فهرست مطالب

Dental School - Volume:27 Issue: 4, 2010

Journal of Dental School
Volume:27 Issue: 4, 2010

  • تاریخ انتشار: 1388/12/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدحسن سالاری، عزت الله جلالیان، سارا عسگریان صفحه 165
    سابقه و هدف
    رستوریشن های متال-سرامیک در دندانپزشکی استفاده گسترده ای دارند و میزان تطابق مارژینال (marginal fitness) مرکز توجه اغلب تحقیقات می باشد. سیستم الکتروفورمینگ می تواند تطابق مارجین ها را در حد ایده آل تامین نماید. ولی به دلیل استحکام ناکافی در مارجین ها فرآیند پخت پرسلن می تواند سبب تغییرات در تطابق مارجین ها شود. تحقیقات اندکی در مورد ارتباط بین فرآیند پخت پرسلن و تطابق مارژینال انجام شده اند. بنابراین، پژوهش آزمایشگاهی حاضر با هدف بررسی تاثیر پخت پرسلن برmarginal fitness روکش های متال- سرامیک ساخته شده به روش الکتروفورمینگ صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق از نوع تجربی و قبل و بعد (before-after) بود. یک دای استاندارد از جنس استیل که مربوط به یک دندان مولر فک بالا بود، تهیه شد. این دای دارای طرح تراش deep chamfer در مارجین بود. از روی این دای، 10 coping کاملا قرینه به طریق سیستم الکتروفورمینگ از جنس طلای خالص 24 عیار ساخته شد. میزان marginal gap در 10 نقطه در 4 جایگاه توسط میکروسکوپ الکترونی SEM اندازه گیری شد. پس از آن پرسلن گذاری روی copingها صورت گرفت و مجددا میزان marginal gap در این مرحله در همان جایگاه های قبل توسط میکروسکوپ SEM اندازه گیری شد. این دو مرحله با هم از نظر میزان gap مورد مقایسه قرار گرفتند. بررسی آماری داده ها بوسیله آزمون نمونه Paired t انجام گرفت (05/0=α).
    یافته ها
    میانگین gap در زمان پیش از پخت پرسلن (μm 96/1±23/18) و در زمان پس از پخت پرسلن (μm27/2±45/21) بود. میزان marginal gap در 2 گروه پیش و پس از پخت پرسلن با هم اختلاف آماری معنی داری داشتند (002/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند که مراحل پخت پرسلن بر افزایش marginal gap روکش های متال سرامیک ساخته شده به روش الکتروفورمینگ تاثیر دارد. این میزان افزایش gap برای طرح تراش آزمایش شده (deep chamfer) از نظر بالینی قابل قبول و کم می باشد (زیر 100 میکرون). بنابراین، ساخت رستوریشن های متال- سرامیک به روش الکتروفورمینگ جهت ایجاد marginal integrity بالا توصیه می گردد.
  • جمیله بیگم طاهری، پژمان بکیانیان وزیری*، فاطمه فلاح، نفیسه نیک کردار صفحه 179
    سابقه و هدف

    کنترل انتقال عفونت ها در محیط کار دندانپزشکی به دلیل تماس مداوم با ترشحات آلوده دهانی و آغشته به خون بیماران جزء اولویت های ویژه در مراکز خدمات بهداشتی و درمانی است. استفاده از مواد ضدعفونی کننده می تواند با کنترل آلودگی های میکروبی محیط و کاهش کلونیزاسیون میکروب ها، خطر انتقال بیماری های مسری را کاهش دهد. BIB forte یک محصول ضدعفونی کننده با ترکیب آمین های چهار ظرفیتی و با اثربخشی بالاست که تاکنون مطالعه کنترل شده ای در کشور در مورد آن انجام نشده است. هدف از این مطالعه، بررسی میزان اثربخشی این ماده در ضدعفونی کنندگی ابزار دندانپزشکی بود.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق آزمایشگاهی، 30 نمونه میکروبی از ابزار دندانپزشکی جمع آوری شد. سپس، این ابزار با محلول BIB forte ضدعفونی شده، مجددا از آنها نمونه گیری به عمل آمد. نمونه های جمع آوری شده بر روی محیط های کشت بلاد آگار و شکلات آگار کشت داده شدند. بعد از 48 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد، پلیت ها از نظر رشد میکروبی مورد مطالعه قرار گرفتند. در بخش بعدی مطالعه، از پاتوژن های جدا شده قبلی کشت به عمل آمد. سپس، دیسک های آغشته به BIB forte در پلیت ها قرار گرفته، پس از 48 ساعت هاله عدم رشد بررسی شد. در بخش سوم مطالعه، تعداد کلونی های میکروبی از سویه های استاندارد آزمایشگاهی کشت داده شده و پس از مواجهه با BIB forte شمارش شدند. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده، از آزمون های Chi-sqaure و تست دقیق فیشر در نرم افزار SPSS بهره گرفته شد.

