فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی مازندران - پیاپی 59 (امرداد و شهریور 1386)

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 59 (امرداد و شهریور 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/08/05
  • تعداد عناوین: 18
|
  • رضا دانشمند، ربابه مزینانی، فربد فدایی صفحه 1
    سابقه و هدف
    پژوهش های متعدد نشان داده است که داروهای ضد روانپریشی جدید نشانه های شناختی اسکیزوفرنیا را بیش از داروهای ضد روانپریشی نسل اول تخفیف می دهند. از آنجا که تاکنون پژوهشی که این تاثیرات را در مردم ایران بررسی نماید، وجود نداشت. این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر ریسپریدون و هالوپریدول ساخت ایران را بر کاهش نشانه های شناختی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک کارآزمایی بالینی 66 بیمار مبتلا به اسکیزوفرنیا، مطابق ملاک های DSM-IV-TR، که در مرکز روانپزشکی رازی تهران بستری شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. پس از دوره دو هفته ای قطع دارو بیماران به طور تصادفی در دو گروه تحت درمان با هالوپریدول و ریسپریدون قرار گرفتند و در طی دوره 8 هفته ای درمان آزمون های پایه ای و هفتگی MMSE برای آنها انجام شد.
    یافته ها
    هر دو دارو باعث بهبود نشانه های شناختی این بیماران شد و سیر بهبود نیز در هر دو گروه از هفته دوم درمان شروع شده تفاوت معنی داری بین آنها وجود نداشت(05/0P<).
    استنتاج
    یافته های متعدد پژوهشگران غربی که برتری ریسپریدون را بر هالوپریدول در بهبود نشان های شناختی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا نشان می دهند، در این مطالعه تایید نشد براساس این پژوهش انتخاب بین ریسپریدون و هالوپریدول در درمان بیماران می تواند با توجه به معیارهایی دیگر نظیر نیمرخ عوارض جانبی آنها و... صورت گیرد.
    کلیدواژگان: ریسپریدون، هالوپریدول، نشانه های شناختی
  • محمد دهقانی، مهدی موید فر صفحه 11
    سابقه و هدف
    آرنج تنیس بازان یا اپی کندیلیت لترال آرنج شکایت شایعی است. درمان های زیادی از قبیل تزریق کورتیکواستروئید، فیزیوتراپی، تجویز بریس با اثرات غیر قابل پیش بینی در آن به کار می رود. این مطالعه با هدف بررسی تزریق خون در اپی کندیلیت لترال مقاوم به درمان انجام شد.
    مواد و روش ها
    22 بیمار با اپی کندیلیت لترال تحت تزریق با 2 میلی لیتر خون خود فرد زیر اکستانسور کارپی رادیالیس برویس قرار گرفتند. همه بیماران سابقه 2 بار درمان ناموفق غیر جراحی را داشتند که شامل یکی یا همه موارد ذیل بود: فیزیوتراپی، درمان با اسپلینت، مصرف داروهای خوراکی ضد التهابی غیر استروئیدی و تزریق استروئید. بیماران با پرسشنامه ارزیابی بیماران مبتلا به تنیس البو (PRTEE) بررسی شدند.
    یافته ها
    میانگین پی گیری 3/7 ماه (از 4 تا 10 ماه بود). پس از تزریق خون میانگین نمره درد از 7/43 به 1/9 کاهش یافت (001/0 > P-value). همچنین نمره عملکرد فرد از 4/42 به 1/10 تنزل پیدا کرد (001/0>P-value). عوارض ناشی از این درمان شامل 3 مورد اکیموز و 1 بیمار نیز پس از تزریق دچار ضعف و بی حالی شد.
    استنتاج
    بر اساس این مطالعه در موارد اپی کندیلیت لترال مقاوم این درمان کم عارضه و موثر توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آرنج تنیس بازان، اپی کندیلیت لترال، تزریق، خون
  • مرتضی سماواتی صفحه 17
    سابقه و هدف
    این مطالعه به منظور مقایسه اثرات مفید و عوارض تیمولول و بتاکسولول درکاهش فشار داخل چشمی مبتلایان به گلوکوم زاویه باز اولیه یا هیپرتانسیون چشمی انجام پذیرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش کارآزمائی بالینی دوسویه کور تصادفی شده و به صورت متقاطع(Cross-Over) بر روی 29 چشم از 20 بیمار واجد شرایط انجام شد. هر بیمار تیمولول 5/0 درصد و بتاکسولول 5/0 درصد (ساخت کارخانه سینا دارو) را به طور جداگانه در دو مرحله، دو بار در روز به مدت 4 هفته دریافت کرد. قبل از شروع درمان و بین دو مرحله درمانی، دوره پاکسازی (Wash out) وجود داشت میزان تاثیر این دو دارو بر فشار داخل چشمی، ترشح اشک پایه، تعداد نبض و میانگین فشار خون شریانی و عوارض کوتاه مدت چشمی در پایان مطالعه مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    این مطالعه روی 29 چشم از 20 بیمار با فشار چشم اولیه میلی متر جیوه انجام گرفت بعد از چهار هفته درمان با تیمولول و بتاکسولول فشار چشم بیماران به ترتیب میلی متر جیوه (درصد) و میلی متر جیوه (درصد) کاهش یافت این اختلاف از نظر آماری معنی دار گردید. (001/0P<) کاهش فشارخون شریانی با بتاکسولول و تیمولول به ترتیب میلی متر جیوه(001/0P<) و میلی متر جیوه(001/0P<) بود. تفاوت مشاهده شده بین دو گروه معنی دار نگردید. کاهش نبض با تیمولول و بتاکسولول به میزان ضربان در دقیقه و ضربان در دقیقه بود. اختلاف مشاهده شده بین دو گروه معنی دار نگردید.
    استنتاج
    تیمولول نسبت به بتاکسولول دردرمان مراحل اولیه گلوکوم وهیپرتانسیون چشمی ارجح است ولی هر دو دارو در بیماران قلبی عروقی باید با احتیاط مصرف شوند.
    کلیدواژگان: بتاکسولول، تیمولول، فشار داخل چشمی، گلوکوم زاویه باز اولیه، هیپرتانسیون چشمی
  • محمدرضا باغبان اسلامی نژاد، لیلا تقی یار، عباس پیریایی صفحه 24
    سابقه و هدف
    تا به حال، تمایز به غضروف سلول های بنیادی مزانشیمی در محیط آزمایشگاهی در مطالعات زیادی مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیقات، اغلب تمایز مولکولی سلول ها بررسی شده است. این در حالی است که تمایز ساختاری و مورفولوژیک سلول ها اغلب به دست فراموشی سپرده شده است. مطالعه حاضر به بررسی ساختار و فراساختار غضروف حاصل از تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی در مقایسه با غضروف طبیعی جدا شده از انتهای دنده می پردازد.
    مواد و روش ها
    105×2 سلول بنیادی مزانشیمی جدا شده از مغز استخوان موش های NMRI (حاصل از پاساژ دوم) با انجام سانتریفوژ متراکم شده و به مدت 21 روز در لوله حاوی محیط کندروژنیک (سیستم Micro mass) کشت داده شد. در پایان دوره تمایز، وقوع کندروژنزیس با روش RT-PCR تایید شده و پس از آن بافت غضروفی حاصل از تمایز برای مطالعه با میکروسکوپ الکترونی آماده گردید. در مطالعه حاضر به منظور مقایسه ساختار غضروف تولید شده از سلول های بنیادی مزانشیمی با غضروف طبیعی بدن، غضروف دنده ای از موش دهنده سلول بنیادی مزانشیمی اخذ شد و مراحل آماده سازی بافتی برای میکروسکوپ الکترونی گذاره را طی کرد.
    یافته ها
    مطالعات ساختار نشان داد که در بافت غضروف حاصل از تمایز همانند بافت غضروف طبیعی، لایه (شبه) پری کندریومی ساخته شده است. این لایه، توده سلول های غضروفی با مورفولوژی های گرد و بیضی را از خارج احاطه کرده بود. بر اساس تصاویر برش های نازک، سلول های تمایز داده شده بر خلاف سلول های بافت طبیعی، هسته یوکروماتینی داشتند و سیتوپلاسم آنها حاوی ارگانل های ترشحی فراوانی بود. همچنین ماتریکس بافت غضروفی حاصل از تمایز بر خلاف غضروف طبیعی رشته ای بود.
    استنتاج
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که بافت غضروف تولید شده در سیستم Micro mass از لحاظ فرا ساختار با بافت غضروف هیالین طبیعی تفاوت دارد. سلول های این بافت فعال تر از سلول های بافت طبیعی به نظر رسیدند.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، کشت Micro mass، بافت غضروف، تمایز به غضروف
  • محمدرضا صفوی، عظیم هنرمند صفحه 35
    سابقه و هدف
    بیهوشی با پروپوفول، به هوش آمدن سریعی دارد. اما تزریق دارو با درد و ناخوشی توام است. در مطالعات قبلی اثرات پیشگیرانه بی دردی رمی فنتانیل قبل از تزریق پروپوفول ثابت شده است. سوفنتانیل یک مخدر ضد دردی است که هنوز هیچ مطالعه ای در زمینه پیش گیری از درد حین تزریق پروپوفول با آن نشده است. در این مطالعه مقایسه ای بین رمی فنتانیل باسوفنتانیل در پیشگیری از درد حین تزریق پروپوفول انجام شد.
