فهرست مطالب

فصلنامه پوست و زیبایی
سال پانزدهم شماره 2 (پیاپی 58، تابستان 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/05/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • منصور نصیری کاشانی* صفحات 81-82
  • آلا احسانی، امیرهوشنگ احسانی، زهرا رضوی، مینا کوهیان محمدآبادی، مهشیدسادات انصاری، زینب آریانیان، پدرام نورمحمدپور، امیرمحمد الماسی، امیرحسین رحیم نیا* صفحات 83-91
    زمینه و هدف

    با افزایش استفاده از توکسین بوتولینوم برای درمان چین و چروک های ناحیه گلابلا به خصوص در کشور ایران و قیمت نسبتا بالای محصولات خارجی (مثل دیسپورت®)، مقایسه اثربخشی، عوارض و ماندگاری اثر بین دو برند ایرانی توکسین بوتولینوم مصپورت® و دیستون® از اهمیت زیادی برخوردار است. این مطالعه با هدف ارزیابی و مقایسه نتایج درمان با این دو دارو انجام شد.

    روش اجرا:

     در این مطالعه مقطعی توصیفی گذشته نگر، پرونده 81 بیمار که برای درمان چین های متوسط تا شدید ناحیه گلابلا به بیمارستان پوست رازی مراجعه کرده بودند، بررسی شد. اطلاعات مرتبط با میزان رضایت، ماندگاری اثر و عوارض جانبی توکسین بوتولینوم مصپورت® و دیستون® ازطریق پرسش نامه جمع آوری و تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین رضایت مندی از درمان در گروه دیستون® 7 و در گروه مصپورت® 7/7 بود که تفاوت آماری معناداری بین دو گروه مشاهده نشد (142/0=P). همچنین، میانگین ماندگاری اثر برای دیستون® 5/3 ماه و برای مصپورت® 8/3 ماه گزارش شد که تفاوت معناداری نداشت. ازنظر عوارض جانبی، سردرد شایع ترین عارضه جانبی بود و عارضه جانبی مهمی رویت نگردید. هم چنین تفاوت معناداری بین دو گروه در میزان بروز عوارض مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که هر دو داروی دیستون® و مصپورت® اثربخشی و ایمنی مشابهی دارند و انتخاب میان آن ها می تواند بیشتر براساس هزینه و ترجیح بیمار یا پزشک باشد تا تفاوت های درمانی واقعی. پیشنهاد می شود مطالعات بیشتری با حجم نمونه بزرگ تر برای بررسی دقیق تر انجام شود.

    کلیدواژگان: بوتولینوم توکسین، پیری پوست، نتیجه درمان، اثرات نامطلوب، ایمنی
  • مریم میراحمد، نسیم توتونچی*، پوریا اصیلی، حمیدرضا محمودی، کامبیز کامیاب، محمد مهدوی، فائزه خراسانی زاده، مریم دانش پژوه صفحات 92-100
    زمینه و هدف

    لیشمانیاز جلدی یکی از مسائل مهم بهداشت عمومی در کشورهای در حال توسعه مانند ایران و شایع ترین فرم آن، لیشمانیای جلدی است که به صورت یک ضایعه اولسراتیو یا ندولی ظاهر می شود. هدف این مطالعه، بررسی ویژگی های هیستوپاتولوژیک و بالینی بیماران با لیشمانیوز جلدی بود.

    روش اجرا:

     این مطالعه مقطعی روی 70 بیمار لیشمانیوز جلدی انجام شد که از سال 1397 تا 1401 به بیمارستان پوست رازی مراجعه کرده بودند و تشخبص بیماری با پاتولوژی تایید شده بود.

    یافته ها

    سن بیماران از 2 تا 76 سال متغیر بود و میانگین آن 26/42±86/20 سال بود. اکثریت بیماران مرد بودند (3/54%). نوع ضایعات پلاک دار شایع ترین نوع بود (3/64%). ازنظر محل ضایعه، صورت و اندام های فوقانی با فراوانی های 1/47% و 3/34% بیشتر از سایر نواحی دیده شدند. تمامی بیماران در سونوگرافی شواهد سلولیت داشتند. شایع ترین تغییر اپیدرم، هایپرکراتوزیس (8/42%) بود. در مورد تغییرات هیستوپاتولوژیک در درم، نفوذ لنفوسیت ها (4/61%)، سلول های پلاسما (6/58%) و هیستیوسیت ها (6/48%)، همچنین تشکیل گرانولوم (3/54%) و حضور اجسام لیشمن (3/54%) تغییرات غالب بودند. برخی بیماران اشکال غیرطبیعی لیشمانیوز جلدی داشتند، به طوری که شش نفر از آن ها لیشمانیای جلدی لوپویید و پنج نفر لیشمانیای جلدی اسپورتریکوئید داشتند.

