فهرست مطالب

نشریه اکوفیزیولوژی گیاهی
پیاپی 5 (تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/06/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی اسکندری، محمد سعید تدین، حمید رضا ابراهیمی صفحه 1
    تنش خشکی از مهم ترین عامل کاهش معنی دار عملکرد گیاهان زراعی و دارویی به شمار می رود. استفاده از مواد تنظیم کننده رشد گیاهی همچون براسینواستروئیدها راهکار عملی برای کاهش این خسارات است. براسینواستروئیدها ترکیبات استروئیدی گیاهی با فعالیت گسترده بیولوژیکی هستند که توانایی افزایش عملکرد گیاهان را از طریق تغییرات متابولیسمی گیاه و حفاظت آن ها در برابر تنش های محیطی را دارند. در این پژوهش، تاثیر سه سطح آبیاری در ظرفیت مزرعه (FC)، تنش ملایم(2/3FC) و تنش شدید(1/3FC) و چهار غلظت ماده تنظیم کننده رشد گیاهی 28-هموبراسینولید(صفر، M 10-10، M 8-10 و 6-10 مولار) بر برخی صفات گیاه دارویی مرزه رقم بختیاریکا مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج کاهش آبیاری تاثیر معنی داری در کاهش پارامتر های رشد شامل وزن خشک و طول ریشه، قطر ساقه، تعداد شاخه فرعی، ارتفاع گیاه، عملکرد کل اندام هوایی و عملکرد اسانس داشت و غلظت 8-10 مولار 28-هموبراسینولید موجب افزایش معنی دار وزن خشک ریشه، قطر ساقه، تعداد شاخه فرعی، ارتفاع گیاه، عملکرد کل و عملکرد اسانس شد. درصد اسانس با کاهش آبیاری، افزایش معنی داری را در سطح 1% نشان داد به طوری که درصد اسانس از 36. % در تیمار آبیاری کامل، به 87.% در تنش شدید و استفاده از 8-10 مولار هورمون رسید. عملکرد اسانس در سطح 5% تحت تاثیر آبیاری و کاربرد هورمون قرار گرفت و بیشترین عملکرد اسانس مربوط به آبیاری کامل و استفاده از 8-10 مولار 28-هموبراسینولید و با مقدار 32/29 کلیوگرم در هکتار به دست آمد. در این رابطه استفاده از این سطح هورمون در آبیاری کامل، تنش ملایم و شدید بترتیب باعث افزایش معنی دار 59، 30 و 24 درصدی عملکرد اسانس نسبت به گیاهان شاهد گردید. به طور کلی نتایج حاصل از آزمایش نشان می دهد که استفاده از 28-هموبراسینولید از طریق تحریک افزایش پارامترهای رشد و عملکرد ماده خشک مرزه باعث افزایش عملکرد اسانس این گیاه شده و راهکار مناسبی برای مقابله با شرایط تنش آبی می باشد.
  • لیلا جعفری، فرزین عبدالهی صفحه 15
    به منظور بررسی تاثیر هالوپرایمینگ (پیش اندازی با نمک) بر جوانه زنی بذر و رشد گیاهچه کلزا رقم اکاپی در شرایط تنش شوری، آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار اجرا گردید. فاکتورهای مورد مطالعه شامل پرایمینگ بذر در سه سطح با استفاده از NaCl 1%، KNO3 3% و شاهد بدون پرایمینگ و 5 سطح تنش شوری شامل شاهد (آب مقطر)، 50، 100، 150 و 200 میلی مولار در لیتر محلول 2:1 نمک طعام و کلرید کلسیم (به ترتیب معادل با هدایت الکتریکی 0، 1/3، 9/7، 3/12 و 4/19 دسی زیمنس بر متر) بودند. نتایج این آزمایش نشان داد که هالوپرایمینگ بذر موجب افزایش معنی دار درصد جوانه زنی نهایی، شاخص جوانه زنی، وزن تر و وزن خشک گیاهچه کلزا در مقایسه با شاهد (بدون پرایمینگ) در شرایط تنش شوری می گردد. هرچند تیمارهای KNO3 3% و NaCl 1% اثر مشابهی بر این صفات داشتند، اما بیشترین درصد جوانه زنی (68%)، شاخص جوانه زنی (3/41)، وزن تر گیاهچه (6/18 میلی گرم) و وزن خشک گیاهچه (5/3 میلی گرم) در شرایط تنش شوری، در تیمار پرایمینگ با KNO3 3% مشاهده گردید. در سطوح پایین شوری، از نظر درصد جوانه زنی نهایی و شاخص جوانه زنی، تفاوت معنی داری بین تیمارهای پرایمینگ وجود نداشت، اما با افزایش شوری، هالوپرایمینگ باعث بهبود این صفات در مقایسه با شاهد بدون پرایمینگ گردید. در شرایط تنش شوری، هالوپرایمینگ بذر موجب افزایش معنی دار رشد ریشه چه و نسبت ریشه چه به ساقه چه کلزا در مقایسه با عدم پرایمینگ بذور گردید. در مجموع هالوپرایمینگ بذر کلزا موجب بهبود جوانه زنی و رشد گیاهچه کلزا در شرایط تنش شوری گردید.
