فهرست مطالب

فصلنامه اخلاق پزشکی
پیاپی 7 (بهار 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لادن عباسیان، محمود عباسی صفحه 11
    اخلاق پزشکی را می توان حول سه محور اساسی اخلاق در آموزش، اخلاق در پژوهش و اخلاق در درمان یا اخلاق بالینی در هر یک از مراحل مختلف آغاز زندگی، در طول زندگی، پایان زندگی و پس از مرگ مورد مطالعه قرار داد. هرچند اخلاق پزشکی برتمام شئون علم پزشکی ساری و جاری است اما برخلاف گذشته که اخلاق پزشکی صرفا به رابطه بین پزشک و بیمار می پرداخت از دهه هفتاد میلادی به این سو با گسترش روزافزون فنآوری های نوین زیست پزشکی و طرح مسائل مستحدثه پزشکی تحول چشمگیری در این زمینه ایجاد شده که از موضوعات مورد مطالعه اخلاق پزشکی است.
    اخلاق بالینی به عنوان یکی از محورهای اساسی اخلاق پزشکی که به تبیین قواعد اخلاقی حاکم بر رابطه پزشک و بیمار و مسائل مستحدثه ناشی از فنآوری های نوین زیست پزشکی می پردازد جامعه پزشکی را با طیف وسیعی از مسائل اخلاقی روبه رو ساخته است که آزمایش های تجربی، ژنتیک، پیوند اعضا، قتل ترحم آمیز، معاینات بالینی، توزیع عادلانه خدمات پزشکی، جراحی های نادر و پرهزینه، اعلان خبر بد، باروری های پزشکی، ارائه اطلاعات لازم به بیماری که در جریان معالجه و درمان قرار دارد از جمله آنهاست.
    این مقاله ضمن تبیین پارامترهای اخلاق بالینی و چگونگی بسط و گسترش آن، به تشریح برنامه های راهبردی آموزش اخلاق بالینی و شناخت روش های آن می پردازد و ضرورت بسط و گسترش اخلاق بالینی و نهادینه کردن آن را در نظام جامع سلامت به عنوان یکی از محورهای اساسی اخلاق بالینی مورد مطالعه قرار می هد.
    کلیدواژگان: اخلاق بالینی، مشاوره اخلاقی، طب بالینی، زیست پزشکی
  • محمدرضا رهبرپور صفحه 35
    اخلاق زیستی، دانشی نوپا و میان رشته ای در حوزه ی اخلاق کاربردی است که به تحلیل و بررسی چالش ها و مشکلات اخلاقی، فلسفی، دینی و حقوقی ناشی از ظهور و گسترش فن آوری های نوین زیستی می پردازد. آثار و پیامدهای حتمی یا احتمالی مخاطره آمیز ناشی از کاربست تکنولوژی هایی از قبیل شبیه سازی، دست کاری های ژنتیکی، آزمایش های زیست پزشکی بر روی موضوعات انسانی و... سبب شده است تا نهادهای بین المللی در سطوح مختلف به تدوین و تصویب اعلامیه ها و کنوانسیون هایی مبادرت ورزند و ضمن تبیین اصول کلی و راهنما برای کشورها و قانونگذاری های داخلی از آنها بخواهند در راستای تنظیم مقررات و تدوین قوانین جامع و همه جانبه نگر مساعی خود را بکارگیرند. در این راستا و در سطح بین المللی می توان به اعلامیه های سازمان علمی، فرهنگی، آموزشی ملل متحد (یونسکو) و نیز تلاش ها و بیانیه های مجمع عمومی سازمان ملل متحد اشاره کرد و در سطح منطقه ای کنوانسیون های شورای اروپا را خاطرنشان ساخت.
