فهرست مطالب

فصلنامه تحقیقات مهندسی کشاورزی
سال دهم شماره 1 (بهار 1388)

  • تاریخ انتشار: 1389/04/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • پروین عشرت آبادی، منوچهر حامدی صفحه 1
    بذر 10 رقم سویا به نام های سحر (SR)، هیل (HL)، ویلیامز (WZ)، گرگان 3 (GN)، دیر (DR)، کلارک (KL)، هاوکی (HK)، زان (ZN) و هارکور (HR) (که در نقاط مختلف کشور کشت می شوند)، و سیمس (SS) که مخصوص مناطق گرمسیری است و عمدتا در خوزستان کشت می شود، از موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر تهیه و پس از آماده سازی، روغن آنها استحصال و از لحاظ معیارهای زیر تجزیه و تحلیل شد: نمایه شکست، وزن مخصوص، رنگ، عدد یدی، عدد صابونی، عدد پراکسید، اسیدهای چرب آزاد، ترکیب اسیدهای چرب، و میزان فلزهای مس و آهن. نتایج آماری نشان داد که بین واریته های سویا در بیشتر فاکتورها اختلاف معنی دار (05/0 کلیدواژگان: دانه روغنی، روغن خام، سویا، واریته، ویژگی کیفی
  • معصومه عمادپور، بهزاد قره یاضی، یوسف رضایی کلج، آزاد عمرانی، ابوالقاسم محمدی صفحه 11
    هورمون اتیلن باعث کاهش عمر انبارمانی میوه ها از جمله گیلاس می شود. به منظور کاهش اثر اتیلن و افزایش عمر انبارمانی این میوه، آزمایشی به صورت فاکتوریل با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار با 2 عامل گرانول های نانو جاذب و دستگاه حاوی گرانول های جاذب در شرکت زیست پژوهان خاورمیانه اجرا شد. تیمارها شامل استفاده از بسته های کوچک حاوی گرانول های نانوجاذب در هر جعبه و با استفاده از دستگاه حاوی گرانول های جاذب، استفاده از بسته های کوچک گرانول های نانوجاذب بدون دستگاه حاوی گرانول های جاذب، استفاده از دستگاه حاوی گرانول های جاذب بدون بسته های کوچک حاوی گرانول های جاذب، و شاهد (بدون دستگاه حاوی گرانول های جاذب و بدون بسته های کوچک حاوی گرانول های جاذب) بودند. برای اندازه گیری صفات بریکس، اسیدیته قابل تیتر شدن، pH، سفتی بافت، رنگ، قهوه ای شدن دم میوه، و درصد افت وزنی میوه های تحت تیمارهای مورد بررسی، نمونه ها به مدت 1 ماه در سردخانه نگهداری و هر 10 روز یک بار از آنها نمونه برداری شد. علاوه بر این، یک نمونه نیز در زمان قرار دادن میوه در سردخانه به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که اثر مدت زمان انبارمانی و استفاده از نانوجاذب های اتیلن بر خصوصیات کیفی مورد بررسی معنی دار است. مقایسه میانگین ها حاکی است که پس از 30 روز انبارمانی، بیشترین سفتی بافت (04/6 نیوتن)، پایین ترین میزان کاهش وزن (48/4 درصد)، پایین ترین مواد جامد انحلال پذیر (63/19 درصد)، پایین ترین قهوه ای شدن دم میوه (25 تا 50 درصد)، و پایین ترین کاهش در میزان اسیدیته کل (44/0) مربوط به تیمار استفاده از دستگاه حاوی گرانول های جاذب اتیلن است به همراه بسته های جاذب اتیلن است و به عکس کمترین سفتی بافت میوه (61/2 نیوتن)، بیشترین کاهش وزن (20/15 درصد)، بیشترین مواد جامد انحلال پذیر (38/24 درصد)، بیشترین قهوه ای شدن دم میوه (75 درصد)، و بیشترین کاهش در میزان اسیدیته کل (17/0) مربوط به تیمار بدون استفاده از دستگاه و یا بسته های جاذب اتیلن بود. بنابراین استفاده از نانوگرانول های پرمنگنات پتاسیم به عنوان یکی از جاذب های هورمون اتیلن، از افت وزنی، کاهش اسیدیته قابل تیتر شدن و سفتی بافت، افزایش pH و بریکس، و قهوه ای شدن دم میوه و کاهش کیفیت رنگ میوه جلوگیری می کند و سبب افزایش عمر انبارمانی گیلاس می شود.
