فهرست مطالب
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
پیاپی 91 (بهار 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/03/16
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 7-18
از زمانی که بشر زندگی منظمی را در قالب پیدایش تمدن های اولیه شروع کرد، آنزیم ها در تهیه فرآورده های تخمیری، غذایی و دارویی بصورت تجربی استفاده می شدند، بدون آنکه اطلاعاتی از ماهیت آن ها در دسترس باشد. بیش از یک قرن است که اطلاعاتی از واکنش های انجام یافته و ساختمان پروتئینی آنزیم ها توسط دانشمندان بدست آمده و روز بروز نگرشی جدیدتر و کاربردی تر نسبت به این مولکول ها بدست می آید. این پروتئین ها امروزه به عنوان بیومارکر در تشخیص، پایش و درمان بیماری ها نقش دارند. نقش آنزیم ها به عنوان گیرنده برخی هورمون ها و تغییرات کیفی و کمی آن ها در بروز برخی بیماری ها مانند دیابت قندی شناخته شده است. علاوه بر این آنزیم ها به عنوان ابزارهای دقیق و اختصاصی در اندازه گیری مستقیم آنالیت های بیوشیمیایی، شناسایی فنوتیپ باکتری ها، طراحی بیوسنسورها مورد استفاده قرار می گیرند. اساس مکانیسم برخی داروها مهار آنزیمی بوده و حتی برخی آنزیم ها مستقیما به عنوان دارو کاربرد دارند. در برخی تکنیک های ایمونواسی، روش های آزمایشگاهی ژنتیک و پروتئومیکس، آنزیم ها نقش ارزنده ای را ایفا می کنند. در زیست فن آوری جدید به کمک آنزیم ها فرآورده های فراوانی تولید و مورد استفاده قرار می گیرد. هدف این مقاله مروری، نگاهی به روز و فراگیر به نقش های متعدد آنزیم ها در زمینه های مختلف از تشخیص، پایش و درمان بیماری ها تا کاربرد آن ها در روش های آزمایشگاهی پزشکی، ژنتیک و پروتئومیکس و زیست فن آوری می باشد.
کلیدواژگان: آنزیم، پروتئومیکس، پزشکی، زیست فن آوری، ژنتیک -
صفحات 19-34زمینه و هدف
موکوزیت دهانی به عنوان یک عارضه در روند درمانی سرطان، چالش های مهمی در کیفیت زندگی بیماران ایجاد کرده است. ضد افسردگی های سه حلقه ای از جمله نورتریپتلین از طریق مهار کانال های سدیمی می توانند میزان درد ناشی از موکوزیت را کنترل کنند. از آنجایی که راحتی مصرف و نیز مشاهده ی سریع اثر دارویی از اهداف فرمولاسیون پیشنهادی است؛ تصمیم بر آن گرفته شد که دهانشویه ی نورتریپتیلین تهیه و براساس دستورالعمل فارماکوپه از نظر تداخل دارو با ظرف و میزان مقاومت میکروبی در حین مصرف بررسی شود.
روش کاربر اساس فارماکوپه دارویی، مواد کمکی مورد نیاز در دهانشویه ی نورتریپتیلین تعیین و مقدار هر یک از آن ها مشخص گردید. پس از انجام معتبرسازی روش اسپکتروفتومتری فرابنفش، تداخل دارو با ظرف دهانشویه مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر اندازه گیری فعالیت آبی، آزمایش های میکروبی لازم نیز انجام شد.
یافته هامعتبرسازی روش تعیین مقدار نورتریپتلین در حداکثر طول موج جذبی بدست آمده (238.5نانومتر) انجام گرفت. یافته های حاصل از بررسی تداخل ظرف پلی اتیلن ترفتالات با نورتریپتلین، نشانگر عدم جذب دارو به بخش داخلی ظرف دهانشویه در 28 روز می باشد. نتایج بررسی قدرت ضد باکتریایی و ضد مخمری/کپکی در محدوده ی استاندارد فارماکوپه ایالات متحده قرار داشت. میزان فعالیت آبی دهانشویه نیز 0.81 بدست آمده که بیانگر محیطی نامناسب برای رشد میکروارگانیسم ها بود.
