فهرست مطالب

توسعه سازمانی پلیس - سال ششم شماره 2 (پیاپی 23، خرداد و تیر 1388)

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال ششم شماره 2 (پیاپی 23، خرداد و تیر 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/03/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی کریمی خوزانی صفحه 7
    شفاف سازی طرح ها و خدمات پلیس با هدف کارآیی و اثربخشی فعالیت پلیس در اجرای ماموریت ها و هم چنین ارتقای وجهه عمومی پلیس در منظر مردم به منظور افزایش مشروعیت حضور پلیس در عرصه جامعه مورد توجه این سازمان می باشد. پلیس با شفافیت طرح ها و خدمات خود، کمک و حمایت مردم را در اجرای نظم و امنیت کسب نموده و تعامل خود را با جامعه افزایش می دهد. سئوالی که در این جا مطرح می شود این است که شفافیت طرح ها و خدمات انتظامی چگونه تحقق می یابد؟ با توجه به حیطه عملکرد پلیس که کلیت جامعه را در بر می گیرد، شفاف سازی طرح ها و خدمات انتظامی شامل مستند و مکتوب نمودن خدمات و طرح های پلیسی و اطلاع رسانی آن به کلیت جامعه است. به عبارت دیگر مستند کردن خدمات و طرح های انتظامی و اطلاع رسانی آن شیوه ای است که جهت شفاف نمودن طرح ها و خدمات انتظامی در این مقاله معرفی می شود.
    کلیدواژگان: طرح های انتظامی، خدمات انتظامی، پلیس جامعه محور، اطلاع رسانی، شفاف سازی، رضایت مندی مردم، اقتدار پلیس
  • امیر مسعود عرب حلوایی صفحه 21
    پلیس به عنوان یک سازمان حاکمیتی بزرگ مانند هر سازمان دیگری، پیوسته با تصمیم گیری های متعدد و با سطوح مختلف روبرو است. از آن جایی که این تصمیمات غالبا از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردارند و هم چنین به نتایج ملموس مثبت و یا تبعات جبران ناپذیری را می توانند منجر شوند، استفاده از روش های پیشرفته تصمیم گیری که با توجه به مطالعات گسترده در چنین موقعیت هایی نتایج مناسبی داشته اند ضروری می نماید.
    روش های پرامتی در مواردی که معیارهای تصمیم گیری در تضاد با یکدیگر قرار داشته و تصمیم گیران اطلاعات پایه در جداول تصمیم گیری را ناکافی می دانند، عملکرد مناسبی دارند. تصمیم گیری های پلیس با خصوصیاتی نظیر پیچیدگی، تضاد معیارها، تعدد معیارها و... زمینه مناسبی را برای استفاده از روش های پرامتی فراهم می کنند.
    این مقاله مروری بر متدولوژی پرامتی در زمینه پشتیبانی تصمیم با معیارهای چندگانه(MCDA) است. در ابتدا توضیحاتی در مورد مسایل چند معیاره ارائه شده و سپس این نکته را تشریح خواهیم نمود که مسایل چند معیاره، بدون در اختیار داشتن اطلاعات تکمیلی مرتبط با اولویت ها و ارجحیت های تصمیم گیران، نمی توانند مورد بررسی قرار گیرند. اطلاعات در خواستی در پرامتی و گایا برای تحلیل گران و تصمیم گیران بسیار واضح و خوش تعریف هستند. این اطلاعات شامل یک تابع ترجیحی مرتبط با هر معیار و هم چنین وزنهایی هستند که نشان دهنده ی اهمیت نسبی معیار مربوطه می باشد. روش پرامتی-1 و رتبه بندی کامل در پرامتی-2 به علاوه ماژول تعاملی تصویری گایا به تشریح و تفسیر این مسائل می پردازند.
    در این مقاله از ارائه ی تفصیلی دیگر روش های پرامتی، به خصوص گایا به علت گستردگی صرف نظر شده است.
