فهرست مطالب

پژوهشنامه مدیریت اجرایی
سال شانزدهم شماره 31 (بهار و تابستان 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/06/01
  • تعداد عناوین: 14
|
  • علی اکبر مظلومی ابوخیلی، علیرضا علی احمدی*، غلامرضا اسماعیلیان صفحات 7-36
    امروزه نوآوری برای سازمان هایی که می خواهند تداوم حیات داشته باشند برای ادامه عمر اهمیت زیادی دارد. سازمان های فاقد ابتکار و خلاقیت در دنیای پیشرفته امروز عملا حرفی برای گفتن ندارند. بنابراین در حال حاضر باید برای اداره سازمان ها به نوآوری و بهره گیری از دستاورد های علمی و فنی همت گماشت و راه را برای نوآوری و ارائه طرح های مناسب در این سازمان ها هموار نمود. در این پژوهش در گام اول با استفاده از مطالعات پیشین و نظر خبرگان به شناسایی معیارهای توسعه نوآوری و فناوری در صنعت خودروسازی اقدام شد. در گام دوم از روش دیمتل ارتباطات درونی هریک از معیارها و زیرمعیارهای شناسایی شده، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. نتایج بدست آمده از روش دیمتل در گام بعدی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. لذا در مرحله سوم با استفاده از روش های تصمیم گیری بهترین-بدترین، وزن و رتبه هریک از معیارهای نهایی شده بدست خواهند آمد. یافته های این پژوهش نشان میدهد که مهمترین مولفه های موثر در توسعه نوآوری در بخش صنعت خودروی سبک و با توجه به رتبه بندی عوامل و چالش های تعیین شده براساس سند توسعه راهبردی به توسعه نوآوری و فناوری در سیاست های کلان کشور توجه بسیار گردد اما درصنعت مورد بحث به منابع توسعه نوآوری آنچنانکه بایستی از سوی عوامل تاثیرگذار بالادستی به عنوان سیاست گذاران و سرمایه گذاران حمایت صورت نگرفته است. بنابراین عمده عوامل تاثیر گذار توسعه یعنی منابع نوآوری و فعالیت های فناورانه و تامین کنندگان نهادهای بخشی به عنوان عوامل موثر بر توسعه نوآوری نتوانسته اند نقشه اساسی خود را ایفا کنند.
    کلیدواژگان: رتبه بندی: دیمتل: روش بهترین-بدترین، صنعت خودو، نظام نوآوری بخشی
  • فرشید مقصودی گنجه، علی صنایعی*، اکبر عالم تبریز صفحات 37-60
    علیرغم نقش کلیدی استارت آپ ها در توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال، یکی از بزرگ ترین مشکلات این کسب و کارهای نوپا، نرخ افسانه ای شکست آن ها می باشد. از دلایل اصلی عدم موفقیت این کسب و کارها، محدودیت های بازاریابی در شکل کمبود منایع مالی، زمان، دانش بازار و خبرگی بازاریابی می باشد. هم چنین این شرکت ها، فاقد برنامه های استراتژیک هستند و مدیریت آن ها مبتنی بر تجربه شخصی و بر اساس شهود کسب و کاری است. شبکه سازی کارآفرینانه از جمله راه کارهایی است که جهت رفع این محدودیت ها پیشنهاد شده است، چرا که شبکه سازی را عامل بازسازی معماری تجارت جهانی می دانند. پژوهش حاضر با هدف تبیین نقش قابلیت شبکه سازی کارآفرینانه بر عملکرد بازاریابی استارت آپ ها با در نظر گرفتن نقش جهت گیری کارآفرینانه و دانش بازار انجام شد. جامعه آماری، استارت آپ ها و کسب و کارهای نوپا در اصفهان به تعداد 550 شرکت بود. حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان 225 شرکت محاسبه شد که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای گردآوری داده های پژوهش از ابزار پرسشنامه استاندارد استفاده شد. روایی پرسشنامه توسط خبرگان و پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی و نرم افزار اسمارت پی ال اس برازش و روابط بین متغیر ها آزمون گردید. مطابق نتایج پژوهش، قابلیت شبکه سازی کارآفرینانه نقش مهمی در بهبود عملکرد بازاریابی کسب و کارهای نوپا دارد؛ بنابراین، مدیرانی که می خواهند عملکرد بازاریابی خود را افزایش دهند، باید سریع تر از رقبا اتحادهای راهبردی را شناسایی کنند و شکل دهند.
    کلیدواژگان: قابلیت شبکه سازی کارآفرینانه، عملکرد، جهت گیری کارآفرینانه، دانش بازار
  • محمد محمودی میمند*، الهام السادات طباییان، محمدمهدی پرهیزگار، مهدی حدادزاده صفحات 61-90

    طی سال های اخیر پیشرفت های فناوری، زمینه ساز ایجاد تحولاتی قابل توجه در اکوسیستم مالی و تحرک در ساختار سنتی صنعت بانکداری و ضرورت بازنگری در مدل های سنتی کسب و کارهای بانک ها گردیده است. از این رو پژوهش حاضر با هدف تبیین مدل کسب و کار بانکداری باز در بانک خاورمیانه به منظور شناخت ابعاد موثر و شاخص های مدل انجام شده است. پژوهش حاضر با رویکردی کیفی-کمی انجام شده و جامعه آماری آن در بخش کیفی متشکل است از مدیران رده های میانی شعب متعدد بانک خاورمیانه فعال در حوزه بانکداری باز و مدیران فین تک ها که حجم نمونه آماری برابر با 10 نفر تعیین شد. همچنین جامعه کمی این مطالعه مدیران، کارکنان و مشتریان حقیقی و حقوقی 16 شعبه بانک خاورمیانه در شهر تهران است که بر اساس فرمول کوکران برابر با 370 نفر تعیین شد. ابزار گردآوری داده در این پژوهش در بخش کیفی مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته است که داده های حاصل از آن با استفاده از روش تحقیق سیستم های نرم تجزیه و تحلیل شد و در بخش کمی از طریق پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری و با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری تحلیل شدند. 94 کد مستخرج از مصاحبه ها در قالب 74 مفهوم، 16 مقوله و 3 طبقه بانکداری مشتری محور، مدیریت رابط برنامه نویسی کاربردی و تحولات رگولاتوری دسته بندی شدند. یافته های کمی موید تاثیرگذاری مثبت و معنادار این سه مولفه بر مدل کسب و کار بانکداری باز در بانک خاورمیانه هستند.

