فهرست مطالب

مهندسی شیمی ایران - پیاپی 55 (خرداد و تیر 1390)

دوماهنامه مهندسی شیمی ایران
پیاپی 55 (خرداد و تیر 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/04/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علیرضا زنجانی ثابت، محمد تقی صادقی* صفحه 4
    کوره دوار سیمان به دلیل نقشی که در تولید سیمان و مصرف انرژی دارد، یکی از مهمترین اجزای کارخانه سیمان محسوب می شود. کارهای بسیار گسترده ای در زمینه مدل سازی و شبیه سازی کوره های دوار سیمان انجام گرفته و انواع مدل های ایستایی و دینامیکی برای آن ارائه شده است. عملکرد این کوره بسیار مهم است و بر کیفیت سیمان و مقدار سوخت مصرفی و هزینه عملیاتی، تاثیر به سزایی دارد. در این تحقیق، سعی شده است یک مدل مناسب برای شبیه سازی کوره دوار سیمان انتخاب شود تا برای اجرای آلگوریتم بهینه سازی از آن، استفاده گردد. با توجه به ارتباط پیچیده پارامترهای طراحی و عملیاتی کوره با کیفیت سیمان تولیدی و نیز سوخت مصرفی، از روش قدرتمند آلگوریتم ژنتیکی برای بهینه سازی استفاده شد. با بهینه سازی کوره دوار سیمان به منظور تولید سیمان با کیفیت های خاص توسط آلگوریتم ژنتیکی، پارامترهای بهینه فرایند به دست آمد.
    کلیدواژگان: کوره دوار سیمان، مدل سازی، شبیه سازی، بهینه سازی، آلگوریتم ژنتیکی
  • نصرالله مهربان، ارجمند مهربانی* صفحه 16
    کارایی جداسازی سیکلون ها تحت اثر عوامل مختلفی نظیر افت فشار در ورودی و خروجی سیکلون، اندازه ذرات جامد، ابعاد دستگاه و شرایط محیطی است. هدف این مقاله محاسبه و مقایسه کارایی سیکلون های واحد FCC پالایشگاه آبادان با مدل های استاندارد طراحی است. نخست مدل های استاندارد طراحی سیکلون موشل ناتز1، لاپل2 و بارت3 بررسی گردیده و سپس داده های تجربی مربوط به سیکلون های پالایشگاه آبادان با نتایج به دست آمده از این مدل ها مقایسه می گردد. نتایج تجربی نشان دهنده تطابق بهتر مدل موشل ناتز در محاسبه افت فشار و کارایی سیکلون در مقایسه با سایر مدل های بررسی شده است.
    کلیدواژگان: سیکلون، افت فشار، کارایی، مدل بارت، مدل لاپل، مدل موشل ناتز
  • سیداحمد حسینی*، محمدعلی خلیل زاده، احمد جمشیدی بناب، رحیم قبرایی صفحه 30
    افزایش نیاز به فلزات در جهان، مطالعه در مورد بازیابی فلزات با ارزش از منابع ثانویه را بیش از پیش ضروری می سازد. پس از چند دوره استفاده از کاتالیزگرها، آنها به دلیل ایجاد مسمومیت توسط ترکیبات خارجی و ناخالصی ها غیرفعال می شوند. دفع کاتالیزگرهای مستعمل که حاوی مقادیر قابل توجهی فلزات سنگین می باشند، برای محیط زیست خطرناک است. کاتالیزگرهای پایه دارشده نیکل به طور معمول دربیشتر فرایندهای پالایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرند. این پژوهش، امکان بازیابی نیکل از کاتالیزگرهای مستعمل (NiO/Al2O3) واحد ریفورمینگ با بخار پالایشگاه نفت تبریز را توسط اسیدسولفوریک مورد مطالعه قرار می دهد. در فرایند بازیابی، پارامترهای موثر بر بازیابی نیکل نظیر غلظت اسید، دما و مدت واکنش، نسبت کاتالیزگر جامد به اسید مصرفی، اندازه ذرات و سرعت همزدن مخلوط واکنش، مورد بررسی قرارگرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که حدود 96% نیکل موجود در کاتالیزگر مستعمل توسط اسیدسولفوریک در شرایط بهینه تعیین شده، بازیابی می شود. محصول نهایی به دست آمده ذرات اکسید نیکل می باشند که توسط فرایند کلسیناسیون (تکلیس) در دمای 700-650 درجه سلسیوس به دست می آیند. همچنین در مطالعه سینتیکی فرایند بازیابی نیکل از کاتالیسزگرهای مستعمل، براساس نتایج به دست آمده مرحله کنترل کننده سرعت در این فرایند، واکنش شیمیایی در سطح ذرات کاتالیزگر است و انرژی فعالسازی مربوط به فرایند، برابر است با KJ/mol.K) 659/33).
