فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 55، خرداد و تیر 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/03/11
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مهزاد ارمی، محمود صفاری، سید علی پوربخش، سید جمال هاشمی صفحه 1
    زمینه و هدف
    آلودگی مواد غذایی با قارچ ها و تولید مایکوتوکسین هایی نظیر آفلاتوکسین منجر به ورود این سموم به بدن انسان می شود. آلودگی تدریحی با دوزهای ضعیف این مواد می تواند به عنوان فاکتورهای خطرناک عمده در ابتلا به سرطان کبد نقش داشته باشد. لذا این تحقیق به منظور ارزیابی تشخیص آلودگی تخم مرغ های مصرفی در انسان جهت تشخیص سم آفلاتوکسین به کار گرفته شد.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه مقطعی، 144 تخم مرغ مشکوک و 211 تخم مرغ سالم جمع آوری و سه نمونه قارچ آسپرژیلوس نیجر، پنی سیلیوم اکسپانسوم و فوزاریوم ورتیسیلوئیدس به عنوان کنترل منفی و 14 نمونه آسپرژیلوس فلاووس به عنوان کنترل مثبت انتخاب و با تکنیک کروماتوگرافی نازک لایه و واکنش زنجیره ای پلیمراز مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج حاصله با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    در تخم مرغ های سالم هیچ یک از ردیف های ژن های مربوط به پرایمرهای مورد استفاده در واکنش زنجیره ای پلیمراز وجود نداشت. در تخم مرغ های مشکوک، در 4 نمونه nor-1، در 2 نمونه aflR، در 2 نمونه omt-A قابل ردیابی بود. 3 نمونه از 14 سویه اخذ شده آسپرژیلوس فلاووس، با روش کروماتوگرافی نازک لایه و هر 4 پرایمر مثبت بود. یکی از سویه های اخذ شده فقط با هر 4 پرایمر در واکنش زنجیره ای پلیمراز مثبت بود ولی در روش کروماتوگرافی نازک لایه منفی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج فوق نشان می دهد که علی رغم این که روش واکنش زنجیرهای پلیمراز یک روش حساس، سریع و اختصاصی می باشد و وجود قارچ را قبل از ظهور کلنی در نمونه می تواند ردیابی کند، لذا برای اثبات توکسین زایی نیاز به آزمایشات مکمل دیگر دارد.
    کلیدواژگان: آفلاتوکسین، آسپرژیلوس، تخم مرغ، فوزاریوم، پنی سیلیوم
  • امیر الماسی حشیانی، جعفر حسن زاده، عبدالرضا رجایی فرد، حشمت الله صلاحی صفحه 10
    زمینه و هدف
    با توجه به این که میزان بقا پیوند کلیه از دهنده زنده به طور قابل ملاحظه‎ای بهتر از جسد می‎باشد، هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین میزان بقا پیوند کلیه با نوع دهنده عضو در بین بیماران پیوند شده در مرکز پیوند بیمارستان نمازی شیراز از شروع سال 1378 تا پایان سال 1387 می‎باشد.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه همگروهی گذشته‎نگر، که به بررسی وجود ارتباط بین نوع دهنده عضو (دهنده زنده فامیل، دهنده زنده غیرفامیل و پیوند از جسد) با میزان بقا پیوند کلیه، در بین 1356 پیوند انجام شده در مرکز پیوند بیمارستان نمازی شیراز می‎پردازد، برای محاسبه میزان بقا پیوند از منحنی کاپلان مایر، بررسی وجود اختلاف بین منحنی های بقا از آزمون لگاریتم رتبه‎ای و به منظور حذف عوامل مخدوش کننده نیز از مدل رگرسیونی کاکس استفاده شده است.
    یافته ها: میزان بقا 5 ساله پیوند کلیه در بین گیرندگان کلیه از دهنده زنده فامیل 4/92 درصد، دهنده زنده غیر فامیل 6/92 درصد و در موارد پیوند از جسد نیز 1/82 درصد بوده است، که اختلاف معنی‎داری بین نوع دهنده پیوند و میزان بقا پیوند کلیه دیده شد(001/0
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که دریافت کنندگان پیوند کلیه از دهنده زنده (فامیل و غیر فامیل) به طور قابل ملاحظه‎ای، میزان بقا پیوند بیشتری در مقایسه با پیوند از جسد دارند.
    کلیدواژگان: نوع دهنده، میزان بقا پیوند، پیوند کلیه
  • فاطمه پیریایی، مینا رمضانی، فهیمه پیریایی صفحه 18
    زمینه و هدف
    به دلیل اهمیت کاربردی سلول‎های بنیادی، هدف مطالعه حاضر کشت و جدا سازی سلول‎های مزانشیمی جوجه از مغز استخوان دو نژاد متفاوت (گوشتی و تخمگذار) و مطالعه تاثیر نژاد و سن جوجه بر مورفولوژی و تمایز سلول‎های حاصل است.
    مواد و روش‎ها: در این پژوهش بنیادی، سلول‎های مغز استخوان جوجه های نژاد Raf (گوشتی) و نژاد Hiline(تخمگذار) در سنین متغیر 3 تا 25 روزه در محیط کشتDMEM با درصد گلوکز پایین و سرم جنین گاوی10 درصد کشت شدند. سپس، سلول‎های پاساژ 3 حاصل از مغز استخوان دو نژاد جوجه، از لحاظ مورفولوژی، تمایز به استخوان، چربی و غضروف مقایسه شدند. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گرفت.
    یافته ها: در کشت سلول‎های مغز استخوان جوجه نژاد گوشتی، بر خلاف کشت سلول‎های مغز استخوان جوجه نژاد تخمگذار، کلون زایی اتفاق افتاد و اغلب سلول‎ها مورفولوژی فیبروبلاستی داشتند. نتایج تمایز نشان داد که درصد بیشتری از سلول‎های حاصل از کشت سلول‎های مغز استخوان جوجه نژاد گوشتی، در مقایسه با کشت سلول‎های مغز استخوان جوجه نژاد تخمگذار، به استخوان، چربی و غضروف تمایز یافتند که این تفاوت‎ها از لحاظ آماری معنی‎دار بود. همچنین مناسب‎ترین سن برای جدا سازی سلول‎های بنیادی مزانشیمی در جوجه 15 روزه بود.
