فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی رازی
سال هفدهم شماره 2 (پیاپی 71، اردیبهشت 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/02/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ناهید ابوطالب، حمیدرضا پازکی، همایون همایونفر، جهانگیر نوری سماق صفحه 7
    زمینه و هدف
    اختلال عملکرد کلیه به دنبال آسیب ناشی از ایسکمی-رپرفیوژن، مشکل شایعی در جراحی های عروق کلیه یا در پیوند کلیه می باشد. مدارکی وجود دارد که استاتین ها که مهار کننده HMG-COA ردوکتاز هستند، اثرات حفاظتی برای کلیه در مقابل آسیب ایسکمی-رپرفیوژن دارند اما مکانیسم دقیق اثر محافظتی استاتین ها درست شناخته نشده است. در این مطالعه آزمایش شد چطور سیمواستاتین آسیب ایسکمی رپرفیوژن کلیه را کاهش می دهد. به علاوه ما با استفاده از گلی بن کلامید که آنتاگونیست اختصاصی کانالهای پتاسیمی می باشد، تحقیق کردیم که چگونه اثر محافظتی سیمواستاتین ناشی از فعالیت کانالهای پتاسیمی حساس به آدنوزین تری فسفات می باشد.
    روش کار
    در مطالعه تجربی موش های صحرایی بالغ نر نژاد ویستار با وزن 200-150 گرم بعد از برداشتن کلیه راست در همه نمونه ها بصورت اتفاقی به 5 گروه 7تایی تقسیم شدند. گروه شاهد جراحی، گروه ایسکمی-رپرفیوژن(I/R)، گروهی که قبل از I/R با سیمواستاتین به مقدار mg/kg20 در هر روز به مدت سه روزتوسط گاواژ درمان شدند، گروهی که قبل از I/R گلی بن کلامید دریافت کردند و گروه سیمواستاتین+ گلی بن کلامید+ I/R. ایسکمی-رپرفیوژن با بستن شریان کلیه چپ به مدت 45 دقیقه و خونرسانی مجدد به مدت 2 ساعت انجام شد. مقایسه آماری با استفاده از تستهای One Way ANOVA، Mann-Whitney Test و Tukey مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در گروه I/R میزان اوره و کراتینین سرم به عنوان شاخصهای آسیب سلولهای کلیوی نسبت به گروه شاهد جراحی افزایش معنی دار نشان داد در صورتیکه درمان با سیمواستاتین بصورت معنی دار این شاخصها را کاهش داد و همچنین سیمواستاتین آسیب بافتی را هم نسبت به گروه ایسکمی رپرفیوژن کاهش داد ((P-value <0.05. این اثرات حفاظتی سیمواستاتین توسط گلی بن کلامید به عنوان مهار کننده کانالهای KATP کاهش نشان داد (P-value <0. 01).
    نتیجه گیری
    سیمواستاتین مهار کننده HMG-COA ردوکتاز اثر محافظتی برای کلیه در مقابل آسیب ایسکمی رپرفیوژن دارد که این اثر وابسته به خواص کاهنده چربی این ماده نمی باشد. این اثر محافظتی از طریق کانالهای پتاسیمی حساس به آدنوزین تری فسفات صورت می گیرد و گلی بن کلامید به عنوان مهار کننده این کانالها اثرات مفید سیمواستاتین را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: ایسکمی، رپرفیوژن، کانالهای KATP3- سیمواستاتین، کلیه
  • نور امیرمظفری، محمدحسین احمدی، محمد علی صدیقی گیلانی، بهرام کاظمی، فرامرز مسجدیان جزی صفحه 14
    زمینه و هدف
    عفونتهای ناشی از اوره آپلاسما و مایکوپلاسماهای تناسلی می تواند تاثیرات منفی بر سلامت تناسلی مردان داشته و به ناباروری و نازایی منتهی گردد. هدف از این تحقیق، بررسی وجود مایکوپلاسما هومینیس و اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم و تعیین شیوع این دو باکتری در نمونه های مایع منی مردان نابارور مراجعه کننده به پژوهشکده رویان بود.
