فهرست مطالب

Strides in Development of Medical Education
Volume:7 Issue: 2, 2010
- تاریخ انتشار: 1389/07/18
- تعداد عناوین: 12
-
-
صفحه 81زمینه و هدفبرای بهره وری حداکثر محیط های آموزشی، توجه به چالش های فراروی مدرس و فراگیر، در محیط آموزشی بسیار کمک کننده می باشد. هدف این مطالعه، شناسایی چالش های برنامه ی آموزش درمانگاهی کارورزان گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با استفاده از تجربیات افراد شرکت کننده در این برنامه ی آموزشی (مدرسین و کارورزان) بوده است.روش کارمطالعه ی کیفی حاضر، بخش کوچکی از ارزشیابی برنامه آموزش درمانگاهی کارورزان گروه کودکان، بر اساس مدل CIPP بوده که در آن برای جمع آوری اطلاعات از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. برای انتخاب مصاحبه شوندگان از روش نمونه گیری هدفمند (Purposeful Sampling) که خاص پژوهش های کیفی است، استفاده گردید. 7 نفر از مدرسین و 7 نفر از کارورزان در تابستان و پائیز 1387 در مصاحبه ها شرکت کردند.یافته هاتجزیه و تحلیل مصاحبه ها بر اساس روش تحلیل تفسیری (Interpretational Analysis)، منجر به استخراج 6 طبقه با 21 زیرگروه شد. طبقات شامل عناوین برنامه ریزی، هیات علمی، کارورزان، فعالیت های آموزشی، منابع یادگیری و ارزشیابی بودند. در مورد برخی از چالش ها، راهکارهایی توسط شرکت کنندگان ارائه شد.نتیجه گیریتوجه مسئولان به چالش هایی که ذینفعان اصلی این برنامه ابراز می دارند و راهکارهایی که در خلال مصاحبه ها بیان کردند، می تواند در ارائه ی راه حل مناسب جهت برطرف نمودن مشکلات مطرح شده، کمک شایانی نماید.
کلیدواژگان: کارورز پزشکی، آموزش سرپایی، مطالعه کیفی -
صفحه 92زمینه و هدف
آموزش پزشکی فرصتی برای تربیت افرادی است که بتوانند صلاحیت های لازم را برای مراقبت بیماران کسب کنند. از طرفی ارزیابی یکی از مهمترین مراحل نظام آموزشی است. ارزیابی توانمندی های پزشکان می تواند بازتابی مناسب از عملکرد برنامه آموزش قبل از فارغ التحصیلی ونیز آموزش مستمر پس از آن را فراهم آورد و منجر به بهبود فرآیند آموزش گردد. هدف از این مطالعه، سنجش توانمندی های (مهارت) پزشکان خانواده با استفاده از آزمون OSCE می باشد.
روش کاراین بررسی بصورت مقطعی انجام گرفت. از320 پزشک شاغل در برنامه پزشک خانواده، یک نمونه 79 نفری با استفاده از روش نمونه گیری سیستماتیک انتخاب گردید. این افراد در 19 ایستگاه طراحی شده شرکت کردند. روش جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه ساختار یافته ای بود که پایایی و روایی آن در حد قابل قبول بود. در این مطالعه از آزمونهای آماری همبستگی وt-test، با سطح معنی داری کمتر از 05/0 استفاده گردید.
یافته هااز مجموع 79 پزشک شرکت کننده در این مطالعه 62% (49 نفر) مرد بودند. نمره کل آزمون 190 و میانگین کسب شده (2/15 ±113) بود. در تحلیل آماری مشاهده گردید، رابطه معنی داری بین نمره آسکی پزشکان در فیلد های بهداشتی ودرمانی و جنسیت آنان وجود دارد(004/0>p). ارتباط معنی داری بین نمره آسکی، محل فارغ التحصیلی و وضعیت استخدامی به دست نیامد.
نتیجه گیرییافته ها نشان داد که میزان مهارت های پزشکان عمومی در ارائه ی بسته خدمت بهداشتی درمانی پایین بوده و نیاز به مداخلات متعدد جهت ارتقای مهارت های آنها می باشد.
