فهرست مطالب

مجله دانشکده پرستاری و مامایی مشهد
پیاپی 22 (پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/08/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صدیقه اظهری، لیلی ابریشمی، علیرضا فدایی، محمد تقی شاکری صفحه 14
    زمینه و هدف
    روش های مختلفی برای القای زایمان وجود دارد که هر کدام دارای عوارضی است. طب فشاری یکی از روش های طبیعی القای زایمان می باشد که مطالعات محدودی در زمینه کارآیی ایمنی آن صورت گرفته است؛ از این رو، این پژوهش با هدف تعیین تاثیر طب فشاری بر شروع زایمان، در زنان باردار با حاملگی ترم در سال 86-1385 صورت گرفت که به مراکز بهداشتی و بیمارستانهای تربت حیدریه مراجعه کرده بودند.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی سه گروهه ی یک سوکور بود. 99 زن باردار با حاملگی 40 هفته، با نمره ی بیشاپ 4 یا کمتر و بدون انقباضات منظم رحمی و عوارض طبی و مامایی، به روش مبتنی بر هدف انتخاب شدند و سپس به طور تصادفی در سه گروه فشار، لمس و مراقبتهای معمول قرار گرفته، مطالعه شدند. در گروه فشار، نقاط 21 صفراوی، 4 رودهی بزرگ و 6 طحالی تحت فشار قرار می گرفت. در گروه لمس، نقاط فوق فقط لمس میشد و در گروه سوم، مداخله ای صورت نمی گرفت. واحدهای پژوهش، از نظر شروع زایمان، 48 و 96 ساعت بعد، پیگیری می شدند. ابزار این پژوهش فرمهای مصاحبه، مشاهده– معاینه و ثبت حرکات جنین بود. داده ها توسط آزمونهای مجذور کای، کروسکال والیس، آنالیز واریانس یک طرفه و رگرسیون لجستیک با استفاده از نرم افزار spss و ضریب اطمینان 95درصد تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که درصد شروع زایمان در گروه طب فشاری، نسبت به گروه لمس (007/0p<) و مراقبتهای معمول (003/0p<) افزایش معنی داری دارد. این اختلاف در 48 ساعت اول پس از شروع مطالعه، بین گروه فشار با دوگروه دیگر معنی دار بوده ولی در 48 ساعت دوم اختلاف معنی داری نبوده است.
    نتیجه گیری
    احتمال شروع زایمان پس از انجام دادن طب فشاری، افزایش می یابد بنابراین با توجه به ارزان، آسان وغیر تهاجمی بودن آن، مطالعات بعدی در اثبات کارآیی و ایمنی آن پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: طب فشاری، شروع زایمان، حاملگی ترم
  • نسرین رزمجو، محدثه عادلی، فاطمه تارا، سعید ابراهیم زاده صفحه 24
    زمینه و هدف
    درد پس از سزارین ناشی از زخم جراحی، نفخ، انقباضات رحمی و استرسهای روانی می باشد. زمان شروع تغذیه پس از سزارین با تاثیر بر علل ذکر شده، می تواند از جمله عوامل مؤثر بر درد پس از جراحی باشد. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر تغذیه زودهنگام بر درد پس از سزارین تدوین گردید.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی، 82 مادر به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند. مادران گروه مطالعه، 4 ساعت پس از جراحی، مایعات رقیق و صاف شده را شروع و پس از شنیده شدن صداهای روده ای، رژیم معمولی دریافت نمودند. شدت، ماهیت و محل درد در چندین مرحله پس از جراحی در هر دو گروه توسط مقیاس دیداری کیفی درد سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمونهای، مجذور کای، تی مزدوج، من ویتنی و فیشر انجام شد.
    یافته ها
    شدت درد 4 ساعت پس از جراحی در هر دو گروه یکسان بود (339/0=p)، همچنین شدت درد در 12، 24، 36 و 48 ساعت پس از جراحی در گروه مطالعه کمتر بود (0001/0p<). دو گروه از نظر ماهیت درد در 4، 12، 24 و 36 ساعت پس از جراحی تفاوتی نداشتند؛ ولی از نظر ماهیت درد 48 ساعت پس از جراحی (017/0p<) و از نظر محل درد در 24 ساعت پس از جراحی (048/0p<) تفاوت معنی داری داشتند.
