فهرست مطالب

فصلنامه توسعه اجتماعی
سال سوم شماره 2 (زمستان 1387 و بهار 1388)

  • تاریخ انتشار: 1387/12/11
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمدحسن مقدس جعفری، عبدالحسین نبوی، مدینه عوض پور صفحه 7
    پژوهش حاضر پیرامون علل مرگ و میر در بین جوانان 29-15 سال استان خوزستان در سال 1386 می باشد. این پژوهش از نوع اسنادی یا تحلیل ثانویه است که در یک مقطع زمانی یک ساله (عرضی) به انجام رسیده است؛ جامعه ی آماری تمامی وقایع مرگ و میر، گروه سنی مزبور و نمونه ی آماری شامل 1092 واقعه ی مرگ در همین گروه سنی می باشد. ابزار پژوهش گواهی های فوت صادر شده در سال 1386 می باشد، 9/77 درصد از وقایع فوت در گروه سنی مزبور به مردان و 22 درصد آن به زنان اختصاص دارد، مردان تقریبا 5/3 برابر زنان دچار واقعه ی مرگ گردیده اند. ده علت اول منجر به مرگ و میر در بین جوانان استان خوزستان به ترتیب اهمیت: حوادث، بیماری های قلبی عروقی، سوء مصرف مواد مخدر، سرطان ها، خودکشی، بیماری های داخلی، خشونت علیه دیگری، بیماری های تنفسی، بیماری های روانی و اختلال رفتاری و بیماری های عفونی و انگلی بوده است. در بین جوانان 29- 15 ساله، 96/ 28997 نفر سال عمر از دست رفته است که 65/21858 نفر سال عمر از دست رفته به مردان و 31/ 7139 نفر سال عمر نیز به زنان اختصاص داشته است؛ مرگ و میر جوانان اثر منفی بر امید زندگی و توسعه دارد. با توجه به این که مردان بیش از زنان در این گروه سنی دچار واقعه ی مرگ می شوند امید زندگی آنان نسبت به زنان کاهش می یابد.
  • مهدی ادیبی سده، بهجت یزدخواستی، عباس لطفی زاده صفحه 31
    دنیای امروز، دنیای تفاوت ها و تنوعات است؛ تفاوت ها و تنوعاتی که گاها شکاف های عظیمی میان انسان ها به وجود آورده است. بدون تردید، پر کردن این شکاف ها نیازمند راهکارهایی نوین است. یکی از راهبردهای جدید در این زمینه، تلاش برای ساخت و افزایش سرمایه ی اجتماعی میان گروهی است؛ این مساله نیز به نوبه ی خود، نیازمند شناخت و آگاهی به مبانی نظری آن می باشد. مقاله ی حاضر ضمن تاکید بر این موضوع، به تعریف و توصیف مفهوم سرمایه ی اجتماعی میان گروهی پرداخته و در ادامه، مبانی نظری آن را مورد بررسی قرار می دهد. این مفهوم با کنش های متقابل ناهمسان گرایانه، حفره های ساختاری، پیوندهای ضعیف و پیچیدگی هویت اجتماعی ارتباط پیدا می کند؛ می توان گفت حفره های ساختاری و پیوندهای ضعیف، به مثابه پل هایی هستند که شبکه های اجتماعی منزوی را به هم پیوند زده و نوعی از سرمایه ی اجتماعی را به وجود می آورند که دیگر حالت انحصاری نداشته و جنبه ای فراگیر پیدا کرده است.