کلیدواژگان: آموزش پزشکی، پزشک خانواده، مهارت بالینی، آموزش مداوم -
صفحه 99زمینه و هدفارزشیابی 360 درجه به منظور ارزیابی عملکرد دستیاران بالینی، علاوه بر بهره جستن از نظرات اساتید مورد استفاده قرار می گیرد. ابزارهای ارزیابی دستیاران از قبیل پرسشنامه هایی که در ارزیابی 360 درجه به کار گرفته می شوند، باید پایایی، روایی و سادگی اجرا داشته باشند.
هدف از این بررسی، ارزیابی امکان اجرا و خصوصیات روان سنجی پرسشنامه های ارزیابی 360 درجه در دستیاران بالینی می باشد.روش کاردر وهله اول پرسشنامه ها با بهره جستن از مطالعه وسیع متون و نظر اهل فن تهیه گردیدند. پرسشنامه های 6 سئوالی بین نمونه ای در دسترس از دستیاران (خود و همتایان)، دانشجویان پزشکی، پرستاران و بیماران یکی از بخش های آموزشی – بالینی دانشگاه علوم پزشکی کرمان توزیع گردید. میانگین نمرات هریک از گروه ها محاسبه شد. آلفای کرونباخ جهت ارزیابی سازگاری درونی پرسشنامه ها محاسبه و تحلیل عامل جهت تبیین ساختار عاملی داده ها انجام شد. جهت پی بردن به همبستگی بین نمرات حاصل از پرسشنامه ها با یکدیگر از آزمون همبستگی اسپیرمن استفاده گردید.یافته هابجز اعضای هیات علمی و تا حدی بیماران، تمامی گروه ها پرسشنامه ها را بصورت کامل تکمیل کردند. آلفای کرونباخ برای هر پنج پرسشنامه بالای 95/0 بود. روایی محتوای پرسشنامه ها به استناد بررسی متون و نظر اهل فن مورد تایید بود. تحلیل عامل نشان داد سئوالات یک عامل را تشکیل میدهند و در اکثر موارد (80 درصد) ضریب همبستگی بین 5 پرسشنامه مورد تحلیل، معنی دار نبود.نتیجه گیریبر اساس نتایج این مطالعه، ابزارهای ارزیابی 360 درجه از سادگی اجرا، پایایی و روایی مطلوب برای ارزشیابی توانمندی های محوری دستیاران برخوردارند.
کلیدواژگان: پرسشنامه، ارزشیابی، آموزش پزشکی -
صفحه 104زمینه و هدفحجم و تنوع مطالب درسی در طول دوران تحصیل دانشجویان رشته پزشکی، موضوعی قابل اهمیت و یادگیری این مطالب، نیازمند انتخاب شیوه مناسب مطالعه از طریق بکارگیری فنون و عادات صحیح مطالعه می باشد.داشتن برنامه درسی منظم و به کارگیری درست مهارت های مطالعه، در دستیابی دانشجویان به نیازهای آموزشی نقش مؤثری را ایفا می نماید. هدف از این مطالعه بررسی مهارت ها و عادات مطالعه ی دانشجویان رشته پزشکی در دانشگاه آزاد می باشد.روش کاردراین مطالعه مقطعی - توصیفی، پرسشنامه ی محقق ساخت بر اساس پرسشنامه مهارت های مطالعه مرکز مشاوره کوک با 27 سؤال تهیه گردید و به صورت خود ایفا، 787 نفر از دانشجویان رشته پزشکی در سال تحصیلی 88-87 دانشگاه آزاد اسلامی واحد شمال تهران توزیع شد. روایی پرسشنامه با استفاده از نظرات متخصصین و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ، 89/0= α محاسبه گردید. میانگین کمتر نمره، نشان دهنده عادات و مهارت ها مطالعه ی بهتر بود. سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.یافته هانتایج نشان داد بیش از 80 % دانشجویان در ساعات عصر و شب به مطالعه می پردازند. دانشجویان پسر در حیطه ی مدیریت زمان نسبت به دانشجویان دختر وضعیت بهتری داشتند و این اختلاف معنی دار بود (05/0>P). دانشجویان مجرد نیز نسبت به متاهلین به طور نسبی وضعیت مطلوب تری در مهارت مطالعه از خود نشان دادند به طوری که در حیطه های یادداشت برداری، سرعت مطالعه و درک مطلب، دارای اختلاف معنی داری داشتند (05/0>P). همچنین در رابطه با مقطع تحصیلی در دو حیطه مدیریت زمان و درک مطلب به طور معنی داری دانشجویان کارورزی نسبت به سایر مقاطع اختلاف معنی دار (05/0>P) نشان دادند.نتیجه گیریآموزش مهارت ها و عادات مطالعه بصورت واحد درسی و یا برگزاری کارگاه های فشرده آموزشی آن هم در زمان ورود دانشجویان به دانشگاه به منظور اصلاح روند یادگیری صحیح دانشجویان می تواند مؤثر باشد.