    نتیجه گیری
    تغذیه زودهنگام با تاثیر بر هر دو بعد فیزیکی و روانی مادر، می تواند عامل مؤثری بر درد پس از جراحی باشد. تغذیه زودهنگام علاوه بر کاهش شدت درد جراحی، منافع بالقوه دیگری نیز به دنبال دارد.
    کلیدواژگان: تغذیه ی زودهنگام، سزارین، درد
  • اعظم فاضل، فاطمه محمدی پور، علی جنگجو، حبیب الله اسماعیلی صفحه 57
    زمینه و هدف
    بعد از جراحی های سیستم فوقانی گوارشی، معمولا تغذیه ی خوراکی تا بازگشت عملکرد گوارشی به تاخیر انداخته و در این مدت از دکمپرسیون معده ای استفاده می شود. فواید این روش در سالهای اخیر مورد سؤال واقع شده است؛ زیرا به نظر می رسد عدم دکمپرسیون بینی معده ای منجر به برطرف شدن سریعتر ایلئوس بعد از جراحی و کاهش عوارض پس از جراحی می شود.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی، 40 بیمار که به علت یرقان انسدادی، جراحی شده بودند، به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه تجربی (20 نفر) بعد از جراحی، دکمپرسیون بینی- معده ای نداشتند و در گروه کنترل تا سه روز بعد از جراحی دکمپرسیون معدهای استفاده و بازگشت عملکرد گوارشی در دو گروه بررسی و مقایسه شد.
    یافته ها
    تعداد دفعات تهوع در روزهای دوم (001/0p<) و سوم (007/0p<) بعد از عمل و شدت آن در روزهای دوم (001/0p<) و سوم (007/0p<) به طور معنی داری در گروه کنترل افزایش داشت. در گروه تجربی، زمان بازگشت صداهای روده ای (007/0p<) و اولین دفع گاز (007/0p<) به طور معنی داری کوتاهتر بود.
    نتیجه گیری
    دکمپرسیون بینی- معده ای می تواند عملکرد گوارشی طبیعی بعد از عمل را به تاخیر بیندازد ولی تاثیر مشخصی در پیشگیری از عوارض بعد از عمل ندارد. در مقابل، ممکن است بروز و شدت تهوع را افزایش دهد. یافته های این پژوهش نشان می دهد که کاربرد روتین دکمپرسیون بینی- معده ای بعد از این جراحی ها غیر ضروری است.
    کلیدواژگان: سوند بینی، معده ای، عملکرد گوارشی، ایلئوس بعد از عمل، یرقان انسدادی
  • سهیلا کربندی، مجتبی قنبری قلعه سری، جمیل اصفهانی زاده صفحه 66
    زمینه و هدف
    روش دو مرحله ای اندازه گیری فشارخون به طور رایج تری به عنوان روش غیرتهاجمی صحیح تر و قابل اعتماد پذیرفته شده است؛ اما احتقان وریدی احتمالی در این روش ممکن است سبب اشتباه در خواندن فشارخون شود. هدف از انجام این مطالعه، مقایسهی دو روش دو مرحله ای و یک مرحله ای به منظور شناختن روش دقیق تر می باشد.
    روش بررسی
    از بیماران بخش جراحی قلب باز که دارای کاتتر داخل شریانی بودند 52 بیمار انتخاب شدند. فشارخون ابتدا به روش دو مرحله ای و حداقل پس از 3 دقیقه، به روش یکمرحله ای به وسیله ی فشارسنج جیوه ای اندازه گیری شد. فشارخون مستقیم شریانی بلافاصله قبل از هر روش، اندازه گیری شد. داده ها از طریق آزمونهای تی زوجی و همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    خطای اندازه گیری فشارخون سیستول در روش دو مرحله ای 49/7±4- (001/0>p) و در روش یک مرحله ای 93/4±25/2- میلی متر جیوه (002/0p<) و خطای اندازه گیری فشارخون دیاستول در روش دو مرحله ای 17/5±38/8 (001/0>p) و در روش یک مرحله ای 71/2±42/4 میلی متر جیوه (001/0>p) بود. دقت اندازه گیری فشارخون دیاستول دو روش، با یکدیگر تفاوت معنی داری داشت(001/0>p).
