فهرست مطالب

غدد درون ریز و متابولیسم ایران - سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، تابستان 1381)

مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، تابستان 1381)

  • 68 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1381/06/12
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سرمقاله
  • فریدون عزیزی صفحه 81
    در پنجاه سال گذشته، پژوهش ها نشان داده اند مهم ترین عواملی که سبب بروز ناتوانی ها و مرگ های زودرس می شوند، از بیماری های عفونی و واگیر به بیماری های مزمن و تحلیل برنده (دژنراتیو) تغییر یافته اند.در این سالها از یک طرف، به علت افزایش توان اقتصادی جوامع صنعتی و رفاه بیش از حد در زندگی، زیاده روی در مصرف چربی ها، گوشت، شکر و نمک و مصرف دخانیات رایج گردید و از سوی دیگر فعالیت بدنی کاهش یافت. رعایت اصول بهداشتی عمومی، واکسیناسیون و تولید آنتی بیوتیکها و داروهای موثر برای درمان عفونت ها، سبب پیشگیری از بروز و نیز درمان نامناسب بیماری های عفونی گردید؛ لذا با افزایش متوسط طول عمر انسان ها، تعداد سالمندان در کشورها افزایش یافت.
  • مقالات پژوهشی
  • یونس کلافی، غلامرضا پیشداد، صمد باقری صفحه 85
    مقدمه
    بیماری های جسمی با ساختارهای روانشناختی انسان، رابطه ای تنگاتنگ دارند که اثرگذاری و اثرپذیری هر یک بر دیگری و از دیگری، از سده های پیشین، مورد توجه پژوهشگران زمینه های پزشکی بوده است. در رده بندی های دانش روانپزشکی، دیابت در نمایه بیماری های روان تنی جای دارد که در این بیماری ها پیرامون نقش الگوهای رفتاری و فشارهای روانی در بروز و تداوم بیماری های جسمی بحث می شود. هدف از این پژوهش بررسی چگونگی رابطه الگوهای رفتاری نوع A با بیماری دیابت نوع یک و دو است.
    مواد و روش ها
    پنجاه بیمار مبتلا به دیابت نوع یک، پنجاه بیمار نوع دو و پنجاه نفر یه عنوان گروه شاهد بررسی شدند. برای سنجش الگوهای رفتاری A از پرسشنامه جنکینز که دارای روایی و پایایی جهانی است بهره گرفته شد.
    یافته ها
    داده های آماری نشان داد که بیشتر افراد دیابتی نوع یک (74%) الگوهای رفتاری A را در مقایسه با دیابتی های نوع دو و گروه شاهد آشکار می کنند (P=0.037).
    نتیجه گیری
    این یافته نقش الگوهای رفتاری و ساختار روانی را در سیر بالینی بیماری دیابت مطرح می سازد و بر اهمیت جایگاه مداخلات روانشناختی در درمان دیابت تاکید می کند.
    کلیدواژگان: دیابت قندی، الگوهای رفتاری A، بیماری های روان، تنی
  • فراز والایی، پیام صالحی، آرش اعتمادی، حمیدرضا محمدی، رامین زند، حبیب امامی صفحه 89
    مقدمه
    دیابت بیماری مزمنی است که بسیاری از عوارض آن شناخته شده است. رابطه بین بیماری دیابت و روابط خانوادگی در این بیماران تا به حال بررسی نشده است. این تحقیق با هدف مقایسه چگونگی روابط خانوادگی بانوان دیابتی و غیردیابتی در جمعیت ساکن شهرک های غرب تهران انجام شد.
    مواد و روش ها
    از مجموع 306 زن 25 تا 50 ساله ساکن دو شهرک اطراف تهران که به طور کاملا تصادفی و با همکاری مراکز بهداشتی، درمانی منطقه و کمک رابطان بهداشت انتخاب شده بودند، 279 نفر در طرح شرکت نمودند که از این عده، 81 نفر مبتلا به دیابت و 198 نفر غیردیابتی بودند. که قبلا توسط یکی از محققان به فارسی ترجمه و هنجاریابی شده بود استفاده شد. این پرسشنامه شامل 72 پرسش است که میزان صمیمیت، عشق، غیروابستگی، حل منطقی تعارضات و آزادی عملکرد و رفتار را می سنجد. هر فرد با تکمیل این پرسشنامه می تواند نمره‍ای بین 144+ تا 144- کسب کند.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد شرکت کننده در طرح درافراد دیابتی 2/11±4/36 و در افراد غیردیابتی 8/7±8/33 سال بود، که تفاوت معنی ‍داری از نظر آماری با یکدیگر نداشتند. میانگین نمره کل پرسشنامه روابط خانوادگی برای افراد دیابتی 20±15/1- و برای افراد غیردیابتی 22±37/3- بود که تفاوت معنی داری را بین دو گروه بانوان دیابتی و غیردیابتی نشان نمی دهد. میزان صمیمیت در روابط بانوان دیابتی و غیر دیابتی به ترتیب +2.92±7.2 و +5.13±9.1 بود که تفاوت معنی داری را نشان می‍دهد (p<0.05)، همین طور میزان عشق در روابط بانوان دیابتی به طور معنی داری کمتر از گروه غیردیابتی ها بود (1/5±92/1- در مقابل 4/4±93/0-، P<0.05). همچنین میزان استقلال در بانوان دیابتی به طور معنی داری کمتر از گروه غیر دیابتی ها بود (-1.92±5.1 در مقابل -0.93±4.4، P<0.05). همچنین میزان استقلال در بانوان دیابتی به طور معنی داری بیشتر از گروه غیر دیابتی بود (-4.85±4.8 و -6.74±7.4، P<0.05). تفاوت معنی داری در دیگر محورهای روابط خانوادگی بین گروه بانوان دیابتی و غیر دیابتی دیده نشد.
    نتیجه گیری
    گرچه تفاوت معنی داری بین روابط خانوادگی کلی بانوان دیابتی و غیردیابتی در این بررسی دیده نشد، هیچ یک از دو گروه بانوان دیابتی و غیردیابتی نمره مطلوبی از روابط خانوادگی کسب نکردند.
    کلیدواژگان: بانوان، دیابت قندی، روابط خانوادگی، سلامت روان
  • مسعود امینی، رضا خدیوی، ساسان حقیقی صفحه 97
    مقدمه