    کلیدواژگان: مدل کسب و کار، بانکداری باز، سیستم نرم، بانک خاورمیانه، رابط برنامه نویسی کاربردی
  • حسین معجونی*، فخرالسادات نصیری ولیک بنی صفحات 91-116

    در دنیای متغیر امروزی، خلاقیت تیمی و تاثیر آن در محیط کار به یکی از مهم ترین دغدغه های سازمان های آموزشی تبدیل شده است. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر خلاقیت تیمی از جمله سبک رهبری کارآفرینانه و ایمنی روانشناختی تیم انجام شده است. جامعه پژوهش معلم های مدارس کار و دانش و هنرستان فنی شهر شیراز به تعداد 620 نفر بودند، که از این جامعه با روش نمونه گیری تصادفی ساده و بر مبنای فرمول کوکران نمونه ای به حجم 237  نفر انتخاب شد. روش پژوهش کمی، توصیفی و از نوع مطالعات علی بود. جهت گردآوری داده های پژوهش از پرسشنامه های رهبری کارآفرینانه؛ ایمنی روانشناختی تیم و خلاقیت تیمی استفاده شد. جهت تعیین پایایی و روایی ابزار، از تکنیک های آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد، نتایج بیانگر پایایی و روایی مطلوب ابزار بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از مدل معادلات ساختاری و به کمک دو نرم افزار Spss. 25 و Lisrel. 8.8 انجام شد. نتایج تحلیل نشان داد که: رهبری کارآفرینانه اثر مستقیم، مثبت و معنادار در سطح 05/0 بر خلاقیت تیمی و ایمنی روانشناختی تیم دارد؛ همچنین رهبری کارآفرینانه بواسطه نقش میانجی ایمنی روانشناختی تیم دارای اثر غیرمستقیم، مثبت و معنادار بر خلاقیت تیمی است. در نهایت سازمان های آموزشی و مدارس برای این که بتوانند عکس العمل مناسبی نسبت به تغییرات و نوآوری های محیط پویای اطراف خود داشته باشند باید با استفاده از سبک رهبری کارآفرینانه ترس و اضطراب تیم معلم ها جهت بیان ایده های نوآورانه را تا حد ممکن کاهش و از این طریق باعث افزایش خلاقیت تیمی آن ها شوند.

    کلیدواژگان: رهبری کارآفرینانه، ایمنی روانشناختی تیم، خلاقیت تیمی، معلمان
  • سید عباس ابراهیمی*، حامد طاهریان صفحات 117-146
    بازتاب تخریب محیط زیست سازمان های تولیدی را به سمت مدیریت سبز و پذیرش مسئولیت اجتماعی هدایت کرده است. هدف از انجام این پژوهش بررسی ارتباط بین مسئولیت اجتماعی شرکت و عملکرد محیطی آن است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه ی مدیران عالی و کارشناسان شرکت های تولیدی واقع در شهر سمنان می باشد؛ برای بررسی روابط تعداد 200 پرسشنامه استاندارد به شیوه نمونه گیری در دسترس در جامعه ی آماری تحقیق توزیع گردید. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از حیث شیوه گردآوری داده ها توصیفی _ پیمایشی می باشد. روایی پرسشنامه براساس نظرات استاد راهنما و تعدادی از خبرگان حوزه محیط زیست و از طریق تحلیل عاملی تاییدی تایید شد و پایایی آن از طریق محاسبه ی ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. فرضیه های پژوهش با بکارگیری روش معادلات ساختاری و رویکرد حداقل مربعات جزئی تحلیل شد، نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که مسئولیت اجتماعی شرکت تاثیر مثبت و معناداری بر عملکرد محیطی ندارد اما بر نوآوری سبز و استراتژی زیست محیطی تاثیر مثبت و معناداری دارد؛ همچنین نتایج نشان داد که مسئولیت اجتماعی شرکت با توجه به نقش میانجی نوآوری سبز بر عملکرد محیطی سازمان تاثیر مثبت و معناداری دارد. براساس نتایج حاصل از تحقیق به مدیران پیشنهاد گردید که با بکارگیری روش های مرتبط با نوآوری سبز، ایجاد زمینه های مسئولیت اجتماعی شرکت و ارتقا سواد زیست محیطی کارکنان موجب بهبود عملکرد محیطی سازمان خود شوند.
    کلیدواژگان: آموزش زیست محیطی کارکنان، استراتژی زیست محیطی، عملکرد محیطی، مسئولیت اجتماعی شرکت، نوآوری سبز
  • سیده رویا کلاتی، اسدالله کردنائیج*، علی صابری، حمیدرضا یزدانی، قدرت الله باقری راغب صفحات 147-172

    پژوهش حاضر با هدف معرفی مفهوم نوآوری استراتژیک انجام شده است. در این پژوهش با روش کیفی تحلیل مفهوم با رویکرد هدف محور، تلاش گردید تا با استفاده از مفاهیم موجود و استدلال استفهامی، مفهوم نوآوری استراتژیک شکل داده شود. بدین منظور، در منابع اطلاعات علمی web of Science, Science Direct, Google Scholar و پایگاه های علوم جهاد دانشگاهی و علوم انسانی، مقالات منتشر شده بعد از سال 2000 که در متن آن هاInnovation  و Strategic بود، انتخاب گردید. سپس از ترکیب کلیدواژه Innovation با کلیدواژه-هایDesigning, Create, Changing, Development, Competitive , Performance  مقالات محدود شد. در ادامه با مطالعه چکیده مقالات، 73 مقاله مرتبط شناسایی و به طور کامل مطالعه شد. بررسی ها نشان داد نوآوری استراتژیک با واژه های طراحی، ایجاد، تغییر، توسعه، رقابت و عملکرد مرتبط ولی با آنها تفاوت دارد. ویژگی های نوآوری استراتژیک عبارتند از فرهنگ سازمانی نوآورانه، قابلیت های پویا، چابکی استراتژیک، خلاقیت، کارآفرینی استراتژیک، و تخریب خلاقانه. اجزای نوآوری استراتژیک در قالب ابعاد و مولفه های نوآوری استراتژیک نام گذاری گردید که عبارتند از: انواع نوآوری استراتژیک (سازمانی، فرایندها، محصول/خدمت، بازار)، شیوه های نوآوری استراتژیک (نوآوری استرتژیک افزایشی و نوآوری استراتژیک مخرب)، جهت گیری استراتژیک و کارآفرینانه (نوسازی استراتژیک، استراتژی های نوظهور، رفتارهای فرصت طلبانه و مزیت جویانه، شناسایی اولویت های در حال تغییر) و رفتار های رقابت استراتژیک (تجزیه و تحلیل مکانیزم های رقابت، موقعیت یابی رقابتی و یافتن راه های جدید رقابت). نوآوری استراتژیک یک فراقابلیت است که شامل مجموعه ای از ویژگی ها، ابعاد و مولفه هاست.