کلیدواژگان: مهارت های مطالعه، دانشجویان پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی -
صفحه 112زمینه و هدفیادگیری مسائل اساسی در ارائه ی مراقبت های پرستاری، نیازمند استراتژی های جدید آموزشی است. تدوین نقشه مفهومی به عنوان یک استراتژی، تسهیل کننده ی تفکر، آموزش، یادگیری و ارزشیابی است. این پژوهش با هدف مقایسه ی میزان یادگیری و ارائه ی طرح ذهنی در دو گروه مورد و شاهد و استفاده از نتایج آن در ارتقای آموزش تئوری، طراحی شد؛ تا در نهایت با فارغ التحصیل شدن دانشجویان خلاق، امر مراقبت از بیمار ارتقا یابد.روش کاربررسی با استفاده از روش نیمه تجربی و انجام پیش و پس آزمون انجام شد. دانشجویان کارشناسی پرستاری در دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی رشت، به عنوان گروه تجربی و دانشجویان در نیمسال بعدی به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. موضوع مورد آموزش 4 جلسه درس آب و الکترولیت بود که به دانشجویان در یک ترم به روش نقشه مفهومی و در گروه کنترل به روش سنتی آموزش داده شد. پیش و پس آزمون با استفاده پرسشنامه بر اساس موضوع تدریس انجام شد. داده ها توسط آزمون های آماری chi-square،paired t-test.، independent t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری، 05/0 در نظر گرفته شد.یافته هانتایج این پژوهش نشان داد که روش آموزشی نقشه مفهومی توانسته است به صورت معنی داری نمرات پس آزمون در گروه مورد (7/4±41/12) را درمقایسه با گروه شاهد (06/5±64/9) ارتقا دهد (05/0>P). نمرات آزمون یادداری نیز در دوگروه مورد (85/4±72/11) و در گروه کنترل (24/5±33/9) تفاوت معنی داری را نشان داد (05/0>P).نتیجه گیرینتایج این پژوهش مؤید تاثیر روش نقشه مفهومی بر یادگیری دانشجویان پرستاری است بنابراین توصیه می شود زمانی که نیاز به یادگیری عمیق مطالب درسی وجود دارد از این روش آموزشی استفاده شود.
کلیدواژگان: نقشه مفهومی، دانشجویان پرستاری، یادگیری، یادداری، روش های آموزش -
صفحه 119زمینه و هدفبا در نظر داشتن اینکه تصمیم گیری بر اساس شواهد از موضوعات مورد اهمیت در آموزش پزشکی است، انتظار می رود که سیاست گزاران امر آموزش پزشکی، استفاده از نتایج پژوهش های انجام شده را به سمت ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی ودرمانی سوق دهند. پژوهش حاضر با هدف بررسی بیشترین موضوعاتی که در حوزه آموزش پزشکی مورد توجه قرار گرفته اند، به بررسی مقالات چاپ شده در مجلات ایرانی دارای امتیاز پژوهشی در زمینه آموزش پزشکی می پردازد.روش کاردر این مطالعه مقطعی مقالات سه مجله علمی پژوهشی در حوزه آموزش در علوم پزشکی از سال 86-1379 مورد مطالعه قرار گرفته و 483 عنوان استخراج و در پایگاه طراحی شده درExcel شامل نام نویسندگان، خلاصه و موضوع مقاله، نوع پژوهش و نام دانشگاه مربوطه، ذخیره و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته هاهشت درصد عناوین مقالات (38 عنوان) مربوط به مجله گام های توسعه (نشریه دانشگاه علوم پزشکی کرمان)، 60%(290 عنوان) مربوط به مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی (نشریه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان) و32% (155 عنوان) متعلق به مجلهJournal of Medical Education، (نشریه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی) بود. مدیریت آموزشی با 33%، شیوه های آموزشی با 5/26%، بیشترین و مهارت های ارتباطی با 1/2% کمترین عناوین مقالات را به خود اختصاص داده بودند.نتیجه گیریاولویت بندی تحقیقات پژوهش در آموزش باید مدنظر جدی قرار گیرد.