    دیابت یک معضل سلامتی عمومی است که منجر به ناخوشی، مرگ و میر و در نتیجه هزینه های اقتصادی قابل توجه میگردد. این تحقیق با هدف تعیین هزینه های پزشکی مستقیم و غیرمستقیم منتسب به دیابت نوع 2 و تخمین هزینه سرانه بیماران مبتلا به انجام رسیده است.

    مواد و روش ها

    هزینه های مستقیم پزشکی بیماری دیابت در 22349 بیمار دیابتی نوع 2 شهر اصفهان با استفاده از روش «مطالعه بر اساس شیوع هر عارضه در مسیر کلینیکی بیماری دیابت» و تخمین خدمات و مراقبتهای لازم در هر مرحله (ویزیت پزشک، آزمایش های پاراکلینیک، دارو، عمل جراحی، بستری و...)، محاسبه قیمت خدمات یاد شده و ضرب کردن نتایج در کسر سبب شناختی هر عارضه براورد گردید. همچنین هزینه های غیرمستقیم بیماری دیابت با محاسبه ضررهای ناشی از روزهای از دست رفته به علت کاهش بازدهی، ضررهای ناشی از ناتوانی و از کارافتادگی و ضررهای مرگ زود هنگام تخمین زده شد.

    یافته ها

    هزینه های مستقیم پزشکی منسوب به دیابت در افراد دیابتی نوع 2 بالای 40 سال شهر اصفهان، 998/8 میلیارد ریال و هزینه های غیرمستقیم منسوب به دیابت بالغ بر 167 میلیارد ریال براورد گردید. بدین ترتیب هزینه های سرانه غیرمستقیم هر فرد دیابتی غیروابسته به انسولین بالای 40 سال، 6/18 برابر هزینه های سرانه مستقیم میباشد. کل هزینه های پزشکی منسوب به دیابت در افراد دیابتی نوع 2 شهر اصفهان به 176.4 میلیارد ریال بالغ گردید که در نتیجه هزینه سرانه هر فرد معادل با 3/7893868 ریال براورد شد. با تعمیم نتایج به 2/1 میلیون بیمار دیابتی نوع 2 در کشور، کل هزینه های ناشی از این بیماری به رقم 6/9472 میلیارد ریال در سال بالغ میگردد.

