فهرست مطالب

Kerman University of Medical Sciences - Volume:9 Issue: 2, 2002

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:9 Issue: 2, 2002

  • 55 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1381/03/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پژوهشی
  • محمد خاکساری، سید محمدعلی سجادی، مهدی زینلی زاده، مسعود موسوی صفحات 60-67
    از آنجا که کلسیم به عنوان فاکتور مهمی در فعال شدن یاخته های دخیل در التهاب شناخته شده است، مهار کننده های کانال کلسیم ممکن است دارای فعالیت ضدالتهابی باشند. بدین منظور در پژوهش حاضر فعالیت ضدالتهابی دو مهار کننده کانال ولتاژی کلسیم یعنی وراپامیل و نیفدیپین بر روی التهاب مزمن ناشی از تزریق اجووانت فروند در پنجه موش صحرایی بررسی شد. مطالعه روی 5 گروه موش صحرایی بالغ نر انجام شد. التهاب مزمن با تزریق 0.1ml از محلول اجووانت کامل فروند (freund’s complete adjuvant: (FCA) به داخل کف پای چپ حیوان ایجاد و در روزهای صفر (بلافاصله قبل از تزریق)، 1، 2، 3، 4، 5، 6 و روزهای 7، 14، 21 و 28 خیز التهابی اندازه گیری شد. وراپامیل با دوز 25 و نیفدیپین با دوز 100μg/kg و ایبوپروفن با دوز 12mg/kg و دی متیل سولفوکسید DMSO) به عنوان حلال داروها(از روز هفتم پس از ایجاد التهاب (شروع مرحله مزمن) به روش خوراکی روزانه از طریق لوله های دهانی - معدی به حیوانات داده شد. میزان خیز التهابی با اندازه گیری تغییرات حجم پنجه در روزهای فوق و مقدار رنگ آبی ایوانزا (Evans blue) خارج عروقی در پنجه ملتهب در روز بیست و هشتم اندازه گیری شد. در گروه FCA حجم پنجه از روز اول افزایش یافت به طوری که میزان افزایش حجم در روز بیست و هشتم 0.8±0.5ml بود. این پاسخ التهابی به میزان 62.5 درصد به وسیله وراپامیل، به میزان 50 درصد توسط نیفدیپین و به میزان 60 درصد به وسیله ایبوپروفن مهار شد. در روز بیست و هشتم بین اثرات ناشی از داروهای فوق اختلاف معنی دار وجود نداشت. هیچ یک از داروهای مصرفی توان کاهش نشت آلبومین (بر اساس مقدار رنگ آبی ایوانزا خارج عروقی) ناشی از اجووانت را نداشتند. این نتایج پیشنهاد می کنند، که داروهای مهار کننده کانال کلسیم توان کاهش التهاب مزمن ناشی از اجووانت را داشته و اثر مهاری آنها قابل مقایسه با اثر ایبوپروفن است.
    کلیدواژگان: کانال کلسیم، وراپامیل، نیفدیپین، التهاب مزمن، اجووانت
  • مسعود پریرخ، محمد خسرو حامدزاده، فاطمه حسین نخعی، محمد تراشی صفحات 68-73
    به منظور تعیین تاثیر نوع سیلر بر روی ریزنشت پرکردگی های ریشه با حضور یا بدون حضور Tug-Back(T.B)، 70 دندان تک کاناله مورد استفاده قرار گرفت. پس از آماده سازی کانال ها با تکنیک Step-Back دندان ها به شش گروه به ترتیب زیر تقسیم شدند: 5 دندان به عنوان کنترل مثبت با تکنیک (LCT) lateral condensation با گوترپرکا و بدون سیلر پر شدند. 5 دندان به عنوان کنترل منفی که تمام قسمت ها از جمله ناحیه اپیکال فورامن با لاک ناخن پوشانیده شدند و بقیه در 4 گروه 15 عددی که در گروه اول با وجود TB با روش LCT با سیلر ZOE، در گروه دوم بدون وجود TB با روش LCT و با سیلر ZOE، در گروه سوم با وجود TB با روش LCT و سیلر رات و در گروه چهارم بدون حضور TB و با سیلر رات پر شدند. سپس دندان ها در جوهر پلیکان به مدت 72 ساعت قرار داده شد. آن گاه در جهت محور طولی به دو نیمه گردیدند. میزان نفوذ رنگ با استفاده از استریومیکروسکوپ مورد سنجش قرار گرفت. نتایج نشان داد در هر دو حالت با TB و بدون TB، نوع سیلر تاثیری بر میزان ریزنشت اپیکالی ندارد.