    یافته ها

    در این مطالعه کاهش معناداری در میزان آلودگی های میکروبی از نظر تعداد کل کشت های مثبت (از 93% به کمتر از 7%) و آلودگی چندمیکروبی (از 43% به 0%) پس از ضدعفونی سطوح با BIB forte مشاهده شد. مطالعه آزمایشگاهی بر سویه های مقاوم آزمایشگاهی، همچنین، نشان دهنده میزان پایین کلونی میکروب های استاندارد پس از مواجهه با این ماده بود که این امر از اثر باکتریسیدال BIB forte بر سویه های استاندارد آزمایشگاهی حکایت دارد.

    نتیجه گیری

    محلول ضدعفونی BIB forte میزان آلودگی ابزار دندانپزشکی را به طور معناداری کاهش می دهد. BIB forte به عنوان ماده استریل کننده و ضد عفونی کننده با اثربخشی بالا، محلولی ایده آل برای ضدعفونی کردن ابزار و تجهیزات دندانپزشکی است، زیرا علیرغم توان ضدعفونی کنندگی بسیار بالا، به دلیل عدم خاصیت خورندگی، کلیه ابزار را به راحتی و به سرعت ضدعفونی می نماید.

  • گلناز کاوند، فرناز یونسیان، عاطفه صفار شاهرودی، مجتبی دری، علیرضا اکبرزاده باغبان، محمدحسین خوشنویسان صفحه 187
    سابقه و هدف
    شاخص Child-OIDP ابزاری قابل استفاده جهت سنجش کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان و دندان کودکان می باشد که در این مطالعه پس از تهیه نسخه فارسی، اعتبار و پایایی آن مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس با استفاده از این ابزار میزان شدت، شیوع و طول دوره تاثیر مشکلات دهان و دندان بر عملکردهای روزانه کودکان 14-11 ساله ایرانی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی پس از ترجمه Child-OIDP، به زبان فارسی ابتدا این پرسشنامه از طریق مصاحبه با 384 کودک تکمیل و سپس کودکان تحت یک معاینه دهانی ساده قرار گرفتند. براساس اطلاعات بدست آمده، ویژگی های سایکومتریک پرسشنامه شامل روایی (ساختار، ظاهری و محتوا) و پایائی (آزمون- پس آزمون و پایایی درونی) براساس روش اعتبار سنجی و تطابق میان فرهنگی بدست آمد. برای ارزیابی روایی ساختار، ارتباط اعداد شاخص Child-OIDP با متغیرهای سلامت دهان و دندان و سلامت عمومی خوداظهار کودک توسط آزمون غیرپارامتریک Spearman سنجیده شد. شیوع اختلالات دهانی از نقطه نظر جنس توسط آزمون Chi-square مقایسه شد، در حالی که میزان اعداد شاخص Child-OIDP از لحاظ جنس توسط آزمون Mann-Whitney مقایسه شد.
    یافته ها
    پس از انجام آنالیز آماری لازم، پایایی و روایی نسخه فارسی شاخص Child-OIDP مورد تایید قرار گرفت. رابطه میان Child-OIDP با سلامت دهان و سلامت عمومی خود اظهار (self report)، میزان رضایت از ظاهر دهان و درد در دندان ها در سه ماه گذشته معنی دار بود (001/0P<). مقادیر cronbach’s alpha و ICC به ترتیب 59/0 و 78/0 به دست آمد. 53% از کودکان اختلال عملکرد را به واسطه مشکلات دهانی خود ابراز نمودند. بیشترین اختلال در تمیز کردن دهان یا خوردن غذا گزارش شد (به ترتیب 7/30% و 6/29%). همچنین خون آمدن از لثه (8/28%)، دندان های حساس (1/21%) و دندان درد (3/9%) شایعترین مشکلاتی بودند که به عنوان دلایل ایجاد اختلال در عملکرد روزانه ذکر شدند.
    نتیجه گیری
    نسخه ترجمه شده Child-OIDP یک ابزار پایا با روایی قابل قبول جهت اندازه گیری کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان می باشد به نحوی که می تواند در کودکان 11تا 14 ساله ایرانی مورد استفاده قرار گیرد. میزان شیوع کودکان با اختلال عملکرد روزانه به واسطه مشکلات دهانی، در حد متوسط بود.