    نتیجه گیری

    هزینه های اقتصادی دیابت نوع 2 در کشور ما بسیار سنگین است. هر گونه مداخله بهداشتی درمانی که بتواند شروع تظاهرات دیابت را به تاخیر بیندازد یا پیشرفت عوارض آن را کند نماید، سهم بسزایی در تخفیف آلام بیماران، بهبود کیفیت زندگی آنها و کاهش هزینه های تحمیلی خواهد داشت.

    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، هزینه های اقتصادی، اصفهان
  • شهین یاراحمدی، علیرضا خسروی، باقر لاریجانی، منصور بیات، محمود محمودی، رضا برادر جلیلی صفحه 105
    مقدمه
    افراد دیابتی به برخی از عفونتها حساسیت بیشتری نشان میدهند. کاندیدوزیس دهانی یکی از شایعترین عفونتهای فرصت طلب در افراد دیابتی و مبتلایان به نقص ایمنی سلولی است. هدف از این مطالعه مقایسه فلور قارچی و فراوانی عفونتهای قارچی دهان و عوامل موثر بر بروز آن در بیماران مبتلا به دیابت ملیتوس و افراد شاهد بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق که به مدت 18 ماه به طول انجامید، 132 بیمار مبتلا به دیابت (گروه مورد) مراجعه کننده به درمانگاه دیابت بیمارستان شریعتی و 130 بیمار غیردیابتی (گروه شاهد)، در سنین 65-25 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه های خون وریدی و بزاق در شرایط ناشتا گرفته شد. از چهار نقطه مختلف دهان نمونه برای کشت برداشته شد. گروه خونی بیماران نیز تعیین گردید. برای ارزیابی وضعیت متابولیک بیماران HbA1c اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    کاندیداآلبیکنس شایعترین قارچ در دهان افراد هر دو گروه بود. این بررسی نشان داد که بین میانگین کلونی کانت تام افراد بیمار و شاهد اختلاف معنی داری وجود دارد (P<0.001). در گروه بیماران دیابتی رابطه ای مستقیم و معنی دار بین غلظت قند خون و بزاق با میانگین کلونی کانت تام دیده شد، در حالی که این ارتباط در گروه کنترل مشاهده نگردید. همچنین در کل جمعیت مورد مطالعه، میانگین کلونی کانت تام با استفاده از دندان مصنوعی یا دندان مصنوعی همراه با استعمال سیگار، افزایش قابل ملاحظه ای نشان داد. در این مطالعه سابقه ابتلا به بیماری های دیگر دهان به عنوان عامل مستعد کننده افزایش مخمرهای دهانی شناخته شد. به علاوه، کنترل ضعیف دیابت، بهداشت پایین دهان و استفاده از دندان مصنوعی از دیگر عاملها به شمار میروند. آنالیز رگرسیون چندگانه نشان داد که میانگین کلنی کانت تام با افزایش سن و جنس مونث ارتباط دارد. اما متغیرهایی مانند مدت زمان ابتلا به دیابت، قند بزاق و گروه های خونی نقش تعیین کننده ای در تعداد کلونی های جدا شده نداشتند. در گروه دیابتی با گروه خونی AB به میزان معنی داری ضایعات لوکوپلاک زبانی شایعتر بود. همچنین ارتباط معنی داری بین غلظت قند بزاق و HbA1c، غلظت قندخون و HbA1c،HbA1c و میانگین کلونی کانت تام در گروه دیابتی به دست آمد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد کاندیدوزیس در دهان مبتلایان به دیابت شیوع قابل توجهی دارد و کلونیزه شدن کاندیدا در دهان این بیماران شایع است، لذا رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده از آنتی سپتیک ها و داروهای ضد قارچی موضعی ضروری است.
    کلیدواژگان: فلورقارچی دهان، دیابت ملیتوس، عفونت های قارچی، کاندیدزیس
  • مهرشاد عباسی، منوچهر نخجوانی صفحه 111
    مقدمه
    گزارشهای متناقضی درباره اثر میدانهای مغناطیسی بر جنبه های مختلف حیات در دست است. مطالعه حاضر به بررسی اثر میدان مغناطیسی با القای 05/0 تسلا بر رشد و قند خون پرداخته است.
    مواد و روش ها
    22 موش جوان نژاد BALB/C به دو گروه تقسیم شدند. گروه آزمون به مدت 10 روز و روزانه حداقل به مدت 10 ساعت در میدان مغناطیسی ثابت یکنواخت با القای مغناطیسی 05/0 تسلا که توسط آهن ربای دایمی ایجاد شده بود، قرار میگرفت. گروه شاهد در شرایط مشابه ولی بدون میدان قرار داشت. دو گروه 10 روز قبل، در طول آزمایش و 10 روز پس از آزمایش تحت نظر بودند و روزانه وزن می شدند. سپس گروه آزمون مجددا برای 15 روز در میدان مغناطیسی قرار گرفت و در روز پانزدهم از دو گروه به روش قربانی کردن، نمونه خون جهت اندازه گیری قند خون گرفته شد.
    یافته ها
    وزن گیری برای گروه آزمون 03/0±3/0 گرم در روز (خطای معیار± متوسط) و برای گروه شاهد 03/0±25/0 گرم در روز بود که از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشت. سطح قند خون برای گروه آزمون 114.36±8.18mg/dl و برای گروه شاهد 113.81±4.46mg/dl بود که تفاوت معنی دار نشان نداد.
    نتیجه گیری