    کلیدواژگان: اخلاق زیستی (بیواتیک)، حقوق بشر، اسناد بین المللی، فن آوری های زیستی، شبیه سازی انسانی
  • علی متولی زاده اردکانی صفحه 65
    مولکول DNA نقش اساسی در فیزیولوژی، ویژگی های ظاهری و بیماری ها در انسان دارد. همانگونه که اطلاعات مربوط به صفات فیزیکی مانند قد، رنگ مو، رنگ چشم و... در مولکول DNA که از پدر و مادر به هر انسانی به ارث می رسد نهفته می باشد؛ در مطالعات و پژوهش های جدید ژنتیک مشخص شده است که ژن ها نه تنها در بروز صفات فیزیکی نقش دارند بلکه در ایجاد رفتارها مانند: تهییج پذیری، تحریک پذیری ناگهانی، افراطی عمل کردن، هیجان طلبی، ماجراجویی و نوطلبی و بیماری های روانی مانند: اسکیزوفرنی و افسردگی دو قطبی و اوتیزم نقش تعیین کننده ای دارند. اخیرا در علوم اجتماعی و روانشناسی و فلسفه نقش ژن ها در شکل گیری شخصیت و رفتار انسان و ماهیت روان انسان و فعالیت مغز به عنوان یگانه مرکز پردازش کلیه اطلاعات فعالیت های انسان، مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. لوح سفید به عنوان یکی از معروفترین فرضیه هایی که فعالیت انسانی را شرح می داده است دیگر مورد قبول نمی باشد و پژوهشگران در تلاش برای کشف مکانیسم ها و فرضیه های دیگری هستند که فعالیت های پیچیده مغز انسان را قابل فهم نماید. این موضوع با توجه به وجود فرهنگ های مختلف روی کره زمین و هم زمان، وجود تشابهات فرهنگی، نقش ژنتیک را بیش از گذشته در رویش و پویایی فرهنگ ها نشان می دهد. مقاله حاضر به طور خلاصه نقش ژنتیک را در حوزه رفتار و فرهنگ بطور اجمال را بررسی می نماید.
    کلیدواژگان: ژنتیک، رفتار، فرهنگ
  • لادن ترک مقدم صفحه 85
    معنای زندگی ساختاری چند بعدی است که از راه های گوناگون فهم می شود و به طور کلی به ارزش و مقصود زندگی، اهداف مهم زندگی و برای برخی افراد به معنویت اشاره دارد. در این مقاله به مقیاسی اشاره می شود که از مفهوم سازی متعدد ناشی شده و تلفیقی از قسمتهای استدلالی و استقرایی است. دو گروه از بیماران سرطانی اطلاعاتی جهت میزان پیشرفت و مطالعه روان سنجی در اختیار گذاشتند و که پس از تحلیل پارامترها، مقیاس MiLs برای معنا دارای زندگی بدست آمد که شامل چهار جنبه می باشد: سازگاری و صلح، چشم انداز زندگی و مقصد و اهداف، کاسته شدن معنا و فوائد معنویت. MiLs یک مقیاس ارزیابی معنا در زندگی است که مبتنی بر نظریه بوده و از نظر روان سنجی، منطقی و مناسب استفاده بیماران سرطانی می باشد.
    کلیدواژگان: سرطان، معنا، کیفیت زندگی، معنویت
  • ابوالفضل موفق صفحه 99
    سابقه و هدف
    بر اساس احادیث نبوی ازدواج از سنت های مورد تاکید و ازدواج سنتی الهی برای آرامش انسان و امتداد نسل بشری است و موجب تکمیل ایمان شده و استنکاف از آن مذموم و موجب جدایی از پیروی رسول گرامی اسلام می گردد.
    بررسی مطالعات نشان می دهد که میزان بروز ناهنجاری های مادرزادی در ازدواج های خویشاوندی بیشتر از ازدواج های غیر خویشاوندی است. از آنجایی که آمار ازدواج های فامیلی در کشور ما بالا است، هدف از انجام این تحقیق تعیین میزان ازدواج های خویشاوندی و شیوع آنومالی های مادرزادی در مقایسه با موارد ازدواج های غیرخویشاوندی می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی- تحلیلی است که جمعیت مورد مطالعه، 928 زوج بودند. از این تعداد زوج 358 مورد ازدواج خویشاوندی و570 مورد ازدواج غیرخویشاوندی داشتند. مطالعه بر مبنای خصوصیات سن والدین، میزان ازدواج های خویشاوندی و غیر خویشاوندی، نوع ناهنجاری (آنومالی) در فرزندان (در صورت وجود) بود. برای جمع آوری اطلاعات از روش پرسشنامه و ملاقات رو در رو استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سن والدین در دو گروه ازدواج های خویشاوند و غیرخویشاوند یکسان بود. از مجموع 37 نفر فرزندان با ناهنجاری های آشکار، 26 مورد (7/26%) نتیجه ازدواج های خویشاوندی و 11 مورد (1/92%) حاصل ازدواج های غیرخویشاوندی بودند، یعنی میزان آنومالی ها در ازدواج های فامیلی 3/78 برابر ازدواج های غیرفامیلی بود. همچنین در این مطالعه میزان ازدواج خویشاوندی 38/57% بود.