    کلیدواژگان: شاخص Child، OIDP، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان و دندان، روایی، پایائی، شیوع
  • مریم کرمی نوگورانی، شهرزاد جوادی نژاد، مسعود همایو نزاده صفحه 197
    سابقه و هدف
    مهمترین علت شکست فیشورسیلانت آلودگی حین درمان می باشد. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر استفاده از عوامل باندینگ عاجی سینگل باند، ادهز و آی باند در ریزنشت در مینای آلوده به بزاق بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، پنجاه و چهار دندان پرمولر سالم انتخاب و به پنج گروه تقسیم گردیدند. گروه 1: دندان ها بعد از اچ بدون آلودگی بزاقی، فیشورسیلانت شدند. گروه های 2، 3 و 4: دندان ها پس از اچ، 10 ثانیه به بزاق آلوده و با پوار هوا خشک شدند. سپس به ترتیب در گروه 2 از سینگل باند، در گروه 3 از ادهز و در گروه 4 از آی باند قبل از فیشورسیلانت استفاده شد. در گروه 5، نمونه ها بعد از اچ و آلودگی و خشک کردن، بدون هیچ عامل باندینگ سیل شدند. بعد از انجام ترموسایکلینگ و رنگ آمیزی و برش باکولینگوالی، دندان ها بوسیله استریومیکروسکوپ مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور تحلیل داده ها از آزمون های Kruskal-Wallis و Dunn استفاده شد.
    یافته ها
    میزان ریزنشت در گروه فیشورسیلانت آلوده به بزاق بدون عامل باندینگ، با گروه های سینگل باند، ادهز و آی باند تفاوت معنی داری داشت (05/0P<). علاوه برآن، میزان ریزنشت در گروه های سینگل باند، ادهز و آی باند اگرچه از گروه فیشورسیلانت فاقد آلودگی کمتر بود، ولی این تفاوت معنی دار نبود. همچنین بین گروه های سینگل باند، ادهز و آی باند از نظر میزان ریزنشت تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    آلوده شدن مینا به بزاق بعد از اسید اچ و قبل از فیشورسیلانت به افزایش ریزنشت منجر می گردد. استفاده از سینگل باند، ادهز و آی باند بعد از آلوده شدن مینا به بزاق باعث کاهش میکرولیکیج در حد فیشورسیلانت غیرآلوده می شود.
    کلیدواژگان: بستن شیار، شکاف های روی دندان، مواد چسبنده به عاج
  • محمد مشرف، لیلی مهرداد، فرزانه جدلی، فاطمه مشهدی عباس، محمد جواد خرازی فرد، احمدرضا شمشیری صفحه 205
    سابقه و هدف
    سرطان سلول سنگفرشی دهان هشتمین سرطان شایع شناخته شده است. این سرطان از موتاسیون در DNA کراتینوسیت ها ایجاد می گردد و عوامل متعددی باعث ایجاد آن می شوند. انواع HPV با ریسک بالای عفونت زایی، موتاسیون در P53 به عنوان سرکوب گر تومور و تظاهر بیش از اندازه P63 در ایجاد این سرطان دخیل هستند. به همین دلیل مطالعه حاضر با هدف مقایسه بروز و رابطه این سه فاکتور در Stage و Grade در بیماران مبتلا به Oral Squamous Cell Carcinoma (OSCC) صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی مقطعی، از 40 بلوک پارافینی درStage های 1، 2، 3 و 4 هماهنگ سازی شده استفاده گردید و مارکرهای p53 وp63 به روش رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی (IHC) و حضور HPV به روشPCR بررسی شده، اطلاعات حاصل به وسیله آزمون Spearman correlation آنالیز شدند.
    یافته ها