نتیجه گیریمطالعات پایه ای نشان داد که دهانشویه ی نورتریتلین تهیه شده استانداردهای مقاومت میکروبی را داشته و تداخلی بین ماده موثره دارویی و ظرف پیشنهادی وجود ندارد. در نتیجه می توان این فرمولاسیون را به عنوان یک کاندید امیدوارکننده برای کاوش های بالینی پیشنهاد کرد.
کلیدواژگان: دهانشویه، نورتریپتلین، مقاومت میکروبی، جذب سطحی -
صفحات 35-45زمینه و هدف
گیاه ژینکو (Ginkgo biloba)، گیاهی غنی از ترکیبات پلی فنلی است که این ترکیبات باعث بروز خواص چشمگیری می شوند. هدف از این مطالعه بررسی ویژگی های ضدباکتریایی ژینکو و مقایسه خواص ضدباکتریایی آن بین سه عصاره آبی، اتانولی و متانولی برگ ژینکو است.
روش کارجهت بررسی ویژگی های ضدباکتریایی عصاره های برگ ژینکو از روش انتشار دیسک بر روی چهار سویه باکتری اشریشیا کلی (Escherichia coli)، سالمونلا تیفی موریوم (Salmonella typhimurium)، باسیلوس سابتیلیس (Bacillus subtilis) و استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) استفاده شد. در نهایت حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) عصاره ها در برابر این چهار سویه سنجیده شد.
یافته هانتایج حاکی از آن بودند که تمامی عصاره های ژینکو دارای خواص ضدباکتریایی هستند و در میان آن ها، بیشترین فعالیت ضدباکتریایی مربوط به عصاره متانولی و کم ترین مربوط به عصاره آبی ژینکو بود. بیشترین میزان حداقل غلظت بازدارندگی در غلظت 3.13 عصاره آبی و بر علیه باکتری باسیلوس سابتیلیس و بیشترین میزان حداقل غلظت کشندگی نیز در غلظت 6.25 عصاره آبی و بر روی باکتری باسیلوس سابتیلیس است.
نتیجه گیرییافته های این پژوهش نشان از این داشتند که برگ گیاه ژینکو دارای خواص ضدباکتریایی قابل توجهی است که می تواند در صنایع غذایی و دارویی کاربردهای وسیعی داشته باشد. بنابراین، انجام مطالعات بیشتر بر روی این گیاه لازم است.
کلیدواژگان: ژینکو بیلوبا، ضدباکتریایی، گیاه دارویی -
صفحات 46-57زمینه و هدف
مقاومت آنتی بیوتیکی یکی از مهمترین نگرانی های جهانی در پزشکی است که بصورت یک چالش بزرگ در درمان عفونت های ناشی از پاتوژن های مقاوم به دارو تبدیل شده است. برای سالیان طولانی، فلوروکینولون های وسیع الطیف به طور گسترده برای درمان عفونت های ناشی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی، از جمله سودوموناس آئروژینوزا، استفاده می شوند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان شیوع و مکانیسم مقاومت به کینولون با واسطه پلاسمید در ایزوله های بالینی سودوموناس آئروژینوزا در بیمارستان های اردبیل انجام شد.
روش کاردر این مطالعه از 200 ایزوله ی بالینی سودوموناس آئروژینوزا استفاده شد که طی خرداد 1398 تا اردیبهشت 1402 جمع آوری شده بودند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی این سویه ها به آنتی بیوتیک های مختلف فلوروکینولون با استفاده از روش دیسک دیفیوژن تعیین شد. حضور ژن های qnrA، qnrB، qnrC، qnrD و qnrS با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR)، و بیان ژن های کدکننده پمپ های ایفلاکس و پورین غشای خارجی، با روش PCR رونویسی معکوس کمی (qRT-PCR)، در میان سویه های بالینی سودوموناس آئروژینوزا مقاوم به فلوروکینولون ها بررسی شد.
