فهرست مطالب

Iranian Journal of War and Public Health
Volume:3 Issue: 9, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/09/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه آزادی نیا، مجتبی کامیاب، حمید بهتاش، آقا رضا وهاب کاشانی، مسعود رامین میرزازاده جواهری صفحه 1
    هدف
    این مطالعه به بررسی تاثیر ارتز اسپاینومد بر برخی از شاخص های تعادلی در سالمندان مبتلا به هایپرکایفوز ستون فقرات پرداخت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 18 فرد سالمند با میانگین سنی 4.4 ± 65.96 و زاویه cobb بیش تر از 50 درجه شرکت کردند. افراد به صورت تصادفی در یکی از دو گروه ارتز اسپاینومد یا گروه کنترل قرارگرفتند. آزمون تعادلی Sensory Organization و محدوده ثبات(در دو وضعیت با و بدون ارتز به صورت تصادفی) مورد بررسی قرارگرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمون t زوج در گروه ارتز اسپاینومد بیانگر وجود تغییرات معنادار در دو متغیر نمره تعادل (0.0001 p<) و کنترل جهت دار (0.032 p<) بود. همچنین نتایج آزمون t مستقل، اختلاف قابل توجهی را بین دو گروه از نظر تاثیر بر متغیر نمره تعادل نشان داد (0.0001 p<).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که ارتز اسپاینومد سبب بهبود تعادل در افراد سالمند مبتلا به هایپرکایفوز ستون فقرات می شود، بهبود تعادل افراد سالمند نیز باعث کاهش خطر زمین خوردن و هزینه های ناشی از آن می شود.
    کلیدواژگان: سالمندی، هایپرکایفوز، تعادل، ثبات پوسچرال، ارتز ستون فقرات
  • منصور حکیم جوادی، مسعود غلامعلی لواسانی، مرجان حقیقت گو، عذرا زبردست صفحه 9
    هدف
    این پژوهش به بررسی استرس، اضطراب و ابعاد شخصیت در افسردگی فرزندان ایثارگران (شهدا، جانبازان و آزادگان) می پردازد.
    مواد و روش ها
    روش این پژوهش توصیفی تحلیلی می باشد که در آن 731 نفر از فرزندان ایثارگران به وسیله ی پرسشنامه های فشار روانی ادراک شده(SPSS)، مقیاس خودسنجی اضطراب زانگ(SAS)، پرسشنامه پنج عامل شخصیت) (NEO-PI-R و پرسشنامه ی افسردگی بک ارزیابی شدند. تحلیل نتایج نیز به کمک نرم افزار spss انجام شد.
    یافته ها
    فرزندان آزادگان در مقایسه با فرزندان شاهد میانگین روان رنجوری، اضطراب و انعطاف پذیری بالاتری داشتند. ضرایب همبستگی نشان داد که بین افسردگی و اضطراب همبستگی بالایی وجود داشت. نتایج رگرسیون هم حاکی از آن بود که همه ی متغیرها توانایی پیش بینی افسردگی در هر سه گروه را داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    براساس یافته های بدست آمده می توان گفت، اثرات اسارت بر روی آزادگان پیوسته محیط خانواده را درگیرکرده و خاطرات سخت آن کماکان در رفتار پدر تاثیر داشته و فرزندان آن ها را بیشتر درگیر خود می کند، از سوی دیگر وجود سختی ها و یا ذکر آن به وسیله پدر از دوران اسارت می تواند بر ابعاد مثبت شخصیت وکنار آمدن با مشکلات زندگی نقش موثری داشته باشد. همچنین ابعاد شخصیت، اضطراب و استرس همه عواملی هستند که در افسردگی سه گروه فرزندان شاهد، جانباز و ایثارگر نقش دارند. بنابراین باید به متغیرها در این سه گروه از فرزندان آسیب پذیر توجه کرد و با تعدیل آن ها افسردگی را در این گروه ها کاهش داد یا تعدیل کرد.