    کلیدواژگان: کاتالیزگر مستعمل، بازیابی نیکل، هیدرومتالورژی، مطالعه سینتیکی، ریفرمینگ بخار
  • عالیه شاه محمدی، محمدعلی فنایی شیخ الاسلامی* صفحه 39
    مدل ساختمانی- نامتمایز سلولی سیبرنتیک، قادر به توصیف پدیده رشد دوگانه برای محیط کشت مخمرها در حالت هوازی میباشد. این مدل برای بیان این حقیقت بهکار میرود که فرایندهای متابولیتی درون سلولی توسط خود سلول تنظیم می شود و میکروارگانیزمها را قادر به استفاده از آن سوبسترایی میکند که بهترین نیازهای سلولی را برآورده سازد. در این کار از مدل سیبرنتیک برای توصیف مراحل رشد میکروارگانیزم ساکارومایسس سروسیا بر روی چندین سوبسترا استفاده شده است. نتایج حاصل از مدلسازی زیستراکتور تولید مخمر نان به صورت ناپیوسته و نیمه پیوسته نشان میدهد که علاوه بر اینکه مدل انتخابی با تقریب قابل قبولی بر داده های تجربی منطبق است، در نشان دادن فاز تاخیر و رشد دوگانه نیز به خوبی عمل میکند. با توجه به طبیعت هوازی این فرایند، برای اثبات محدودیت غلظت اکسیژن بر تولید زیستتوده، ضریب انتقال جرم اکسیژن به صورت تابعی از دور همزن و سرعت هوادهی مدل شده و تاثیر این پارامتر بر تولید اتانول مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: زیستراکتورهای نیمه پیوسته صنعتی، ساکارومایسس سروسیا، تخمیر گلوکوز
  • محمد یوسفی، داود رشتچیان* صفحه 48
    ایمنی نقش مهمی در تمامی مراحل طراحی فرایندهای شیمیایی ایفا می کند. به منظور حصول اطمینان از مسائل مربوط به ایمنی و محیط زیست و همچنین به حداقل رساندن تغییرات آتی در فرایند و تجهیزات به دلیل مشکلات ایمنی، مساله ایمنی باید در مطالعات اولیه طراحی مورد توجه قرار گیرد.
    آمونیاک، گازی بسیار سمی است و در مجاورت با هوا یک ترکیب انفجاری به وجود می آورد. از طرفی، وجود شرایط عملیاتی در فشار و دمای بسیار بالا در واحد تولید آمونیاک، پتانسیل ایجاد خطر را افزایش می دهد. تمام این عوامل حاکی از با اهمیت بودن مساله ایمنی و بررسی مخاطرات فرایندی این واحد می باشد.
    به منظور مدیریت ریسک واحدهای فرایندی ضروری است که به شناسایی و ارزیابی مخاطرات پرداخته شود. سپس احتمال رخداد حوادث نامطلوب و شدت و عواقب این مخاطرات محاسبه شود تا در مرحله ارزیابی ریسک، مورد استفاده قرار گیرد. محاسبه شدت عواقب و پیامدهای حوادث احتمالی تحت عنوان «تحلیل پیامد1» شناخته می شود. در حقیقت تحلیل پیامد گام سوم از مراحل چهارگانه ارزیابی ریسک می باشد.
    هدف اصلی این مقاله استفاده از روش های نوین تحلیل پیامد جهت تحلیل و شناسایی عواقب ناشی از رهایش، نشر، آتش گرفتن و انفجار در مخزن نگهداری آمونیاک مجتمع آمونیاک و اوره کرمانشاه به کمک نرم افزار ALOHA2 می باشد. موقعیت نامناسب درب های خروجی و اضطراری مجتمع، موقعیت نامناسب محل قرارگیری مخزن آمونیاک، ناایمن بودن اتاق کنترل مرکزی، آزمایشگاه، روستاها و شهرهای اطراف تا شعاع 10 کیلومتری از جمله نتایج این تحلیل می باشد.
