فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال پنجم شماره 1 (بهار 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نگین اسماعیلی پور، ناهید میرزایی، رضا چمن، مهرناز رسولی نژاد، محبوبه حاجی عبدالباقی، مریم رهام، سید احمد سید علی نقی، سید مصطفی حسینی، مازیار پارسا، لادن پایورمهر، حمید عمادی کوچک* صفحه 1
    مقدمه

    با توجه به احتمال بالاتر از زمان عفونت هپاتیت B در افراد دارای عفونت HIV، ایمن سازی بر علیه هپاتیت B در این بیماران ضرورت دارد. هدف از این مطالعه بررسی عوامل موثر بر پاسخ یا عدم پاسخ به واکسیناسیون هپاتیت B در موارد ایرانی HIV+ در مقایسه با گروه شاهد سالم بوده است.

    مواد و روش ها

    از اردیبهشت ماه 86 تا خرداد ماه 87، 50 مورد HIV+ و 50 نفرافراد گروه شاهد سالم که از نظر شواهد سرولوژیک هپاتیت B منفی بودند، تحت واکسیناسیون هپاتیت B در سه دز 0 و 1 و 6 ماه بعد قرار گرفتند و 2-1 ماه بعد از تزریق آخرین دز واکسن نسبت به تعیین تیتراژ HBS Ab آن ها اقدام و میزان پاسخ به واکسن بر اساس تیتر HBS Ab بررسی گردید.

    نتایج

    در گروه HIV+ تعداد 40 نفر (80%) و در گروه شاهد 46 نفر (92%) به واکسن پاسخ دادند ولی اختلاف بین دو گروه از نظر آماری معنادار نبود (8/0=P). در گروه HIV+ پاسخ به واکسن با سن، جنس، BMI (شاخص توده بدنی)، مصرف سیگار، مصرف الکل، راه ابتلا، مرحله بیماری و درمان HAART (Highly Active Anti Retroviral Therapy) ارتباط نداشت. میزان پاسخ در گروه HIV+، ارتباط معناداری با سطح CD4 بیماران داشت (03/0=P).