  • محمد کمالی، مجید عدلی صفحه 17
    هدف
    طراحی و ساخت این مفاصل که بایستی در عین کارآمدی سبک، ظریف، مستحکم، و بادوام نیز باشند احتیاج به صرف وقت و هزینه زیادی دارند که نهایتا باعث افزایش قابل توجه قیمت آن ها نسبت به مفاصل مکانیکی می شود لذا با در نظرگرفتن هزینه این گونه مفاصل نسبت به میزان افزایش کیفیت زندگی ارزیابی روشن و صریحی از این گونه هزینه کردها مورد نیاز است که تحقیق حاضر در این راستا صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه که از نوع cross sectional بود، کیفیت زندگی با استفاده از پرسشنامه TAPES توسط دو گروه نمونه 20 نفری از افراد قطع عضو بالای زانو استفاده کننده از مفاصل زانوی پروتزی هوشمند و مکانیکی ساده از جانبازان قطع عضو که برای دریافت خدمات ارتوپدی فنی به مرکز ارتز و پروتز کوثر تهران مراجعه نمودند، ارزیابی شد. این پرسشنامه در سال 1999 توسط Gallagher and Maclachan طراحی شده است و برای درک بهتر پروتزیست از تطابق فرد با عضو مصنوعی در قطع عضو اندام تحتانی و به منظور گسترش خدمات بهتر، طراحی و معرفی گردید. در تحقیقات انجام شده توسط طراحان آن مشخص شده است که این پرسشنامه از نظر خصوصیات روان سنجی [1] در حد بالایی قراردارد و می تواند فرد را از نظر سه موضوع تطابق روحی اجتماعی، محدودیت های عملکردی و رضایت از پروتز مورد ارزیابی قرارداد. همچنین آزمون های آماری آنالیز واریانس و T مستقل برای هر دو گروه نیز انجام شد.
    یافته ها
    آزمون های آماری علیرغم بالاتربودن میانگین عددی تطابق روحی اجتماعی و رضایت از پروتز، تفاوت معنی داری را در این دو موضوع نشان نداد اما پایین تربودن محدودیت عملکردی گروه استفاده کننده از مفاصل هوشمند نسبت به گروه مفاصل مکانیکی به طور معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با بررسی یافته های آماری در سه قسمت تطابق روحی اجتماعی، محدودیت های عملکردی و رضایت از پروتز، گروه استفاده کننده از مفاصل هوشمند تطابق روحی اجتماعی و رضایت از پروتز یکسان و محدودیت عملکردی کمتری را نشان داد به طوری که به این ترتیب فرض تحقیق مبنی بر کیفیت زندگی بالاتر گروه استفاده کننده از مفصل هوشمند اثبات شد.
    کلیدواژگان: پرسشنامه TAPES، پروتز، مفصل هوشمند، مفصل مکانیکی، کیفیت زندگی
  • محمد قیاسی، ابوالقاسم حکمت پور، الهام احسانی چیمه، محمد محبوبی، ابوالحسن افکار صفحه 24
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف مطالعه رابطه تعهد سازمانی پرستاران با سبک های مدیریت سرپرستاران بخشهای درمانی جانبازان بستری در بیمارستان در سال 1389 به انجام رسید.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- پیمایشی بوده که برای گردآوری داده ها از دو پرسشنامه استاندارد تعهد سازمانی و سبک مدیریت مشارکتی- آمرانه استفاده گردید و داده های گردآوری شده بوسیله تکنیکهای آمار استنباطی تحلیل گردید.
    یافته ها
    یافته های پژوهش در مورد 124 نمونه مورد مطالعه نشان داد که میانگین نمره تعهد سازمانی پرستاران در مجموع برابر 2.4240 بود، همچنین میانگین نمرات چهار سبک مدیریت به این شرح بود که میانگین نمره کسب شده سبک استبدادی یا آمرانه برابر 0.116، سبک خیرخواهانه برابر 0.206-، سبک مشورتی برابر 0.738 و سبک مشارکتی برابر 0.998 بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود همبستگی مثبت بین سبک مدیریت مشارکتی سرپرستاران با تعهد سازمانی پرستاران در مراکز مورد مطالعه، این شیوه مدیریت میتواند راهکاری مناسب برای افزایش بهره وری کادر پرستاری در ارائه خدمات هر چه بهتر برای جانبازان جنگ تحمیلی در بخشهای درمانی و تخصصی بیمارستانهای سراسر کشور باشد.