    کلیدواژگان: ریزنشت، Tug، Back، سیلر، پر کردن کانال
  • ناهید افتخاری، مژگان فروتن صفحات 74-78
    در این مطالعه که از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی (Randomized clinical trial) می باشد، 200 زن مراجعه کننده به زایشگاه نیک نفس کرمان در فاصله زمانی آذرماه 1376 تا اردیبهشت 1377 به طور تصادفی به دو گروه صد نفری تقسیم و تحت عمل جراحی سزارین قرار گرفتند. در گروه مورد دو لایه صفاق جداری و احشایی باز نگه داشته شد در حالیکه در گروه کنترل این دو لایه با نخ قابل جذب تاخیری بسته شد. دو گروه از نظر متغیرهای سن، تعداد حاملگی و زایمان، سن حاملگی، علت سزارین، نوع بیهوشی، نوع برش شکمی، دریافت آنتی بیوتیک، پروفیلاکسی و انجام توبکتومی حین عمل سزارین با هم اختلاف معنی داری نداشتند (P>0.05). میانگین طول مدت عمل در گروه مورد (با صفاق باز) 36±5.7 دقیقه و در گروه کنترل 42±7.9 دقیقه بود. شدت درد در گروه مورد کمتر از گروه کنترل و میانگین طول مدت صدای بازگشت روده ها در گروه مورد و کنترل به ترتیب 7.4±2 و 8.8 ±2.7 ساعت بود. در مجموع مدت عمل جراحی، شدت درد و طول مدت صدای بازگشت روده در دو گروه با هم اختلاف معنی داری داشت (P<0.01). با توجه به نتایج، بستن استاندارد صفاق در مقایسه با باز نگه داشتن آن ضروری به نظر نمی رسد و باز نگه داشتن صفاق موجب پیدایش عوارض در بیماران نمی شود.
    کلیدواژگان: سزارین، دوختن صفاق، بازگذاشتن صفاق
  • جمیله عطاپور، محمدرضا شکیبی، قدرت الله رجبی زاده، معصومه ساروته ریگی صفحات 79-85
    افسردگی یکی از مشکلات اساسی در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید می باشد. در مطالعات انجام شده ارتباط بین افسردگی و میزان ناتوانی در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید و بالاتر بودن میزان افسردگی در این بیماران نسبت به جمعیت عمومی به اثبات رسیده است. این مطالعه مقطعی آینده نگر به منظور تعیین ارتباط بین افسردگی و میزان ناتوانی در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید شهر کرمان طراحی شد. نمونه ها به صورت متوالی در درمانگاه روماتولوژی خصوصی جمع آوری شدند. مدل های آنالیز رگرسیون لجستیک نشان داد که در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید افسردگی یک عامل خطر در بروز ناتوانی P=0.009) و (OR=6.8 و همچنین ناتوانی یک عامل خطر در بروز افسردگی P=0.007) و (OR=7.2 می باشد. بر اساس یافته های این پژوهش، در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید ارتباط متقابل بین افسردگی و میزان ناتوانی وجود دارد و هر کدام از این عوامل عامل خطری برای بروز دیگری محسوب می شود.