    نتیجه گیری

    مردان و افرادی که در میانسالی بودند، بیشتر در معرض عفونت قرار داشتند بنابراین، پیشنهاد می شود که به طور خاص در برنامه های پیشگیرانه مورد توجه قرار گیرند. علاوه براین، ارزیابی یافته های هیستوپاتولوژیک لیشمانیوز جلدی، شامل لیشمانیای جلدی لوپویید و لیشمانیای جلدی اسپورتریکوئید، می تواند انواع لیشمانیا را از سایر بیماری های جلدی متمایز کنند.

    کلیدواژگان: هیستوپاتولوژی، لیشمانیای جلدی، لیشمانیای اسپورتریکوئید، لیشمانیای لوپویید
  • علیرضا محبی پور، فیروز امانی*، میترا رزمی، مسعود امن زاده، محمد بهرامی صفحات 101-110
    زمینه و هدف

    سرطان دومین علت اصلی مرگ و میر در جهان است و سرطان پوست نیز شایع ترین نوع سرطان در میان انسان هاست که هزینه های زیاد و آسیب های اقتصادی و اجتماعی زیادی به جامعه وارد می کند. افزایش موارد سرطان پوست در کشور ما و همچنین در استان اردبیل، ما را برآن داشت تا شیوع و روند اپیدمیولوژیک ده ساله سرطان پوست را در بیماران مراجعه کننده به کلینیک پوست در اردبیل طی سال های 1400-1390 بررسی کنیم.

    روش اجرا:

     در این مطالعه، 331 بیمار طی سال های 1390 تا 1400 با تشخیص سرطان پوست به کلینیک پوست مراجعه کرده بودند. چک لیست ها براساس اطلاعات موجود در پرونده های آن ها تکمیل شد.

    یافته ها

    از تمامی بیماران، 208 نفر (8/62%) مرد، 4/60% از اردبیل، 2/14% در سال 2016 و 2/46% در گروه سنی 50-70 سال بودند. میانگین سنی بیماران 5/62 سال با انحراف معیار 7/14 در محدوده 25-96 سال بود. شایع ترین نوع سرطان پوست در نمونه های مورد مطالعه طی ده سال مربوط به BCC با 184 مورد (6/55%) و بیشتر بیماران مورد مطالعه در درجه 3 با 231 بیمار (8/69%) بودند. شایع ترین محل سرطان پوست با 93 مورد، (1/28%) بینی بود.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که روند سرطان پوست در نمونه های مورد مطالعه مشابه آمار استانی، روند ثابتی ازنظر کاهش یا افزایش نداشته و روند نوسانی بوده است. بروز این بیماری در مراجعین مرد حدود دو برابر مراجعین زن بوده و بیشتر موارد در درجات بالا و نوع BCC بوده است.

    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، سرطان پوست، روند، اردبیل، ایران
  • مهدی میرزایی علویجه، مهین امینی، فرزاد جلیلیان* صفحات 111-120
    زمینه و هدف

    سرطان پوست یکی از شایع ترین سرطان ها است. مطالعات فراوانی تاثیر مثبت استفاده از کرم های ضدآفتاب در پیشگیری از سرطان پوست را نشان دادند. هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین نابرابری در استفاده از کرم ضدآفتاب بود.

    روش اجرا: 

    این پژوهش مقطعی در میان بزرگسالان شهر کرمانشاه انجام شد. اطلاعات به وسیله پرسش نامه با انجام مصاحبه جمع آوری گردید. شاخص و منحنی تمرکز برای تعیین کمیت و تجزیه نابرابری در استفاده از کرم ضدآفتاب استفاده شد. نتایج نسبت شانس تطبیق یافته و آنالیز تجزیه برای استفاده از ضدآفتاب نیز برآورد گردید.