    کلیدواژگان: ایمنی، مخزن نگهداری آمونیاک، مدیریت ریسک، ارزیابی ریسک، تحلیل پیامد
  • اکرم کاظم زاده، علی اکبر بابالو*، ندا کلانتری، بهروز بیاتی، مهدی ملکی صفحه 55
    زئولیت ها مواد میکرو متخلخل بلوری از هیدرات های معدنی هستند که ساختار آنها از شبکه های سه بعدی از AlO4 و SiO4 چهار وجهی با اندازه 3 تا 10 انگستروم تشکیل شده است. زئولیت MFI یکی از مهمترین زئولیت ها است که دارای دو نوع کانال مستقیم و سینوسی، به ترتیب، با اندازه متوسط 5.3 * 5.6 و 5.1 * 5.5 انگستروم است. وقتی کریستالهای زئولیتی به شکل لایه-های پیوسته، رشد (درونی) می کنند غشاءهایی به دست می آیند که اندازه تخلخل آنها با ابعاد مولکولی قابل مقایسه بوده و می-توانند مخلوطهای گازی را با انتخاب پذیری بالا جدا کنند. چون غشاءهای نوع MFI می توانند مخلوطهایی از مولکولهای با خواص فیزیکی یکسان مانند ایزومرهای شیمیایی را جداسازی کنند تلاشهای زیادی برای بهبود این غشاءها انجام شده است. در همین راستا در این تحقیق مطالعه ای درباره روش های اصلاح و بهبود غشاءهای MFI صورت گرفته است. برای این منظور دو روش ایجاد موانع نفوذ و تبادل یون مورد بررسی قرار گرفته است به طوری که نتایج حاصل از کارهای تحقیقاتی انجام شده در مقالات، نشان می دهد میزان عبوردهی نرمال بوتان و انتخاب پذیری نرمال بوتان به ایزو بوتان در غشای با مانع به ترتیب 1/6 و 4 برابر بزرگتر از زمانی است که غشای بدون مانع تهیه شده است و تعویض یون نیز که یک روش دیگر برای اصلاح غشاهای زئولیتی است باید با انتخاب یون و نسبت Si/Al مناسب همراه باشد تا بتواند عملکرد مطلوبی را نشان دهد.
    کلیدواژگان: غشای زئولیتی MFI، جداسازی هیدروکربنها، روش های اصلاح غشای زئولیتی
  • سعید بختیاری، علی الله وردی*، علی اکبر رمضانیانپور، طیبه پرهیزکار، مازیار رئیس قاسمی صفحه 62
    در این مقاله رفتار و مقاومت بتن های معمولی، متراکم و خودتراکم در برابر آتش با استفاده از ادبیات علمی موضوع مرور شده است. بتن از مصالح دارای مقاومت بالا در برابر آتش به شمار می رود، با وجود این افزایش دما در هنگام آتش سوزی می تواند باعث تغییرات شیمیایی و ابعادی بتن و در نتیجه کاهش مقاومت مکانیکی عنصر بتنی و نهایتا شکست آن شود. وجود آب هیدراته، بالا بودن گرمای ویژه و هدایت حرارتی اندک بتن، می تواند این موضوع را به تاخیر اندازد، اما در عوض، پدیده ترکیدگی می تواند باعث کاهش مقاومت بتن و شکست آن شود. در بین مکانیسم های متعدد، فشار بخار، مهم ترین دلیل برای ترکیدگی بتن در آتش ذکر شده است. با گرم شدن بتن، رطوبت به هر دو شکل بخار و مایع در بدنه بتن منتقل می گردد و در فاصله مشخصی یک فشار بخار حداکثر ایجاد می شود. این فاصله بحرانی برای بتن های متراکم در حد 5 تا 10 میلی متر است که نسبت به بتن معمولی بسیار کمتر می باشد. اینکه فشار بخار به حد کافی برای ترکیدن بتن برسد یا خیر، علاوه بر مقدار رطوبت، به شدت گرمایش، نفوذپذیری، تخلخل و توزیع حفره ها نیز بستگی دارد. عامل ترکیدگی در برابر آتش برای بتن های متراکم بسیار مهمتر از بتن های معمولی است و برای جلوگیری از شکست نسبتا سریع آن نیاز به تمهیدات مناسب می باشد. بتن های خودتراکم نیز دارای رفتار متفاوتی از سایر بتن ها در برابر آتش می باشند که عمدتا به دلیل حجم بالای پودر، مقدار تراکم و وجود مواد افزودنی ذکر شده است. اثرات پرکننده، سن بتن، وجود الیاف، مقدار رطوبت و مسائل متعدد دیگر برای شناخت رفتار بتن خودتراکم در برابر آتش، نیاز به تحقیقات وسیع دارد.