کلیدواژگان: تحلیل محتوا، مقالات آموزش پزشکی، ایران -
صفحه 127زمینه و هدفرفتارهای نامحترمانه در محیط های آموزشی می تواند به شدت یاددهی و یادگیری را مختل نماید و به ایجاد تناقض و اضطراب بین استاد و دانشجو منجر گردد. هدف از این مقاله بررسی دیدگاه دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی گلستان در مورد رفتارهای نامحترمانه و تهدید آمیز در محیط های آموزشی می باشد.روش کاردر این مطالعه مقطعی - توصیفی با استفاده از پرسشنامه، 50 نفر از اساتید و 150 نفر از دانشجویان علوم پزشکی بر اساس نمونه گیری آسان به سؤالات مربوط به رفتارهای نامحترمانه (برهم زننده و تهدید کننده) پاسخ دادند.یافته هادر حدود دو سوم از اساتید اظهار داشتند«هرگز» طی یک سال گذشته رفتار نامحترمانه ای را از سوی دانشجویان مشاهده نکرده اند. 56 درصد اساتید نیز اظهار داشتند ظرف یک سال گذشته «هرگز» رفتار تهدید کننده ای از سوی دانشجویان مشاهده نکرده اند. 2/30% درصد دانشجویان اظهار داشتند ظرف یک سال گذشته «هرگز» شاهد رفتار نامحترمانه از سوی اساتید نبودند. دیدگاه اساتید با سن و سابقه رابطه معنی دار داشت(05/0>P).نتیجه گیریاگرچه فراوانی و شدت رفتارهای توهین آمیز قابل توجه نبوده است، اما به دلیل اثرات مخرب چنین رفتارهایی اتخاذ راهکارهایی برای ایجاد محیط های یادگیری و یاددهی مناسب کاملا ضروری می باشد.
کلیدواژگان: رفتارهای نامحترمانه، اساتید، دانشجویان -
صفحه 134زمینه و هدفمهمترین هدف هر رویکرد آموزشی ارتقای سطح دانش و نگرش یادگیرنده است. بی شک شیوه های آموزشی نظیر یادگیری حین خدمت به شیوه های دیگر ارجحیت دارند. هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر شیوه ی یادگیری همزمان با ارائه ی خدمت، بر آگاهی و نگرش دانشجویان در زمینه ایدز می باشد.روش کاردر یک مطالعه نیمه تجربی، 34 نفر از دانشجویان پرستاری در نیم سال دوم سال تحصیلی 88-1387 از طریق نمونه گیری به شیوه سرشماری انتخاب و بطور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. برای گروه کنترل روش آموزشی مرسوم و جهت گروه مداخله از فرایند آموزشی Service Learning استفاده شد. دانش و نگرش دانشجویان و گروه هدف، (شامل 51 نفر از پرستاران شاغل)، قبل و بعد از اجرای فرایند آموزشی، ارزیابی و میزان دستیابی دانشجویان به اهداف تعیین شده، مشخص شد. داده ها با استفاده از شاخص های آمار توصیفی و آزمون t زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.یافته هانمره پس آزمون آگاهی و نگرش دانشجویان گروه مداخله، بطور معنی داری بیش از میانگین نمره آگاهی و نگرش گروه کنترل بود (05/0>p). همچنین میانگین نمره آگاهی گروه هدف قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی داری نشان داد (05/0>p). میانگین نمره نگرش این گروه قبل و بعد از مداخله تفاوت نداشت. (05/0نتیجه گیرییادگیری به شیوه Service Learning، در افزایش آگاهی و تغییر نگرش دانشجویان مؤثرتر از شیوه های مرسوم می باشد. بر اساس یافته های این پژوهش پیشنهاد می شود مطالعاتی در مورد مشکلات اجرایی این روش درکشور انجام شود.