    یافته ها

    39/14% از ضدآفتاب استفاده می کردند. نسبت استفاده در مردان 65/5% و در زنان 72/21% به دست آمد. شاخص تمرکز برای استفاده از ضدآفتاب (001/0<P) 344/0 به دست آمد که نشان دهنده تمرکز بیشتر استفاده از ضدآفتاب در بین ثروتمندان است. ثروتمندان 72/3 برابر فقرا و همچنین افراد در طبقه متوسط نیز 48/1 برابر فقرا شانس بیشتری برای مصرف ضدآفتاب دارند. بیشترین سهم مشارکت در ایجاد نابرابری در مصرف ضدآفتاب، متغیر وضعیت اقتصادی جامعه ای با 26/61%، سطح تحصیلات با 23/13% و سن با 02/13% به دست آمد.

    نتیجه گیری

    تمرکز مداخلات ارتقای سلامت باید گروه های با وضعیت اقتصادی جامعه ای پایین را هدف قرار دهد. در توسعه و پیاده سازی مداخلات باید مردان و افراد کمتر تحصیل کرده را در اولویت قرار داد.

    کلیدواژگان: نابرابری، سرطان پوست، کرم ضدآفتاب
  • پروانه دلکآبادی، سارا هاشمی* صفحات 121-132
    زمینه و هدف

    ویتیلیگو به عنوان یکی از شایع ترین اختلالات تولید رنگدانه ای پوست، پیامدهای روانی اجتماعی قابل توجهی برای بیماران به همراه دارد؛ لذا کشف مسیرها و متغیرهای تاثیرگذار بر سلامت روان در این افراد مهم است. پژوهش حاضر با هدف مطالعه نقش واسطه ای شرم درونی شده در رابطه بین اجتناب شناختی و دشواری های بین فردی در پیش بینی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به ویتیلیگو انجام گرفت.

    روش اجرا:

     پژوهش از نوع توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمام بیماران مبتلا به ویتیلیگو بیمارستان رازی تهران بودند که 170 نفر به روش هدفمند براساس معیارهای ورود انتخاب و وارد مطالعه شدند. از پرسش نامه های اجتناب شناختی سکستون و داگاس، مشکلات بین فردی بارخام، کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی و شرم درونی شده کوک استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و تحلیل مسیر با استفاده از نسخه 26 نرم افزار SPSS و PLS انجام شد.

    یافته ها:

     براساس نتایج متغیر شرم درونی در ارتباط بین مشکلات بین فردی با کیفیت زندگی به عنوان یک متغیر میانجی نسبی شناخته شد؛ اما در مسیر بین اجتناب شناختی با کیفیت زندگی اثری نشان نداده و مسیر اجتناب شناختی با کیفیت زندگی و شرم درونی به عنوان متغیر میانجی در سطح معنی داری کمتر از 05/0 معنی دار نبود.

    نتیجه گیری:

     متخصصان سلامت روان می توانند در مداخلات با درنظرگرفتن نقش شرم درونی بین عوامل بررسی شده، نقش مهمی در کمک به بیماران ویتیلیگو برای عبور از چالش ها، بهبود وضعیت سلامت روان و بهزیستی ایفا کنند.

    کلیدواژگان: اجتناب شناختی، مشکلات بین فردی، کیفیت زندگی، ویتیلیگو
  • نگار اصغری حصوری، زینب باقری* صفحات 133-144

    محدودیت نیدل های رایج در انتقال دارو مانند درد، عفونت و عوارض جانبی، محرکی برای جست وجوی جایگزین های کارآمدتر شده است. در این میان، میکرونیدل ها امید جدیدی را در زمینه دارورسانی پوستی به ارمغان آورده اند. این ساختارهای میکرونی، به طور موقت در لایه های بالایی پوست قرار می گیرند و مسیری بدون درد و غیرتهاجمی برای عبور داروها از سد پوستی فراهم می کنند. تنوع در طراحی و مواد تشکیل دهنده میکرونیدل ها، امکان رهایش طیف وسیعی از داروها را با راندمان بالا و عوارض جانبی کم فراهم می کند. ازسوی دیگر، به دلیل محدودیت داروهای سنتی و نیاز به گزینه های هدفمندتر و کم عارضه تر، نانوداروها به عنوان جایگزینی ایده آل مطرح می شوند. نانوداروها سیستم های دارورسانی نوینی هستند که در ابعاد نانومتری طراحی و تولید می شوند. این ذرات کوچک، قابلیت حمل و رهایش داروها را به طور مستقیم به سلول های هدف، با دقت و کارایی بالا دارند. نانوداروها با کاهش عوارض جانبی و افزایش اثربخشی درمان، می توانند نقشی کلیدی در ارتقای کیفیت درمان بیماری های مختلف ایفا کنند. با توجه به مزایای منحصربه فرد ترکیب میکرونیدل ها و نانوداروها، بررسی استراتژی های مختلف استفاده از این سیستم های نوین در رهایش داروها، موضوعی حائز اهمیت است. در این مقاله، به بررسی این موضوع و همچنین کاربردهای انتقال نانودارو توسط میکرونیدل در درمان بیماری ها و چالش های پیش رو این فناوری نوظهور پرداخته شده است.