    در مقالات منتشر شده افزایش قند خون در میدان 01/0 و 001/0 تسلا و کاهش وزن در میدان 9/0 تسلا با آهن ربای الکتریکی گزارش شده است. در مطالعه حاضر میدان مغناطیسی ثابت یکنواخت 05/0 تسلا بر روی رشد و قند خون موش BALB/C بی اثر بود که نشانگر بی ضرر بودن این میدان است. احتمال دارد که تغییرات گزارش شده در مقالات منتشر شده ناشی از اختلالات صوتی و حرارتی آهن ربای الکتریکی باشد.
    کلیدواژگان: میزان قند خون، وزن گیری و میدان ثابت مغناطیسی
  • صالح زاهدی اصل، فاطمه نبوی زاده رفسنجانی صفحه 117
    مقدمه
    کم کاری غده تیرویید عوارض متعددی به دنبال دارد که کم خونی از جمله آنهاست. کم خونی میتواند علل مختلفی داشته باشد و شکننده تر بودن گلبول های قرمز از آن جمله است. در این بررسی شکنندگی گلبولهای قرمز موشهای صحرایی با غده تیرویید کم کار مورد مطالعه قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    موشهای نر و ماده با وزن 5±246 گرم با استفاده از متی مازول (500 میلیگرم در هر لیتر آب آشامیدنی برای مدت 20 روز) هیپوتیرویید شدند. برای آزمون روتین شکنندگی گلبولهای قرمز، نمونه های خون از ورید کاروتید موشها روی EDTA گرداوری شد. سپس گلبول های قرمز در محیط هایی با غلظت های مختلف کلریدسدیم (9-0 گرم در هزار) قرار داده شد و میزان همولیز با استفاده از رنگ سنجی تعیین گردید. برای تعیین درصد همولیز گلبولهای قرمز در هر یک از غلظت ها، همولیز در لوله حاوی آب مقطر را صد درصد و به عنوان مبنا قرار داریم.
    یافته ها
    بررسی هورمونی نشان داد که حیوانات هیپوتیرویید شدند و درصد همولیز گلبولهای قرمز حیوانات هیپوتیرویید در غلظتهای کلریدسدیم 5/2، 3، 4، 5/4، 5، 5/5، 6 و 7 گرم در لیتر به طور معنی دار (P<0.05) از حیوانات گروه شاهد بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    از این مطالعه می توان نتیجه گرفت که گلبولهای قرمز حیوانات هیپوتیرویید شکننده ترند و این اختلال میتواند از دلایل دیگر کم خونی در این حیوانات باشد.
    کلیدواژگان: آنمی، هیپوتیروئید، موش صحرایی، شکنندگی، گلبول های قرمز
  • محمود سوید، غلامرضا دبیری صفحه 121
    مقدمه
    رشد قد و وزن علاوه بر عوامل ژنتیک تحت تاثیر عوامل محیطی گوناگونی است. برای مشخص کردن اثر عوامل اقتصادی اجتماعی بر رشد قدی و وزنی، منحنی رشد نوجوانان پسر 15 تا 18 ساله ساکن شیراز در دو سطح اقتصادی اجتماعی مختلف با هم و با آمار مرکز ملی بهداشت ایالات متحده (NCHS) مقایسه شده است.
    مواد و روش ها
    ابتدا با مراجعه به مراکز آموزش و پرورش، دبیرستانهای برخوردار (وضع اقتصادی بهتر) و غیر برخوردار شیراز مشخص گردید. سپس با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایو با مراجعه به 25 دبیرستان، 1800 دانش آموز از هر گروه اقتصادی (در مجموع 3600 نفر) شامل سه مجموعه 600 نفره برای سنین 15، 16 و 17 ساله انتخاب شدند. قد و وزن هر دانش آموز با روش استاندارد اندازه گیری شد. بعد از مرتب کردن اعداد مربوط به هر گروه سنی و مشخص کردن صدک ها، منحنی های قد و وزن برای هر گروه اقتصادی رسم و با هم مقایسه شد.
    یافته ها
    در تمامی رده های سنی و در سه صدک 5% و 50% و 95%، نوجوانان برخوردار از همسالان غیر برخوردار خود بلندتر بوده، این تفاوت گاهی به 5 سانتیمتر میرسد. مقایسه صدک 50 نوجوانان برخوردار ساکن شیراز با نمودار NCHS نشان می دهد که نوجوانان آمریکایی بلندقدتر از نوجوانان برخوردار شیرازی هستند. ولی این اختلاف کمتر از اختلاف بین دو گروه برخوردار و غیربرخوردار ساکن شیراز است. در مورد وزن نیز در تمام گروه های سنی و در همه صدک ها وزن نوجوانان برخوردار بیشتر از گروه غیربرخوردار است و این تفاوت گاهی تا 5 کیلوگرم نیز میرسد.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان دهنده تاثیر وضعیت اقتصادی بر رشد قدی وزنی نوجوانان است و نیاز به توزیع متعادل تر امکانات را گوشزد میکند.
    کلیدواژگان: قد، وزن، وضعیت اقتصادی، اجتماعی، شیراز
  • گزارش موردی
  • محمد ابراهیم خسمه، فرهاد حسین پناه، فروغ هاشمی صفحه 127
    کلسینوز تومورال اولیه اختلال وراثتی متابولیسم فسفر است که به شکل توده های بافت نرم در اطراف مفاصل بروز میکند. افزایش سطح سرمی فسفر و شکل فعال ویتامین D از ویژگی های این بیماری است. درمان جراحی معمولا با عود مجدد توده ها در محل همراه است و درمان دارویی نیز معمولا موفقیت آمیز نیست. مورد معرفی شده در این مقاله مرد هجده ساله ای است که به دلیل بروز توده های متعدد در اطراف مفاصل و هیپرفسفاتمی بررسی شد. پس از انجام آزمون های بیوشیمیایی و آسیب شناسی، تشخیص کلسینوز تومورال اولیه مطرح شد و بیمار تحت درمان با استازولامید قرار گرفت. چهار هفته پس از شروع درمان، سطح سرمی فسفر به حد طبیعی برگشت و اندازه توده های بافت نرم کاهش چشمگیری نشان داد.