    کلیدواژگان: واکسیناسیون، هپاتیت B، ویروس نقص ایمنی انسانی، ایدز
  • کتایون وکیلیان، اکرم رنجبر، مهتاب عطارها صفحه 5
    مقدمه
    . پراکسیداسیون لیپید یک پدیده طبیعی است که به طور مداوم در سطوح پایین در بدن تولید می شود با این حال اگر توسط دفاع آنتی اکسیدانی کنترل نشوند، این واکنش های پراکسیداسیونی می تواند برای سلول ها و غشای آن ها سمی باشد. به نظر می رسد حاملگی و زایمان با استرس اکسیداتیو همراه باشد. لذا این تحقیق با هدف بررسی شاخص های استرس اکسیداتیو در بارداری و زایمان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی دو گروه 60 نفره از زنان باردار و زنان زایمان کرده انتخاب و پس از تکمیل فرم رضایت آگاهانه، 5 سی سی خون جهت محاسبه شاخص های اکسیداتیو از آنان گرفته شد. در گروه زنان باردار در هفته 40- 38 بارداری و در گروه دوم در اتاق زایمان، در طی مرحله دوم زایمان و دیلاتاسیون کامل خونگیری انجام شده است. معیارهای ورود شامل: عدم عارضه حاد و مزمن حاملگی، زایمان اول و حاملگی تک قلو بود. بلافاصله پس از خروج جنین و مراقبت های اولیه، از خون بند ناف نوزادان مادران زایمان کرده cc5 خون گرفته شد.
    نتایج
    میانگین سنی در گروه زنان باردار 52/0± 8/22 سال و در گروه دوم 8/1± 4/21 سال می باشد. در این مطالعه میانگین لیپیدپراکسیدایون زمان زایمان (nmol/l 58/5) به-طور معناداری بیش تر از دوران حاملگی (nmol/l 64/3) بوده و هم چنین بین مقادیر لیپیدپراکسیدایون گروه های تیول و FRAP مادران با زایمان طبیعی و نوزادان همبستگی معنادار و مستقیمی وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که اختلاف آماری معناداری بین مقادیر پر اکسیداسیو لیپید در حاملگی و زایمان وجود دارد به طوری که پر اکسیداسیو لیپید در زایمان افزایش یافته است. از طرفی بین شاخص های استرس اکسیداتیو زایمان با مقادیر آن در خون نوزاد ارتباط معنادار وجود داشت. به نظر می رسد تقویت دفاع آنتی اکسیدان های مادران ضروری بوده و استفاده مادران از مکمل های آنتی اکسیدان در بارداری مفید باشد.
    کلیدواژگان: لیپید پراکسیداسیون، گروه های تیول، FRAP، حاملگی، زایمان
  • محمدحسین باقیانی مقدم، سهیلا محمدی، محمد تقی نوربالا، سید سعید مظلومی محمود آباد صفحه 10
    مقدمه
    سرطان پوست شایع ترین نوع سرطان در شهر یزد می باشد و دوران کودکی و نوجوانی یک زمان مهم و ویژه برای پیشگیری از سرطان پوست در آینده است. هدف مطالعه حاضر تعیین عوامل مرتبط با انجام رفتارهای پیشگیری کننده سرطان پوست در دانش آموزان دختر دبیرستانی شهر یزد با استفاده از تئوری انگیزش محافظت است.
    مواد و روش ها
    شرکت کننده های این مطالعه مقطعی، شامل 360 دانش آموز دختر مقطع دبیرستان از 4 دبیرستان شهر یزد بودند. داده ها از طریق پرسش نامه خود گزارشی جمع-آوری گردید. داده هابا استفاده از نرم افزار آماری SPSS و تست های آماری ANOVA T-test، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین رفتارهای محافظت کننده سرطان پوست با سازه های حساسیت درک شده، شدت درک شده، ترس، خودکارآمدی، کارآمدی پاسخ و ارزیابی کنار آمدن، همبستگی مثبت و با پاداش، هزینه های پاسخ و ارزیابی تهدید، همبستگی منفی در سطح 01/0 وجود داشت. میزان پیشگویی انگیزش محافظت توسط دو فرآیند میانجی شناختی ارزیابی تهدید و ارزیابی کنار آمدن، 54% بود که در این میان نقش ارزیابی تهدید (335/0=β) بیش تر بود. هم چنین میزان پیشگویی رفتارهای محافظت کننده به وسیله سازه انگیزش محافظت 41% بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه اثربخشی تئوری انگیزش محافظت را در پیشگویی رفتارهای پیشگیری کننده از سرطان پوست در شرکت کنندگان تایید می کند.