    روش کار
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی بود. نمونه های مایع منی از 220 مرد نابارور اخذ و سریعا به محیط کشت PPLO broth تلقیح گردیده و بلافاصله به آزمایشگاه منتقل شد. نمونه ها پس از فیلتراسیون با فیلترهای 0.45μm، به محیطهای اختصاصی Arginine PPLO broth وUrea PPLO broth انتقال داده شدند. پس از مشاهده تغییر رنگ، کشت مجددی از این محیطها بر روی محیطهای اختصاصی PPLO agar انجام پذیرفت. تمام محیطها در دمای C ̊37 و در جار حاوی گاز کربنیک نگهداری شدند. تجزیه-تحلیل داده ها توسط آزمون های آماری از قبیل: ANOVA، روشPost Hoc (LSD) Test، Crosstabs و Chi-Square با استفاده از نرم افزار SPSS-16 انجام پذیرفت و در صورتی که 05/0 p< بود، از لحاظ آماری معنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    از مجموع 220 نمونه بررسی شده، 7 مورد (2/3 درصد) از نمونه ها فقط از نظر مایکوپلاسما هومینیس، 61 مورد (7/27 درصد) فقط از نظر اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم و 11 مورد (5 درصد) نیز از نظر هردو باکتری مثبت بودند. بنابراین، 79 مورد (9/35 درصد) از کل نمونه ها حد اقل از نظر یک باکتری مثبت بودند و به طور کلی 18 مورد (2/8 درصد) مایکوپلاسما هومینیس و 72 مورد (7/32 درصد) اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم از نمونه ها جدا شد. در بررسی پارامتر های اسپرم، pH در دو گروه «فقط اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم مثبت» و «هردو باکتری مثبت»، نسبت به گروه «هردو باکتری منفی»، پایینتر بود به ترتیب:)031/0 (P= و) 006/0 (P=. همچنین میانگین قدرت تحرک اسپرمها در گروه «هردو باکتری مثبت» نسبت به گروه «فقط اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم مثبت»، پایینتر بود) 032/0 (P=.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این تحقیق، درصد نسبتا بالایی از مردان نابارور به این باکتری ها آلوده بوده اند و با توجه به اینکه در صورت عدم تشخیص و درمان، این عفونتها می توانند به PID و ناباروری منجر شوند و چون سایر روش های تشخیصی مانند PCR پرهزینه می باشد، تشخیص و جداسازی این باکتری ها از طریق روش کشت در مردان نابارور فاقد علایم بالینی، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مایکوپلاسما هومینیس، اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم، مردان نابارور
  • فریبا الماسی نوکیانی، فیروزه ویسی، منصور رضایی، حسین اکبری، پریسا خاوران صفحه 27
    زمینه و هدف
    از آنجایی که سزارین یکی از شایع ترین اعمال جراحی است که در خانم ها انجام می شود، سعی در کاهش عوارض و مدت عمل و یافتن روش های آسان تر و کم عارضه تر اهمیت ویژه ای دارد. جهت مقایسه نتایج کوتاه مدت (مدت عمل، درد و تب و عفونت جدار) در دو روش بستن و نبستن پریتوئن در سزارین این مطالعه انجام شد تا بهترین روش ترمیم را در عمل سزارین با کمترین عوارض معرفی کنیم.
    روش کار
    در یک کار آزمایی بالینی مقایسه ای 258 بیمار که برای بار اول سزارین می شدند بطور یک در میان در یکی از دو گروه بستن و نبستن پریتوئن احشایی قرار گرفتند و نتایج زودرس پس از عمل شامل مدت عمل و درد و تب و عفونت زخم در دو گروه مقایسه شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون Z و لون و 2chi استفاده شد و نتایج با جداول یک بعدی و دو بعدی ارائه شدند.
    یافته ها
    طول مدت عمل در گروه نبستن پریتوئن کمتر بود. شیوع عفونت محل عمل در دو گروه یکسان و در کل 2/1 % بود و تفاوت معنی داری نداشت. شیوع ایلئوس و فراوانی تب پس از عمل در گروه ترمیم پریتوئن بیشتر و معنی دار بود (001/0P<). درد پس از عمل بر اساس تعداد شیافهای ایندومتاسین مصرف شده در گروه ترمیم پریتوئن احشایی کمتر بود (001/0P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه عارضه زودرسی از نبستن پریتوئن احشایی دیده نشد و همچنین در موارد عدم ترمیم پریتوئن احشایی کاهش طول مدت عمل و کاهش درد و تب و شیوع ایلئوس دیده شده است، توصیه می شود که از روش سنتی بستن پریتوئن احشایی در سزارین استفاده نشود و پریتوئن احشایی ترمیم نگردد.