    کلیدواژگان: بتن، بتن خودتراکم، بتن توانمند، آتش، مقاومت در برابر آتش
  • ریحانه گلستانی*، رویین حلاج، سیما عسکری صفحه 81
    طی سالهای اخیر فرایند تبدیل متانول به اولفین (MTO) به عنوان روشی غیر مستقیم برای پاسخگویی به تقاضای بازار نسبت به تولید اولفین های سبک که به طور عمده شامل اتیلن و پروپیلن می باشند بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله به مرور تاثیر پارامترهای مختلفی نظیر دما، اندازه ذرات، قدرت اسیدی، ساختار طبیعی کاتالیزگر و ترکیب آن با برخی از فلزات که تاثیرگذار در میزان فعالیت وگزینش پذیری کاتالیزگر در راه رسیدن به اولفین های سبک می باشند و همچنین انواع راکتورهای مورد استفاده در این فرایند، تاثیر دما، فشار و نسبت خوراک ورودی در عملکرد آنها، بر اساس کارهای تحقیقاتی مختلف در این زمینه، پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: تبدیل متانول به اولفین، اتیلن، پروپیلن، کاتالیزگر، رآکتور
  • نسیم رخشان، علی محبی*، محمد رنجبر، جاوید امینی صفحه 95
    در این پژوهش یک مدل آزمایشگاهی ستونی برای بررسی ازدیاد برداشت نفت توسط میکروارگانیسمها و تولیدات متابولیک آنها طراحی و ساخته شد. برای تهیه باکتری های مورد استفاده، از باکتری های جدا شده از 12 نمونه هیدروکربنهای سنگین و خاکهای آلوده به آنها که از مناطق مختلف جمع آوری گردید، استفاده شد. در این بررسی ها 16 باکتری تولیدکننده زیست امولسیون ساز، 5 باکتری تولیدکننده گاز از ساکاروز و 3 باکتری تولیدکننده گاز از لاکتوز شناسایی شدند و توانایی آنها در حضور غلظتهای مختلف نمک، اثر دما، مواد غذایی موجود در محیط و غلظت محیط کشت مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت 4 باکتری که هم قادر به تولید گاز و هم قادر به تولید زیست امولسیون ساز بودند، برای آزمون در مدل ستونی، انتخاب شدند. بر اساس نتایج به دست آمده، باکتری 35M بیشترین توانایی را در ازدیاد برداشت نفت از ستون داشت و سه باکتری از 4 باکتری مورد نظر بهتر از امولسیون ساز شیمیایی عمل کردند.
    کلیدواژگان: زیست امولسیون ساز، ازدیاد برداشت نفت به روش میکروبی، میکروارگانیسم، خاکهای آلوده به هیدروکربنهای سنگین
  • صفحه 106
|
  • M. T. Sadeghi*, A. R. Zanjani Sabet Page 4
    Rotary cement kiln as heart of a cement production plant plays an important role in overall energy consumption and product yield. Therefore, the process behavior and physical parameters affecting the final production need to be investigated. Modeling and simulation of the rotary cement kiln have been done by several researchers considering dynamic and steady state behavior of the process. In this research, different models presented by other researchers were evaluated and their advantages and disadvantages were studied. Next, a general and comprehensive model was developed with the aim of optimization of the process. Due to the complexity of the Differential and Algebraic Equations (DAE’s) constructing the model, a powerful method should be employed in order to solve the complex system. Simulation results were compared to the result from a case study presented in the literature. Moreover, Genetic Algorithms (GA) was used as a strong tool to find optimum parameters and operating conditions for production of different cement types. Having maximum production as objective function, different values for the parameters and conditions were resulted from the numerical optimization of the process. It was found that for some fixed plant geometries, different optimum values exist for production of a specified cement type.