کلیدواژگان: عرصه بهداشت، دانشجوی پرستاری -
صفحه 141زمینه و هدفافت تحصیلی دانشجویان پزشکی از مشکلات مهم آموزشی است که بایستی عوامل مؤثر در بروز آن شناسایی وتلاش جهت رفع آنها انجام پذیرد. این مطالعه به منظور یافتن عوامل مؤثر در افت تحصیلی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه طراحی و اجرا شده است.روش کارمطالعه حاضر یک بررسی مقطعی - توصیفی به روش سرشماری، با استفاده از پرونده تمام دانشجویان پزشکی مقطع بالینی، ورودی سال های 81-79 بوده، که اطلاعات آن از کارنامه کبیر دانشجویان استخراج و سپس داده ها با استفاده از آزمون t-test و کای دو مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. در تمامی آزمون ها سطح معنی داری، کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.یافته هادر مجموع 176 پرونده مورد بررسی قرار گرفت. درصد افت تحصیلی در مقطع علوم پایه 3/23 درصد، فیزیوپاتولوژی 7/0 درصد و در مقطع بالینی 5/26 درصد بوده است. میزان مردودی در آزمون جامع علوم پایه 56/11 درصد و در آزمون پیش کارورزی 6/5 درصد بود. در بین عوامل زمینه ساز، عدم حضور در کلاس (05/0 >P) و فاصله زیاد بین اخذ دیپلم و قبولی در دانشگاه (05/0>P) با افت تحصیلی رابطه معنی دار نشان دادند.نتیجه گیریبا توجه به اینکه حدود نیمی از دانشجویان در حداقل یک واحد درسی افت را تجربه می نمایند، لازم است جهت ارتقای کیفیت آموزش، مسائل تاثیرگذار بر افت تحصیلی جدی گرفته شود.
کلیدواژگان: افت تحصیلی، دانشجویان پزشکی، عوامل خطر -
صفحه 147زمینه و هدفپیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشگاه ها و عوامل مرتبط با آن، از اولویت های پژوهش در آموزش و از مسائل مورد توجه مدیران آموزشی دانشگاه هاست. این مطالعه به منظور تعیین پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و عوامل مرتبط با آن در سال تحصیلی 87-86 انجام شد.روش کاردر این مطالعه مقطعی380 نفر دانشجو در نیمسال دوم سال تحصیلی 87-86 مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک و آموزشی (معدل دانشگاه و دبیرستان، تعداد ترم های مشروطی، دروس مردودی) از طریق پرسشنامه ای از شرکت کنندگان دریافت و با استفاده از آزمون های t-test، آنالیز واریانس، آزمون کای دو و ضریب همبستگی مورد بررسی قرار گرفت. سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.یافته هانتایج نشان داد بین معدل دانشجویان دانشکده ها (05/0>p) و همچنین معدل مقاطع تحصیلی ایشان اختلاف معنی دار وجود دارد(05/0>p). بین معدل دانشگاه با توجه به جنس، بومی بودن و سکونت در خوابگاه نیز اختلاف معنی دار وجود داشت. حدود 4/2% از دانشجویان حداقل یک نیم سال تحصیلی مشروطی داشتند. پنجاه درصد از دانشجویان غیرعلاقه مند به رشته خود، دروس مردودی داشتند و ارتباط بین دروس مردودی و علاقه به رشته معنی دار بود (05/0>p).نتیجه گیریتوجه به عواملی مانند بومی گزینی، عدم حضور در خوابگاه ها، معدل دبیرستان می تواند باعث پیشرفت تحصیلی دانشجویان شود.
کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، دانشجویان، زاهدان -
صفحه 153زمینه و هدفعدم کسب حداقل نمره قبولی در دروس و ترم های تحصیلی، و افزایش طول مدت تحصیل از دغدغه های مهم در نظام های آموزشی است. با توجه به لزوم آسیب شناسی دقیق افت تحصیلی، مطالعه ای با هدف تعیین وضعیت و عوامل خطر بروز تکرار درس، مشروطی و تاخیر در فراغت از تحصیل در کلیه ی دانش آموختگان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان انجام گرفت.روش کاردر این مطالعه مقطعی، کلیه ی دانش آموختگان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان (586 نفر) بین سال 82-65 بصورت سرشماری انتخاب و اطلاعات دموگرافیگ، وضعیت تکرار درس، مشروطی، طول مدت تحصیل، وقوع تکرار درس، و تاخیر در فارغ التحصیلی ایشان ثبت شد. برای تجزیه و تحلیل عوامل خطر احتمالی از مجذور کای، تست دقیق فیشرو رگرسیون لجستیک استفاده شد.یافته هاحدود 1/5% (30نفر) از دانشجویان سابقه مشروط شدن داشتند. بیشترین فراوانی مشروطی مربوط به اولین و دومین ترم تحصیلی بود. مشکل تکرار درس و تاخیر در فارغ التحصیلی به ترتیب در72/16% (98نفر) و 3/32% (189 نفر) وجود داشت. بیشترین فراوانی تکرار درس مربوط به دروس زبان تخصصی و بیوشیمی بود. میهمانی در سایر دانشگاه ها، سهمیه های خاص، بومی نبودن، تاهل و پایین بودن معدل دیپلم از مهم ترین عوامل خطر افت تحصیلی، معرفی شدند.نتیجه گیریبا توجه به نقش ویژگی های فردی، پیشینه تحصیلی و معیارهای پذیرش در بروز افت تحصیلی، تغییر در شیوه های گزینش دانشجو و شناسایی و حمایت دانشجویان در معرض خطر ضروری است.