    کلیدواژگان: اتیلن، انبارمانی، پرمنگنات پتاسیم، سردخانه، ضایعات پس از برداشت، گیلاس، نانوجاذب
  • حسن ذکی دیزجی، سعید مینایی*، تیمور توکلی هشتجین، منیژه مختاری دیزجی صفحه 27

    استفاده از فن فراصوت در ارزیابی و فراوری مواد غذایی سابقه ای دیرینه دارد اما در مورد محصولات کشاورزی روند تکمیلی را سپری می کند. آزمون فراصوتی، یکی از روش های آزمون غیر مخرب است که در ارزیابی محصولات کشاورزی روندی رو به گسترش دارد. برای آزمون محصولات کشاورزی به روش فراصوت عبوری، به طور معمول از دو شاخص فراصوت استفاده می شود: یکی سرعت امواج و دیگری میزان تضعیف. اندازه گیری شاخص های فراصوتی مواد بیولوژیک به دلیل ویژگی های پیچید ه ساختاری آنها مشکل است. بنابراین، اولین مرحله در ارزیابی کیفیت محصولات کشاورزی، طراحی و ساخت سامانه فراصوتی مناسبی است که بتواند شاخص های فراصوتی محصولات کشاورزی را اندازه گیری کند. در این پژوهش، ابتدا سامانه اندازه گیر فراصوتی طراحی و ساخته شد که اساس کار آن، پردازش سیگنال های عبوری از محصولات کشاورزی است. در ادامه و در آزمایش هایی، اثر عوامل موثر در اندازه گیری شامل ماده واسط، پوشگیری موج، نیروی تماسی، ضخامت نمونه ها، و لایه تاخیر بر سیگنال دریافتی بررسی شد. بخش های اصلی سامانه عبارت اند از تپ ساز/ تپ گیر، تراگذرهای فرستنده و گیرنده، برنامه کنترل، رایانه، و سامانه جمع آوری داده ها. سامانه با پردازش سیگنال ها به صورت نیمه خودکار، ویژگی های سرعت و میزان تضعیف سیگنال را تعیین می کند. برای اجرای این آزمایش ها، نمونه هایی از بافت چند محصول کشاورزی شامل سیب، سیب زمینی، هویج، خیار، شلیل، به، و موز تهیه شد. طول نمونه ها با توجه به نوع محصول از 5 تا 120 میلی متر متغیر بود. نتایج نشان داد که با استفاده از امواج غیر پیوسته (تپی) با بسامد 40 کیلوهرتز و توان نسبتا کم، می توان امواج فراصوت را از بیشتر محصولات کشاورزی عبور داد. با در نظر گرفتن ماده واسط، ضخامت مناسب نمونه، و نیروی تماسی کم (5 نیوتن)، سامانه فراصوتی با دقت خوب، سرعت کمتر از 1 ثانیه و نیمه خودکار، میزان تضعیف و سرعت امواج عبوری از نمونه ها را اندازه گیری می کند. پوشگیری سیگنال موجب افزایش دقت در اندازه گیری شاخص سرعت امواج شد. بررسی طیف بسامدی سیگنال ها نشان داد که برای جلوگیری از جابه جایی بسامدی بهتر است ضخامت نمونه ها یکسان باشد.