    نتیجه گیری: جدا سازی و تکثیر سلول‎های بنیادی مزانشیمی از مغز استخوان جوجه نژاد گوشتی با سن 15 روز، منبع مناسبی برای تخلیص وتمایز سلول‎های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان جوجه محسوب می‎شود.
    کلیدواژگان: کشت سلول، جوجه، تمایز، سلول بنیادی مزانشیمی
  • علی خوانین، محسن سلیمانی، رمضان میرزایی، مسعود مطلبی، حسن اصیلیان، اردلان سلیمانیان صفحه 29
    زمینه و هدف
    صدای تروما یکی از آلاینده های فیزیکی جوامع امروز و تطابق با صدا به عنوان یکی از مکانیزم های حفاظت سیستم شنوایی مطرح می باشد. این مطالعه با منظور تعیین اثر حفاظتی تطابق صوتی بر سیستم شنوایی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از 15 سر خرگوش سالم نر سفید سه ماهه نیوزلندی، در سه گروه دستگاه تولید صدا، محفظه مواجهه با صدا، صداسنج و دستگاه شنوایی سنجی پاسخ صوتی اعوجاجی استفاده شد. گروه اول خرگوش ها مواجهه با صدای تروما، گروه دوم مواجهه با صدای تطبیقی و تروما و گروه سوم به عنوان شاهد انتخاب شدند، تراز فشار صدای تطابقی 80 دسی بل و تراز فشار تروما 105 دسی بل و در محدوده فرکانس 3000-500 هرتز انتخاب شد. پاسخ صوتی اعوجاجی گوش خرگوش ها بعد از مواجهه با صدا اندازه گیری و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    صدای تطبیقی با تراز شدت 80 دسی بل بعلاوه صدای تروما، مقاومت سیستم شنوایی خرگوش را در فرکانس های مختلف نسبت به صدای تروما 17-13 دسی بل افزایش داده به نحوی که در تمامی فرکانس ها بین دو گروه مواجهه با صدای تروما و مواجهه با صدای تطبیقی و تروما (توام) اختلاف معنی داری دیده شد (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    صدای تطابق می تواند به عنوان یک عامل حفاظتی سیستم شنوایی در برابر صدای تروما باشد
    کلیدواژگان: افت شنوایی، صدای تطابقی، گسیل های اعوجاجی گوش
  • علی زارعی، سعید چنگیزی آشتیانی، فاطمه راسخ، علی اصغر محمدی، ایوب جباری صفحه 36
    زمینه و هدف
    افزایش چربی خون یک فاکتور خطر مهم برای بیماری های قلبی عروقی می‎باشد. در تحقیق حاضر اثر عصاره گیاه عروسک پشت پرده (کاکنج) بر روی میزان کلسترول، لیپوپروتئین‎های با چگالی کم، لیپوپروتئین‎های با چگالی بالا و تری گلسیریدها مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 50 سر رت نژاد ویستار در 5 گروه ده تایی انتخاب شدند، گروه کنترل با رژیم غذایی عادی، گروه شاهد تحت رژیم غذای چرب که روزانه 2/0 میلی‎لیتر حلال عصاره (نرمال سالین) به صورت داخل صفاقی به مدت 21 روز دریافت می‎کردند و به طور مشابه گروه های تجربی دریافت کننده عصاره با دوز حداکثر (4/0 گرم/کیلوگرم)، دوز متوسط (2/0 گرم/کیلوگرم) و دوز حداقل (1/0 گرم/کیلوگرم) و تحت تیمار با غذای چرب تقسیم‎بندی شدند. بعد از پایان دوره، خون‎گیری انجام و اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده، غلظت کلسترول و لیپوپروتئین با چگالی پایین کاهش معنی‎دار (05/0p<) یافته است در حالی که در غلظت پلاسمایی لیپوپروتئین با چگالی بالا و تری گلیسیرید تغییرات معنی‎دار مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می‎دهد که تغییرات فوق الذکر، بیشتر مربوط به لیکوپن موجود در گیاه باشد،که یک آنتی اکسیدان بسیار قوی و مانع ایجاد کلسترول بد خون شده و احتمالا مواد دفعی را از طریق آزاد ساختن کلسترول افزایش و لذا میزان کلسترول خون را کاهش می‎دهد و به علاوه سنتز کلسترول را مهار می‎کند.
    کلیدواژگان: تری گلیسرید، عروسک پشت پرده، کلسترول، لیپوپروتئین با چگالی بالا، لیپوپروتئین با چگالی پائین
  • نادر شوندی، عباس صارمی، اکبر قربانی، محمد پرستش صفحه 43
    زمینه و هدف
    آدیپونکتین با یک توانایی ضد التهابی، به عنوان کاهش دهنده خطر دیابت نوع دو و امراض قلبی-عروقی عمل می کند. هدف این مطالعه تعیین سطوح سرمی آدیپونکتین و بررسی ارتباط آن با مقاومت انسولینی مردان مبتلا به دیابت نوع دو متعاقب تمرین هوازی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، 30 مرد مبتلا به دیابت نوع دو به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته و هر جلسه 40 تا50 دقیقه به فعالیت هوازی (دویدن بر روی نوارگردان با شدت های 30 تا 75 درصد حداکثر ضربان قلب) پرداختند. نمونه های خون جهت اندازه گیری سطوح سرمی آدیپونکتین و انسولین به روش الایزا در دو مرحله، هفته صفر و هفته هشتم تهیه شد. برای تعیین مقاومت انسولینی از شاخص مقاومت انسولینی و برای بررسی نتایج از آزمون های تی مستقل و وابسته و همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین آدیپونکتین و شاخص مقاومت انسولینی متعاقب تمرین، همبستگی وجود ندارد(14/0r=-، 6/0=p). تمرین در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل، سطوح آدیپونکتین را تا 39 درصد افزایش و نمایه توده بدن و وزن بدن را تا 10 درصد و مقاومت انسولینی را تا 48 درصد کاهش داد(001/0p>).