    کلیدواژگان: سزارین، پریتوئن احشایی، ترمیم پریتوئن
  • میترا براتی، سیدعلی جواد موسوی، ثمیله نوربخش، مهشید طالبی طاهر، آرش احتشامی افشار، آذردخت طباطبایی صفحه 34
    زمینه و هدف
    استرپتوکوک پنومونیه شایعترین علت پنومونی اکتسابی از جامعه می باشد. جداسازی پنوموکوک از خلط فقط عفونت احتمالی را مطرح می سازد زیرا احتمال ناقلی آن وجود دارد. تشخیص قطعی با جدا سازی پنوموکوک از مایعات استریل و خون است. درصد واقعی کشت خون مثبت در پنومونی پنوموکوکی حدود 30-15% موارد است. اضافه کردن تست آنتی ژن پنوموکوک در ادرار به روش های معمول آزمایشگاهی، تشخیص پنوموکوک را 9/38% افزایش می دهد. هدف از انجام این پژوهش تعیین فراوانی پنومونی پنوموکوکی در پنومونی های باکتریال با استفاده از روش جدا کردن آنتی ژن پنوموکوک در ادرار بود.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، بیمارانی که با پنومونی باکتریال حاد در سال 1386 در بیمارستان رسول اکرم بستری شده و سن بالای 18 سال داشتند، وارد مطالعه شدند. از نمونه ادراری بیماران تست تعیین آنتی ژن ادراری با روش ایمونوکروماتوگرافی با استفاده از کیت Binax NOW Streptococcus pneumoniae test انجام شد. خون تمام بیماران کشت شد. بیماران با جراحی الکتیو که هیچگونه عفونتی نداشتند به عنوان گروه کنترل وارد مطالعه شدند. برای متغیرهای کمی از میانگین و انحراف معیار و برای متغیرهای کیفی از درصد استفاده شد.
    یافته ها
    از 43 بیمار مبتلا به پنومونی 26(5/60%) نفر مرد و 17(5/39%) نفر زن بودند. میانگین سنی آنها 47/55 (46/22± انحراف معیار) سال بود. پنوموکوک از 2 بیمار(65/4%) از طریق کشت (یک کشت خون و یک کشت مایع پلور) و در 5 بیمار (6/11%) از طریق تست آنتی ژن ادراری جدا شد. فقط در فصل زمستان و بهار پنوموکوک دیده شد. تعداد لکوسیت نرمال در 2 نفر و لکوسیتوز در 3 نفر دیده شد. در 4 مورد انفیلتراسیون لوبار و در یک مورد پلورزی دیده شد. در 2 موردی که کشت مثبت پنوموکوک (خون و پلور) وجود داشت، تست آنتی ژن ادراری مثبت بود. در هیچ موردی از 43 مورد کنترل، آنتی ژن پنوموکوک در ادرار جدا نشد.
    نتیجه گیری
    جداسازی آنتی ژن پنوموکوک از ادرار در 5 (6/11%) مورد گزارش شد. در گروه کنترل هیچ موردی از تست مثبت آنتی ژن ادراری دیده نشد که نشان دهنده شیوع کم ناقلی پنوموکوک دربالغین در این مطالعه است. این مطالعه نشان داد که بررسی آنتی ژن ادراری از نظر پنوموکوک راه مناسبی جهت تشخیص پنوموکوک در بالغین بوده و امکان تشخیص را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: پنومونی باکتریال حاد، استرپتوکوک پنومونیه، آنتی ژن ادراری
  • فیروزه حسینی اصفهانی، گلاله اصغری، پروین میرمیران، سارا جلالی فراهانی، فریدون عزیزی صفحه 41
    زمینه و هدف
    در مطالعات اپیدمیولوژیک پرسشنامه بسامد خوراک (Food Frequency questionnaire = FFQ) معمولا مناسب ترین روش ارزیابی برنامه غذایی در طولانی مدت است که ارزیابی روایی وپایایی آن برای تعیین رابطه صحیح بین رژیم غذایی با بیماری ها امری ضروری می باشد. این مطالعه با هدف بررسی روایی نسبی و پایایی دریافت گروه های غذایی با استفاده از FFQ نیمه کمی در مطالعه قند و لیپید تهران انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع ارزیابی روایی و پایایی بود و بدین منظور 132 نفر در محدوده سنی 20 تا 75 سال (61 مرد و 71 زن) FFQ 168-قلمی را دوبار (FFQ1-FFQ2) به فاصله زمانی 14 ماه تکمیل نموده و هم چنین 12 یادآمد غذایی 24ساعته در 12 ماه متوالی جمع آوری شد. اولین یادآمد غذایی یک ماه بعد از تکمیل FFQ1 و یادآمد آخر یک ماه قبل از تکمیل FFQ2 پرسش شد. اقلام غذایی بر پایه مطالعات گذشته به هفده گروه غذایی تقسیم بندی شدند. با استفاده از روش Residual دریافت گروه های غذایی برای سن و انرژی دریافتی تعدیل گردید. ضرایب همبستگی اسپیرمن و Deattenuated و هم چنین مقایسه سهکهای دریافت گروه های غذایی از طریق آزمون کای دو بین میانگین 12 یادآمد غذایی 24ساعته و FFQ2 برای تعیین روایی نسبی و ضرایب همبستگی Intraclass بین FFQ1 و FFQ2 برای تعیین پایایی FFQ به کار گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سن و نمایه توده بدنی به ترتیب 8/16±5/35 سال و 2/5±5/25 کیلوگرم بر مترمربع بود. ضریب همبستگی اسپیرمن بعد از تعدیل اثر سن و Deattenuated برای روایی نسبی FFQ از 1/0 (چربی جامد) تا 77/0 (قندهای ساده) در مردان با میانگین 44/0 و از 12/0 (اسنک ها) تا 79/0 (قندهای تصفیه شده) در زنان با میانگین 42/0 متغیر بود. میانگین ضریب همبستگی Intraclass پس از تعدیل اثر سن و انرژی دریافتی برای پایایی FFQ، در مردان 51/0، (بالاترین مقدار در چای 91/0) و در زنان 59/0، (بالاترین مقدار در قندهای تصفیه شده 74/0) بود. میانگین درصد عدم توافق در مردان 3/7 و در زنان 3/9 بود. بیشترین درصد توافق برای گروه های غذایی اسنک ها و دسرها در مردان (6/60%) و چای و قهوه در زنان (9/62%) مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که FFQ طراحی شده برای مطالعه قند و لیپید تهران برای اغلب گروه های غذایی، می تواند پایایی و روایی قابل قبول داشته باشد.