  • مریم اکبری برگشادی، کمال الدین دیلمقانی، حسن حکمت شعار صفحه 24
    در این تحقیق اثر نیتروژن در غلظت های 0، 13، 27، 41، 55، 69 و 83 میلی گرم روی گیاه تاتوره(Datura stramonium) مورد بررسی قرار گرفت. میزان آلکالوئیدهای هیوسیامین و هیوسین تحت تیمارهای مختلف و در اندام های ریشه و برگ در فاصله های زمانی 12، 18 و 22 هفته بعد از کشت، با استفاده از دو روش کروماتوگرافی TLC و HPLC مورد سنجش قرار گرفت. نتایج نشان داد که وزن تر و وزن خشک ریشه، ساقه و برگ گیاهان تیمارشده بیشتر از گیاهان شاهد بود. نیتروژن باعث افزایش میزان هیوسیامین و میزان هیوسین نسبت به گیاهان شاهد شد. میزان هیوسیامین و هیوسین در ریشه ها بیشتر از برگ ها ومیزان هیوسین بیشتر از هیوسیامین بود.
  • نادر زارع، غلامرضا معاف پوریان، محمد سعید تدین صفحه 35
    به منظور بررسی تاثیر مصرف نیتروژن و گوگرد در تولید کمی و کیفی گندم این تحقیق در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی شامل هفت تیمار، در سه تکرار با سه منبع کود با مقادیر و زمان های مختلف مصرف در سال 1389-1388 در بیضای فارس انجام شد. تیمارهای مورد استفاده شامل: 1- اوره در زمان کشت 2- اوره در زمان کشت+ محلول پاشی اوره در زمان پنجه دهی + محلول پاشی سولفات آمونیم در زمان ساقه دهی(معادل 25 کیلوگرم S) 3- اوره در زمان کشت + محلول پاشی سولفات آمونیوم در زمان پنجه دهی + محلول پاشی سولفات آمونیم در زمان ساقه دهی 4- اوره با پوشش گوگردی در زمان کشت 5- اوره با پوشش گوگردی در زمان کاشت + محلول پاشی سولفات آمونیوم در زمان ساقه دهی 6- اوره با پوشش گوگردی در زمان کاشت + محلول پاشی سولفات آمونیوم در زمان پنجه دهی+محلول پاشی سولفات آمونیوم در زمان ساقه دهی 7- شاهد (بدون مصرف گوگرد و نیتروژن) بود. نتایج بررسی نشان داد که اثر تیمارهای آزمایش بر غلظت گوگرد دانه، غلظت نیتروژن دانه معنی دار بود. تیمار شماره 6 و 3 به ترتیب با 257/7 و 303/6 کیلوگرم در هکتار حائز حداکثر جذب گوگرد بودند. تیمارهای 6، 2 و 3 به ترتیب با 13/97، 74/92 و 05/90 کیلوگرم جذب نیتروژن در هکتار بالاترین و تیمار شاهد با 27/65 کیلوگرم از کمترین جذب نیتروژن برخوردار بود. از نظر وزن هزار دانه گندم، تیمارهای 6، 3 و 2 به ترتیب با 29/39، 78/39 و 78/38 گرم بیشترین در حالی که تیمار شاهد با 35 گرم از پایین ترین وزن هزار دانه برخوردار بود. تیمارهای 6، 2 و 3 به ترتیب با عملکرد 5500، 5342 و 5275 کیلوگرم دانه گندم در هکتار دارای حداکثر عملکرد می باشند، در حالیکه تیمار شاهد با عملکرد 3933 کیلوگرم دانه گندم در هکتار دارای حداقل عملکرد بود.