    کلیدواژگان: MCDA، روش های غیر رتبه ای، پرامتی، گایا، دسیژن لب
  • سرهنگ غلامرضا کارگر، بتول فرج پور صفحه 46
    سرعت رشد صنایع و توسعه آن در دهه های اخیر حاکی از آن است که کشورمان درحال گذر از یک اقتصاد نیمه صنعتی به صنعتی است. توجه به تولید و بهره ور بودن آن می تواند ضمن سرعت بخشیدن به رشد و توسعه صنعتی آن را در مسیری صحیح و اصولی هدایت کند. از این رو به آشنایی سازمان ها با مفاهیم بهره وری و راه کار های افزایش آن تاکید می شود. بنابراین، می توان گفت درجه توسعه یافتگی صنایع به میزان قابل توجهی به بهره گیری مطلوب و بهینه از منابع و امکانات تولید بستگی دارد. از این رو بهره وری و افزایش مستمر آن در سازمان ها از جایگاه ویژه ای برخوردار است. به این ترتیب مشخص می شود که برای رشد و توسعه صنایع می بایست به بهره وری و افزایش مستمر آن در سازمان ها توجه و اهمیت بیشتری داده شود. بررسی ها نشان می دهد که توجه به بهره وری در سازمان های مختلف به شکل های متفاوتی صورت گرفته و می گیرد. البته باتوجه به شرایط سازمان ها و سیاست های مدیریتی طبیعی است که به راه های مختلف و متناسب با وضعیت موجود می بایست اقدام کرد. به همین خاطر در این مقاله سعی بر آن شده است تا ضمن اشاره به مفاهیم اصلی بهره وری، به رویکرد ها و راه کار های مختلف افزایش بهره وری پرداخته شود؛ و ضمن تشریح اهمیت بهره وری به تبیین عوامل مؤثر در ارتقاء، ایجاد شرایط لازم برای بهبود بهره وری نیروی انسانی و عوامل مؤثر در کاهش بهره وری نیروی انسانی نیز پرداخته می شود. توجه به بهره وری بدون درنظر گرفتن فرهنگ ملی کاری بیهوده است چراکه مفهوم بهره وری در ذات خود ریشه در فرهنگ و شخصیت افراد دارد. در این مقاله ضمن بررسی ابعاد مختلف بهره وری به تبیین بهره وری از دیدگاه ملی نیز خواهیم پرداخت و در ادامه راه کار هایی جهت بهبود بهره وری در سطح سازمان ارائه می گردد.
    کلیدواژگان: اثربخشی، بهره وری، سازمان، کارآیی، فرهنگ ملی، نیروی انسانی
  • حمزه خواستار، بهاره واثق، محبوبه رادمند، علی مهرابی کوشکی، میترا من آل آقا صفحه 79
    سازمان ها در عصر ارتباطات الکترونیکی وابسته به کارکنان زیرک و مبتکری هستند که به ارباب رجوع نزدیک تر بوده و پاسخ گویی بیشتری به نیازهای موجود دارند. رقابت پذیری و بقای سازمان ها در این دوران به داشتن افراد مناسب در شغل های مناسب و در زمان های مناسب بستگی دارد. برنامه ریزی منابع انسانی ابزاری است که مدیران سازمان را مطمئن می سازد تا بهترین افراد، در زمان مناسب برای شغل های مورد نظر انتخاب شوند تا بدین وسیله سازمان ها در پیشرفت خود دچار اختلال نشوند. در این مقاله سعی بر این است که با مروری جامع بر مفاهیم اصلی برنامه ریزی منابع انسانی و نقش آن در کمک به اجرای راهبرد های سازمان داشته باشد. بدین منظور تعاریف اساسی و اهداف برنامه ریزی منابع انسانی بررسی و اظهار شده است. افزایش پیچیدگی و تغییر در محیط های کاری، تغییر ترکیب نیروی کاری، جهانی شدن، تحولات سیاسی و غیره سبب خواهند شد تا برنامه ریزی نیروی انسانی در آینده به وظیفه خطیرتری تبدیل گردد.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی منابع انسانی، روش های کمی و کیفی، اثربخشی برنامه ریزی منابع انسانی، عوامل مؤثر بر برنامه ریزی منابع انسانی
  • مهدی جواهری کامل، علی اسعدی، محمدرضا کوثرنشان صفحه 107
    واحدهای تحقیقاتی پلیسی دارای یک محیط مبتنی بر دانش می باشند و عامل زمان در آن ها اهمیت بسیاری دارد. ماموریت اصلی نیروی پلیس در جهان حفاظت از جان و دارایی فرد، اعمال و اجرای قانون و شناسایی و جلوگیری جرم می باشد.