    کلیدواژگان: پرسشنامه بسامد خوراک، پایایی و روایی، گروه های غذایی
  • فاطمه سالم، محمدرضا آقا صادقی، فوزیه جوادی، فرزین روحوند، مهسا جولایی، گلناز بهرامعلی، احسان مصطفوی، حسین غلامی، سهیلا حکمت صفحه 56
    زمینه و هدف
    عفونت حاصل ازهپاتیت Bیک مشکل جدی بهداشت جهانی است. طبق ارزیابی هایی که تاکنون انجام شده، هر ساله حدود 500000 تا 2/1 میلیون مرگ ناشی از هپاتیت مزمن، سیروز و هپاتوسلولار در سراسر جهان گزارش می شود. از انجائی که داده های اپیدمیولوژیکی حاصل از تعیین ژنوتیپ ها و ساب ژنوتیپ های ویروس هپاتیت B، کمک شایانی در برنامه های واکسیناسیون، درمانهای ضد ویروسی، تشخیص و پیشگیری از بیماری را فراهم می سازد، لذا بر آن شدیم تا ژنوتیپ های این ویروس را در زندانیان معتاد به مواد مخدر تزریقی مورد بررسی قرار دهیم.
    روش کار
    در تحقیقی که به صورت مقطعی در سال 2008، برروی 122 نمونه سرمی ازافراد معتاد به مواد مخدر تزریقی حامل HBsAg جهت تعیین نوع ژنوتیپ ویروس HBV درسطح استان تهران انجام گردید، با استفاده از روش های مولکولی مقرون به صرفه PCR و RFLP، ژنوتیپ آنها تعیین شد. سپس آزمایشات تاییدی توالی یابی مستقیم انجام و درخت فیلوژنتیکی با استفاده از نرم افزارهای بیوانفورماتیک (Bioedit،Mega،ClustalW) ترسیم گردید و به وسیله آزمون آماری SPSS16، P<0.05 مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    115نمونه سرمی پس از انجامNested PCR مثبت گزارش شدند. ژنوتیپ کلیه نمونه ها پس از RFLP با استفاده از آنزیم های برشی (BsrI، StyI، EaeI، DpnI، HpaI)Iو همچنین توالی یابی مستقیم به همراه رسم درخت فیلوژنتیکی با روش Neighbor-Joining، در 100% نمونه ها، ژنوتیپ D (ساب ژنوتیپ D1 وساب تایپayw2 (را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    در این پژوهش از 115 نمونه سرمی مورد مطالعه، مشخص گردید که ژنوتیپ غالب در زندانیان مبتلا، ژنوتیپ D می باشد. به عبارتی گونه های ژنوتیپی HBV ایرانیان در ارتباط نزدیک با یکدیگر و همگون می باشند. حضور این ژنوتیپ با پایین بودن میزان بیماری های شدید کبدی ناشی ازعفونت مزمن هپاتیت B (سیروز، هپاتوسلولار کارسینوما) در ایران مطابقت دارد.