    کلیدواژگان: سبک مدیریت، تعهد سازمانی، جانبازان
  • غلامرضا جندقی، غلامعلی طبرسا، حامد حیدری، فائزه حیدری صفحه 30
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف سنجش سطح رضایت جانبازان از خدمات بهداشتی- درمانی ارائه شده از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران و همچنین بررسی تاثیر رضایت از خدمات بهداشتی – درمانی بر رفاه روانی جانبازان صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری این پژوهش جانبازان بالای 25% در سطح استان قم هستند. تعداد نمونه آماری به دست آمده 228 نفر هستند. به منظور سنجش وضعیت خدمات بهداشتی-درمانی، این خدمات در سه بخش فعالیت های اداره دارو و تجهیزات پزشکی، فعالیت های اداره بهداشت و سلامت و فعالیت های اداره درمان مورد بررسی قرارگرفتند. به منظور سنجش رفاه روانی جانبازان نیز از پرسشنامه Oxford استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از آزمون میانگین یک جامعه آماری نشان داده است که از دید جانبازان وضعیت خدمات بهداشتی – درمانی ارائه شده مطلوب است. همچنین با توجه به نتایج آزمون فریدمن خدمات بهداشتی – درمانی به ترتیب فعالیت های اداره دارو و تجهیزات پزشکی، فعالیت های اداره بهداشت و سلامت و فعالیت های اداره درمان طبقه بندی شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که سطح رفاه روانی جانبازان نیز در سطح مطلوب است. نتایج به دست آمده از نرم افزار لیزرل نیز نشان داده است که رضایت از خدمات بهداشتی- درمانی بر سطح رفاه روانی جانبازان تاثیرگذار است و نتایج به دست آمده برازش مدل را تایید نموده است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر به طور کلی حاکی از آن است که جانبازان از خدمات بهداشتی – درمانی ارائه شده رضایت دارند و این رضایت بر سطح رفاه روانی آن ها تاثیرگذار است و این نشان دهنده آن است که روابط تنظیم شده در مدل مفهومی تحقیق منطقی بوده است.
    کلیدواژگان: جانباز، رضایت، خدمات بهداشتی، درمانی، رفاه روانی
  • اعلا نصیری، صدرالله خسروی، زهرا قادری، طیبه وفایی، مریم اسماعیلی صفحه 37
    هدف
    فشارهای ناشی از جنگ می تواند شکل گیری و رشد هویت فرزندان جانبازان به ویژه دختران نوجوان را به مخاطره اندازد، لذا هدف از این پژوهش تعیین اثربخشی آموزش گروهی شیوه های حل مساله بر کاهش بحران هویت نوجوانان دختر (فرزندان جانبازان) با توجه به ویژگی های دموگرافیکی (پایه تحصیلی و میزان درآمد خانواده) می باشد.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش از نوع آزمایشی است. ابتدا در مرحله پیش آزمون پرسشنامه هویت شخصی و مشخصات دموگرافیک برروی 100 دختر نوجوان فرزند جانباز اجرا شد. از بین افرادی که بالاترین نمره را در این آزمون کسب کرده بودند، به صورت تصادفی منظم 15 نفر به عنوان گروه آزمایش و 15 نفر به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. سپس برنامه آموزش گروهی شیوه های حل مساله برای گروه آزمایش به تعداد 10 جلسه 1.5 ساعته اجرا شد. تعداد گروه آزمایش به 11 نفر تقلیل یافت و در نهایت 22 نفر مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند. پس از پایان جلسات آموزش، پرسشنامه هویت شخصی و مشخصات دموگرافیک در مرحله پس آزمون برای هر دو گروه آزمایش و کنترل اجرا شد و نتایج این دو مرحله با هم مقایسه شده و تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    برای تجزیه و تحلیل داده ها از کواریانس استفاده شد. نتایج تحلیل نشان داد که بین گروه آزمایش و گروه کنترل در رابطه با تاثیر آموزش حل مساله بر بحران هویت تفاوت معنی دار وجود دارد (0.0001> p). اما اثربخشی آموزش با توجه به تاثیر ویژگی های دموگرافیک معنادار نمی باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    براساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که آموزش گروهی شیوه های حل مساله بر کاهش بحران هویت نوجوانان دختر (فرزندان جانبازان) موثربوده است و آموزش به یک میزان (بدون دخالت ویژگی های دموگرافیکی پایه تحصیلی و میزان درآمد) بر افراد تاثیرداشته است.