    در بسیاری از کشورهای دنیا در سطوح ملی و محلی، داده های گزارش پلیس به سرعت از گزارش های کاغذی به سیستم های خودکار مدیریت گزارش ها ادغام و تبدیل می شوند و به طور فزاینده ای آن داده ها را قابل دسترس می کنند.
    روش شناسی واضح و آشکاری در ارزیابی عملکرد پلیس وجود ندارد. موفقیت تحقیقات پلیسی عبارت است از اندازه ای که هر یک از فعالیت های اصلی در تحقیقات پلیسی به طور موفقیت آمیزی هدایت و انجام شود. در این مقاله به ارتباط بین سیستم های مدیریت دانش و تحقیقات پلیس و اهمیت دانش در کار پلیس پرداخته شده است. این مقاله چگونگی تاثیر سیستم های مدیریت دانش و عملکرد تحقیقات پلیس بر یکدیگر را بررسی می کند. هم چنین این مقاله با تعیین مراحل رشد در سیستم های مدیریت دانش و تعیین مثال هایی از کاربردهای آن در تحقیقات پلیس کمک مهمی به برنامه ریزی راهبردی سیستم های مدیریت دانش در اجرای قانون می کند.
    کلیدواژگان: تحقیقات پلیسی، مدیریت دانش، سبک تفکر، تکنولوژی اطلاعات
  • عابدین جواهری کامل صفحه 125
    در این مقاله ضمن مقایسه سلامت روان شناختی نیروهای پلیس با عموم مردم، عوامل مؤثر بر آن مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به استرس زا بودن کار پلیس انتظار می رود که سطح سلامت روان شناختی نیروهای پلیس پایین تر از عموم مردم باشد اما همان گونه که در این مقاله اراده شده است، در واقع این گونه نیست. عوامل مؤثر بر سلامت روان شناختی نیروهای پلیس به دو دسته غیرکاری و کاری تقسیم می شود. تعارض کار- خانواده و خصوصیات شخصیتی، بی ثباتی هیجانی و برون گرایی و راهبرد مقابله ای که نیروهای پلیس به کار می گیرند عوامل غیر کاری مؤثر بر سلامت روان شناختی نیروهای پلیس هستند. رضایت شغلی، مشکلات و بهبود ناشی از سازمان و مشکلات و بهبود ناشی از تجربه عملی، عوامل کاری مؤثر بر سلامت روان شناختی نیروهای پلیس هستند. در مجموع این مفاهیم، توجه ما را به این مطلب معطوف می دارد که هنگام تدوین راهبردهای مداخلاتی که بخواهد آشفتگی روان شناختی در بین نیروهای پلیس را کاهش داده و ایشان را بهبود بخشد، باید یک دیدگاه سیستماتیک را مدنظر قرار داد. سلامت روان شناختی نیروهای پلیس توسط سیستم پیچیده ای از روابط و متغیرها تعیین می شود. هر جزء این سیستم مهم بوده و باید در نظر گرفته شود و یک راه حل واحد برای بهبود سلامت روان شناختی نیروهای پلیس وجود ندارد. همچنین با توجه به تاثیر بیشتر سازمان نسبت به خود تجربه، در تعیین سلامت روانی نیروهای پلیس، اداره های پلیس باید تاکید بیشتری بر سلامت سازمانی داشته باشند و هم از روان شناسان بالینی و هم از روان شناسان سازمانی برای کمک به کاهش تاثیرات نامطلوب کار پلیس استفاده کنند.