    مواد و روش ها
    120 بیمار بالغ با ASA (American Society of Anesthesiologists) کلاس یک و دو تحت جراحی الکتیو به طور تصادفی به چهارگروه 20 نفری تقسیم شدند. یک دقیقه قبل از مصرف پروپوفول 1 درصد(5 سی سی) در گروه اول 2 سی سی سوفنتانیل (10 میکروگرم وریدی)، در گروه دوم 2 سی سی رمی فنتانیل (10 میکروگرم وریدی)، در گروه سوم 2 سی سی رمی فنتانیل (20 میکروگرم وریدی) و در گروه چهارم 2 سی سی نرمال سالین (دارونما) تزریق شد. سپس از بیمار سئوال شد، آیا حین تزریق پروپوفول درد دارد یا نه؟ بررسی میزان درد در هر چهار گروه به روش امبش (Ambesh) انجام شد.
    یافته ها
    در دو گروه رمی و سوفنتانیل نسبت به گروه سالین به طور معنی داری فرکانس درد کمتری مشاهده شد (05/0P<). در مقایسه با گروه سوفنتانیل میانه شدت میزان درد در گروه رمی فنتانیل 20 میکروگرم وریدی به طور معنی داری کمتر بود (05/0P<). میانه شدت درد ناشی از تزریق پروپوفول در گروه های دریافت کننده سوفنتانیل یا رمی فنتانیل 01/0 میلی گرم وریدی با دارو نما مشابه بود.
    استنتاج
    تزریق رمی فنتانیل20میکروگرم وریدی یک دقیقه قبل از تزریق پروپوفول نسبت به سوفنتانیل10 میکروگرم وریدی به طور موثرتری باعث کاهش بروز و شدت درد حین تزریق شد.
    کلیدواژگان: پروپوفول، رمی فنتانیل، سوفنتانیل، درد حین تزریق
  • فاطمه غیاثی، محمدرضا نوربخش، نادر معروفی صفحه 42
    سابقه و هدف
    اعمال بار و وجود پاتولوژی مانند کمر درد کاینماتیک (Kinematic) حرکت و الگوی حرکت را تغییر می دهد. بنابراین، هدف این مطالعه مقایسه ارتباط و همکاری مفصل ران و ستون فقرات کمری در افراد با و بدون داشتن سابقه کمردرد می باشد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی در تهران انجام شد. 50 شخص در یکی از دو گروه مبتلا به کمر درد و کنترل قرار گرفتند. برای اندازه گیری مقدار حرکت ستون فقرات کمری و مفصل ران در طی بلند کردن بار به شیوه خمیده از سیستم تحلیل حرکت سه بعدی استفاده شد. هر شخص بار را با و بدون وزنه با شیوه خمیده بلند می کرد. تحلیل اطلاعات توسط آزمون های آماری t مستقل و آزمون داده های مکرر انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تفاوت معنی داری در الگوی حرکتی بین بیماران مبتلا به کمردرد و افراد سالم وجود دارد (05/0>P). افراد با سابقه کمر درد تمایل بیش تری به استفاده از ستون فقرات کمری در مقایسه با افراد سالم دارند.
    استنتاج
    با توجه به یافته ها داشتن سابقه کمردرد می تواند در تغییر الگوی حرکتی ستون فقرات کمری و مفصل ران موثر باشد. ممکن است تغییر در الگوی حرکتی دلیلی برای کمردرد و یا عود مجدد آن باشد.
    کلیدواژگان: بلند کردن بار با شیوه خمیده، کمردرد، آنالیز کاینماتیکی، الگوی حرکتی
  • سید حمزه حسینی، حسن خانی، علیرضا خلیلیان، کوروش وحیدشاهی صفحه 51
    سابقه و هدف
    تالاسمی ماژور بیماری ژنتیکی مزمنی است که با علایم و نشانه های یک آنمی مزمن و شدید مشخص می گردد. مطالعات اندکی در رابطه با جنبه های مختلف روانپزشکی این بیماری و نیازهای مشاوره ای روانپزشکی و اجتماعی بیماران مذکور در دسترس می باشد. هدف مطالعه حاضر، تعیین وضعیت سلامت روانی و جنبه های مختلف روانپزشکی بیماری تالاسمی ماژور بر اساس سن، جنس، وضعیت تحصیلی و شدت علایم بالینی بیماران در مقایسه با گروه شاهد کنترل شده، است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش، یک مطالعه به روش تحلیلی- مقطعی از نوع کنترل و شاهد، بر روی مبتلایان به تالاسمی ماژور15 تا 25 ساله مراجعه کننده به درمانگاه تالاسمی بیمارستان آموزشی و درمانی بوعلی سینا ساری در بین خرداد 1382 تا اردیبهشت 1384 با گروه شاهد است. میزان شدت نشانه ها، شکایت های معمول روانی و وضعیت سلامت روانی با استفاده از پرسشنامه تجدید نظر شده فهرست علایم 90 سوالی (SCL-90-R) ارزیابی گردید. اطلاعات مربوط به مشخصات دموگرافیک، وضعیت تحصیلی، علایم بالینی و شدت عوارض بیماری براساس پرسشنامه خود ساخته استاندارد شده جمع آوری گردید.
    یافته ها
    125 نمونه، از هر یک از گروه های آزمایشی و شاهد و در مجموع 250 نمونه با میانگین سنی 01/2 ± 51/18 سال و محدوده سنی 15 تا 25 سال در این پژوهش شرکت نمودند. از میان 250 فرد شرکت کننده در این مطالعه، 132 (8/52%) زن و (2/47 درصد) 118 مرد با وضعیت خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی تقریبا برابر بودند. وضعیت تاهل با 01/0P<، سطح تحصیلاتی با 0001/0P< و وضعیت تحصیلی مناسب با 0001/0P< در گروه بیماران مبتلا به تالاسمی به طور معنی داری پایین تر بوده است. بر اساس یافته های مطالعه تفاوت معنی داری در میانگین و انحراف معیار شاخص های 3 گانه آزمون SCL-90-R شامل GSI با 03/0P<، PSD با 0001/0P< و PSDI با 05/0P< در گروه آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد ثبت گردید. شکایت های جسمانی با 0001/0P<، حساسیت در رابطه های متقابل با 0001/0P<، افسردگی با 003/0P<، اضطراب با 05/0P< و روان پریشی با 03/0P< از میان مقیاس های 9 گانه، در گروه آزمایشی به طور معنی داری بیش تر از گروه شاهد بوده است.
    استنتاج
    بیماران مبتلا به تالاسمی در معرض ابتلا به انواع مختلف اختلالات روانپزشکی بوده اند و در نتیجه نیازمند مشاوران روانپزشکی مجرب هستند.
    کلیدواژگان: جنبه های روانپزشکی، بتاتالاسمی ماژور، SCL، 90، R، مطالعه کنترل و شاهد، ایران
  • بهرام عمواوغلی تبریزی، بابک حاجی پور، علی خدادادی، محمدرضا همتی، داریوش مهاجری صفحه 61
    سابقه و هدف
    سیکلوفسفامید یکی از داروهای ضدسرطان می باشد که در درمان بیماری هایی از قبیل لنفوما، لوسمی، نوروبلاستوما، کارسینومای تخمدان، سرطان پستان و بیماری های اتوایمیون مورد استفاده قرار می گیرد. با این وجود، مصرف این دارو به دلیل اثرات سمی در بافت های مختلف، در تخمدان نیز اثر کرده و باعث کاهش تعداد فولیکول های تخمدانی و دژنره شدن آنها می گردد.
    هورمون رشد باعث بهبود عملکرد بسیاری از بافت های بدن می شود. تحقیقات نشان داده اند که مصرف این هورمون باعث افزایش تعداد و اندازه فولیکول های تخمدانی می گردد. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر هورمون رشد در کاهش سمیت (Toxicity) حاصل از مصرف سیکلوفسفامید در فولیکول های تخمدانی می باشد.
    مواد و روش ها
    برای انجام این مطالعه، 30 سر خرگوش ماده، نژاد سفید نیوزلندی، در 3 گروه ده تایی توزیع گردید. گروه اول به عنوان شاهد فقط سرم نمکی به عنوان دارو دریافت کردند. به گروه 2 و 3، سیکلوفسفامید روزانه به مقدار 100 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، به صورت خوراکی تجویز شد. به گروه 3 روزانه 15/0 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، هورمون رشد به صورت زیر جلدی به مدت 49 روز (7 روز قبل از مصرف سیکلوفسفامید و 14 روز بعد ازآخرین مصرف سیکلوفسفامید) تزریق گردید. بعد از آخرین روز تزریق هورمون رشد، خرگوش ها توسط اتر بیهوش شده و پس از برداشتن تخمدان ها، تخمدان ها از لحاظ تعداد فولیکول ها و اثرات ایجاد شده مورد مطالعه آسیب شناسی بافتی قرار گرفتند.
    یافته ها
    دژنره شدن فولیکول ها در گروه 2 و 3 مشاهده گردید ولی تعداد فولیکول های دژنره در گروه 2 بیش تر از گروه3 بود. نواحی دژنره دربافت تخمدان درگروه2 نسبت به دوگروه دیگر بیش تر بود. تفاوت وزن بدن وتخمدان درگروه 1و3 معنی دار نبود ولی اختلاف معنی داری در کاهش وزن بدن و تخمدان در گروه 2 نسبت به دو گروه دیگر مشاهده شد.