    نتیجه گیری
    روش های دو مرحله ای و یک مرحله ای، فشارخون سیستول را پایینتر و فشارخون دیاستول را بالاتر از فشارخون مستقیم شریانی تخمین می زنند؛ اما روش یک مرحلهای در اندازه گیری فشارخون دیاستول، از دقت بالاتری برخوردار است. بنابراین با توجه به دقت بالاتر روش یک مرحله ای، توصیه می شود از این روش در اندازه گیری غیرتهاجمی فشار خون استفاده گردد.
    کلیدواژگان: اندازه گیری فشارخون، روش غیرتهاجمی
  • نسرین باغداری، سعیده ملک دانش، محمد علی سردار، سعید ابراهیم زاده صفحه 74
    زمینه و هدف
    تغییرات هورمونی به خصوص افت استروژن در دوره یائسگی باعث بروز یک سری عوارض در سه حیطه ی وازوموتور، روانی و جسمی می شود. امروزه رویکردهای جدیدی از جمله، برنامه های تمرینی منظم هوازی برای درمان این عوارض به کار گرفته می شود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر تمرینات منظم هوازی بر آمادگی جسمانی زنان یائسه انجام شد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی دو گروهه، 50 زن یائسه، در دو گروه 25 نفری تخصیص تصادفی شدند. مداخله شامل یک برنامه تمرینی 6 هفته ای بود. سطح آمادگی جسمانی آزمودنی ها قبل و 6 هفته بعد از مداخله بر اساس آزمونهای آمادگی جسمانی سنجیده شد. نتایج بر اساس تغییرات میانگین اجزای آمادگی جسمانی طی مدت مداخله ارزیابی شد. داده ها با استفاده از آزمونهای تی مستقل، تی زوجی، من ویتنی، ویلکاکسون و آنالیز واریانس دوطرفه تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    سطح آمادگی جسمانی در ابعاد (استقامت قلبی- تنفسی، استقامت کمربند شانه ای، استقامت عضلات کمر و شکم، انعطاف پذیری عضلات کمر و پشت ران و تعادل با چشم باز) پس از مداخله، در گروه تجربی نسبت به گروه شاهد، تفاوت آماری معنی دار داشت(05/0>p).
    نتیجه گیری
    یک برنامه تمرینی 6 هفته ای با شدت متوسط می تواند سبب افزایش سطح آمادگی جسمانی و ارتقای سلامت زنان یائسه شود. با توجه به فواید برنامه های تمرینی بر سلامت زنان یائسه، پیشنهاد می شود، زنان به انجام تمرینات بدنی به صورت روزمره و طراحی برنامه های تمرینی با شدت، مدت و تکرار معین تحت نظارت تیم پزشکی ترغیب شوند.
    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، یائسگی، تمرینات منظم هوازی
  • مریم امدادی فرد، دکترمحمد صفریان، حسن دوستی، محمد تقی شاکری، محمد فضایلی، زهرا اباصلتی صفحه 81
    زمینه و هدف
    هدف از پایش رشد، شناسایی جمعیت در معرض خطر اختلالات رشد و در سطح فردی، مقایسه ی الگوی رشدی طفل و تفسیر آن با استفاده از نمودارهای رشد موجود، در جهت شناسایی الگوهای رشد نامناسب و بیمارگونه است. در این مطالعه، منحنی های صدکی مرجع، جهت ارزیابی رشد کودکان در استان خراسان بزرگ و مقایسه ی آنها با نمودارهای سازمان بهداشت جهانی ترسیم گردید.
    روش بررسی
    تعداد 67558 پسر و دختر در استانهای خراسان در مقطع سنی صفر تا 60 ماه، به شیوه ی آسان انتخاب شده و اندازه گیری های قد و وزن انجام شد. به منظور رسم منحنی های صدکی، از روش LMSP با استفاده از درست نمایی ماکزیمم جریمه شده، الگوی جمعی تعمیم یافته، توزیع نمایی توانی باکس کاکس، آزمون Q و نمودارهای کرمی به عنوان آزمونهای نیکویی برازش، استفاده شده است.
    یافته ها
    منحنی های استاندارد وزن در مقابل سن، بیانگر برازش خوب به داده ها میباشند. در تمام مقاطع سنی، نمودار میانه ی وزن پسران و دختران خراسانی از میانه ی مربوط به سازمان بهداشت جهانی پایین تر بود و همچنین نمودار پسران به طور قابل ملاحظه ای از دختران بالاتر قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    تفاوت قابل توجه بین نمودارهای وزن در مقابل سن در هر دو جنس با نمودارهای سازمان بهداشت جهانی و تفاوت جنسی در این زمینه، بیانگر ضرورت تهیه ی استاندارهای محلی و نمودارهای جمعیتی اختصاصی برای جنس و جمعیت ایرانی می باشد. گرچه استفاده از نمودارهای جهانی، اطلاعات مفیدی از جمعیت محلی بدست می آید؛ ولی از اهمیت نمودارها و استانداردهای محلی نمی کاهد.