    کلیدواژگان: پلیس، سلامت روان شناختی، ویژگی های شخصیتی، استرس
  • کیم آدامز صفحه 137
    هدف این تحقیق شناسایی مسائل پیش روی زنان در مدیریت ارشد پلیس به همراه بررسی موانع و فرصت های این گونه زنان است. روش جمع آوری اطلاعات نیز به این شکل بوده که سؤالات نظرسنجی این مطالعه، برای افراد شرکت کننده به صورت پستی ارسال شد. این افراد از میان زنان و مردان سوگند خورده و سوگند نخورده (کادر رسمی و غیر رسمی) حوزه های مختلف انتخاب شده بودند، این نظرسنجی شامل سؤالاتی بود که تجربیات و ویژگی های فردی افراد شرکت کننده را مورد توجه قرار داده بود که شامل سؤالاتی در خصوص موانع شغلی، عزت نفس، تجربیات و اطلاعات کسب شده از مشاوران و فرصت های رشد فردی و حرفه ای بوده است. در نهایت 127 نظرسنجی انجام گرفته شده، مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها نشان می دادند که تجربه، تبعیض و عدم پذیرش در کلوپ مردان، به عنوان موانع شغلی مطرح است. به علاوه تضاد بین وظایف شغلی و خانوادگی در نتیجه ساعات کاری غیر منعطف، برای زنان بیشتر از مردان مساله می باشد. از سوی دیگر، بسیاری از شباهت ها بین مدیران زن و مرد پلیس دیده می شود، که نشان از این امر دارد که در حقیقت زنان در این تحقیق توانسته اند در تطبیق با فرهنگ و سازمان شدیدا مرد سالارانه موفق باشند. در پایان پیشنهاداتی جهت کمک به مدیریت در سازمان پلیس ارائه می شود.
    کلیدواژگان: مدیریت، پلیس زن، مدیریت زنان، پلیس استرالیا
|
  • Ali Karimi Khozani Page 7
    To clarify Police plans and services is intended to expand efficiency and competency of police duties and also to increase the police prestige in public, so that police can prevent from crime, reduce social conflict, increase people satisfaction and also can increase police - people participations. Therefore the important question is how can Police clarify its plans and services? As a result of police jurisdiction which cover the whole community, the clarification of police plans and services are as follow: documentation of police plans & services and their dissemination to whole community; namely, documentation of police plans & services and their dissemination can be a method that will be introduced here to clarify police plans and services.
  • Amir Masood Arab Page 21
    Police as a governing organization like any other organizations confronts constantly with different decision –making at different levels. Since these decisions are often of paramount important and sensitivity and since they can result in irreparable percussions and consequences, the use of progressive methods of decision-making are necessary due to results that such wide spread researches have obtained. PROMETHEE methods work appropriately where the decision-making criteria are in contradictory or where the decision-makers consider the data in decision-making tables insufficient. The police decision- making is filled with characteristics such as complexity, contradiction in criteria, and multiplicity of criteria which prepare the fields to use PROMETHEE methods.This article reviews the methodology in multiple criteria decision aiding. First the questions concerning the multiple criteria decision aiding explain then this point will be explained that the questions concerning the multiple criteria decision aiding can not be investigated without access to complementary data related to priorities and preferences of decision-makers. The data requested by PROMETHEE and GAIA methods are clear and well defined for analysts and decision-makers. This data includes a preference function related to each criteria and also weights that show the relative importance of the related criteria. The method I and Complete ranking in PROMETHEE method II plus to GAIA visual interactive module will explain and define these matters.In this article, other detailed methods particularly GAIA method due to extensiveness are included.
  • Colonel Gholam Reza Kargar, Batul Farajpor Page 46
    The speed of industry growth and its expansion in recent decades indicate that the country is at the state of transition from a semi industrial economy to an industrial economy. Attention to production and productivity in addition to acceleration of growth and industry expansion, can direct it to an appropriate and principle course. Thus organizations familiarity with the concept of productivity and the ways to promote it are confirmed. Therefore it can be said that the degree of industry development depends considerably on favorite and optimized usage of resources and capabilities. So productivity and its incessant increase occupy a special place in organizations. In this manner it is clear that more attention and priority should be given for growth and expansion of industry and its incessant increase in organization. The studies indicate that attention to productivity has taken different shape in different organization. Of course regarding the conditions of organizations and managerial policies it is natural to use different and appropriate ways to deal with current situation. Therefore in this article we have attempted in addition to main concepts of productivity, different approaches and procedures to increase productivity are dealt with. The importance of productivity, the effective factors in its promotion, the establishment of required conditions to improve human resource productivity and the effective factors which decrease the human resource productivity have been reviewed. Attention to productivity without due regard to work national culture will be useless because the concept of productivity in its essence rooted in the culture and the personality of the individuals. In this article in addition to different dimensions of productivity, it has been studied from national point of view and at the end some solutions have been given to improve it at organizational level.
