فهرست مطالب

توسعه سازمانی پلیس - سال ششم شماره 3 (پیاپی 24، امرداد و شهریور 1388)

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال ششم شماره 3 (پیاپی 24، امرداد و شهریور 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/05/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهدی جواهری کامل صفحه 7
    یکی از مهم ترین خصیصه های هر سازمان برای کار در شرایط متغیر امروزی، داشتن افرادی است که مایلند در تغییرات موفقیت آمیز سازمان، بدون وجود الزامات رسمی شغل، مشارکت داشته باشند. رفتارهایی که از انتظارات رسمی نقش فراتر رفته و برای بقاء سازمان خیلی مهم و حتی ضروری هستند و به عنوان رفتارهای شهروندی سازمانی تعریف شده اند. رفتار شهروندی سازمانی از جمله عوامل مهمی است که در تعالی سازمان نقش مهمی را برعهده دارد. زمینه های بروز رفتار شهروندی سازمانی نیازمند ریشه ها و پشتوانه های قوی می باشد که باعث بروز چنین رفتاری از سوی کارکنان می گردد. در صورتی که بتوان ریشه های رفتار شهروندی را تقویت کرد، این رفتار، شکوفایی و تعالی را در پی خواهد داشت.
    در این مقاله سعی شده با استفاده از الگوی توسعه یافته مبادله اجتماعی رفتارهای شهروندی سازمانی، به بررسی رابطه بین عدالت سازمانی، رابطه رهبر- عضو، اعتماد به سرپرست، توانمندسازی روان شناختی و رفتارهای شهروندی سازمانی پرداخته شود. در ایجاد این الگو دو ویژگی بافت اجتماعی که کارکنان در آن کار می کنند مورد بررسی قرار می گیرد: عدالت و کیفیت رابطه بین شخصی (رابطه رهبر- عضو).
    عدالت (عدالت درک شده) و کیفیت رابطه، کارکنانی را با ظرفیت روان شناختی ارائه می کند که با کاهش ریسک (اعتماد به سرپرست) مرتبط با انجام رفتارهای عمومی و توسط انگیزش کارکنان (از طریق توانمندسازی روان شناختی) در رفتارهای شهروندی سازمانی مشارکت می کنند.
    نتایج این مقاله نشان می دهد که ادراک کارکنان از عدالت به طور مثبتی با اعتماد به سرپرست و توانمندسازی روان شناختی رابطه دارد. ادراکات کارکنان از رابطه رهبر- عضو نیز به طور مثبتی با اعتماد به سرپرست و توانمندسازی روان شناختی رابطه دارد. هم چنین اعتماد به سرپرست و توانمندسازی روان شناختی به طور مثبتی با رفتارهای شهروندی سازمانی ارتباط دارد.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، عدالت سازمانی، اعتماد، توانمندسازی روان شناختی
  • داود کریمی صفحه 25
    یکی از عواملی که در عملکرد شغلی نیرو های پلیس تاثیر زیادی دارد شخصیت و ویژگی های مربوط به شخصیت است. نظریه پردازان مربوط به شخصیت پنج ویژگی را به عنوان عوامل اصلی شخصیت یاد می کنند که عبارتند از: برون گرایی، وجدان کاری، ثبات هیجانی، توافق، سازگاری. از بین این پنج عامل وجدان کاری بیشترین رابطه را با عملکرد شغلی دارد، هر چند برون گرایی و ثبات هیجانی نیز باعث می شود نیرو های پلیس عملکرد شغلی بهتری داشته باشند اما تحقیقات گوناگون نشان داده اند که دو ویژگی توافق و سازگاری رابطه چندانی با عملکرد شغلی کارکنان ندارد. ویژگی های دیگری نیز وجود دارند که در عملکرد شغلی نیرو های پلیس تاثیرگذار است که می توان از بین آن ها به کنترل هیجان، ابراز هیجان، انسجام گروهی، مستقل بودن و جهت گیری واقع گرایانه اشاره کرد. با توجه به این نکته ها سازمان های پلیس اگر هنگام انتخاب نیرو های خود به این مساله هم توجه داشته باشند که نیروها را از نظر ویژگی های روانی و شخصیتی مورد ارزیابی قرار دهند و آن هایی را انتخاب کنند که دارای ویژگی هایی هستند که تحقیقات گوناگون نشان داده برای یک پلیس خوب بودن مورد نیاز است قطعا سازمان های پلیس، کارآیی و تاثیرگذاری فراوانی خواهند داشت.
