فهرست مطالب

فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 18، بهار 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • دکتر فتاح ناظم، محمدجواد قائد محمدی، بهنام شکری صفحه 11
    هدف اساسی پژوهش حاضر بررسی مدیریت دانش مناطق مختلف دانشگاه آزاد اسلامی است. جامعه آماری این پژوهش را تمام کارکنان اداری واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل می دهند. با روش نمونه گیری تصادفی مرحله ای و طبقه بندی تعداد 1590 نفر از کارکنان واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شدند. ابزار سنجش عبارت است از پرسشنامه مدیریت دانش که دارای ابعاد (مدیریت و رهبری،کار سیستمی و جوامع یادگیرنده، تقسیم دانش، خلق دانش، عدالت دیجیتالی، ایده ها و ماموریت، استراتژی، فرهنگ سازمانی، سرمایه عقلانی و سازمان یادگیرنده) است و (97/0 = α) است که روی کارکنان اجرا شد. با توجه به F محاسبه شده (39/11) و سطح معنی داری (000/0) می توان قضاوت کرد که بین میانگین نمره مدیریت دانش به تفکیک مناطق مختلف دانشگاه آزاد اسلامی تفاوت معنی داری وجود دارد. و نتایج حاصل از آزمون تعقیبی L.S.D. نشان داد که نمره مدیریت دانش منطقه 3 دانشگاه آزاد اسلامی از بقیه مناطق بیشتر است. میانگین نمره مدیریت دانش به تفکیک منطقه نشان می دهد منطقه 3 در مقایسه با سایر مناطق از مدیریت دانش بیشتری برخوردارند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش
  • مونا سلامی، دکتر محمد حسین پور، دکتر یوسفعلی عطاری صفحه 31
    پژوهش حاضر، به بررسی «اثر بخشی آموزش مهارت حل مساله به شیوه دزوریلا و گلد فرید بر تعارضات والد- فرزند دانش آموزان دختر سال اول دوره دبیرستان شهرستان بهبهان» پرداخته است. طرح تحقیق از روش نیمه تجربی طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه می باشد. ابزار جمع آوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه سنجش تعارض والدین- فرزند (CP) است. شرکت کنندگان در این پژوهش کلیه دانش آموزان دختر سال اول دوره دبیرستان شهر بهبهان در سال تحصیلی 88-87، و نمونه آن 40 نفر از این دانش آموزان که بیشترین تعارض را با والدینشان داشتند، و با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شده و در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شده اند. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه که هر جلسه آن 75 دقیقه بود در جلسات مشاوره گروهی شرکت کردند. برای تحلیل داده ها علاوه بر روش آمار توصیفی، از آزمون t گروه های مستقل، تحلیل واریانس چند متغیری (مانوا)، تحلیل کوواریانس چند متغیری (مانکوا)، استفاده شده است. معنی داری در این تحقیق در سطح است. و یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد، که آموزش مهارت حل مساله به شیوه دزوریلا و گلدفرید موجب کاهش تعارضات والد – فرزند، کاهش پرخاشگری کلامی، کاهش پرخاشگری فیزیکی و افزایش استدلال دانش آموزان دختر گروه آزمایشی می شود.
    کلیدواژگان: حل مساله، تعارضات والد- فرزند، تعارض، پرخاشگری
  • فرنگیس رشیدی، دکتر احقر قدسی، دکتر عبدالله شفیع آبادی صفحه 49
    هدف این پژوهش نقش باورهای غیرمنطقی بر سلامت روان دانش آموزان دختر دوره متوسطه است. جامعه مورد مطالعه، همه دانش آموزان دختر دوره متوسطه شهر تهران در سال تحصیلی 1387 است. نمونه پژوهش360 نفر با استفاده از شیوه نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای تعیین شد. جهت جمع آوری داده ها از دو ابزار عمده: الف) پرسش نامه باورهای غیرمنطقی جونز (IBT) دارای 100 سؤال 5 گزینه ای در 10 مؤلفه ب) پرسش نامه سلامت روان گلدبرگ دارای 28 سؤال 4 گزینه ای در 4 مقیاس.