    کلیدواژگان: افسردگی، ناتوانی، آرتریت روماتوئید
  • صدیف درویش مقدم، محمد جواد زاهدی صفحات 86-92
    شناخت پزشکان از هلیکوباکترپیلوری و همراهی آن با زخم معده سیر طبیعی این بیماری مزمن را تغییر داده، به طوری که ریشه کنی این باکتری در سال های اخیر موجب کاهش چشمگیر عود زخم و عوارض آن گردیده است. هدف از این مطالعه مقطعی، بررسی سطح آگاهی، نگرش و عملکرد پزشکان عمومی و متخصصین داخلی شهرستان کرمان از هلیکوباکترپیلوری، ارتباط آن با زخم پپتیک و شیوه های تشخیصی - درمانی آن بود. بدین منظور، 206 پزشک شاغل 179) پزشک عمومی، 27 متخصص داخلی(به وسیله پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج داده ها به شرح زیر استخراج گردید. میانگین سن پزشکان عمومی 35.7 ±10.3 سال و میانگین سن متخصصین داخلی 42.7±8.5 سال بود. پاسخ صحیح پزشکان عمومی به سوالات دانش، نگرش و عملکرد به ترتیب 45.8، 25.4 و 34.6 درصد و پاسخ صحیح متخصصین داخلی 81.5، 70 و 74 درصد بود. در بین عوامل ایجاد زخم، 49.2 درصد پزشکان عمومی و 81.5 درصد متخصصین از نقش هلیکوباکترپیلوری)به میزان بیش از (%50 آگاهی داشتند. همچنین 40.2 درصد پزشکان عمومی و 81.5 درصد متخصصین از بین بردن این باکتری را در زمینه درمان زخم پپتیک ضروری می دانستند. پزشکان متخصص در 77.8 درصد موارد اقدام به درمان ریشه کنی استاندارد می کردند، در حالی که تنها 8.9 درصد پزشکان عمومی این شیوه درمان را به کار می بردند و 53.7 درصد آنان بیماران را به متخصصین ارجاع می دادند. میانگین امتیاز کلی پزشکان عمومی 16.4±2 و از آن متخصصین 33.8±1.9 از مجموع 40 امتیاز بود. با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین دانش - نگرش و دانش- عملکرد پزشکان عمومی همبستگی ضعیف و مستقیم r=0.20) و (r=0.12 و در مورد متخصصین همبستگی متوسط و مستقیم r=0.35) و (r=0.46 وجود داشت. نتایج این مطالعه بیانگر آن است که بکارگیری تدابیر تشخیصی و درمانی در مورد هلیکوباکترپیلوری در زخم پپتیک نیازمند توجه بیشتر بوده و برگزاری دوره های آموزشی مناسب را به ویژه جهت پزشکان عمومی توصیه می نماید.
    کلیدواژگان: رخم پپتیک، هلیوکوباکترپیلوری، پزشکان عمومی، متخصصین داخلی، دانش، نگرش، عملکرد
  • زهرا جلیلی، سقراط فقیه زاده، علیرضا حیدرنیا، محمد مهدی هزاوه ایی، سید مهدی سادات هاشمی صفحات 93-101
    در کودکان به علت رشد سریع و افزایش حجم خون، برای حفظ غلظت هموگلوبین نیاز به آهن افزایش می یابد. این در حالی است که دریافت آهن از راه تغذیه ناچیز و روش های تطبیقی مقابله با کمبود آهن محدود می باشد. بنابراین جای شگفتی نیست که فقر آهن تغذیه ای بیشترین شیوع را در شیرخواران و کودکان دارد. این موضوع نه تنها برای کنترل و درمان بیمار، بلکه برای برنامه ریزی جهت اصلاح تغذیه کودکان اهمیت زیادی دارد. مادران به عنوان محور خانواده مسوولیت انتخاب نوع و سایر رفتارهای بهداشتی در مورد تغذیه کودکان را به عهده دارند و از طریق اصلاح رفتار آنان سلامت نسل حال و آینده تضمین می گردد. در این مطالعه الگوی آموزشی پرسید جهت تعیین آگاهی، نگرش و رفتارهای موثر مادران در مورد کم خونی کودکانشان به کار گرفته شده است و در آن رفتارهای پیشگیری کننده 160 مادر در زمینه کم خونی فقر آهن کودکانشان بررسی شده است. ابزار و تحلیل اطلاعات بر اساس الگوی پرسید با استفاده از روش های آماری تحلیل مسیری تدوین گردیده است. نتایج مطالعه نشان داد که متغیرهای دانش، نگرش، توصیه دیگران برای تغذیه کودک، داشتن وقت کافی برای شرکت در کلاس، دسترسی به قطره آهن و داشتن بنیه اقتصادی (اجزای الگوی پرسید) اثر مستقیم معنی داری بر رفتار پیشگیری از فقر آهن کودکان داشته، و همچنین رفتارهای پیشگیری کننده، اثر مستقیم معنی داری بر متغیر کم خونی دارند. نهایتا در این مطالعه مشخص گردید که عوامل مستعد کننده، قادر کننده و تقویت کننده الگوی پرسید، پیش بینی کننده های رفتارهای پیشگیری از کم خونی فقر آهن می باشند.