    کلیدواژگان: حل مساله، بحران هویت، نوجوانان دختر، فرزندان جانبازان
  • وحید نجاتی صفحه 44
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین ذهن آگاهی و کارکردهای اجرایی شناختی در جانبازان نابینا است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه در 93 جانباز نابینای دو چشم انجام شد. جهت ارزیابی کارکردهای اجرایی شناختی از آزمون رفتاری دکس و برای ارزیابی ذهن آگاهی نیز از مقیاس ذهن آگاهی براون و ریان استفاده شد. تحلیل آماری به وسیله آزمون پیرسون صورت گرفت.
    یافته ها
    یافته ها بین متغیر ذهن آگاهی و کل آزمون عملکردهای اجرایی رابطه معنی دار مثبت نشان داد. در خرده آزمون ها رابطه بین ذهن آگاهی و توانایی مهار و حافظه در سطح 0.01 معنی دار شد و رابطه بین توجه و ذهن آگاهی نیز در سطح 0.05 معنی دار شد. بین هدفمندی و بیش فعالی با مقیاس ذهن آگاهی رابطه معنی داری نشان داده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    دلیل همبستگی بین توانایی مهار، توجه و حافظه زیربنای مشترک ساختاری و عملکردی این توانایی ها با ذهن آگاهی است. ذهن آگاهی می تواند پیشگوی مناسبی برای شاخص های مذکور از کارکردهای اجرایی شناختی باشد.
    کلیدواژگان: نابینایی، کارکردهای اجرایی شناختی، ذهن اگاهی
  • سید حسین سیدحسینی داورانی، بتول موسوی، سیما کربلایی اسماعیلی، محمدرضا سروش، مهدی معصومی صفحه 49
    هدف
    این پژوهش به بررسی میزان رضایت جانبازان از خدمات بهداشتی درمانی و رفاهی ارائه شده توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران پرداخت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی 335 جانباز با قطع هر دو اندام تحتانی مورد بررسی قرارگرفتند. علاوه بر اطلاعات دموگرافیک، خدمات ارائه شده شامل بهداشت و درمان، بازتوانی، تسهیلات مسکن، خدمات تفریحی و ورزشی و تسهیلات آموزشی و میزان رضایت جانبازان از این خدمات بوسیله پرسش نامه جمع آوری شد.
    یافته ها
    میانگین سنی جانبازان 42.1 با انحراف معیار 3.6 سال بود. اکثرجانبازان مورد مطالعه مرد و متاهل بودند. شایع ترین سطح قطع عضو در جانبازان مورد مطالعه 37.6% (133 نفر) قطع هر دو اندام تحتانی از زیر زانو بود. جانبازان از اکثر خدمات ارائه شده به جز تسهیلات آموزشی استفاده کرده بودند. حدود یک سوم جانبازان 26.6% (86 نفر) از خدمات و تسهیلات آموزشی استفاده کرده بودند. از بین خدمات ارائه شده به جانبازان بیشترین رضایت مربوط به تسهیلات آموزشی و خدمات توانبخشی و کمترین رضایت مربوط به خدمات تفریحی- ورزشی و خدمات بهداشتی-درمان بود. مهمترین مشکلات جانبازان جهت دریافت خدمات بهداشتی درمانی و توانبخشی شامل شلوغی مراکز درمانی و معطلی زیاد جهت ملاقات پزشک 72% (241 نفر)، و در برخی از شهرها کمبود پزشک متخصص 23.2%(78 نفر) بود.