    کلیدواژگان: وزن، روش LMSP، منحنی های صدکی، کودکان، مقادیر مرجع
  • حسین کریمی مونقی، مهدی حارث آبادی، محسن فروغی پور، غلام حسین ظریف نژاد، سید رضا مظلوم، فاطمه الحانی صفحه 82
    زمینه و هدف
    مولتیپل اسکلروزیس جنبه های مختلف زندگی فرد مبتلا و کیفیت زندگی وی را تحت تاثیر قرار می دهد و یکی از راه های ارتقای بهداشت، و در نتیجه کیفیت زندگی، توانمندسازی «خانواده محور» بیمار برای مقابله با اثرات و عوارض بیماری و تسلط بیشتر بر بیماری و زندگی است. در این تحقیق تاثیر الگوی توانمندسازی «خانواده محور» بر کیفیت زندگی این بیماران بررسی شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی است که با انتخاب 32 بیمار به عنوان گروه شاهد و 30 بیمار به عنوان گروه آزمون انجام شد. ابزار پژوهش پرسشنامه کیفیت زندگی بیماران ام.اس می باشد. الگوی توانمندسازی «خانواده محور» بر اساس گامهای چهارگانه آن (تهدید درک شده، مشکل گشایی، مشارکت آموزشی و ارزشیابی) برای بیماران در گروه آزمون اجرا و آزمون ثانویه 5/1 ماه بعد از مداخله انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمون تی مزدوج انجام گردید.
    یافته ها
    میانگین امتیاز ابعاد کیفیت زندگی قبل از مداخله (05/0>p) بین گروه آزمون و شاهد تفاوت معنی داری وجود نداشت. بین دو گروه اختلاف معنی داری از نظر میانگین قبل و بعد از مداخله نمرات کیفیت زندگی (05/0>p) مشاهده گردید و نیز در گروه آزمون، در مراحل قبل و بعد از مداخله، از نظر نمرات ابعاد کیفیت زندگی در اکثر ابعاد تفاوت معنی داری (05/0>p) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی، نتایج پژوهش نشان می دهد که اجرای الگوی توانمندسازی «خانواده محور» در افزایش کیفیت زندگی بیماران ام اس مؤثر بوده است.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، کیفیت زندگی، توانمندسازی، الگوی توانمندسازی خانواده محور
  • فاطمه گلمکانی، آرزو اعرابی پور، نیره خادم، بهروز فیض زاده کریق، حبیب الله اسماعیلی صفحه 94
    زمینه و هدف
    بی اختیاری ادرار در زنان 2 تا 5 برابر مردان است و جنبه های جسمی، روحی و جنسی فرد را متاثر ساخته و از نظر اجتماعی وضعیت آزاردهنده ای را پدید می آورد. در این پژوهش، تاثیر مخروطهای مهبلی و برنامه مداخله ای رفتاری بر بی اختیاری استرسی ادرار مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی کارآزمایی بالینی تصادفی تعداد 60 خانم مبتلا به بیاختیاری استرسی ادرار به دو گروه مخروطهای مهبلی و برنامه ی مداخله ای رفتاری تقسیم شدند. افراد در هر گروه، آموزشهای مربوط به گروه های مورد مطالعه را دریافت کردند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه تعیین شدت بی اختیاری استرسی ادرار، شاخص نشت ادرار، فرم ثبت روزانه ادرار و فرم میزان نشت ادرار در آزمون پد بود. داده ها با استفاده از آزمونهای تی مستقل، تی زوجی، منویتنی و ویلکاکسون تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    تغییرات در میزان نشت ادرار در آزمون پد و شاخص نشت ادرار و شدت بیاختیاری استرسی ادرار 8 هفته بعد از درمان در هر دو گروه به طور معنی داری کاهش یافته بود (001/0p<). تغییرات در میزان نشت ادرار و شاخص نشت ادرار در گروه برنامه ی مداخله رفتاری به طور معنی داری بیشتر از گروه مخروطهای مهبلی بود (006/0p< و 025/0p<).
