فهرست مطالب

نشریه مدیریت سلامت
پیاپی 17 (پاییز 1383)

  • تاریخ انتشار: 1383/07/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد فشارکی*، مهناز مشعوفی صفحات 7-13
    مقدمه

    هدف کلی پژوهش ، بررسی مقایسه ای میزان آگاهی مسیولین ( روسا، مدیران و مدیران پرستاری ) بیمارستان های دولتی و خصوصی استان اردبیل از شاخص های آمار بیمارستانی است. مدیران به ویژه مدیران سطوح بالا باید دانش آماری پایه داشته باشند ، به طوری که بتوانند از داده های کمی به بهترین نحو و با اثر بخشی زیاد استفاده کند.  

    روش بررسی

    در سال 1381 در استان اردبیل 34 نفر از روسا ، مدیران و مدیران پرستاری بیمارستان های دولتی و 3 نفر رییس و مدیر و مدیر پرستاری بیمارستان خصوصی استان اردبیل به وسیله پرسشنامه کتبی مورد آزمون قرار گرفتند در این تحقیق اقدام به نمونه گیری نشده و کل جامعه آماری مورد مطالعه قرار گرفته است.  

    یافته ها

    مقایسه میانگین آگاهی از طریق اجرای آزمون test نشان می دهد که بین آگاهی روسای بیمارستان های دولتی و خصوصی از شاخص های آمار بیمارستانی با (p<0/05) اختلاف معنی داری وجود داشته است. مقایسه میانگین آگاهی مدیران بیمارستانهای دولتی و خصوصی از شاخص های آماری بیمارستانی با آزمون اختلاف معنی داری نشان نداده است. اجرای همین آزمون بین مدیران پرستاری دو گروه نشان داد که این اختلاف با (p<0/05) معنی دار است و بالاخره مقایسه بین سه گروه روسا ، مدیران و مدیران پرستاری بیمارستانهای مورد مطالعه با آزمون آنالیز واریانس نشان داد که اختلاف معنی داری بین سه گروه شاخص های آمار بیمارستانی وجود ندارد . اکثر روسای بیمارستانهای دولتی و خصوصی با (7/91 ٪ ) دارای مدرک تحصیلی دکتری تخصصی یا پزشک عمومی بودند و تنها یک مورد از آنها (3/8 ٪ ) دارای مدرک دیپلم متوسطه بودند . در این تحقیق (6/66 ٪ ) از مدیران دارای تحصیلات عالی در رشته های غیر مدیریتی بودند و (4/33 ٪ ) از آنها فاقد تحصیلات عالی بودند. رشته تحصیلی هیچ از مدیران مورد مطالعه مدیریت بیمارستانی یا در ارتباط با مدیریت نبود . همه مدیران پرستاری در بیمارستانهای دولتی و خصوصی دارای تحصیلات عالی در رشته پرستاری بودند .  

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده حاکی از آن بود که میزان آگاهی مسیولین ( روسا ، مدیران و مدیران پرستاری ) بیمارستانهای دولتی و خصوصی استان اردبیل از شاخص های آمار بیمارستانی در حد نسبتا کم قرار دارد . به نظر می رسد مسیولان بیمارستانها از شاخص های آمار بیمارستانی جهت اعمال مدیریت مطلوب و صحیح کمتر استفاده نمده و توجه عمیق و موشکافانه نسبت به داده های آماری ندارند .

    کلیدواژگان: بیمارستان دولتی و خصوصی، آگاهی، شاخص های آمار بیمارستانی
  • وضعیت تکمیل اوراق اختصاصی اعمال جراحی بیمارستان های دانشگاهی ارومیه (سال 1382)
    نادر خالصی*، علیرضا ظهور، زهرا زارع فضل الهی صفحات 14-20
    مقدمه

    اطلاعات ثبت شده در پرونده پزشکی در برگیرنده خصوصیات دموگرافیکی بیمار ، تاریخچه معاینات ، درمان و نتایج آن می باشد . اطلاعات ثبت شده در پرونده پزشکی تاثیر قابل توجهی در کیفیت مراقبت از بیماران دارد . در این اطلاعات باید به موقع صحیح و کامل در تمام اوراق پرونده از جمله او.راق اختصاصی اعمال جراحی برای بیمارانی که نیاز به عمل جراحی داشته اند ، وارد شود .  