  • عبدالرضا نواح، کریم رضا دوست، ایرج تامرادی صفحه 57
    پدیده ی مشارکت اجتماعی یکی از مهم ترین ابعاد توسعه ی اجتماعی، توسعه ی فرهنگی، توسعه ی اقتصادی و توسعه ی سیاسی در هر جامعه و خصوصا جامعه ی رو به رشد ایران است. یکی از جلوه های مشارکت اجتماعی، حضور زنان در عرصه های مختلف است. با نگاهی به تاریخ معاصر ایران می توان شاهد حضور زنان در عرصه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و... بود؛ این حضور در مقاطعی بسیار جدی و در دوره هایی رو به ضعف نهاده و کم رنگ شده است، ولی حضور زنان در مجموعه تحولات اجتماعی ایران و نقش فعال و پویای آنها امری انکارناپذیر است. داده های این تحقیق با روش پیمایشی به عنوان یکی از روش های تحقیق جمع آوری شد. نمونه ی تحقیق شامل 384 نفر از زنان ساکن شهر اهواز است که از طریق نمونه گیری خوشه ایانتخاب گردیدند. هدف کلی در این تحقیق بررسی عوامل مؤثر بر میزان مشارکت اجتماعی زنان در شهر اهواز است. یافته های این تحقیق حاکی از آن است که: بین متغیرهای سن، پایگاه اقتصادی اجتماعی، احساس محرومیت نسبی، اعتماد اجتماعی و خودپنداره ی زنان با میزان مشارکت اجتماعی آنها رابطه ی معنادار و مستقیمی وجود دارد، ولی رابطه ی بین احساس بی قدرتی و مشارکت اجتماعی معنادار و معکوس است.
  • ابراهیم انصاری، نصرالله پورافکاری، احمد قنواتی صفحه 79
    این پژوهش به بررسی رابطه ی میان قشربندی اجتماعی و برخی بیماری های شایع در شهرستان اهواز می پردازد. چشم انداز نظری این پژوهش، بر اساس نظریه پردازان کلاسیک نظیر مارکس و وبر و همچنین نظریه پردازان معاصر مانند پولانتزاس، رایت و آنتونی گیدنز تدوین شد. با توجه به این دیدگاه ها، میزان درآمد، نوع شغل، سطح تحصیلات، محل سکونت، نوع مسکن و هزینه ی مواد غذایی به عنوان ملاک ها و شاخص های قشربندی اجتماعی مورد توجه قرار گرفت و تاثیر هر کدام از این شاخص ها بر روی بیماری های شایع در شهر اهواز مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش با استفاده از روش پیمایشی و ابزار پرسشنامه، از 10 بیمارستان اهواز، 500 نفر از بیماران گروه سنی 10 ساله به بالا بر اساس روش نمونه گیری خوشه ایمورد بررسی قرار گرفت و این نتایج بدست آمد: 1- بین میزان درآمد و بیماری های شایع رابطه ی مستقیمی وجود دارد، و هرچه میزان درآمد بیشتر باشد، میزان شیوع بیماری ها کمتر است و برعکس؛ 2- نتایج تحقیق نشان می دهد که در بین مشاغل خدماتی با 41%، میزان شیوع بیماری های مختلف نظیر، قلب و عروق، بیماری های گوارشی، کلیه و مجاری ادراری، بیش از سایر بخش های اقتصادی می باشد؛ 3- این پژوهش نشان می دهد که منطقه ی 3 اهواز با 19% میزان بیماری، بالاترین درصد شیوع بیماری ها را دارد و کمترین میزان شیوع بیماری را منطقه ی 2 با 8/6% به خود اختصاص داده است؛ 4- میزان شیوع بیماری ها، مانند: قلب و عروق، آنفلوانزا، اختلالات عصبی در میان منازل مسکونی از نوع ملکی بیشتر از منازل رهنی، سازمانی و انواع دیگر است.
