فهرست مطالب

پژوهش نفت - پیاپی 45 (تابستان و پاییز 1381)

مجله پژوهش نفت
پیاپی 45 (تابستان و پاییز 1381)

  • 64 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1381/07/29
  • تعداد عناوین: 9
|
  • یادداشت سردبیر
    صفحه 1
  • شبیه سازی راکتور فرایند FCC با استفاده از مدل مغزه - پوسته
    حمید گنجی، سعید زرین پاشنه، محمد مهدی اکبرنژاد صفحه 2

    در این تحقیق راکتور فرایندFCC با استفاده از مدل مغزه - پوسته (Core -Annulus) شبیه سازی شده است. در کارهای انجام دشه قبلی برای شبیه سازی این فرایند از مدل Plug استفاده شده است اما ملاحظات تجربی نشان می دهد که توصیف رفتار راکتور با این مدل موجه نیست. به منظور افزایش قدرت پیش بینی مدل و نزدیکتر کردن آن به واقعیت, مدل Plug به مدل مغزه - پوسته ارتقاء داده شده است.

  • تعیین حلالیت HS و CO در محلول MEA و DEA
    مرتضی تاجریان، جواد اعلایی صفحه 17

    این تحقیق به اندازه گیری حلالیت تعادلی گازهای اسیدی در محلول های مختلف آلکانول آمین مربوط می شود. گازهای اسیدی در نظر گرفته شده عبارتند از دی اکسید کربن و سولفید هیدروژن. آمین های مورد تحقیق منواتانول آمین و دی اتانول آمین می باشد اندازه گیری حلالیت در فشار جزئی گاز اسیدی تا حدود 6870KP و در دماهای 25 تا 115 درجه انجام پذیرفته است.

  • سنتز 3 - هیدروکسی آتیل 2 - اکسازالیدون (MEOD) و بررسی تاثیر این ترکیب برخوردگی
    مهدی وحیدی، مسیح حسینی جناب صفحه 23

    3 - هیدورکسی اتیل 2 - اکسازالیدون (HEOD), یکی از محصولات تجزیه آمین ها در صنعت پالایش گاز است که تاثیر بسزایی بر روی خوردگی تجهیزات و لوله ها در پالایشگاه های گاز دارد. هدف از انجام این پروژه, سنتز این ترکیب با درصد خلوص بالا برای کالیبره کردن دستگاه های اندازه گیری از قبیل گاز کروماتوگراف و غیره و نیز انجام آزمایشهای خوردگی بر روی کربن استیل و همچنین یافتن راهی برای جلوگیری از تشکیل این ترکیب می باشد. سنتز این ماده با دو روش انجام شد و خوردگی عمومی آن بر طبق روش ASTM G31 انجام گرفت و مشخص شد که HEOD تاثیر بسزایی بر خوردگی دارد.

  • کاربرد گوگرد در مخلوط های آسفالت معمولی
    حسن اکبرنیا، محمد حقیقی، حسن نوروزاده، علی احسان نظربیگی صفحه 30

    اهداف عمده این مقاله تحقیقاتی به شرح زیر می باشد.
    الف- مطالعه واکنش بین گوگرد و قیر شامل بررسی عوامل همانند دمای اختلاط, درصد گوگرد و زمان اختلاط بر روی خواص قیر گوگرددار ب- اثر مخلوط قیر - گوگرد بر روی خواص بتون آسفالتی گوگردار ‍ج- انتخاب مناسب ترین درصد گوگرد مخلوط سنگدانه و قیر د- ارزیابی روش های مختلف افزایشی گوگرد به بتون آسفالتی ه- بررسی عملیات صحرائی بتون آسفالتی گوگردار.

  • بررسی فعالیت مخلوط باکتری های احیا کننده سولفات (SRB) بر روی پوشش های ویژه مخازن سوخت هوایی
    عبدالرسول حیدریان، علی قنبرزاده صفحه 38

    پوشش های اپوکسی به عنوان لایه محافظتی در مخازن سوخت هوایی کاربرد وسیعی دارند. این مواد را برای حفاظت از سطوح فلزی در برابر خوردگی به کار می برند. سرعت خوردگی در تقاطی از پوشش که دارای شکستگی یا ترک خوردگی باشد زیاد می شود. این نواقص عادی در پوشش های ویژه مخازن سوخت هوایی که در داخل کشور تولید شده در برابر مخلوط باکتری های احیاء کننده سولفات (SRB) مورد ارزیابی قرار گرفت.

  • ارزیابی شیمیایی و توان هیدروکربورزایی سازند مبارک (کربنیفر زیرین) در البرز مرکزی و شرقی
    محمود معماریانی، مینو انگجی وند، شهرزاد اکبرپور، محمد معین پور صفحه 46

    وجود هیدروکربن (نفت و گاز) در مناطقی از البرز غربی, مرکزی و شرقی با حفر چاه های متعددی به اثبات رسیده و پیوسته تعیین سنگ (های) مادر احتمالی در البرز مد نظر بوده است. در این مطالعه بررسی و ارزیابی ژئوشیمیایی رسوبات کربنیفر (سازند مبارک) در البرز, به عنوان سنگ مادر احتمالی منابع هیدروکربن در این مقاله مورد نظر بوده و برروی این سازند مطالعات چینه شناسی زیادی صورت گرفته است.

  • کاربرد علمی نمودارهای درون چاهی در ارزیابی پتانسیل هیدورکربن زایی سنگ مادر
    حسین حسین پورصیامی صفحه 54
    امروزه با استفاده از نمودارهای درون چاهی می توان در مراحل اولیه اکتشاف غنی شده از مواد آلی را شناسایی کرد و ارزیابی نسبی مناسبی از سنگ مادر آلی را بدون نمونه گیری به دست آورد. در این مقاله ضمن بررسی پاسخ نمودارهای درون چاهی به وجود ماده آلی, روش های عملی استفاده از آنها در تعیین کیفیت و کمیت ماده آلی نیز بررسی شده است.
  • اثر حرارت بر آلاینده های Ca و Mg روی گل های پلیمری
    حمید سلطانیان، عبدالمجید موحدی نیا، علیرضا مرتضوی صفحه 64

    با توجه به پیشرفت علوم در زمینه تکنولوژی گل حفاری و نیز هزینه های زیادی که در این بخش صرف می شود, بهینه سازی و کنترل خواص سیالیت گل های حفاری جهت افزایش راندمان کار و کاهش هزینه های مربوطه با استفاده از مواد جدید و درک بهتر فرایند حفاری قابلیت مدل سازی فیزیکی و کامپیوتری امری ضروری می باشد.