کلیدواژگان: افت تحصیلی، دانشجوی پزشکی، کاشان
-
Page 81Background and ObjectiveAttention to the challenges that trainers and trainees may face during educational programs is very beneficial for achieving maximum efficiency in educational settings. This study was conducted to identify the challenges experienced by interns and attends during ambulatory pediatrics teaching programs in Isfahan University of Medical Sciences.MethodsThis qualitative study was a small part of the evaluation of ambulatory pediatrics teaching program based on CIPP model. Seven attends and seven interns were selected through purposeful sampling and interviewed using semi-structured interviews in the summer and fall of 2009.ResultsInterpretational analysis of interviews resulted in 6 categories named planning, faculty members, interns, instructional activities, learning resources and evaluation and 21 subcategories. The suggestions given by participants for some challenges were considered too.ConclusionAttention to the aforementioned challenges and suggestions can be very beneficial in solving the present challenges.
-
Page 92Background and Objective
Medical education provides an opportunity to train individuals for patient care. Evaluation of physicians’ capabilities, as an important part of each educational system, can reflect the efficacy of Medical education curriculum and also continuous educational programs. The aim of this study was to evaluate the clinical skills of family physicians in Fars/Iran by using Observed Structured Clinical Evaluation (OSCE).
MethodsIn this cross sectional study, from a total of 320 physicians employed in the family physician project of Shiraz University of Medical Sciences, 79 physicians were selected by systematic sampling and participated in 19 designed stations. Data were gathered by a structured questionnaire with acceptable validity and reliability. Correlation tests and t-test with significant level of 0.05 were used for data analysis.
ResultsFrom 79 participants, 49 ones (62%) were male. The total OSCE score was 190 and the acquired mean score by participants was 113±15. There was a significant relationship between OSCE score and participants’ gender (0.004), while no significant relationship was observed between OSCE score and variables of graduation place and employment status.
ConclusionPoor capability of family physicians in providing good health care services requires several interventions for improving their clinical skills
-
Page 99Background and ObjectiveThe 360-degree evaluation method is used to assess residents, performance by means other than attends’ opinions. Resident evaluation instruments such as questionnaires for 360-degree assessment should be feasible, reliable and valid. The aim of this study was to examine the feasibility and psychometric properties of the 360-degree assessment questionnaires.MethodsAt first questionnaires were developed based on an extensive literature review and expert panel. Six-item questionnaires were distributed to a consecutive sample of residents (self & peers), medical students, nurses, and patients. Mean scores of respondents in each category were calculated. Cronbach’s alpha was computed to examine the internal consistency. Factor analysis was used to clarify the factorial structure of the data. Spearman correlation coefficient was computed to examine the correlation between the evaluators, scores.ResultsExcept for faculty members and to some extent patients, all evaluators completed the questionnaires. The cronbach’s alpha for all of the five instruments were above 0.95. Content validity was acceptable according to the literature reviews and expert panel. Factor analysis revealed all six items loaded on a single factor. A majority (80%) of correlation coefficients were not significant for evaluators, scores.ConclusionBased on this pilot study, 360-degree assessment tools are feasible, reliable, and valid measures to evaluate core competencies of residents.