    کلیدواژگان: ژنوتیپ هپاتیت B، افراد معتاد حامل HBsAg، PCR، RFLP
  • مسلم شعبانی، بهرام جلایی، محمد کمالی صفحه 66
    زمینه و هدف
    پاسخ شنوایی پایدار (ASSR) عبارتست از نوسانی در پتانسیل الکتریکی که از اسکالپ ثبت می شود. مطالعه حاضر، تاثیرات احتمالی ناشی از جابجایی کانال ثبت EEG بر آستانه های پاسخ 40 هرتز و زمان ثبت آن را مورد ارزیابی و مقایسه قرار داده است.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی، 30 فرد با شنوایی هنجار (آستانه های500 تا 4000 هرتز کمتر از 15 دسی بل HL در محدوده سنی 18 تا 30 سال پس از تکمیل رضایت نامه کتبی وارد مطالعه شدند. افراد راست دست انتخاب شدند. محرکهای چرپ جدید با استفاده از یک سیستم دو کاناله ثبت پتانسیلهای برانگیخته، سیستم Eclipse، از طریق گوشی های داخلی به گوش راست ارائه شد. آستانه ی فرکانس های مرکزی (5/0، 1، 2 و 4 کیلوهرتز) و زمان کلی ثبت آنها در آرایش همان سویی (ثبت از کانال EEG راست) و دگرسویی (ثبت از کانال EEG چپ) نسبت به گوش تحریکی، در میزان تکرار 40 هرتز ارزیابی گردید و در بین 30 نفر معدل گیری شد. جهت مقایسه میانگین آستانه ها در بین کانال ها در هر فرکانس، از آنالیز واریانس یک راهه بین گروهی استفاده شد. جهت مقایسه میانگین زمان های ثبت پاسخ در بین کانال ها، از آزمون t زوج استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که آستانه ها و زمان های ثبت ASSR 40 هرتز دگرسویی، به ترتیب بهتر و کوتاهتر از موارد همان سویی بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که برای ارزیابی عینی آستانه های شنوایی در افراد بزرگسال بیدار با شنوایی هنجار به کمک ASSR، احتمالا ثبت های دگرسویی با RF 40 هرتز ابزار مناسب تری است.
    کلیدواژگان: پاسخ شنوایی پایدار، کانال ثبت EEG، میزان تکرار، فرکانس مرکزی
  • علی نویدیان، محمدرضا عابدی، ایران باغبان، مریم فاتحی زاده، حمید پورشریفی صفحه 79
    زمینه و هدف
    پرفشاری خون مهم ترین عامل قابل اصلاح بیماری های قلبی عروقی است و مصاحبه انگیزشی مداخله ای، نویدبخش برای ترغیب رفتار بهداشتی مثبت در حوزه تغییر رفتار بهداشتی است. این مطالعه به منظور تعیین اثربخشی مصاحبه انگیزشی بر سبک زندگی افراد مبتلا به پرفشاری خون انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه تجربی است. و از طرح پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل و در زمان های مختلف بر روی 61 بیمار مراجعه کننده با فشار خون سیستول بین 125 تا 160 میلی متر جیوه در قالب طرح غربالگری دیابت و سندرم متابولیک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 88-87 اجرا شده است. مراجعان از طریق نمونه گیری تصادفی انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (28 نفر) و کنترل (33) جایگزین شدند. مداخله شامل پنج جلسه مصاحبه انگیزشی گروهی، به همراه آموزش رایج سبک زندگی به گروه آزمایش ارائه شد. داده های بدست آمده از طریق پرسشنامه عادات غذایی، به فاصله زمانی 8 و 16 هفته پس از اتمام مداخله، با استفاده از آزمون های آماری آنالیزکوواریانس یک متغبره و t وابسته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از مداخله به طور معنی داری میانگین مصرف روغن اشباع نشده و گوشت سفید (005/0P =)، سبزیجات (01/0P =)، وزن (006/0P =)، لبنیات (0001/0P =)، نمک (0001/0P =)، فعالیت فیزیکی (0001/0P =) در گروه آزمایش، نسبت به گروه کنترل بیشتر بود. مقایسه میانگین ها در مرحله پیگیری 16 هفته ای نشان داد برخی تفاوت های ایجاد شده به دنبال مصاحبه انگیزشی، مانند مصرف سبزی، لبنیات و نمک همچنان تداوم داشت.
    نتیجه گیری
    افزودن مصاحبه انگیزشی به آموزش های معمول سبک زندگی سالم در کنترل و پیشگیری پرفشاری خون، روشی موثر در جهت بهبود سبک زندگی و نهایتا کاهش عوامل خطرزای بیماری های قلبی عروقی از جمله پرفشاری خون است.
    کلیدواژگان: مصاحبه انگیزشی، پرفشاری خون، سبک زندگی
|
  • N. Abotaleb, H.R. Pazouki, H. Homayoonfar, J. Nouri Page 7
    Background and Aim
    Renal dysfunction due to ischemia-reperfusion (I/R) injury is a common problem following renovascular surgery or kidney transplantation. There is a lot of emerging evidence that statins, which are HMG-COA reductase inhibitors, have renal protective effects against ischemia-reperfusion injury,but the exact mechanism of their protective effect has not been detected properly. This study examined whether simvastatin reduces I/R injury in kidney. In addition, we investigated whether the observed renal protective effect of simvastatin is due to the activation of ATP-sensitive potassium (KATP) channels by using selective antagonist glibenclamide.