    روش بررسی

    این پژوهش به صورت مقطعی به منظور مقایسه وضعیت تکمیل اوراق اختصاصی اعمال جراحی بیمارستانهای امام خمینی و شهید مطهری که از بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه هستند در سال 1382 انجام گردید . در این مطالعه اوراق اختصاصی جراحی 200 پرونده در هر بیمارستان ( جمعا 400 پرونده ) بررسی شد. داده ها پس از ورود به نرم افزار SPSS با استفاده از آزمون های مجذور کای و تی تجزیه و تحلیل شد .  

    یافته ها

    در بیمارستانهای ارومیه درصد موارد تکمیل شده در برگ مراقبت بعد از عمل جراحی ، برگ بیهوشی ، برگ شرح عمل جراحی و برگ مراقبت بعد از عمل جراحی به ترتیب 66،42،79 و 65 درصد بود . به طور کلی وضعیت تکمیل اوراق اختصاصی اعمال جراحی در بیمارستان امام خمینی کامل تر از بیمارستان مطهری بوده است(69 درصد در مقابل 51 درصد )  

    نتیجه گیری

    درصد پایین تکمیل اوراق بیمارستانهای تحت بررسی ، ضرورت استفاده از سیستم های پرونده الکترونیکی ، به کارگیری تحصیلکرده های مدارک پزشکی ، تشویق پرسنل کارآمد در جهت ثبت کامل اطلاعات در پرونده ها و تشکیل کارگاه های آموزشی برای آشنایی و توجیه بیشتر پرسنل را نشلن می دهد.

    کلیدواژگان: اوراق اعمال جراحی ـ تکمیل اوراق اختصاصی ـ بیمارستانهای دانشگاهی
  • اباذر حاجوی*، آغا فاطمه حسینی، مصطفی لنگری زاده صفحات 20-26
    مقدمه

    در سال های اخیر در بسیاری از استان های کشور ، اقداماتی جهت مکانیزه کردن بیمارستان ها به عمل آمده است که این اقدامات پراکنده باعث شده است تا ضمن استفاده از نرم افزارهای مختلف ، در بیمارستان های مختلف ، اطلاعات متفاوتی وارد سیستم شود و نگهداری گردد که بعضا ارزش چندانی ندارند. در این راستا ، کارایی نرم افزارهای مدارک پزشکی ، در جامعه پژوهش بیمارستان های آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی شهر تهران بررسی شد که در بخش مدارک پزشکی خود دارای سیستم مکانیزه بودند .  

    روش بررسی

    این بررسی به روش مقطعی انجام شد و به دلیل محدود بودن جامعه پژوهشی از نمونه گیری استفاده نشد بر اساس یک چک لیست و با مراجعه مستقیم به بیمارستان های تحت مطالعه داده ها جمع آوری و با استفاده از روش های آمار توصیفی تحلیل گردید.  

    یافته ها

    میزان بهره گیری از نرم افزارهای بخش مدارک پزشکی در اکثر بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی ایران خیلی کم (40 ٪ ) ، و کم (40 ٪ ) در دانشگاه علوم پزشکی تهران اکثر بیمارستان ها خیلی کم (40 ٪ ) و کم (40 ٪ ) و در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، در کلیه بیمارستانها خیلی کم (30 ٪ )و کم (70 ٪ )که در مجوع در اکثر بیمارستانهای تحت مطالعه (55 ٪ ) میزان بهره گیری کم است.  

    نتیجه گیری

    میزان بهره گیری کم از نرم افزارهای بخش مدارک پزشکی نمایانگر این مطلب است که متاسفانه نرم افزارهای موجود قابلیت های لازم و کافی ندارند و نیازهای بخش مدارک پزشکی بیمارستانها را در حد مطلوب برآورده نمی کنند .