    Keywords: Rotary Cement Kiln, Modeling, Simulation, Optimization, Genetic Algorithms
  • N. Mehraban, A. Mehrabani, Zeinabad* Page 16
    Separation efficiency of cyclones is affected by various parameters such as pressure drop, particle size, structural dimensions and operational conditions. This paper compare the separation efficiency of Abadan refinery FCCU's cyclones with results of standard designing cyclone models. Initially standard cyclone designing models of Muschelnautz, Lapple and Barth were discussed, and then experimental data of Abadan refinery were compared with the results of the models. Comparison results confirmed that Muschelnautz model has been more accurate than the other studied models in evaluation the cyclones’ pressure drop and efficiency.
    Keywords: Cyclone, Pressure Drop, Efficiency, Barth Model, Lapple Model, Muschelknautz Model
  • S. A. Hosseini*, M. A. Khalilzadeh, A. Jamshidi Bonab, R. Ghabraei Page 30
    The kinetics of the spent nickel oxide catalyst (NiO/Al2O3) leaching in sulfuric acid solutions was investigated. The effects of spent catalyst particle size, acid concentration and reaction temperature on Ni extraction rate were determined. The results obtained show that extraction of about 96% of the Ni is achieved using 200 mesh spent catalyst particle size at reaction temperature of 100-120oC for 360 min reaction time with 60% sulfuric acid concentration. The solid/liquid ratio was maintained constant at 1:5 g/ml. The leaching kinetics indicates that chemical reaction at the surface of the particles and shrinking sphere is the rate controlling process during the reaction for H2SO4. The activation energy was determined as about 33.65 kJ/mol.
    Keywords: Spent Catalyst, Nickel Recovery, Leaching, Sulfuric Acid, Chemical Reaction Kinetic, Steam Reforming
  • A. Shahmohammadi, M. A. Fanaei Shykholeslami* Page 39
    A structured unsegregated cybernetic model is able to describe diauxic growth phenomena of cells colony in aerobic condition. This model shows that the metabolic activity of the cells is regulated by internal cellular controls which direct the micro-organism towards the most convenient metabolic pathway able to optimize the use of available resources. In this paper, for proving this reality, a structured unsegregated cybernetic model have been used for describing of the growth stages of Saccharomyces cerevisiae on mixed substrates. The results of simulation of baker’s yeast in batch and fed-batch bioreactor show that agreements are quite satisfactory between experimental data and simulation results. And it well performs in the simulation of the lag-phases and the diauxic growth. Finally, for preventing of oxygen starvation that causes ethanol production, oxygen mass transfer coefficient is simulated on the function of impeller speed and air flow rate and the effect of this parameter on biomass yield have been discussed.
    Keywords: Industrial Fed, batch Bioreactors, Glucose Fermentation, Saccharomyces Cerevisiae
  • M. Yousefi, D. Rashtchian* Page 48
    Safety plays an important role in all phases of chemical processes design. In order to ensure the safety and environmental issues and also to minimize the future changes in process and equipments due to safety problems, safety should be considered in preliminary studies of designing. Ammonia is a highly toxic gas and it forms an explosive combination when exposed to air. moreover, risk potential increases in ammonia production units due to high pressure and temperature operating conditions. All the mentioned problems indicate the importance of safety and process hazards investigation in such a unit. In order to manage risks in process units, it is necessary to identify and evaluate hazards. The next step will be calculating the probability of accurance, intensity and consequences of undesirable accidents so that they can be used in risk evaluation. Investigating the intensity of the consequences of probable accidents is known as "Consequence Modeling". In fact, consequence modeling is the third step of the four step risk evaluation. The main purpose of this paper is the implementation of new methods of consequence modeling in order to analyse and identify the outcomes of release, dispersion, firing and explosion in ammonia storage tank in Kermanshah petrochemical complex using ALOHA software. Improper location of emergency and exit doors, inappropriate location of ammonia storage tank, unsafe place of central control room, laboratory and adjacent villages and cities within a radiuse of 10 Km, are some results of this modeling.