    کلیدواژگان: کلسینوز تومورال، استازولامید، هیپرفسفاتمی
  • مقاله مروری
  • مریم رزاقی آذر صفحه 131
    استفاده از آنالوگ های GnRH برای درمان بلوغ زودرس و اثر آن برای حفظ قد نهایی، پزشکان را بیش از پیش به درمان بلوغ زودرس ایدیوپاتیک ترغیب کرده است. در سال 1999 در یک مطالعه 20 دختر با نوع آهسته پیشرونده بلوغ زودرس با سن شروع 2/0+1/4 سال گزارش شدند که بدون هیچ درمانی قد نهایی طبیعی پیدا کرده بودند.
    کلیدواژگان: بلوغ زودرس، سن بلوغ، آزمون GnRH، استرادیول، تستوسترون
  • اخبار همایش ها
    صفحه 139
|
  • Y. Kalafee, Gh Pishdad, S. Baghery Page 85
    Introduction
    Physical diseases and human psychological structure are closely interlinked and their effects on each other have been the subject of discussion for scientists for many years. In psychiatric classification, diabetes mellitus is categorized in psychosomatic diseases and the effect of behavior patterns and mental stresses on development of the diseases are dicussed in the above-mentaned category. The aim of this research was to study the relationship between type A behavior pattern and type 1 and 2 diabetes.
    Materials And Methods
    The sample consisted of 150 people, 50 were type 1 diabetics, 50 type 2 and 50 formed our control group. The Jenkins questionnaire was used to determine type A & B behaviors.
    Results
    In statistical analysis type A behavior pattern was seen more in type 1 diabetics (74%) which in comparison with the control group and type 2 diabetetics (54%) was significant (p<0.05).
    Conclusion
    These findings demonstrate the role of behavior patterns and psychologic factors on the clinical course of diabetes and stress the importance of psychologic intervention in the management of diabetics.
  • F. Valaie, P. Salehi, A. Etemadi, Hr Mohammadi, R. Zand, E. Emami Page 89
    Introduction
    Psychological and sexual problems are more prevalent among diabetic women, and diabetes, as a chronic disease threatens mental health itself. Considering the fact that both factors can affect family relationship, and that family relations are the cornerstones of an ideal community relationship, this study was conducted to assess and compare the family relationship of diabetic and non-diabetic women.
    Materials And Methods
    Data were collected from 198 and 81 non-diabetic and diabetic 25-50 year old married women, respectively, who were randomly selected and administered the Stevens Relationship Questionnaire (SRQ), previously validated for Iran by one of the researchers. This 72-item questionnaire measures Assertive Conflict Resolution (ACR), Intimate Communication (Int), Romantic Attitudes and Behaviors (Rom), Equality (Eq), Independence (Ind), and Liberated Role Beliefs (Lib). The total score of this questionnaire is between +144 and – 144.
    Results
    Mean ages of the women with and without diabetes were 36.4 ± 11.2 and 33.8 ± 7.8 years, respectively. Mean overall SRQ scores in non-diabetic and diabetic individuals were –3.37±22 and –1.15± 20, respectively, without any significant statistical difference. Romantic family relationship scores (Rom) in diabetic women and non-diabetic women were +2.92 ± 7.2 and +5/13 ± 9.1, respectively, (p<0.05), and Intimacy in family relationship scores (Int) were lower in diabetic women than in the non-diabetics (-1.92 ± 5.1 vs. –0.93 ± 4.4, p<0.05). On the other hand, Independence (Ind) in diabetic women was more than the non-diabetics (-4.58 ± 4.8 vs. –6.74 ± 7.4, p<0.05).
    Conclusion
    No significant difference was found in overall SRQ scores between diabetic and non-diabetic women, although none of the diabetic and non-diabetic women SRQ scores were suitable.
  • M. Amini, R. Khadivi, S. Haghighi Page 97
    Introduction