    کلیدواژگان: سرطان پوست، تئوری انگیزش محافظت، دانش آموزان
  • اعظم حمیدزاده، فرنگیس شاهپوریان، روح انگیز جمشیدی اورک، محبوبه پورحیدری صفحه 16
    مقدمه
    زایمان طولانی با زایمان سزارین و کاهش PH بندناف همراه است. بعلاوه خونریزی و عفونت که با زایمان طولانی همراه هستند، از علل منتهی به مرگ مادر محسوب می شوند. یک روش سالم تسریع کننده طول زایمان مرگ و میر مادری و جنینی را کاهش خواهد داد. به دلیل اهمیت طول زایمان این مطالعه تاثیر طب فشاری نقطه LI4 را بر طول مراحل زایمان، شاخصهای فیزیولوژیک مادر و نمره آپکار نوزاد مورد بررسی قرار می دهد.
    مواد و روش ها
    هدف این مطالعه تاثیر طب فشاری نقطه LI4 بر طول مراحل اول و دوم زایمان، برخی شاخصهای فیزیولوژیک مادر (نبض و تنفس) و نمره آپکار نوزاد بود. این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی با گروه کنترل بود که بر روی 100 زن باردار ترم که در فاز فعال مرحله اول زایمان(اتساع 5-3 سانتیمتر) بوده و به مرکز آموزشی درمانی فاطمیه شهرستان شاهرود مراجعه کردند، انجام گردید. نمونه ها به طور تصادفی به دو گروه آزمایش(طب فشاری50 نفر) و کنترل (لمس50 نفر) تقسیم شدند. گروه آزمایش، 20 دقیقه طب فشاری در نقطهLI4 در هر دو دست به طور همزمان و گروه کنترل به همان طریق لمس در همان نقطه را بدون هیچ فشاری دریافت نمودند.
    نتایج
    نتایج مطالعه اختلاف آماری معنی داری را در طول مراحل اول و دوم زایمان بین دو گروه نشان داد. به طوری که طول مراحل اول و دوم زایمان در گروه طب فشاری به طور معنی داری از گروه کنترل کم تر بود (038/0P= و 001/0=). یافته ها اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه را از نظر برخی شاخصهای فیزیولوؤیک مادر(تعداد نبض و تنفس) نشان نداد(108/0P= و 711/0P=). بین نمرات آپکار دقایق اول و پنجم نوزاد نیز اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد(295/0P= و 247/0P=).
    نتیجه گیری
    از یافته های این پژوهش می توان استنباط کرد که طب فشاری نقطه LI4 سبب کاهش طول مراحل اول و دوم زایمان شده و بر روی نبض و تنفس مادر و نمره آپکار نوزاد تاثیری ندارد. لذا استفاده از این روش نوین، بی خطر و ساده که نیاز به صرف هیچ گونه هزینه وابزار ندارد، در مراکز زایمان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: طب فشاری، مراحل زایمان - آپکار نوزاد، شاخص های فیزیولوژیک مادر
  • ناهید جمشیدی، عباس عباس زاده، مجید نجفی کلیانی صفحه 22
    مقدمه