    در بررسی حاضر فراوانی کلی P53 در 40 نمونه به طور متوسط 66/25±04/33 (14/41-94/24=CI) و فراوانی کلیP63 در 40 نمونه به طور متوسط 35/19±25/39 (37/45-13/33=CI) بود. میزان بروز P53 با stage و grade رابطه آماری معنی داری را نشان داد که به ترتیب (0001/0=P) و (013/0=P) بود. درصد رنگ پذیری P63 هم رابطه آماری معنی داری را با grade نشان داد (049/0=P). حضور HPV در بیماران به این صورت بود که ژنوم HPV16 در 8 نمونه از 40 نمونه (20%) مشاهده گردید و حضور ژنوم HPV18 در 3 نمونه (5/7%) دیده شد. در کل، فراوانی حضور ویروس در 40 نمونه (40%) بود (40/10). رابطه آماری معنی داری بین بروز P53 و HPV16 نیز مشاهده شد (003/0=P). HPV18 نیز با grade رابطه آماری معنی داری داشت (011/0=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های حاصل می توان نتیجه گیری کرد که بروز P53 و P63 می توانند در ایجاد و پیشرفت OSCC نقش داشته و حضور HPV مخصوصا نوع HPV16 به عنوان یک ریسک فاکتور در ایجاد OSCC به حساب می آید.
    کلیدواژگان: P53، P63، HPV، Oral squamous cell carcinoma، PCR، IHC
  • سید حسن مهاجرانی، شهرام طاهریان صفحه 214
    سابقه و هدف
    اصابت چاقو به صورت، یک اتفاق نادر است که در معدود موارد گزارش شده، هم مسیر عبور چاقو متفاوت بوده و هم فضاهای مختلفی که درگیر شده اند، یکسان نمی باشند. بیرون آوردن جسم خارجی با توجه به نواحی درگیر نیاز به تمهیدات مختلفی دارد که توجه به این مساله هر موردی را از گزارشات اندک قبلی متمایز می سازد.
    گزارش مورد: مورد بیماری است 28 ساله که چاقو از زیر قوس زایگوما به صورت وی وارد شده، بدون درگیری اربیت، سینوسها و کف جمجمه با عبور از ناحیه کندیل و کورونو ئید و صفحات پتریگو ئید به ناحیه حلق رسیده است، به نحوی که نوک آن در حلق دیده می شد. تورم در دهان در ناحیه کام نرم وسیع بود و به علت عبور چاقو از ناحیه کندیل و کورونوئید باز شدن دهان با محدودیت رو به رو بود.
    نتیجه گیری
    بیرون آوردن اجسام خارجی که وارد سر و گردن شده اند، علاوه بر اینکه باید در اتاق عمل صورت پذیرد، به تدابیر و برنامه ریزی دقیق برای یک جراحی حساب شده نیاز دارد. این تدابیر و برنامه ریزی ها باید در زمان اندک صورت پذیرند. در این بیمار چاقو با انجام عمل جراحی و پیش بینی تدابیر لازم قبل و حین عمل از ناحیه صورت خارج گردید، به نحوی که هیچ عارض های پس از عمل در بیمار پدیدار نشد.
    کلیدواژگان: آسیب های ماگزیلوفاسیال، زخم های نافذ، آسی بهای عروقی، عصب صورت
  • مرتضی نشان دار، پارسا آتش رزم، عزت الله جلالیان، علی برزگر علمداری، رضا شعبان پور صفحه 221
    سابقه و هدف
    تعیین دقیق نقطه محور لولایی جهت انتقال رابطه محوری به آرتیکولاتور تاثیر زیادی در کاهش خطاهای اکلوزالی خواهد داشت. با توجه به پرهزینه و زمان بر بودن استفاده از روش کینماتیک جهت تعیین نقطه محور لولایی روش های تقریبی مختلفی ارایه شده اند که در مورد میزان دقت این روش ها تاکنون تحقیقات مختلف، نتایج متفاوت و متناقضی را نشان داده اند. هدف از انجام این پژوهش بررسی چند روش اختیاری معمول تعیین نقطه محور لولایی و معرفی روشی دقیق تر که کمترین اختلاف را با نقطه کینماتیک داشته باشد، می باشد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق cross sectional، نمونه گیری به صورت ترتیبی (sequential) تا رسیدن به عدد 40 