    کلیدواژگان: آزمون غیر مخرب، امواج تپی، سرعت امواج و کیفیت سنجی، ضریب تضعیف
  • مهدی اسمعیلی ورکی، جواد فرهودی، محمدحسین امید صفحه 49
    تجربیات حاصل از عملکرد دهانه های آبگیر بند های انحرافی به منظور تامین مصارف مختلف نشان داده است که یکی از مسائل اصلی در طراحی دهانه های آبگیر، کاستن از رسوب ورودی به دهانه آبگیر و کانال آب بر پایاب آن است. بی تردید هرگونه اتخاذ تصمیم یا انتخاب روشی جهت کاستن از ورود رسوب به کانال پایین دست دهانه آبگیر، مستلزم شناخت رفتار الگوی جریان در حال انحراف به دهانه آبگیر و مکانیزم انتقال رسوب به آن است. با توجه به اینکه آبگیری با زاویه 90 درجه نامناسب ترین شرایط را از نظر میزان رسوب ورودی به دهانه آبگیر فراهم می سازد، در پژوهش حاضر، رفتار هیدرودینامیکی جریان و مکانیزم ورود رسوبات بستری به دهانه آبگیری با زاویه 90 درجه از بند انحرافی آبگیری به صورت آزمایشگاهی بررسی شد. برای این منظور اندازه گیری های متنوع هیدرودینامیکی و رسوبی تحت شرایط مختلف هیدرولیکی نظیر دبی رودخانه، دبی آبگیری، و دبی خروجی از دریچه مجرای تخلیه صورت گرفت. تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد که میزان دبی خروجی از دریچه مجرای تخلیه رسوب تاثیری قابل توجه بر نیمرخ های سرعت جریان در امتداد دهانه آبگیر و مکانیزم ورود رسوب به دهانه آبگیر دارد. در شرایطی که مجرای تخلیه رسوب کاملا بسته است، کلیه نیمرخ های سرعت یک نقطه عطف دارند و بسته به شدت آبگیری از عمقی ار نیمرخ سرعت، مقدار سرعت منفی می شود. همچنین مشاهدات نشان داد که رسوبات بر اثر گردابه های تورنادویی شکل به دهانه آبگیر وارد می شوند. این گردابه ها عموما در بازه انتهایی جبهه رسوب بستر رودخانه شکل می گیرند و در مقابل دهانه آبگیر به بلوغ رشد خود می رسند. آزمایش ها همچنین نشان داد که دوره تناوب و قدرت این گردابه ها تابعی از شدت آبگیری است. تجزیه و تحلیل ها نشان داد که با افزایش دبی آبگیری میزان رسوب ورودی به دهانه آبگیر افزایش می یابد و میزان رسوب ورودی به دهانه آبگیر در هر دبی آبگیری، با افزایش دبی مجرای تخلیه رسوب افزایش قابل توجهی دارد.
    کلیدواژگان: آبگیر جانبی 90 درجه، الگوی جریان و رسوب ورودی به دهانه آبگیر، بند انحرافی
  • اورنگ تاکی، اردشیر اسدی صفحه 69
    سیستم بی خاک ورزی در ایران به دلیل نبود ماشین کاشت مناسب جهت تامین تماس کافی بذر با خاک، در بسیاری از موارد موفق نبوده است. معرفی دستگاهی که بتواند در زمین های سخت (شخم نخورده) و با وجود کلش محصول قبلی در زمین، بذر و کود را در داخل شیاری در دو عمق مختلف قرار دهد، اولین قدم در راه پیاده کردن طرح های پایلوت بی خاک ورزی و در نهایت ترویج آن در مناطق مستعد این روش کاشت است. در این تحقیق، ساخت و ارزیابی شیار بازکن دیسکی فعال که به مانند اره ای دوار می تواند شیاری در خاک ایجاد کند، در زمینی شخم نخورده و پوشیده از بقایای گیاهی ارزیابی شد. در آزمون های مقدماتی صفحه برش (شیار بازکن فعال) در سرعت های دورانی مختلف و در شرایطی به کار گرفته شد که هم جهت یا خلاف جهت چرخ های تراکتور به حرکت در می آمد. نتایج این ارزیابی ها نشان داد که چرخش صفحه برش در جهت خلاف چرخ های تراکتور نه تنها شیاری نسبتا خالی از خاک پس از عبور به جا می گذارد بلکه باعث برش عمیق تر خاک نسبت به حالتی می شود که هم جهت با چرخ های تراکتور بچرخد. در این حالت، شیار بازکن توانست شیاری به عمق متوسط 5/5 سانتی متر و به عرض متوسط 5/1 سانتی متر بریده خاک آن را به سمت جلو و بالا پرتاب کند. در حالی که چرخش صفحه برش در جهت چرخ های تراکتور منجر به پر شدن مجدد شیار ایجاد شده می شود. برای جلوگیری از پرتاب خاک به جلو و بالا، یک گلگیر محافظ تعبیه شد. این محافظ باعث شد که مقداری از خاک به سمت عقب واحد برش منحرف و از انتهای واحد برش مجددا به داخل شیار ریخته شود و حدود یک چهارم عمق آن را پرکند. از این مقدار خاک برای ایجاد لایه ای از خاک بین کود و بذر استفاده شد. برای این منظور لوله سقوط کود به فاصله نزدیکی در پشت صفحه برش (در ارتفاع 5 سانتی متری سطح زمین) قرار داده شد تا قبل از پر شدن بخشی از شیار، کود را در کف آن جایگذاری کند. با نصب لوله های سقوط بذر در امتداد شیار ایجاد شده با فاصله ای از صفحه برش در بالای سطح خاک بذر در داخل شیار نیمه پر جایگذاری و خاک نرم باقیمانده در طرفین شیار بر اثر پوشاننده انتهایی روی بذر ریخته می شود. نتایج ارزیابی نهائی ماشین مجهز به چنین واحدهای کاشتی نشان می دهد که در صورت رعایت نسبت بهینه سرعت دورانی شیار بازکن به سرعت پیشروی، این ماشین می تواند در زمین شخم نخورده پوشیده از بقایای گندم با به هم زدن کمتر از 10 درصد سطح خاک کود را در عمقی حدود 2 سانتی متر پایین تر از عمق مطلوب بذر قرار دهد و تماس کافی بذر با خاک را تامین کند.