    Diabetes is an important public health problem resulting in substantial morbidity and mortality and naturally, significant medical costs. This study was performed to determine the direct and indirect medical costs attributable to type 2 diabetes and calculate total and per capita expenditures of type 2 diabetic patients in Isfahan- Iran in 1998.

    Materials And Methods

    Consistent with prior cost-of- illness studies, direct medical expenditures were estimated after calculating the cost imposed by diabetes-related chronic complications and general medical conditions in people with type 2 diabetes and multiplying the results by their corresponding disease- related etiologic fraction. Indirect costs were estimated after calculating the value of productivity lost due to work loss, restricted activity and bed days, disability and premature death.

    Results

    Direct medical expenditures and indirect costs attrtibutable to type 2 diabetes in 22349 patients in Isfahan (1998) totalled about 8.998 and 167 billion rials respectively, resulting in total economic costs of about 176.4 billion rials or 7893868.3 rials per capita. Taking into account the 1.2 million type 2 diabetic patients living in Iran, the total expenditures attributable to type 2 diabetes were estimated to be 6472.6 billion rials in the Islamic Republic of Iran in 1998.

    Conclusions

    The economic burden of type 2 diabetes mellitus in the Islamic Republic of Iran is enormous. It is necessary to pay more attention to medical interventions that can delay the onset and slow the progression of diabetes and its complications in order to improve the patient’s quality of life and mitigate the burden of associated expenses.