    استنتاج
    تمامی این نتایج نشان دهنده اثر محافظتی هورمون رشد در بافت تخمدان، در مقابل سمیت ایجاد شده توسط سیکلوفسفامید است.
    کلیدواژگان: هورمون رشد، فولیکول تخمدان، سمیت، سیکلوفسفامید
  • مهرنوش کوثریان، کوروش وحیدشاهی، عارفه بیگم شفاعت، علی عباسخانیان، سعدی عزیزی، شبنم شاهرخ، منا اسدی صفحه 69
    سابقه و هدف
    بررسی حوزه های تکاملی کودکان تاکنون کم تر مورد توجه قرار گرفته و پایش دست یابی کودکان به ملاک های تکاملی توسط مراجع بهداشتی درمانی با کاستی ها و نقص های فراوان همراه است. یکی از روش های بهبود این وضعیت استفاده از روش های غربالگری بررسی تکامل کودک می باشد. پرسشنامه PEDS (ارزیابی والدین از تکامل کودک) یکی از ابزارهای غربالگری تکامل کودک می باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی اختلالات تکاملی از نظر والدین بر اساس پرسشنامه PEDS درکودکان مهد کودک های شهر ساری در سال 1385 بوده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه از نوع توصیفی و مقطعی بود. جامعه مورد مطالعه کودکان زیر 6 سال مهدکودک های شهر ساری و روش نمونه گیری خوشه ایبوده است. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامهPEDS (ارزیابی والدین از تکامل کودک) مشتمل بر 38 سوال در زمینه اطلاعات جمعیت شناختی، سابقه بیماری و میزان نگرانی والدین در حوزه های تکاملی با طیف پاسخ «بلی-کمی- خیر» بود. پس از جمع آوری اطلاعات تحلیل نتایج با نرم افزار SPSS11 انجام گردید.آزمون مربع کای Wilcoxon برای بررسی ارتباطات استفاده شد و 05/0P< معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    736 پرسشنامه از 829 پرسشنامه تکمیل گردید (ضریب بازگشت 7/88 درصد). سن نمونه 31/1 ± 28/4 سال بود. 1/50 درصد پسر و بقیه دختر بودند. به طور متوسط 2/3 درصد والدین در هر حوزه تکاملی اظهار نگرانی کامل و 5/9 درصد نیز اظهار نگرانی نسبی نموده بودند. ترتیب نگرانی والدین در حوزه های مختلف اینگونه بود: ارتباط با دیگران (4/6 درصد)، رفتارکودک(1/6 درصد)، صحبت کردن(3/4 درصد) یادگیری آموزش های دبستانی و پیش دبستانی (1/3 درصد)، درک کردن کودک(5/2 درصد)، یادگیری کودک برای انجام اعمال خود(1/2 درصد)، استفاده از انگشتان دست (4/1 درصد) و استفاده از پاها و بازوها (1/1 درصد). نگرانی والدین با سطح تحصیلات والدین، محل سکونت و سابقه بیماری در کودک ارتباط معنادار داشت(05/0P<). درصد مراجعه در کودکان ارجاع داده شده به مراکز تشخیص قطعی 41/23 بود که در 80 درصد مشکل رفتاری و 5/87 درصد مشکل گفتاری و 6/16 درصد مشکل شنوایی تشخیص داده شد.
    استنتاج
    درصد قابل توجهی از والدین براساس پرسشنامه PEDS درمورد حوزه های تکاملی کودکانشان اظهار نگرانی نمودند اما پی گیری آنان برای مراجعه به مراکزتشخیص قطعی مطلوب نبود. درمورد اکثریت موارد نگرانی والدین، تشخیص نهایی برای یک کودک یک بیماری را نشان داد.
    کلیدواژگان: کودکان، PEDs، غربالگری، اختلالات تکاملی
  • محمد جلالی، داریوش عابدی، غلامرضا اصغری، زینب رضایی صفحه 76
    سابقه و هدف
    تنوع گونه های گیاهی و گرایش جامعه جهت استفاده از مواد طبیعی در درمان بیماری ها باعث گردیده است تا غربالگری اسانس ها و عصاره های گیاهی مورد توجه محققین قرار گیرد. اثرات ضد میکروبی برای برخی از گیاهان خانواده چتریان ذکر شده است بر همین اساس در این مطالعه اثرات ضد میکروبی یکی از اعضای این خانواده، گیاه سگ دندان خاردار(Pycnocycla Spinosa Decne) بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    پس از جمع آوری و تهیه میوه گیاه و انجام مطالعات فارماکوگنوزی (Pharmacognosy) عصاره های هیدروالکلی، هگزانی، کلروفرمی و متانولی گیاه تهیه گردید و اثرات ضد میکروبی عصاره ها با استفاده از روش انتشار دیسک و همچنین تعیین حداقل غلظت مهار کننده رشد میکروب ها (MIC)1 با استفاده از روش رقیق سازی لوله ای انجام شد. میکروارگانیسم های مورد مطالعه عبارت بودند از: استافیلوکوکوس ارئوس، لیستریا مونوسیتوژنز، باسیلوس سوبتیلیس، سودومانوس آئروژنوزا، سالمونلا انتریتیدیس، اشرشیا کلی، کاندیدا آلبیکنس و آسپرژیلوس نایجر.
    یافته ها
    عصاره های مورد استفاده بر روی باسیلوس سوبتیلیس، آسپرژیلوس نایجر و کاندیدا آلبیکنس اثر ضد میکروبی داشتند. عصاره هیدرو الکلی دارای بیشترین اثر ضد میکروبی بود (001/0p<). هر چند اثر ضد میکروبی با افزایش غلظت عصاره تشدید گردید اما در مجموع این اثر در حد متوسط ارزیابی گردید.
    استنتاج
    اثر ضدمیکروبی متوسط می تواند ناشی از ناکافی بودن مواد موثره میوه گیاه باشد. در نتیجه احتمالا بررسی اثر ضد میکروبی عصاره گیاه و مطالعه اثر ضد میکروبی سایر اندام های گیاه ممکن است نتایج ضدمیکروبی بهتری را نشان دهد.
    کلیدواژگان: ضد میکروبی، عصاره، Pycnocycla spinosa
  • ذات الله عاصمی، محسن تقی زاده صفحه 87
    سابقه و هدف
    ارزیابی کیفیت پروتئین مواد غذائی به دلایل بیولوژیک و اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین علت روش های بیولوژیک، میکروبیولوژیک، شیمیائی و تلفیقی برای تعیین کیفیت پروتئین ها معرفی و بکار گرفته شده است. در بین روش های موجود، نسبت خالص پروتئین (NPR)، نسبت خالص نسبی پروتئین (RNPR) و قابلیت حقیقی هضم پروتئین TPD)) به عنوان روش های مناسب برای تعیین کیفیت پروتئین ها پیشنهاد شده است. با توجه به اهمیت کیفیت پروتئین غذاها به ویژه در خانوارهای کم درآمد این مطالعه با هدف تعیین ارزش پروتئینی با روش های فوق روی یک نمونه غذای خانگی بر پایه مخلوط برنج (یک واریته از برنج مازندران) و عدس انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق با طراحی تجربی روی موش صحرائی نر در سن 21 روز، از نژاد wistar در گروه های 8 تائی تحت 6 رژیم غذایی شامل:3 رژیم مورد (غذای خانگی)، استاندارد (کازئین+ متیونین) و پایه (بدون پروتئین) برای مطالعه NPR و RNPR و 3 رژیم مورد، استاندارد و پایه برای مطالعه TPD قرار داده شدند. طول دوره مطالعه برای NPR، 14 روز بود. به منظور محاسبه NPR، مقدار پروتئین دریافتی و افزایش وزن حیوانات تعیین گردید. طول مدت مطالعه برای TPD،9 روز بود. به منظور محاسبه TPD، مقدار ازت دریافتی و ازت دفعی حیوانات تعیین گردید. میزان NPR، RNPR و TPD گروه کازئین+ متیونین با غذای خانگی از طریق آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    شاخص NPR برای پروتئین کازئین+ متیونین و غذای خانگی به ترتیب برابر با 4/0± 3/4 و 6/0 ± 6/3 بود که از نظر آماری معنی دار بود(02/0P=). شاخص TPD برای پروتئین متیونین+ کازئین و غذای خانگی به ترتیب برابر با 4±8/92 و 8/5±8/75 بود که از نظر آماری معنی دار بود(0001/0>P). همچنین شاخص RNPR برابر 6/83 و نسبت TPD غذای خانگی به کازئین + متیونین 6/81 بود.
    استنتاج
    یافته ها نشان می دهند که NPR و TPD غذای خانگی بر پایه مخلوط برنج و عدس در مقایسه با کازئین پایین است.
    کلیدواژگان: کیفیت پروتئینی، NPR، RNPR، TPD، غذای خانگی بر پایه مخلوط برنج و عدس
  • حبیب واحدی، پروین پورعبداللهی، اکبر بیگلرییان، محمد شکرزاده لموکی، آذر کبیرزاده، رقیه صادقی، حسین جلاهی، بیژن شعبانخانی، مهرنوش کوثریان صفحه 94
    سابقه و هدف
    امروزه در اکثر جوامع کاهش چشمگیری در روند مصرف شیردر کودکان دیده می شود، که این روند تامین کلسیم مورد نیاز کودکان را با مشکل مواجه خواهد ساخت؛ خصوصا این که بیماری استئوپروزیس (Osteoporosis) به طور قطع با دریافت کافی کلسیم در سنین کودکی و نوجوانی ارتباط دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی آگاهی والگوی مصرف شیردر کودکان 12-7 ساله شهرستان ساری و مادران آنها در ارتباط با مصرف شیر و فرآورده های آن می باشد.