    از آنجایی که بیماران تحت آنژیوگرافی کرونر بایستی به منظور جلوگیری از عوارض این پروسیجر حداقل به مدت 6 ساعت استراحت مطلق در تخت داشته باشند، این بی-حرکتی سبب خستگی و کمردرد در این قبیل بیماران می شود. این مطالعه با هدف تاثیر آموزش از طریق فیلم بر خستگی و کمردرد بیماران تحت انجام آنژیوگرافی کرونر انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، 128 بیمار کاندید آنژیوگرافی کرونر مراجعه کننده به بیمارستان بر طبق معیارهای ورود و خروج انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه کنترل و آزمون قرار گرفتند. بیماران گروه کنترل، آموزش شفاهی روتین توسط پرستاران بخش آنژیوگرافی را دریافت کردند و برای گروه آزمون یک فیلم آموزشی حاوی اقدامات لازم قبل، حین و بعد از آنژیوگرافی ارایه شد. بعد از انجام آنژیوگرافی میزان خستگی و کمردرد بیماران دو گروه در 4 مرحله در طی 6 ساعت استراحت در تخت با استفاده از مقیاس قابل قیاس بصری (Visual Analogue Scale=VAS) سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی نظیر آزمون تی مستقل و اندازه های تکراری آنووا و نرم افزار SPSS 15 انجام گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد که میانگین نمره خستگی و کمردرد بیماران در مرحله اول اندازه گیری بین دو گروه اختلاف معناداری را به لحاظ آماری نشان نداد (05/0P>). در مراحل دیگر اندازه گیری، میزان خستگی و کمردرد بیماران گروه کنترل به طور معناداری بیش تر از بیماران گروه آزمون بود (001/0P
    کلیدواژگان: آنژیوگرافی کرونر، آموزش از طریق فیلم، خستگی، کمردرد
  • فاطمه بازرگانی پور، هدی احمری طهران، رضا حشمت، محمد اصغری جعفرآبادی، می نور لمیعیان صفحه 27
    زمینه وهدف
    دیسمنوره اولیه یکی از شایع ترین اختلالات در زنان است که سبب کاهش کارایی زنان می گردد. طبق نظریات طب چینی درمان دیسمنوره،به تعدیل انرژی و خون نیاز دارد. هدف این مطالعه بررسی اثر طب فشاری بر شدت و مدت دیسمنوره اولیه می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش، یک مطالعه کارآزمایی بالینی است که در 194 نفر از دانشجویان مرکز تربیت معلم نسیبه که واجد شرایط ورود به مطالعه بودند انجام شد.درسیکل اول شدت ومدت درد تعیین گردیدوسپس افرادبه طورتصادفی به دوگروه مداخله وکنترل تقسیم شدند.درسیکل دوم،سوم وچهارم فشاردر نقطهliv3و پلاسبو7_3روزقبل از شروع قاعدگی به مدت20 دقیقه درروزانجام گردید.با شروع خونریزی در طی این سه سیکل شدت و مدت دیسمنوره تعیین گردید. ابزارگردآوری داده هامقیاسWong-Baker Faces Pain،پرسش نامهBeck-21،ساعت،دستگاه900 Acuhealth tens pro وForce Guage بود. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزار16spssوبااستفاده ازآزمونX2،من ویتنی، فریدمن وt مستقل انجام شد.سطح معنی داری05/0درنظرگرفته شد.
    کلیدواژگان: طب فشاری، دیسمنوره اولیه، نقطه liv3
  • فرزاد فرمانی، حسن سعیدی، محمد کمالی، بهشید فرهمند، محمد صادقی صفحه 36
    کفی طبی به عنوان یک درمان محافظتی در افراد دارای صافی کف پا استفاده می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر کفی طبی بر مصرف انرژی 20 فرد دونده دارای صافی کف پا می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از یک تردمیل و دستگاه Quark b2 جهت اندازه گیری مصرف اکسیژن استفاده شد. هم چنین برای افراد یک جفت کفی طبی به اندازه پای بیمار تهیه شد. در این مطالعه بیشینه ضربان قلب، مصرف اکسیژن و بیشینه مصرف اکسیژن بیماران دارای صافی کف پا، با و بدون استفاده از کفی طبی اندازه گیری و محاسبه گردید.داده ها با استفاده از آزمون t جفت در دو حالت مقایسه شد.