    نتیجه گیری
    از یافته های این مطالعه چنین نتیجه گیری می شود که فراوانی نسبی ناهنجاری های مادرزادی در ازدواج های خویشاوندی بیشتر از ازدواج های غیرخویشاوندی بود. با توجه به نقش موثر ازدواج های خویشاوندی در ایجاد ناهنجاری های مادرزادی، آموزش، آگاهی و مشاوره ژنتیک زوجین در پیشگیری از بروز ناهنجاری های مادرزادی ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: ازدواج فامیلی، ناهنجاری های مادرزادی آشکار، اسلام، طب
  • امیر دیبایی، نسرین سعادتی، صابر قدک زاده صفحه 111
    مقدمه و هدف
    تاکیدی که درکشورما بر ارزشهای دینی و معنوی وجود دارد، زیربنای اقداماتی است که جهت حفظ مقام و ارزش انسانها درنظر گرفته شده است واخلاق پزشکی جایگاه ویژه و منحصر به فردی درمیان مباحث علمی دارد، زیرا مسقیما با جان آدمی مرتبط است به همین دلیل اخلاق، جزئی جدایی ناپذیر از علم پزشکی تلقی می شود و توصیه های آن درجهت هدایت رفتارها و روش های حرفه ای پزشکی می باشد. آموزش اخلاق پزشکی طی دو دهه اخیر در برنامه آموزشی پزشکی ایران بعنوان یک موضوع حائز اهمیت مطرح شده است و اجرا می شود. با این حال، خود دانشجویان پزشکی که از عمده ترین کاربران علم اخلاق پزشکی هستند، درمورد این درس کمتر موردنظرسنجی قرار گرفته اند. هدف ازمطالعه حاضر، دستیابی به نگرش ونظریات دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته پزشکی دانشگاه جندی شاپوراهواز درسال 86-85 در مورد درس اخلاق پزشکی بود، یافته های و نتایج این مطالعه می تواند در زمینه حل مشکلات احتمالی و نحوه برنامه ریزی آموزشی مفید باشد.
    روش کار
    در این مطالعه اپیدمیولوژیک توصیفی (توصیفی – مقطعی) کلیه فارغ التحصیلان و دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز درسال تحصیلی 86-85 که درس اخلاق پزشکی را دربرنامه آموزشی گذرانده اند، مورد بررسی قرار گرفتند. تعداد 457 پرسشنامه کتبی که مشتمل بر سوالات دموگرافیک و 8 سوال درمورد نگرش به درس اخلاق پزشکی تنظیم و درمیان دانشجویان و فارغ التحصیلان توزیع شد که درنهایت، تعداد 398 پرسشنامه پاسخ داده شده جمع آوری شد. داده های حاصل از پرسشنامه با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
    نتایج
    از میان کل شرکت کنندگان 332 (83/4%) نفر دانشجو و 66 (16/5% نفر فارغ التحصیل بودند). به علاوه 235 نفر از شرکت کنندگان مونث (59%) و 163 نفر ازآنها مذکر (40/9%) بودند. به طورکلی افراد فارغ التحصیل ازنحوه تدریس و محتوای درسی واحد درس اخلاق پزشکی رضایت کمتری داشتند، افراد فارغ التحصیل اهمیت این درس را خیلی بیشتر از دانشجویان درک کرده بودند. بیشتر شرکت کنندگان دانشجو دوره کارورزی را دوره مناسب برای تدریس این درس می دانستند(53/0%)، که درمورد افراد فارغ التحصیل این نسبت به طورمتمایزتری وجود داشت (93/9%). درصد بیشتری از افراد فارغ التحصیل زمان مناسب برای ارائه این درس را مقاطع پایان دوره تحصیل می دانستند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج عنوان شده پیشنهاد می شود که تغییر جدی در نگرش به این درس و تغییر رفرانس های این درس به سمت رفرانس های کاربردی تر انجام گیرد و ازطرفی ساعات لازم جهت تدریس این درس افزایش یابد. به علاوه بایدمقاطع پایانی دوره تحصیلی رشته پزشکی به اینگونه دروس اختصاص داده شود تا دانشجویان با انگیزه و نگرش جدی تری نسبت به فراگیری این درس اقدام کنند.