    پردازش داده های پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و آمار استنباطی انجام گرفت و نتایج پردازش داده ها، فرضیه های پژوهش را تایید کردند بدین معنا که: 1- 50 درصد از دانش آموزان دوره متوسطه دارای باور منطقی، 5/10 درصد در حد متوسط- یعنی بین باور منطقی و غیرمنطقی در نوسان هستند- و 5/39 درصد از دانش آموزان دارای باور غیرمنطقی هستند. 2- بین مؤلفه های سلامت روان دانش آموزان تفاوت معنی داری وجود دارد. بالاترین رتبه مربوط به «افسردگی» و پایین ترین رتبه مربوط به «نشانه های بدنی» است. 3- از روی نمرات باورهای غیرمنطقی می توان اختلال در سلامت روان دانش آموزان را پیش بینی کرد. قدرت پیش بینی باورهای غیرمنطقی در بعد «درماندگی برای تغییر» بیشتر از «بی مسئولیتی هیجانی» و «بی مسئولیتی هیجانی» بیشتر از «اجتناب از مشکل» و «اجتناب از مشکل» بیشتر از «سرزنش کردن خود» و «سرزنش کردن خود» بیشتر از «توجه مضطربانه» است.
    کلیدواژگان: باورهای غیرمنطقی، سلامت روان
  • دکتر پری ناز بنی سی، قنبر علی دلفان آذری صفحه 67
    این پژوهش به بررسی «رابطه مهارت های مقابله با استرس و پیشرفت تحصیلی اعضای باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی منطقه 12» پرداخته است. جامعه آماری این پژوهش را همه اعضای باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی منطقه 12 که در نیم سال اول 89-88 مشغول به تحصیل می باشند شامل می شود. روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده است که واحدهای رودهن، دماوند، کرج، پرند، قزوین، فیروزکوه، و ورامین براساس جدول مورگان 384 نفر انتخاب گردیده است.
    برای سنجش شیوه های مقابله با استرس از پرسشنامه استاندارد کالات (2002) که شامل 32 سؤال است استفاده شده است و با استفاده از آلفای کرونباخ ضریب آن 87/0 محاسبه گردیده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که ابعاد اصلی مهارت های مقابله با استرس در 2 مقوله کلی (شیوه های رویارویی متمرکز بر مسئله و شیوه های رویارویی بر هیجان) طبقه بندی گردیده است. با توجه به مقدار ضریب همبستگی چندگانه و ضریب تعیین بدست آمده 019/0 = 2R مشاهده می شود متغیرهای مهارت های مقابله با استرس تنها 2/0 از پیشرفت تحصیلی اعضای باشگاه پژوهشگران جوان را تعیین می کند. با توجه به ضرایب استاندارد رگرسیونی، شیوه های متمرکز بر هیجان با میزان (164/0) بیش از شیوه های رویارویی متمرکز بر مسئله (123/0-) بر پیشرفت تحصیلی مؤثر خواهد بود.