یافته هاشیوع سویه های سودوموناس آئروژینوزا مقاوم به فلوروکینولون ها 69 درصد تعیین شد. میزان مقاومت به آنتی بیوتیک های مختلف فلوروکینولون به شرح زیر بود: سیپروفلوکساسین 55.5 درصد، افلوکساسین 62 درصد، نورفلوکساسین 53.5 درصد، لومفلوکساسین 55.3 درصد، و لووفلوکساسین 55.5 درصد. همچنین، 78.9 درصد از این سویه ها مقاوم به چند دارو (MDR) بودند. بالاترین شیوع ژن های qnr مربوط به qnrB بود (2.9 درصد). ژن های دیگر شناسایی نشدند. علاوه بر این، 75 درصد از سویه های سودوموناس آئروژینوزا حامل ژن qnrB افزایش بیان در ژن های کدکننده ی پمپ های ایفلاکس و 100 درصد آن ها کاهش بیان در ژن پورین OprD را نشان دادند.
نتیجه گیریبا توجه به مقاومت بالای ایزوله های بالینی سودوموناس آئروژینوزا نسبت به فلوروکینولون ها در بیمارستان های اردبیل و چندفاکتوری بودن مقاومت، نظارت مستمر بر روند مقاومت آنتی بیوتیکی به همراه مکانیسم های دخیل در مقاومت برای انتخاب مناسب ترین گزینه های درمانی ضروری هستند.
کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، فلوروکینولون، پلاسمید، مقاومت -
صفحات 58-78زمینه و هدف
افزایش وزن و چاقی متعاقب آن یک مشکل بهداشتی جهانی است. تغذیه با محدودیت زمانی یک روش نسبتا جدید برای کاهش وزن با مزایای متابولیک و تن سنجی فراوان است. ورزش هوازی با شدت کم نیز اثرات مفیدی بر کاهش وزن و عوامل متابولیک دارد، با این حال، اثر ترکیبی ورزش هوازی با شدت کم و TRF بر عوامل متابولیک و تن سنجی در مردان میانسال سالم دارای اضافه وزن به ندرت بررسی شده است. پژوهش حاضر این هدف را بررسی کرده است.
روش کاراز بین 55 داوطلب، 27 مرد میانسال سالم در سنین (35 تا 55 سال) با اضافه وزن (30>BMI >25) با درصد چربی بدن 0.75± 26.15 به طور تصادفی به سه گروه (با زمان های تغذیه آزاد 8،6 و 10 ساعته از 8 صبح الی 14، 16 و 18 و ناشتا در باقیمانده 24 ساعت) تقسیم شدند.گروه ها عبارت بودند: 1-TRF 18:6& ورزش 2-TRF 16:8& ورزش 3-TRF 18:6& ورزش. هر سه گروه پروتکل های TRF را همزمان با تمرینات هوازی با شدت برابروکم (55 الی 65 درصد حد اکثر ضربان قلب) انجام دادند. مداخلات به مدت 12 هفته ادامه یافت. آزمایشات خون و ترکیب بدن قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد. دریافت غذای روزانه قبل از مداخله و طی 12 هفته اندازه گیری شد. در نهایت تمامی داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هاترکیب TRF و ورزش باعث کاهش گلوکز و مقاومت به انسولین در همه گروه ها شد. کلسترول و LDL در گروهTRF با پنجره تغذیه 6 ساعته و 8 ساعته (6- س و 8- س) کاهش یافت. کاهشHDL تنها در گروه تغذیه 8- س معنی دار بود. وزن و BMI در گروه های 6-س و 8-س کاهش یافت. درصد چربی در گروه 6-س کاهش یافت. برای هیچ یک از متغیرها تفاوت معنی داری بین گروه ها وجود نداشت. میانگین انرژی دریافتی در 12 هفته در هیچ گروهی تفاوت معنی داری نداشت، اما مدل 6- س باعث کاهش بیشتر در میانگین انرژی دریافتی در طول 12 هفته نسبت به دو گروه دیگر شد.