    نتایج
    در این مطالعه میانگین مصرف اکسی‍ژن (میلی لیتر در دقیقه) از 6/4504 به 3/4488 و بیشینه اکسیژن مصرفی برحسب میلی لیتر در دقیقه به ازای هر کیلوگرم وزن بدن از 6/63 به 4/63 و بیشینه تعداد ضربان قلب از 7/168 به 0/168 بعد از استفاده از کفی طبی کاهش یافته که کاهش مشاهده در هر سه حالت معنادار می باشد (05/0P
    کلیدواژگان: مصرف انرژی، کفی طبی، صافی کف پا
  • فرزانه سلطانی، منصور نظری، فاطمه شبیری صفحه 41
    مقدمه
    واژینیت از شایع ترین تشخیص های ژنیکولوژیک است که سالانه درصد قابل توجهی از ویزیت های سرپایی را به خود اختصاص می دهد. پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل میکروبی شایع در استفاده کنندگان روش های هورمونی و جراحی پیشگیری از بارداری در مراجعین به مراکز بهداشتی درمانی شهر همدان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی است. 160 نفر از زنانی که جهت دریافت خدمات تنظیم خانواده به درمانگاه مراجعه می کردنند در این پژوهش شرکت داشتند که بر اساس نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شدند. از واحدهای مورد پژوهش علاوه بر شرح حال و مشخصات دموگرافیک، از ترشحات واژن آنان جهت بررسی لام مرطوب، رنگ آمیزی گرم و کشت، نمونه برداری انجام شد. روش تجزیه و تحلیل داده ها، آمار توصیفی و استنباطی بود و داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد آنالیز قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج پژوهش نشان داد که اکثریت واحدهای مورد پژوهش در گروه روش طبیعی (50%) و در روش های جراحی (5/72%) دارای علایم کلینیکی بودند، در حالی که در روش-های هورمونی (65%)، در استفاده کنندگان کاندوم (80%) فاقد علایم کلینیکی بودند. یافته ها نشان می دهد که بین علایم بالینی و روش های پیشگیری از بارداری ارتباط معنادار آماری وجود دارد (00/0P=). شیوع تریکوموناس واژینالیس در روش های جراحی بالاترین شیوع (5%) و در گروه روش های هورمونی (5/2%) بوده است. در حالی که در استفاده-کنندگان از کاندوم و روش های طبیعی منفی گزارش شده است. گاردنرلا در روش های جراحی (5/7%)، روش های هورمونی (5%) و در روش های کاندوم و طبیعی (5/2%) گزارش شده است. کاندیدا آلبیکانس در روش های هورمونی (5/7%)، در روش های جراحی و کاندوم (5%) و در روش های طبیعی (5/2%) بوده است. اشریشیا کلی در گروه های کاندوم و هورمونی (5/7%) و در روش طبیعی (5/2%) گزارش شده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالاتر تریکوموناس واژینالیس، گاردنرلا، اشریشیا کلی و کاندیدا آلبیکانس در روش های پیشگیری از بارداری پیشنهاد می گردد آنان تحت پیگیری-های مرتب، معاینات منظم و مشاوره قرار گیرند.
    کلیدواژگان: روش های هورمونی پیشگیری از بارداری، روش های جراحی پیشگیری از بارداری، زنان، عوامل میکربی
|
  • Negin Esmaeilpour, Nahid Mirzaei, Reza Chaman, Mehrnaz Rasoulinejad, Mahboobeh Haji-Abdolbaghi, Maryam Roham, Seyedahmad Seyedalinaghi, Seyyed Mostafa Hosseini, Mazeyar Parsa, Ladan Payvar- Mehr Page 1
    Introduction