    مواد و روش ها
    نمونه های پژوهش در مجموع 638 نفر از کودکان 12-7 ساله پسر و دختر مقطع ابتدائی (شهری و روستایی) بودند که از 16 مدرسه به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات لازم با استفاده از پرسشنامه های جداگانه و متفاوت که حاوی سوالات مربوط به آگاهی و پرسشنامه بسامد خوراک مصرف شیر و فرآورده های آن که از طریق مصاحبه مستقیم به دست آمده است. داده های مطالعه با آزمون های آماری ANOVA، t-Test، تعقیبی دانکن (Duncan follow up)، کای دو و ضریب هم بستگی آنالیز شدند.
    یافته ها
    در این بررسی 44 درصد کودکان و 7/37 درصد مادران با مصرف شیر، 1/50 درصد کودکان و 4/19 درصد مادران در بعضی اوقات، و 5/5 درصد کودکان و 4/19 درصد مادران بدون مصرف شیر بودند. مهمترین دلیل بدون مصرف شیر بین کودکان و مادران آنها در دسترس نبودن آن به ترتیب (9/27 درصد و 7/17 درصد) ذکر شده بود. آگاهی 67 درصد کودکان و 7/48 درصد مادران از مزایای شیر مطلوب، 1/21 درصد کودکان و 5/4 درصد مادران نیمه مطلوب، 4/1 درصد کودکان و 1/1 درصد مادران نا مطلوب بود. مقدار شیر مصرفی 62 درصد کودکان شهری و 49 درصد کودکان روستائی روزانه فقط یک واحد بود. در مجموع مقدار شیر مصرفی 59 درصد پسران و 55 درصد دختران کمتر از مقادیر توصیه شده می باشد. میانگین انحراف معیار میزان شیر مصرفی کودکان با مقطع تحصیلی تفاوت آماری معنی دار (001/0p=)، اما با جنس آنها تفاوت معنی دار نشان نداد. هم چنین ارتباط الگوی مصرف شیر کودکان با جنس، مقطع تحصیلی، سطح سواد پدر معنی دار، اما با سطح سواد مادر، شغل مادر و شغل پدر معنی دار نبود. میزان آگاهی کودکان از مزایای شیر با سطح سواد مادر، پدر، شغل مادر معنی دار (004/0P<)، اما با جنس آنها معنی دار نبود.
    استنتاج
    دراین بررسی مقدار شیر مصرفی بیش از نیمی ازجمعیت مورد مطالعه، کمتر از مقادیر توصیه شده(استاندارد) می باشد. لذا برای ارتقاء سلامتی کودکان و پیشگیری از اثرات مخرب بیماری استئوپروزیس در بزرگسالی نیاز به اتخاذ تدابیر لازم برای افزایش مصرف شیر در بین کودکان می باشد.
    کلیدواژگان: کودکان دبستانی، مصرف، آگاهی، شیر
  • بررسی فراوانی ریفلاکس گاستروازوفاژیال در شیرخواران کمتر از 2 سال مراجعه کننده با ویزینگ مقاوم به بیمارستان رازی قائمشهر84-1382
    سالار بهزادنیا، کوروش وحیدشاهی صفحه 103
    سابقه و هدف
    ویزینگ (Wheezing) یک علامت تنفسی شایع بوده که اغلب با بیماری حساسیتی راه های هوایی مرتبط می باشد. (Gasteroesophageal Reflux Disease) GERD، ریفلاکس یا برگشت غذا از معده به مری، از عوامل زمینه ای مطرح در مشکلات تنفسی و ویزینگ شیرخواران می باشد که در مطالعات مختلف اعداد متفاوتی در مورد آن گزارش شده است. در مورد بیماران با ویزینگ مقاوم، شناخت عامل زمینه ای و درمان آن بسیار با اهمیت می باشد. از این رو در این مطالعه شیوع ریفلاکس گاستروازوفاژیال در کودکان کمتر از 2 سال با ویزینگ مقاوم مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به شکل توصیفی و بر روی بیماران مراجعه کننده به درمانگاه اطفال بیمارستان رازی قائمشهر در فاصله زمانی 1382 تا 1384 انجام گرفت. شیرخواران زیر 2سال که در سابقه و معاینه براساس معیارهای مطالعه، ویزینگ مقاوم داشتند، به صورت تدریجی وارد مطالعه شدند و بیمارانی که دارای شواهد مشخص آسپیراسیون جسم خارجی، بیماری مادرزادی قلبی، فیستول تراکوازوفاژیال و نارسایی عصبی بودند از مطالعه حذف گردیدند. بیماران از نظر وجود ریفلاکس تحت مطالعه باریم به روش فلوروسکوپی قرار گرفتند. پس از جمع آوری اطلاعات، تحلیل آنها در نرم افزار 11 SPSS و با استفاده از آزمون های آماری مناسب انجام گردید.
    یافته ها
    در طول 2سال، 50 بیمار مورد مطالعه قرار گرفتند که سن آنها 48/5 ± 26/10 ماه بود. 54 درصد بیماران پسر بودند، بیشترین شکایت خس خس سینه بوده و بیشترین یافته فیزیکی بعد از ویزینگ (74 درصد)، رتراکشن (retraction) (36 درصد) بود. همچنین 78 درصد بیماران سابقه قبلی استفاده از داروی برونکودیلاتور را داشتند که در این میان 8/30 درصد بیماران به برونکودیلاتور پاسخ داده بودند. در بررسی فلوروسکوپی با استفاده از باریم، 60 درصد بیماران ریفلاکس داشتند، تعداد حملات تنفسی و همچنین تعداد دفعات بستری به طور معنی داری دربیمارانی که ریفلاکس داشتند، بیشتر بود.
    استنتاج
    GERD یکی از عوامل زمینه ساز در شیرخواران کمتر از 2 سال با علائم تنفسی راجعه و ویزینگ مقاوم می باشد. در نتیجه بررسی ها و ارزیابی های لازم جهت یافتن GERD در این دسته از کودکان ضروری است.
    کلیدواژگان: ریفلاکس گاستروازوفاژیال، ویزینگ، فلوروسکوپی، شیرخوار
  • احمد توسلی اشرفی، حسن خانی صفحه 110
    سابقه و هدف
    درمان بیماران مبتلا به سوختگی خصوصا در زنان باردار با توجه به رویکرد حفظ زندگی مادر و جنین از پیچیدگی های بیش تری نسبت به سایر سوختگی ها برخوردار است. هدف از این مطالعه تعیین عوامل اپیدمیولوژیکی و بالینی بیماران باردار دچار سوختگی مراجعه کننده به مرکز سوختگی شهید مطهری تهران در بین سال های 82-1377 است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی گذشته نگر 6 ساله بوده که بر روی بیماران باردار دچار سوختگی بستری شده در مرکز سوختگی شهید مطهری تهران انجام شده است. پرسشنامه خود ساخته طراحی و متغیرهای مورد مطالعه مربوطه بر اساس آن استخراج گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی 74 بیمار مورد مطالعه 78/4 ± 54/22 سال با محدوده سنی 35 تا 16 سال بوده است. در حدود نیمی از سوختگی ها در سنین حاملگی 20 تا 30 هفتگی مشاهده گردید. شایع ترین علت سوختگی زنان باردار دچار سوختگی 52 نفر (70 درصد) به وسیله وسایل گرمایشی و پخت و پزی نفت سفید سوز بوده است. میزان درصد سوختگی سطح کل بدن در 50 بیمار (68 درصد) بیش تر از 40 درصد بوده است. 49 نفر (66 درصد) از زنان باردار دچار سوختگی به علت شدت ضایعات وارده فوت و 50 مورد (5/67 درصد) جنین آنها نیز سقط شدند.
    استنتاج
    میزان درصد سوختگی سطح کل بدن، پایش مستمر بالینی مادر و جنین و اجرای پروتکل های درمانی مناسب مهمترین عامل اثرگذار در پیش آگهی و پیامد مرگ مادر و جنین است.
    کلیدواژگان: سوختگی، زنان باردار، اپیدمیولوژی، سبب شناسی، علائم بالینی، پیامد
  • حسن کرمی، مریم قاسمی، محمد خادملو صفحه 115
    سابقه و هدف
    درد مزمن شکمی یافته ای شایع درکودکان است. به طوری که در اولین گزارشاتی که توسط اپلیز (Apleys) ارایه گردید، شیوع آن را درکودکان مدرسه ای معادل 15-10 درصد بیان نمود. هدف از این مطالعه تعیین طیف علائم بالینی بیماران دیس پپتیک (مربوط به سو هضم) (Dyspectic) و تعیین ارتباط بین بعضی علائم بالینی با علل عضوی (Organic) یا عملکردی (Functional) دیس پپسی و پیگیری طولانی مدت نوع عملکردی است.