    Keywords: Safety, Ammonia Storage, Risk Management, Risk Evaluation, Consequence Modeling
  • A. Kazemzadeh, A. A. Babaluo*, N. Kalantari, B. Bayati, M. Maleki Page 55
    Zeolites are crystalline microporous materials of mineral hydrates that their structure is formed by threedimensional framework of tetrahedral SiO4 and AlO4 with nanometric dimensions (0.3-1.3 nm). MFI zeolite is one of the most important zeolites that consist of two different channels, straight and sinusoidal, whose pore sizes are 5.3 * 5.6 and 5.1 * 5.5 ˚A, respectively. When zeolite crystals are intergrown to form continuous layers, the resulting membranes can separate gas mixtures with high selectivities because their pore sizes are comparable to the molecular dimension. Because MFI-type membranes can separate mixtures of molecules with similar physical properties, such as chemical isomers, significant effort has been devoted to modify and improve these membranes in order to improve separation performance. In the current study, two
    Methods
    creating diffusion barriers (coking treatments) and ion exchange used to improve membrane properties were investigated based on the previous works results in the literature. In the membranes synthesized using barriers, n-butane flux and n-butane /i-butane selectivity were1.6 and 4 times as large as those of membranes prepared without using of barriers, respectively. Ion exchange is another method to modify zeolites, and exchange should be tunable by the proper choice of the ion and Si/Al ratios to improve separation performance.
    Keywords: MFI Zeolite Membranes, Hydrocarbons Separation, Modification Methods of Zeolite Membranes
  • S. Bakhtiyari, A. Allahverdi*, A. A. Ramezanianpoor, T. Parhizkar, M. Rais, Ghasemi Page 62
    Fire behaviour of ordinary (traditional), dense and SCC concretes is reviewed. Concrete is usually known as a material with good fire resistance. However, the mechanical resistance of concrete reduces with rising temperature because of chemical and dimensional changes, which can result in failure of the concrete element. Concrete has considerable amounts of water, which with high thermal capacity and low thermal conductivity of concrete can result in a low heat transfer rate from hot surface to bulk of concrete and hence delay the failure of component in fire. In contradictory, these characteristics can result in producing high vapour pressure in regions near the surface and spalling of concrete, which reduces the fire resistance of element, especially when the cover of reinforcing bars fails. The risk is much higher in dense concretes, like HSC and HPC. During the expose of concrete to fire, simultaneous heat and mass transfer phenomana cause that humidity trnsfers into internal layers. The vapor pressure will be rised in a region near the surface and reached to a maximum in a distance, which depends upon heating rate, moisture content, porosity, properties of materials, environment conditions, etc. The spalling will be occurred, if tensile strength is less than this pressure. Dense concrets may suffer from spalling in conditions that is not a risk for normal concretes. Self-compacting concretes also show different behaviour from other concretes at high temperatures. This is due to different compounds and high content volume of powders. The powders may result in a consirable decrease in fire resistance of concrete, because of low thermal stability or rise of packing of system, which can cause spalling in early stages of fire.
    Keywords: Concrete, Self, compacting Concrete, High, performance Concrete, Fire, Fire resistance
  • R. Golestani, R. Halladj*, S. Askari Page 81
    In recent years the methanol to olefins (MTO) process has received wide attention as it provides an indirect route in reaching to market demand for the production of light olefins, mainly ethylene and propylene. This paper is aimed to review the effects of parameters such as, temperature, particle size, acidic strength, catalyst structure and modification made with some metals and also their effectiveness on activity and selectivity which conducts the process towards light olefins. In addition the different types of reactors and the effect of temperature, pressure and feed composition are reviewed in this process.
    Keywords: Methanol to Olefin, Ethylene, Propylene, Catalyst, Reactor
  • N. Rakhshan, A. Mohebbi*, M.Ranjbar, J. Amini Page 95
    In this study, an experimental column model was designed and used for study about microbial enhanced oil recovery. From twelve soil samples polluted by crude oil, gasoline and airplane fuel, bacteria species were isolated and screened. It is found that 16 species can produce bioemulsifier, 5 species can produce gas from sucrose and 3 species can produce gas from lactose. The behavior and characterization of these species were studied in presence of various concentrations of salt, temperature, nitrogen and phosphor rich broth. At least four species that could produce bioemulsifier and gas were chosen to utilize in experimental columns. The test was shown that M35 specie was the best for oil recovery and three other species of bacteria were better than synthetic surfactant.
    Keywords: Bioemulsifier, MEOR, Microorganism, Polluted Soils