    Material And Method
    In this experimental study, male wistar rats(150-200 g) were randomized into five groups while their right kidneys had been removed 3 weeks prior to the study: sham operated, I/R group, I/R pretreated with simvastatin (20mg/kg/day) for 3 days by gavage, simvastatin + glibenclamide(0.3mg/kg ip) +I/R and glibenclamide +I/R. The I/R injury was induced by clamping the left renal artery for 45 minutes followed by reperfusion for 2 hours. For statistical comparison,one-way ANOVA, Mann-Whitney test and Tukey were used and p<0.05 and p<0.01 were considered significant.
    Results
    In I/R group, the level of both BUN and creatinin, as indices of renal cell damage, were significantly increased compared with the sham-operated group. However, these increases were significantly inhibited by the treatment with simvastatin. Simvastatin also improved the renal histological damage compared with the IR group (p<0.05). Glibenclamide, the KATP channel inhibitor, significantly decreased the protective effect of simvastatin (p<0.01).
    Conclusion
    Simvastatin, as an HMG-COA reductase inhibitor, has renal protective effects against ischemia-reperfusion injury independent of its lipid–lowering properties.This protective effect is mediated via activation of the adenosine triphosphate-sensitive potassium channels, and glibenclamide as a KATP channel inhibitor reduces this benefical effect of simvastatin.
    Keywords: Ischemia, Reperfusion, ATP, Sensitive Potassium Channel, Simvastatin, Kidney
  • N. Amirmozaffari, M.H. Ahmadi, M.A. Sedighi Gilani, B. Kazemi, F. Masjedian Jazi Page 14
    Background and Aim
    Infections caused by genital mycoplasmas may have harmful effects on the fertility of men and may lead to male infertility. This study was performed to detect the prevalence of these bacteria in infertile men referred to Royan Institute.Patients and
    Method
    Semen samples were collected from 220 infertile men and were inoculated into PPLO broth transport media and sent to the laboratory. Following filteration through 0.45µm pore-size disposable filters, the filterates were inoculated into Arginine PPLO broth and Urea PPLO broth media. In cases of color change, the broth media were sub-cultured onto PPLO agar plates. All media were incubated at 37˚C under elevated CO2 atmosphere.
    Results
    From a total of 220 semen samples cultured, 7 cases (3.2%) were positive for only Mycoplasma hominis, 61 cases (27.7%) were positive for only Ureaplasma urealyticum, and 11 cases (5%) were positive for both of them. Thus, 18 cases (8.2%) of Mycoplasma hominis and 72 cases (32.7%) of Ureaplasma urealyticum were isolated from the samples. Evaluation of semen parameters showed that pH was lower in the two groups of “only U. urealyticum positive” and “both bacteria positive” than “both bacteria negative” group (p value=0.031 and p value= 0.006 respectively). Also, the mean sperm motility was lower in “both bacteria positive” group than “both bacteria negative” group (p=0.032).
    Conclusion
    The results of this study showed that a high percentage of infertile men are infected with these bacteria. If these infections are not diagnosed and treated, this may lead to PID and infertility. Therefore, because of high cost of other diagnostic methods such as PCR, isolation of these bacteria in infertile men via culture method is feasible and necessary.
    Keywords: Mycoplasma Hominis, Ureaplasma Urealyticum, Infertile Men
  • F. Almassi Nokiani_F. Veissi_M. Rezaei_H. Akbari_M. P Khavaran Page 27
    Background and Aim
    Because cesarean section is one of the most prevalent surgeries in women, the reduction of complications and duration of operation and finding simpler techniques with the fewest complications are of great importance. The present study was conducted to compare the early results, i.e. duration of operation, pain, fever and wound infection, of the two methods of repairing and not repairing visceral peritoneum in cesarean section so that we can suggest the best route with the fewest complications. Patients and
    Method
    In a comparative experimental research, 258 pregnant women who had cesarean section for the first time were randomly assigned into two groups of repairing and not repairing visceral peritoneum. The early results including duration of operation, pain, fever, and wound infection were compared in both groups. For statistical analysis,we used Z–test, leven test, and Chi-square and the findings were shown in cross tabulation tables.
    Results
    Duration of operation was lower in the non-repair group. The rate of wound infection in both groups was 1.2% with no significant differences.The prevalence of post-operation ileus and fever in the repair group was higher and more significant (p < 0.001). Post-operation pain, which was determined based on the number of indomethacin rectal suppositories prescribed, was greater in the repair group (p< 0.001).
    Conclusion
    Since there are no short-term complications due to not repairing visceral peritoneum and because of the reduction in the duration of operation, pain, fever, and the prevalence of ileus in this method, it is recommended that traditional method of closure of visceral peritoneum in cesarean section not be done.