    نتیجه گیری
    سطوح آدیپونکتین گروه آزمایش در پاسخ به 8 هفته تمرین هوازی افزایش و مقاومت انسولینی کاهش یافت. همچنین بین تغییرات سطوح آدیپونکتین متعاقب تمرین و شاخص مقاومت انسولینی ارتباطی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: آدیپونکتین، تمرین هوازی، شاخص مقاومت انسولینی
  • دکترافسانه طلایی، زهرا ادگی، مهناز محمدی کلیشادی صفحه 51
    زمینه و هدف
    هیرسوتیسم در خانم ها با افزایش رشد مو در نواحی که حساس به آندروژن باشد، مشخص می شود. شایع ترین علل هیرسوتیسم، سندرم تخمدان پلی کیستیک و هیرسوتیسم ایدیوپاتیک می باشند. نقش مقاومت به انسولین و افزایش انسولین خون به عنوان یکی از مهم ترین مکانیسم های ایجاد تخمدان پلی کیستیک کاملا شناخته شده است ولی در مورد نقش آن در هیرسوتیسم ایدیوپاتیک اطلاعات کافی وجود ندارد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی-تحلیلی در بین خانم های 16 تا 40 ساله مبتلابه هیرسوتیسم انجام گرفته است. شرح حال و معاینه فیزیکی از بیماران مبتلا به تخمدان پلی کیستیک و هیرسوتیسم ایدیوپاتیک انجام گردید. آزمایشات هورمونی و سونوگرافی برای آنان انجام و مقاومت به انسولین با استفاده از فرمول HOMA-IR در هر دو گروه بررسی و در تحلیل نتایج از نرم افزار SPSS نسخه 17 استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین سطح سرمی انسولین در گروه تخمدان پلی کیستیک، 4/1±04/16 و در گروه هیرسوتیسم ایدیوپاتیک 85/6±32/7 میکرو یونیت بر میلی لیتر(001/0p<) و میزان HOMA-IR در گروه تخمدان پلی کیستیک 36/3±7/3 و در گروه ایدیوپاتیک 75/1±67/1 (001/0p<) و میانگین سطح سرمی دهیدرواپی آندروسترون - سولفات در گروه تخمدان پلی کیستیک 1±48/2 و در گروه ایدیوپاتیک 46/0±84/1 نانوگرم بر میلی لیتر(001/0p<) می باشد که نشان دهنده اختلاف معنی دار بین دو گروه می باشد. اگر چه در مورد سطح سرمی گلوکز، تستوسترون، آندروستندیون، هورمون های فولیکولار تفاوت معنی دار بین دو گروه تخمدان پلی کیستیک وهیرسوتیسم ایدیوپاتیک مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که هیرسوتیسم در هر دو گروه تخمدان پلی کیستیک وهیرسوتیسم ایدیوپاتیک با مقاومت به انسولین ارتباط دارند. گرچه این مقاومت در گروه تخمدان پلی کیستیک به طور مشخص بیشتر است.
    کلیدواژگان: هیرسوتیسم، HOMA، IR، هیرسوتیسم ایدیوپاتیک، تخمدان پلی کیستیک
  • سمانه عابدی دوست، مجید پویا، محمد شافع شکوری صفحه 58
    زمینه و هدف
    برداشت هموروئید اساس درمان هموروئیدهای داخلی درجه 3 و 4 می‎باشد. درد یکی از مهمترین مشکلات بیماران به دنبال برداشت هموروئید می‎باشد که عمدتا ناشی از اسپاسم اسفنگتر داخلی می‎باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر برداشت اسفنگتر داخلی در میزان درد پس از برداشت هموروئید باز است.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی،60 بیمار مبتلا به هموروئید درجه 3 و 4 به صورت تصادفی در دو گروه با برداشت هموروئید و برداشت اسفنگتر توام با برداشت هموروئید قرار گرفتند و میزان درد از طریق امتیاز بندی دیداری درد جمع آوری گردید و با نرم افزارSPSS نسخه 14 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها: از نظر کاهش درد با برداشت اسفنگتر ارتباط معنی‎داری بین دو گروه در روزهای اول، دوم و پنجم وجود داشت(001/0 p<)، در روز سوم و ششم (001/0p=) و در روز چهارم و هفتم نیز ارتباط معنی‎داری بین دو گروه وجود داشت(002/0p=). ارتباط آماری معنی‎داری بین دو گروه در مورد ابتلا به بی‎اختیاری در دفع گاز و مدفوع و احتباس ادراری مشاهده نشد (05/0p>). در مورد کاهش نیاز به استفاده از مسکن در دو گروه ارتباط معنی داری مشاهده شد(006/0p=).
    نتیجه گیری: انجام برداشت اسفنگتر داخلی توام با برداشت هموروئید می‎تواند باعث کاهش درد بیماران پس از برداشت هموروئید گردد و نیاز به مسکن بیماران را کاهش دهد، ولی تاثیری در بروز احتباس ادراری و خونریزی به دنبال اولین اجابت مزاج نداشته و خطر بی‎اختیاری مدفوعی و گازی را در مقایسه با گروه برداشت هموروئید افزایش نمی‎دهد.
    کلیدواژگان: اسفنگتر آنال، هموروئید، درد بعد از عمل
  • ذات الله عاصمی، محسن تقی زاده، منصوره صمیمی صفحه 64
    زمینه و هدف
    یافته های متناقضی وجود دارد که نشان می‎دهد کمبود روی سرمی زنان باردار ممکن است رشد جنین را تحت تاثیر قرار دهد. لذا این مطالعه با هدف بررسی ارتباط عنصر روی سرمی زنان باردار کاشانی با فاکتورهای آنتروپومتریک نوزادان تازه متولد شده آنها در سال‎های 1388-1387 انجام گرفت.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه مقطعی از بین زنان باردار مراجعه کننده به پلی کلینیک نقوی، تعداد 128 زن باردار و نوزادان تازه متولد شده آنها انتخاب شدند. غلظت روی سرمی در زنان باردار 9-6 ماهه و فاکتورهای آنتروپومتریک نوزادان تازه متولد شده (قد، وزن و محیط دورسر) اندازه‎گیری شد. آنگاه شیوع کمبود آنها و ارتباط آنها با فاکتورهای آنتروپومتریک نوزادان تازه متولد شده گزارش شد. برای تحلیل داده ها از آزمون آماری تی مستقل و آنالیز رگرسیون چندگانه پلکانی استفاده شد.