    کلیدواژگان: نوآوری، موضوعات استراتژیک، نوآوری استراتژیک، تحلیل مفهوم
  • لیلا شاکری کبریا، محمد صفری*، بهاره عابدین صفحات 173-213
    در بسیاری از شرکت ها می توان همراستایی پائین استراتژی های بازاریابی و کسب و کار را مشاهده نمود. این نقص منجر به بروز مشکلاتی در توسعه کسب و کارها، فروش محصولات و ناکامی در نیل به اهداف و برنامه های طراحی شده می گردد. بر اساس اهمیت موضوع، پژوهش حاضر به دنبال شناسایی پیشایندهای همراستایی استراتژی های بازاریابی و استراتژی های کسب و کار در سطح بین بنگاهی (B2B) در کسب و کار های دانش بنیان است.
    روش
    در این پژوهش به تحلیل کیفی مصاحبه 10 نفر از خبرگان و مدیران اجرایی حوزه کسب و کارهای دانش بنیان پرداخته شد. این افراد به صورت هدفمند انتخاب شدند و از طریق مصاحبه های عمیق داده ها گردآوری شدند. و با روش تحلیل تم و با استفاده از نرم افزار MAXQDA مورد تحلیل قرار گرفت. پس از تحلیل داده ها تعداد 215 کد اولیه استخراج شدند و از میان این کدها 34 تم سازمان دهنده و 10 تم فراگیر به دست آمدند.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش بیانگر این است که پیشایندهای همراستایی استراتژی های بازاریابی و استراتژی های کسب و کار در سطح بین بنگاهی در کسب و کار های دانش بنیان شامل 10 تم فراگیر شامل یکپارچگی ارتباطی- اطلاعاتی، کارآمدی و توانمندسازی سرمایه انسانی، هم آوایی استراتژیک، تفکر استراتژیک، مدیریت ارزش مشتری، کارآمدی و انسجام ساختاری- مدیریتی، رهبری استراتژیک، چابکی فرآیندی- عملیاتی، هوش رقابتی و منابع پشتیبانی کننده می باشند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش مشخص شد که شرکت های دانش بنیان قبل از هر چیز و هر نوع اقدامی برای همراستایی پیشایندهای بیان شده بدانند باید شرایط شرکت مورد بررسی قرار گیرد و رقبا و محیط یطور کامل تحلیل و درک شود و آمادگی های لازم جهت بکارگیری همراستایی فراهم کنند.
    کلیدواژگان: همراستایی، استراتژی های بازاریابی، استراتژی های کسب وکار، بازارهای تجاری، کسب و کارهای دانش بنیان
  • زینب اسماعیلی*، شمس السادات زاهدی، علیرضا کوشکی جهرمی، محمدجواد حضوری صفحات 215-245

    انگیزش منابع انسانی در کنار شناخت و نگرش، یکی از ارکان مهم برای درک رفتارها است. این درک از فرآیند انگیزش منابع انسانی مستلزم یک رویکرد سیستماتیک است و در این میان نظریه انتظار وروم، نظریه نسبتا کاملی در ارتباط با انگیزش نیروی انسانی می باشد. پژوهش حاضر با بهره گیری از پژوهش کیفی و روش تحلیل محتوای مصاحبه های نیمه ساختاریافته و با هدف شناسایی پیامدها و پیشایندهای انگیزش منابع انسانی در صنعت بیمه با نگاهی بر نظریه انتظار وروم صورت پذیرفت. جامعه آماری تحقیق شامل 14 مدیر از صنعت بیمه بوده که به روش نمونه گیری غیراحتمالی هدفمند و گلوله برفی انتخاب شده اند. تجزیه وتحلیل داده های استخراج شده به روش تحلیل مضمون و با کمک نرم افزار MAXQDA انجام پذیرفت و 82 شاخص در قالب  12 مقوله فرعی شامل عوامل بیرونی انگیزش که خود از 4 بعد شرایط کاری، حس امنیت در شغل، فرصت هایی برای پیشرفت و ارتقای شغلی و پاداش های مالی و غیرمالی که به منابع انسانی اعطا می شود، تشکیل شده اند و نیز مولفه عوامل درونی انگیزش شامل 3 بعد که به تنوع و چالش های مرتبط با مهارت ها و وظایف شغلی و بازخورد مثبت از سمت مدیران و همکاران و قدردانی یا تنبیه به منظور انگیزش منابع انسانی می باشد، همچنین عدالت تعاملی به عدالت در روابط بین منابع انسانی و سازمان اشاره دارد، در حالی که عدالت رویه ای به عدالت در اجرای فرایندها، سیاست های سازمانی و عدالت توزیعی به عدالت در تقسیم منابع و پاداش ها در سازمان مربوط می شود و نیز 11 مقوله اصلی شامل انگیزش منابع انسانی، نوآوری، عملکرد در انجام وظایف، سکوت سازمانی، عشق به کار، باورهای جنسیتی نسبت به نقش در سازمان، فرسودگی شغلی، حمایت سازمانی ادراک شده، نگرش نسبت به کار گروهی، عدالت سازمانی و نظارت سازمانی،  می باشد.  بنابراین، با اجرای راهبردهای ارائه شده در مدل پژوهش، انتظار می رود صنعت بیمه به دست یابی چشم گیری در حوزه انگیزش منابع انسانی برسد.

    کلیدواژگان: انگیزش منابع انسانی، نظریه انتظار وروم، عوامل بیرونی و درونی انگیزش، تحلیل محتوا، صنعت بیمه
  • سکینه عابدی آرایی*، سید علی نبوی چاشمی، محمد سلیمانی ورکی، محمدعلی احسانی صفحات 247-269