    Keywords: Cesarean Section, Visceral Peritoneum, Peritoneal Repair
  • M. Barati, S.A. Javad Mousavi, S. Noorbakhsh, M. Talebi Taher, A. Ehteshami Afshar, A. Tabatabaii Page 34
    Background and Aim
    Streptococcal pneumoneae is the most common etiologic agent of community-acquired pneumonia. Pneumococcal isolation from sputum can only demonstrate the possibility of pnumococcal infection because of the possibility of carrying. Definitive diagnosis is made by isolation of pnumococcus from blood and sterile body fluids. Real percentage of positive blood culture in pnumococcal pneumonia is around 15-30%. If urine pneumococcal antigen detection is added to conventional laboratory methods, pnumococcal diagnosis can be increased by 38.9%. The aim of this survey was determining the prevalence of pnumococcal pneumonia in bacterial pneumonia through isolation of pneumococcal antigen from urine. Patients and
    Method
    This descriptive cross-sectional study was performed on patients diagnosed with acute bacterial pneumonia. The subjects were above the age of 18 and admitted to Rasoul-e-Akram Hospital in 2007. Urine samples of patients were tested for antigen detection by immunochromatographic method with Binax NOW Streptococcus pneumoneae test. Blood samples of all patients were cultured. Patients who were admitted for elective surgery and had no infection entered the study as a control group. Quantitative variables were evaluated by using mean and standard deviation and qualitative variables were evaluated by using percentage.
    Results
    From the total of 43 patients, 26(60.5%) were men and 17(39.5%) were female. The mean age of the patients was 55.47 (± 22.46) years. S.pneumoneae was isolated from 2 (4.65%) patients by culture(blood and pleural culture) and from five (11.6%) patients by urine antigen test. S.pneumoneae was seen only in spring and winter. Normal leukocyte count was seen in 2 cases and lukocytosis existed in 3 of them. Lobar infiltration was seen in 4 subjects and pleural effusion in 1. In 2 cases of positive pneumococcal culture, urine pneumococcal antigen test was positive. None of the members of the control group had positive urine pneumococcal antigen test.
    Conclusion
    Pneumococcal antigen was isolated from the urine of 5 patients. There was no positive urine pneumococcal antigen test in the control group,which reveals pneumococcal carriage in adults is very low in this study. This study shows urine pneumococcal antigen test is a good diagnostic tool in adults and can help establish diagnosis.
    Keywords: Acute Bacterial Pneumonia, Streptococcus Pneumoneae, Urine Antigen
  • F. Hosseini, Esfahani, G. Asghari, P. Mirmiran, S. Jalali Farahani, F. Azizi Page 41
    Background and Aim
    In epidemiologic studies, food frequency questionnaire (FFQ) is usually the most suitable dietary assessment tool on a long-term basis. Hence assessing its validity and reproducibility is conceptually important to determine the accurate relationship between diet and diseases. The current study was done to examine the relative validity and reproducibility of food groups of the semi-quantitative FFQ, developed for the Tehran Lipid and Glucose Study (TLGS).Patients and
    Method
    This study investigated 132 subjects (61 men and 71 women), aged ≥ 20 years who completed a 168-item FFQ twice (FFQ1-FFQ2), with a 14-month interval. Dietary data were collected monthly by means of twelve 24-hour dietary recalls.
    Results
    Means (SD) for age and body mass index of subjects were 35.5 (±16.8) years and 25.5 (±5.2) kg/m2 respectively. In order to assess validity of the FFQ, age-adjusted and deattenuated Spearman correlation coefficients were performed. Coefficients ranged between 0.10 (solid fat) and 0.77 (refined sugar) in men (mean=0.44), and between 0.12 (snacks) and 0.79 (refined sugar) in women (mean= 0.42). Mean age-and energy-adjusted intraclass correlation coefficients, assessing reproducibility of the FFQ, were 0.51 in men, highest for tea (0.91), and 0.59 in women, highest for refined sugar (0.74). Mean percentages of disagreement were 7.3 in men and 9.3 in women, the highest percentage being observed for snacks and desserts in men and for tea and coffee in women.
    Conclusion
    The FFQ designed for TLGS was found to be reliable and valid for several food groups.first DR was collected one month after FFQ1 and the last DR was collected one month before FFQ2. Food items were categorized into 17 food groups based on the previous studies. The residual method was used to calculate energy and age-adjusted food group intakes. Spearman and deattenuated correlation coefficients and Chi-square test based on tertiles of food group intakes were used to determine the relative validity between the second FFQ and 24-hour DRs, and intraclass correlation coefficients were calculated between FFQ1 and FFQ2 to assess the reproducibility of the FFQ.