  • قدیر طاهری، حسین عجم نوروزی، مهدی نامنی صفحه 46
    به منظور بررسی و ارزیابی نوع و زمان مصرف عناصر ریزمغذی بر فنولوژی، عملکرد و اجزای عملکرد سویا آزمایشی در سال 1388 در شهر گالیکش (استان گلستان) اجرا گردید. این پژوهش در قالب طرح کرت های خرد شده و بر پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار به اجرا درآمد. زمان مصرف کود میکرو به عنوان فاکتور اصلی در سه سطح و نوع کود میکرو به عنوان فاکتور فرعی در چهار سطح در نظر گرفته شد. صفات مورد بررسی در این پژوهش سطح برگ، شاخص برداشت، تعداد غلاف در بوته، دانه در غلاف، وزن هزار دانه، عملکرد دانه در واحد سطح و فاصله اولین غلاف از سطح خاک بود. نتایج به دست آمده نشان داد که از نظر عملکرد و اکثر صفات مورد بررسی تفاوت معنی داری بین هر دو تیمار و اثرات متقابل آن ها وجود داشت. به طوری که بالاترین عملکرد دانه مربوط به مصرف کودها در مرحله ده برگی و تشکیل غلاف و کمترین آن مربوط به زمان شروع گلدهی بود. به طور کلی به نظر می رسد با توجه به شرایط محیطی گلستان و کمبود عناصر ریزمغذی در خاک های این منطقه، مصرف عناصر ریزمغذی می تواند در بهبود محصول سویا استان موثر باشد
  • سید منصور علوی منش، صادق افضلی نیا، غلامرضا معافپوریان صفحه 57
    به منظور بررسی اثر خاک ورزی عمیق بر شرایط فیزیکی خاک و عملکرد گندم دیم، این تحقیق در مزرعه ای واقع در شهرستان ممسنی استان فارس انجام شد. این آزمایش در سال 1388و در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار اجرا گردید. تیمارهای این تحقیق عبارت بودند از: خاک ورزی مرسوم منطقه بدون استفاده از زیرشکن (شاهد)، استفاده از زیر شکن با فاصله ساق 40 سانتیمتر (برابر با عمق کار زیرشکنی). استفاده از زیر شکن با فاصله ساق 60 سانتیمتر (5/1 برابر عمق کار زیرشکنی) و استفاده از زیر شکن با فاصله ساق 80 سانتیمتر (2 برابر عمق کار زیرشکنی) عمق زیرشکنی برابر با پایین ترین حد لایه متراکم (40 سانتیمتر) در نظر گرفته شد که با حفر پروفیل در خاک تعیین گردید. در این تحقیق معیارهای شاخص مخروط خاک، جرم مخصوص ظاهری خاک، رطوبت خاک، عملکرد محصول و اجزا عملکرد اندازه گیری شدند. نتایج این تحقیق نشان داد که زیرشکنی خاک باعث کاهش جرم مخصوص ظاهری، شاخص مخروط خاک و افزایش ظرفیت حفظ رطوبت خاک می گردد. همچنین استفاده از زیرشکن باعث افزایش عملکرد محصول و اجزای عملکرد در گندم دیم می گردد. بنابراین با توجه به اینکه زیرشکنی خاک باعث بهبود شرایط فیزیکی خاک شده و عملکرد محصول را افزایش می دهد، استفاده از زیرشکن در مزارع گندم دیم توصیه می گردد. نتایج همچنین نشان می دهد که استفاده از زیرشکن با فاصله ساق های 80 سانتیمتر کارایی کمتری نسبت به استفاده از زیرشکن با فاصله ساق های 40 و 60 سانتیمتر دارد. از طرف دیگر چون فاصله 40 سانتیمتری بین ساق ها باعث کاهش عرض کار زیرشکن شده ظرفیت مزرعه ای آن را کاهش می دهد، بنابراین مناسب ترین فاصله بین تیغه های زیرشکن 60 سانتیمتر است.