  • وحید رضا نوروزی، شفیعه قدرتی، حسین قدرتی صفحه 103
    تحقیق حاضر بدنبال بررسی تاثیر عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی موجود در خانواده ها بر سرمایهی اجتماعی پسران دانش آموز آنها است که در قالب روش پیمایش و با ابزار پرسشنامه در میان 196 دانش آموز پسر دبیرستانی ناحیه ی 4 شهر شیراز انجام شده است. در این تحقیق، متغیر وابسته، سرمایهی اجتماعی دانش آموزان می باشد که بر اساس دیدگاه صاحب نظران این حوزه، از دو بعد ذهنی (اعتماد) و عینی (مشارکت اجتماعی) تشکیل یافته است. مبانی نظری این تحقیق برگرفته از دیدگاه های کلمن، فوکویاما، پوتنام و اسلینر است. متغیرهای مستقل این تحقیق عبارتند از: میزان درآمد خانواده، میزان مطالعه روزنامه در خانواده، میزان تماشای تلویزیون، میزان دینداری والدین، سن پدر، سن مادر، تحصیلات پدر و مادر که تاثیر آنها بر میزان سرمایهی اجتماعی دانش آموزان بررسی شده است. نتایج این تحقیق نشان می دهد میان سن پدر، میزان تحصیلات مادر، میزان مطالعه ی روزنامه، میزان دینداری والدین با سرمایهی اجتماعی دانش آموزان رابطه ی معناداری وجود دارد. میان متغیرهای سن مادر، میزان درآمد خانواده، میزان تحصیلات پدر و میزان مشاهده ی تلویزیون در خانواده با سرمایهی اجتماعی افراد مورد مطالعه، رابطه ی معناداری مشاهده نشد.
  • بلقیس باورصاد، بهمن حاجی پور، سیروس ناصری زاده صفحه 129
    این تحقیق در پی بررسی تاثیر ابعاد مدیریت کیفیت فراگیر و مدیریت منابع انسانی بر دلبستگی شغلی در سازمان تامین اجتماعی است. در پژوهش حاضر تاثیر متغیرهای مستقل رهبری، توانمندسازی، کار تیمی، پاداش و قدردانی، مشارکت، ارتباطات، آموزش، توسعه و مشتری گرایی به عنوان ابعاد مدیریت منابع انسانی و مدیریت کیفیت فراگیر بر متغیر وابسته ی دلبستگی شغلی مورد بررسی قرار گرفته است. جامعه ی آماری تحقیق، شامل کلیه ی کارکنان ادارات کل سازمان تامین اجتماعی کشور ایران است. روش نمونه گیری داوطلبانه بود؛ تعداد اعضای نمونه 403 عضو بود. داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردیده است که در پایان 363 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون رگرسیون چندگانه استفاده شده است. تحقیق حاضر دارای هشت فرضیه است، این فرضیات در سطح 95 درصد مورد آزمون واقع شدند که 5 فرضیه مورد تایید قرار گرفت و سه فرضیه رد شد. نتایج تحقیق نشان داد که میان متغیرهای مستقل توانمندسازی، کار تیمی، مشتری گرایی، پاداش و قدردانی و مشارکت با متغیر وابسته ی دلبستگی شغلی ارتباط معناداری وجود دارد.
  • سید جعفر حجازی، فرزانه خیاط زاده صفحه 155
    هدف از انجام این مطالعه، بررسی قابلیت ها، موانع و محدودیت های گردشگری در استان خوزستان است. اطلاعات مربوط به این مطالعه از طرح جامع گردشگری استان خوزستان که توسط معاونت پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام گرفته، گردآ وری شده است. طرح مذکور اطلاعات مورد نیاز را به روش پرسشنامه، مصاحبه، بررسی و تحلیل کتب و مقالات موجود جمع آوری کرده است. بررسی و تجزیه و تحلیل اطلاعات طرح مذکور نشان داد که استان قابلیت های متعدد و متنوعی در زمینه های طبیعی، فرهنگی، تاریخی، تجاری و دفاع مقدس، برای جذب گردشگر دارد، که با توجه به پراکندگی و اهمیت جاذبه های گردشگری در استان، شهرستان هایی که بیشترین جاذبه را داشتند در پنج گروه دسته بندی شده و با استفاده از نقشه های برهمنهی قابلیت های گردشگری پنج محور گردشگری نیز برای استان معرفی گردید و در انتها دو گروه اول (شامل شهرستان های شوشتر، دزفول، اندیمشک و شوش) و گروه دوم (شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و تالاب شادگان) که در دالان اصلی گردشگری استان واقع هستند بیشتر مورد بحث قرار گرفته اند. اما تنگناها و موانع گوناگونی نیز در راه توسعه ی گردشگری استان وجود دارد، که مهم ترین موانع در پنج دسته، شامل تنگناها و موانع حمل و نقل، فرهنگی، تاسیسات تجهیزات، اقلیمی طبیعی، اداری و سیاسی در این مطالعه بررسی شده است. برخی از این موانع نظیر اداری و سیاسی جنبه ی کشوری دارد و برخی از آنها نظیر اقلیمی، طبیعی و تاسیساتی جنبه ی منطقه ای دارد.