    کلیدواژگان: مهارت های مقابله با استرس، پیشرفت تحصیلی، اعضای باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی
  • معصومه اولادیان، دکتر مریم سیف نراقی، دکتر عزت الله نادری، دکتر علی شریعتمداری صفحه 81
    هدف از انجام این تحقیق، بررسی عوامل مؤثر بر توسعه کارآفرینی از دیدگاه دانش آموختگان و مدیران کارآفرین به منظور فراهم آوردن الگوی مناسب برنامه درسی دوره کارشناسی علوم تربیتی (گرایش مدیریت وبرنامه ریزی آموزشی) است. با توجه به متغیر های مستقل این تحقیق که عوامل مؤثر بر توسعه کارآفرینی از دیدگاه دانش آموختگان و مدیران کارآفرین است و بر اساس مطالعات وسیع انجام شده شامل: منبع کنترل فردی، خلاقیت، ریسک پذیری، انگیزه پیشرفت، توجه به منابع انسانی و امکانات آموزشی، فرآیند آموزشی، اهداف و مفاهیم آموزشی است و متغیر وابسته این پژوهش توسعه کار آفرینی برای برنامه درسی رشته علوم تربیتی (مدیریت وبرنامه ریزی آموزشی)می باشد.که این تحقیق از نوع تحقیقات کاربردی و روش آن زمینه ای است. جامعه ی آماری این تحقیق کلیه ی دانش آموختگان دانشکده کار آفرین دانشگاه تهران و مدیران کار آفرین شهر تهران است. روش نمونه گیری، روش تصادفی ساده و حجم نمونه برای هر گروه 63 نفر در نظر گرفته شده است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ی محقق ساخته است و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. برای آزمون سوال های تحقیق از آزمون غیر پارامتری خی دو بهره گرفته شد. لازم به ذکر است؛ جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد از دیدگاه دانش آموختگان و مدیران کارآفرین توجه به اهداف و مفاهیم آموزشی، توجه به فرایند آموزشی، توجه به منابع انسانی و امکانات آموزشی، ارزشیابی آموزشی، ریسک پذیری افراد، انگیزه پیشرفت (نیاز به موفقیت)، خلاقیت افراد و منبع کنترل فردی در برنامه درسی کارآفرینی رشته علوم تربیتی تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، برنامه درسی، دانش آموختگان کارآفرین، مدیران کارآفرین
  • پری سیما اژدری فر، دکتر قاسم قاضی، دکتر رحمت الله نورانی پور صفحه 105
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش عرفان و معنویت در افزایش سلامت روانی دانش آموزان دختر پایه ی سوم دبیرستان منطقه ی 13 شهر تهران در سال تحصیلی 1387-1386 است. حجم نمونه طبق اصول علمی و فرمول تعیین حجم 120 نفر، با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شد. از بین آنان کسانی که در پرسش نامه ی سلامت روان نمره ی بالا-تری کسب کرده بودند، 60 نفر به صورت تصادفی از هر مدرسه انتخاب شدند. دانش آموزان یک مدرسه به قید قرعه به عنوان گروه آزمایش و دیگری به عنوان گروه گواه منظور شدند. برای گروه آزمایش به مدت ده جلسه کلاس های آموزشی با رویکرد عرفانی و معنوی که اساس آموزش، شناخت «خطاهای شناختی» با استفاده از قصه های مثنوی مولوی بود، برگزار شد. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه ی سلامت روان گلدبرگ (GHQ28) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی، شاخص های (فراوانی، میانگین، انحراف معیار، کجی، کشیدگی و...) و به منظور آزمون سؤال های پژوهش از آمار استنباطی (تحلیل کوواریانس و آزمون پیگردی LSD) استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که آموزش عرفان و معنویت در افزایش سلامت روان و بهبود عملکرد جسمانی و عملکرد اجتماعی و کاهش اضطراب و افسردگی دانش آموزان تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: معنویت، عرفان، سلامت روان
  • محمد احمدی ده قطب الدینی صفحه 129
    این پژوهش با هدف بررسی روابط درونی بین سازه های مدل پذیرش فناوری دیویس انجام گرفت. به این منظور یک نمونه 133 نفری از دانشجویان ترم اول رشته کامپیوتر در مقطع کاردانی به طور خوشه ای انتخاب شدند و بعد از شش هفته آموزش به پرسشنامه TAM،که از پژوهش های گاردنر و آموروسو (2004) و کلوپینگ و مک کنی (2004) اقتباس شده بود، پاسخ دادند. نتایج نشان دادند که ضریب مسیر سهولت ادراک شده کاربرد اینترنت بر سودمندی ادراک شده اینترنت، ضریب مسیر سودمندی ادراک شده اینترنت بر نیت رفتاری کاربرد اینترنت، ضریب مسیر نگرش نسبت به کاربرد اینترنت بر نیت رفتاری کاربرد اینترنت و ضریب مسیر نیت رفتاری کاربرد اینترنت بر کاربرد واقعی اینترنت معنادار اما ضرایب مسیر سودمندی ادراک شده اینترنت و سهولت ادراک شده کاربرد اینترنت بر نگرش نسبت به کاربرد اینترنت معنادار نمی باشد. همچنین نیت رفتاری کاربرد اینترنت 31 درصد واریانس کاربرد واقعی اینترنت را تبیین کرد.