نتیجه گیریTRF با زمان تغذیه 6-س همراه با ورزش هوازی سبک به عنوان مطمئن ترین روش برای بهبود پروفایل متابولیک و آنتروپومتریک در مردان میانسال دارای اضافه وزن پیشنهاد می شود.
کلیدواژگان: غذا خوردن در زمان محدود، ورزش هوازی، متابولیسم، کاهش وزن، ترکیب بدن -
صفحات 79-91زمینه و هدف
پوسیدگی زودرس دندانی بیماری است که بر کیفیت زندگی کودک و سلامت کلی او تاثیر دارد و می تواند با فعالیت های روزانه و فرایند رشد کودک تداخل کند. این بیماری تحت تاثیر عوامل مختلفی چون رژیم غذایی، بهداشت دهانی و عوامل اجتماعی سلامت و مسائل روانشناختی قرار می گیرد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط میان پوسیدگی زودرس دندانی کودکان و کیفیت زندگی والدین بود.
روش کاراین مطالعه ی مقطعی توصیفی بر روی 552 کودک 12 تا 71 ماهه در شهر اردبیل انجام شده است. روش نمونه گیری در دسترس و از میان مراجعه کنندگان کلینیک دندانپزشکی اردبیل بود. معاینه ی کودکان برای ثبت شاخص dmft و پرسشنامه سازمان جهانی بهداشت به منظور ارزیابی کیفیت زندگی والدین استفاده شد. اطلاعات دموگرافیک کودکان و والدین نیز تعیین شد. آنالیزهای آماری شامل آزمون کروسکال والیس، واریانس یک طرفه، رگرسیون خطی و آزمون تی بود.
یافته هامیانگین نمره پرسشنامه کیفیت زندگی 17.91 ± 66.42 بود. بین میانگین کیفیت زندگی والدین و شاخص dmft همبستگی معنی داری یافت نشد (0.916=p ، 0.008= r). تفاوت معنی دار بین پوسیدگی دندانی کودک و افزایش سن و تحصیلات پدرمشاهده شد (0.05>p). تفاوت معنی داری در میانگین شاخص dmft، 5/±0 32.5 در پسران و در دختران، 7.4±5.85 مشاهده نشد (0.459=p).
نتیجه گیریمطالعه ی حاضر نشان داد که کیفیت کلی زندگی والدین و زیرشاخه های آن نظیر محل زندگی کودک، سلامت اجتماعی و جسمانی والدین ارتباط مستقیمی با پوسیدگی زودرس دندانی کودکان ندارد.
کلیدواژگان: کودک، پوسیدگی دندان، کیفیت زندگی، بهداشت دهان -
صفحات 92-106زمینه و هدف
روماتیسم مفصلی یک بیماری خودایمنی است که به تدریج مفاصل زلاله ای را از بین می برد و منجر به التهاب مزمن می شود. این اختلال خود ایمنی با افزایش علائم مرتبط با استرس شامل اضطراب و افسردگی و کاهش رفتارهای اجتماعی همراه است که کیفیت زندگی بیمار را به شدت کاهش می دهد. مطالعات گذشته نشان می دهند که افزایش فعالیت فیزیکی در دوران نوجوانی ممکن است منجر به کاهش اختلالات عصبی- رفتاری در بزرگسالی شود. این مطالعه با هدف ارزیابی افزایش فعالیت فیزیکی از اوایل دوران نوجوانی بر روی رفتارهای مرتبط با استرس و التهاب در موش های مبتلا به روماتیسم مفصلی انجام شده است.
روش کارموش های نر از اوایل نوجوانی تا بزرگسالی در معرض چرخ دوار به صورت تصادفی قرار گرفتند و سپس به روماتیسم مفصلی مبتلا شدند. رفتارهای مرتبط با استرس شامل اضطراب، افسردگی و رفتار اجتماعی در حیوانات بررسی شد. سطح اینترلوکین 17 و اینترفرون گاما هم به عنوان مارکرهای مهم التهابی در سرم سنجیده شدند.