    کلیدواژگان: میکرونیدل، نانودارو، دیابت، سرطان، پسوریازیس
  • طیبه مومنی، عالیه صفامنش، فائزه کاشانیان* صفحات 145-160

    جدوار (Curcuma zedoaria)، گیاهی معطر از خانواده زنجبیل است که به دلیل داشتن خواص دارویی فراوان، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در طب سنتی، از این گیاه به عنوان ضدالتهاب، ضدباکتری، ضدقارچ و ضددرد استفاده می شود. تحقیقات علمی اخیر، فواید قابل توجهی از جدوار برای سلامت پوست را به اثبات رسانده است. جدوار حاوی کورکومین، ترکیبی ضدالتهابی قوی است که می تواند به کاهش التهاب، قرمزی و تورم پوست کمک کند. این خاصیت، جدوار را به گزینه ای مناسب برای درمان آکنه، اگزما و پسوریازیس تبدیل می کند. علاوه براین، کورکومین موجود در جدوار، خواص آنتی اکسیدانی قوی دارد که به محافظت از پوست در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند. همچنین، کورکومین با افزایش تولید کلاژن و الاستین، که برای ترمیم زخم ضروری هستند، به بهبود روند التیام زخم ها کمک می کند. جدوار به واسطه خواص ضدمیکروبی و ضدقارچی خود، می تواند در درمان عفونت های پوستی ناشی از قارچ ها و میکروب ها نیز موثر باشد. این مقاله مروری، به بررسی اثرات جدوار در درمان طیف وسیعی از مشکلات پوستی می پردازد.

    کلیدواژگان: جدوار، کورکومین، پوست، ضدالتهاب، اگزما
|
  • Mansour Nassiri Kashani* Pages 81-82
  • Ala Ehsani, Amirhoushang Ehsani, Zahra Razavi, Mina Koohian Mohammadabadi, Mahshidsadat Ansari, Zeynab Aryanian, Pedram Nourmohammadpour, Amirmohammad Almasi, Amirhossein Rahimnia* Pages 83-91
    Background and aim

    As the use of botulinum toxin to treat glabellar lines increases, particularly in Iran, where foreign products (e.g. Dysport) are relatively expensive, it becomes important to compare the efficacy, side effects, and duration of action of two locally produced botulinum toxin brands, Masport® and Dyston®. This study seeks to assess and compare the treatment results of these two medications.

    Methods

    In this cross-sectional, descriptive, retrospective study, the medical records of 81 patients who visited Razi Dermatology Hospital for the treatment of moderate to severe glabellar lines were reviewed. Data related to patient satisfaction, duration of action, and side effects of Masport® and Dyston® botulinum toxin were collected and analyzed via a questionnaire.

    Results

    The mean satisfaction score was 7 for the Dyston® group and 7.7 for the Masport® group, with no statistically significant difference between the two groups (P=0.142). Additionally, the mean duration of action was 3.5 months for Dyston® and 3.8 months for Masport®, with no significant difference observed. Headache was the most common side effect reported, with no other major adverse events noted. Furthermore, there was no statistically significant difference in the incidence of side effects between the two groups.

    Conclusion

    The findings of this study indicate that both Dyston® and Masport® have similar efficacy and safety profiles. The choice between them can be primarily based on cost and patient or physician preference rather than any significant therapeutic differences. Larger studies are recommended to further validate these findings.