    نتیجه گیری
    رفع مشکلات مربوط به ارائه خدمات از جمله ارتقاء سطح خدمات تفریحی، ورزشی و دسترسی بهتر به خدمات بهداشتی-درمانی می تواند موجب افزایش سطح رضایت جانبازان از خدمات شود.
    کلیدواژگان: جانباز، قطع اندام تحتانی، خدمات، سلامت، رضایت
|
  • Fatemeh Azadinia, Dr. Mojtaba Kamyab, Dr. Hamid Behtash, Mr Reza Vahab Kashani, Dr. Masuod Ramin Mirzazadeh Javaheri Page 1
    Background
    Falls in the elderly are common and are associated with appreciable morbidity and mortality. Hyperkyphosis is a risk factor for balance impairment and postural instability. Increased forward curvature of the spine displaces the center of mass anteriorly towards the limits of stability, and thus increases the likelihood of loss of balance and predisposes persons to fall. The orthoses are an option for decreasing the risk of falling in elderly population; however, the quantitative evidence to support their application is not convincing. The purpose of this study is to analysis the effects of spinomed orthosis on risk of falling of elderly people with spinal hyperkyphosis.
    Materials and Methods
    18 elderly people with mean age 65.96 ± 4.4 who had thoracic kyphosis of ≥ 50 (cobb angle) were enrolled in the study. Subjects were randomly allocated into either spinomed orthosis or control group. Patients were randomly subjected to computerized dynamic posturography, which contained sensory organization tests and limits of stability. The tests for each person were conducted in two conditions: while wearing and not wearing the orthosis and the order of testing within a patient was randomized.
    Results
    Wearing spinomed orthosis significantly increased balance score (p<0.0001) and directional control (p<0.032). Also, significant difference in balance score (p<0.0001) was observed between two groups (spinomed orthosis and control group)Discussion &
    Conclusion
    The spinomed orthosis improves balance in elderly people with spinal hyperkyphosis. Improved balance could reduce the risk of falls and direct and indirect costs of falls and related fractures.
  • Monsour Hakim Javadi Page 9
    Background
    Mental impact of war can be remaining for long time. This impact is significant on the children of veterans.the purpose of this study is investigation on stress, anxiety, dimension of personality on depression of veteran children.
    Materials and Methods
    731 veteran children participate in this study. They respond on percpt stress (spss), zank anxiety test (sas), and five personality factor (NEO) and beck depression inventory.
    Conclusion
    Nevrosness, anxiety and flexibility of prison war children was higher than murtried children.correlation coefficient showed correlation between depression and anxiety.regression analysis showed the power of anticipation of all of variables on depression.on the basis of this study we could conclude that the impact of war is so significant of prisoners of war and by this mean it impact on their family and especially on their children. the depression on this depression could be a signal of this awful experience of their fathers
  • Mohammad Kamali, Majid Adli Page 17
    Introduction
    Major amputations are a main source of disability and affect the amputee's quality of life. Despite the improvement in designing, prosthesis manufacturing techniques and rehabilitation methods, lower limb amputation effects on the quality of life is persistent.As the quality of the prosthesis is a key factor for amputees to return to the society, different proficiencies such medical engineers, mechanical, electronic engineers and prosthetists are attempting to improve the quality prostheses.In this direction prosthetic intelligent knee joints with the kinetics and kinematics principles which simulate the normal knee joint are available to the market.Designation and manufacturing these types of the knee joints with a high level of function needs to be light, delicate, strong and durable which requires spending enough time and budget leads to increasing the cost of intelligent knee joints comparing to the mechanical ones.However despite many efforts on designing new components, there are few studies to determine the effects and consequences of the new concepts and components on the satisfaction of the amputees and ultimately their quality of life. In this study it is aimed to determine the effects of two different prosthetic knee joints (i.e. Mechanical and intelligent) on the quality of life of the transfemoral amputees.