    توسعه بازارهای مالی و عدم اطمینان فزاینده شرکت کنندگان در آن است که علت بکار گیری ابزار نوین مالی و بطور خاص قراردادهای اختیار معامله به عنوان ابزاری برای مدیریت خطر و ایجاد سودآوری می تواند به رونق بورس کمک کند و اختیار معامله آسیایی می تواند نقش موثری در کاهش ریسک این قرار دادها ایفا کند. هدف این تحقیق قیمت گذاری اختیارهای آسیایی و  اروپایی با استفاده از شبیه سازی مونت کارلوست. تعیین قیمت اختیار خرید و اختیار فروش ذرت، سویا و جو از روش اختیار معامله آسیایی و اروپایی می باشد. جامعه آماری تحقیق بورس کالای کشاورزی ایران وداده های مربوط به قیمت سویا و چو و ذرت در دوره زمانی 1397تا1399بوده و همچنین استفاده از اطلاعات بورس در سال هایی که جنگ اوکراین بازار بورس کالای کشاورزی ایران را تحت تاثیر خود قرار داده بود در دسترس نبوده است. قیمت اختیار اروپایی و آسیایی با استفاده از چهار تقریب فرم بسته (کمنا ورست(، (لوی)، (ترنبول- واکمن)، (هاک هاک-مارگراب) یک مدل شبکه درختی (کاکس و راس-روبینشتاین) با شبیه سازی مونت کارلو انجام شد و مورد مقایسه قرار گرفت. این روش ها همچنین نشان می دهد که چگونه تغییرات در قیمت نقدی و نوسانات و قیمت سررسید به قیمت اختیار خرید و فروش آسیایی تاثیر می گذارد. تجزیه و تحلیل نتایج به این نتیجه رسیده که قیمت اختیار اروپایی بالاتر از آسیایی آن است و قیمت اختیار آسیایی با میانگین حسابی گرانتر از اختیار آسیایی هندسی می باشد. در این مقاله رفتار قیمت ها را به عنوان تعداد، مورد تجزیه تحلیل قرار دادیم. تعداد میانگین ها که افزایش می یابد قیمت اختیارها کاهش پیدا می کند. مقدار دلتای خرید و دلتا فروش مورد بررسی  قرار گرفت. نتایجی که بدست آمده این است که دلتای آسیایی در مقایسه با دلتای اروپایی پایین تر است یعنی استراتژی مصون سازی تسهیل شده است.این مقاله به بحث نظری و جنبه های عملی  قیمت گذاری  اختیار معامله آسیایی و اروپایی را نشان می دهد که در شرایط مختلف بازار محاسبات کاربرد دارد. بنابراین فاکتور ذکر شده در هنگام تصمیم گیری مناسبتر برای پوشش ریسک و سر مایه گذاری مورد توجه قرار گیرد. برای ایجاد فرصت های مختلف سرمایه گذاری اهرم و بیمه برای سرمایه گذاران خطرپذیر مالی به معنای پیشنهاد است اما انواع جدیدی از اختیار معامله ها وجود داردکه سرمایه گذارها سعی می کنند برای پرتفوی سرمایه گذاری خود یک پوشش حفاظتی ایجاد کنند. با توجه به مزایای اختیار آسیایی امید است این نوع اختیار در بورس کالای ایران مورد معامله گرفته شود.

    کلیدواژگان: اختیار معامله خرید، اختیار معامله فروش، اختیار معامله نامتعارف، قیمت گذاری، بلک شولز
  • منصور مومنی، احمد جعفرنژاد، سیدعلی اکبر حسین زاده* صفحات 271-291

    وقوع رویدادهایی که منجر به ایجاد وقفه در جریان مواد می شوند حتی اگر این رویدادها در مکانی دور اتفاق بیافتند می توانند اختلالاتی در مقیاس وسیع را ایجاد نمایند. اختلالات، خرابی های ناگهانی و غیر منتظره ای هستند که به علت عوامل گوناگونی همچون بلایای طبیعی، آتش سوزی، از دست دادن تامین کننده حیاتی، جنگ، حملات سایبری، رکود اقتصادی، تحریم ها و شوک های اقتصادی، تروریسم، همه گیری و غیره ایجاد می شوند. زنجیره تامین بشردوستانه نوع خاصی از زنجیره تامین با ویژگی های منحصربه فرد است که در این شرایط نقش بسیار مهمی در مواجهه، کنترل و کاهش تاثیرات فاجعه ها دارد. از این رو، هدف این پژوهش ارائه مدل تاب آوری زنجیره تامین بشردوستانه در رویارویی با بیماری های همه گیر همانند ویروس کرونا است.

    روش

    روش تحقیق این پژوهش از نوع کیفی است. بر این اساس با استفاده از نظریه داده بنیاد مدل تاب آوری زنجیره تامین بشردوستانه در سازمان های ارائه دهنده خدمات بشردوستانه شکل گرفت. نتیجه به استخراج مدل زنجیره تامین بشردوستانه در رویارویی با بیماری های همه گیر ان منتج شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج پژوهش، مشخص گردید مدل مذکور دارای 28 مقوله فرعی در قالب 6 مقوله ی اصلی (شرایط علی تاب آوری، توجه به تاب آوری زنجیره تامین بشردوستانه، شرایط زمینه ای تاب آوری، عناصر مداخله گر تاب آوری، راهبردهای تاب آوری و پیامدهای تاب آوری) می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش مدلی مفهومی جهت مدیریت زنجیره تامین بشردوستانه در رویارویی با بیماری های همه گیر به خصوص در زمان شیوع ویروس کرونا ارائه نمود که می تواند مورد استفاده مدیران، صنعت گران و پژوهشگران قرار گیرد.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین بشردوستانه، تاب آوری، بیماری های واگیردار، زنجیره تامین واکسن، نظریه داده بنیاد
  • فرشته نصرالله پور*، محمود یحیی زاده فر، حسنعلی آقاجانی، محسن علیزاده ثانی صفحات 293-324

    فناوری بلاک چین در صنعت بانکداری در زمینه های سرعت بخشیدن به تراکنش ها، بالا بردن امنیت، مقابله با اختلاس های بانکی و ذخیره سازی اطلاعات مشتریان و کاهش زمان و هزینه های عملیات بانکی موثر می باشد.

    هدف

    هدف این مقاله، نگاشت تاثیر کارکردهای فناوری بلاک چین بر نظام بانکی ایران می باشد.

    روش

    در وهله اول با استفاده از روش مرور نظام مند ادبیات، به شناسایی کارکردهای نظام بانکی و فناوری بلاک چین پرداخته شد. در گام بعد با تکنیک دلفی فازی و نظرات خبرگان کارکردهای شناخته شده، غربال شدند. نمونه آماری پژوهش شامل 12 نفر از مدیران ارشد چهار بانک ملی، پاسارگاد، مسکن و صادرات حوزه بودند.

    یافته ها

    با استفاده از تکنیک مرور نظام مند ادبیات به شناسایی کارکردهای نظام بانکی و فناوری بلاک چین پرداخته شد و نتایج با دلفی فازی بومی سازی شدند که در نهایت 13 کارکرد برای بلاک چین و 5 کارکرد (استقرار نظام پولی و اعتباری، ارزش آفرینی، تعاون عمومی، تسهیل مبادلات و موازنه بازارهای موازی) برای نظام بانکی حاصل شد. بر اساس نتایج نقشه شناختی فازی شهودی، بلاک چین منجر به توسعه زیرساخت یکپارچه میان سامانه های مدیریت امور بانک ها، مدیریت اطلاعات مشتریان و تبادل اطلاعات می شود و به یکپارچه سازی بنگاه با بنگاه در فرآیند اعطای تسهیلات کمک می کند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصل شده، کارکردهای فناوری بلاک چین، ذینفعان صنعت بانک را به سمت پیاده سازی سریع تر این فناوری سوق می دهد. نتایج پژوهش، حاکی از آن است که مدیران صنعت بانکداری، بایستی توجه بیش تری به کارکردهای مهم تر و راهکارهای با اولویت بیش تر فناوری بلاک چین داشته باشند.