    کلیدواژگان: الگوی پرسید، کم خونی فقر آهن، کودکان 5، 1 ساله، تحلیل مسیری
  • مقالات موردی
  • علی اصغر کتابچی صفحات 102-105
    تومورهای خوش خیم نسوج مجاور بیضه نادر می باشند و انواع گزارش شده آن تاکنون به ترتیب شیوع عبارت از تومور آدنوماتوئید، لیومیوما و سیست آدنوما پاپیلیفروز می باشد. این گزارش دو نمونه جدید از تومور آدنوماتوئید اپیدیدیم در دو مرد 43 ساله و 25 ساله می باشد که با علایم درد و احساس توده در بیضه ها مراجعه نموده بودند. تشخیص بر اساس معاینات بالینی و سونوگرافی انجام شد و بعد از تایید ارزیابی پاتولوژی در حین عمل، نمونه تومورها به طور ساده حذف گردیدند.
    کلیدواژگان: اپیدیدیم، تومور آدنوماتوئید، تومورهای مجاور بیضه
  • بهناز بصیری، مریم شکوهی صفحات 106-109
    بک ویت (Beckwith) و ویدمن (Wiedemann) برای اولین بار سندرمی را توصیف کردند که شامل بزرگی زبان، بزرگی جثه و فتق نافی بود. امروزه مجموعه علایم مذکور بعلاوه بزرگی احشا، کوچکی خفیف دور سر (mild microcephaly)، اومفالوسل، خال شعله شمعی (nevus flammeus) در ناحیه پیشانی، یک چین مشخص در گوش، پرخونی و قند خون پایین و مقاوم به درمان در دوران نوزادی تحت عنوان سندرم بک ویت - ویدمن نامیده می شود. بیمار مورد گزارش نوزاد دختری با جثه و زبان بزرگ، شیار مشخص در نرمه گوش ها، فتق نافی، چین زیر پلکی، خال شعله شمعی روی پیشانی و قند خون پایین و مقاوم به درمان و پولی سیتمی (polycythemia) بود. نوزاد در ابتدا به دلیل قند خون پایین با سرم قندی تحت درمان قرار گرفت. سپس در روز سوم پذیرش با علایم بی حالی و تشنج و با شک به سپتی سمی تحت درمان با آنتی بیوتیک قرار گرفت. در آزمایشات انجام شده، علاوه بر قند خون پایین، در کشت خون و ترشحات چشم و مایع مغزی نخاعی E.coli گزارش شد. نهایتا نوزاد در تابلوی یک سپتی سمی گرم منفی فوت شد.