یافته هانتایج نشان داد که افزایش فعالیت بدنی از اوایل دوران نوجوانی به طور قابل توجهی منجر به کاهش استرس در موش های مبتلا به روماتیسم مفصلی میشود. علاوه بر آن، چرخ دوار منجر به کاهش سطح اینترلوکین 17 و اینترفرون گاما به عنوان دو شاخص مهم التهاب در موش های مبتلا به روماتیسم مفصلی شد.
نتیجه گیریاین مطالعه نشان داد که افزایش فعالیت بدنی در دوران نوجوانی تا بزرگسالی ممکن است از افزایش میزان التهاب و استرس ناشی از بیماری روماتیسم جلوگیری کند.
کلیدواژگان: ورزش، استرس، روماتیسم مفصلی، التهاب -
صفحات 107-119زمینه و هدف
عفونت های بیمارستانی سهم قابل توجهی از چالش های درمانی بیمارستان ها را تشکیل می دهند. جنس درمنه به طور گسترده ای در ایران پراکنده هستند. گونه های این جنس طیفی از ترکیبات زیستی ضد میکروبی، ضد ویروسی، ضد التهابی و ضد قارچی متعلق به گروه های مختلف شامل فنول ها، ترپنوئید ها، استرول ها و پلی استیلن ها را تولید می کنند. هدف از مطالعه ی حاضر، مقایسه اثرات برون تنی عصار ه های مختلف هیدرواتانولی گونه های درمنه علیه سویه های باکتریایی عامل عفونت های بیمارستانی است.
روش کار12 عصاره هیدرواتانولی مختلف مشتمل بر عصاره های 50% و 70% هیدرواتانولی از اندام هوایی درمنه های طلایی، معمولی، خراسانی، کپه داغی، دشتی و قرمز تهیه شد. سرمادهی به عصاره ها منجر به چربی زدایی آن ها شد. کمترین مقادیر غلظت مهار کننده رشد (MIC) عصار ه ها علیه سویه های باکتریایی استافیلوکوکوس اورئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز، آسینتوباکتر، سودوموناس آئروژینوزا، انتروکوکوس فکالیس، استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، میکروکوکوس لوتئوس، کلبسیلا پنومونیه و اشرشیا کلای به روش میکرودایلوشن براث تعیین گردید. محتوای تام فنولی عصاره های فوق، با روش فولین سیو کالتیو تعیین شد.
یافته هااز مجموع عصاره های بکار رفته در این آزمایش پایین ترین MIC، برای عصاره 50% هیدرواتانولی درمنه قرمز به میزان (mg/ml) 0.25 علیه استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مشاهده شد. بزرگترین گستره ی حساسیت باکتریایی (شش سویه) مربوط به عصاره 50% (بعد و قبل از چربی زدایی) درمنه قرمز و عصاره 50% (بعد از چربی زدایی) درمنه کپه داغی بود. رشد استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس توسط تمامی عصاره ها مهار شد. بالاترین محتوای تام فنولی و بیشترین بازده عصاره گیری به ترتیب برای عصاره های هیدرواتانولی 70% درمنه دشتی و 50% درمنه طلایی ثبت شدند.
نتیجه گیریعصاره 50% هیدرواتانولی درمنه قرمز از نظر طیف اثر ضد باکتریایی و قدرت انتخابی بر عصاره های دیگر برتری داشت. درمنه های قرمز و کپه داغی احتمالا گزینه های مناسبی برای تحقیقات بیشتر فیتوشیمیایی و ضد باکتریایی هستند.
کلیدواژگان: درمنه، عوامل ضد باکتریایی، عفونت بیمارستانی
-
Pages 7-18
Enzymes have been used experimentally in the preparation of fermented, food, and medicinal products since mankind started a regular life in the form of early civilizations, without any information about their nature being available. It has been more than a century since scientists have obtained information about the enzymatic reactions and the enzyme structure, and a newer and more practical attitude towards them is obtained day by day. Today, these proteins play roles as biomarkers in the diagnosis, monitoring and treatment of diseases. Enzymes roles as receptor for some hormones and their qualitative and quantitative changes interfering in the onset of some diseases such as diabetes have been known. In addition, they are used as accurate and specific tools in the assay of some biochemical analytes, phenotypic identification of bacteria and biosensor design. The basis of the mechanism of some drugs is enzyme inhibition. Meanwhile, some enzymes are directly used as drugs. The enzymes are applied in some immunoassay techniques, genetics and proteomics laboratory methods. In modern biotechnology, enzymes are used to produce plenty of products. This review article aimed to take a new, updated and comprehensive approach to several roles that enzymes play in various fields from diagnosis, monitoring and treatment of diseases to their application in medical, genetics and proteomics laboratory methods.