-
Page 104Background and ObjectiveThe variety and large volume of study materials of Medicine is an important issue and for a good learning, adapting adequate study skills and habits is necessary for the students of Medicine. A regular study plan as well as following appropriate study skills and habits is of a great importance. This study was carried out to investigate study skills and habits of students in Tehran Islamic Azad University of Medical Sciences.MethodsIn this descriptive cross-sectional study, a questionnaire including 27 questions for the assessment of study habits (time management, concentration, reading speed, note taking, and comprehension) was designed based on cook counselling center and after confirming the reliability and validity (α=0.89), was distributed among medical students. Lower mean score showed better study habits. In statistical analysis, p<0.05 was considered as the significant level.ResultsMore than 80% of the respondents preferred to study in the evening and at night. Male students were significantly better than females in time management (p<0.05) and single students were significantly better than married students in note taking, reading speed and comprehension (p<0.05). In the domains of time management and reading comprehension, interns had significantly better habits than others (p<0.05).ConclusionHolding some study skills workshops or considering some related courses in the curriculum, especially in the beginning of university program in order to modify learning process is highly suggested
-
Page 112Background and ObjectiveTeaching basic principles of nursing cares requires applying innovative educational methods. Conceptual map method as a new teaching strategy facilitates creative thinking, teaching, learning and evaluation processes. This study aimed at comparing this method with traditional teaching methods in order to use the results for improving theoretical trainings and consequently the quality of nursing care services.MethodsThis semi-experimental study was performed in a pre & post test form. Nursing students of one semester in Rasht Shaheed Beheshti Nursing & Midwifery School were taught 4 sessions of water and electrolytes by conceptual map method (experimental group) and the nursing students of the following semester were taught by the traditional method (control group). The two groups were compared by applying pre and post tests. Data were analyzed through SPSS, version 16 and by using Chi-square, paired t-test and independent t-test.ResultsTeaching by conceptual map method could significantly (p<0.05) improve mean post test score in the experimental group (12.41±4.7) compared to the control group (9.64±5.06). Mean reminding scores of experimental group (11.72±4.85) and control group (9.33±5.24) showed a significant difference too (P<0.05).ConclusionResults of this survey confirmed the effectiveness of conceptual map in learning process of nursing students. Using this method is highly recommended in teaching materials that require deep learning
-
Page 119Background and ObjectiveSince evidence-based decision making is among essential issues in medical education, it is expected that educational policy makers use the results of researches for improving the quality of health care services. In this study Iranian journals of Medical Education were investigated to determine the most frequent topics discussed in this field.MethodsIn this cross sectional study, a total of 483 articles in three Iranian journals of Medical Education from 2000 to 2008 were investigated and their data including authors, abstract, subject, research type and the involved university were entered in EXCEL for content analysis.Resultsform the 483 articles, 8% (n=38) belonged to the Journal of Strides in Development of Medical Education published in Kerman University of Medical Sciences, 60% (n=290) appeared in the Iranian journal of medical education published by Isfahan University of Medical Sciences and 32% (n=155) were in journal of Medical Education published by Shaheed Beheshti University of Medical Sciences. The most frequent topics were respectively educational management (159 articles, 33%), and teaching methods (128 articles, 26.5%) while, the least frequent topic (10 articles, 2.1%) was communication skills.ConclusionResearch priority in medical education should be considered.
-
Page 127Background and ObjectiveUncivil behavior strongly disturbs teaching-learning process by creating conflicts and tension in student-teacher relationships. The aim of this study was to study the attitudes of students and faculty members of Golestan University toward uncivil behavior in educational settings.MethodsIn this analytical descriptive study, 50 faculty members and 150 Medical students of Golestan University of Medical Sciences selected by convenience sampling were asked to complete a valid and reliable questionnaire about disruptive and threatening uncivil behavior.ResultsIn whole, 2.3% of faculty members had never observed uncivil and 56% of them had never observed threatening behavior in their students during the last year. Among students, 30.2% had never observed uncivil behavior in their teachers during the last year. The relationships between faculty member's perspective and variables of age and work experience were significant (P<0.05).ConclusionAlthough, in this study the frequency and severity of uncivil behavior were not considerable, however, due to the harmful outcome of them, applying strategies to create safe teaching- learning environments is highly necessary
-
Page 134Background and ObjectiveThe most important aim of each educational approach is to promote learners level of knowledge and attitude. Undoubtedly, Service Learning educational methods are more efficient than others. The aim of the present study was to determine the efficacy of Service Learning Method on knowledge and attitude of nursing students in regard to AIDS.MethodsIn a quasi- experimental study, 34 nursing students in the 2nd semester of 2009 were selected by census sampling method and randomly divided into two experimental and control groups. Educational program of AIDS was thought to the experimental and control groups by service learning and traditional methods respectively. Knowledge and attitude of the two groups as well as a target group (51 employed nurses) were determined before and after the intervention. Data analysis was done using descriptive statistics and Chi-square test.ResultsMean post test knowledge and attitude scores of experimental and control group showed significant difference (p<0.05). There was also significant difference between pre and post-test knowledge scores of the target group (p<0.05) while, their attitude score of target group did not show significant difference before and after of intervention (p>0.05).ConclusionService Learning is more efficient in improving knowledge and attitude of nursing students. Therefore, further researches for evaluating the problems of applying this method are recommended.