  • امیرعلی درستی، نبی الله ایدر صفحه 175
    کودکان خیابانی که به عنوان گروهی از کودکان جامعه با شرایط سنی خاص خود در حال گذراندن دوران بلوغ و بحران هویت هستند نیاز به حمایت دارند؛ پس اگر بدانیم کودکان خیابانی دارای چه خصوصیاتی هستند و این خصوصیات را برای مسئولین محترم بازگو کنیم، مسلما توانسته ایم گامی مهم در جهت بهتر گذراندن زندگی این کودکان برداریم و با توجه به اینکه شهرهای مختلف دارای مرکز ساماندهی و جایگزینی کودکان خیابانی می باشند، پرداختن به این موضوع ضرورت پیدا می کند که کودکان خیابانی را از لحاظ فردی، خانوادگی و اقتصادی مورد بررسی قرار دهیم. در این مقاله سعی بر این شده است تا به بررسی علت به وجود آمدن و ویژگی های کودکانی بپردازیم که به شغل های کاذب که هیچ مغایری با هنجارهای جامعه ندارد بپردازیم و ابعاد مختلف اشتغال در سنین پایین را بررسی کنیم و به ذکر ویژگی های خانواده ی این کودکان و عمل روی آوردن کودکان به دست فروشی در سنین پایین بپردازیم.
  • قنبر امیرنژاد صفحه 193
    عمده ترین منبع استراتژیک هر سازمان و یا جامعه، منابع انسانی است. جوامعی در بلند مدت، قرین به موفقیت خواهند شد که بتوانند منابع انسانی خود را بطور صحیح، اصولی و متناسب با نظام ارزشی توسعه و پرورش دهند. لذا یکی از مهم ترین عوامل توسعه، بوجود آمدن شرایط نگرش علمی بر فرهنگ جامعه است. نگاه عمومی جامعه باید به نحوی سامان یابد که روش حل تمام مشکلات و مسائل جامعه را علم و دانش بداند و توسعه ی علمی را تنها وسیله ی رسیدن به توسعه ی انسانی پایدار تلقی کند. امروز جوامع به این ضرورت اجتناب ناپذیر دست یافته اند که توسعه ی پایدار تنها در سایه ی تولید دانش و توسعه ی علمی است که امکان پذیر است. به همین دلیل در جوامع پیشرفته مطالعات، تحقیقات و تولید علم از جایگاه خاصی برخوردار است. شاخص های توسعه حاکی از آن است که بین توسعه ی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و توسعه ی علمی رابطه ی معنی دار وجود دارد. لازمه ی نیل به اهداف توسعه ی ملی تنها در سایه ی توسعه ی علمی ممکن است. بی شک آنچه می تواند جامعه ی ما را بسوی توسعه ی انسانی پایدار هدایت کند توجه به تولید علم است، پیشرفت و تحولی که در جامعه صورت می گیرد برخاسته از تفکر و فعالیت های انسانی آن جامعه است. مباحث این مقاله با سیر منطقی از مفاهیم مرتبط با مبانی تولید علم، مفاهیم توسعه، توسعه ی علمی، اهمیت و جایگاه توسعه ی علمی در توسعه ی ملی، توسعه ی انسانی، ابعاد شاخص توسعه ی انسانی، نقش تولید دانش در فرآیند توسعه ی انسانی، توسعه ی علمی، توسعه ی انسانی و در نهایت راهکارهای علمی برای تحقق این مهم تنظیم و نوآوری شده است و سعی دارد با زبان ساده تری از مباحث مطروحه بابی را در جهت شناخت نظریات بدیع و جدید به خوانندگان آن تقدیم کند.