  • Sh Yar Ahmadi, Ar Khosravi, B. Larijani, M. Baiat, M. Mahmoudi, R. Baradar Jalili Page 105
    Introduction
    Investigations have revealed that diabetics are more prone to develop infections than are the normal population. Oral candidiasis is one of the most common infections in diabetics and people with impaired immune systems. The purpose of this study was to identify the oral fungal flora and determine the prevalence of fungal infections.
    Materials And Methods
    132 type 2 diabetics (109 females and 23 males, aged 25 – 65 years) and 130 (107 females and 23 males) healthy age and sex–matched subjects were studied. Blood and saliva samples were obtained during fasting state. Four samples from different sites of the mouth were collected for culture. Blood groups were also tested. HbA1c was employed to assess the glycemic control of subjects.
    Results
    Candida Albicans was the most frequent species in the mouths of diabetics and controls. The prevalence of oral candida was significantly higher in diabetics than in controls (40.2% VS 16.2%, p<0.001). Blood glucose levels showed a positive and significant correlation with saliva glucose levels (p<0.001) and HbA1c (p<0.02). Saliva glucose demonstrated a positive and significant correlation with HbA1c (p<0.02). Poor glycemic control, denture use, and poor oral hygiene were the most important factors for developing oral candidosis in diabetics. “AB” blood group showed a positive correlation with oral lichen lesions.
    Conclusions
    This study showed that a significant percentage of individuals are carriers of oral candida, without showing any symptoms of infection. In addition, oral candidal carriage and infections in diabetic patients is complex and includes species which have not been previously reported. Better glycemic control, oral hygiene and use of mouthwashes may reduce the chances of oral candidal carriage and infections in subjects.
  • M. Abasi, M. Nakhjavani Page 111
    Introduction
    There are conflicting reports concerning the effects of magnetic fields (MF) on different aspects of vitality. We have studied the effects of a 0.05 Tesla MF on the growth and blood glucose levels of mice.
    Materials And Methods
    Twenty-two young BALB/C strain mice were divided into two groups. The experimental group was exposed to a constant homogenous MF of 0.05 Tesla inductance for ten hours a day for ten days. The MF was induced by two blades of permanent magnets. The control group were in similar conditions except for MF exposure. The weight of both groups were measured ten days before, during and ten days after the experiment. Following this, the experimental group was again exposed to the same MF for fifteen days. Then blood sampling from both groups was done by decapitation.
    Results
    Weight gain of the exposed group was 0.30.03 (MeanSEM) grams per day which was insignificantly higher than the control group (0.250.03 gram per day). There was no significant difference in the blood glucose levels of the two groups (114.38.81 mg/dL vs 113.814.64 mg/dL).
    Conclusions
    Previous reports indicate that constant MFs of 0.001 and 0.01 Tesla induced by electromagent increase blood glucose levels. There are similar reports about the effects of 0.9 Tesla MF on weight loss. These experiments lack control for mechanical or sonic frequency vibrations or temperature produced by electromagnets. We conclude that constant MF with theintensity s we used has no dangerous effect on growth and blood glucose levels.
  • S. Zahedi, F. Nabavizadeh Page 117
    Introduction
    Hypothyroidism causes many hematologic abnormalities including anemia. Anemia can be due to iron deficiency, impaired hemoglobin synthesis, poor diet, structural abnormalities of the red blood cells (RBC) and reduced half-life of RBC. In this study RBC fragility in hypothyroid rats were compared to that of control animals.
    Materials And Method
    Hypothyroidism was induced by methimazole (500 mg/L of drinking water for 20 days) in the rats (body weight, 246±5gr). Blood samples were collected through carotid vein on EDTA for osmotic fragility test. RBC fragility of RBC was tested by a routine method in which the cells were placed in different concentrations of NaCl (0.09 gr/L) and hemolysis was determined by colorimetric method. The hemolysis precentage of the samples in each solution was calculated on the basis of the 100% hemolysis in distilled water.
    Results