    کلیدواژگان: سندرم بک ویت، ویدمن، کاهش قند خون، بزرگی جثه، زبان بزرگ
  • صفرعلی طالاری، فخرالدین صدر، مهندس عباس درودگر، محسن اربابی صفحات 110-113
    لارو لوسیلیا سریکاتا یکی از عوامل میازیس است که به صورت اکتوپارازیت اجباری در حیوانات و به ندرت در انسان ایجاد میاز اختیاری می کند. در این مقاله، یک مورد میاز ناشی از لارو لوسیلیاسریکاتا معرفی می گردد. بیمار معرفی شده مردی است 26 ساله با سابقه 12 سال اعتیاد به مواد مخدر، که از سه سال پیش تاکنون هرویین تزریق می کرده است. نامبرده متعاقب تزریق مقدار نامعلومی هرویین دچار آنسفالوپاتی هیپوکسیک و از بین رفتن سطح هوشیاری شده و در حالت کوما به بیمارستان منتقل و تحت درمان قرار گرفت. در آزمایشات به عمل آمده تست HCV مثبت و تست های HBSAg و HIV منفی گزارش گردید و LFT، ESR، CBC تغییر محسوسی نداشتند. از زخم ایجاد شده در دست چپ بیمار که در اثر تزریق مکرر مواد مخدر به وجود آمده بود، کشت به عمل آمد و استافیلوکوک اورئوس ایزوله شد. همچنین 38 لارو زنده در سن سه از زخم جمع آوری و در شرایط مناسب از مرحله لاروی و شفیرگی به مگس بالغ تبدیل شدند. پس از مشاهده خصوصیات مرفولوژی لارو و مگس، نمونه جدا شده لوسیلیا سریکاتا تشخیص داده شد. با توجه به وجود بیمار فوق و مشاهده لارو مگس لوسیلیاسریکاتا در منطقه کاشان توصیه می شود که پزشکان با مشاهده علایم بالینی، مشابه، بیماران را جهت بررسی بیشتر و تشخیص این انگل به آزمایشگاه ارجاع دهند.
    کلیدواژگان: لوسیلیا سریکاتا، میازیس
|
  • Khaksari M., Sajadi Ma, Zeynalyzadeh M., Moosavi M Pages 60-67
    Calcium mobilization is known to be an important factor in the activation of cells involved in inflammation, so, calcium-channel antagonists are be expected to exhibit anti-inflammatory activity. In the present study, we evaluated the anti-inflammatory effects of two calcium channel blockers, verapamil an nifedipine on adjuvant induced chronic inflammation in rat paw. Sixty adult male rats were divided into 5 groups. Chronic paw edema was induced by intraplantar injection of 0.1ml of Freund’s complete adjuvant (FCA). Inflammatory edema measured in 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 14, 21 and 28 days after adjuvant inoculation. Verapamil (25 µg/kg), nifedipine (100 µg/kg), ibuprofen (12 mg/kg) with DMSO (Dimethyl sulphoxide) were given to animals daily through intragastric device from day 7 after adjuvant injection. Assessment of edema proformed by calculation of volume changes and by extravasation of Evans blue (E.B.) in the test groups compared to the control. FCA caused a remarkable increase in paw edema (0.8±0.05ml) after 28 days. Verapamil significantly reduced the paw edema (62.5%) at day 28. A marked inhibition was induced by nifedipine (50%) and ibuprofen (60%). No significant differences were found between inhibitory effects of ibuprofen and other drugs. Non of the drugs have any effect on the extravasation of E.B. These data suggest that calcium channel blockers, inhibit adjuvant induced chronic inflammation in rats and these effects are comparable to that of ibuprofen.