    یافته ها: میانگین وزن و قد نوزادانی که مادرانشان غلظت روی سرمی کمتر از مقدار نرمال در مقایسه با مقدار نرمال داشتند 1/130 گرم و 6/0 سانتی‎متر کمتر بوده است. ارتباط مستقیم معنی‎داری بین قد نوزادان تازه متولد شده با میزان روی سرمی زنان باردار وجود داشت(02/0p=).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه حاکی از آن است که عنصر روی سرمی مادر بر روی قد نوزادان تازه متولد شده تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: روی، زنان باردار، آنتروپومتری
  • آذر مرادخانی، حمید ابطحی، ایرج پاکزاد، مسعوده کریمی صفحه 72
    زمینه و هدف
    هیالورونیداز A از جمله پروتئین‎های ترشحی استرپتوکوک پیوژن بوده که دارای قدرت آنتی ژنیک می‎باشد. امروزه با ردیابی آنتی بادی های ضد این پروتئین روند عفونت ناشی از این باکتری پی‎گیری می‎شود. در این تحقیق سعی گردیده تا تولید پروتئین نوترکیب هیالورونیداز A در باکتری اشریشیا کلی انجام گیرد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی با طراحی پرایمر اختصاصی و استفاده از روش PCR، ژن هیالورونیداز A از استرپتوکوک پیوژن تکثیر گردید. پس از تخلیص، ژن فوق در ناقل پلاسمیدی pET32a جهت بیان کلون گردید. سپس ساختار پلاسمیدی pET32a -hylA وارد باکتری اشریشیا کلی سویه BL21- DE3-plySs شد. تولید پروتئین با القاء توسط IPTG صورت گرفت. پروتئین نوترکیب با استفاده از کیت Ni-NTA خالص و میزان پروتئین با استفاده از روش برادفورد اندازه گیری شد. آزمایش وسترن بلات برای تایید پروتئین نوترکیب انجام شد.
    یافته ها
    ترادف نوکلئوتیدی ژن تکثیر شده توسط روش PCR با ژن هیالورونیداز A استرپتوکوک پیوژن یکسان بود. تولید پروتئین نوترکیب هیالورونیداز A با القاء پلاسمید pET32a -hylA توسطIPTG انجام گردید. تخلیص پروتئین با روش کروماتوگرافی تمایلی و با استفاده از کیت Ni-NTA صورت گرفت. میزان پروتئین خالص شده برابر 500 میکروگرم در میلی لیتر به دست آمد. سرم موش واجد آنتی هیالورونیداز A در روش وسترن بلات با پروتئین تولید شده واکنش داد.
    نتیجه گیری
    تولید پروتئین نوترکیب هیالورونیداز A در میزبان اشریشیا کلی نیز امکان پذیر است. پروتئین تولید شده خاصیت آنتی ژنیک خود را به خوبی حفظ می‎کند.
    کلیدواژگان: استرپوکوک پیوژن، اشریشیا کلی، بیان ژن، ژن هیالورونیداز A
  • اسماعیل مشیری، افسانه نوروزی، شیرین پازوکی، نفیسه گازرانی، مصطفی چقایی صفحه 81
    زمینه و هدف
    درد پس از عمل جراحی، آثار نامطلوبی از جمله عوارض طبی، افزایش هزینه های درمانی و تجویز مخدرها را در پی‎دارد. این مطالعه با هدف تعیین اثر دوز کم کتامین وریدی در مقایسه با دارونما بر کاهش نیاز به مسکن پس از عمل جراحی انجام شد.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 120 خانم حامله که تحت عمل سزارین انتخابی قرار گرفتند، به صورت تصادفی ساده به دو گروه 60 نفری تقسیم شدند. بیماران گروه مداخله و شاهد بلافاصله پس از بی‎حسی نخاعی، به ترتیب 15/0 میلی گرم به ازای هر کیلو گرم وزن بدن کتامین و به همان حجم دارونما (نرمال سالین) دریافت کردند. آنالیز داده ها با استفاده از از نرم افزار SPSS نسخه 11، انجام شد.
    یافته ها: میزان مصرف مسکن، شدت درد، علایم همودینامیکی، خواب آلودگی مادر و آپگار نوزاد پس از سزارین در هر دو گروه یکسان بود و تفاوتی بین گروه مشاهده نشد(05/0p>). البته فشار متوسط شریانی در ساعات اولیه پس از عمل در گروه کتامین (02/8±22/80)کاهش قابل توجه‎ای نسبت به پلاسبو(16/9±33/83)نشان داد(03/0p>). میانگین زمان اولین درخواست مسکن پس از عمل در گروه کتامین و پلاسبو به ترتیب 88/68±75/99 دقیقه و 59/52±1/96 دقیقه به دست آمد(05/0p>).
    نتیجه گیری
    به نظر می‎رسد دوز 15/0 میلی گرم به ازای هر کیلو گرم وزن بدن کتامین در این مطالعه تاثیر قابل ملاحظه‎ای در کاهش درد پس از سزارین ندارد. بنابر این توصیه می‎شود جهت دستیابی به اثر کاهنده درد این دارو مطالعات بیشتر با میزان دوز بیشتر و یا استفاده ترکیبی این دارو با داروهای مخدر دیگر صورت گیرد.
    کلیدواژگان: سزارین، کتامین، درد بعد از عمل، بی حسی نخاعی
  • احمد نگهی، هادی سرافراز، علیرضا شهاب جهانلو، حمیدرضا سامی مقام صفحه 89
    زمینه و هدف
    از عوارض مهم فیستول‎های شریانی - وریدی در بیماران همودیالیز، نروپاتی ایسکمی عصب مدیان در مچ دست می‎باشد. این مطالعه با هدف تاثیر محل فیستول شریانی وریدی در بروز سندرم تونل کارپ انجام گرفت.
    مواد و روش‎ها: این مطالعه مقطعی بر روی 37 بیمار همودیالیزی بیمارستان شهید محمدی بندرعباس در سال 86-87 انجام گرفت. کلیه بیماران دارای یک فیستول دیستال یا پروگزیمال فقط در یک دست بودند. از روش سرعت هدایت عصبی و زمان تاخیری دیستال حسی وحرکتی عصب مدیان، جهت تشخیص سندرم تونل کارپ استفاده گردید. اندام فاقد فیستول به عنوان شاهد در مقابل اندام دارای فیستول قرار گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های تی مستقل و همبستگی پیرسون انجام شد.