انجام گرفت. تعداد 40 نمونه 21 تا 37 ساله که از نظر مفصل TMJ سالم بودند طبق فرم اطلاعاتی انتخاب شدند. ابتدا نقطه محور لولایی دقیق توسط مکان یاب محور لولایی در هر نمونه در سمت چپ و راست تعیین گردید. سپس، نقاط اختیاری بایرون، گایزی و تتراک و لاندن نیز طبق تعریف توسط خط کش در هر نمونه تعیین و بر روی صورت علامت گذاری شدند. پس از آن، فاصله هر نقطه اختیاری با نقطه دقیق در سمت چپ و راست اندازه گیری و در فرم اطلاعاتی ثبت شد. داده ها با استفاده از آزمون های ANOVA وt مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    با توجه به نتایج حاصل از تحقیق حاضر، روش بایرون به طور معنی داری دقیق تر از روش های دیگر بود و در 8/88% نمونه ها در فاصله 3 میلی متر نقطه کینماتیک قرار داشت. دو نقطه دیگر نسبت به هم اختلاف معنی داری نشان ندادند.
    نتیجه گیری
    از نتایج تحقیق چنین برمی آید که نقطه بایرون به عنوان یک روش اختیاری از دقت بالایی برخوردار بوده، با توجه به نزدیکی آن به نقطه دقیق محور لولایی، استفاده از این روش پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: بیومکانیک، مفصل گیجگاهی فکی، رابطه مرکزی، اکلوژن دندانی، آرتیکولاتورهای دندانی
|
  • Mohammad-Hossein Salari, Dr. Ezzatollah Jalalian, Dr. Sara Asgarian Page 165
    Background And Aim
    Metal ceramic restorations are widely used in crowns. The marginal fitness of these artificial crowns is prone to alteration during the firing cycle of porcelain. Gold electroformed metal-ceramic restorations have been introduced as alternatives to conventional metal-ceramic restorations. However little is known about the relationship between procelain firing procedures and marginal adaptation of this type of crown. The aim of the present study was to evaluate the influence of firing procedures on the marginal adaptation of electroformed metal-ceramic crown restoration.
    Materials and Methods
    One steel die was prepared for maxillary molar crowns with deep chamfer finishing line design. Ten standardized gold electroformed copings were fabricated. Marginal discrepancy was measured at four sites along the circumferential margin of each coping (Midbuccal - Midpalatal – Midmesial - Middistal) using SEM (Mag: X400) prior to and after porcelain firing procedure. Data among the 2 different groups (before porcelain firing) were statistically analyzed using the paired t-test (α=0.05) analysis.
    Results
    The marginal discrepancy of the postfiring procedures (21.45±2.27μm) were significantly greater than those of the prefiring procedures (18.23±1.96 μm) (p<0.002).
    Conclusion
    The porcelain-firing procedures influenced the marginal distortion of electroformed metal-ceramic crown restorations, but the marginal discrepancies for all copings and examined design are clinically acceptable (less than 100 μm).
  • Jamile-Beygom Taheri, Dr. Pejman Bakianian Vaziri, Dr. Fatemeh Fallah, Dr. Nafiseh Nik Kerdar Page 179
    Background And Aim