    کلیدواژگان: نرم افزار، بخش مدارک پزشکی
  • احمد براتی*، رقیه خلیل نژاد صفحات 27-36
    مقدمه

    شرط موفقیت سازمان های پیشرو انجام دادن کارهای درست و انجام کارها با درستی می باشد. امروزه سازمان ها باید بتوانند از نظر عملیاتی و استراتژیکی عمل نمایند تا بتوانند با چالش های دنیای امروز و فردا روبه رو شوند . یکی از راههایی که می تواند حرکت سازما را در مسیر درست هدایت نماید و هر گونه انحراف در اقدامات سازمان را گوشزد نماید اندازه گیری عملکرد است. اندازه گیری موثر عملکرد موجب می گردد پاسخگویی و مسئولیت پذیری در سازمان تقویت شود و حداکثر بهره برداری از منابع محدود و در دسترس سازمان میسر می گردد. در این مقاله برخی چارچوب ها و ابعاد اندازه گیری عملکرد معرفی و بررسی شده است و پس از بحث مدل مفهومی برای تعیین شاخص ها و ابعاد عملکردی پیشنهاد گردیده است.  

    روش بررسی

    این مقاله به روش مروری نگاشته شده و تهیه متون مورد نیاز با مطالعه کتابخانه ای و جستجوی مقالات اینترنتی صورت گرفته است.   مروری بر مطالعات: در این مقاله پس از ذکر تاریخچه مختصری از اندازه گیری عملکرد و ویژگی های مدل های سنتی اندازه گیری عملکرد ، چارچوب ها و مدل های اندازه گیری عملکرد سیستم های بهداشتی و درمانی و بیمارستان ها از جمله مدل BSC مورد استفاده در بیمارستانهای بنیادهای NHS و بیمارستانهای کانادا و مدل RDF چارچوب دانشگاه مونترال مدل به کار برده شده در دانمارک پروژه شاخص کیفیت در امریکا و چارچوب ارزیابی عملکرد NHS و ابعاد عملکردی مورد تاکید در هر یک بررسی شده است.  

    نتیجه گیری

    بررسی هر یک از چارچوب ها و مدل ها براساس اصول مطرح شده نشان می دهد که هر یک از آنها دارای نکات قوت و کمبودهای فراوانی هستند که یکی از دلایل آنها ماهیت چندگانه عملکرد سیستم های بهداشتی و بیمارستانها است. لیکن در اندازه گیری عملکرد بیمارستانها و سیستم های بهداشتی نباید هیچ کدام از نواحی عملکردی مورد غفلت قرار گیرد . از این رو در هنگام مطالعه عملکرد داخلی بیمارستان ها نیز باید ویژگی های سازمانی و تیوریکی بیمارستان کاملا مورد توجه قرار گیرد تا امکان تحلیلی جامع و کامل از عملکرد بیمارستان به دست آید . در پایان مقاله چاچوب مفهومی ارایه شده است که ضمن تاکید بر اهداف و استراتژی های بیمارستانی متمرکز بر بیماران اندازه گیری داده ها عملکرد فرآیند ها و ساختار سازمانی ستانده ها و مهم تر از همه نتایج سازمانی را ضروری می شمارد تا از این طریق بتوان از عملکرد یک بیمارستان تصویری متوازن و کامل ارایه نمود .

    کلیدواژگان: عملکرد بیمارستان ـ معیار عملکردی
  • فربد عبادی فرد آذر*، اباذر حاجوی، زهرا میدانی صفحات 37-41
    مقدمه

    چالش های مربوط به هزینه و کیفیت فضایی ایجاد کرده است که تصمیم گیرندگان در تمام سطوح باید در جستجوی داده های عینی جهت ارزیابی سازمان های مراقبت بهداشتی باشند لذا به جهت اینکه مدارک پزشکی مراقبت بیمار را در خود مستند می کند و از آنجا که به عنوان اولین وسیله جهت ارزیابی کیفیت مراقبت ارایه شده به بیمار به شمار می رود ضروری است از قوانین و مقرراتی تبعیت کند تا کیفیت خدمات این بخش نیز با استانداردهای ارزیابی عملکرد از دوام لازم برخوردار گردد.  

    روش بررسی

    در این راستا در یک مطالعه توصیفی تطبیقی استانداردهای مدارک پزشکی کشورهای امریکا ، استرالیا و کانادا از طریق اینترنت ، فاکس و پست الکترونیکی جمع آوری و با استانداردهای ایران مقایسه شد.  

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که حداقل استانداردهای مربوط به سیاستها و رویه های بخش مدارک پزشکی از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایران لحاظ شده است . تمام کشورهای مورد بررسی غیر از ایران دارای استانداردهایی در خصوص آموزش و توسعه حرفه ای بوده اند . ایران تنها کشوری است که استفاده از کامپیوتر ، نرم افزارهای کارا و هوشمند و ابزار تکنولوژیک را بدون مشخص کردن هدف خاصی ، لحاظ کرده است .  

    نتیجه گیری

    با توجه به نقش استانداردها در رویارویی با چالش های مربوط به هزینه و کیفیت در نظام مراقبت بهداشتی درمانی امروز ، ضروری است که مدارک پزشکی نیز به عنوان جزیی از این نظام از یم سیستم استاندارد و کارآمد تبعیت کند . اما با توجه به کاستی های موجود در استانداردهای لحاظ شده از سوی وزارت بهداشت انجام یک حرکت استانداردسازی در بخش های مدارک پزشکی کشورمان با کمک متخصصین مدارک پزشکی ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: مدارک پزشکی، استاندارد، استانداردهای ارزیابی عملکرد
  • اعظم قادری*، ابراهیم نعیمی صفحات 42-50
    مقدمه

    مدیریت علم و هنر به کارگیری موثر و کارآمد منابع انسانی در برنامه ریزی ، سازماندهی ، بسیج منابع و امکانات هدایت و کنترل است که برای دستیابی به هدف های سازمانی صورت می گیرد . هدف از انجام پژوهش حاضر به منظور بررسی عملکرد مدیران سطح دوم شبکه های بهداشت و در مان استان کهگیلویه و بویر احمد در زمینه های مختلف برنامه ریزی ، سازماندهی ، هدایت و رهبری ، ارتباطات و کنترل و نظارت بود .  

    روش بررسی

    پژوهش با روش مقطعی انجام شده است و به منظور گردآوری داده ها از دو پرسشنامه 36 سوالی بسته استفاده شده و از 432 نفر از پرسنل بیمارستانها و مراکز بهداست تحت بررسی در مورد نحوه عملکرد مدیران آنها نظرخواهی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار Eq16info وارد کامپیوتر شد و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی شامل میانگین انحراف معیار جداول توزیعی فراوانی و جهت مقایسه عملکرد مراکز با یکدیگر از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه استفاده شده است . پرسشنامه شامل پنج گزینه همیشه معمولا بعضی مواقع به ندرت هیچ وقت بود که به ترتیب از 0 تا 4 امتیاز داده شد ، میانگین کمتر از 2 به عنوان مدیریت نامطلوب و میانگین بیشتر از 2 به عنوان مدیریت مطلوب در نظر گرفته شد .  

    یافته ها

    در بیمارستان های مورد بررسی ، بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج با میانگین و انحراف معیار (24/1- + 6/2) و بیمارستان شهید بهشتی یاسوج با میانگین و انحراف معیار (36/1- + 26/2) در همه زمینه های مدیریتی مورد بررسی مطلوب می باشند و بیمارستانهای امام خمینی (ره) دهدشت با میانگین و انحراف معیار (22/1- + 91/1) و بیمارستان شهید رجایی گچساران با میانگین و انحراف معیار (33/1- + 79/1) در همه زمینه های مدیریتی مورد بررسی نامطلوب هستند در بین مراکز بهداشت تحت بررسی مرکز بهداشت شهرستان کهگیلویه با میانگین و انحراف معیار (03/1- + 88/2) در کلسه زمینه های مدیریتی مورد بررسی مطلوب بود و مرکز بهداشت شهید علیزاده گچساران با میانگین و انحراف معیار (26/1- + 79/2) مرکز بهداشت شهید دامیده یاسوج با میانگین و انحراف معیار (24/1- + 65/1) در همه زمینه های مدیریتی مورد بررسی نامطلوب بوده و در مجموع عملکرد مدیران شبکه های بهداشت و درمان با کسب میانگین و انحراف معیار (32/1- + 1/2)در کل مطلوب است.  

    نتیجه گیری

    علی رغم اینکه عملکرد مدیران شبکه های بهداشت و درمان نسبتا مطلوب بوده است ، اما برگزاری دوره های آموزشی جهت بهبود عملکرد مدیران خدمات بهداشتی درمانی ضروری به نظر می رسد .

    کلیدواژگان: عملکرد، مدیریت، شبکه های بهداشت و درمان
  • محمدرضا میری*، میترا مودی، بی بی نرگس معاشری، زهرا سورگی، جواد حامی صفحات 51-57
    مقدمه

    سرطان پستان شایع ترین سرطان زنان در اکثر کشورهای جهان محسوب می شود و مهمترین عامل مرگ ناشی از سرطان در زنان می باشد به طوری که از هر 100 زن 7-6 نفر به آن مبتلا می شوند . با توجه به اینکه یکی از بهترین مدل های رفتار در آموزش بهداشت جهت پیشگیری و کنترل بیماریها و به ویژه سرطان ها مدل اعتقاد بهداشتی (Health Belief Modle) می باشد ، لذا پژوهش حاضر با هدف بکارگیری مدل اعتقاد بهداشتی در اتخاذ رفتارهای پیشگیری کننده از سرطان در معلمین زن شهر بیرجند در سال 1383 انجام گرفت .  

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی 280 معلم زن از 4 مدرسه راهنمایی و 4 دبیرستان دخترانه به طور تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها ، پرسشنامه ساختاری براساس متغیرهای مدل اعتقاد بهداشتی (منافع درک شده ، موانع درک شده ، شدت درک شده ، حساسیت درک شده ، علایم برای عمل و رفتار ) بود و نتایج توسط نرم افزار spss تحلیل گردید و از آزمون های مستقل one way,x2 و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید .  

    یافته ها

    نتایج نشان می دهند که معلمین زن نسبت به سرطان پستان دارای حساسیت و شدت درک خوبی بوده و خود را در معرض خطر ابتلا به سرطان احساس می کنند . معلمین در خصوص علایم و عوارض سرطان پستان آگاهی متوسطی دارند و با افزایش سن از آگاهی معلمین نسبت به این مساله کاسته شده است.  

    نتیجه گیری

    دادن آموزش های لازم در خصوص خودآزمایی پستان به صورت آموزش های گروهی ، برنامه های ضمن خدمت و بحث های گروهی به معلمین ،علاوه بر بالا بردن اطلاعات آنها باعث افزایش سطح آگاهی ، نگرش و توجه دانش آموزان دختر می گردد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، مدل اعتقاد بهداشتی، معلمین زن
  • معصومه عرفانی خانقاهی*، فروغ شفیعی، رضا توکلی صفحات 57-63
    مقدمه

    نظر به اهمیت سلامت روان به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از سلامتی انسان و با توجه به شیوع بالا و ناتوان کنندگی بسیار شدید و طولانی اختلالات روان ( که در تحقیق معروف بار جهانی بیماری ها به آن اشاره شده است ) و نقشی که آگاهی و نگرش مردم در استفاده از خدمات بهداشت روانی دارد ، این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش بهداشت روانی بر آگاهی ، اعتقاد و نگرش دانش آموزان دختر مقطع پیش دانشگاهی در سال 81-1380 در تهران انجام شده است.  

    روش بررسی

    در این مطالعه نیمه تجربی ، منطقه 7 تهران انتخاب گردید و سپس از دو مرکز پیش دانشگاهی دخترانه به طریق نمونه گیری احتمالی نوع خوشه ای ، 150 دانش آموز ، انتخاب شدند و نمونه های مورد نظر طی دو مرحله که آزمون اولیه قبل از اجرای برنامه آموزشی و آزمون ثانویه بعد از اجرای برنامه آموزشی بود بتا پرسشنامه ای که حاوی سوالاتی در مورد آگاهی آنها از مشکلات روانی ( اضطراب و افسردگی ) اعتقادات آنها نسبت به مشکلات روانی ذکر شده و خودپندار و همچنین متغیرهای زمینه ای بود مورد ارزشیابی قرار گرفتند و نتاایج حاصله به کمک آزمون های t زوج ،آنالیز واریانس یکطرفه و تست شفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند .

    یافته ها

    نتایج تست t زوج بین میانگین نمرات آگاهی ، اجزا ، مدل اعتقاد به سلامتی و خودپنداره دانش آموزان نشان دهنده اختلاف معنی داری (p<0/005) قبل و بعد از آموزش بود .  

    نتیجه گیری

    آموزش بهداشت روانی می تواند باعث ارتقاء آگاهی و تاثیر مثبت در اعتقادات نگرش و خودپنداره افرار گردد و این مطالعه می تواند شروعی برای تحقیقات بعدی در این زمینه باشد .

    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، بهداشت روانی
|
  • M Fesharaki*, M Mashoufi Pages 7-13
    Introduction

    The objective of the research was an anology of the Knowledge level of hospital heads, administrators, directors of nursing of statistical indicators in Ardabil public and private hospitals by a comparative survey method, in a way that it would help them to use quantitative data in the best and most effective way.

    Methods

    In 1999(1377) 34 staff members of ardabil public hospitals, including, administrators managers and directors of nursing and 3 employees including administrator, manager and director of nursing of private hospitals were evaluated using a questionniar. In this study the random sampling was not.

    Findings

    The comparison of average awareness through T test showed that there is a meaniful difference, between the chief executires of public and private hospitals in the awareness of hospital ststistical indicators (P<5%), but there was nomeaniful difference between the administrators of public and private hospital in their awareness of hospital statistical indicators. Implementing the same T test to the directors of nursing in both public and private hospitals showed a significant difference between them (P<5%). When comparison was made between chief executives,administrators, and directors of nursing by variation analysis, the difference between them was not significant. Most of the hospital chief exectives in public as well as private ones help Ph.D or were Medical doctors 91.7% and only one person(8.3%) in public hospital didn't have a master or a Ph.D.

    Results

    The results of this survey showed that hospital chief executives, administrators and directors of nursing of both public and private hospitals in Ardabil had low awareness regarding hospital statistical indicators, It seems that the people in charge in hospitals use the hospital statistics minimally run their business effectively and smoothly and donot have a scrutinizing attitude toward statistical data.

    Keywords: Public, Individual Hospital, Awareness, Hospital Statistic Indrcators
  • The Process of Completion Special Operation Sheets Among Medical Teaching Hospitals in Uromia (2003)
    N Khalesi*, AR Zohoor, Z Zare Pages 14-20
    Introduction

    Information documented in the medical records includes demographic Factors, history, examination and treatment. Information documented in the health record file has impressive Effect on the quality of care and treatment of patients. The pieces of information concerning patients who need operation are completed in special operation sheet htat should be exact, on time and complete.

    Methods

    The present study was carried out by a cross-sectional method during the spring of 2003 to compare the completion of special operation sheets among two medical teaching hospitals (Imam Khomeini and Motahari) affiliated to Uromia University of Medical Sciences. In this study special operation sheets of 200 files in every hospital (total 400 files) were reviewed. The collected data were analyzed by SPSS program and using Chi square and T tests.

    Findings

    the proportion of items completed on the pre- operation care sheet, anesthesia sheet, operation report sheet and recovery room sheet subsequently %66, %42, %79 and %65 in the hospitals. Overall special operation sheets in Imam Khomeini hospital were more complete than Motahari Hospital (%69 versus %59).

    Results

    Low proportion of sheet completion in the hospitals studied necessitates the use of electronic record systems, recruiting medical records university graduates, encouraging efficient personnel and having workshops to upgrade the completeness and accuracy of documentations of information in files.

    Keywords: Special Operation Sheets, Completion of Special Sheets
  • A Hajavi*, AF Hoseyni, M Hajavi Pages 20-26
    Introduction

    In recent years attempts have been made in many provinces to automize hospitals. In this respect sporadic attempts , using different software packages in different hospitals has been the main cause of varius data input which is not worth keeping. The applicability of medical Records software packages to research were surveyed in Medical University hospitals which had a mechanized system in their Medical Records Department.

    Methods

    This study was done in a cross - sectional method. Due to the limited number of research population sampling method was not applied, instead with an aid of a cheek list and direct visit to the hospitals, data were collected and analyzed by descriptive statistical methods.

    Findings

    Usage rate of Medical Records software packages in most of the University of Iran's Medical Hospitals was very low 40% , and low 40% at most of the hospitals of University of Tehran..40% and lower at most of the Shahid Beheshtees University hospital 30% in all hospitals and low in overall evaluation of the hospitals Understudy 55%.

    Results

    Low exploitation rate of medical records packages in Medical recods department indicate that the available packages do not have the necessary capabilities to meet the demands of medical records department's needs.

    Keywords: Software, Medical Record Department
  • A Barati*, R Khalilnezhad Pages 27-36
    Introduction

    The core requirement of successful and innovative organizations is doing right things and doing things right. Nowadays organizations are to perform excellently strategically and operationally so that they can face the current and future world challenges. Performance measurement is one of the ways in directing organization to the right targets and avoid diversity in practices. The effective performance measurement will result in accountability and responsiveness, thus making it possible to maximize the utilization of limited available resources. In this paper some of the dimensions and frameworks for performance measurement are presented and reviewed. Then a conceptual framework has been recommended for determining performance dimensions and indicators.

    Methods

    In this paper after reviewing a brief history of performance measurement, and the characteristics of traditional models of performance measurement, including BSC and model in hospitals founded by National Health System, and Canadian hositals and RDF model of Montreal University, a model used on Denmark, quality indicator rojects in U.S, and the framework were studied. Literature Review: Following a brief history at performance measurement, and performance measurement frame works and models at performance in health core settings and hospital including Base model in hospitals founded by national health system, Canadian hospitals and RDF model, of Montreal university, a model used in Denmark, Quality indicator, projects in U.S, and the from work for the evaluation at NHS performance and the performance dimensions in each frame work were studied.

    Result

    Reviewing models and frameworks based on the available foundations indicate that each of them has strengths and weaknesses. One of the reasons is the multiplicity of hospital functions and health policies. Yet in measuring hospital performance non of the functional areas should be ignored. There fore when reviewing the internal affairs of the hospitals, organizational, and theoretic specifications of hospitals should be fully understood to have a comprehensive analyses of the hospital performance. At the end of the study a conceptual frame work is presented on the account of patient centered strategies of hospitable whishes necessitate data measurement, performance processes, organizal structure, and most important organization results, so that we can come up with a lanead and complete view of a hospital performance.

    Keywords: Hospital Performance, Performance Measurement, Framework
  • F Ebadi A*, A Hajavi, Z Maidni Pages 37-41
    Introduction

    Challenges relating to expense and quality has induced an atmosphere in a way that decision makers at all levels are investigating objective data to evaluate healthcare organizations. Since medical records document the care of the patients, and are considered to be the first yard stick to evaluate the care rendered to the patients, His essential that they follow certain rules and regulations, so that the quality of services offered by this department be computable with and durable to evaluative standards.

    Methods

    In this descriptive comparative study, standards of medical records in the United States, Australia, and Canada were gathered and compared with the Iranian standards, via fax, internet and email.

    Findings

    Research findings show that the Iranian Ministry of Health and Medical education has taken in to consideration the minimum standards relating to medical records policies and procedures. All countries under study except Iran had standards for education and professional development. Iran is the only country that the use of computer and other technological gadgets were used without defining their objectives for use.

    Results

    With a glimpse at the importance of the role that standards play in facing the challenge of expense and quality in today's health care system, It is essential that medical records as part of the system, abide by a standard and follow on efficient system. But due to constraints and shortages in standards prescribed by the ministry, a national movement in standardization of different medical records with the help of experts in this field seems essential.

    Keywords: Medical Record, Standard, Performance Evaluative Standard
  • A Ghaderi*, A Naeimi Pages 42-50
    Introduction

    Management is the art and scienal of the efficient and practical use of human resources in planning, organizing, directing, controlling and allocating resources to reach the organization's objectives. The objective of this survey was to study the performance of mid level managers in regarding their role in planning, organizing, directing, communicating and supervising and health leadership of care treatment networks in kohkiloye and BoyerAhmad Provi.

    Methods

    This was a cross sectional study. To collect data, two 36 item close ended questioneer were used to survey the oppinion of 432 network and hospital staff towards the performance of their administrators. Data were fed into the computer using InFo-EPI software, Descriptive statistical methods including, mean, standard deviation, abundant distributive tables were applied. To compare the performance of network centers, one way ANOVAtest was used. The questioneer included five choice marks always, usually, sometimes, seldom, rarely and never ranking form zero to forty. Below two point average manager was regarded as poor and un acceptable and above two point average was considered as favorable managers.

    Findings

    In hospitals studied Sadjad hospital in Yasoj with the average and standard deviation of (2.6 ± 1.2) and Shahid Beheshti hospital in yasoj with an average and standard deviation of (1.69 ± 1.22) and |Shahid Rajaii hospital in Gachsaran with an average and standard deviation of (1.69 ± 1.33) were considered unfavorable in all managerial aspects. Among health care networks, studied, Kohkiloye province health center with an average and standard deviation of (1.03 ± 2.88) rated as favorable by the staff in all managerial aspects. Shahid Alizadeh health center in Gachsran with an average and standard deviation of (1.69 ± 1.26) and Shahid Damideh health center in Yasoj with an average and standard deviation of (1.65 ± 1.24) were considered unfavorable in all managerial aspects. Overall management performance of the health center networks with an average and standard deviation of (2.1 ± 1.32) was considered to be favorable.

    Results

    Despite the favorable performance of directors of the health care networks, holding training and educational courses to improve the performance of health care directors seems unquestionable.

    Keywords: Health Care Networks, Performance, Management
  • MR Miri*, M Moodi, B Moasheri, Z Sourgi, J Hami Pages 51-57
    Introduction

    Breast cancer is the most common type of female cancer in most countries, and also the most important of cause death among women in away that 6 to7 woman out of 700 are inflicted by it . Considering that one of the best models used in studying the behavior in health education in the prevention and control of diseases , particularly Female cancer at is health belief model , the present study was conducted aiming to use the health belief model in adopting preventive behaviors for breast cancer among female teaches in Birjand in 1383.

    Methods

    In this cross - sectional study 280 female teachers from 4 guidance schools, and 4 girl high schools were surveyed randomly. Data colleting instrument was structure questionnaire based on variable of health belief model (comprehended interests, comprehended barriers comprehended intensity, comprehended sensitivity, and signs for action and conduct) . The results were analyzed by SPSS software T, X2, one way tests, and Pearson correlation coefficient were used.

    Findings

    The results show that female teachers have good sensitivity and intensity and feel themselves at risk of cancer. Teachers have mean knowledge about the sings and complications of breast cancer but as the age rases the teachers' knowledge about this case lowers.

    Results

    Providing needed education about breast self - examining in the form of group education , in - service programs and group discussions for teachers not only increases their knowledge , but will also promote girl students , level of knowledge , attitude of cancer.

    Keywords: Breast Cancer, Health Belief Model, Female Teachers
  • M Erfani Khanghahi*, F Shafiei, R Tavakoli Pages 57-63
    Introduction

    Considering the significance of mental health as an inseparable part of human health, and in view of its high prevalence and severe long disabling effect, and the role that people's knowledge and belief have in utilizing mental health services, this research was performed with the purpose of studying the effects of mental health education on the awareness, belief and attitude of high school girl students at pre-university phase, in the year 2001-2002 in Tehran.

    Methods

    In this quasi-experimental study, Tehran's 7Th educational district was selected for the study. With the application of randomized cluster sampling method, 150 high school girl students from two pre-University phases were chosen. Samples were evaluated at two stages, before the implementation of the educational program and after, by using a questionnaire including the awareness level of mental problems (anxiety, depression), their attitude towards mental problems, self-concept and existing variables. The results were analyzed, using paired T test, one way variance analysis and Schaffer test.

    Findings

    Results of paired T-test between the mean score of knowledge, components of health belief model and self concept scores of students indicated significant difference before and after educational program implemented (P<0.0005).

    Results

    Mental health education has a positive effect on knowledge, beliefs, attitude and self-concept of people. This study is considered to be a beginning to more future research in this field

    Keywords: Knowledge Attitude, Mental Health, Health Belief Model