    نتیجه گیری
    در مقایسه ی کارآیی و هزینه و عوارض جانبی بین دو گروه، برنامه ی مداخلهای رفتاری نسبت به مخروطهای مهبلی برتری داشت و به عنوان درمان خط اول بی اختیاری استرسی ادرار خفیف تا متوسط پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: بی اختیاری استرسی ادرار، مخروطهای مهبلی، برنامه ی مداخله ای رفتاری
|
  • Sedighe Azhari, Leila Abrishami, Alireza Fadaee, Mohammad Taghi Shakeri Page 14
    Back ground and
    Objective
    There are different methods of labor induction That each of These have many complication. acupressure is one the natural method for labor induction. but only limited study has been done to evaluate it’s efficiency and safety. There fore this research aimed to determine the effect of acupressure on initiating labor in pregnant women with term gestation who where submitted to the hospitals and clinics of torbat – e - heydarie in 2006 – 2007.
    Material And Methods
    this study is a single blined randomized clinical trial on 99 pregnant woman with the gestational age 40-40 3.7week, bishop score 4 or less, without any evidence regular uterin contraction. There wasn’t any medical or obstetrical complications toword samples. At first sampling method was purposive and then divided randomly in to three groups: pressure, touch and routin cares. In pressure group, points of GB21, LI4, SP6 were pressed. In touch group, these point were just touched and third group was without any intervention.Three groups were followed up for initiating labor after 48 and 96 hours. To gather information we used forms based on interviews, observation and physical examination and record fetal movement chart. Data were analized by statistical tests such as chisqure kruskal wallis, Anova and Regression logistics tests. Through Spss software with confidence interval of 95%.
    Finding
    There was a significant increase in labor initiation ratio in acupressure group compare to touch group (p= 0/007) and routin group (p = 0/003). This difference has been significant in the First 48 hours and hasn’t beent significant in the second 48 hours. Conclusion and suggestion: the probability of labor initiation increase after the acupressure performance howerer more forther studies are recommended to improve it’s efficacy and safety.
  • Nastaran Razmjo, Mohadeseh Adeli, Fatemehtara, Saeed Ebrahimzadeh Page 24
    Background and
    Purpose
    The pain is a main problem of patients after cesarean section. There are some factors for post cesarean pain such as surgical wound, flatulence, abdominal distention, uterus contraction, psychological stress and anxiety. Early feeding would seem to be effective on these factors, so it would affect on post cesarean pain. There are a few papers about this problem and they have reported different results. So the aim of this paper was to detect: the effect of early feeding on post cesarean pain.
    Materials And Methods
    This study was a controlled trial. The research population was women delivered by cesarean section in Ommolbanin hospital. The samples consist of 82 women randomly assigned in two groups of study and control. The study group started oral fluids 4 hours after surgery, followed by regular diet after return of bowel sounds. The control group started oral fluids 12 hours after surgery then oral solid food was allowed after defication.The groups were compared about intensity, typical and location of pain at 4, 12,24,36,48 hours after surgery. Data was analyzed using chi-square, Fisher exact test, Kruskal walis test, t test and Mann Whitney.
    Results
    Results show that pain intensity 4 hours after surgery was similar in both groups (p=0.339). Pain intensity 12 hours after surgery was less in study group (p=0.010). Pain intensity 24, 36, 48 hours after surgery were less in study group (p=0.000). Pain typical at 4(p=0.991), 12(p=0.489), 24(p=0.451) and 36 hours after surgery (p=0.433) were similar in both groups. but a statistically significant difference was observed in pain typical 48 hours after surgery(p=0.017).pain location 4 and12 (p=1.000), 36(p=0.543) and 48 hours after surgery(p=0.846) were similar in both groups but a statistically significant difference was observed in pain location at 24 hours after surgery(p=0.048).
    Conclusion
    Early feeding was effective on post cesarean pain because it would seem to be affect on physical and psychological aspects of mother. Early feeding has beneficial effects especially on women’s perceived pain. According it is hoped that use of this method in surgical parts increase quantity and quality of care after cesarean section, increase mothers satisfaction, decrease pain intensity and improve the relationship between mother and infant.