    کلیدواژگان: فناوری بلاک چین، قرارداد هوشمند، نظام بانکی، نقشه شناختی فازی شهودی
  • محمدجواد زارع بهنمیری*، سعیده دل آذر صفحات 325-354

    یکی از مهم ترین تصمیمات مدیران شرکت ها، تصمیم در مورد ترکیب و چگونگی تامین مالی شرکت ها است که نقش بسزایی در عملکرد و کارایی شرکت دارد. عوامل متعددی می تواند بر تصمیمات تامین مالی شرکت ها اثر بگذارد، از جمله این عوامل، ویژگی های شخصیتی مدیران ارشد است. هدف این مقاله بررسی تاثیر بیش اعتمادی مدیران بر کارایی شرکت با در نظر گرفتن رابطه میانجیگری ساختار سرمایه است.

    روش

    جامعه آماری این پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و نمونه آماری آن شامل داده های 229 شرکت طی دوره پنج ساله 1395-1399 است. روش نمونه گیری، حذف سیستماتیک بوده و روش مورد استفاده برای برآورد الگو، روش رگرسیون چند متغیره مستحکم است.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد در رابطه، بیش اعتمادی و کارایی شرکت با میانجیگری ساختار سرمایه، بین بیش اعتمادی مدیران و کارایی شرکت رابطه معناداری وجود ندارد و بین ساختار سرمایه و کارایی شرکت رابطه منفی و معنادار برقرار است که این امر بیانگر نقش میانجیگری کامل ساختار سرمایه در این پژوهش است و به عبارتی تمامی اثر بیش اعتمادی مدیران از طریق ساختار سرمایه بر روی کارایی شرکت اعمال می گردد.

    نتیجه گیری

    بیش اعتمادی باعث می شود مدیران منطقی عمل نکرده و سطح ریسک خود را به درستی تفسیر نکنند. به همین دلیل مدیران بیش اعتماد ممکن است، با وجود ریسک تامین مالی از خارج شرکت، باز هم از بدهی بیشتری در ساختار سرمایه شرکت استفاده کنند. همین امر موجب افزایش هزینه های مالی شرکت شده و کاهش کارایی شرکت می شود.

    کلیدواژگان: بیش اعتمادی مدیران، ساختار سرمایه، کارایی شرکت، تحلیل پنجره ای
  • مرضیه شهریاری*، سعیده شریفی فرد، لیلا ندرلو صفحات 355-375
    بسیاری از سازمان ها، سوگیری ها و کلیشه های جنسیتی اغلب، آگاهانه یا ناخودآگاه، بدون توجه به اینکه زنان نقش های رهبری را بر عهده می گیرند، رخ می دهند. علاوه بر این، زنان باید در هنگام بر عهده گرفتن نقش های رهبری یا آرزوی رهبری شدن، بر چالش های مختلفی غلبه کنند. پژوهش حاضر به بررسی چالش های مدیریتی زنان مدیر استان خوزستان از دیدگاه خبرگان پرداخته است.
    مواد و روش ها
    پژوهش از نظر نتیجه توسعه ای از نظر اهداف کاربردی و از نظر داده ها، کیفی است. رویکرد بررسی حاضر آمیخته بوده است. بر این اساس مطالعه حاضر در دو سطح، شامل شناسایی مفاهیم که با مصاحبه با 17 نفر از زنان مدیر استان خوزستان به روش پدیدار شناسی استخراج و همچنین درجه بندی مفاهیم به روش دلفی فازی، با 10 نفر از صاحب نظران و خبرگان در حوزه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی استان خوزستان مصاحبه عمیق صورت گرفت.
    یافته ها
    اولویت بندی چالش های مدیریتی زنان براساس تجربه زیسته مشارکت کنندگان عبارتند از: نبود قانون های حمایتی، اختصاص پایین ترین سطح مدیریتی به زنان، نگاه سنتی به زن، حضور در ساعات غیرکاری اداره، دوره های آموزشی مدیریتی ناکارمد، تبعیض های پرداختی بین مدیران زن و مرد، روحیه عاطفی،عدم همکاری خانواده، دیدگاه مردسالارانه در سازمان ها، اعتماد به نفس پائین، تمایل نداشتن برای رفتن به ماموریت های کاری، تداخل زندگی خانوادگی با شغلی، مقابله همکاران خانم. که در 5 مفهوم اصلی سقف شیشه ای، سلطه تاریخی مردان بر زنان، اعتماد به نفس پایین زنان، عدم تناسب چارچوب های عرفی و شرعی حضور زنان، فرمانبر نبودن همکاران خانم دسته بندی گردید.
    نتیجه گیری
    فضای ساختاری و فرهنگ سازمانی با تاثیر از سلطه و رسوخ نظام فرهنگی جامعه به عنوان مهمترین، اثرگذارترین و نزدیکترین محیط تعاملی جهان کار و اشتغال زنان در دستیابی آنان به سطوح مدیریتی موثر است.
    کلیدواژگان: زنان، چالش مدیریتی، سقف شیشه ای، تبعیض، عاطفی بودن، خوزستان
  • بهمن نوروزپور، محمود مرادی*، محمدرحیم رمضانیان، مصطفی ابراهیم پور ازبری صفحات 377-405

    در دنیایی که با گذر از دوران توسعه ی صنعتی، عصر طلایی دانایی و توسعه ی دانش بنیان را آغاز کرده است، ارتباط میان صنعت و دانشگاه به عنوان مهم-ترین بازیگران بوم سازگان های دانش و کسب وکار بیش از پیش گسترش یافته و به ضرورتی اجتناب ناپذیر تبدیل شده است. در این راستا در ایران نیز مطالعات و پژوهش هایی در این حوزه در سال های اخیر صورت گرفته است. ازاین رو، پژوهش حاضر با هدف دسته بندی و خلاصه سازی ادبیات پژوهش در حوزه ی همکاری میان صنعت و دانشگاه از مرور نظام مند ادبیات استفاده کرده است. در این پژوهش که یک مطالعه کیفی است، با استفاده از تکنیک تحلیل تم و نرم افزار اطلس تی آی، به تحلیل مقاله هایی که از تاریخ 01/01/1390 تا 29/12/1399 در مجله های مختلف به چاپ رسیده اند، پرداخته شد و شبکه مضامینی از عوامل مطرح شده در حوزه ی ارتباط میان بوم سازگان های کسب وکار و دانش (صنعت و دانشگاه) ارائه گردید. بر اساس نتایج این پژوهش، تمامی عوامل مختلف مطرح شده در مطالعات صورت گرفته در یک دهه کشور را می توان در پنج عامل کلی دسته بندی کرد که عبارت اند از «اهداف همکاری»، «موانع همکاری»، «مدل های همکاری»، «کانال های همکاری» و «تقویت کننده های همکاری».