    کلیدواژگان: شخصیت، برون گرایی، وجدان کاری، ثبات هیجانی، توافق، سازگاری، عملکرد شغلی
  • مجتبی برومند، مریم رنجبری صفحه 41
    نوآوری به عنوان عامل مهم و حیاتی برای سازمان ها به منظور ایجاد ارزش و مزیت رقابتی پایدار در محیط پیچیده و متغیر امروزی می باشد. سازمان ها با نوآوری بیشتر، در پاسخ به محیط های متغیر و ایجاد و توسعه قابلیت های جدیدی که به آن ها اجازه دهد به عملکرد بهتری برسند موفق تر خواهند بود. ابتکارات و اقدامات نوآوری به طور زیادی به دانش، تخصص و تعهد کارکنان به عنوان درون دادهای فرایند ایجاد ارزش وابسته است. دانش و شایستگی های منابع انسانی به عنوان دارایی های باارزش برای سازمان ها می باشد. اقدامات منابع انسانی ابزار و شیوه های اصلی هستند که توسط آن ها سازمان ها می توانند مهارت ها، نگرش ها و رفتار افراد را برای انجام کارهایشان و رسیدن به اهداف سازمانی موجود مورد تاثیر قراردهند. در این مقاله سعی شده است که نقش ظرفیت مدیریت دانش در رابطه با اقدامات راهبردی مدیریت منابع انسانی و عملکرد نوآوری از دیدگاه مبتنی بر دانش مورد بررسی قرار گیرد.
    نتایج این مقاله نشان می دهد که اقدامات راهبردی مدیریت منابع انسانی به طور مثبتی با عملکرد نوآوری مرتبط است. هم چنین اقدامات راهبردی مدیریت منابع انسانی به طور مثبتی با ظرفیت مدیریت دانش رابطه دارد. اقدامات راهبردی مدیریت منابع انسانی برای انگیزش تمایل کارکنان به منظور کسب، تسهیم و کاربرد دانش در سازمان ها مفید و سودمند هستند. اقدامات راهبردی مناسب مدیریت منابع انسانی می تواند توسعه محیط سازمانی کمک کننده به فعالیت های مدیریت دانش را حمایت و ارتقاء دهد. هم چنین ظرفیت مدیریت دانش در ابعاد کسب، تسهیم و کاربرد، کمک مثبت زیادی به عملکرد نوآوری سازمان می کند. ظرفیت مدیریت دانش بر رابطه بین اقدامات راهبردی مدیریت منابع انسانی و عملکرد نوآوری نیز تاثیر می گذارد.
    کلیدواژگان: تحقیقات پلیس، مدیریت دانش، سبک تفکر، تکنولوژی اطلاعات
  • روح الله تولایی صفحه 55
    این مقاله به منظور معرفی و تبیین مفهوم راهبرد اقیانوس آبی و بررسی نقش آن در تغییر و تحول راهبردی سازمان ها انجام شده است. این مقاله از نوع تحقیقات کاربردی بوده و روش انجام آن توصیفی-تحلیلی و مطالعات کتابخانه ای می باشد. هم چنین ابزار گردآوری اطلاعات از طریق فیش برداری بوده است.
    در مفهوم راهبرد اقیانوس آبی، حوزه های کاری و خدماتی سازمان ها به دو اقیانوس تشبیه شده است: اقیانوس های آبی و اقیانوس های قرمز. اقیانوس های قرمز در واقع حوزه های شناخته شده و نماد کلیه صنایع و خدماتی هستند که امروزه موجود بوده و سازمان ها در آن به رقابت می پردازند. اقیانوس های آبی نیز در واقع فضاهای شناخته نشده حوزه های کاری و خدماتی هستند و نماد کلیه حوزه هایی می باشند که در حال حاضر وجود ندارند. امروزه راهبردی که سازمان را به سمت اقیانوس آبی رهنمون می سازد، راهبرد های سنتی همانند توسعه محصول و خدمات (اعم از خدمات انتظامی، شهری و...)، تنوع همگون، توسعه حوزه های کاری و خدماتی، رسوخ در دیگر حوزه های کاری و خدماتی، مشارکت، کاهش هزینه و واگذاری نبوده، بلکه نوآوری ارزش آفرین به عنوان یک راهبرد است که با اتخاذ آن هزینه ها کاهش پیدا کرده و هم زمان نیز برای ذی نفعان سازمان ارزش بیشتری ایجاد می شود. از این رو راهبرد اقیانوس آبی عمدتا به «نوآوری ارزش» تکیه داشته و زمانی تحقق می یابد که یک کسب وکار به طور هم زمان برای خود و مشتریانش ارزش های جدیدی را ایجاد نماید.