    Keywords: Food Frequency Questionnaire, Reliability, Validity, Food Groups
  • F. Salem, M.R. Aghasadeghi, F. Javadi, F. Roohvand, M. Joolaee, G. Bahramali, E. Mostafavi, H. Gholami, S. Hekmat Page 56
    Background and Aim
    Hepatitis B virus (HBV) infection is a global health problem. Current researches indicate that 500,000 to 1.2 million deaths per year are caused by chronic hepatitis, cirrhosis and hepatocellular carcinoma (HCC). HBV genotyping and subtyping provide epidemiological data that may contribute to vaccination and antiviral treatment strategies, diagnostic development, and determination of the course of the disease. Hereby we decided to evaluate the genotype of this virus in prisoners who are addicted to some kinds of injection drugs. Patients and
    Method
    In this cross- sectional study which was done in Tehran province in 2008, HBV genotypes of serum samples from 122 HBsAg positive intravenous drug user prisoners were determined using cost-effective and standard methods such as PCR and RFLP. Then direct sequencing was utilized to confirm and revaluate the results of PCR-RFLP. The phylogenetic tree was drawn by computer biosoftware (Bioedit,Mega,ClustalW) and the results were assessed by statistical analysis SPSS v.16 (P<0.05)as well.
    Results
    115 samples were reported positive when analyzed by nested PCR. All of these positive samples were reported to be genotype D by RFLP using BsrI, StyI, EaeI, DpnI, and HpaI enzymes. In addition,phylogenetic tree drawn by Neighbor-Joining method in 100% of the subjects confirmed the existence of genotype D(subgenotype D1, subtype ayw2).
    Conclusion
    115 HBV isolates from prisoners represent homogenous genotypic diversity, and our results concur with other reports from Iran, all showing that genotype D is the only detectable genotype in this study.This genotype with a low rate of severe liver diseases caused by HBV (cirrhosis, hepatocellular carcinoma) is in accordance with our results.
  • M. Shabani, B. Jalaii, M. Kamali Page 66
    Background and Aim
    Auditory steadystate response (ASSR) is an oscillation in the electrical potential recorded from the scalp. In this study, the possible effects of shifting the response recording channel on 40Hz ASSR thresholds and their recording times were evaluated and compared.Patients and
    Method
    In this cross-sectionalstudy, 30 subjects with normal hearing (thresholds of 500 to 4000 Hz < 15 dB HL) whose ages ranged from 180to 30 were enrolled in the study after giving written informed consent. Right-handed subjects were selected. New chirp stimuli were presented to the right ear via inserted headphones using a two-channel EP recording system, the Eclipse.Thresholds for central frequencies (0.5, 1, 2 and 4 KHz) and their total recording time in the ipsilateral (recording from the right-EEG channel) and contralateral array (recording from the left-EEG channel) relative to the stimulated ear were evaluated at 40Hz repetition rate and averaged among 30 subjects. One-way ANOVA was used to compare the mean thresholds between channels in each frequency. Paired t-test was used for comparing average recording times between channels.
    Results
    The results of this study showed that thresholds and recording times of the contralateral 40Hz ASSR were better and shorter than that of the ipsilateral ones.
    Conclusion
    The present study indicated that in ASSR test contralateral recordings with 40Hz RF can probably be a better tool to objectively assess hearing thresholds in awake adults with normal hearing using ASSR.
    Keywords: Auditory Steady State Response 2) EEG Recording Channel 3) Repetition Rate 4) Central Frequency
  • A. Navidian, M.R. Abedi, I. Baghban, M. Fatehizadeh, H. Poorsharifi Page 79
    Background and Aim
    Hypertension is the most important factor in cardiovascular diseases which can be modified, and motivational interviewing is an inspiring intervention for encouraging positive health behavior in the field of changing and modifying health behavior. The aim of this study was to determine the effect of motivational interviewing on the lifestyle of people suffering from hypertension. Patients and
    Method
    This quasi-experimental study involved pre-test and post-test with a control group at different intervals. The subjects were 61 clients suffering from systolic blood pressure from 125 to 160 mm Hg. They had been referred to Isfahan University of Medical Sciences to participate in a project for screening diabetes and metabolic syndrome in 2009. The subjects were selected by random sampling and were randomly classified into the experimental group (No.=28) and the control group (No.=33). The intervention consisting of five sessions of group motivational interviewing and common lifestyle training was given to the experimental group. The data obtained by food habits questionnaire, 8 and 18 weeks after intervention, was analyzed by the statistical tests of covariance analysis and independent t-test.
    Results
    After the intervention, the means of consuming unsaturated oil and white meat (P=0.005), vegetables (P=0.01), weight (P=0.006), dairy products (P=0.0001), salt (P=0.0001) and physical activity (P=0.0001) were significantly more in the experimental group than in the control group. Comparing means in the follow-up stage including 16 sessions revealed that some changes which occurred as a result of motivational interview such as vegetables, dairy products and salt still remained.
    Conclusion
    Including motivational interview in healthy lifestyle training for controlling and preventing hypertension is an effective way for lifestyle improvement and consequently decreasing dangerous factors in cardiovascular diseases such as hypertension.
    Keywords: Motivational Interviewing, Hypertension, Lifestyle