  • داوود دوانی، نوذر منفرد، سعید کرم زاده صفحه 71
    هدف اصلی مدیریت اکوسیستم های کشاورزی به حداکثر رساندن جریان انرژی و مواد مورد استفاده انسان است. در نقاط مختلف جهان نسبت انرژی خروجی و ورودی در اکوسیستم های مختلف کشاورزی محاسبه شده است. در این بررسی سیر انرژی در اکوسیستم زراعی گندم دیم در استان بوشهر در سال زراعی 86-85 با استفاده از آمار و اطلاعات جمع آوری شده از کشاورزان گندمکار به وسیله پرسشنامه، برآورد گردید. داده های مربوط به نهاده ها و ستاده ها به میزان های معادل انرژی های مصرفی و تولیدی تبدیل شدند و سپس انرژی عوامل و نهاده های به کار رفته در این نوع زراعت 4/3546 هزار کیلو کالری و میزان انرژی خروجی با تولیدی، شامل عملکرد دانه و کاه، به ترتیب 2422 و 2/1949 هزار کیلو کالری در هکتار برآورد شد. همچنین میزان کارایی انرژی (نسبت ستاده به نهاده) برای عملکرد بیولوژیک (دانه+ کاه) 23/1 محاسبه گردید. میزان کارایی انرژی به طور جداگانه برای محصول دانه و کاه، به ترتیب 68/0 و 54/0 بود. داده ها نشان دادند که بیشترین انرژی مصرفی در این مزارع به ترتیب مربوط به کود ازته، ماشین آلات و گازوئیل و کمترین انرژی مصرفی متعلق به نیروی انسانی و علف کش بود. این امر می تواند ناشی از شرایط آب و هوایی، پستی و بلندی های زمین و حتی مسائل خاص مربوط به جمعیت و فرهنگ منطقه باشد.
  • مریم ابراهیمی، محمد مهدوی، موسی اکبرلو، محمد حسن جوری صفحه 83
    به منظور بررسی تغییرات ویژگی های سلامت مرتع در منطقه چهارباغ، سه سایت شامل: مرجع(قرق)، کلید و بحرانی انتخاب گردید. جهت تعیین سه ویژگی پایداری خاک و رویشگاه، عملکرد هیدرولوژیک و سلامت موجودات زنده اکوسیستم های مرتعی از شاخص های هفده گانه اکولوژیکی استفاده شد. بعد از نمونه برداری از هر تیمار و امتیازدهی شاخص های تعیین شده در اوایل فصل بهره برداری رتبه هر یک از شاخص ها، سلامت مرتع تعیین شد. نتایج نشان داد با افزایش شدت چرای دام، شاخص ها و ویژگی های سلامت مرتع تغییر کرده به طوری که هر سه ویژگی سایت کلید یا سایت چرای مدیریت شده در مقایسه با سایت مرجع (قرق) از لحاظ سلامتی در طبقه سالم قرار گرفت و سایت بحرانی خصوصیات خاک در فواصل بین تاج پوشش گیاهان تخریب و همچنین بر روی خصوصیات ساختاری گیاهان مانند ترکیب گیاهی تاثیر گذاشته و گیاهان چند ساله سایت مذکور حذف شدند به طوری که هر سه ویژگی اکوسیستم مرتع در مقایسه با سایت مرجع از لحاظ سلامتی در طبقه در معرض خطر قرار گرفتند.
|
  • M. Eskandari Tadion, H. R. Ebrahimi Page 1
    Drought stress is of the most significant factors reducing crop yield. Using plant growth regulators such as Brassinosteroids is a practical solution to reduce the losses. Brassinosteroids are steroidal plant compounds with broad biological activities that are able to increase plant performance through changes in plant metabolism and protect them against environmental stress. In a greenhouse study, vocational city center Arsanjan, the impact of three levels of irrigation in field capacity (FC), mild stress (FC2/3) and severe stress (FC1/3) and four concentrations of plant growth regulators Article 28- Homobrassinolid zero, M 10-10, 10-8 M and 10-6 M digits on some savory characters S. Bachtiarica was investigated. The results showed that reducing irrigation had a significant effect on the reduction of growth parameters, including length and root dry weight, stem diameter, branch number, plant height, shoot yield and total yield. Concentration of 10-8 M 28- Homobrassinolid significantly increased root dry weight, stem diameter, branch number, plant height, total yield and essence performance. Oil Percentage by reducing irrigation, increased significantly at 1% so that showed 36 % oil In full irrigation to 87.% In severe stress and use of hormone 10-8 M were recorded. Essential oil yield at 5% level under the influence of irrigation and use of hormones was most essential functions related to irrigation andusing 10-8 M 28-Homobrassinolid and value 32/29 kg/ha respectively. The relationship of these hormone levels in the full irrigation, mild and severe stress significantly increased respectively 59, 30 and 24 percent oil yield than the control plants were. Generally, the results show that the use of 28- Homobrassinolid through increased stimulation of growth parameters and dry matter yield increased performance savory essence of this plant and an appropriate policy to deal with water stress.