    Because of the increased risk of chronicity of hepatitis B in HIV infected patients, immunization against HBV is recommended in patients infected with human immune deficiency virus. This study aims at determining the factors which affect the response to HBV vaccination in Iranian HIV positive adults, compared with a healthy control group.

    Methods

    From April 2007 to May 2008, 50 HIV+ and 50 healthy control subjects who were seronegative for HBV received 3 doses of hepatitis B vaccine at 0, 1 and 3-month points. About 1-2 months after the last dose of vaccine, HBS antibodies were tested in the two groups. Persons were considered vaccine responders if their HBS antibody levels were greater than 10 mIU/ml.

    Results

    In the HIV+ group 40 cases (80%) were vaccine responder and in control group, 46(92%) people responded to vaccine. The difference between the two groups was not statistically significant (P=0.8). There were no significant relationships between age, gender, BMI, smoking, alcohol drinking and the method infection and HARRT treatment. In the HIV group vaccine response was associated with CD4 count level (P=0.03).

    Conclusion

    HIV infected patients are recommended to be HBV vaccinated at the regular doses and intervals. If CD4 count is less than 200/µl, HBS antibody should be tested in certain period for HIV+ individuals.

  • Page 5
    Introduction
    Lipid peroxidation is a normal phenomenon that occurs continuously at low parts of the human body. However, if these peroxidation reactions are not controlled by antioxidant defense, they can in part be toxic to cells and membranes. It seems that pregnancy and labor can produce oxidative stress. So, this research was carried out to assess oxidative stress in pregnancy and normal delivery.
    Methods
    In this analytic cross sectional study, two 60-membrgroups of pregnant and normally delivering women were selected. Having signed an informed consent form, in order to measure oxidative stress indexes, the researchers obtained 5cc vein blood from the participants. The blood from the pregnant women was obtained in 38-40 weeks of pregnancy, and in the normally delivering group the blood was obtained during the full dilatation in labor. Inclusion criteria for the two groups were not having any acute or chronic diseases, being prim para and having singleton pregnancy. Immediately after delivery of the fetus, and after providing care for the delivering mothers, blood samples were collected from their newborns.
    Results
    The mean age of the pregnant group was 22.8±.52 and of the delivering group 21.4±1.8. The mean of lipid peroxidation significantly higher in the delivering women (5.58 nmol/l) than pregnant women (3.64 nmol/l). There was also a positive correlation between labor lipid peroxidation, and thiol groups and total antioxidant capacity women with newborns.
    Conclusion
    The data showed a significant difference between lipid peroxidation in pregnancy and labor, so that peroxidation was higher in delivery. Furthermore, there was a positive correlation between oxidative stress indexes in delivering mothers and their newborns. It seems it is necessary to reinforce antioxidant defense in mothers and mothers need to use antioxidant supplements during pregnancy
  • Mohammad Hosein Baghiyanimoghadam, Soheila Mohammadi, Mohammad Taghi Norbala, Seed Saeed Mazlomi Page 10
    Introduction
    Skin cancer is the most prevalent type of cancer in Yazd, and childhood and adolescence are particularly important time for preventing later skin cancer risk. The goal of this study is to assess the factors relevant to skin cancer preventive behavior in female high school students in Yazd based on protection motivation theory.
    Methods
    Participants in this cross- sectional study were 360 female students from 4 high schools in Yazd. Data were gathered through a self- report questionnaire and were analyzed using SPSS, and statistical tests of ANOVA, T-test, Pearson correlation and regression.
    Results
    Pearson correlation coefficient showed that a significant positive correlation exists between behaviors and perceived susceptibility, perceived severity, fear, self- efficacy, response efficacy and coping-appraisal, and a significant negative correlation exists between behaviors and response cost, reward and perceived threat (P
  • Azam Hamidzade Page 16
    Introduction
    Prolonged labor has been associated with cesarean delivery and low Ph cord blood. Furthermore, hemorrhage and infection, which are strongly associated with long labor, are leading causes of maternal death. Due to the importance of duration of labor, this study investigates the effects of Hego (LI4) acupressure on length of delivery time, mothers’ physiological responses i.e., respiration and pulse rates of mothers, and Apgar scores of newborns.
    Methods
    In this randomized clinical trial study, 100 pregnant women, who were at the beginning of active phase of labor (dilatation 5-3)and had referred to Fatemiye educational and research clinic in Shahroud, were randomly assigned to either the LI4 acupressure (n=50) or LI4 touch control (n=50) group. The experimental group received LI4 acupressure at the onset of the active phase for duration of each uterine contraction over a period of 20 minutes but the control group received only LI4 touch. Length of delivery time was calculated in two stages: from 3-5 cm cervical dilation to full cervical dilation and full cervical dilation to the delivery. Pulse and respiration rates were measured before intervention, immediately after intervention, 20, 60 minutes after intervention and then each hour until delivery. One-minute and five-minute Apgar scores were also registered.
    Results
    There were significant differences between the groups in length of delivery time. The total labor (3-5 dilation to delivery) was significantly shorter in the LI4 acupressure intervention group (P=0.038). Maternal pulse and respiration rates weren’t significantly different between the groups (P=0.711, P=0.108). There were no significant differences between two groups for neonatal Apgar scores at one and five minutes. (P= 0.2, P= 0.3).