    کلیدواژگان: راهبرد اقیانوس آبی، مدیریت راهبردی، راهبرد، نوآوری ارزش آفرین
  • علیرضا غلامی صفحه 79
    کیفیت زندگی کاری(QWL) از جمله مباحثی است که سال های متمادی از جوانب مختلف مورد بحث، و مطالعه قرار گرفته است و هنوز هم در خصوص مصادیق بارز آن اختلاف نظر های بسیاری وجود دارد. این در حالی است که در برخی موارد بسیاری از موضوعات در برهه هایی از زمان اهمیت خاصی پیدا کرده و نیاز به استفاده کارآمد تر از آن ها بیش از پیش احساس می شود. در این مقاله سعی شده است تا با رویکردی جامع به بررسی و مطالعه تئوری های مدیریتی ارتقاء کیفیت زندگی کاری پرداخته شود. کیفیت زندگی کاری باعث تحقق، تصمیم گیری مشارکتی، امنیت شغلی، بهبود شرایط و محیط کاری، احساس مالکیت و خودگردانی، ایجاد فرصت پیشرفت شغلی، قدرشناسی از کار و توسعه و غنی سازی شغلی، ارضای نیازهای خودشکوفایی افراد و ایجاد انگیزه برای ماندگاری در سازمان می شود.هدف از این امر تلاش در جهت دستیابی به ابزار و روش های کارآمد برای تجزیه و تحلیل و بررسی ابعاد مختلف مربوط به کیفیت زندگی کاری و تعیین راهبردهای مناسب برای ارتقای آن و در نهایت ارتقای بهره وری فردی و سازمانی است. با عنایت به شرایط موجود، اگر بتوان به راه حلی مناسب در این زمینه دست یابیم که هم منافع سازمان و هم منافع کارکنان را تامین نماید، رابطه ای برد - برد بوجود خواهد آمد و این امر اهداف سازمان و کارکنان را در جهتی قرار می دهد که می تواند زمینه ساز تحول در سایر سازمان ها و محیط های کاری گردد.
    با توجه به تحولات جهانی، مصوبات سازمان بین المللی کار ILOو در نهایت قانون چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور که بر پیاده سازی مفاهیم کار شایسته تاکید می کنند و هم چنین وجود رابطه بسیار نزدیکی که مفاهیم کار شایسته وکیفیت زندگی کاری با هم دارند به این موضوع نیز پرداخته شده است. در این مقاله راه های عملیاتی شدن و پیاده سازی این مفاهیم و ارتقای بهره وری فردی و سازمانی و افزایش سطح رفاه و میزان رضایت مندی کارکنان اشاره شده است.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، کار شایسته، زندگی کاری، نقش متعادل کار، بهره وری فردی و سازمانی
  • محمد عسگریان صفحه 101
    فرهنگ سازمانی، الگویی مشترک و نسبتا پایدار از ارزش ها، باورها، و اعتقادات اساسی در یک سازمان است بنابراین می توان گفت انجام هر گونه تغییر و تحول بنیادی در سازمان تنها از طریق شناخت فرهنگ آن سازمان امکان پذیر می باشد. هدف ازتبیین فرهنگ سازمانی شناساندن آن به افراد سازمان و ایجاد راه کار های مناسب برای حل مشکلات درون و برون سازمان می باشد. لذا دراین مقاله به مفهوم شناسی فرهنگ سازمانی پرداخته شده است و فرهنگ از دیدگاه های مختلف تعریف و به ابعاد، انواع، ویژگی ها، سطوح و نقشی که فرهنگ در سازمان ایفاء می کند و آثاری که فرهنگ در سازمان می تواند داشته باشد پرداخته شده است. در این مقاله با نگاه مثبت بر فرهنگ سازمانی، آن مفهومی از فرهنگ مد نظر می باشد که سازمان ها در پی تثبیت آن هستند، و در قالب مکتوب و نانوشته به دنبال آن می باشند. این مقاله در پرداخت به روش پیمایشی و مطالعه کتابخانه ای انجام گرفته و ابزار گرد آوری آن فیش برداری می باشد.
