were collected through semi-structured interviews and analyzed with Smith's phenomenological method.

    Results

    In this research, 8 main themes and 19 secondary themes were obtained, which main themes are: physical habits, psychological vulnerability, job problems, change of cost-income pattern, couple conflicts, mother-child conflicts, forced presence at home and difficulty of caring responsibilities.

    Conclusion

    The results of this study indicate the need for comprehensive attention to the issues and challenges of working mothers in the face of the multidimensional and complex phenomenon of the Covid-19 pandemic and its numerous positive and negative consequences in the field of women`s lifestyle. The results of this research are important for cultural planners and the field of mental health. Key words: Lifestyle, Covid-19 virus, Working mothers, Lived experiences, Phenomenology

    Keywords: Lifestyle, Covid-19 virus, working mothers, Lived experiences
  • MASOUMEH VALIPOUR *, Mahsima Pourshahriari, Abbas Abdollahi Pages 39-49

    The purpose of this study was to investigate the relationship between gratitude, apology, and marital intimacy by moderating the role of arrogance among women in Tehran province. The research utilized a descriptive correlation design. The statistical population consisted of all women aged 20 to 50 in Tehran province in 2022 that had been living together for at least one year. The sample of 308 women was selected using a convenience sampling method. Data were collected through online questionnaires and measures including a Researcher-Made Apology Questionnaire, Authentic Pride and Hubristic Pride Scale (Tracy and Robbins, 2007), Gratitude Questionnaire developed (McCullough, Emmons & Tsang,2002), and Marital Intimacy Scale developed (Walker and Thompson,1983). SmartPLS-3 software was used to analyze the data. The findings indicated that gratitude had a positive association with marital intimacy, whereas apology and arrogance had a negative association with marital intimacy. Furthermore, arrogance moderated the relationship between gratitude and marital intimacy, but did not moderate the relationship between apology and marital intimacy. Based on these results, mental health experts are recommended to organize educational workshops to increase couples' awareness of the aforementioned factors, which can enhance the level of marital intimacy and improve the general health of women in relationships.

    Keywords: Arrogance, Marital Intimacy, Apology, Pride, Gratitude
  • Marzie Hashemi *, Sara Hanifeh Pages 50-58

    COVID-19 has led to numerous effects on mental health and family-related issues. This research was conducted to determine the relationship between domestic violence and marital instability with the mediation of ineffective attitudes on the commitment of women in Karaj during the COVID-19 pandemic. The research method was descriptive and of the correlation type and structural equation model. The statistical population of this research included all married women living in Karaj in 1401-1400. 200 people were selected by available sampling method and answered the marital commitment questionnaire, domestic violence questionnaire, standard marital instability questionnaire, and ineffective attitude questionnaire. The proposed model was analyzed by the structural equation modeling method and using SPSS version 26 and AMOS software. The findings showed that the direct paths including the effect of domestic violence on women's commitment, marital instability on women's commitment, ineffective attitudes on women's commitment, and domestic violence on marital instability in the sample at the 0.05 level are correlated and have a significant relationship. Also, the indirect effects of marital instability and domestic violence through ineffective attitudes on marital commitment are correlated and have a significant relationship between them. The modified structural model of the research had a good and desirable fit with the research data. Therefore, the relationship between domestic violence and marital instability with the mediation of ineffective attitudes on the commitment of women in Karaj during the COVID-19 pandemic is confirmed. The research findings were also discussed with Johnson's power theory and Stanley and Markman's commitment theory.

    Keywords: Marital Commitment, Domestic Violence, dysfunctional attitude, marriage instability