    RBCs from hypothyroid animals had significantly (p<0.05) higher hemolysis in NaCl concentrations of 2.5, 3, 4, 4.5, 5, 5.5, 6 and 7 gr/L as compared to control animals.
    Conclusion
    Results of this study prove that anemia in hypothyroid rats could also be due to increased fragility of RBC.
  • M. Soveid, Gh Dabiri Page 121
    Introduction
    Height and weight growth are influenced by both genetic and environmental factors. In order to elucidate the role of socioeconomic factors on height and weight, the height and weight growth curves of 15-17 year-old male, high school students from two socioeconomic backgrounds were compared.
    Materials And Methods
    By referring to local education authorities, privileged and underprivileged high schools were categorized. Then, by cluster sampling, 1800 students from each economic background (total of 3600) were selected. Height and weight of each student was measured by standard methods and recorded according to the age of the subject, and related growth curves were obtained for each economic background.
    Results
    In all age groups and in 5th, 50th and 95th percentiles, the economically privileged teenagers were taller than less privileged ones and the difference occasionally reached up to 5 centimeters. By comparing the 50th percentile centiles of our height curves with those from the United States, it was seen that American teenagers are taller than their Shirazi counterparts. Our weight curves showed that in all age groups and in all centiles, economically privileged high school students were heavier than the less privileged and the difference occasionally reached up to 5kg.
    Conclusion
    Our data shows the effects of socioeconomic factors on weight and height growth and emphasizes the need for a more equalized distribution of opportunities for all socioeconomic groups.
  • M. Khamseh, F. Hoseinpanah, F. Hashemi Page 127
    Tumoral calcinosis is an inherited disorder characterized by periarticular calcified masses and hyperphosphatemia. It is associated with increased serum 1,25 dihydroxy-vitamin D and serum phosphate. Surgical extraction of the tumor masses may lead to new lesions and pharmacologic therapies have produced only limited success. We present an 18 year old man with multiple periarticular soft tissue masses and hyperphosphatemia. After biochemical and pathological assessments, primary tumoral calcinosis was diagnosed and the patient was treated with acetazolamide. After four weeks of therapy with acetazolamide soft tissue, masses regressed significantly, and the serum phosphate level returned to the normal range. Keywords:
  • M. Razaghiazar Page 131
    Following the use of GnRH analogues for treatment of precocious puberty and their effect on preserving final height, physicians are more encouraged to treat the idiopathic type of this entity. In 1999, a study reported about 20 girls with slowly progressive and unsustained precocious puberty with mean age of 4.1±0.2 years who achieved normal final height without any treatment. Appearance of first signs of puberty in 95% of the population or 2 standard deviations below the mean age of puberty in normal girls is the definition of age limit of normal puberty. In 1997 a study conducted in Pediatric Research Network, based on pubertal staging of over 17000 girls between 3-12 years of age indicated that breast development occurred at 9.96±1.82 years of age in white girls and at 8.87±1.93 years in African American girls, about 1 year earlier in white girls and 2 years earlier in African American girls than what previous studies had shown. On the other hand, treatment of precocious puberty is based on suppression of hypothalamo-pituitary-gonadal axis with GnRH analogue, so this axis needs to be activated first. The interpretation of LH and FSH levels depends on laboratory methods of assessment, the latest being ICMA (immunochemiluminometric assay) which is more sensitive than older methods like radioimmunoassay. With the new ICMA method, basal LH>0.3 IU/L and with post GnRH test, peak LH>5 IU/L are diagnostic. The younger the age at onset of puberty, the longer the duration of puberty that results in a more prolonged pubertal growth spurt. The mean increase in stature after menarche is about 10 cm for girls with early menarche and about 5 cm for those with delayed menarche. Hence in this article, clinical and laboratory criteria and the age limit for defining precocious puberty are reviewed to distinguish those requiring treatment.Keywords: