فهرست مطالب
نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 13، مهر و آبان 1386)
- تاریخ انتشار: 1386/08/20
- تعداد عناوین: 4
- مقالات
-
صفحه 9
مهندسی مجدد فرآیندهای کسب و کار از جمله مباحثی است که تغییراتی اساسی و بنیادی در سازمان ها را منجر می گردد. ضرورت پرداختن به این مهم از آن جهت است که بازار رقابتی از یک طرف و تغییر محیط و شرایط سازمان ها در گذر زمان از طرف دیگر باعث شده بازنگری به روند انجام فعالیت ها در سازمان و نحوه گردش کارها یا به عبارتی مهندسی مجدد فرآیند ها، مورد توجه واقع گردد. نیروی انتظامی نیز به عنوان یکی از مهمترین سازمان های دولتی با توجه به وظایف متنوع، گسترده و خطیر و قدمت نسبتا طولانی، توجیهی کاملا منطقی از نقطه نظر پرداختن به مهندسی مجدد برای آن احساس می گردد. از این رو در این مقاله برآنیم تا این مفهوم را با رویکردی ویژه به ناجا و با دیدگاهی به پلیس مورد بررسی قرار دهیم. در حقیقت مهمترین دست آورد این تحقیق، راه کاری جهت اجرای مهندسی مجدد در ناجا می باشد. از این رو این مقاله ابتدا به کلیاتی در مورد مفهوم، تاریخچه، الزامات و نحوه عملکرد مهندسی مجدد پرداخته و در ادامه تجربیات مهندسی مجدد در ایران، عوامل موثر و همچنین به روش های آن را مورد بررسی قرار داده و سپس با توجه به ساختار نیروی انتظامی، نحوه اجرا و مراحل اجرای این مهم در ناجا تشریح گردیده است.
کلیدواژگان: مهندسی مجدد، سازمان، فرآیند، تسهیل کننده -
صفحه 35
جشنواره برترین های ناجا متاثر از تفکر بهبود مداوم فعالیت ها، با هدف انتخاب برترین رده عملیاتی ناجا در زمینه های مختلف پیشنهاد می گردد. این مقاله بر آن است تا جشنواره برترین ها را به عنوان بستری برای تعالی سازمانی یا به عبارتی تعهد سازمانی به رشد و توسعه پایدار و دایمی، که در گرو وجود افراد تعالی خواه و تعالی جو در ناجا می باشد، معرفی نماید. این مقاله، ابتدا به کلیاتی در مورد این جشنواره، شامل اهداف، مراحل و ارکان آن پرداخته و سپس خروجی های مورد انتظار، همراه با نحوه اجرا و روش های علمی (متدولوژی) ارزیابی آن را بیان کرده و در نهایت تفاوت ها را با موارد مشابه (در حال اجرا در نیروی انتظامی) همچون کارنامه یگانی، مورد بحث قرار می دهد.
کلیدواژگان: جشنواره برترین ها، تعالی سازمانی، رقابت، الگوبرداری -
صفحه 59
همانطور که داده ها در سازمان افزایش می یابد، سازمان ها نیاز دارند که چگونگی استفاده مناسب از دارائی های اطلاعاتی را مد نظر قرار دهند، به این قابلیت سازمانی، هوشمندی اطلاعاتی نیز می گویند. در این مقاله، براساس داده های خاص مدیریت اطلاعات، داده های تحقیقات در بازار و مبتنی بر مصاحبه های انجام شده از تحقیقات در بازار بعلاوه بخش های اجرایی هوشمندی کسب وکار، در مورد برخی از موانع کلیدی که از استخراج ارزش اطلاعات جلوگیری می کنند، بحث می شود. سه نوع اساسی از موانع هوشمندی اطلاعاتی را شناسایی و در مورد ویژگی های هر یک بحث کرده و راه کارهایی برای مقابله با آنها ارائه می شود. پیام اصلی این کار آن است که در حوزه مدیریت اطلاعات، مدیران علاوه بر تجربه های تکنولوژی اطلاعات گذشته مانند اقدام های هوشمندی کسب وکار (BI) و مدیریت دانش (KM) می توانند از تحقیقات در بازار درکنار اصول علم تصمیم گیری یادگیری داشته باشند.
کلیدواژگان: هوشمندی کسب وکار، تکنولوژی اطلاعات، تحقیقات در بازار، مدیریت دانش، هوشمندی اطلاعاتی -
صفحه 74
امروزه تکنولوژی نقش مهمی در فرآیند ایجاد تحول در سازمان ها ایفا می کند. تکنولوژی در بستر علم رشد می کند و حل مشکلات به شیوه ای عملی و سودمند را دنبال می کند. و شاید بتوان گفت هیچ برنامه توسعه و تحول سازمانی بدون اتکا به تکنولوژی به انجام نخواهد رسید. بنابراین نقش تولید و انتقال تکنولوژی به عنوان عواملی برای سر و سامان دادن به تغییر و تحول در بخش های مختلف جامعه و سازمان در جریان برنامه های توسعه و تحول قابل تامل و بررسی است. در این نوشتار ضمن تاکید بر نقش و اهمیت تکنولوژی در تحول به الگویی جهت ارزیابی میزان پایداری تحولات اشاره و نیز به نگاه سیستمی و همه جانبه در این زمینه پرداخته می شود.
کلیدواژگان: تکنولوژی، نوآوری، انتقال تکنولوژی، تحول، تحول پایدار