    کلیدواژگان: بوم سازگان دانش، بوم سازگان کسب و کار، همکاری صنعت و دانشگاه، مرور ادبیات نظام مند
|
  • Aliakbar Mazloumi Aboukheili, Alireza Aliahmadi *, Gholamreza Esmailian Pages 7-36
    Innovation is very important today for organizations that want to survive and stay alive. In today's advanced world, organizations that lack initiative and creativity have little to say in practice. Therefore, at present, to manage organizations, it is necessary to innovate and take advantage of scientific and technical achievements and pave the way for innovation and presenting appropriate plans in these organizations. In the first step, using previous studies and the opinion of experts, the criteria for the development of innovation and technology in the automotive industry are identified. second step, using the Demetel method, the internal relationships of each of the identified criteria and sub-criteria will be examined. The results obtained from the Demetel method will be used in the next step.Therefore, in the third stage, using the best-worst decision-making methods, the weight and rank of each of the finalized criteria will be obtained.The findings of this study showed that the most important components in the development of innovation in the light vehicle industry and according to the ranking of factors and challenges determined based on the strategic development Has been document of the industry to the development of innovation and technology in macro policies. But in the industry in question, the resources for innovation development have not been adequately supported by upstream influencers as policymakers and investors. Therefore, the main factors influencing development, namely sources of innovation and technological activities, and suppliers of sectoral institutions as factors affecting the development of innovation have not been able to play their basic plan.
    Keywords: Ranking, DEMATEL, Best Worst Method, Automotive Industry, Sectoral Innovation System
  • Farshid Maghsodi Ganjeh, Ali Sanayei *, Akbar Alem-Tabriz Pages 37-60
    Despite the key role of start-ups in economic development and job creation, one of the biggest problems of these start-up businesses is their legendary failure rate. One of the main reasons for the failure of these businesses is marketing limitations in the form of lack of financial resources, time, market knowledge and marketing expertise. Also, these companies lack strategic plans and their management is based on personal experience and business intuition. Entrepreneurial networking is one of the solutions that have been proposed to solve these limitations, because networking is considered to be the factor of restructuring the world trade architecture. The current research was conducted with the aim of explaining the role of entrepreneurial networking ability on the marketing performance of start-ups, taking into account the role of entrepreneurial orientation and market knowledge. The statistical population was 550 start-ups and fledgling businesses in Isfahan. The sample size was calculated using the Krejci and Morgan table of 225 companies that were selected by simple random sampling. A standard questionnaire was used to collect research data. Validity of the questionnaire was confirmed by experts and reliability using Cronbach's alpha coefficient. Data analysis was done using structural equation modeling with partial least squares approach and SmartPLS software to test fit and relationships between variables. According to the research results, entrepreneurial networking ability plays an important role in improving the marketing performance of start-up businesses; Therefore, managers who want to increase their marketing performance must identify and form strategic alliances faster than competitors.
    Keywords: Entrepreneurial Networking Ability, Performance, Entrepreneurial Orientation, Market Knowledge
  • Mohammad Mahmoudi Meymand *, Elham Tabaeian, Mohamadmehdi Parhizgar, Mahdi Haddadzade Pages 61-90

    In recent years, technological advances have led to dramatic changes in the financial ecosystem and momentum in the traditional structure of the banking industry and the need to review the traditional business models of banks. Therefore, the current study has been conducted with a qualitative-quantitative approach to explain the open banking business model in the Middle East Bank. The statistical population of this research in the qualitative part consists of middle managers of various branches of the Middle East Bank active in the field of open banking and managers of fin-techs whose statistical sample size was equal to 10 people. Also, the quantitative population of this study is the managers and employees and natural and legal customers of 16 branches of the Middle East Bank in Tehran, which was determined based on Cochran's formula equal to 370 people. The data collection tool in this study is semi-structured in-depth qualitative interviews, the data of which were analyzed using the soft systems research method, and in the quantitative part, the data were collected through a researcher-made questionnaire were collected and then analyzed by using confirmatory factor analysis and structural equations. Based on this, 94 codes extracted from interviews with experts, were classified into 74 concepts, 16 subcategories and 3 categories of customer-oriented banking, API management and regulatory developments. Quantitative findings also confirm the positive and significant impact of these three components on the open banking business model of the Middle East Bank.

    Keywords: Business Model, Open Banking, Soft System, Middle East Bank, Application Programming Interface (API)
  • Hosein Majooni *, Fakhro Ssadat Nasiri Pages 91-116

    In today's changing world, team creativity and its effect in the work environment has become one of the most important concerns of educational organizations. Therefore, the current research was conducted with the aim of investigating the factors affecting team creativity, including entrepreneurial leadership style and psychological safety of the team. The research population consisted of 620 teachers of work and knowledge schools and technical conservatory in Shiraz city, and a sample of 237 people was selected from this population by simple random sampling based on Cochran's formula. The research method was quantitative, descriptive and causal studies. To collect research data from entrepreneurial leadership questionnaires; Team psychological safety and team creativity were used. To determine the reliability and validity of the tool, Cronbach's alpha and confirmatory factor analysis techniques were used to determine the reliability and validity of the instrument, the results indicated the desired reliability and validity of the tool. Data analysis using the structural equation model and with the help of two Spss software. 25 and Lisrel. 8.8 done. The results of the analysis showed that: entrepreneurial leadership has a direct, positive and significant effect at the 0.05 level on team creativity and team psychological safety; Also, entrepreneurial leadership has an indirect, positive and meaningful effect on team creativity through the mediating role of psychological safety of the team. Finally, in order to be able to react appropriately to the changes and innovations of the dynamic environment around them, educational organizations and schools should use the entrepreneurial leadership style of fear and anxiety of the team of teachers to express innovative ideas. reduce as much as possible and in this way increase their team creativity.