    Material and Methods
    This was a cross-sectional study. the quality of life have been evaluated according to the Trinity Amputation And Prosthesis Experience Scales(TAPES) questionnaire in two groups, each one composing of 20 traumatic unilateral transfemoral amputees of veteran using two types of intelligent knee joint and simple mechanical one who were referred to Tehran Kowsar Orthotics and Prosthetics Center.This questionnaire was originally developed in 1999 by P. Gallagher and Maclachan for a better understanding about the adjustment of the amputee with his /her prosthesis in the lower limb amputees and improving higher quality of services.The results of recent studies on TAPES by the developers showed this questionnaire has a high psychometric properties and it is suitable for evaluating the psychosocial adjustment, Athletic activity restriction and satisfaction with prosthesis.Moreover the statistical tests like ANOVAs and independent Test have been done for the two groups.
    Results
    Forty traumatic amputees participated in this study. The results of the statistical tests revealed that the average score of psychosocial adjustment and satisfaction with prosthesis was nearly equal (not significant) but the athletic activity restriction and functional restriction were lower respectively (P-Value= 0.040) and (P-Value=0.008) in the intelligent knee joint users comparing to the mechanical group.
    Conclusion
    The survey of the statistical outcomes in the three items of psychosocial adjustment, athletic activity restriction and satisfaction with prosthesis showed nearly equal score for the intelligent knee joint user group at psychosocial adjustment and satisfaction with their prostheses and lower score for the athletic activity restriction comparing to the mechanical knee joint user group.Also it was proved that the quality of life in the intelligent knee joint users is higher than the mechanical user group.
  • Mohammad Ghiasi, Abolghasem Hekmatpor, Elham Ehsani, Mohammad Mahbobi, Abolhasan Afkar Page 24
    ntroduction : Todays, management science and different styles of it are the most factors in increase of personals productivity in health sectors for provide of approprate services specialy for veterans. Therefore the purpose of this Study was surrvey of Relationship between Organizational commitments of Nurses with Managment Styles of Head Nurses in Teraputic Wards of outpatients veterans on 2010.Materials & Methodes : This is a discriptive study that Data was collected by two standard riminding staff and leadership styles questionnaires and data collected was analysis by statistics discriptive techniques.
    Results
    Findings showed that total score of organizational commitment was 2.4240. also in four management styles, scores of authoritative style,charitable style, participatory style and consultative style were 116, 0.206, 738 and 0.998.
    Conclusion
    That, despite the positive correlation between Participative style of head nurses significent related with organizational commitment of nurses in under study centers then this can be approprate way that lead to increase of nurses productivity for provide of approprate services for veterans of war in teraputic and special sectores of hospital in around the country.
  • Prof. Gholamreza Jandaghi Page 30
    Purpose
    The present study measured the level of satisfaction of veterans war handicapped to health and treatment services provided by the Foundation of Martyrs and Veterans Affairs (FMVA) and Effect of satisfaction to health and treatment services on subjective well-being war handicapped.
    Materials and Method
    The study population war handicapped above 25% are in Qom province. Statistical samples are obtained from 228 patients. To measure the status health and treatment services activities in three parts Drug Administration medical device, Health Department activities and manage the activities of treatment were studied. To measure psychological well-being of the veteran Oxford questionnaire was used.
    Results
    One sample T Test results has shown that the situation from the perspective of war handicapped health and treatment services activities provided is appropriate. Also according to the Friedman test results health services - treatment, medication and medical equipment management activities, activities, health administration and management activities of the treatment is classified. Research findings show that levels of subjective well-being of war handicapped is also desirable. The results of the software LISREL has shown that satisfaction of health and treatment services on levels of subjective well-being of war handicapped is impressive and the results fitted the model has been confirmed.
    Conclusion
    Overall study results indicate that war handicapped health and treatment services have provided satisfactory And the satisfaction of their subjective well-being levels are impressive. This indicates that the relationships adjusted R conceptual model was reasonable.