  • Azam Fazel, Fatemeh Mohammadipour, Ali Jangjou, Habibollah Esmaeili Page 57
    Introduction
    Mostly after some of upper gastrointestinal surgery oral feeding is withheld until the return of gastrointestinal function and in this time, gastric decompression is done. Recently, usefulness of this method has been questioned because it appears that not nasogastric decompression causes earlier postoperative ileus resolution and decrease postoperative complications. The purpose of this study was to determine the effect of no nasogastric decompression on gastrointestinal function after operation of patients with obstructive jaundice.
    Materials And Methods
    In this clinical trial 40 patients who had been operated for obstructive jaundice were randomly divided into two groups. In experimental group (n=20) didn’t had nasogastric tube at all and in control group (n=20) gastric decompression had applied for three days after surgery. Gastrointestinal function were assessed and compared in two groups.
    Results
    Rates of nausea in 2nd (p<0.001) and 3rd (p<0.007) days after operation and the severity of it in 2nd (p<0.001) and 3rd (p<0.005) days was significantly increase. In experimental group, the time to return of bowel sounds (p<0.001) and first passage of flatus (p<0.007) were shorter.
    Conclusion
    Application of nasogastric tube after surgery can delay normal gastrointestinal function and has no obvious effects on preventing postoperative complications. On the contrary, it may increase the incidence and severity of postoperative nausea. Findings of this study suggest that routine placement of nasogastric tube after these operations is unnecessary.
  • Soheila Karbandi, Mojtaba Ghanbari Ghalesari, Jamil Esfahanizadeh Page 66
    Introduction
    The two-stage approach to measuring blood pressure has been widely accepted as the most accurate and reliable noninvasive method. But possible venous congestion induced with this method might result in inaccurate blood pressure reading. The aim of this study is comparison of two methods to determine most accurate approach.
    Materials And Methods
    52 patients in intensive care unit of open heart surgery was enrolled in this study. Study cases blood pressure was measured with mercury manometer and arm cuffs compatible with arm size, first by two-stage approach and at least after 3 minutes interval, using one-stage approach. Direct blood pressure consists of mean, systolic and diastolic blood pressure recorded immediately before noninvasive reading. Paired sample t test and Pearson correlation was used for data analysis.
    Results
    Mean bias for two two-stage approach was -4±7.49 (p<0.001) and for one-stage was -2.25±4.93 (p=0.002) in systolic pressure and in diastolic blood pressure the mean bias was 8.35±5.17 (p<0.001) for two-stage approach and 4.42±2.71 for one-stage approach (p<0.001). By contrast there was significant differences in accuracy of diastolic blood pressure reading of two methods (p<0.001).
    Conclusion
    two-stage and one-stage approach tend to underestimate direct systolic blood pressure while there are no statistical difference between two methods. Both of methods tend to overestimate diastolic blood pressure, but one-stage approach is more accurate. So with considering one-stage approach is more accurate, it is recommended to use this method as noninvasive method.
  • Azam Fazel, Fatemeh Mohammadipour, Ali Jangjou, Habibollah Esmaeili Page 74
    Introduction
    Life passing and hormonal changes, especially, estrogen declining in this period, leads to in some complications in three dimension: vasomotor, psychological, and physical. There were accomplished some efforts to decrease the complications of menopause. One of this ways is the regular aerobic exercise that, there hasn’t been any researches accomplished in Iran yet. So, this study was designed to determine effect of the regular aerobic exercises on Physical fitness level in post menopausal women.
    Materials And Methods
    This clinical experimental research was accomplished with 50 volunteer post- menopausal women were divided randomly into two groups. Physical fitness tests were used to assess physical fitness in both groups, both before and after 6 weeks. The study group participated in an exercise program, which was composed of sub-maximal aerobic exercises for a 6-week period 3 times a week. Data were analyzed by utilizing the independent t-test, Chi-square, Mann whitney, Wilcoxon, and two way ANOVA analysis tests.
    Results
    At the end of 6 weeks exercise period, when the two groups were compared after the exercise period, we found statistically significant differences in Vo2max, endurance, flexibility and balance parameters in the exercise group (p<0.05).
    Conclusion
    A regular and controlled exercise program of 6 weeks, with moderate-intensity, could be improved physical fitness in post menopausal women and increase their health. It is proposed that, an optimal diet and suitably vigorous activity are advisable for all women as they enter the postmenopausal phase of life.
  • Maryam Emdadifard, Mohammad Safarian, Hassan Doosti, Mohammataghi Shakeri, Mohammad Fazaeli, Zahra Abasalti Page 81
    Introduction
    Growth charts are widely used to monitor childhood growth. Racial differences necessitate using local growth charts. This study was designed to provide standardized growth curves of weight for northeast Iranian children, and compare them to the WHO reference.