    مواد و روش ها
    این بررسی به روش توصیفی، گزارش مورد (case series) انجام شد. دراین مطالعه کودکان4 تا 18سال مراجعه کننده با درد مزمن شکم (درد طولانی تر از 3 ماه متوالی با حداقل یک حمله درد در هرماه) به درمانگاه گوارش اطفال بیمارستان بوعلی سینا ساری طی سالهای58 -84 مورد بررسی قرارگرفتند. مشخصات دموگرافیک بیماران و ویژگی های درد آنان در فرم اطلاعاتی ثبت شد. سپس بیمارانی که مشخصه های (Indication) آندوسکوپی داشتند، مورد آندوسکوپی و بیوپسی قرار گرفتند. مجموع داده ها وارد نرم افزار SPSS شده و آمار توصیفی برای تحلیل داده ها استفاده شد و همبستگی بعضی متغیرها به روش کای دو (Chi-square test) مورد بررسی قرارگرفت.
    یافته ها
    تعداد 232 بیمار بین سنین 18-4 سال با تظاهر اولیه درد شکم، نفخ شکم، آروغ زدن، سوزش خلف جناغ، تهوع واستفراغ مزمن مورد ارزیابی قرارگرفتند. از این میان تعداد 102 بیمار معیارهای (Criteria) ROME II را برای دیس پپسی پرکردند. بیماران شامل 59 دختر با متوسط سنی 2/9 سال و43 پسر با متوسط سنی 5/7 سال بودند.64 بیمار درمجموع تحت آندوسکوپی فوقانی قرارگرفتند. در 28 بیمار آندوسکوپی شده، ضایعه مخاطی به اثبات رسید.
    استنتاج
    درد عملکردی یا عضوی شکمی یک شاخص تشخیصی واحد ندارد. تظاهر بیماری، تنوع علائم بالینی، یافته های بیوشیمیایی، تست های اولیه و نتایج بیوپسی مخاطی می تواند در تشخیص مفید باشد. در موارد وجود علائم هشدار دهنده در بیمار بهتر است حتما نمونه بیوپسی مخاط طی آندوسکوپی تهیه گردد. در موارد خاص توجه به مطالعه باریم و اقدامات تشخیصی دیگر در تعیین سبب شناسی مفید می باشد.
    کلیدواژگان: دیس پپسی، درد شکمی مزمن، کودکان
  • امیر سلطانی، عباس ارجمند، فرشته آقابراری، آرش کاظمی صفحه 122
    سندرم ناخن زرد اختلال نادری است که با تغییر شکل و رنگ ناخن ها، گرفتاری پرده جنب و ادم لنفاوی مزمن تظاهر می یابد. اگرچه ممکن است تمام نشانه های فوق در یک بیمار دیده نشود، وجود تغییرات ناخنی، نیاز مطلق تشخیص می باشد. دراین مقاله دختر24 ساله ای معرفی می شود که با علائم تنگی نفس، سرفه و تب مراجعه کرد. بیمار سابقه مشکلات تنفسی مشابه را به صورت مکرر از دوران کودکی داشت. در معاینه بالینی تغییرات ساختمانی و رنگ تمام ناخن ها مشهود بود. ادم غیر گوده گذار دریک سوم انتهایی اندام های فوقانی و تحتانی دو طرف، با ارجحیت در طرف چپ وجود داشت. در عکس سینه و برش نگاری رایانه ای (CT) اتساع برونش و تجمع غیرعادی مایع دو طرفه با ارجحیت در سمت راست، در پرتو نگاری سینوس ها افزایش ضخامت مخاط، دراکو تجمع غیرعادی مایع در پریکارد در حد خفیف و در سونوگرافی شکم، تجمع مختصر مایع گزارش شد. اندازه گیری هوای دمی و بازدمی (Spirometry) انسداد شدید راه های هوایی را نشان داد. بیمار با تشخیص سندرم ناخن زرد تحت معالجه قرار گرفت. همراهی تمامی علائم مشخصه سندرم ناخن زرد در یک بیمار، تنها در27 درصد موارد گزارش شده است. در بیمار معرفی شده علاوه بر وجود علائم کلاسیک، موارد نادری چون تجمع غیرعادی مایع در پریکارد و وجود خود به خودی گاز در پرده جنب (Pneumothorax) نیز دیده شد. یافته جالب در این بیمار وجود ادم مهاجر در اندام ها و تغییر شدت آن در طی روزهای مختلف بود. از آن جایی که این سندرم می تواند با بروز بیماری های داخلی همراهی داشته باشد و یا حتی قبل از تظاهر آن ها خود را نشان دهد، افزایش آگاهی از علایم آن می تواند در تشخیص زود هنگام و اقدامات درمانی اختلالات همراه، کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: سندرم ناخن زرد، پلورال افیوژن، ادم لنفاوی، آسیت، پریکاردیال افیوژن
  • محمود امینی، معصومه کلانتری صفحه 129
    کیست های پیشین روده یک سری ضایعات مادرزادی هستند که از پیشین روده جنینی مشتق می شوند. کیست های منشا گرفته از برونش (Bronchogenic)، منشا گرفته از روده کوچک (Enterogenous) و کیست های مربوط به لوله عصبی (neurenteric) از مهم ترین انواع این کیست ها هستند که با توجه به محل قرار گیری، علائم بالینی متفاوتی را ایجاد می کنند. کیست های منشا گرفته از روده کوچک تنها 5-4 درصد کیست های میان سینه خلفی را در بر می گیرند و انواع مروی، معده ای و روده ای را شامل می شوند. بیمار خانم 61 ساله ای می باشد که با اختلال بلع و بازگشت مواد غذایی از معده به مری (Regurgitation) از حدود 6 ماه پیش و تشدید این علائم در مدت 3 ماه اخیر مراجعه کرده بود و در معاینات بالینی تنها نشانه یافت شده، افزایش تعداد تنفس بود. در برش نگاری رایانه ای (CT) قفسه سینه یک ضایعه هیپودنس در سمت راست میان سینه خلفی مشاهده شد. با ایجاد سوراخ در قفسه سینه (Thoracotomy) کیست برداشته شد و در آسیب شناسی اپی تلیوم استوانه ای مژک دار همراه با دولایه نازک عضلانی در جدار آن گزارش گردید. افتراق بین کیست های مری و منشا گرفته از برونش همیشه واضح نیست. هر دو کیست در فضای میان سینه ظاهر می شوند و نمای اپی تلیالی آنها غیر اختصاصی است اما با توجه به وجود یا عدم وجود لایه عضلانی در جدار کیست، مجاورت با لوله گوارش یا درخت تراکئو برونشیال و تطبیق علائم بالینی با نتایج پاراکلینیکی و مشاهدات حین جراحی می توان تشخیص قطعی گذاشت.
    کلیدواژگان: اپی تلیوم استوانه ای مژک دار، کیست انتروژنوس، کیست پیشین روده، کیست مری، دیسفاژی
  • ابراهیم نعمتی هولایی، نور امیر مظفری، ابراهیم نصیری صفحه 134
    در یک مطالعه توصیفی مقطعی در طی سال 82 بیماران سوختگی بستری شده در بیمارستان زارع ساری و لوازم و تجهیزات پزشکی مرتبط با آن موردبررسی قرار گرفتند. پس از کشت نمونه ها و تشخیص قطعی آنها آنتی بیوگرام با روش استاندارد مک فارلند در محیط مولرهینتون آگار صورت گرفت. دراین بررسی از 134 نمونه بالینی و 61 نمونه لوازم و تجهیزات بیمارستانی که مورد مطالعه قرار گرفتند 69 نمونه بالینی (4/51 درصد) و 23 نمونه از لوازم و تجهیزات پزشکی (7/37 درصد) به سودوموناس آئروجینوزا آلوده بودند. همچنین استافیلوکوک اورئوس از 31 نمونه بالینی (1/23 درصد) و 13 نمونه از لوازم و تجهیزات پزشکی (3/21 درصد) و 46 مورد از انواع باکتری های متفرقه (3/34 درصد) از کل نمونه ها جدا گردید که 19 مورد از نمونه های بالینی و 27 مورد از لوازم و تجهیزات پزشکی بوده است.. شایع ترین علت سوختگی آتش سوزی (7/56 درصد) و در رتبه بعدی مایعات داغ (37/25 درصد) بوده است. براساس نتایج به دست آمده از این مطالعه باکتری های گرم منفی مخصوصا سودو موناس ها هنوز نقش اصلی را در ایجاد عفونت های سوختگی به عهده دارند و استافیلوکوک اورئوس (2/23 درصد)- کلبسیلا (3/5 درصد) و استافیلوکوک های کواگولاز (8/3 درصد) منفی به ترتیب در رده های بعدی قرار دارند. میکروارگانیسم های مولد عفونت در سایر مراکز سوختگی با نتایج به دست آمده در این تحقیق تفاوت چندانی ندارند(1). با توجه به اختلاف ژنتیکی بین سوش های مختلف سودوموناس آئروجینوزا با یکدیگر نتایج آنتی بیوگرام به دست آمده از یک بیمارستان را نمی توان به محل های دیگر تعمیم داد و لازم است در هر مورد به طور جداگانه آنتی بیوگرام انجام گیرد.