-
Page 141Background and ObjectiveAcademic failure in students of Medicine is one of the important educational issues that deserve serious attempts for the identification of its underlying factors and resolving. This study was designed to find the rate of academic failure and its underlying causes in Medical students of Urmia University of Medical Science.MethodsIn this descriptive cross-sectional study, demographic and academic information of all students of Medicine in clinical setting who had been accepted in Urmia University of Medical Sciences in the academic years of 1999-2001 were collected from their academic files. Data were analyzed through SPSS and using Chi-square and t-tests. Statistical significant level was considered 0.05.ResultsA total of 176 academic files belonged to the entrant students in 2000 (n=71), 2001 (n=48) and 2002 (n=55) were studied. The rate of academic failure was 22.3% in basic sciences period, 0.7% in pre-internship period and 26.5% in internship period. Failure rate in pre-external examination was 11.56% and in pre-internal examination it was 5.6%. Academic failure showed significant relationship with class non-attendance (p<0.05) and the gap between high school graduation and university entrance (p<0.05).ConclusionSince approximately half of the students experience at least one failure course, it is necessary to pay attention to the causes of this problem in order to improve the quality of educational programs
-
Page 147Background and ObjectiveThe academic progress of university students and its related factors are among research priorities in education. This study was performed to assess the academic progress of students in Zahedan University of Medical Sciences and the related factors.Methods In this cross-sectional study, 380 students of Zahedan University of Medical Sciences in the first semester of 2009 were studied. Data related to the students’ demographic features and academic standing (University and high school grade point averages, number of failed courses and probation cases) were collected using a questionnaire. Data analysis was done through SPSS 15 and using t-test, Chi square, Analysis of Variance and coefficient of correlation.ResultsThere was a significant difference among students in regard to their university grade point average. There were a significant relationship between the grade point average in university and high school (p<0.05). The university grade point average showed significant relationship with variables of sex, residency state and using university accommodation. In whole, 2.4% had experienced probation in at least one semester and 50% of those who were not interested in their field of study had failed in some course. There was a significant relationship between the rate of interest in field of study and the rate of failed courses (p=0.05).ConclusionAttention to some factors in student admission such as students’ residency and high school grade point average as well as improving dormitory conditions can be effective in academic progress of students
-
Page 153Background and ObjectiveFailure to pass academic courses and graduation delay are among important issues in educational systems. In regard to the importance of recognizing causes of academic failure, this study was designed to find risk factors of course failure, academic probation and graduation delay in medical graduates of Kashan University of Medical Sciences.MethodsIn this cross-sectional study, all graduates of Medical school in kashan University of Medical Sciences from 1986 to 2003 (n=586) were selected through census sampling method. Demographic features, the incidence and state of retaking academic courses, academic probation, and graduation delay were recorded in a questionnaire. Then probable risk factors were determined by analyzing data through Chi-square and Fisher exact tests and logistic regression.ResultsAcademic probation was seen in 32 ones (5.1%) and it had the highest prevalence in the first two semesters. Course retaking and graduation delay had respectively occurred in 98 (16.72%) and 189 subjects (32.3%). Biochemistry and Professional English were the most frequent retaken courses. The most important risk factors of academic failure were found to be interuniversity transfers, following quota system in student admission, non-domestic admission, being married and having low high school Diploma grade point average.ConclusionConsidering the important role of demographic features, educational background and admission criteria in academic standing, modifying admission requirements as well as identifying and supporting at risk students are highly suggested