    یافته ها: 17 نفر از بیماران دارای فیستول پروگزیمال و مابقی فیستول دیستال داشتند. طول عمر فیستول 15 نفر بیشتر از یک سال و 22 نفر کمتر از یک سال مشخص شد. 25 مچ دست در اندام فیستول دار (17 مچ حرکتی، 8 مچ حسی) و 27 مچ در اندام فاقد فیستول (19 مورد حرکتی و 8 مورد حسی) به سندرم تونل کارپ مبتلا بودند. تفاوت معنی‎داری مابین زمان تاخیری دیستال حسی عصب مدیان در اندام فیستول‎دار با اندام فاقد فیستول مشاهده شد. بین سایر متغیرهای مورد بررسی تفاوت معنی‎داری مشاهده نشد. همچنین ارتباط معنی‎داری مابین طول عمر فیستول و ایجاد سندرم تونل کارپ به دست آمد.
    نتیجه گیری
    بروز سندرم تونل کارپ در هر دو اندام فیستول‎دار و بدون فیستول یکسان است و تفاوتی از لحاظ محل فیستول و تاثیر آن در ایجاد نورپاتی ایسکیمیک عصب مدیان وجود ندارد.
    کلیدواژگان: فیستول شریانی وریدی، سندرم تونل کارپ، همودیالیز
  • مریم یادگاری، مظفر خزاعی، یزدان حمزوی، علیرضا طلوعی صفحه 94
    زمینه و هدف
    گیاه غازیاقی خواص متنوعی داشته و در غرب کشور مصرف غذایی و داروئی دارد. در مطالعات قبلی ما خواص درمانی و حفاظتی آن در مقابل زخم معده ثابت شد. هدف تحقیق حاضر شناسایی اثرات جانبی این گیاه بر باروری موش ماده صحرایی است.
    مواد و روش‎ها:در این مطالعه تجربی، موش‎های صحرایی ماده نزائیده از نژاد NMRI (190-160 گرم) در سه بخش به شکل دو زیر گروه آزمایش که عصاره گیاه (150 میلی گرم بر کیلوگرم) و کنترل که آب مقطر (2 میلی‎لیتر بر کیلوگرم) را به روش داخل صفاقی دریافت کردند. تعداد حیوانات در تمام گروه های نهایی مساوی بود (8n=). در آزمایش اول، موش‎های ماده، تک دوز عصاره و یا آب مقطر را دریافت کردند، در آزمایش دوم: موش‎های ماده حامله در دوره قبل از لانه گزینی (روزهای 5-1 بارداری) و در آزمایش سوم در مرحله لانه گزینی (روزهای 7-5 بارداری)، عصاره و یا آب مقطر گرفتند. در هر سه آزمایش مکان‎های لانه گزینی و نوزادان شمارش شدند. برای مقایسه بین گروه ها از آزمون تی استفاده شد و 05/0p< معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها: در هر سه گروه آزمایش، بین تعداد نوزادان و تعداد مکان‎های لانه گزینی در گروه مورد با کنترل خود اختلاف آماری معنی‎دار وجود داشت. این تفاوت در آزمایش اول و سوم، بارزتر بود.
    نتیجه گیری: عصاره غازیاقی دارای اثرات ضد باروری بارز در موش صحرایی است.
    کلیدواژگان: خواص ضد باروری، گیاه غازیاقی، لانه گزینی، موش صحرایی ماده
  • ناصر پارسا صفحه 100
    بیماری آلزایمر یکی از شایعترین علل از دست دادن عملکرد ذهنی می باشد که به صورت کلی به عنوان «دمانس» شناخته می شوند. بیماری آلزایمر تقریبا 2 درصد (5/6 میلیون نفر) را در کشورهای توسعه یافته در گیر می کند و مسبب مرگ بیش از 100000 نفر در سال در آمریکا می باشد. بیماری آلزایمر معمولا بین دهه های ششم و نهم رخ می دهد و روند تخریبی آن شامل اختلال تدریجی حافظه، قضاوت و مهارت های زبانی بعلاوه تغییرات رفتاری می باشد. بیوپسی میکروسکوپیک نشاندهنده آتروفی کورتیکال به همراه بزرگ شدن بطن های مغزی می باشد. این تظاهرات بالینی، دژنراسیون عصبی را در کورتکس مغز، مخصوصا در کورتکس تمپوروپاریتال و هیپوکمپ منعکس می کنند. ناهنجاری های پاتولوژیکی بیماری آلزایمر شامل رسوب دو پروتئین رشته ای می باشد. این دو نوع پروتئین شامل پروتئین های بتا آمیلوئید و پروتئین های تائو می باشند. پروتئین های بتا آمیلوئید دارای آپولیپوپروتئین E می باشند که در خارج نورون ها قرار دارند و پروتئین های تائو از میکروتوبولهایی مشتق می شوند که در داخل نورون ها قرار دارند. بیماری آلزایمر نورون های کولینرژیک اولیه را تحت تاثیر قرار می دهد بنابراین درمان به وسیله داروهای مخصوصی انجام می شود که کاهش استیل کولین در سیناپس ها را مهار می کنند. درمانهای جدید تنها علائم شناختی را درمان می کنند نه بیماری اصلی را. چندین سطر از این تحقیق، نتایج علمی امید بخشی را ارائه می کنند. همچنین، راهکارهای جدید برای مهار کردن فرآیند های مولکولی که منجر به این بیماری می شوند مورد استفاده قرار گرفته اند. علاوه بر این بسیاری از پزشکان در حال کشف راه های جدید برای درمان بیماری آلزایمر می باشند که از جمله آنها می توان به رژیم غذایی مناسب به همراه تمرینات ذهنی و جسمی به عنوان روش های جلوگیری کننده اشاره کرد.
    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، دمانس، دژنراسیون عصبی
|
  • Mahzad Erami, Mahmood Saffari, Seyeid Ali Pourbakhsh, Seyeid Jamal Hashemi Page 1
    Background
    Food contamination with fungi and the production of mycotoxins, such as aflatoxin, allow the toxins to enter human body. Continuous contamination with low doses of these agents can act as a major risk factor for hepatocellular carcinoma. Thus the present study was carried out to evaluate the detection of contamination in eggs with aflatoxin by PCR method.