    سودوموناس آئروجینوزا و استافیلوکوک اورئوس در افراد کهنسال و کودکان به خاطر ضعف سیستم ایمنی به سهولت وارد گردش خون شده موجب سپتی سمی و در نتیجه مرگ می شوند(2). بنابراین به منظور تسریع دربهبودی بیماران دچار سوختگی باید ضدعفونی بخش های مختلف بیمارستان به خصوص اتاق بستری بیماران و تخت های پانسمان با اشعه ماوراء بنفش و ضدعفونی کننده های شیمیایی به طور مرتب و درفواصل زمانی کوتاه انجام گیرد و از آنتی بیوتیک های انتخابی برای هر باکتری استفاده شود. رعایت اصول بهداشتی در بیمارستان به خصوص در بخش سوانح و سوختگی و برنامه ریزی به منظور آموزش مداوم به افرادی که امور پانسمان، شست و شو و حمام کردن بیماران را به عهده دارند و تهیه و ارسال نمونه به طور مرتب به آزمایشگاه میزان بروزعفونت را دراینگونه مراکزکاهش خواهد داد.
|
  • R. Daneshmand, R. Mazinani, F. Fadai Page 1
    Background and
    Purpose
    Several studies have demonstrated, that atypical antipsychotics attenuate cognitive symptoms of schizophrenia more than first generation of antipsychotics. Because there was no comprehensive and reliable study on evaluating these effects in Iranian population, the research group decided to compare the effects of haloperidol and risperidone, both Iranian drug laboratorie's products, on the cognitive symptoms of patients with schizophrenia.
    Materials And Methods
    66 patients with the diagnosis of schizophrenia, according to DSM-IVTR criteria, who were hospitalized in Razi's Psychiatric Center, Tehran, were included in the study. After 2 weeks of wash-out period, patients were randomized in two groups, treated with haloperidol and risperidone, and in 8 week period basic and weekly MMSE were performed for all.
    Results
    Both drugs improved cognitive symptoms of patients, and the course of improvement started in the 2nd week of treatment with no significant statistical difference.
    Conclusion
    The study didnt confirm the preferentiality of risperidone vs. haloperidol on the cognitive symptoms of schizophrenia, which was demonstrated in western articles. Therefore, choosing each drug for treating patients must fulfill on other goals, such as the profile of their side effects.
    Keywords: Risperidone, Haloperidol, Cognitive Symptoms
  • M. Dehghani, M. Moayedfar Page 11
    Background and
    Purpose
    Tennis elbow is a common complaint. Several treatment strategies, such as corticosteroid injections and physical terapy and braces have been described with no predictable efficacy. The purpose of this study was to evaluate prospectively the result of refractory lateral epicondylitis with autologus blood injections.
    Materials And Methods
    Twenty two patients with lateral epicondylitis were injected with 2 mL of autologous blood under the extensor carpi radialis brevis. All patients had failed the two previous non surgical treatments including all or combination of physical therapy, splintinge, non steroidal anti-inflammatory medication and prior steroid injection. The patients were evaluated with patient-rated Tennis Elbow Evaluation (PRTEE).
    Results
    The average fallow-up period was 7.3 months (range, 4-10mo). After autologus blood injection, the average pain score decreased from 43.7 to 9.1 (P-value < 0.001). The average functional score decreased from 42.4 to 10.1 (P-value <0.001).
    Conclusion
    On the basis of this study, this minimally invasive treatment advocates refractory Tennis elbow.
    Keywords: Tennis elbow, Lateral epicondylitis, Injection, Blood
  • M. Samavati Page 17
    Background and
    Purpose
    This is a study to compare the efficacy and side effects of betaxolol and timolol in lowering the IOP of primary open angle glaucoma or ocular hypertension.
    Materials And Methods
    This Double-blind randomized cross-over clinical trial was conducted on 29 eyes of 20 patients with primary open angle glaucoma or ocular hypertension. Each patient received timolol 0.5% and betaxolol 0.5% (SINA DAROU) twice daily for four weeks in two phases. Before and between the two courses of treatment there was a wash-out period. At the end of the study the effect of these two drugs on intraocular pressure (lOP), mean arterial blood pressure, pulse rate, and basic tear secretion in addition to ocular symptoms were evaluated and statistically analyzed.
    Results
    The study was performed on 29 eyes of 20 patients with baseline IOP of mmHg. After 4 weeks of treatment, timolol and betaxolol reduced IOP by mmHg and mmHg, respectively (P<0.001) and the difference between the two groups was also significant (P<0.001). Mean arterial blood pressure was reduced with betaxolol and timolol by mmHg (P<0.001), and mmHg (P<0.001), respectively, but the difference between two groups was not statistically significant. Pulse rate was reduced with timolol and betaxolol by beats /min, and beats /min, respectively P>0.05. No significant difference was considered between two groups. Mean reduction in basic tear secretion with timolol and betaxolol was mm/5min and mm/5min, respectively intergroup comparison was also not significant. Patients in 62.1% of the betaxolol group and 27.2% of the timolol group complained about eye burning. The differece between two groups was significant (P<0.01). lacrimation-eye pruritis and bitter tastes was more in betaxolol group. Other symptoms were similar between two groups.
    Conclusion
    Timolol is superior to betaxolol in treatment of early glaucoma or ocular hypertension, but both drugs should be used with caution in patients with cardiovascular compromise.
    Keywords: Timolol glaucoma, Ocular hypertension
  • M.R. Baghban Eslaminezhad, L. Taghiyar, A. Piryaee Page 24
    Background and
    Purpose
    Vitro cartilage differentiation of mesenchymal stem cells (MSCs) has been noticed in several investigations. In this regard, almost always molecular differentiation of the cells has been examined, while structural and morphological differentiation of them has been ignored. Therefore, the present study examines the structure and ultrastructure of the cartilage differentiated from murine MSCs compared with that of costal cartilage.
    Materials And Methods
    2× 105 MSCs isolated from the bone marrow of NMRI mice were pleted by centrifugation and cultured for 21 days in chondrogenic medium. At the end of cultivation period, occurrence of chondrogenic differentiation was confirmed by reverse transcriptase–polymerase chain reaction (RT-PCR) analysis for some cartilage-specific genes. To compare the structure of differentiated tissue with that of natural cartilage, the cartilage was differentiated from MSCs and the cartilage obtained from the same murine rib was prepared for transmission electron microscopy (TEM).
    Results
    Structural studies indicated that similar to the costal cartilage, the cartilage produced from differentiation of perichondrium-like layer was formed. According to the microscopic images, in contrast to costal chondrocytes, the differentiated cells had euchromatic nucleus and their cytoplasm contained plenty of the organelles involved in active cell secretion. Furthermore, intercellular matrix in differentiated cartilage had a fibrillar appearance.
    Conclusion
    Our results indicated that the structure of cartilage produced in micro mass culture system is somewhat different from that of costal cartilage. The cells from differentiated tissue seemed to be more active than those from costal cartilage.
    Keywords: Murine mesenchymal stem cells, Micro mass culture system, Cartilage tissue, Chondrogenic differentiation
  • M.R. Safavi, A. Honarmand Page 35
    Background and
    Purpose
    Propofol produces anesthesia with rapid recovery. However, it causes pain or discomfort during injection. The effect of remifentanil in prevention of propofol-induced injection pain was demonstrated in earlier studies. Sufentanil, an opioid analgesic, has not been studied for managing pain on injection of propofol. We have compared the efficacy of remifentanil and sufentanil for the prevention of propofol induced pain.
    Materials And Methods
    One hundred twenty American Society of Anesthesiologists (ASA) class I-II adults undergoing elective surgery were randomly assigned into four groups of 20 each. Patients received 2 mL (10 mg) sufentanil, 2 mL of remifentanil (10 mg), 2 mL of remifentanil (20 mg), or 2 mL of saline 60 seconds prior to administering 5 mL of propofol 1%. Patients were asked whether they had pain due to propofol injection.Their pain scores were evaluated with the use of the four-point scale of Ambesh.
    Results
    The remifentanil and sufentanil groups significantly showed lower frequency of pain than that in the saline group (p < 0.05). Median pain intensity scores were significantly lower in the group receiving remifentanil 20 mg compared with the sufentanil groups (P < 0.05). The median intensity of propofol-induced pain was statistically similar between the groups receiving sufentanil or remifentanil 10 mg and the placebo groups.
    Conclusion
    Remifentanil 20 mg over 1 min before propofol administration is more effective than sufentanil 10 mg 1 min prior to propofol in reducing the incidence and intensity of injection pain.
    Keywords: Propofol, Remifentanil, Sufentanil, Injection pain
  • F. Ghiasi, M.R. Nourbakhsh, N. Maroofi Page 42
    Background and
    Purpose
    Reports of pattern motion between lumbar spine and hip vary for stoop, loading conditions or the pathology present, such as chronic back pain. Therefore, the purpose of this study was to compare the relative contribution of the hip joint and lumbar spine during stoop lifting in subjects with and without a history of low back pain.
    Materials And Methods
    This clinical trial was performed in Tehran. Fifty subjects were assigned as either a low back pain group or a control group. A Three-Dimensional Optoelectric Motion Analysis System was used to measure the amount of lumbar spine and hip motion during stoop lifting. Each subject performed stoop lifting with and without weight. The data were analyzed using independent t-test and repeated measurement test.
    Results
    These results showed that there were significant differences between patients with low back pain and healthy subjects in the pattern of motion (P<0.05). Individuals with a history of low back pain tended to move from the lumbar spine than those with no history of low back pain.
    Conclusion
    According to the findings, history of backache can affect the change of pattern motion for hip joint and lumbar spine. This change may be a reason for the recurrent incidence of backache.