    Microbial contamination of dental unit surfaces and materials are of considerable importance since patients and dental staff is regularly exposed to aerosols generated from the dental unit and contaminated surfaces. The aim of this study was to investigate the effect of BIB forte in disinfection of dental instruments. In this study we assessed the composition of aerobe and facultative anaerobe bacterial micro flora before and after administration of BIB forte.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 30 microbial samples were obtained from dental instruments before administration of BIB forte and were subjected to microbiological evaluations. The samples were cultured on the specific media and number of the bacterial colonies was counted after keeping at 37 degree centigrade for 24 hours. The effect of BIB forte was also investigated on standard lab species and the number of formed colonies was counted. Data were analyzed by SPSS Chi-square, and Fisher’s exact tests were used.

    Results

    93% of all species samples were positive regarding presence of bacteria. Microorganisms isolated were mainly composed of: staphylococcus aureus, streptococcus, corynebacterium, Neisseria and Bacillus species. BIB forte significantly reduced the microbial contamination after applied on dental surfaces and prevented the growth of standard microorganisms’ in-vitro.

    Conclusion

    BIB forte is effective in reducing the bacterial load to an acceptable level and its usage is recommended as an ideal disinfectant in routine dental practice.

  • Golnaz Kavand, Farnaz Younesian, Atefeh Saffar Shahroudi, Dr. Mojtaba Dorri, Dr. Alireza Akbarzadeh Baghban, Dr. Mohammad-Hossein Khoshnevisan Page 187
    Background And Aim
    Given the current need for studies evaluating oral health related quality of life among the Iranian children, this study was designed to test the validity and reliability of a Persian version of Child-OIDP index and also evaluate the prevalence and impact of oral disorders on the quality of life of 11-14-year-old Iranian children.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, after translation of Child-OIDP instrument into Persian language, the psychometric properties of this index were evaluated in terms of face, content and construct validity. In addition, the internal and test-retest reliability were evaluated. A sample of 384 Iranian children aged 11-14-years old completed the instrument via a face-to-face interview. Each interview was followed by a clinical examination as well as completion of a self-administered questionnaire providing the information on demographic and oral health behaviors.
    Results
    The Persian version of Child-OIDP demonstrated excellent validity and reliability. The index showed significant associations between perceived oral treatment needs and perceived satisfaction regarding their oral cavity (P<0.001). ICC was 0.784, and Cronbach’s alpha was 0.59. About 54% of children reported dental disorders over the past 3 months that impacted on daily performances, according to Child-OIDP index. The most prevalent affected activities were eating and oral hygiene performance. The most prevalent oral disorder leading to impact were sensitivity tooth and gingival bleeding.
    Conclusion
    Based on the results of this study, it can be concluded that the Persian version of Child-OIDP index is a valid and reliable instrument for evaluation of oral health-related quality of life as applied to Iranian children. The prevalence of oral impacts was moderate. The pattern of impacts differed according to the type of self-perceived oral problem.
  • Dr. Maryam Karami Nogourani, Dr. Shahrzad Javadi Nejad, Dr. Massoud Homayunzadeh Page 197
    Background And Aim
    Saliva contamination is the main reason for the failure of sealant therapy. The aim of this study was to evaluate the effect of three types of adhesives (Single Bond, Adhes and I Bond) on sealant microleakage in saliva-contaminated enamel.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 54 intact premolars were chosen and divided into 5 groups. Group 1: teeth were etched and sealed with sealant. In groups 2, 3 and 4: teeth were etched and exposed to saliva for 10 seconds and air-dried. Subsequently, a bonding agent (Single Bond, Adhes and I Bond) was applied prior to the sealant application and curing. In group 5: after being etched and contaminated, the teeth were sealed without any bonding agent. After thermocycling, the teeth were immersed in fuchsin 0.5% as a leakage tracer for 24h.Then the teeth were sectioned in a longitudinal direction. Samples were then evaluated using stereomicroscope. The findings were statistically analyzed using Kruskal - Wallis and Dunn tests.
    Results
    The extent of microleakage in saliva contaminated sealant without bonding agent group had significant difference compared to the Single Bond, Adhes and I Bond groups)p<0.05). Although the amount of microleakage in study groups was less than the non–contaminated fissure sealant group, the difference was not significant. Besides, there was no significant difference between Single Bond, Adhes and I Bond groups.
    Conclusion