Keywords: Biotechnology, Enzyme, Genetics, Medicine, Proteomics -
Pages 19-34Background
Oral mucositis as a complication of chemotherapy has posed significant challenges to the quality of life in cancer patients. Tricyclic antidepressants, including nortriptyline can control the pain caused by mucositis by inhibiting sodium channels. Since patient compliance and rapid drug effect are the goals of the proposed formulation, it was decided to prepare and evaluate a nortriptyline mouthwash according to the United States Pharmacopeia.
MethodsBased on the pharmacopeia, the necessary excipients in the nortriptyline mouthwash were determined, and the amount of each was specified. After validating the UV spectrophotometric technique, drug interaction with the mouthwash container was investigated. In addition to measuring the aqueous activity, necessary microbiological tests were also performed.
ResultsThe UV spectroscopy method validation for nortriptyline was performed at the obtained maximum absorption wavelength (238.5 nm). The findings of the investigation of the interaction of polyethylene terephthalate container with nortriptyline indicate almost no drug adsorption into the internal part of the mouthwash container over 28 days. The results of antibacterial and antifungal/antimycotic tests were within the standard range of the United States Pharmacopeia. The mouthwash's aqueous activity was also found to be 0.81, indicating an unfavorable environment for microbial growth.
ConclusionThis study has shown that the prepared nortriptyline mouthwash meets microbiological resistance standards and there is no interaction between the active drug ingredient and the proposed container. Therefore, this formulation can be suggested as a promising candidate for clinical exploration.
Keywords: Mouthwash, Nortriptyline, Microbial Resistance, Adsorption -
Pages 35-45Background
Ginkgo biloba is a plant with many therapeutic characteristics because it’s rich in polyphenolic contents. This study was done to evaluate the antibacterial activities of Ginkgo and to compare the antibacterial potential of ethanolic, methanolic and aqueous leaf extracts of Ginkgo biloba.
MethodsThe antibacterial activity of Ginkgo extracts was evaluated using a disc diffusion method against four strains of bacteria: Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Bacillus subtilis, and Staphylococcus aureus. The Minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of the extracts were assessed.
ResultsThe results indicated that all extracts of Ginkgo possess distinguished antibacterial activity. Among them the methanolic extract exhibited maximum antibacterial activity and the aqueous extract showed minimum antibacterial activity. The highest MIC and MBC were determined at 3.13 and 6.25 µg/mL of aqueous extract against Bacillus subtilis, respectively.
ConclusionRegarding the acquired results from this study, the leaves of Ginkgo biloba possess a considerable amount of antibacterial activity that can make them one of the most valuable antibacterial resources that could be used in food and therapeutic industries. Therefore, more studies should be conducted on this plant.
Keywords: Ginkgo Biloba, Anti-Bacterial, Herbal Plant -
Pages 46-57Background
Antibiotic resistance represents a critical global concern within the medical community, posing significant challenges in the treatment of infections caused by drug-resistant pathogens. Over the years, broad-spectrum fluoroquinolones have been extensively used to treat infections caused by both Gram-positive and Gram-negative bacteria, including Pseudomonas aeruginosa. In this study, we decided to assess the prevalence of plasmid-mediated quinolone resistance mechanisms among clinical isolates of P. aeruginosa in Ardabil hospitals.