    Materials And Methods
    In a cross-sectional study, a total of 144 suspicious and 211 intake eggs were collected and three samples of fungi including aspergillus niger, penicillium expansum, and fusarium verticillioides as negative controls and 14 samples of aspergillus flavus as positive controls were selected and examined using TLC and PCR. The results were analyzed through SPSS software.
    Results
    By PCR, neither aflR, omt-A, and ver-1, nor-1 was detected in intake eggs by PCR. Of the suspected eggs, four samples with nor-1, two samples with aflR, and two samples with omt-A could be detected. Three samples of the 14 strains of aspergillus flavus were shown to be positive through the use of TLC and the four primers. One strain of aspergillus flavus was positive with all of the four primers; however, it was negative in TLC.
    Conclusion
    The findings of this study indicated that PCR is a sensitive, fast, and specialized technique, but it cannot detect the presence of the fungi before the appearance of colonization. Thus for indicating toxcification, other complementary tests are also required.
  • Amir Almasi Hashiani, Jafar Hassan Zaede, Abdolraze Rajaee Fard, Heshmat Ollah Salahi Page 10
    Background
    Noticing the fact that graft survival rate of kidney transplantation from live donors is more than deceased donors, this study was conducted to determine the relationship between the graft survival rate of renal transplantation and the donor source in patients transplanted from March 1999 to March 2009 in Namazi Hospital Transplantation Center of Shiraz.
    Materials And Methods
    In this retrospective cohort study which was designed to determine the relationship between graft survival of kidney transplantation and the donor source (related live donor, unrelated live donor, and deceased donor) in 1356 patients who were transplanted in Shiraz Transplant Center, Namazi Hospital. Kaplan-Meier method was used to determine the survival rate, log-rank test was used to compare survival curves and Cox regression model was used for ruling out the intervening factors.
    Results
    Five-year graft survival rates of renal transplantation from related, unrelated, and deceased donors were 92.4, 92.6 and 82.1%, respectively. Also, a significant relationship was seen between donor source and survival rate of the renal allograft (P>0.001).
    Conclusion
    The findings of this study transplanted patients with kidneys from living donors (related or unrelated) have a higher graft survival rate compared with deceased donors.
  • Fatemeh Piryaei, Mina Ramezani, Fahimeh Piryaei Page 18
    Background
    Noticing the practical significance of stem cells, this study was conducted to culture and screen bone marrow mesenchymal stem cells derived from Raf and Hilline chicken strains and investigate the effect of age and race on the morphology and differentiation of the generated cells.
    Materials And Methods
    In this fundamental study, bone marrow cells from 3 to 25 day-old Raf and Hiline chicken strains were cultured in low glucose DMEM, 10% BFS. Then third passage bone marrow cells of the two strains were compared in terms of morphology, differentiation to bone, cartilage, and adiposity. Data were analyzed through SPSS software.
    Results
    In culturing Raf chicken derived bone marrow cells, in contrast to Hiline chicken strain, colonization took place and they almost had a better fibroblastic morphology. The results indicated higher yields of differentiation to bone, cartilage, and adipose tissues in Raf chicken derived bone marrow cells than Hiline chicken. These differences were statistically significant. Also, 15 days was the most suitable age for screening the mesenchymal stem cells of chicken.
    Conclusion
    Screening and proliferation of mesenchymal stem cells from 15-day old Raf chicken bone marrow cells are good resources for differentiation and purification of chicken bone marrow mesenchymal stem cells.
  • Ali Khavanin, Mohsen Soleimani, Mehdi Akbari, Ramazan Mirzaie, Masoud Motallebi, Ardalan Soleymanh, Saeed Nazari Page 29
    Background
    Trauma noise is one of the major physical pollutants in modern societies. Sound conditioning, on the other hand, is known as one of the mechanisms for protecting the hearing system.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 15 three month-old male white New Zealand rabbits were divided into three groups. The equipments used in this study included a sound generator, a loudspeaker, an exposure box, a sound level meter, and a distortion product otoacoustic emission (DPOAE) device. The rabbits were assigned to trauma noise exposure, conditioning noise exposure, and control groups. The conditioning and traumatic sound levels were respectively 80 and 105dB within the 500-3000 Hz frequency.
    Results
    Conditioning noise at the level of 80 in combination with trauma noise enhanced the rabbits hearing system tolerance up to 13-17 dB so that in all frequencies there were significant differences between the trauma noise exposure group and the sound conditioning and trauma noise conditioning group (P<0.05).
    Conclusion
    Sound conditioning can act as an effective factor in protecting the hearing system against trauma noise.
  • Ali Zarei, Saeed Ashtiyani, Fatemeh Rasekh, Ali Asghar Mohamadi, Ayob Gabari Page 36
    Background
    Hyperlipidemia is an important risk factor for cardiovascular diseases. In this study, the effects of physalis alkekengi extract on the levels of cholesterol, low density lipoproteins (LDL), high density lipoproteins (HDL), and triglycerides (TG) were evaluated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, fifty adult male Wistar strain rats were selected and divided into five groups of ten: Control group with a normal diet, control group with a high fat diet receiving interpritoneal injection of saline for 21 days, and treatment groups with fatty diets which received maximum (0.1 g/kg), moderate (0.2 g/kg), and minimum (0.4 g/kg) dose interpritoneal injections of the extract. After this period, blood sampling was done and the obtained results were analyzed through SPSS software.
    Results
    According to the obtained results, LDL and cholesterol concentrations decreased significantly (P<0.05), whereas HDL and TG plasma concentrations did not reveal any significant changes.
    Conclusion
    The findings of this study show that such changes are mainly due to the lycopene existing in the plant. Lycopene is a strong antioxidant which inhibits the production of LDL and presumably increases the excretories through releasing cholesterol; therefore, it reduces blood cholesterol level and controls cholesterol synthesis.
  • Nader Shavandi, Abbas Saremi, Akbar Ghorbani, Mohammad Parastesh Page 43
    Background
    Adiponectin is a protein which is initially secreted exclusively by adipocytes but its secretion decreases in obese and overweight individuals. With its anti-inflammatory properties, adiponectin acts as an agent which can decrease the risk of type II diabetes and cardiovascular diseases. The aim of this study was to determine adiponectin serum levels in type II diabetic men and explore its relationship with insulin resistance following aerobic exercise.