  • Hamzeh Khastar, Bahareh Vasegh, Mahboobeh Raadmand, Ali Mehrabi Kooshki, Mitra Man Al Agha Page 79
    At the age of electronic communication, organizations depend on the intelligence and innovative of their personnel those who have close relations with customers and respond to most demands of market. In this age organizational competitiveness and viability have bearings on choosing suitable personnel to suitable jobs in due time. Human resource planning is the tools to ensure that the best personnel are designated to respecting jobs seasonably so that the organizational progress will not be impeded.In this article we have attempted to have a general view on human resource planning basic concepts and its role in helping the administration of organizational strategy. For this reason, the main definitions and the objectives of human resource planning have been reviewed and explained. Change and complexity increase in work environment, change in workforce composition, globalization, political developments and etc. will cause the human resource planning to become a very serious task in future.
  • Mahdi Javaheri Kamel, Ali Asadi, Mahamad Reza Kosar Nejad Page 107
    The environment of police research units are based on knowledge and time factor plays a very important role. The main mission of police in world is to protect individual’s life and property, law enforcement and crime prevention.In many countries of the world at local and national levels, the data of police reports changes very quickly from papers reports and integrates them into reports management automation systems which makes the data increasingly accessible.There is no explicit and clear method in police performance assessment. The success of police research depends to the extent to which each main activity is directed and administered successfully in police research. In this article the relation of knowledge management systems, police research and the importance of knowledge in police work have been studied. This article will study how knowledge management systems interact with police research performance. This article will also help knowledge management systems strategic planning in law enforcement considerably by determining the growth stage in knowledge management systems and by providing examples of its application in police research.
  • Abedin Javaheri Kamel Page 125
    In this article the psychological health of police personnel has been compared and the factors which have influence on it have also been studied. While the police job is stressful, it is expected that the psychological health level of police personnel to be lower than ordinary people, but this article has indicated the contrary. The factors influence the psychological health of police personnel has been divided into work and non-work related factors. Contradiction of job-family and personal characteristics, emotional instability and extraversion and counter strategy which police personnel applied are among the non-related work factors which influenced the psychological health of police personnel. Job satisfaction, difficulties, organization improvement, and practical experience in improvements are the factors influence the psychological health of police personnel. In general this concept takes us to this matter that in time of compiling intervening strategies that decrease and improve psychological disorders among police personnel should be based on systematic prospective. The psychological health of police personnel is determined by a complex system of relations and variants. Each part of this system is important and it should be taken in to account that there is no unified solution for improvement of police personnel psychological health. And regarding the more effect of organization than experience on determining the psychological health of police personnel, the police departments should focus more on organizational health and take use of organizational psychologists to decrease the undesired effects of police jobs
  • Kim Adams Page 137
    The principal objective of this study was to identify the experiences of, and issues relevant to, women in senior police management with a view to identifying barriers and opportunities for women who reach senior management positions (i.e., at the level of Inspector or above, and equivalent non-sworn levels). Male and female participants, both sworn and non-sworn, from all Australian police jurisdictions were mailed a questionnaire which included a wide range of questions regarding personal characteristics and experiences within the police organization. These included issues such as career barriers, self esteem, organizational commitment, experience with mentors, and personal and professional development opportunities. A total of 127 questionnaires were returned. The findings suggest that women experience discrimination and not being a part of ‘the men’s club’ are barriers to their career. In addition, the conflict between work and family due to inflexible working hours was more of an issue for women. On the other hand, there were many similarities between male and female managers which may be due to the fact that women in this study had already successfully negotiated through a strongly masculine organization and had adapted to the culture. Recommendations are provided to assist in the management of diversity in police organization.