MethodsWe analyzed a total of 200 clinical isolates of P. aeruginosa, collected between June 2019 and May 2023. The antibiotic resistance profiles of these strains against various fluoroquinolone antibiotics were determined using the disk diffusion method. Additionally, we investigated the presence of qnrA, qnrB, qnrC, qnrD, and qnrS genes through polymerase chain reaction (PCR) analysis. Furthermore, we assessed the expression levels of efflux pump genes and outer membrane porin genes using the quantitative reverse transcription PCR (qRT-PCR) in fluoroquinolone-resistant P. aeruginosa strains.
ResultsOur findings revealed that 69% of P. aeruginosa strains were resistant to fluoroquinolones. The resistance rates for different fluoroquinolones were as follows: ciprofloxacin 55.5%, ofloxacin 62%, norfloxacin 53.5%, lomefloxacin 55.3%, and levofloxacin 55.5%. Notably, 78.9% of these strains exhibited multidrug resistance (MDR). Among the qnr genes, qnrB was the most prevalent (2.9%). No other qnr genes were identified. Interestingly, 75% of P. aeruginosa strains carrying the qnrB gene showed overexpression of efflux pump genes, while 100% exhibited down-regulation of the oprD gene.
ConclusionGiven the high prevalence of fluoroquinolone-resistant P. aeruginosa clinical isolates in Ardabil hospitals and the multifactorial nature of resistance, continuous monitoring of antibiotic resistance trends and understanding the underlying resistance mechanisms are crucial for selecting appropriate treatment strategies.
Keywords: Pseudomonas Aeruginosa, Plasmid, Fluoroquinolone, Resistance -
Pages 58-78Background
Weight gain and obesity are the global health problem. Time-restricted feeding is a relatively new method of weight loss with many metabolic and anthropometric benefits. Low-intensity aerobic exercise also has beneficial effects on weight loss and metabolic factors; However, the combined effect of TRF and low-intensity aerobic exercise on metabolic and anthropometric factors in healthy overweight middle-aged men has rarely been investigated. The present research has investigated this purpose.
MethodsAmong 55 volunteers, 27 healthy middle-aged men in the age (35 to 55) with overweight (25 <bmi< 30=""> The groups included: 1-TRF18:6 & EX 2-TRF 16:8 & EX 2-TRF 14:10 & EX. Three groups performed TRF protocols with different feeding times (6, 8 and 10 hours of free feeding) and fasting in the remaining 24 hours, and the same low -intensity aerobic exercise (55-65% of maximum heart rate). The interventions continued for 12 weeks. Blood and body composition tests were measured before and after the intervention. Daily food intake was measured before the intervention and during 12 weeks. Finally, all the data were analyzed.Analysis of variance with repeated measures was used for analysis. P values less than 0.05 were considered as a significant criterion in all statistical tests.</bmi<>
ResultsThe combination of TRF and exercise decreased glucose and insulin resistance in all groups. Cholesterol and LDL decreased in the 6-h and 8-h TRF groups. HDL reduction was significant only in the 8-h TRF group. Weight and BMI were reduced in the 6-h and 8-h TRF groups. The percentage of fat reduced in the 6-h group. There was no significant difference between the groups for any of the variables. The average energy received in 12 weeks was not significantly different in any group; however the 6-h model caused a greater decrease in the average energy received during 12 weeks than in the other two groups.
ConclusionThe 6-h TRF model along with light aerobic exercise is suggested as the most reliable method to improve the metabolic and anthropometric profile in overweight middle-aged men.
Keywords: Time Aerobic Exercise, Metabolism, Weight Loss, Body Composition, Restricted Eating -
Pages 79-91Background
Early childhood caries is a disease that affects the quality of life of a child and his overall health; it can interfere with the child's daily activities and growth process. This disease is affected by various factors such as diet, oral hygiene, social health factors and psychological issues. This study aimed to investigate the relationship between early childhood caries in children and the parents’ quality of life.
MethodsThis cross-sectional descriptive study was conducted on 552 children aged 12 to 71 months in Ardabil city. The convenient sampling method was used and participants were patients who referred to Ardabil Dental Health Center. Dmft index (decayed, missing, and filled teeth) was assessed after examining the children. The World Health Organization questionnaire was used to evaluate the quality of life of the parents. The demographic information of children and parents was also determined. Statistical analysis included, kruskal-wallis, t-test and linear regression.