    Materials And Methods
    A total of 67558 apparently healthy boys and girls aged 0 to 60 months recruited in July 2004 for 20 days from those attending community clinics for routine health checks. The selected cohort was an 11% sample of preschool boys and girls were born in Khorasan. Anthropometric measurements were done by trained health staff using WHO methodology. The LMSP method with maximum penalized likelihood, the Generalized Additive Model, the BCPE distribution, the AIC and GAIC (3) criterion, and the Worm plot and Q-tests as goodness of fit tests were used to construct the centile reference charts. Derived centiles were compared with WHO reference data.
    Results
    Sex-specific centile curves of weight for age of boys and girls aged from 0 to 60 months were derived recruiting a population of big khorasan province in the northeast of Iran. Among all age groups from birth to 60 months the median values of Iranian children were lower than corresponding values in WHO reference data. The differences were more dominated after the age of 24 months. Similarly, the weight curves of boys were higher than girls in all age groups.
    Conclusion
    Significant differences between growth patterns of Iranian children versus international ones necessitate using local and regional standards and growth charts. International norms may not properly recognize population at risk for growth problems in Iranian children and therefore they may be misleading for our healthcare system.
  • Karimi Monaghi H., Haresabadi M., Froghipor M., Zarifnegad Gh, Mazlom Sr, Lhany Page 82
    Background
    Multiple sclerosis (MS) is one of the most common chronic neurological diseases in young adults and like other chronic diseases affects different aspects and quality of patient's life. The present research attempted to investigate the effect of family-centered empowerment model on the quality of life (QOL) patient with multiple sclerosis.
    Methods
    The present clinical trial practical research is performed on 30 (test group) and 32 (control group) patient with M.S. The research tools included the questionnaires of demographic information, multiple sclerosis quality of life (MSQOL-54). After the collection of pre-test data, the family-centered empowerment model was implemented for patient and active member of family in test group according to its four steps (perception threat, problem solving, educational participation and evaluation). The post test was carried out 1.5 months after the intervention.
    Findings
    χ2 test showed that there was no significant difference between the test and control groups in terms of demographic characteristics (P=0.05). Also before intervention we observed no significant difference in the QOL of the patient both in general independent t-test. While, after the intervention, independent t-test showed a significant difference between the two groups in terms of the difference of means of MSQOL-54 dimension before and after the intervention. Also, the paired t-test showed a significant difference before and after the intervention in the test group in terms of the MSQOL-54 dimension (P=0.05).
    Conclusions
    Our findings showed that the family-centered empowerment model was effective on increasing the quality of life of patient with multiple sclerosi.
  • Feizzadeh Karigh B., Esmaeili H., Golmakani N., Arabipoor A., Khadem N Page 94
    Introduction
    This study's purpose was to compare the efficacy of the behavioral intervention program and vaginal cones on stress urinary incontinence.
    Material And Methods
    : In this single-blind randomized clinical trail 60 eligible women aged 25-65 years with stress urinary incontinence randomly divided in two groups, behavioral intervention program(n=30) and vaginal cones(n=30). Women in behavioral intervention instructed pelvic floor exercise and bladder control strategies. Women in vaginal cones group were allocated to using vaginal cones, women in both group were followed up every two week. They were treated for 8 week. The subjective changes in severity of SUI were measured using a Detection SUI Severity Questionnaire and leakage index and 3-day urinary dairy. The objective changes were measured using pad test. Data analyzed by statistic methods (chi-square, Mann-Whitney, t student test, paired t test, Wilcoxon test with spss software.
    Finding
    Characteristic of both study groups was comparable. 51 women who completed this study, 25 in vaginal cones group, 26 in behavioral intervention program. The changes in three parameters after 8 week intervention, leakage rate on pad test, leakage index, severity of SUI were statistically significant in both group(p<0/001). Changes in leakage rate on pad test, leakage index in behavioral intervention program were statistically significant higher than vaginal cones (p=0/006, p= 0/025). Severity of SUI wasnt significantly difference between two group after 8 week (p=0/08).
    Conclusion
    vaginal cones and Behavioral intervention program both are effective to treatment of mild to moderate SUI, in comparison of effectiveness, cost and side effects behavioral intervention program is superior to vaginal cones in treatment of mild to moderate stress urinary incontinence.