    کلیدواژگان: مدل پذیرش فناوری، سهولت ادراک شده کاربرد، سودمندی ادراک شده کاربرد، نگرش نسبت به کاربرد، نیت رفتاری کاربرد، کاربرد واقعی
  • حسین قویدل، دکتر اصغر علی اقدم، رستم آقازاده صفحه 143
    در این پژوهش تاثیر تعاملی ویژگی های شخصیتی و یادگیری خودنظم- داده شده بر عملکرد تحصیلی دانشجویان رشته های مختلف دانشگاه آزاد اسلامی و پیام نور واحد ماکو مورد بررسی قرار گرفته است. جامعه آماری پژوهش حاضر را همه دانشجویان دانشگاه آزاد و پیام نور مرکز ماکو، تشکیل می دهد. در تحقیق حاضر حجم گروه نمونه با استفاده از فومول کوکران انتخاب شده است که تعداد آن 385 نفر می باشد. و از روش نمونه گیری طبقه ای متناسب استفاده شده است. روش پژوهش مورد استفاده در این تحقیق، با توجه به اهداف، ماهیت و موضوع پژوهش و نیز امکانات اجرایی پژوهشگر، از نوع پیمایشی (زمینه یابی) مقطعی و همبستگی (رگرسیون) و ابزارهای گردآوری اطلاعات، پرسشنامه شخصیتی NEO و پرسشنامه راهبردهای انگیزشی برای یادگیری می باشد. یافته های پژوهش نشان دادکه: از بین هر یک از متغیرهای مربوط به صفات شخصیت (روان نژندی، برونگرایی، انعطاف پذیری، دلپذیر بودن، با وجدان بودن) و یادگیری خود - نظم داده شده (راهبردهای شناختی سطح بالا، راهبردهای شناختی سطح پایین، خود- نظم دهی، خودکارآمدی، ارزش گذاری درونی، اضطراب امتحان) متغیرهای راهبردهای شناختی سطح بالا-خودکارآمدی، اضطراب امتحان وارد مدل شده اند؛ که R آنها معنی دار می باشد. در صفات شخصیت بین دانشجویان رشته های مختلف دانشگاه آزاد اسلامی و پیام نور واحد ماکو تفاوت معنی دار وجود ندارد. در یادگیری خود- نظم داده شده بین دانشجویان رشته های مختلف دانشگاه آزاد اسلامی و پیام نور واحد ماکو تفاوت معنی دار وجود ندارد. در یادگیری خود-نظم داده شده (راهبردهای شناختی سطح پایین- ارزش گذاری درونی- اضطراب امتحان) بین دانشجویان دختر و پسر دانشگاه آزاد اسلامی و پیام نور واحد ماکو تفاوت معنی دار وجود دارد.
    کلیدواژگان: یادگیری خود، نظم داده شده، خود، نظم دهی، خودکارآمدی، عملکرد تحصیلی
|
  • Fattah Nazem, Mohammad Javad Ghaed Mohammadi, Behnam Shokri Page 11
    The purpose of the study was to investigate knowledge management in various zones of Islamic Azad University (IAU). The population of the study consisted of all the staffs of IAU in all branches. 1590 staffs were selected using cluster and stratified random sampling. The research instrument was knowledge management questionnaire which included the components of management and leadership, systematic work and learner society, knowledge distribution, knowledge creation, digital equity, ideas and mission, strategy, organizational culture, mental asset, and learner organization (α=0.97). It was administered among the staffs. Having F into account (11.39) and the level of significance (0.000), it can be concluded that there is a significant difference among the average scores of the knowledge management indices in different zones of IAU. The result of FSD test also indicated that the knowledge management index for zone 3 is higher than other zones.