  • شهرام وصفی استفستانی، رضا یوسفی حاجی آباد صفحه 215
    امروزه مسائل محیط زیست تاثیرات زیادی بر اقتصاد، فلسفه، جامعه شناسی و اخلاق گذاشته است. در این مورد، توسعه ی پایدار در پی تحول شناخت انسان در مورد مسائل توسعه، محیط زیست و محدودیت های پیش روی رشد اقتصادی و اجتماعی جوامع کنونی به وجود آمد. توسعه ی پایدار الگوی جدیدی از توسعه و رشد اقتصادی را رهنمون می سازد که مرتبط با سه مساله ی اساسی و مهم محدودیت های رشد اقتصادی، معضل فقر و نابرابری اقتصادی در سطوح مختلف داخلی و جهانی؛ و در نهایت مسائل محیط زیستی و معضل گازهای گلخانه ای است. در رتبه بندی کشورهای جهان از لحاظ سطح توسعه ی پایدار، ایران در رتبه ی 132 جهان قرار گرفته است.
  • حسن علی سینایی، بهمن حاجی پور، نرگس منصوری صفحه 241
    تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه ی بین مسئولیت اجتماعی و عملکرد شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انجام گرفته است. مسئولیت اجتماعی شرکت در این تحقیق با چهار بعد مسئولیت های اقتصادی، قانونی، اخلاقی و نوع دوستانه مشخص شده و تاثیر عوامل یاد شده بر عملکرد مورد بررسی قرار گرفته است. اطلاعات این پژوهش با روش پیمایشی، از نمونه ای با حجم 107 شرکت، که از جمعیت آماری 371 شرکت عضو بورس با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب گردیده، جمع آوری شده و مراحل آماری آن با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری همبستگی و رگرسیون خطی انجام شده است. تحقیق حاضر دارای یک فرضیه ی اصلی و چهار فرضیه ی فرعی است و تمامی این فرضیات در سطح 95 درصد مورد آزمون قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که بین مسئولیت اقتصادی، قانونی، اخلاقی و نوع دوستانه ی شرکت و عملکرد رابطه ی معناداری وجود دارد؛ در نتیجه می توان ادعا نمود رابطه ی معناداری بین مسئولیت اجتماعی و عملکرد شرکت وجود دارد.
|
  • Page 7
    This research is about the mortality cause among the 15-29 years old youth in Khouzestan province in 1386. This is a documentary or secondary analysis method that is done over the period of one year (cross-sectionally). Universe consists of the mortality causes in the above mentioned age group and the statistical sample includes death accidents in the same group. Research instruments are death certificates issued in. The 77/9% of the related death accidents in the above mentioned age group is men and 22% is related to women. Men die almost 3/5 times more than women. Among 15-29 years old youth 28997 years are the person years of lost lives that 21858 ones are related to men and 7139 ones are relatedto women. The first ten cause related to death between youth in Khuzestan are in following order of importance: events, heart diseases, abusing of narcotic substances, cancers, suicide, internal diseases, rudeness against others, breathing diseaes, psychological disees, behavioral disorder, infections diseases and parasite. Deaths in youth have a negative effect on the life expectancy and development. Since the mortality rate is higher in men than in women, mens life expentancies in comparison to those of women.