    Keywords: Entrepreneurial Leadership, Psychological Safety Of The Team, Team Creativity, Teachers
  • Seyed Abbas Ebrahimi *, Hamed Taherian Pages 117-146
    Reflecting the destruction of the environment has led production organizations towards green management and acceptance of social responsibility. The purpose of this research is to investigate the relationship between corporate social responsibility and its environmental performance. The statistical population of this research includes all senior managers and experts of production companies located in Semnan city; In order to investigate the relationships, 200 standard questionnaires were distributed in the statistical society of the research using the available sampling method. The current research is descriptive-survey in terms of its practical purpose and in terms of data collection method. The validity of the questionnaire was confirmed based on the opinions of the supervisor and a number of experts in the field of environment and through confirmatory factor analysis, and its reliability was confirmed through the calculation of Cronbach's alpha coefficient. The research hypotheses were analyzed using the structural equation method and the partial least squares approach. The results of the research show that corporate social responsibility does not have a positive and significant effect on environmental performance, but it does have a positive and significant effect on green innovation and environmental strategy. Also, the results showed that the corporate social responsibility has a positive and significant effect on the environmental performance of the organization due to the mediating role of green innovation. Based on the results of the research, it was suggested to the managers to improve the environmental performance of their organization by using methods related to green innovation, creating areas of corporate social responsibility and promoting the environmental literacy of employees.
    Keywords: Environmental Training Of Employees, Environmental Strategy, Environmental Performance, Corporate Social Responsibility, Green Innovation
  • Seyede Roya Kalati, Asadollah Kordnaeij *, Ali Saberi, Hamidreza Yazdani, Ghodratollah Bagheri Ragheb Pages 147-172

    The present study aims to propose the concept of Strategic Innovation. In this research, the qualitative method of concept analysis was used to form concept of Strategic Innovation through abductive and synthetic methods by using existing concepts and insights. For this purpose, articles published after 2000 in the database of Google scholar, Science direct, Web of science, SID.ir and Ensani.ir, which included keywords of Strategic Innovation, were selected. Then results were filtered by the keywords of Designing, Create, Changing, Development, Competitive and Performance. Finally, after reading the abstract of articles, 73 of them deemed relevant to our study and were reviewed. Studies showed that Strategic innovation is related but different from the concepts of Designing, Create, Changing, Development, Competitive and Performance. Characteristics of Strategic innovation are Innovative organizational Culture, dynamic capability, Strategic Agility, creativity, strategic entrepreneurship and Creative Destruction. The components of Strategic Innovation are the types of Strategic innovation (organizational innovation, innovation and redesign of the processes, product/service innovation, and market innovation), the methods of Strategic Innovation (incremental strategic innovation and transformational strategic innovation), the Strategic and Entrepreneurship orientation (strategic renewal, emergent strategies, Advantage and Opportunity-Seeking Behavior, and identifying the changing priorities) and Strategic Competitive behaviors (analyzing the competition mechanisms and the new competition routes). Strategic Innovation is a meta-capability that including a sum of characteristic and components.

    Keywords: Innovation, Strategic Issues, Strategic Innovation, Concept Analysis
  • Leila Shakeri Kebria, Mohammad Safari *, Bahareh Abedin Pages 173-213
    Objective
    In many companies, it is possible to see the low alignment of marketing and business strategies. This defect leads to problems in business development, product sales, and failure to achieve the designed goals and plans. Based on the importance of the subject, the current research seeks to identify the antecedents of the alignment of marketing strategies and business strategies at the business-to-business level in knowledge-based businesses.
    Method
    In this research, a qualitative analysis of the interviews of 10 experts and executive managers in the field of knowledge-based businesses was done. These people were selected purposefully and collected data through in-depth interviews. After data analysis, 215 initial codes were extracted and 34 organizing themes and 10 comprehensive themes were obtained from these codes.
    Findings
    The findings of this research indicate that the antecedents of the alignment of marketing and business strategies at the inter-enterprise level in knowledge-based businesses include 10 comprehensive themes including communication-information integration, efficiency, and human capital empowerment. Strategic pronunciation, strategic thinking, customer value management, structural-management efficiency and coherence, strategic leadership, process-operational agility, competitive intelligence, and supporting resources.
    Conclusion
    Based on the results of the research, it was determined that knowledge-based companies should know that before anything and any kind of action to align the stated antecedents, the conditions of the company should be examined and the competitors and the environment should be fully analyzed and understood, and the necessary preparations for Provide alignment.
    Keywords: Alignment, Marketing Strategy, Business Strategy, B2B, Knowledge-Based Businesses
  • Zeinab Esmaeili *, Shams Al-Sadat Zahedi, Alireza Kooshki Jahormi, Mohammadjavad Hozori Pages 215-245

    Human resource motivation, along with knowledge and attitude, is one of the vital components for understanding behaviors. This understanding of the human resource motivation process requires a systematic approach. In this regard, Vroom's expectancy theory is an almost complete theory related to human resource motivation. The present study was conducted using qualitative research and thematic analysis methods of semi-structured interviews to identify the implications and antecedents of human resource motivation in the insurance industry using Vroom's expectancy theory. The statistical population of the study included 14 managers from the insurance industry. They were selected by non-probabilistic and snowball sampling methods.  The analysis of the extracted data was done by thematic analysis method in MAXQDA software. Accordingly, 82 indicators in the form of 12 sub-categories were identified. One of them is extrinsic motivation factors, including 4 dimensions of working conditions, sense of job security, opportunities for job progress and promotion, financial rewards, and financial and non-financial rewards given to human resources. Another component is intrinsic motivation factors, including 3 dimensions of diversity and challenges related to job skills and duties, positive feedback from managers and colleagues, and appreciation or punishment to motivate human resources. Interactive justice refers to justice in the relationship between human resources and the organization. Procedural justice is related to justice in the implementation of processes and organizational policies. Distributive justice is related to justice in the distribution of resources and rewards in the organization. Eleven primary categories include human resource motivation, innovation, performance in performing tasks, organizational silence, love of work, gender beliefs about the role in the organization, job burnout, perceived organizational support, attitude towards teamwork, organizational justice, and organizational supervision. Thus, by implementing the strategies presented in the research model, it is expected that the insurance industry will achieve a significant achievement in the field of human resource motivation.

    Keywords: Employee Motivation, Vroom's Expectancy Theory, External, Internal Factors Of Motivation, Content Analysis, Insurance Industry
  • Sekineh Abedi Arai *, Seyed Ali Nabavi Chashmi, Mohammad Solimanivareki, Mohammadali Ehsani Pages 247-269

    English The development of financial markets and the increasing uncertainty of its participants is the reason for the use of new financial instruments and specifically option contracts as a tool for managing risk and creating profitability, which can help the stock market to prosper, and Asian options can play an effective role. play a role in reducing the risk of these contracts. The purpose of this research is the pricing of Asian and European options using Monte Carlo simulation. And determining the price of buying options and selling options of corn, soybeans and barley is from the Asian option trading method. The statistical population of the research is based on the study of information on the price of soybeans or barley and corn from the agricultural commodity exchange of all Iranian companies from 2017 to 2019 in the form of monthly average prices. has been collected the instrument of data collection has been documents. Asian options are optioning whose main variable is the average price over a period of time. For this reason, Asian options have less volatility. Asian options belong to the so-called path-dependent derivatives. The analysis of the results came to the conclusion that the European option price is higher than its Asian one.