  • Mona Salami, Mohammad Hosseinpour, Yousef Ali Attari Page 31
    The present research investigates the effectiveness of problem-solving skills training according to DZurilla and Goldfried on the conflicts of parent-child among the girl students in Behbahan high schools. The Research was conducted on a semi-experimental design of pre- and post-test with control group. The research instrument used for collecting data in this project was a questionnaire of parent-children conflict measurement (cp). The population of the study consisted of the first grade girl students from high schools in Behbahan in the school year of 2008-09. Using cluster random sampling method, forty students were selected who had the most conflicts with their parents and they were divided into experimental and control groups. The experimental group participated in 10 sessions of group counseling. Each session took around 75 minutes. Besides descriptive statistics, independent-sample t test, multivariate analysis of variance (MANOVA), and multivariate analysis of covariance (MANCOVA) were used to analyze the data. The result of the analysis was investigated at the level of α<0.05 and results obtained from this research showed that problem solving skills training according to D’Zurilla and Goldfried leads to decrease conflict between parent-child, verbal aggression, and physical aggression. It can also cause an increase in reasoning among the girl students of the experimental group.
  • Farangis Rashidi, Abdollah Shafi Abadi, Ahghar Ghodsi Page 49
    The present research was done aiming at determining the effect of illogical beliefs on mental health of the secondary school girl students. The studied population included all girl students of secondary schools in Tehran city in educational year of 2008. Research sample was determined to be 360 students using multiphase random sampling method. For gathering data, two major tools were used: A) Jones Illogical Beliefs Questionnaires (IBT) including 100 items with 5 choices in 10 components(expecting others to confirm, excessive self expectation, self criticism, reaction to distress, emotional irresponsibility, anxious attention, prevention from problem, dependence, distress for change, perfectionism), B) Goldberg Mental Health Questionnaire including 28 items with 4 choices in 4 scales: 1) physical symptoms, 2) anxiety and insomnia, 3) social dyspraxia, 4) severe depression. Research data processing was done using descriptive and inferential statistics and results of data processing confirmed research hypotheses that are: 1) 50 % of the high school students had logical belief, 10.5% had average belief, i.e. fluctuating logical and illogical beliefs, 39.5% had illogical beliefs; 2) there is a significant difference between components of mental health of the students. The highest rank relates to depression and the lowest rank relates to physical symptoms; 3) one can predict disorder in mental health of the students on grades of illogical beliefs. Ability to predict illogical beliefs in terms of distress for change is more than that in terms of emotional irresponsibility and emotional irresponsibility is more than prevention from problem, and prevention from problem is more than self criticism and self criticism is more than anxious attention.
  • Parynaz Banisi, Ghanbar Ali Delfan Azari Page 67
    This investigation has paid attention to the skills confronting against stress and educational progress of youth researchers club member of 12 districts Islamic Azad University. The population in this research included all the members of Young Researchers Club in all the branches of Islamic Azad University in 12 zones in the academic year of 2009-10. Using simple random sampling method, 384 students (according to Morgan’s table) were selected from the university branches in Roudehen, Damavand, Parand, Karaj, Ghazvin, Firuzkoh and Varamin. Kalat standard questionnaire (2002) was used which included 32 items. Cronbach’s Alpha coefficient was calculated to be 0.87. Research findings suggested that the main dimension of stress confrontation skills has been categorized in two general topics (method centered on face-to-face on problem and method face-to-face on emotion). It has also been concluded that the skills stress confrontation skills only determines 0.2 of educational progress of members of Young Researchers Club. With regard to standard regression coefficient, methods centered on problem (-0.123) would be effective on education on educational progress.