    Keywords: Botulinum Toxin, Skin Aging, Treatment Outcome, Adverse Effects, Safety
  • Maryam Mirahmad, Nasim Tootoonchi*, Pooria Asili, Hamidreza Mahmoudi, Kambiz Kamyab, Mohammad Mahdavi, Faezeh Khorasanizadeh, Maryam Daneshpajooh Pages 92-100
    Background and Aim

    The most prevalent form of leishmaniasis is cutaneous leishmaniasis (CL), which manifests as a single ulcerative or nodular lesion that usually heals on its own. The aims of this study were to investigate the histopathologic and clinical features of CL patients.

    Methods

    This cross-sectional study was accomplished on 70 CL patients that referred to Razi dermatology hospital in Iran, over a five-year period from 2016 to 2020. Included patients were those who were diagnosed clinically suspected patients whom their disease was confirmed through histopathology examination.

    Results

    The age of patients ranged from 2 to 76 years with a mean of 42.26 ± 20.86 years. The majority of patients were men (54.3%). The plaque form lesions were the most frequent type (64.3%). Respecting lesion site, face, and upper limbs were more frequent with the abundances of 47.1% and 34.3%, respectively. All of the patients had evidence of cellulitis on ultrasound. The most prevalent change of epidermis was hyperkeratosis (42.8%). Regarding dermal histopathologic changes, infiltration of lymphocytes (61.4%), plasma cells (58.6%), and histiocytes (48.6%), as well as granuloma formation (54.3%) and leishman body presence (54.3%) were the dominant changes. Some patients had atypical forms of CL as six of them had lupoid cutaneous leishmaniasis (LCL) and five had sporotrichoid cutaneous leishmaniasis (SCL).

    Conclusion

    In this study, men and those who were in middle age were more susceptible to be infected, so it suggests considering them particularly in the preventive programs. Moreover, histopathological findings of CL, including LCL and SCL, are presented. These findings may be beneficial for dermatologists and dermatopathologists to differentiate them from other cutaneous diseases.

    Keywords: Histopathology, Cutaneous Leishmaniasis, Sporotrichoid Leishmaniasis, Lupoid Leishmaniasis
  • Alireza Mohebipour, Firouz Amani*, Mitra Razmi, Masoud Amanzadeh, Mohammad Bahrami Pages 101-110
    Background and Aim

    Cancer is the second leading cause of death in the world, as well as skin cancer is the most common cancer among human cancers and causes great costs and economic and social harm to society. The increase in skin cancer in our country and also in Ardabil province led us to study the prevalence and epidemiological trend of 10 years of skin cancer in patients referred to the skin clinic in Ardabil 2011-2021.

    Methods

    In this study, 331 patients had been referred to a dermatology clinic with a diagnosis of skin cancer during 2011 to 2021. The checklists were completed based on the information in their files.

    Results

    Of all patients, 208 (62.8%) were male, 60.4% from Ardabil, 14.2% were in year 2016 and 46.2% were in the age group of 50-70 years. The mean age of patients was 62.5±14.7 in range 25-96 years. The most common type of skin cancer in the studied samples during ten years was related to BCC with 184 cases (55.6%) and the most studied patients were in grade 3 with 231 patients (69.8%). The most common site of skin cancer with 93 cases (28.1%) was in the nose.

    Conclusion

    Results showed that the trend of skin cancer in the studied samples similar to the provincial statistics did not have a constant decrease or increase trend and had a fluctuating trend. The incidence of this disease in male clients was about twice that of female clients and most cases were in high grades and BCC type.

    Keywords: Epidemiology, Skin Cancer, Procedure, Ardabil, Iran
  • Mahdi Mirzaei Alavijeh, Mahin Amini, Farzad Jalilian* Pages 111-120
    Background and Aim

    Skin cancer is one of the most common cancers. Numerous studies have shown the positive effect of using sunscreen creams in preventing skin cancer. The purpose of this study was to determine the inequality in the use of sunscreen cream.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted among adults in Kermanshah city. Data was collected using questionnaire by interview. Concentration index and curve were used to quantify and analyze inequality in sunscreen use. The results of adjusted odds ratio and decomposition analysis for sunscreen use were also estimated.

    Results

    14.39% used sunscreen. The ratio of use in men was 5.65% and in women was 21.72%. The concentration index for sunscreen use (P<0.001) was 0.344, which indicates the greater concentration of sunscreen use among the rich. The rich groups are 3.72 times more likely to use sunscreen than the poor, and people in the middle class are also 1.48 times more likely to use sunscreen. The highest share of participation in the creation of inequality in sunscreen consumption was achieved by the socio-economic status variable with 61.26%, education level with 13.23% and age with 13.02%.