  • L. Jafari, F. Abdollahi Page 15
    In order to evaluate the effect of halopriming on seed germination and seedling growth of canola (cv OKP) under salinity conditions, laboratory experiment was performed as a factorial experiment based on completely randomized design with four replications. Experimental factors included 3 priming treatments (NaCl 1%, KNO3 3% and non-priming as control) and five salinity solutions using 2:1 molar ratio of NaCl and CaCl2 included 0, 50, 100, 150 and 200 mM (EC equal to 0, 3.1, 7.9, 12.3 and 19.4 dSm-1, respectively). Result showed that seed halopriming increased final germination percentage (FGP), germination index (GI) and seedling fresh and dry weight (SFW and SDW) compared to non-primed treatment. Although KNO3 3% and NaCl 1% had similar effects on these traits, seed priming with KNO3 resulted maximum FGP (68%), GI (41.3), SFW (18.6 mg) and SDW (3.5 mg). At low levels of salinity, there were no significant differences between primed and non-primedseeds for the FGP and GI, but with increasing salinity levels, primed seeds showed better performance than non-primed seeds. Halopriming of the canola seeds significantly improved radicle length and radicle to primary shoot ratio in salinity conditions when compared to the control. These results indicated that halopriming treatments significantly improved seed performance under salinity conditions.
  • M. Akbari Bargoshadi, K. Dilmaghani, H. Hekmat-Shoar Page 24
    In this research the effect of nitrogen (0, 13, 27, 41, 55, 69 and 83 mg concentration) studied on Datura stramonium alkaloid content. Leaf and root Hyoscyamine and hyoscin levels were assayed 12, 18 and 22 weeks after culturing, under different nitrogen fertilizer treatments, using TLC and HPLC. The results showed that root, stem and leaf fresh and dry weights in treatment plants were higher than the control ones. Nitrogen caused hyocyamine and hyoscin levels to increase compared with the control. Hyoscyamine and hyoscin levels were higher in roots than leaves. The plant hyoscin content was higher than hyocyamine.
  • N. Zare, Gh. Moafpourian Tadion Page 35
    In order to study the effect of nitrogen and sulphur consumption on quantity and quality of wheat production, this research consisting of seven treatments was conducted as a Randomized Completely Block Design with three replications in Baiza region of Fars province during the year 2008- 2009.Each treatment composed of a nitrogen fertilizer source and its time of application. The treatments were as follows: 1- 135 kg/ha nitrogen from urea (in planting time) 2- 135 kg/ha nitrogen (1/3 from urea in planting time + 1/3 from urea as foliar application for two times in tillering stage + 1/3 from ammonium sulfate as foliar application in stemming stage for two times equal to 25 kg S) 3- 135 kg/ha nitrogen (1/3 from urea in planting time + 1/3 from ammonium sulfate as foliar application for two times equal to 25 kg S in tiller stage + 1/3 from ammonium sulfate as foliar application in stemming stage for two times equal to 25 kg S) 4- 135 kg/ha nitrogen from Sulphur Coated Urea in planting time 5- 135 kg/ha nitrogen (2/3 from SCU in planting time + 1/3 from ammonium sulfate as foliar application for two times equal to 25 kg S in stemming stage) 6- 135 kg/ha nitrogen (1/3 from SCU in planting time + 1/3 from ammonium sulfate as foliar application for two times equal to 25 kg S in tiller stage + 1/3 from ammonium sulfate as foliar application in stemming stage for two times equal to 25 kg S) 7- control (without usage of nitrogen and sulfur).The results showed that the effect of treatments on seed sulfur concentration and seed nitrogen concentration were significant. The treatments No. 6 and No.3 with 7.257 and 6.29 kg/ha had the highest sulfur uptake respectively while the control with 4.35 kg/ha was the lowest. The treatments No. 6, No. 2 and No. 3 with 97.13, 92.74 and 90.05 kg/ha respectively had the highest nitrogen uptake and the control with 65.27 kg/ha had the lowest nitrogen uptake. For one thousand seed weight the treatments No. 6, No. 3 and No. 2 with 39.92, 39.78 and 38.78 g respectively were the highest while control with 34.94 g was the lowest. The effect of different treatments on yield was highly significant (p<0.01 % level). Also mean yield comparison using Duncan's multiple range test showed that treatment No.6, No. 2 and No. 3 with 5500, 5342 and 5275 kg/ha had the highest yield and control with 3933 kg/ha had the lowest yield.