  • Massoomeh Oladian, Maryam Seif Naraghi, Ezatollah Naderi, Ali Shariatmadari Page 81
    This study intended to investigate the factors affecting the development of entrepreneurship from the entrepreneurship managers’ and graduates’ viewpoint so as to design an appropriate syllabus in educational management and programming at BA level. On the basis of expansive literature review and with regard to entrepreneurship managers and graduates’ viewpoints, the independent variables in this research included one’s locus of control, creativity, risk-taking ability, motivation for progress, attention to human resources, educational concepts and objectives. The dependent variable in this study was the development of entrepreneurship to provide an appropriate syllabus in educational management and programming at BA level. This research was by nature an applied one and it was based on a field method. Based on the simple randomization which was used in the sampling design, 63 participants in each group were selected from among the population of all the graduates of the faculty of entrepreneurship in Tehran University as well as the entrepreneurs in Tehran. The data collection instrument utilized was a researcher-made questionnaire. For the further analysis of data, both descriptive and inferential statistics were used. A Chi-Square-Parametric test was used in order for the researchers to investigate the research questions. It should also be noted that SPSS software was used for the data analysis. The results obtained from the entrepreneurship graduates and managers’ viewpoints indicated that attention to educational concepts and objectives, educational process, human resources, educational facilities, educational assessment, risk-taking, motivation (need for success), creativity and locus of control had significant effects on designing a syllabus for entrepreneurship e course of educational sciences.
  • Parisima Azhdarifard, Ghasem Ghazi, Rahmatollah Nouranipour Page 105
    The present research aims at assessing the effect of teaching gnosticism and spirituality on raising mental health among female high-school students in District 13 of Tehran during academic year 1386-87. Out of the sample of 120 students who were selected through a multi-stage sampling method, 60 students who had obtained higher scores on the mental health questionnaire were singled out in each school. 60 students in one school were assigned to the experimental group and the other 60 to the control group. Ten educational session was held for the experimental group based on Gnostic and spiritual approach whose foundation was on understanding of cognitive errors with the help of stories in Rumi's Mathnawi. To collect data, Goldberg Mental Health Test was employed. This test is composed of 28 four-choice items which concern four areas of physical symptoms, anxiety and insomnia, social functioning, and depression symptoms. There were totally 7 items pertaining to each of these areas. For data analysis, both descriptive statistics (e.g. frequency measures, mean, standard deviation, skewedness) and inferential statistics (e.g. analysis of covariance, LSD test) were used. The analysis of covariance demonstrates that teaching gnosticism and spirituality might raise students’ mental health, students’ physical functioning, students’ social functioning, and might lower students’ anxiety level and depression.
  • Mohammad Ahmadi Deh Ghotbeddini Page 129
    This research has been done to study the internal relationships among Davis’ Technology Acceptance Model Constructs. For this purpose a sample of 133 freshman students of computer science at associate level were selected using cluster random sampling. After six weeks training, the students answered TAM questionnaire which was adapted from Gardner and Amoroso (2004) and Klopping and McKinney (2004). Results showed that the effect of path coefficient of perceived ease of use of the internet on perceived usefulness of the Internet, the effect of path coefficient of perceived usefulness of the internet on behavioral intention to use internet, the effect of path coefficient of attitude toward using the internet on behavioral intention to use internet and the effect of path coefficient of behavioral intention to use internet on actual usage of the internet were significant but the path coefficients of perceived ease of use the internet and perceived usefulness of the internet on attitude toward using the internet was not significant. Also, behavioral intention to use internet explained 31% of actual usage variance of the internet.
  • Hossein Ghavidel, Asghar Aliaghdam, Rostam Aghazadeh Page 143
    This research investigated the personality traits and self-regulated learning and their interactive effect on the academic achievement of all students of Islamic Azad University (IAU) Maku Branch and Payame Noor university. The subjects were 385 students who were selected using stratified random sampling based on Cochran formula. The research methods were cross-sectional, survey, and correlation. To collect data, NEO personality questionnaire and MSLQ questionnaire were administered. The results of the study showed that out of all the variables related to personality traits (i.e., neuroticism, extroversion, openness to experience, agreeableness, conscientious) and self-regulated learning (i.e., high-level cognitive strategies, low-level cognitive strategies, self-regulation. internal evaluation, test anxiety) whose effects are investigated on the academic achievement, only three variables of high level cognitive strategies, self-efficacy, and test anxiety are statistically significant and enter the model. Furthermore, there is not any significant difference between the variables of personality traits and self-regulated learning among students in IAU and Payame Noor universities of Maku. However, there is a significant difference between girl and boy students of these universities in three variables of low-level cognitive strategies, internal evaluation, and test anxiety.