    Exposing enamel to saliva after etching would increase the microleakage. Using Single Bond, Adhes and I Bond the dentin adhesives, after salivary contamination would decrease the microleakage to the extent of uncontaminated sealant group.
  • Mohammad Moshref, Dr. Leili Mehrdad, Dr. Farzaneh Jadali, Dr. Fatemeh Mashhadi Abbas, Dr. Mohammad-Javad Kharrazi Fard., Dr. Ahmadreza Shamshiri Page 205
    Background And Aim
    Squamous cell carcinoma is the eighth common cancer and forms 94% of oral malignancies. Nowadays, many molecular and genetic changes have been known to affect tumoral behavior which might be good for drug production and gene therapy. It has been known that mutated P53, overexpression of P63 as an oncogene and HPV infection are correlated with clinicopathological behavior of oral squamous cell carcinoma (OSCC) and it’s prognosis and overall survival rate. The aim of this study is to determine the correlation between the expression of P53, P63 and HPV infection with oral squamous cell carcinoma and it’s clinical staging and microscopical grading.
    Materials and Methods
    Forty paraffin blocks with diagnosis of OSCC were collected from the pathology department, Shahid Beheshti School of Dentistry and the Department of general pathology, Taleghani hospital. Immunohistochemical staining was performed with antibodies against P53 and P63 and for detection of high risk types of HPV (HPV16, 18) polymerized chain reaction (PCR) was used. Spearman correlation test was used for data analyzing.
    Results
    In this analytical cross-sectional study, we found significant correlation between P53 total score and staging (P=0.0001) and P53 total score and grading (P=0.013). There was also significant correlation between P63 proportional score and grading (P=0.049). HPV16 also had significant correlation with P53 total score (P=0.003). The mean nuclear staining of P53 was 33.04±25.66% (CI=24.94-41.14) and P 63 was 39.25±19.35 (CI 33.13-45.37). HPV frequency was 40% (HPV 16=20% and HPV18=7.5%). There was no significant correlation between P63 and HPV infection (P>0.05).
    Conclusion
    We concluded that P63 could be a diagnostic marker for grading of OSCC and P53 and P63 expression might have some role in progression of OSCC and its clinicopathological behavior. Presence of HPV especially HPV 16 may be regarded as a risk factor in OSCC.
    Keywords: P53, P63, HPV, Oral squamous cell carcinoma, PCR, IHC
  • Seyyed Hassan Mohajerani, Dr. Shahram Taherian Page 214
    Background And Aim
    Penetrating Knife injuries to the maxillofacial region are quiet rare and infrequently reported. In these few reports knife involves various fossae: Orbit, Maxillary & etmoidal sinus, blood vessel or throat. It can cause hemorrhages, neurological lesions, visual acuity loss and fracture. Case Report: The reported case is a 28 y/o man in whom a knife has penetrated from below the zygomatic arch crossing the intercondylar notch and coronoid, petrigoid plate and reach throat fossa without affecting vital structures such as skull, sinuses or main vascular branches. The approach to treatment and surgery plan should be multidisciplinary.
    Conclusion
    Surgical removal of complicated foreign body penetrations involving vital structures in maxillofacial region, is a very tender and sensitive approach. Knife specially endangers some important organs such as facial nerves and main vascular trunks. The knife was removed from the entrance wound in throat and no complications were observed either during or after surgery with any untoward sequelae.
  • Morteza Neshandar, Dr. Parsa Atashrazm, Dr. Ezatollah Jalalian, Dr. Ali Barzgar Alamdari, Dr. Reza Shabaan Pour Page 221
    Background And Aim
    Determining the true hinge axis point in order to transfer the orientation relation to articulator is of great importance in reducing occlusal errors. Because of the high cost and time consuming nature of kinematic method in determining hinge axis point, different arbitrary methods have been introduced which rendered controversial results throughout literature. The aim of this study was to evaluate some arbitrary methods for determining hinge axis point and to introduce a precise arbitrary method which has the least distance from kinematic point.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was performed sequentially on 40 subjects without any TM- disorders with an age range of 21-37. At first true hinge axis point was determined by DENAR hinge axis locator and marked bilateraly on the skin. Then 3 arbitrary points (Beyron, Gysi, Tetruck & Laundeen) was also determined by a flexible ruler and marked on the skin. The distance between the arbitrary points and kinematic point was measured and the data were charted and subjected to Repeated ANOVA and Paired sample test.
    Results
    According to the results of the study, Beyron method was significantly more accurate than the other two methods. 88.88% of Beyron points were within 3 mm distance from kinematic point, but the other points didnt show any significant difference with each other.
    Conclusion
    It is concluded that Beyron method has a high accuracy as an arbitrary method and because of its proximity to the true point, application of this method is recommended.