  • Page 31
    Today world is world of differences and diversities; that sometimes made up distances among people. Certainly, melting such a gaps need to new solutions. One of these new strategies in field is attempting for creation and increase of bridging social capital. This issue, in turn, requires studying its theoretical foundations. The present article focusing on the issue, defines the conception of bridging social capital. The conception was associated with heterophilous interactions, structural holes, weak ties, social identity complexity, and low-density networks. In fact, structural holes and weak ties are as bridges that connect social dense networks together; and this is the same bridging social capital that is not exclusive.
  • Page 57
    The social participation phenomenon is one of the most important dimination of socio-cultural, economical and political development in any society, and specially in Iran as a developing country too. One aspects of social participation of woman in various field. In glance look to the history of Iran, we can view that woman have been positive patted in socio- political, economical and other field as well. Thas this participation in certain period were reduced. But woman, present an active role in the social changes of Iran and their participation are inevitable. Survey is our research method, and a questionnaire helped us for collecting data. The sample consists of 384 women residing in the city of Ahwaz; they are selected through cluster sampling. The main objective of this research is to study the effective factors on social participation of woman the city of Ahwaz. Finding of this research indicated that, these was a significant relationship between independent variable such as get socio- economic status, relative deprivation, social reliance and self conception with depended variable social participation of woman, contract there is significant inverse correlation between power less ness and social participation.
  • Page 79
    The Present research survey the relationship between social stratification and some of common disorders in the Ahvaz city. The out look in the research has been devised on the classic theorisis of Marx and Weber opinions and contemporary theorisis such as “Polantzas”, “wright” and Anthony giddens. The research has also been conducted on the criteria such as the amount of income, type of profession, level of education, type of housing, locality, and cost of food items as bases and indexes related to social stratification. The effect of each of the above factors as an index on common disorders in the Ahvaz city has been taken under consideration. Through the use of survey research method and questionaires as tools, 500 patients from ten hospitals of Ahvaz with the age group above ten were studied as the base of cluster sampling. After collecting data and information classifying them the following results were obtained: 1. there exists a direct link between the level of income and the level of common disorders. The wore the level of income the less the level of diseases will be, and vice versa, 2. The results in the research reflect that there exists about 41% surplus of diseases spread such as cardio vascular Diseases (CVD) and Disorders of the Gastrointestinal and Renal and GU tract diseaes in social work, 3. The research shows that district 3 in Ahwaz with 19% of disease level is the highest area related to disease, and district 2 in Ahwaz with 6.8% of disease is the lowest area, 4. The amount of diseases spread such as cardio vascular, influenza,nervous disorder were higher among the groups living in private houses than those living in mortgaging or organizational houses.
  • Page 103
    This study aims at investigating socio-economic and cultural factors of families affecting the social capital of high school male students in Shiraz. Using survey method and questionnaires, data were collected from 196 high school male students of Region 4 of Educational Office. Independent variable is students, social capital that constitutes two dimensions: subjective (social trust) and objective (social participation). According to Coleman, Putnam, Fukuyama and Uslaner a theoretical framework was drawn. Independent variables are: family income, studying newspaper in family, watching television, parents, religiosity, parent's age and parent's education. Results show that there are significant relations between father age, mother education, studying newspaper as well as parent's religiosity and student's social capital.
  • Page 129
    This research empirically intends to investigate the effects of HRM and TQM dimensions on job involvement in Social Security organization. We want to examine the effects of independent variables including leadership, training and development, employee participation, customer focus, empowerment, teamwork, communication and reward and recognition on job involvement as independent variable. The research group (population) includes all Social Security organization administration staff in Iran. By the use of a voluntary sampling method, 403 of staff have been selected as the research sample. In the study we used questionnaire for data collection. For analyzing the data, SPSS software and the test of multi regression have been used. The present research has eight hypotheses and all of these hypotheses have been tested at the 95 percent level. Five of these hypotheses were accepted. The research results show that there is a direct and positive relationship between the empowerment, employee participation, customer focus, team work, reward and recognition as independent variables and job involvement as dependent variable.