    کلیدواژگان: بی خاک ورزی، شیار بازکن فعال، کاشت مستقیم
  • جعفر حبیبی اصل، نعیم لویمی، عبدالعلی گیلانی صفحه 81
    به منظور دستیابی به روش یا روش های مناسب خشکه کاری مکانیزه برنج با استفاده از بذر خشک و نیز پیدا کردن ارقامی مناسب برای هر روش، آزمایشی به صورت کرت های نواری در قالب بلوک های کامل تصادفی با دو عامل (رقم و روش بذرکاری) و سه تکرار در سال های 1383-1382 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی شاوور (خوزستان) اجرا شد. برای این منظور سه رقمبرنجعنبوری قرمز، چمپا، و دانیال(LD183) در کرت های نواری افقی و سه روش بذرکاری مکانیزه شامل خطی کار (برزگر همدانی)، ردیف کار (جهت کپه کاری) و بذرپاش گریز از مرکز (سانتریفوژ) در کرت های نواری عمودی قرار گرفتند. صفات مورد بررسی در ارقام برنج شامل عملکرد و اجزای عملکرد، ارتفاع بوته، تعداد خوشه در واحد سطح و درصد باروری بود. دستگاه های کاشت نیز از نظر درصد جوانه زنی، میزان مصرف سوخت، ظرفیت مزرعه ای، و شاخص یکنواختی کاشت بذر در فواصل طولی و عرضی ارزیابی شدند. نتایج تجزیه واریانس دو ساله نشان داد که عملکرد دانه به طور معنی داری تحت تاثیر سال، رقم، و اثر متقابل آنها قرار دارد. رقمدانیالبا متوسط 7246 و رقم چمپا با متوسط 5667 کیلوگرم در هکتار به ترتیب بیشترین و کمترین عملکرد را داشتند. از میان شاخص های زراعی، تفاوت بین روش های کاشت فقط از نظر تعداد خوشه در واحد معنی دار بود، به طوری که خطی کار با 329 و ردیف کار با 289 خوشه در متر مربع به ترتیب بیشترین و کمترین تعداد را داشتند. بین بذرکارها از نظر تمام شاخص های فنی، اختلاف معنی دار وجود داشت. بیشترین ظرفیت مزرعه ای و کمترین مصرف سوخت از روش کاشت با سانتریفوژ به دست آمد. از لحاظ شاخص های یکنواختی فواصل طولی و عرضی بذرهای، ردیف کار با 8/68 درصد برای فواصل طولی و 7/89 درصد برای فواصل عرضی، بالاترین سطح یکنواختی کاشت را داشت. در مجموع، با توجه به نتایج عملکرد محصول، هر یک از روش های کاشت را (با توجه به امکانات زارع) می توان به کار بست، اما ردیف کار جهت کپه کاری با مصرف بذر کمتر (20 تا 25 کیلوگرم در هکتار) و شاخص های یکنواختی کاشت بالاتر، مناسب تر است.