    کلیدواژگان: نگرش به اخلاق پزشکی، آموزش، رفتارها، کیفیت تدریس، دانشجو، فارغ التحصیل
  • مریم زراعتکار، فرزاد محمودیان صفحه 141
    دانش و حرفه پزشکی در متون کهن ایران و اسلام، همواره به عنوان علم و شغلی مقدس بشمار آمده و بخصوص در تعالیم دینی و اسلامی از قدیم الایام بعنوان یک عبادت تلقی شده است. رعایت اصول اخلاقی و حرفه ای در امر طبابت به عنوان مهمترین خصیصه برای طبیبان و پزشکان ایرانی و اسلامی مورد توصیه و توجه جدی قرار گرفته و بر این اساس در منابع و متون ادبیات اسلامی و ایرانی ویژگی هایی همچون ارتباط و یاد خدا، توکل، راز داری، خوش خلقی، امید بخشی، ارتباط و رفتار مناسب با بیمار و اعتقادات نیکو بعنوان فرهنگ اخلاق طبابت و پزشکی مطرح بوده است. بنابراین می توان با حفظ و تکریم ارزش ها و فرهنگ کهن ایرانی و اسلامی و توسعه و ترویج آن گامی مثبت در جهت تقویت و ساماندهی اخلاق پزشکی در حوزه ی سلامت و بهداشت جامعه اسلامی کشورمان برداریم.
    کلیدواژگان: اخلاق، پزشکی، طبابت، متون کهن
  • سیدمحمدعلی پوربخش صفحه 165
    تا اواخر قرن نوزدهم، ناباروری هر یک از زوجین به منزله یک امر درمان نایذیر و موجب انقطاع نسل محسوب می گردید. با تولد اولین کودک ناشی از لقاح آزمایشگاهی، آگاهی مردم از درمان های نوین ناباروری افزایش یافت و روش های جدید کمک باروری به سرعت رشد و گسترش پیدا کرد. وسالانه تعداد زیادی کودک از راه اهدای گامت متولد می شوند. در مورد این کودکان سئوالات متعددی وجود دارد که مهمترین این سئوالات در مورد افشاء یا عدم افشا ء اهدای گامت یا رویان برای دیگران یا کودک حاصله از گامت می باشد که در این مقاله به آن پاسخ داده شده است.
    ناباروری، درمان های کمکی تولیدمثل، انواع باروری اعم از باروری طبیعی و مصنوعی،دلایل طرفداران اهدای ناشناخته و اهدای شناخته شده گامت، بررسی دلایل موافقان و مخالفان افشای راز اهداء به دیگران و کودک، منافع و زیان های رازداری گامت اهدایی، و استقلال فردی از جمله موارد مورد مطالعه در این مقاله است ودر نتیجه باید گفت که اولا، زوج های نابارور قبل از شروع به درمان باید با شرکت در جلسات مشاوره ای با روند درمانی و پیامدهای آن آشنا شوند. ثانیا، فرزند حاصله از گامت اهدایی حق دارد از منشاء ژنتیکی خود مطلع شود. ثالثا، باید راه حلی پیدا کرد که حق وحقوق این کودکان به عهده والدین غیرژنتیکی آنها باشد. رابعا، افشاء نسب زیست شناختی کودک برای وی بر عهده والدین غیرژنتیکی باشد.