    Materials And Methods
    In this semi- experimental study, 30 men with type II diabetes were randomly assigned to training and control groups. The training group went through an 8-week training program which consisted of three 40-50 minute aerobic exercise sessions a week (running on treadmill at intensities corresponding to 30to 75% of maximal heart rate (35-75% HR max)). For measuring adiponectin and insulin serum levels, blood samples were obtained through ELISA technique in 2 stages, weeks zero and eight. For determining insulin resistance, insulin resistance index was utilized. In order to evaluate the results, dependent and independent t-tests and Pearson correlation coefficient were used.
    Results
    The results did not indicate the presence of a significant relationship between adiponectin and insulin resistance following training (P=0, r=-0.14). In comparison with the control group, training induced a 39% decrease in adiponectin serum levels, a 10% decrease in BMI and bodyweight, and a 48% decrease in insulin resistance (P>0.001)
    Conclusions
    The findings of this study showed that in response to the 8-week aerobic training program, adiponectin serum levels significantly increased while insulin resistance got decreased. In addition, there was not a significant relationship between adiponectin serum level changes following training and insulin resistance index.
  • Zahra Adgi, Afsaneh Talaei, Mahnaz Mohamadi Kelishadi Page 51
    Background
    Hirsutism in women is identified as the increasing growth of terminal hair in areas of skin that are sensitive to androgen. The most common causes of hirsutism are PCOS (polycystic ovary syndrome) and idiopathic hirsutism. The role of insulin resistance and hyperinsulinemia as the most important pathogenesis mechanism of PCO is quite obvious, but there is not enough information on the role of insulin resistance in idiopathic hirsutism.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 16 to 40 year old women. Medical history and physical examination were completed for patients with PCOS and idiopathic hirsutism. Hormonal tests and sonography were run for both groups and insulin resistance was assessed using HOMA-IR formula. Data were analyzed using SPSS version. 17.
    Results
    Mean of serum insulin levels in PCOS and idiopathic hirsutism groups were 16.04±1.4 and 7.32±6.85 µIu/ml, respectively (P<0.001). HOMA-IR values in PCOS and idiopathic hirsutism groups were 3.7± 3.36 and 1.67±1.75, respectively (P< 0.001). Mean of serum DHEA-S levels in PCOS and idiopathic hirsutism groups were 2.48±1 and 1.84±0.46 pg/ml, respectively (P< 0.001). These findings indicated a significant difference between the two groups. However, in terms of serum glucose, testosterone, androstendione, and follicular hormones levels, there were not any significant differences between the two groups.
    Conclusion
    In both PCOS and idiopathic groups, there was a significant relationship between hirsutism and insulin resistance. This relationship, however, was more significant the PCOS group
  • Samane Abedi Dost, Majid Poya, Mohammad Shafe Shakouri Page 58
    Background
    Hemorrhoidectomy is the basis of treatment for grades three and four hemorrhoid. One of the major post hemorrhoidectomy problems is pain that is usually due to the spasm of the internal sphincter. There are different methods for the management of postoperative hemorrhoidectomy pain. The aim of this study was to investigate the effect of sphincterotomy on post hemorrhoidectomy pain.
    Materials And Methods
    This interventional clinical trial was conducted on 60 patients with 3rd and 4th grade hemorrhoid who had randomly been divided into hemorrhoidectomy and hemorrhoidectomy combined with sphincterotomy groups. The degree of pain was measured on visual analogue scale (VAS) and analyzed through Mann-Whitney, Friedman, and Chi square tests via SPSS version 14.
    Results
    In terms of reduction in pain with sphincterotomy, there was a significant relationship between the two groups on the first, second, and fifth postoperative days (P=0.001). On the third and sixth postoperative days, a significant relationship was observed between the two groups (P=0.001). Days four and seven also indicated a significant relationship between the two groups (P=0.002). However, there were not any significant relationships between the two groups in terms of urinary and fecal incontinence and gas retention (P>0.05). A significant relationship existed between the two groups in terms of reduction in the need for sedation (P=0.006).
    Conclusion
    Lateral internal sphincterotomy combined with hemorrhoidectomy can reduce the patients’ post hemorrhoidectomy pain and can reduce the use of analgesics, but it does not have any significant influences on the incidence of urinary retention and bleeding after the first defecation and does not increase the risk of fecal and gas incontinence in comparison with the hemorrhoidectomy group.
  • Zatolah Asemi, Mohsen Taghizade, Mansore Samimi Page 64
    Background
    There is inconsistent evidence indicating that serum Zn deficiency in pregnant women may adversely affect fetal growth. In order to survey this matter in Iran, a study was conducted with the aim of determining the association between serum Zn in pregnant women of Kashan and anthropometric factors of their neonates in 2008-2009.
    Materials And Methods
    In this eross-secrional study, of all the pregnant women referring to Naghavi Polyclinic of Kashan University of Medical Sciences, 128 women and their neonates were selected. Serum Zn concentration in 6-9 month pregnant women and anthropometric factors of their neonates (weight, height, and head circumference) were measured. Then the relationship between the prevalence of Zn deficiency and the neonates’ anthropometric factors was reported. T-test and stepwise multiple regression analysis were used for data analysis.
    Results
    Mean weight and height of the infants whose mothers had low serum Zn concentration (below normal) were 130.1g and 0.6 cm less than the infants whose mothers had high Zn concentrations. A significant positive correlation was found between birth size height of the neonates and serum Zn concentration of the mothers (P=0.02).
    Conclusion
    The results suggest that maternal serum zinc level affects neonates’ height.
  • Azar Moradkhani, Hamid Abtahi, Iraj Pakzad, Masode Karimi Page 72
    Background
    Hyaluronidase A is an antigenic protein that is secreted by Streptococcus pyogenes. Nowadays, streptococcal infections are diagnosed by tracking down anti-hyaluronidase A antibodies. In this study, the attempt was made to generate recombinant hyaluronidase A in E. coli.
    Materials And Methods
    In this experimental study, through designing specific primers and polymerase chain reaction (PCR), hyaluronidase A gene was amplified and after purification, it was sub-cloned in plasmid expression vector pET32a. Then pET32a-hylA was transferred to E. coli BL21-DE3-plySs. Protein generation induced by IPTG. The recombinant protein was purified by Ni-NTA kit and its concentration was assayed by Bradford method. Western-Blot analysis was run for verifying the recombinant hyaluronidase A.