    کلیدواژگان: ارقام برنج، خشکه کاری، خوزستان، کشت مکانیزه
  • بهزاد قنبریان علویجه، عبدالمجید لیاقت، سمانه سهرابی صفحه 97
    ویژگی های هیدرولیکی خاک همچون هدایت هیدرولیکی اشباع و غیراشباع در مطالعات زیست محیطی نقش مهمی را ایفا می نمایند. از آنجائی که اندازه گیری مستقیم این قبیل ویژگی های هیدرولیکی خاک امری وقت گیر و هزینه بر است روش های غیرمستقیمی چون توابع انتقالی و شبکه های عصبی مصنوعی بر مبنای پارامترهای سهل الوصول خاک توسعه یافته اند. در این خصوص در این مطالعه، از شبکه عصبی مصنوعی به منظور تخمین هدایت هیدرولیکی اشباع خاک با استفاده از داده های اندازه گیری شده منحنی مشخصه رطوبتی خاک و جرم مخصوص ظاهری استفاده شده است. با استفاده از داده های اندازه گیری شده جرم مخصوص ظاهری خاک، بعد فرکتالی منحنی مشخصه رطوبتی، مکش در نقطه ورود هوا، تخلخل موثر، مقادیر هدایت هیدرولیکی اشباع خاک با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی تخمین زده شدند. در مرحله آموزش مدل از 114 داده اندازه گیری شده منحنی مشخصه رطوبتی و جرم مخصوص ظاهری خاک و در مرحله آزمون از 28 داده باقیمانده استفاده شد. مقادیر MSE و R2 در مرحله آزمون مدل شبکه عصبی مصنوعی با چهار پارامتر ورودی به ترتیب 0028/0 و 76/0 محاسبه شدند. مقایسه عملکرد مدل شبکه عصبی مصنوعی با دو مدل ارائه شده توسط رائولز و همکاران نشان داد که مدل شبکه عصبی مصنوعی با دقت بالاتری هدایت هیدرولیکی اشباع خاک را پیش بینی می نماید.
    کلیدواژگان: شبکه عصبی مصنوعی، منحنی مشخصه رطوبتی، هدایت هیدرولیکی اشباع
  • |
    • P. Eshrat Abadi, M. Hamedi Page 1
      Ten varieties of Iranian soybeans are cultivated in different areas of the country; Persia or Sahar (SR), Hill (HL), Williams (WZ), Gorgan 3 (GN), Clarke (KL), Hawkey (HK), Zaan (ZN), Harcor (HR), Dare (DR) and Simes (SS), grown in tropical regions. Samples of these 10 varieties were obtained from the Institute of Plant and Seed Research. After sample preparation, their oils were extracted and analyzed for iodine content, saponification, refractive index, specific gravity, peroxide, free fatty acids, color, fatty acids composition, Fe and Cu. Statistical results showed that there were significant differences (P < 0.05)between them. Fatty acid profiles showed that the ZN and GN varieties had the lowest and highest linoleic and linolenic fatty acids, respectively. The ZN variety had the highest oleic acid content. It was concluded that the ZN variety is best in chemical composition for oil production, with HR and WZ ranked second and third.
      Keywords: Crude Oil, Oilseed, Qualitative Specification, Soybean, Variety
    • M. Emadpour, B. Ghareyazie*, Y. Rezaei Kalaj, A. Omrani, Gh. Mohammadi Page 11
      Ethylene affects the ripening of fruits and is naturally produced in most plant tissues. Its production and accumulation during storage can cause serious damage to stored fruits such as black sweet cherries (cv: Takdaneh Mashhad). It affects shelf-life and can cause a marked increase in respiration rates, increasing ripening and senescence. In some commodities, accelerated aging and the initiation of ripening can occur following exposure to ethylene concentrations as low as 0.1 ml/l. As senescence begins, spoilage due to indigenous bacteria can be augmented. The removal of ethylene can delay over-ripening, prevent spoilage and increase the shelf-life of harvested fruit. This study investigated the effect of removing ethylene from storage using nano particles. Potassium permanganate and two types of zeolite-based nano-molecular filters were used. Small 5g sachets were placed directly onto the fruit in each container o r an ETH 1500 machine (BIOCONSERVACION) was used. The experimental design was factorial in randomized complete block design with four replications. The two factors were the presence or absence of the sachets or the machine. Commercial traits affecting market shelf-life of the fruit are: total soluble solids concentration (TSS); pH; titrable acidity (TA); texture (firmness); color (chroma, hue and lightness); fruit stem browning; and the reduction in fresh weight. These were measured at the beginning of the experiment (day 0) and after 10, 20 and 30 days of storage. As expected, there were significant differences in the traits at different sampling times for all treatments. However, fruits with an ethylene absorbent (especially the machine) were healthier, better looking and showed significantly lower reduction in fresh weight. After 30 days of storage,the highest firmness value (6.04 N), lowest weight reduction (4.48%), lowest TSS (19.63%), lowest stem browning (25-50%), and lowest reduction in TA (0.44) were obtained from fruits with an ETH machine or sachets. The lowest firmness value (2.61 N), highest weight reduction (15/20%), highest TSS (24.38%), highest stem browning (75%), and highest reduction in TA (0.17) was obtained from fruits stored without an ETH machine or sachets. It was concluded that the use of potassium permanganate and zeolite-based nano-molecular filters increase the shelf life and market value of black cherries and are advisable for fruit storage facilities.