    Keywords: Call Options, Put Options, Unconventional Options, Pricing, Black Shoals
  • Mansour Momeni, Ahmad Jafarnejad, Seyed Aliakbar Hosseinzadeh * Pages 271-291

    The occurrence of events that lead to interruptions in the flow of materials, even if these events happen in a distant place, can cause disruptions on a large scale. Disruptions are sudden and unexpected disturbances caused by various factors such as natural disasters, fires, loss of vital supplies, war, cyber-attacks, economic recession, sanctions and economic shocks, terrorism, epidemics, etc. Humanitarian supply chain is a special type of supply chain with unique features, which in these conditions plays a very important role in facing, controlling and reducing the effects of disasters. Therefore, the aim of this research is to present a humanitarian supply chain resilience model in dealing with epidemic diseases such the Coronavirus.

    Methods

    The research method is qualitative. Based on this, using the theory derived from the data, the humanitarian supply chain resilience model was formed in organizations providing humanitarian services. The result resulted in deriving the humanitarian supply chain model in dealing with epidemic diseases.

    Results

    Based on the results of the research, it was determined that the mentioned model has 28 sub-categories in the form of 6 main categories is (causal conditions of resilience, attention to the resilience of the humanitarian supply chain, background conditions of resilience, intervening elements of resilience, strategies of resilience and consequences of resilience).

    Keywords: Humanitarian Supply Chain, Resilience, Contagious Diseases, Vaccine Supply Chain, Grounded Theory
  • Fereshte Nasrollahpour *, Mahmoud Yahyazadehfar, Hassanali Aghajani, Mohsen Alizadeh Sani Pages 293-324

    Blockchain technology in the banking industry is effective in speeding up the transactions, increasing security, dealing with bank embezzlement and storing customer information, and reducing the time and costs of banking operations.

    Purpose

    The purpose of this research is to map the impact of blockchain technology functions on the Iran's banking system.

    Method

    First of all, the functions of the banking system and blockchain technology are identified using the systematic literature review. In the next step, the functions are screened with Fuzzy Delphi Method (FDM). The statistical sample of the research included 12 senior managers of four banks: Melli, Pasargad, Maskan, and Saderat.

    Findings

    Using systematic literature review method, the functions of the banking system and blockchain technology are identified, and the results are localized with FDM, which finally 13 functions for the blockchain and 5 functions (establishment of the monetary and credit system, value creation, public cooperation, facilitation exchanges and balance of parallel markets) for the banking system are identified. Based on the results of the Intuitive Fuzzy Cognitive Map (IFCM), blockchain leads to the development of an integrated infrastructure between the management systems of banks, customer information management and information exchange.

    Conclusion

    According to the results, the functions of blockchain technology lead the bank stakeholders to implement this technology faster. The results indicate that senior managers of banking system should pay more attention to the important functions of blockchain and solutions.

    Keywords: Blockchain, Smart Contract. Banking System, Intuitive Fuzzy Cognitive Map
  • Mohammadjavad Zare Bahnamiri *, Saeedeh Delazar Pages 325-354

    One of the most important decisions of company managers is the one about combining and how to finance companies, that plays an important role in company's operation and efficiency. Decisions of financing can be affected by different factors. One of these factors is manager's personality trait. The main purpose in this article is to study the effects of managers' overconfidence on company's efficiency with considering the relevancy of intermediacy capital structure.

    Method

    Statistical population in this research is the accepted companies in Tehran's Stock Exchange and its statistical sample includes 229 company data in a period of 6 years (2016-2020). Sampling method is systematic removal and the used method for sample estimation is firm multivariate regression.

    Findings

    The study's results have shown that in relevancy, overconfidence and company's efficiency with mediation of capital structure, there is no strong relation between manager's overconfidence and company's efficiency, and there is a strong reverse relation between capital structure and company's efficiency. This issue represents the complete mediation role of capital structure in this study, in other word all the effects of manager's overconfidence are applied on company's inefficiency by capital structure. 

    Conclusion

    Overconfidence makes managers not to make logical decisions and interpret their risk level properly. That's why the overconfident managers may use more debts in capital structure, despite the risk of financing from out of company. This issue makes the company's financial costs to grow and company's efficiency to descend

    Keywords: Overconfident, Capital Structure, Firm Efficiency, Window Analysis
  • Marziyeh Shahryari *, Saeedeh Sharifi, Lila Nadarloo Pages 355-375
    In many organizations, gender biases and stereotypes often occur, consciously or unconsciously, regardless of whether women assume leadership roles. In addition, women must overcome various challenges when assuming leadership roles or aspiring to be leaders. The present research has examined the management challenges of women managers in Khuzestan province from the perspective of experts.
    Materials and methods
    The research is qualitative in terms of development results, in terms of practical goals and in terms of data. The approach of the present study was mixed. Based on this, the present study in two levels includes the identification of concepts that were extracted by interviewing 17 women managers of Khuzestan province using the phenomenological method and also grading the concepts using the fuzzy Delphi method, with 10 experts and experts in political fields. Social, cultural, economic of Khuzestan province, an in-depth interview was conducted.
    Findings
    The prioritization of women's management challenges based on the lived experience of the participants are: lack of protective laws, allocation of the lowest management level to women, traditional view of women, attendance at non-working hours of the office, ineffective management training courses. pay discrimination between male and female managers, emotional mood, lack of family cooperation, patriarchal view in organizations, low self-confidence, unwillingness to go on work missions, interference of family life with work, confronting female colleagues. which was categorized into 5 main concepts of glass ceiling, historical dominance of men over women, low self-confidence of women, incompatibility of customary and religious frameworks for the presence of women, disobedience of female colleagues.
    Conclusion
    The structural space and organizational culture with the influence of the dominance and influence of the cultural system of the society as the most important, the most effective and the closest interactive environment of the world of work and employment of women is effective in their reaching managerial levels.
    Keywords: Women, Managerial Challenge, Glass Ceiling, Discrimination, Emotional, Khuzestan
  • Bahman Norouzpour, Mahmoud Moradi *, Mohammadrahim Ramazanian, Mostafa Ebrahimpour Azbari Pages 377-405

    The relationship between Industry and the University is one of the topics that has been given a lot of attention in Iranian society in the last few decades and many researches have been done in this regard. This paper uses a systematic literature review (SLR) with the aim of categorizing and summarizing the literature in the field of cooperation between industry and university. This research as a qualitative study, uses PRISMA method and theme analysis technique and Atlas TI software. It investigated a systematic review of the papers published in journals in the field of cooperation between industry and university in Iran business and knowledge ecosystems from 2011 to 2020. After going through the four steps proposed in the systematic review method, 97 papers from different journals remained, which were coded and analyzed. A thematic network of factors raised in the field of communication between business and knowledge ecosystems (industry and university) was presented. Based on the results, all the different factors mentioned in the studies carried out in a decade in Iran can be categorized into five general factors, which are "goals of cooperation", "obstacles to cooperation", "models of cooperation", "cooperation channels" and "cooperation enhancers".

    Keywords: Knowledge Ecosystem, Business Ecosystem, Industry-University Cooperation, Systematic Literature Review