    Results
    The nucleotide sequencing of the gene amplified by PCR was the same as hyaluronidase A gene from Streptococcus pyogenes. Production of the recombinant hyaluronidase A via induction by pET32a-hylA plasmid was done through IPTG. The expressed protein was purified by affinity chromatography by Ni-NTA resin. The concentration of purified protein was 500µg/ml. analysis using a mouse anti-hyaluronidase A serum was reacted with the generated protein using Western-Blot analysis.
    Conclusion
    Recombinant HylA protein can be generated in E.coli and the resulting protein maintains its antigenic properties desirably.
  • Esmail Moshiri, Afsane Norozi, Shirin Pazoki, Nafiseh Gazerani, Mostafa Choghayi Page 81
    Background
    Postoperative pain brings about undesirable effects such as medical complications, increased healthcare costs, and the need for opioids administration. The aim of this study was to determine the effect of low dose (0.15 mg/kg) ketamine in comparison with the placebo on postoperative pain and analgesics consumption after cesarean section.
    Materials And Methods
    In a randomized clinical trial, 120 women undergoing elective cesarean section were randomly divided into case and control groups. Ketamine (0.15 mgkg-1) or an equal volume of normal saline were administered intravenously immediately after initiating spinal anesthesia to the case and control groups, respectively. The anesthesia and surgery techniques were the same for both groups. Data were analyzed using SPSS version 11.
    Results
    Means of age in the case and control groups were 28.85±4.81 and 28.87 ±5.62 years, respectively. Analgesics consumption, pain scores, homodynamic signs, drowsiness of the mothers, and the neonates’ Apgar scores after cesarean section were similar in both groups and no significant differences were found between them (P>0.05). The mean of postoperative arterial pressure in the early hours in the ketamine group showed a significant decrease compared to the placebo group (P>0.03). The means of the first time of request for analgesics after surgery in the ketamine and placebo groups were 99.75±68.88 and 96.1±52.59 minutes, respectively (P>0.05).
    Conclusion
    It seems that the administration of 0.15 mg/kg dose of ketamine (0.15mg/kg) does not have a significant impact on decreasing the postoperative pain in cesarean section. Therefore, in order to obtain the desirable analgesic effects of this drug, further studies should be conducted with greater doses of this drug and its use in combination with other opioids.
  • Ahmad Neghahi, Hadi Sarafraz, Alireza Shahab Jahanlou, Hamidreza Samimagham Page 89
    Background
    One of the main complications associated with arteriovenous fistula in hemodialysis patients is the median nerve ischemic neuropathy in the wrist. This study was conducted to examine the effect of arteriovenous fistula on the development of carpal tunnel syndrome.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 37 hemodialysis patients at Shahid Mohammadi Hospital of Bandar Abbas in 2007-2008. All of the patients had either a distal or a proximal arteriovenous fistula in one hand. Nerve conduction velocity and median nerve distal sensory and motor latency were applied to the diagnosis of carpal tunnel syndrome. The limb with fistula (the case) was compared to the one without it. Data were analyzed through independent t-test and Pearson product correlation.
    Results
    Overall, 17 patients had proximal and the rest had distal fistulas. Fistulas aging more than one year were seen in 15 patients and 22 patients had fistulas less than one year old. Carpal tunnel syndrome had developed in 25 wrists with fistula (17 motor and 8 sensory cases) and 27 wrists without fistula. A significant difference was observed in the median nerve distal sensory latency between the wrists with fistula and those without it. There was not a significant difference between the variables. In addition, there was a significant difference between the age of the fistulas and the incidence of carpal tunnel syndrome.
    Conclusion
    The rate of the development of carpal tunnel syndrome in wrists with or without fistula is the same. Also, the site of the fistula does not have any effects on the incidence of the median nerve ischemic neuropathy.
  • Maryam Yadegari, Mozafar Khazaei, Yazdan Hamzavi, Ali Reza Toloei Page 94
    Background
    Falcaria vulgaris has different properties and it used as dietary and medicinal herb in the west of Iran. Previously, we showed that this plant has protective and repairing effect on gastric ulcer were demonstrated. The aim of present work was to investigate the effects of F. vulgaris extract on female rat's fertility.
    Material And Methods
    In this Exprimental study Virgin female NMRI rats (160-190 gr) were used in three experiments. In each experiment, animal divided into two subgroups (n=8): control which received Distilled Water (DW) (2cc/kg) and case which received herb extract (150mg/kg) interaperitonealy. In first experiment, animals received single dose of extract or DW. In second experiment، female rat received extract or DW in perimplantation period (day 1 to 5 of pregnancy) and in third experiment (day 5 to 7 of pergnancy). In both experiments implantation sites and neonates were counted in three experiments. Data were analyzed by T-Test test and p<0. 05 were considered significant.
    Results
    All three experiments showed significant differences between control and case groups in implantation sites and neonates number. This differences were more prominence in first and third experiment.
  • Naser Parsa Page 100
    Alzheimer’s disease is one of the most common causes of loss of mental function broadly known as “Dementia”. Alzheimer’s disease affects approximately 2% (6.5 Million) of people in the developed countries and responsible for over 100,000 death per year in USA Alzheimer’s disease usually occurs between sixth to ninth decade and its progressive deterioration comprised of gradual destruction of memory, judgment, language, reasons in addition to behavioral alterations. Microscopic biopsy shows cortical atrophy along with ventricular enlargement of the brain. These clinical manifestations reflect the neurotic degeneration in cerebral cortex, especially, the temporo-parietal cortex and the hippocampus. Pathological abnormalities of Alzheimer’s disease include brain deposition of two fibrillary proteins. These two are known as Beta-amyloid proteins containing Apolipoprotein E and Tau proteins. Alzheimer’s disease affects primarily cholinergic neurons, therefore, treatment is followed by specific drugs that inhibit the degradation of acetylcholine within synapses. Current medications only treat the cognitive symptoms but not the underlying disorder. Several lines of ongoing research are showing promising scientific results. These include, uncovering the biological markers for early detection and developing new effective drugs. Also, new approaches have been employed to block the molecular processes that lead to this disease. Moreover, many clinicians are exploring alternative pathways for Alzheimer’s disease treatment, such as; good diet along with mental and physical exercise as preventive methods.