    Conclusion
    These finding showed that LI4 acupressure was effective for shortening the length of delivery time and had no side effects on mothers’ pulse and respiration rate or no newborns’ Apgar scores. Therefore, this safe, simple and modern technique which requires no cost and equipment can be used in maternity hospitals.
  • Nahid Jamshidi, Abbas Abbaszadeh, Majid Najafi Kalyani Page 22
    Introduction
    : In order to prevent from the complications of the coronary angiography, patients who undergo this procedure need to have absolute rest on bed at least for 6 hours. This restriction to bed leads to patient's fatigue and back pain. The objective of this study is to assess the effect of patient's instruction by video on the levels of fatigue and back pain after angiography.
    Methods
    In a quasi-experimental, pretest-posttest design, 128 patients were randomly assigned to either control or experimental group. Control group received verbal routine education by nurses, and experimental group received an informative video about the required measures before, during and after the coronary angiography procedure. Using visual analogue Scale (VAS), levels of fatigue and back pain were assessed immediately after and at 2, 4 and 6 hours after the procedure. The data were analyzed by descriptive and interpretive statistics such as t-test and ANOVA via SPSS 15.
    Results
    Analysis of data showed that the average score of fatigue and back pain in the first stage of assessment was not statistically significant between the two groups (P>0.05). The study finding also showed that the control group at 2, 4 and 6 hours had significantly higher fatigue and back pain score than the experimental group(P
  • Farzad Farmani, Hasan Saeedi, Mohammad Kamali, Bahshid Farahmand Page 27
    Background and Aim
    Primary dysmenorrheal is the most prevalence disorder in women that cause decrease efficacy. In Chinese theory, dysmenorrheal threats with harmonization between energy and blood. The aim of this study is the evaluation of effect acupressure on severity and duration of primary dysmenorrheal.
    Material and Method
    A clinical trial conducted in 194 Nasibe Tarbiat Moallem centers students that they had inclusion criteria. In first cycle determinated severity and duration of pain. Therefore the participates randomly allotted to either experimental or control group. In second, third and fourth cycle did acupressure at liv3 and placebo point during 3-7 day before menstruation for 20 minute. In fourth cycle, participate determinate severity and duration of pain again. Instruments were used include: wrong-Baker faces pain scale, Beck -21 questionarre, clock,Acuhealth tens pro 900 set, force guage.Data analyzed with SPSS 16 and x2 test, Man Whitney U,independent t test and Friedman.
    Finding
    There was no significant difference in severity of pain between two groups in first cycle (p=0. 40) but there was a significant difference in severity of pain between two groups in second (p
  • Frazaneh Soltani, Mansour Nazari, Fatemeh Shobeiri Page 36
    Introduction
    Foot orthosis is used as protective treatment in people with flatfoot. This study aimed at assessing the effects of Foot orthosis on energy consumption in 20 runners with flat feet.
    Methods
    In this study a treadmill and a Quark b2 were used to measure oxygen consumption. For each patient, a pair of foot orthosis with the appropriate size was prepared. The maximum running Heart rate, vo2 max and vo2 of the subjects were measured and calculated with and without foot orthoses. The data were compared through paired T-test.
    Results
    In this study, after using the foot orthoses, the mean VO2 (ML/M), theVO2 max (ML/M for each Kg of body weight) and the maximum heart rate respectively reduced from 4504.6 to 4488.3, from 63.6 to 63.4 and from 168.7 to 168.0, all of which indicating a significant observed reduction (P
  • Page 41
    Introduction
    Vaginitis is one of the most common gynecologic problems to which a considerable percentage of out-patient treatments is devoted annually. The purpose of this study was to investigate the prevalent microbial factors in hormonal and surgical contraceptive method users who referred to medical and health centers in Hamadan, Iran.
    Methods
    In this descriptive/analytic, 160 women referring to family planning clinics were selected based on a quota sampling procedure. In addition to the detailed history and demographic characteristics of the subjects, samples of their vaginal discharge for wet mount examination, gram staining and culturing were obtained. SPSS 10.0 was used to analyze the data descriptively and analytically.
    Results
    The results revealed that majority of the users of natural methods (50%) and surgical methods (72/5%) had positive clinical signs, but 65% of hormonal and 80% of condom users did not have any clinical symptoms. The findings indicate statistically significant differences between clinical signs and contraception methods (P=0.00). Trichomoniasis, vaginalis had the highest prevalence of 5% in surgical method users and 2.5% in hormonal method users, while no case was reported in users of condom and natural methods. Gardnerella was reported in 7.5% of surgical method users, in 5% of hormonal method users and in 2.5% of natural method and condom users. The prevalence of candidiasis in hormonal method users, surgical method and condom users, and natural method users was 7.5%, 5% and 2.5%, respectively. E. coli was also reported in 7.5% of hormonal method and condom users and in 2.5% of natural method users.
    Conclusion
    Noting the high prevalence of bacterial vaginosis, trichomoniasis and candidiasis in the subjects, it is suggested that women using contraception methods be regularly followed-up for clinical examination and counseling.