    Keywords: Stoop Lifting, Back Pain, Kinematics Analysis, Motion Pattern
  • S.H. Hosseini, H. Khani, A.R. Khalilian, K. Vahidshahi Page 51
    Background and
    Purpose
    Beta-thalassemia major (TM), a chronic, genetically determined hematological disorder, has received little investigation on the psychological aspects of the disease and the psychosocial adjustment of patients with this anemia. In the present study, the aim was to explore the nature of psychopathology according to age, sex, school performance, severity and complications of the disease in TM patients compared with demographically matched healthy persons.
    Materials And Methods
    A controlled anterograde cohort study was conducted at the Thalassemia Unit of Boo-Ali Hospital from June 2003 to November 2005 in Sari, Iran. Psychological aspects were evaluated by the Persian version of symptoms checklist-90-revised questionnaire. Information on relevant demographic characteristics, school performance, severity and complications of the disease was collected by one of the investigators who had created the questionnaire.
    Results
    125 persons with TM completed the questionnaires and were compared with 125 controls and 250 totally. The mean age of the participants was 18.51± 2.0 years and with a range of 15-25 years. 132 (52.8%) were female with equal family status, social and economic status. Patients group reported a significantly lower level of marital status (P<0.01), education level (P<0.0001), school performance (P<0.0001). TM patients were found to have significantly more psychiatric disorders than the control subjects with GSI: 1.16 ± 0.47 vs. 1.01 ± 0.6 (P<0.03), PSD: 54.99 ± 12.59 vs. 46.42 ± 18.76 (P<0.0001), and PSDI 2.02±1.02 vs 2.45 ± 2.22 (P<0.05). We recorded significant changes in the mean scores of somatization (P<0.0001), interpersonal sensitivity (P<0.0001), depression (P<0.003), anxiety (P<0.05) and psychoticism (P<0.03) in the TM patients as compared to the control subjects.
    Conclusion
    These findings show that beta-thalassemia major patients are at risk for psychiatric symptomatology and need appropriate psychiatric consultation.
    Keywords: Psychological aspects, Beta, thalassemia major, Symptoms checklist, 90, revised, Controlled anterograde cohort, Iran
  • B. Amouoghli Tabrizi, B. Hajypur, A. Khodadadi, M.R. Hemmati, D. Mohajeri Page 61
    Background and
    Purpose
    Cyclophosphamide (CP), an antineoplastic drug, is also widely used in treatment of a variety of diseases such as lymphomas, leukemia, neuroblastoma, ovarian carcinoma, breast cancer and auto-immune diseases. However, its use has toxic effects on different tissues of the body, for example, it causes involution and degeneration of ovarian follicles and toxicity in the ovaries. In contrast, growth hormone (GH) improves the function of most body tissues and research has shown that it leads to the increase in the number and size of the ovarian follicles. The purpose of this study was to study the preventive effects of growth hormone during cyclophposphamide induced toxicity on the ovarian follicles.
    Materials And Methods
    In this study, 30 New Zealand white rabbits were divided into three groups containing 10 animals in each. Group 1 was the control group and only received placebo. Groups 2 and 3 were administrated 100 mg/kg body weight CP orally daily. Group 3 was also administered growth hormone 0/15 mg/Kg subcutaneously for 49 days (from 7 days before initiation of CP therapy to 14 days after the last administration of CP).The day after last administration of CP, all 30 rabbits were anesthetized by ether and ovariectomized and the number of different types of developing follicles, regressive follicles and degenerations in ovarian tissue was studied.
    Results
    Degeneration of follicles was observed in both groups 2 and 3, but the number of degenerated follicles in group two was more than that in group 3 which had received GH. The number of degenerated areas in ovarian tissue in group 2 was also higher than that in the other two groups. The difference between body weight and the weight of the ovaries in groups 1 and 3 was not significant, but there was a significant decrease in body weight and ovarian weight in group 2 compared with the other two groups.
    Conclusion
    These results suggest that co-administration of GH can improve the function of ovary and preserve the ovary and follicles from CP induced toxicity.
    Keywords: Growth hormone, Ovarian follicle, Toxicity, Cyclophosphamide
  • M. Kosaryan, K. Vahidshahi, B. Shafaat, A. Abaskhanian, S. Azizi, Sh Shahrokh, M. Asadi Page 69
    Background and
    Purpose
    There has not been enough attention towards the domains of development in pediatrics,so there are many deficiencies in monitoring the achievement of developmental milestones in our country. One of the important ways for the improvement of this problem is to use screening method. PEDS questionnaire is one of the screening tools for development. The aim of this study was to investigate about parent's evaluation of developmental status for their children.
    Materials And Methods
    This was a cross-sectional descriptive study. The population included infants and children under the age of 6 in day care centers of Sari. Sampling method was clustering. The tool for data collection was PEDS questionnaire (Parent's Evaluation of Developmental Status) which consisted of 38 questions about demographic data and medical history of children as well as parent's concern about different developmental domains along with ''Yes'', ''No'' and ''little'' answers. The data were analysed using SPSS11 software. Chi square and Wilcoxon were used. P<0.05 was considered significant.
    Results
    Out of 829 questionnaires, 736 were returned (88.7%). The Sample age was 4.23 ± 1.32 gl. Fifty percent of participants were male. By average, in each developmental domains, 3.2% of parents had major concern and 9.5% had partial concern. The most common domains of concern were communication with others (6.4%), behavior (6.1%), speaking (4.3%), preschool and school education (3.1%), children's understanding (2.5%), the self care (2.1%), the use of fingers (1.4%), the use of legs and arms (1.1%). Parent's concern had a significant relationship with parent's education, residence and history of illness in children (P<0.05). Out of 23.4% of the infants and children who had later returned to the diagnosis center, 80% had behavioral disorder, 87.6% had speech disorder and 16.6% had hearing impairment..
    Conclusion
    A considerable percentage of parents was concerned about developmental domains of their children, but follow up at referral centers was low. Parent's concern led to the diagnosis of an illness for a child in most cases.
    Keywords: Infant, child, Screening of developmental delay
  • M. Jalali, D. Abedi, Gh.R. Asghari, Z. Rezaie Page 76
    Background and
    Purpose
    Infectious diseases account for approximately one-half of all deaths in tropical country. In developed country, despite the progress made on the control of disease, incidence of epidemics due to drug resistant microorganisms and unknown diseases spreading microbes pose enormous public health concerns. On the other hand, in spite of improvements in food production hygiene, food safety is increasingly an important health issue. There is, therefore, still a need for new antimicrobial agent to reduce or eliminate foodborne pathogen as well as food spoilage microorganisms. Historically, plants play a major role in primary health-care as therapeutic remedies in developing countries. The screening of plant extracts has been of great interest to scientists for the discovery of new drugs effective in the treatment of infectious disease. Umbelleferea is known to be a potential source for the antimicrobial agents. The present study attempts to investigate the antimicrobial activity of Pycnocycla spinosa as a member of Umbelleferea against selected microorganisms.
    Materials And Methods
    The plants were collected from Isfahan and different solvent extracts of plants were prepared. Then, the antimicrobial activity of extract was determined, using disk diffusion method. The minimal inhibitory concentration (MIC) was determined by tube dilution method.
    Results
    Results demonstrated that different extracts of plants indicate antimicrobial activity against bucillu subtilis, aspergiluse niger and candida albicans. Generally, the antimicrobial activity of the plant’s fruit extracts is considered medium.
    Conclusion
    Pycnocycla spinosa fruit's extract showed medium antimicrobial activity. Hydroalcoholic extract of the fruit demonstrated higher antimicrobial activity. This may reflect a low concentration of active components in extracts. Further studies are needed to investigate antimicrobial activity of the plant's essential oil and other parts of the plant.
    Keywords: Antimicrobial, Extract, Pycnocycla spinosa
  • Z. Asemi, M. Taghizade Page 87
    Background and
    Purpose
    Evaluation of the quality of food proteins has a great importance from of biological and economical perspectives. That is why, biological, microbiological, chemical and integrated methods have been used and introduced for determining the quality of Proteins. Among exsisting methods, NPR, RNPR and TPD have been suggested as appropriate methods to determine the quality of Proteins. Considering the importance of protein quality in foods, especially in low scale families, this study has been conducted to evaluate the aim the protein quality by the use of the mentioned methods in a sample homemade food based on rice (a variety of Mazandaran rice) -lentil mixture in 2007.
    Materials And Methods
    This experimental study was conducted on wistar rats, aged 21 days under 6 diets in 8 groups including case (home made food), standard (Casein+Methionine) and basal (Protein free) to determine NPR and RNPR and other 3 diets (case, standard and basal) to study TPD. Duration of study for NPR was 14 days. Protein intake and increase in weight were determined to calculate NPR. Duration of study for TPD was 9 days. The amounts of nitrogen intake and fecal nitrogen were determined to calculate TPD. NPR, RNPR and TPD of the group Casein+Methionine with homemade food was analyzed by t- test.
    Results
    NPR values for casein + methionine protein of home-made food were 4.3 ± 0.4 and 3.6 ± 0.6, respectively (P=0.02). TPD values were 92.8 ± 4 and 75.8 ± 5.8 (P<0.0001), for Casein+Methionine and home made food proteins, respectively. Also, RNPR was 83.6 % and homemade food / Casein TPD was 81.6.
    Conclusion
    Findings showed that homemade food TPD and NPR based on rice-lentil mixture is lower than Casein.