  • Aala Nasiri, Sadrola Khosravi, Zahra Ghaderi, Tayebe Vafaei, Maryam Esmaeili Page 37
    Background
    In identity crisis, teenagers get anxiety and cannot harmonize difference aspect of their character. Also presentation of a devotee or a patient in family cause some problem in harmony and social and professional identity. Teaching the ways of problem solving can decrease this disharmony and can be a solution for planning to improving and increasing mental health.
    Purpose
    The pressures of war can make problem in shaping and growing of devotee child‘s identity specially in girls teenagers. So the goal of this research is studying the effectiveness of group training of problem solving to decrease identity crisis of girl teenagers (devotee‘s daughters) and as for the demographic qualities (education degree and financial income).
    Materials And Methods
    The method is experimental. On beginning on pre-test performed test of character identity and demographic quality on 100 of girl teenagers of devotee‘s daughters. Through people that gained score maximum, research sample (30 girls) are selected systematic randomly and divided in to 2 groups of test and control. The problem solving training was done on the test group, in 10 sections (1.5 hours). The test group decreased to 11 people and finally 22 people were analyzed. After training sessions on pro-test performed test of character identity and demographic quality on groups of test and control and analyzed results of two stages.
    Results
    To analyze data, covariance was used. The results show that there is a meaningful difference between test and control group in effectiveness of problem solving education in identity crisis (p<0.0001). But the effectiveness of training according to effect of demographic qualities is not meaningful.
    Conclusion
    According to result it can be concluded that problem solving training in groups had been effective in decreasing the identity crisis of girl teenagers (devotee‘s daughters) and training had same effect on persons (without involving the demographic qualities of education degree and financial income).
  • Dr Vahid Nejati Page 44
    Background And Aim
    Mindfulness is ability of self regulating attention and direct it for task. The purpose of present study is evaluation of correlation between mindfulness and executive function in blind veterans.
    Materials and Methods
    we evaluate 93 blind veterans with Dys executive function and mindfulness questionnaire. Pearson Correlation Test was used to evaluation.
    Results
    findings show significant correlation between mindfulness and executive function specially inhibition and memory (P<0.01) and arousal (P<0.01) subscale. No correlation found in intentionality and hyperactivity subscale (P>0.05).
    Conclusion
    Cause of correlation between mindfulness and inhibition, arousal and memory is common structural and functional overlap. Mindfulness can be used as a proper predictor of this subscale of executive functions.
  • Seyed Hosein Seyed Hoseini Davarani, Batool Mousavi, Sima Karbalaeiesmaeili, Mohammad Reza Soroush, Mehdi Masoumi Page 49
    Objective
    Amputation of lower limbs accompanying with serious problems like social, economic, personal and domestic that makes life difficult. As a result of Iraq-Iran war, 578 survivors through bilateral lower limb amputation live in Iran. The purpose of this study was to investigate service satisfaction reported by Iranian bilateral lower limb amputees.
    Materials and Methods
    In this cross sectional study, all war related bilateral lower limb amputees were invited for the interview and 335 participated (response rate= 58%). Information about time of injury, the level of amputation, level of education, employment status and rate of the perceived services satisfaction were recorded using a questionnaire.
    Results
    The mean age of the cases was 42.1 (SD=3.6). The majority of the cases were male 97.6% (n=327), and married 97.6% (n=327). The average time after injury was 22.3 (SD: 3.9) years. About Two-third (n= 237) were unemployed. The most common type of amputation was both below knee 37.6% (no=133). The most service satisfaction reported by amputees was educational facilities and rehabilitation, and the least satisfaction belonged to sport and recreation and health services. The most important problem in receiving health care services was waiting times for appointments and treatment 72% (n=241) and lack of some specialties in small cities 23.2% (n=78).
    Conclusion
    According to results of the study, improvement in accessing to health care services and sport and recreation facilities can lead to higher service satisfaction in war related bilateral lower limb amputees.