  • Page 155
    The goal of conducting this study is investigating abilities, impediments and limitations of tourism in Khuzestan province. Information related to this study was gathered via comprehensive tourism plan of Khuzestan province that was prepared by deputy of research of Shahid Chamran University, Ahvaz Branch. The required information for this plan was gathered via questionnaire, interview, studying and analyzing available books and articles. By studying and analyzing aforesaid information it was shown that this province has got several abilities in the field of natural, cultural, historical, trade and saint defense for attracting tourist; that according to dispersion and importance of tourism attraction of this province, the small cities which had highest level of attraction were classified in 5 groups and by using synthesis maps the tourism ability in 5 basics of tourism were introduced and finally two groups, the first groups (including Shoushtar, Dezfoul, Andimeshk and Shoush) and second group (including Abadan, Khoramshahr and Shadegan Pond) that are located as main hall of tourism in this province were studied more. But there are several problems and impediments in the way of developing tourism of this province that main impediments are classified in 5 groups including Transportation, Cultural-Facilities, Equipments- Climate, Natural and Administrative, Political. Some of these impediments like administrative and political impediments have civil aspect and other including climate, natural and facility impediments have regional aspect.
  • Page 175
    Homeless children as a group with their special condition in the society who might be passing their critical adolescence period and undergoing identity crisis need special protection. By identifying the characteristics of this group of children measures can be taken to improve their life condition. Regarding the fact that there are many institutions responsible for identifying and sheltering these homeless children it will be necessary to examine their individual, family, and economic situations. This essay is aimed to study the characteristics of those homeless children who are busy in some trivial jobs such as selling trivial items in the streets. Their family background and the children's reason for engaging in such jobs are of concern in this essay.
  • Page 193
    The most important strategic resources of any organization or society are their human resources. The key to the success of societies is to develop human resources accurately, scenically and proper to their value system. Thus one of the main factors of success is the presence of a scientific approach in the society. The idea that knowledge is the key for solving problems should be promoted in the society. It should be emphasized that scientific development is the key to human development. Today it is a well-known fact that stable development is attained only through producing knowledge and scientific development; thus, research and producing knowledge are considered of importance in developed nations. Development indexes indicate that there is a remarkable relationship among economic, social, cultural, and scientific developments. Scientific development is necessary for reaching to the goals of national development. There is no doubt that the one thing which can help to human development in our society is our capability of producing knowledge. In this article by relieving terms such as the principle of producing knowledge, development concepts, the importance of scientific development in national development, national development, the dimensions of human development, the role of knowledge production in the process of human development, and some scientific methods for realizing this matter is presented.
  • Page 215
    Now days, environmental problems have many effects on Economy, Philosophy, Sociology and Morality. In this case, stable development appears in the sequences of change in human knowledge about development and environmental problems and also limitations of economic growth and social mobility in the current communities. Stable development leads us to a new method of economic growth and development. This new method is concerned with three fundamentally and important problems, the poverty problem and unequal economy in the various level of the international and internal communities and finally environmental and green house gases problems. In the global grading on the basis of the stable development levels, the Iran's grade is one hundred thirty two.
  • Page 241
    This research empirically intends to investigate relationship between social responsibility and corporate performance in Tehran stock exchange. In this research corporate social responsibility has been characterize with dimension four: corporate economic responsibility, corporate legal responsibility, corporate ethical responsibility, corporate altruistic responsibility and effect of these factors survey on performance. The statistical population includes 371 companies in stock exchange that thought stratified sampling method 107 companies were chosen as sample. In the study the data gathering tools was questionnaire and for analyzing the data, SPSS software and test of statistical correlation and Linear Regression have been used. The present research has one main hypothesis, four subsidiary hypotheses and all of these hypotheses have been tested at the 95 percent level. The research results show that there are positive and direct relationship between corporate economic responsibility, corporate legal responsibility, corporate ethical responsibility, corporate altruistic responsibility and performance; also there is a direct and positive relationship between the social responsibility and corporate performance.