      Keywords: Cherry, Nano Ethylen Absorption, Postharvest Rots, Potassium Permanganate, Storage
    • H. Zaki Dizaji, S. Minaei, T. Tavakkoli Hashtjin, M. Mokhtari Page 27

      Ultrasonic testing (UT), a nondestructive testing (NDT) method, is under development for quality determination of agricultural products, although it has long been used in the food industry. Determination and measurement of product quality are important in modern agricultural research. Noninvasive/nondestructive quality determination is a novel aspect of the postharvest process in which parameters measured by NDT methods are correlated with product quality. Reviews show that the “through-transmission method” is better than other UT methods for examination of agricultural products. The main parameters of the through-transmission method are wave velocity and attenuation.In this research, a UT system was designed and developed to analyze a signal passing through a product. The system consisted of a set of fabricated pulser/receiver units with ultrasonic transducers, control software and a data acquisition system. The system semi-automatically determined the two important ultrasonic parameters of wave velocity and attenuation coefficient by signal processing. The effect of couplant type, contact force, enveloping, delay line, and sample thickness were investigated using the signal. Several types of fruits and vegetables having differing tissue types (apple, potato, nectarine, banana, carrot, cucumber and quince) were selected for testing. The thicknesses of thesamples were 5cm to 12cm. Results demonstrated that using couplant, enveloping signal, low contact force (5N) and suitable sample thickness, the ultrasonic measurement system could measure ultrasonic parameters effectively at a suitable response speed. The ultrasonic wave was transmitted through most of these products using a pulse signal with 40kHz excited frequency at low power. The precision of the time-of-flight measurement increased with enveloping of the transmitted signal.

      Keywords: Attenuation, Nondestructive Testing, Pulse Wave, Qualimeter, Wave Velocity
    • M. Esmaeili-Varaki, J. Farhoudi, M. H. Omid Page 49
      The hydrodynamic behavior of approaching flow and the amount of sediment entry into right-angled lateral intakes in diversion dams were investigated using a laboratory channel by experimental measurement and observation. The velocity field upstream of the intake in the main channel and before it at the sluice gate was measured at different elevations of flow at different discharge rates of the river, intake and sluice gate. Velocity profiles were also measured from upstream to downstream for the intake and the amount of sediment entry into it. Analysis of the velocity data showed that discharge at the sluice gate strongly affected velocity profiles and the mechanism of sediment entry. All velocity profiles where the sluice was closed had an inflection point, where the flow direction changed, leading to a return velocity near the bed. The elevation of this point was a function of the intake discharge and approximately equal to the height of the entrance sill. Observation showed that sediment entered the intake in whirlpool vortices. The strength and frequency of the vortices depended on the intake and sluice gate discharges. Analysis of sedimentary data showed that the amount of sediment entering the intake increases with an increase in intake discharge. In addition, for any given intake discharge rate, an increase in the sluice gate discharge caused an increase in sediment entry into the intake.