  • Gh. Taheri, H. Ajamnorozei, M. Nameni Page 46
    This study had been conducted in order to investigate and examine the consumption time and type of micronutrients on penology and the yield of soybean function in Galikesh, Golestan province at 1388. The experimental design was randomized complete blocks with three replications. The consumption time of micro fertilizer as the main factor (main plot) is in 3 levels and the type of micro fertilizer as the subplot is in 4 levels. We investigated different characteristics such as: The leaf surface of harvest index, the number of sharps in a sheath, the seed in sheath. The obtained data shows that there are significant differences between them in terms of function and case study characteristics. So the highest function of seed when fertilizers were used in 10 foliar level and sheath formation and the lowest function of seed is when it blossoms. It seems that according to the environmental conditions of Golestan province and also the shortage of micronutrients in the region's soil, the consumption of micronutrients may improve the production of Soybean in the region.
  • M. Alavimanesh, S. Afzalinia, Gh. Moafpourian Page 57
    In order to evaluate the effect of sub-soiling on the soil physical properties and wheat yield in dryland conditions, this research was conducted in Mamassani area in the province of Fars for one year in 1388. The research was performed in the form of a complete blocks design with four replications. Treatments were 1) conventional tillage without using subsoiler (Control) 2) using subsoiler with the shank space of 40 cm (shank space equal to the subsoiling depth) 3) using subsoiler with the shank space of 60 cm (shank space equal to 1.5 times of the sub-soiling depth) and 4) using subsoiler with the shank space of 80 cm (shank space equal to 2 times of the sub-soiling depth). Sub-soiling depth was set on 40 cm which was the lower limit of the hard pan depth in the soil. Results showed that sub-soiling decreased the soil bulk density and cone index, and increased water retention in the soil. Results also revealed that applying subsoiler increased wheat yield and yield components in dryland conditions because sub-soiling improved soil physical conditions andincreased wheat yield. Results of this study also showed that sub-soiling with the shank space of 40 and 60 cm had better performance compared to the shank space of 80 cm. On the other hand, shank space of 40 cm reduces the subsoiler effective working width and effective field capacity. Therefore, shank space of 60 cm is recommended for subsoiler in the dryland conditions.
  • D. Davani, N. Monfered, A. Hasanzadeh Gorttappeh Page 71
    Agricultural ecosystems are widely related to economical and social condition in the world. The major aim of agricultural ecosystems management is maximizing energy flow and human service materials. Input and output energy have been calculated in different agricultural ecosystems in different locations of the world. In this study, energy flow at agricultural ecosystem of wheat under rainfed farming was evaluated by using statistics and information about wheat farmers (preparation of questionnaire from province farmers). The data of inputs and outputs changed into equivalent values of input and output energy and calculated energy efficiency. Energy value of this type of cultivation was 3467 thousands kcal ha-1 and outputs (production) energy value of wheat grain and straw yield were 2422 and 1949 thousands kcal ha-1 respectively. Also, energy efficiency value (input: output ration) was 1.23 and energy efficiency value of grain and straw were 0.68 and 0.54, respectively. Results showed that the most energy consumer in wheat cultivation of Boushehr province were nitrogen fertilizer, machinery and Gasoline fuel, and the lowest were human and herbicide energy probably, due to climatic conditions topography, population and culture.
  • M.Ebrahimi, M.Mahdavim., Akbarlou, M.H.Jouri Page 83
    In order to investigate the effect of grazing intensity on ecological indicators using qualitative rangeland health model, we selected Chaharbagh semi steppe rangelands. Then, three functional attributes (soil/site stability, hydrologic function and biotic integrity) of rangeland health were evaluated using rangeland health model. In this study 17 ecological indicators were used. Increasing grazing intensity resulted in variation of ecological indicators and also three functional attributes of rangeland health in key area evaluated as healthy category in comparison to reference area. Grazing intensity in critical area resulted in soil degradation between basal areas(inter patches) and also affected on plant structure characteristics e.g. dominance and perennial plants composition. Results showed that three functional attributes of rangeland health can be at risk in critical area in comparison with reference area.