  • Parirokh M., Hamedzadeh M.Kh, Hossein Nakhaei F., Tarashi M Pages 68-73
    In order to determine the effect of root canal sealer on microleakage of obturated root canals by lateral condensation technique (LCT) with and without tug-back (TB), seventy extracted single root canal teeth were examined. After preparation of root canal with step-back technique, teeth were divided to six groups as follows: 5 teeth as positive control group that obturated by LCT with gutta-perch without sealer. 5 teeth as negative control group in which entire root surfaces and apical foramen coated with nail varnish, and four experimental groups (Each group consisted of 15 teeth). Group I ZOE with TB, group II ZOE without TB, group III Roth sealer with TB, and group IV Roth sealer without TB. Then the teeth were immersed in Pelikan ink for 72 hours and weparated in two pieces through vertical long axis. Stereomicroscope observation showed that TB groups (I&III) have statistically less microleakage than non TB groups (II&IV) (P<0.0001). There was no significant differences between two TB groups. Results also showed no relationship between root canal sealer and apical leakage with and without TB in both type of sealers.
  • Eftekhari N., Forotan M Pages 74-78
    In this randomized clinical trial 200 pregnant women referred to Niknafs maternity center from November 1997 to May 1998 were divided into two groups and underwent cesarean section. In the first group (control) the parietal and visceral peritoneum were approximated with delayed absorbable material whereas in the second group (case) the parietal and visceral peritoneum were left open. The mean age of the patients was 27.5±5.5. There was no significant difference between the two groups with regard to the age, parity, gravidity, gestational age, indication for surgery, the type of anesthesia, incision type, administration of antibiotics and accompanied tubectomy (P>0.05). The mean time for the procedure was 36±5.7 and 42±7.9 minutes in the case and control group, respectively. The severity of postoperative pain was lower in the case group as compared with the control group. There were significant differences regarding the postoperative pain, the time of procedure and the mean time for the return of bowel sound movements between the two groups. It is concluded that non closure of the peritoneum is associated with lower rate of morbidity and it seems to be more beneficial.
  • Atapoor J., Shakibi Mr, Rajabizadeh Gh, Sarotehrigi M Pages 79-85
    Depression is an important problem among persons with rheumatoid arthritis (RA). It appears to be more prevalent among persons with RA than in the general population. Moreover studies of individuals with RA have demonstrated cross-sectional relationships between depression and disability of RA patients. To examine the relationship between disability and depression in RA patients in Kerman a prospective cross sectional study with concecutive sampling in private rheumatology clinic was designed. Logestic regression models showed that depression is the risk factor for disability (Odds Ratio=OR=6.8 P=0.009) and for the depression (OR=7.2 P=0.007). The findings determined that disability and depression are interrelated, each of them is a risk factor for other.
  • Darvish Moghaddam S., Zahedi Mj Pages 86-92
    Physicians’ awareness about Helicobacter pylori association with peptic ulcer disease (PUD) has changed the natural course of this prolonged disease. Eradication of this organism has declined the incidence of complications and recurrence of PUD significantly in recent years. The aim of this cross sectional study was to evaluate the level of knowledge, attitude and practice (KAP) of general practitioners (GPs) and internal medicine specialists (IMS) about H.pylori, its relationship to peptic ulcer and he management. The study was conducted on 206 practicing clinicians (179 GP, 27 IMS) by using a self administered questionnaire. The data were analyzed with following results. The mean age for GPs was 35.7±10.3 years and that of IMS’s was 42.7±8.5. Correct rate in KAP domains for GPs was 45.8, 25.4%, 34.6% respectively as it was 81.5%, 70% and 74% for IMS. Regarding the causes of PUD, 49.2% of GPs and 81.5% of IMS believed in more than 50% role for H.pylori. 40.2% of GPs and 81.5% of IMS pointed at the necessity for treatment of H.pylori infection, however 77.8% of IMS and 8.9% of GPs treated the cases by a standard eradication therapy. 53.7% of GPs referred the patients to specialists. From a maximum of 40 scores, the average score for GPs was 16.4±2 whereas for IMS it was 33.8±1.9. By using Pearson correlation there was a direct but weak correlation between knowledge-attitud (r=0.20) and knowledge-practice (r=0.12) for GPs. These figures for IMS were r=0.35 and r=0.46 respectively. The results of this study indicate that appropriate management of H.pylori in PUD by physician is inadequate and it needs educational attention especially for GPs.