    کلیدواژگان: اهدای گامت، رازداری، والدین ژنتیکی، استقلال فردی، رویان اهدایی
|
  • Ladan Abbasian, Mahmoud Abbasi Page 11
    We can study medical ethics based on three main subjects of ethics in education, ethics in research and clinical ethics at the beginning, during and at the end of life, and after death. Medical Ethics deals with all aspects of medical sciences, however, in contrast with the medical ethics in previous centuries which were exclusively concerned with the physician-patient relationship, since 1970s with the rapidly developing biomedical technology, there appeared new challenges in medical practice that are the subjects of medical ethics today. As a main sub discipline of medical ethics, clinical ethics deals with the ethical rules of the physician-patient relationship and the new problems such as clinical trials, genetics, organ transplantation, euthanasia, physical examination, fair allocation of scarce health resources, expensive surgeries, medically-assisted fertilizations and access of the patient to the necessary information regarding the diagnosis and treatment. In this article, the author tries to study parameters of clinical ethics, the development of clinical ethics, strategic planning for teaching clinical ethics, care- based ethics and the role of ethical counseling in health care system as the main subjects in medical ethics.
    Keywords: clinical ethics, ethical counseling, clinical medicine, bioethics
  • Mohammad Reza Rahbarpour Page 35
    Bioethics is a newly-arisen and inter-disciplinary field in practical ethics. It deals with the analysis, challenges, ethical, philosophical, religious and legal problems arisen from the emergence and development of novel biotechnologies. International organizations encoded and enacted declarations and conventions, specified general principles and guidance for countries to cooperate to compile comprehensive Acts due to following reasons:Certain or possible results and consequences arisen from the applying technologies such as human cloning, genetic manipulations and biomedical tests on human subjects. NNESCO declarations, the efforts and declarations of UN general assembly and in regional level, the conventions of European Council can be referred to.
    Keywords: Bioethics, human rights, International documents, biotechnologies, human cloning
  • Ali Ardekani Page 65
    The DNA molecule has an essential role in physiology, phenotypic characteristics and disease in humans. The information related to physical attributes such as height, hair color, eye color,… inherited from parents are kept in DNA molecule and in recent Genetic studies it has been shown that genes not only have a role in shaping physical characteristics but also have a decisive role in behaviors such as: Sudden excitability, adventurous behavior, excitement, desire for new initiatives and psychological diseases such as: schizophrenia, manic depression and autism. Recently, in social, philosophical and psychological studies the role of genes in regulating brain as the only center which control human behavior has been widely discussed. The long standing hypothesis in human history under the name of "tabula rasa" has served as a model providing a mechanism describing human behavior. However, this hypothesis is no longer acceptable to many. As the understanding of the complex human brain has increased, researchers have been trying to discover mechanisms and hypotheses to explain the human brain.The presence of many cultures on earth and the existence of similarities among all cultures demonstrate that genetics has a major role in creation and growth of different cultures. The present article attempts to briefly describe the role of genetics in the field of human behavior and culture.
    Keywords: Genetic, Culture, Behavior
  • Ladan Tork Moghadam Page 85
    Meaning in life is a multi- faceted that has been construct that has conceptualized in diverse ways. It refers broadly to the value and purpose of life, important life goals, and for some, spirituality. We developed a measure of meaning in life derived from this conceptualization and designed to be a synthesis of relevant theorical and empirical traditions. Two samples, all cancer patients, provided data for scale development and psychometric study. From exploratory and confirmatory factor analyses the meaning in life Scale (Mils) emerged, and includes four aspects: Harmony and peace, Life Perspective, purpose and Goals, Confusion and Lessened Meaning and Benefits of Spirituality. Supporting data for reliability (internal consistency, test- rest) and construct validity (convergent, discriminant, individual differences) are provided. The MiLS offers a theorically based and psychometrically sound assessment of meaning in life suitable for use with cancer patients.
    Keywords: Cancer, Meaning, Quality of life, Spirituality, Survivor
  • Abolfazl Movafagh Page 99
    Background
    Several studies have indicated that compared to non-familial marriage, familial marriage would increase the incidence of congenital abnormalities. Since the rate of consanguinity marriage is high in our country, this study was performed to determine the prevalence of congenital anomalies between familial and non-familial marriage.
    Materials And Methods
    For this analytic descriptive study, 928 couples were participated as the population of this investigation. Of them, 358 were familial-marriage couples and 570 were non-familial-marriage couples. We evaluated the variables such as parent's age, familial and non-familial marriage rate and rates of congenital abnormalities between both groups. Both the questionnaire and face to face interview technique were applied in this study.