    Keywords: Protein quality, NPR, RNPR, TPD, Home made food based on Rice, Lentil mixed
  • H. Vahedi, P. Pourabdollahi, A. Biglarian, M. Shekarzadeh Lemoki, A. Kabirzadeh, R. Sadeghi, H. Jalahi, B. Shabankhani, M. Kosarian Page 94
    Background and
    Purpose
    Tody, most societies face significant decrease in consuming milk products in children and this process would cause problems in providing the calcium needed by children, particularly since the osteoporosis is definitely connected to a lack of receiving sufficient calcium in children and adolescence age. Therefore, the goal of this study is to study the knowledge and pattern of milk consumption in 7-12 year old children of Sari and their mothers.
    Materials And Methods
    The research samples consisted 638 male and female student at 7-12 in elementary schools (urban and rural), chosen at random from 16 schools. Necessary data were obtained through separate and different questionnaires on the output of milk consumption and its products through direct interviews. The data of the study were analyzed using t-Test, ANOVA, Duncan follow up, Chi-square and correlation coefficient.
    Results
    In this study, 44% of children and 37.7% of mothers consumed milk and 50.1% of children and 19.4% mothers sometimes consumed milk. 5.5% of children and 19.4% of mothers did not consume milk. Mostly, the reason for non-consuming milk among children and mothers was: not having access to milk (27.9% and 17.7%). The awareness towards the advantages of milk was desirable in 67% children and 48.7% of mothers. It was almost desirable in 21.1% children and 4.5% of mothers and undesirable in 1.4% of children and 1.1% of mothers. The amount of milk consumption for 62% of urban children and 49% of rural children was only one unit, and, in sum, the amount of milk consumption for 59% of boys and 55% of girls was less than the recommended figures. The mean average of criteria deviation in the amount of milk consumption for children showed a significant difference from their educational levels (p=0.001) and insignificant difference from their sex. In addition, the pattern of milk consumption of children had significant relationship with the sex, education level and education of father however, it had significant relationship with the education level of mothers and the jobs of mother and father. Children's knowledge about the advantages of milk had a significant relationship with the education level of mothers, fathers and jobs of mothers (P<0.004) however, it had a insignificant relationship with their sex.
    Conclusion
    In this study, the amount of milk consumption in half of the population subjects of the study was less than the standard recommended amount therefore, to improve children's health status and prevent the destructive effects of osteoporosis in adulthood, there should be necessary actions to increase milk consumption among children.
    Keywords: Elementary schools, Consumption, Knowledge, Milk
  • Frequency of Gasteroesophageal Reflux in Infants < 2y with Refractory Asthma, Razi hospital Ghaemshahr, 2003-2005
    S. Behzadnia, K. Vahidshahi Page 103
    Background and
    Purpose
    Wheezing is a common respiratory problem which is related to hypersensitivity of airways, GERD (Gasteroesophageal Reflux Disease) is one of the underlying factors of respiratory diseases and wheezing in infants (different rates). For the patients with refractory wheezing, detection and treatment of underlying disorders is very important. So, in this study, frequency of Gasteroesophageal reflux was detected in infants<2y with refractory wheezing.
    Materials And Methods
    This is a cross-sectional descriptive study on the patients referred to pediatric clinic during 2003-2005. Infants with refractory wheezing under 2 (Based on HX, PE) were introduced gradually, and patients with the evidence of foreign body aspiration, congenital heart disease, thracheoesophageal fistula and neurological impairement were excluded. Fleuroscopic barium study for detecting GERD was performed for the patients. Data were analyzed using SPSS11 software.
    Results
    During 2 years, 50 patients were studied. Age of the patients was 10.26 ± 5.48 m and 54% of them were male. The most common complaints were wheezing and retraction. Also, 78% of the patients were under dronchodilator treatment, among them 30.8 % responded to the drug. In fleuroscopic study using barium, 60% of the patients demonstrated GERD. Numbers of respiratory attack and admissions significantly were related to GERD.
    Conclusion
    GERD is one the underlying factors of recurrent respiratory symptoms and refractory wheezing in infant below 2 years of age. So, evaluations for the detection of GERD should be performed in this patients.
    Keywords: Gasteroesophageal Reflux, Wheezing, Fleuroscopy, Infants
  • A. Tavassoli, Ashrafi, H. Khani Page 110
    Background and
    Purpose
    Treatments of burn pregnant women is a difficult task because the vulnerable fetus is highly dependent on the health of the mother. This study was conducted to determine the epidemiology, etiology, clinical assessment and outcome of pregnant patients between January 1998 and October 2003.
    Materials And Methods
    A 6-year retrospective descriptive study of burns in pregnant women hospitalized at Mottahary hospital (burn center) in Tehran was performed. A short structured questionnaire was used to collect data. The questionnaire covered demographic information, etiology, clinical manifestations, and outcomes.
    Results
    74 (5%) of the 1480 women of reproductive age who were admitted for burn treatment during this period were pregnant. The mean age of 74 patients was 22.54 years (SD = 4.78) with a range of 16-35. The majority of the women (50%) were between 20 and 30 weeks of gestational age. The most common cause of burn was kerosene fire 52 (70%). Most of the women 50 (68%) suffered from severe burns with TIBC>40%. 49 (66%) mothers and 50 (67.5%) died as a result of the burn damages.
    Conclusion
    Burn size, TIBC, follow up of clinical manifestations for pregnant women, fetus and performance of proportional treatment protocols were the strongest predictor of mortality for mother and fetus.
    Keywords: Burn, Pregnant women, Epidemiology, Etiology, Clinical manifestation, Outcome
  • H. Karami, M. Ghasemi, M. Khademloo Page 115
    Background and
    Purpose
    Chronic abdominal pain is a common clinical problem in children. Apleys reported the incidence of 10-15% of chronic abdominal pain in school age children, but recent studies reported 20% of that type of pain. The aim of this study was determining the spectrum of clinical manifestations of dyspeptic children and to identify the relation between some clinical symptoms, organic or functional dyspepsia, and long term follow up of functional type.
    Materials And Methods
    This descriptive case series study was done on 232 children between 4 and 18 years of age complaining about chronic abdominal pain chiefly who had referred to pediatric gastroenterology department of Boo-Ali Hospital of sari in 2005-2006. A checklist composed of patient demographic criteria and pain characteristics was prepared. Physical exam and laboratory tests such as AST, ALT, U/A, U/C, S/E, ESR, CBC were performed for all patients. If there were any alarming signs of organic abdominal pain-persistence or recurrence of symptoms and severe disability despite the use of H-blockers-upper GI endoscopies was indicated. Recorded data were analyzed by SPSS software and Chi- square tests.
    Results
    102 of 232 patients had dyspepsia 59 were girls (9.2y/o), and 43 were boys (7.5y/o). 65 out of 102 patients had dominant abdominal pain and the rest had flatulence, vomiting and early fullness. 64 of them went under UGI endoscopies. 28 of 64 had mucosal erosion.
    Conclusion
    Because the functional or organic abdominal pain has not unique diagnostic criteria, and the data about pathological change in children are fewer than that of adults we recommend the clinical findings and biochemical change of mucosa for differential diagnosis in children.
    Keywords: Dyspepsia, Chronic abdominal pain, Pediatric
  • A. Soltani, A. Arjmand, F. Aghabarari, A. Kazemi Page 122
    Yellow nail syndrome (YNS) is a rare disorder characterized by a triad of yellow discoloration and destructive changes of nails, lymph edema and a variety of pathologies in the respiratory system. This disorder can be associated with and herald the presence of internal diseases. An increased awareness of these conditions may help with the early diagnosis and therapy of the associated disorders. We report a 24 years old whom with yellow nail syndrome whom was admitted at hospital. She also had fever, lymph edema and pulmonary manifestations.
    Keywords: Yellow Nail Syndrome, lymph edema
  • M. Amini, M. Kalantarii Page 129
    Foregut cysts are various congenital lesions originated from emberyonic foregut. Bronchogenic, enterogenous and neuroenteric cysts are the most frequent forms of foregut cysts. They create different clinical symptoms based on their location. Enterogenous cysts comprise 4-5 percent of posterior mediastinal cysts and include esophageal, gastric and enteric cysts. A 61 year old woman referred to surgical clinic with dysphasia and regurgitation 6 months ago whose illness aggravared over the last 3 months. In physical examination, a lesion was seen in the right site of posterior mediastinum. Surgical excision was done and a ciliated columnar epithelium with two thin muscular layers were reported in pathology. In reality, the distinction between esophageal and bronchogenic cysts is not always clear. Both cysts present in mediastinum and their epithelial tissues are non-specific, however presence or lack of muscle layer in cyst-wall, proximity to gastrointestinal tract or tracheobronchial tree, adaption of clinical symptoms with paraclinic results and observations during surgical procedure can reveal certain diagnosis.
    Keywords: Ciliated columnar epithelium, Enterognous cyst, Foregut cyst, Esophageal cyst, Dysphasia
  • E. Nemati, N.A. Mozaphari, E. Nasiri Page 134
    Nosocomial infection is an important prognostic factor in out comes of burned patients. In this descriptive cross. Sectional study, 82 burned patients and related medical equipment were assessed in zareh hospital in 2033-2004. Pseudomonas aeruginosa and staphylococcus areus were found in 69(51.4%) and 31 (23.2%) of 134 clinical specimens respectively. Hence it is mandatory to plan programs for redusing harmful and resistance bacterial infection in this patients.
    Keywords: Pseudomonas, Burn, Staphylococcal