ResultsThe average score of the quality-of-life questionnaire was 66.42±17.91. No significant correlation was found between the mean quality of life of parents and dmft index. (p=0.916, r=0.008) A significant difference was observed between the child's dental caries and the father's age and education. (p<0.05) There was no significant difference in the mean dmft index, 5.32±0.5 in boys and 5.85±4.7 in girls. (p=0.459)
ConclusionThis study showed that the general quality of life of parents and its sub-branches such as the place where the child lives, the social and physical health of the parents are not directly related to early dental caries in children.
Keywords: Child, Quality Of Life, Dental Caries, Oral Health -
Pages 92-106Background
Rheumatoid arthritis is an autoimmune disease that gradually destroys the synovial joints and leads to chronic inflammation. This autoimmune disorder is associated with an increase in stress-related symptoms, including anxiety and depression, and a decrease in social behaviors, which severely reduces the patient's quality of life. Previous studies show that higher physical activity during adolescence may lead to a decrease in neurobehavioral disorders in adulthood. This study was conducted with the aim of evaluating the increase of physical activity from early adolescence on stress-related behaviors and inflammation in mice with rheumatoid arthritis.
MethodsMale mice were randomly exposed to a running wheel from early adolescence to adulthood, and then rheumatoid arthritis was induced. Stress-related behaviors, including anxiety, depression and social behavior were investigated in animals. The level of interleukin 17 (IL-17) and interferon gamma (IFN-γ) were also measured as important inflammatory markers in the serum.
ResultsThe results showed that physical activity from early adolescence significantly resulted in decreased stress in mice with rheumatoid arthritis. In addition, the running wheel led to a decrease in the levels of (IL-17) and (IFN-γ) in rheumatoid arthritis-induced mice as two important indicators of inflammation.
ConclusionThis study shows that increased physical activity during adolescence to adulthood may make mice resistant to increased stress and inflammation caused by rheumatic arthritis.
Keywords: Exercise, Stress, Rheumatoid Arthritis, Inflammation -
Pages 107-119Background
Nosocomial infections are considered as the important parts of the treatment challenges in hospitals. The genus Artemisia is widely distributed in Iran. Their species produce antibacterial, antiviral, and antifungal compounds belonging to different groups including phenols, terpenoids, sterols and polyacetylenes. The purpose of the present study is to investigate the in vitro effects of different hydroethanolic extracts of Artemisia species against bacterial strains in nosocomial infection.
Methods12 different extracts, including 50% and 70% hydroethanolic extracts were prepared from the aerial parts of Artemisia ciniformis, A. turanica, A. kopetdaghensis, A. khorasanica, A. vulgaris, and A. sieberi. The winterization of the extracts produced corresponding defatted extracts. The minimum inhibitory concentration (MIC) values of the extracts against the bacterial strains Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, Acinetobacter sp., Pseudomonas aeruginosa, Enterococcus faecalis, Staphylococus epidermidis, Micrococcus luteus, Klebsiella pneumoniae and Escherichia coli were measured using the microdilution broth method. Total phenolic contents were determined by the Folin-Ciocalteu method.
ResultsAmong the extracts analyzed in this experiment, the lowest MIC value was observed for the 50% hydroethanolic extract of A. turanica (0.25 mg/ml) against S. epidermidis. The largest range of bacterial sensitivity (6 strains) was related to the 50% hydroethanolic extracts of A. turanica (defatted and non-defatted) and A. kopetdaghensis (defatted). The growth of S. epidermidis was inhibited by all of the extracts. The highest total phenolic content and yield of extraction were recorded for 70% hydroethanolic extract of A. sieberi and 50% hydroethanolic extract of A. ciniformis, respectively.
ConclusionThe 50% hydroethanolic extract of A. turanica was superior to the other extracts in terms of the in vitro antibacterial spectrum and selective potency. A. turanica and A. kopetdaghensis are probably suitable choices for further phytochemical and antibacterial investigations.
Keywords: Artemisia, Anti-Bacterial Agents, Nosocomial Infections