    کلیدواژگان: فرهنگ، سازمان، فرهنگ سازمانی، مفهوم فرهنگ، فرهنگ سازی
  • دیوید ویزبرد، جان ایک صفحه 125
    نویسندگان این مقاله مروری بر شناسایی گونه های فعالیت نوآورانه پلیس در خصوص اثربخشی آن ها در کاهش جرم، بی نظمی و ترس انجام داده اند. گونه شناسی مذکور بر دو بعد تاکید دارد: اول تنوع شیوه ها و دیگری میزان تمرکز. نگارندگان به این نتیجه رسیدند که شواهد مختصر موجود نشان می دهد که الگوی سنتی پلیس در هر دو بعد ضعیف است. در حالی که شواهد تحقیق از سرمایه گذاری مداوم در نوآوری های پلیس حمایت می کند که بدنبال تمرکز بیشتر و متناسب سازی اقدامات پلیس می باشد که با ابزارهای بسط یافته پلیس که فراتر از ابزارهای مجری ساده قانون است، ترکیب می شود. معتبرترین شواهد در اثربخشی پلیس در کاهش جرم و بی نظمی در مورد تمرکز جغرافیایی فعالیت های پلیس مانند توجه به نقاط جرم خیز یافت شده است. فعالیت های پلیس جامعه محور اگرچه ترس از جرم را کاهش داده است لیکن شواهد معتبری که پلیس جامعه محور (در جایی که بدون رهیافت مساله محوری به کار رفته است) در کاهش جرم و بی نظمی اثرگذار باشد، دست نیافتند. شواهد روبه گسترش نشان می دهد که رهیافت مساله محوری در کاهش جرم، بی نظمی و ترس اثربخش است. به طور کلی نویسندگان به این نتیجه رسیدند که تعداد زیادی از فعالیت های پلیس که به طور گسترده در آمریکا به کار می رود موضوع بررسی نظام مند نبوده و در زمینه طرح های تحقیقی نیز مورد آزمون واقع نشده اند که در نتیجه آن، امکانی برای در اختیار داشتن شواهد معتبر به مشارکت کنندگان و سیاست گذاران داده نشده است.
    کلیدواژگان: پلیس، ارزیابی، جرم، بی نظمی، نقاط جرم خیز، رهیافت مساله محوری، پلیس جامعه محور
|
  • Mehdi Javaheri Kamel Page 7
    One of the most important characteristics of any organization for work in today variable conditions is to have people who are inclined to take part in organization successful changes without having any occupational formal obligations. Behaviors beyond the role formal expectations are very important and necessary for organization revival and defined as organization citizenship behaviors. Organization citizenship behaviors are among important factors that plays an important role in organization superiority. The fields in which Organization citizenship behaviors appear should be supported by roots and strong backings which result in appearance of such behaviors among personnel. Therefore if the roots of citizen behaviors can be reinforced this behavior will be followed by flourishing and superiority. In this article it is attempted to study the relationship between organization, leadership relationship-member, trust in supervisor, psychological empowerment and organization citizenship behaviors using organization citizenship behaviors social interaction developed model. In establishment of this model, two social context characteristics of justice and the quality of interpersonal relation (leadership relationship-member) in which the personnel work were studied. Justice (perceived justice) and relationship quality, show the personnel with psychological capacity that when the risk related to public works decrease (supervisor trust), participate in organization citizenship behaviors by motivating personnel (through psychological empowerment).The foundlings of this article show that the personnel perception of justice related positively with trust in supervisor and psychological empowerment. The personnel perception of leadership relationship-member also related positively with trust in supervisor and psychological empowerment. Trust in supervisor and psychological empowerment related positively with organization citizenship behaviors.
  • Davood Karimi Page 25
    Personality and characteristics related to personality are among factors influence the occupational performance of police. Theorists on personality mentioned five characteristics as the main factors of personality as follow: extroversion, work consciousness, excitement stability, agreement and adaptability. Among these five factors the work consciousness has the most bearing on occupational performance. While extroversion and excitement stability contribute to better occupational performance but different researches have shown that two characteristics of agreement and adaptability have no clear bearings on personnel occupational performance. There are other characteristics that have bearings on personnel occupational performance that among them to excitement control, excitement expression, group integrity, independence and objective orientation reference can be made. Regarding these notions if police organizations pay attention to these notions and when they choose their personnel they should check them from personal and psychological points of view and they should choose those who have these characteristics. Different researches have shown that these characteristics are necessary for a police to be good and certainly they will effect greatly the efficacy of police organizations.
  • Mojtaba Broumand, Maryam Ranjbari Page 41
    Initiative is as an important and critical factor for organization to create viable value and competitive advantage in today changing and complex environment.Organizations will be more successful with more initiative, in response to variable environment and establishment and development of new capabilities that in enabling them to achieve better performance. Initiatives and heuristic measures mostly depend on knowledge, proficiency and commitment of personnel as the inputs for value creation process. Knowledge and human resources competences are as precious properties of organizations. Human resource measures are the main tools and methods through which the organizations can influence the skills, attitudes, and the behavior of their personnel to carry out their works and achieve their targets. In this article it is attempted to study the knowledge management capacity in relation with human resources management strategic heuristic and initiative performance from knowledge point of view. The foundlings of this study show that human resources management strategic heuristic has a positive relation with initiative performance. So human resources management strategic heuristic has a positive relation with the knowledge management capacity. Human resources management strategic heuristic is useful to stimulate the tendency of personnel to achieve participate and apply knowledge in organizations. Suitable human resources management strategic heuristic can support and improve organization environment development to help knowledge management activities. Knowledge management capacity can also be more positively helpful for organization heuristic performance in acquisition, contribution and application dimensions. Knowledge management capacity can influence the relation between human resources management strategic heuristic and heuristic performance.