      Keywords: Diversion Dam, Flow Pattern, Lateral Intake, Sediment Entry
    • O. Taki, A. Asadi Page 69
      No tillage systems can reduce operating costs, enhance soil organic matter, ameliorate soil structure and prevent environmental damage caused by stubble burning. However, the lack of an appropriate direct drill for the hardened soil of arid areas reduces adequate soil-seed contact and, thus, the system has shown contradictory results in past tests. Developing a direct drill to place the seed and fertilizer at different depths, then cover the seed with a layer of fine soil without incorporating stubble into it is the first step inapplying the no tillage system in pilot experiments. In this study, an active notched coulter (PTO driven) acting as a circular saw that cuts a groove on the soil surface was installed on a grain drill and was evaluated in hardened soil covered by wheat residue mulch. The active coulter operated at different rotary speeds in the forward and backward directions (with or against the rotation of the tractor wheels). Preliminary experiments showed that the backward rotation of the coulter cut a deeper groove at a given speed and left a relatively clean, empty groove than did the forward rotation, which nearly refilled the groove. A cutting unit, therefore, was designed based on the backward rotation of an active coulter at 580- 700 rpm. The coulter cut a 15 mm wide groove to an average depth of 55 mm as it moved forward, throwing the soil forward and upward. This necessitated placement of a mudguard over the coulter to prevent or redirect the upward flow of soil toward the end of the cutting unit. The soil particles thrown off of the end of the mudguard then refill about 20% of groove depth, the amount of soil required to create a layer of soil between the fertilizer and seed. The fertilizer tube was installed immediately behind the coulter (50 mm above the soil surface) before the soil flow partly refilled the groove. The seed pipe was then installed far enough behind the cutting unit along the groove to allow the seeds to be placed on the partially-filled groove. Finally, a fork coverer filled the groove with fine particles of cut soil spread alongside the groove. Evaluation of the procedure showed that the direct drill equipped with such a cutting unit was able to place the fertilizer granules about 20 mm beneath the seeds in a hardened dry soil covered with stubble while cutting less than 10% of the soil surface.
      Keywords: Active Opener, Direct Drill, No-Tillage
    • J. Habibi Asl, N. Loveimi, A. A. Gilani Page 81
      This study examined suitable mechanized methods to seed rice in dry-bed conditions using dried seeds and determined the most suitable varieties for each method. The experimental design was strip-plots in a randomized complete block design with two factors (seeding methods and rice varieties) and three replications. The testing took place during 2003-2004 at the Shavour Agricultural Research Station in Khuzestan province. The rice varieties were Anboury, Champa and Danial (horizontal factors) and theseeding methods were use of grain drill (Barzagar Hamadan), row planter (hill drop planter) and centrifugal broadcaster (vertical factors). The rice varieties were evaluated based on total yield, yield components and other agronomic characteristics. Seeding machines were evaluated and compared based on field capacity, fuel consumption, inter-row and intra-row seed spacing uniformity and seed germination. The analysis of variance for the two years showed that the grain yield was significantly affected by year, variety and their interaction. The average yield of the second year was significantly greater than that of the first year. A maximum yield of 7246 kg/h and minimum yield of 5667 kg/h were recorded for Danial (LD183) and Champa, respectively. There was no significant difference between the average yields of the different seeding methods in both years. Seeding methods also had no significant effect on the agronomic characteristics of the rice varieties except for the number of panicles per m2. In this case, the grain drill with329 and row planter with 289 panicles per m2 had the highest and lowest values, respectively. The evaluation of the seeding machines showed that there was a significant difference between the machines for all operational parameters. The centrifugal broadcaster had greater field capacity, low fuel consumption and better seed germination. In case of inter-row and intra-row seed spacing uniformity, the row planter had 68.8% inter-row uniformity and 89.7% intra-row uniformity, giving it the best seeding uniformity of the tested machines. Results indicate that the use of a row planter for dry seeding of rice is recommended because it used a less seed (20-25 kg/h) and had better seeding uniformity. However, considering farm conditions and available facilities, the centrifugal broadcaster and grain drill can be used for dry rice and direct seeding, respectively.
      Keywords: Dry Seeding, Khuzestan, Mechanized Seeding, Rice Varieties
    • B. Ghanbarian-Alavijeh, A. M. Liaghat, S. Sohrabi Page 97
      Soil hydraulic properties such as saturated and unsaturated hydraulic conductivity play an important role in environmental research. Since direct measurement of these soil hydraulic properties is time-consuming and costly, indirect methods such as pedotransfer functions and artificial neural networks (ANN) were developed based on readily available parameters. In this study, the use of ANN to predict saturated hydraulic conductivity using a measured soil moisture curve and bulk density was investigated. Measured bulk density and soil moisture curves were used to estimate saturated hydraulic conductivity from calculated fractal dimensions, air entry values, bulk density and effective porosity using ANN. In the training and testing steps of ANN, 114 and 28 measured soil samples were used, respectively. R2 and MSE were 0.76 and 0.0028, respectively, for the ANN method with four inputs. A comparison of ANN with Rawls et al. (1993, 1998) models showed that the neural network more accurately predicts saturated hydraulic conductivity.
      Keywords: Artificial Neural Network, Saturated Hydraulic Conductivity, Soil Moisture Curve