    Results
    Congenital anomalies were identified in 26 (7.26%) children of familial marriage group and 11 (1.92%) ones in non-familial marriage group. The average rate consanguineous marriage in this study was found to be 38.57%.
    Conclusion
    considering that the rate of congenital anomalies in familial marriage was more than that of non-familial marriage, it seems that it is essential to consult and teach families and young couples about the risks of familial marriage.
    Keywords: Familial marriage, Non, familial marriage, Consanguinity percentage, congenital abnormality
  • Amir Dibaiei, Nasrin Saadati Page 111
    Introduction and
    Aim
    The emphasize that is on religious values in our country is the basis of activities that are considered to protect the level and value of human beings and the medical ethics has a great place among them. Medicine is unique among all the sciences, as it is related directly with the lives of humans, so ethics is an inseparable part of it and ethical advices act as guides during the medical professional activities. Teaching the medical ethics has been an important issue in medical curriculum during past two decades in Iran. The aim of this study was to gain the opinions and insights of medical students and also graduates of Jundishapur University of medical sciences on the course of medical ethics during 1385-86. The findings and results of this study may help in solving possible problems and be beneficial in adjusting the curriculum.Methods and Materials: this is a cross-sectional descriptive epidemiologic study and all the medical students and graduates of Jundishapur University of medical sciences in educational year 1385-86 who had had medical ethics in their curriculum before participated in this study. In this study 457 paper questionnaires including demographic and 8 questions about the insight and opinion on the course of medical ethics were distributed among the medical students and graduates, but only 398 answered questionnaires were gathered due to non-cooperation. The data were analyzed with SPSS software and P<0.05‌ considered to be significant.
    Results
    Among all the participates, 332 were medical students (83.4%), 66 were medical graduates (16.5%). In addition, 235 were female (59%) and 163 were male (41%). Overall, the graduates were less satisfied with the content of the medical ethics course and the ways it is taught and they simultaneouslyealized the importance of that course much more than the students. Most of the students (53.0%) considered the internship the appropriate time for the course and the same was considered by the graduates with a greater percentage (93.9%).
    Conclusion
    according to the results of this study, a serious revision and change in the contents and the references of this course to more applied references and also an increase in the hours related to the course is suggested. In addition, the course should be taught in late steps of the medical education (last year for example) in order to be considered with more attention and interest by the students.
    Keywords: Medical ethics, education, Ahvaz Jundishapur University of medical Sciences
  • Maryam Zeratkar, Farzad Mahmoudian Page 141
    Medical profession has always been considered as holy knowledge and job in the job in the Old Iranian and Islamic texts. Specially, it was regarded as worship in Islamic and religious teachincs. Observing professional and ethical principles has always been rendered as the most important characteristics for Iranian and Islamic physicians. Accordingly, in Iranian and Islamic texts and literature, some characteristics such as relation and keeping God in mind, confidence to God, faithfulness to a secret, good humour, giving hope, having proper relation and treatment with the patient and good belief, all have been considered as the culture of ethics in medicine. Hence, a positive measure can be taken to enforce and organize medical ethics in healthcare of Iranian an Islamic society.
    Keywords: Ethics, medicine, medical profession, old texts
  • Seyed Mohammad Ali Pour Bakhsh Page 165
    Until the end of nineteenth century infertility of each couple was an impossible matter and was considered as cessation of generation. After the birth of the first child by laboratory fertilization, the knowledge of people of the new healings of fertilization was increased and then new methods of fertilization developed fast. Every year many children are born through the donation of gamete. There are several questions about these children one of the most important of which is about the revealing or hiding of gamete donation or identification of the child from this gamete, which is studied in this research. Chapter one: In this chapter we consider infertility and its treatment. Fertility is divided into two groups: natural and artificial. Chapter two: In this chapter we consider reasons about revealed or hidden donation, its benefits and damages, the theories about it and personal independence.
    Conclusion
    First, infertile couples should be spoken to separately in counseling sessions, and know the process of treatment and its outcomes before the treatment. Second, children from gamete have the right to be informed of their genetic origin. Third, non-genetic parents should have the legal responsibility of these children. Fourth, the right to inform the children about its genetic origin is the right of his non-genetic parents.
    Keywords: gamete donation, revealing of gamete donation, genetic parents, personal independency