  • Jalili Z., Faghih Zadeh S., Heydarnia Ar, Hazaveei Mm, Sadat Hashemi Sm Pages 93-101
    The requirement of iron increased in growing children due to accelerating rate of growth. However nutritional iron intake and capacity to adopt iron deficiency are limited. It is not surprising then, that iron deficiency is most common in infants and children. Therefore iron deficiency aneamia (IDA) is a topic of importance, not only for the management of individual patients but also for necessary public health measures to improve the diet of the population as a whole. Mothers should especially be educated to improve better diet health behaviors for their children. The present study was carried out to survey 160 mothers’ knowledge, attiude and practice towards iron deficiency anemia and their preventive behaviour against this problem in their children by using precede model. Analysis of data was done with precede model by path analysis method. Results indicated that the following variables had direct significant effects on mother’s preventive behaviors: Mothers’ knowledge, attitude, diet advice from relatives and friends, Willingness to participate in relevant classes, availability of ferrus sulfate drop and the financial ability of the family. Moreover, mothers’ preventive behavior had direct significant affect on variable of anemia. Finally, the study indicate that PRECEDE model (Predisposing, Enabling and Reinforcing factors) could be used to predict preventive behavior of IDA.
  • Ketabchi Aa Pages 102-105
    The benign tumors of paratesticular tissues are uncommon and their frequency rating is as follows: adenomatoid tumor, leiomyoma and papilliferous cystadenoma. This paper reports two new cases of epididymal adenomatoid tumor in 43 and 25 years old males presented with testicular pain and a mass in their testes. Diagnosis was achieved through physical examination and sonography with confirmed pathological examination. A simple tumorectomy was performed for both cases.
  • Basiri B., Shokoohi M Pages 106-109
    Beckwith and Wiedemann for the first time described a syndrome characterized by macroglossia, macrosomia and omphalocele. Nowadays in addition to the above symptoms, visceromegaly, mild microcephaly, facial nevus flammeus, earlobe crease, persistent neonatal hypoglycemia, and polycythemia are also considered various manifestations of Beckwith-Wiedemann syndrome. This study reports a female neonate with macrosomia, macroglossia, earlobe crease, exomphalus, infraorbital crease, facial nevus flammeus, persistent hypoglycemia and polycythemia. The patient was first treated for hypoglycemia. Two days later she was lethargic and had convulsions. The patient was suspected to have septicemia and was treated with antibiotic. Laboratory findings include hypoglycemia, and cultures results were positive for E.coli in CSF, blood and ophthalmal discharge. Eventually the patient died due to gram-negative septicemia.
  • Talari Sa, Sadr F., Dorudgar A., Arbabii M Pages 110-113
    Lucilia sericata larva is an obligatory parasite which causes myiasis in animals and rarely in humans as an ectoparasite. It belongs to the family of arthropoda and has many forms including egg, larva, nymph and adult. Infestation in humans and sheep occurs in wounds, mouth, ear, eye and nose. Infestation with this parasite causes itching, pain, inflammation, erythema, eosinophilia and secondary bacterial infection. This study introduces a case of myiasis caused by lucilia sericata larva of the left hand wound in shahid Beheshti hospital, Kashan, 2000. The case is a 36 year-old man, with 12 years history of addiction to opium, living in Kashan, which has had heroin injections since 3 years ego. After an overdose he was referred to Shahid Beheshti hospital in Kashan with signs of hypoxic encephalopathy, decreasing mental alertness and coma. He was diagnosed as HBsAg, HIV negative and HCV positive. Liver function tests LFT, CBC, ESR were normal however staph aureus was isolated from his wound. Also, a total of 38 alive larvae in stage 3 were removed from his wound. The larvae in laboratory changed to adult forms and adult flys proved to be lucilia sericata. Considering the above report, and observation of lucilia sericata in Kashan, it is recommended that attending physicians, who observe similar clinical signs, refer the patients to the laboratory for further evaluation and possible diagnosis of this parasite.