    Conclusion

    The focus of health promotion interventions should target groups with low socio-economic status. Men and less educated people should be prioritized in the development and implementation of interventions.

    Keywords: Inequality, Skin Cancer, Sunscreen
  • Parvaneh Delkabadi, Sara Hashemi* Pages 121-132
    Background and Aim

    Vitiligo, as one of the most common skin pigment production disorders has significant psycho-social consequences for patients, so it is important to discover the variables affecting mental health in these patients. present study aims to consider mediating role of internalized shame in the relationship between cognitive avoidance and interpersonal difficulties in predicting the quality of life of vitiligo patients.

    Methods

    The current research was of a descriptive correlation type. The statistical population of the research consisted of all the people referred to Razi Hospital in Tehran who were suffering from vitiligo. 170 people purposefully selected based on the inclusion criteria. In this research, Sexton and Dagas cognitive avoidance, Barkham's interpersonal problems, World Health Organization's quality of life, and Cook's internalized shame questionnaires were used. Data analysis was done by Pearson correlation coefficient test, regression analysis and path analysis using SPSS 26 and PLS software.

    Results

    The results showed that the internal shame in the relationship between interpersonal problems and quality of life was recognized as a relative mediating variable. The path of cognitive avoidance with quality of life and internal shame as a mediating variable was not significant with a significance level of less than 0.05.

    Conclusion

    Mental health professionals can play an important role by considering the role of internal shame in helping vitiligo patients to overcome challenges, improve their mental health and well-being.

    Keywords: Internalized Shame, Interpersonal Difficulties, Quality Of Life, Vitiligo
  • Negar Asghari Hosori, Zeinab Bagheri* Pages 133-144

    The limitations of common needles in drug delivery, such as pain, infection, and side effects, have become a stimulus to search for more efficient alternatives. Meanwhile, microneedles have brought new hope in skin drug delivery. These microstructures are temporarily placed in the upper layers of the skin and provide a painless and non-invasive way for drugs to pass through the skin barrier. Diversity in the design and ingredients of microneedles allows the release of a wide range of drugs with high efficiency and low side effects. On the other hand, nanomedicines are proposed as an ideal alternative due to the limitations of traditional drugs and the need for more targeted and less detrimental options. Nanomedicines are new drug delivery systems that are designed and produced in nanometer dimensions. These small particles can carry and release drugs directly to the target cells with high precision and efficiency. By reducing side effects and increasing the effectiveness of treatment, nanomedicines can play a key role in improving the quality of treatment for various diseases. Considering the unique advantages of the combination of microneedles and nanomedicines, it is an important issue to investigate different strategies for using these new systems in drug release. In this article, this issue has been investigated as well as the applications of nanomedicine transfer by microneedle in the treatment of diseases and the upcoming challenges of this emerging technology.

    Keywords: Microneedle, Nanomedicine, Diabetes, Cancer, Psoriasis
  • Tayebeh Momeni, Alieh Safamanesh, Faezeh Kashanian* Pages 145-160

    Curcuma zedoaria, an aromatic plant from the ginger family, has gained attention for its medicinal properties. In traditional medicine, Curcuma zedoaria has been used as an anti-inflammatory, antibacterial, antifungal, and analgesic. Recent scientific research has revealed significant benefits of Curcuma zedoaria for skin health. Curcuma zedoaria contains curcumin, a powerful anti-inflammatory compound that can help reduce skin inflammation, redness, and swelling. This makes Curcuma zedoaria a suitable option for treating acne, eczema, and psoriasis. Curcumin in Curcuma zedoaria also possesses strong antioxidant properties that can help protect the skin from damage caused by free radicals. Additionally, curcumin can promote collagen and elastin production, which are essential for wound healing. The antimicrobial properties of curcumin can aid in combating bacteria and fungi that cause skin infections. Curcuma zedoaria also exhibits anticancer properties that can help prevent the growth of skin cancer cells. Therefore, Curcuma zedoaria is a natural and safe plant that can help treat a wide range of skin problems. This review article explores the various benefits of Curcuma zedoaria for the skin.

    Keywords: Curcuma Zedoaria, Curcumin, Skin, Anti-Inflammatory, Eczema