  • Roholahe Tavalaee Page 55
    This article is intended to shed lights on the concept of blue sea strategy and to study its role in transformation and development of organization strategies. This is an applied research and it is based on analytical-descriptive and library research. Note taking is used in data collection. In the concept of blue sea strategy the work and service fields of organizations simulated into two oceans of red and blue in which the red ocean refers in fact to known fields and it is the symbol of all industries and services that exist today and in which the organizations compete. In fact the blue ocean is the unknown spaces in applied and service fields and it is the symbol of all fields that are existed at present. Today the strategy that leads the organization to Blue Ocean is not the traditional strategies such as development of product and service (including police service, municipal service and …), congruent diversity, development of service and working fields, infiltration in other service and working fields, participation, cost reduction and assignment but it is the value-adding initiative as a strategy that by adopting it the cost decreases and simultaneously more value produces for share-holders. Therefore the blue ocean strategy mainly relies on value-adding initiative and it is accomplished only when the business simultaneously produces new value for its self and its customers.
  • Ali Reza Gholami Page 79
    Quality of working life (QWL), including discussions of Over the years various aspects discussed, review and study has been and still about the evidence obvious there are disagreements. While this in some cases many threads in a particular point of time taken and the need to find more efficient use of them is felt more than before. So is trying to approach to a comprehensive review and study management theory to improve the quality of work life is the. Quality of working life the realization, decision participation, job security, improved working conditions and environment, feel ownership and self, creating opportunities for professional development, appreciation of the work and development and job enrichment, erogenous self inflorescence needs to motivate people and organizations for survival be. The purpose of This effort to achieve efficient tools and methods for analysis and review various aspects related to the quality of working life and to determine appropriate strategies for improving the efficiency and ultimately, individual and organization. Considering the present situation, if one solution to reach these areas that the interests and the interests of employees can provide, relationship range - range and this will create goals and direction of staff to field instrument that can change in other organizations and is working environments. The global developments, adopted the International Labor Organization ILO and finally the Fourth Economic, Social and Cultural Development Plan to implement the concepts of work and worthy to emphasize that the closely related concepts worthy good work together with working life to topic as well. In this article the way to and implementation of operational concepts and individual and organizational efficiency, increasing prosperity and satisfaction rate means that the staff is.
  • Mohammad Askarian Page 101
    Organization culture is a common a relatively stable paradigm of values, and principle believes in an organization therefore it can be said that any fundamental changes and developments in an organization are feasible only through knowing the culture of that organization. It is intended to introduce it to individuals in organization and to establish appropriate solutions for internal and external problems of an organization. Furthermore the concept of organization culture has been the focus and it has been defined from different prospective and also the dimension, types, characteristics, levels and the role it has in organization has been defined and the effects it has been also reviewed. This article has a positive view to organization culture so it considers that concept of culture which the organizations are intended to institute and are followed in written and verbal forms. The metrical and library methods have been used in this research and note taking has been used for data collection.
  • David Weisburd, John E. Eck Page 125
    The authors review research on police effectiveness in reducing crime, disorder, and fear in the context of a typology of innovation in police practices. That typology emphasizes two dimensions: one concerning the diversity of approaches, and the other, the level of focus. The authors find that little evidence supports the standard model of policing—low on both of these dimensions. In contrast, research evidence does support continued investment in police innovations that call for greater focus and tailoring of police efforts, combined with an expansion of the tool box of policing beyond simple law enforcement. The strongest evidence of police effectiveness in reducing crime and disorder is found in the case of geographically focused police practices, such as hot-spots policing. Community policing practices are found to reduce fear of crime, but the authors do not find consistent evidence that community policing (when it is implemented without models of problem-oriented policing) affects either crime or disorder. A developing body of evidence points to the effectiveness of problemoriented policing in reducing crime, disorder, and fear.More generally, the authors find that many policing practices applied broadly throughout the United States either have not been the subject of systematic research or have been examined in the context of research designs that do not allow practitioners or policy makers to draw very strong conclusions.