فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی رازی
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 84، خرداد 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/04/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • الهام حقیقت جو، محمدرضا وفا، فرزاد شیدفر، محمود رضا گوهری، امیر ضیایی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مصرف سیب زرد لبنانی بر پروفایل لیپیدی و شاخص های استرس اکیداتیو در مردان هیپرلیپیدمی انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه به صورت مطالعه تجربی شاهددار روی 46 مرد هیپرلیپیدمیک] mg/dl 240-200 Total Cholesterol (TC)= و mg/dl 350-150 [Triglyceride (TG)= 50-30 ساله که به طور تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند، انجام گرفت. گروه مداخله (23 نفر) روزانه 300 گرم سیب زرد لبنانی به مدت 8 هفته دریافت کردند. گروه شاهد (23 نفر) رژیم غذایی معمول خود را داشتند. نمونه های خون دو گروه در شروع مطالعه و بعد از 8 هفته جمع آوری و مقادیر TG، TC، LDL-C، HDL-C سرم و شاخص های استرس اکسیداتیو مالون دی آلدئید (Malondialdehyde-MDA) و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (Total Antioxidant Capacity-TAC) پلاسما اندازه گیری گردید. در شروع مطالعه، سطح تحصیلات و بعد خانوار بین دو گروه مقایسه شد. فعالیت فیزیکی و دریافت مواد غذایی در شروع و پایان مطالعه بررسی شدند. مقدار پلی فنل و فیبر تام سیب مصرفی نیز اندازه گیری گردید. مقدار پلی فنل و فیبر به ترتیب 485 میلی گرم به ازاء کیلوگرم وزن (mg/kg) سیب تازه و 03/4 گرم به ازاء 100 گرم (gr/100 gr) سیب تازه محاسبه شد. یافته های به دست آمده، توسط آزمون آماری آزمون کای اسکوئر و t-test با نرم افزار SPSS V.16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    در پایان هفته هشتم، در گروه مداخله نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری در میانگین تغییرات غلظت TG مشاهده شد، اما در میانگین غلظت TC، LDL-C، HDL-C، MDA و TAC تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    دریافت سیب زرد لبنانی ممکن است غلظت تری گلیسیرید سرم مردان مبتلا به هیپرلیپیدمی را افزایش دهد. برای بررسی تاثیر این نوع سیب روی غلظت TC، LDL-C، HDL-C، MDA و TAC به مطالعات بیشتری نیاز است.
    کلیدواژگان: سیب، پروفایل لیپیدی، استرس اکسیداتیو، فیبر، پلی فنل
  • حانیه سادات سجادی، سید حسام سیدین*، روح الله زابلی، قاسم عابدی، سعید شیخ غلامی صفحات 10-20
    زمینه و هدف

    تصمیم گیری درباره خرید و استفاده از تجهیزات مختلف تشخیصی و درمانی مستلزم جمع آوری و تحلیل اطلاعات و انجام مطالعات جامع و نظام مند در زمینه ایمنی، اثر بخشی و هزینه اثربخشی اینگونه فناوری ها می باشد. این مطالعه به منظور ارزیابی اثربخشی تجهیزاتی که از تکنیک ترموگرافی تماسی استفاده می کنند و با هدف دستیابی به شواهد علمی مرتبط، انجام پذیرفت.

    روش کار

    این مطالعه از نوع مطالعات مروری ساختار یافته بود. فهرست کاملی از شواهد مرتبط، از طریق جستجوی پایگاه های داده ای الکترونیکی، فهرست منابع مقالات مرتبط یافت شده، پایگاه های اطلاعاتی شرکت سازنده تجهیزات و تماس با کارشناسان و افراد جمع آوری شد. ارزیابی کیفیت مطالعات پذیرش شده، باکمک چک لیست های استاندارد CASP مربوط به تجهیزات تشخیصی و به وسیله دو نفر، به طور مستقل انجام پذیرفت.

    یافته ها

    از مجموع 308 مقاله به دست آمده، پس از بررسی عنوان، خلاصه و متن کامل، 14 مطالعه واجد معیارهای مربوط به ارزیابی اثربخشی بودند. این مطالعات در سه گروه مطالعات مربوط به کاربرد ترموگرافی تماسی در غربالگری و تشخیص سرطان سینه، تشخیص DVT و تشخیص سایر انواع سرطان ها (به جز سرطان سینه) و بیماری ها طبقه بندی شد.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد گرچه روش ترموگرافی تماسی روشی سریع، ایمن (غیرتهاجمی) و ارزان قیمت در غربالگری و تشخیص برخی بیماری ها است، ولی به دلیل عدم توفیق در دستیابی به ارزش تشخیصی قابل قبول در مقایسه با دیگر روش های تشخیصی، نمی توان از آن به صورت مستقل استفاده کرد؛ این روش اثربخشی لازم را در تشخیص بیماری نشان نداد. انجام پژوهش های بیشتر در راستای ارزیابی اثربخشی ترموگرافی تماسی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: اثربخشی، ترموگرافی تماسی، تشخیص، غربالگری، مرور ساختاریافته
  • لیدا شعشعانی، سید حسین صمدانی فرد صفحات 21-27
    زمینه و هدف
    بروز فراوان هیپوتیروئیدی که به خصوص با افزایش سن انتظار افزایش بروز آن می رود و همچنین بروز فراوان و اهمیت بیماری های قلبی-عروقی سبب شد تا بررسی نماییم آیا هیپوتیروئیدی موجب ایجاد مثبت کاذب در بیماران بدون آسیب قلبی می شود یا خیر. در شرایط هیپوتیروئیدی Creatine kinase از عضله نشت کرده و به داخل جریان خون تراوش می یابد.
    I تروپونین به مقدار کمی به صورت آزاد در‍ Cytosolic pool وجود دارد (ذخائر سیتوزولی قسمتی از سیتوپلاسم است که محل ذخیرهء آنزیم Creatine kinase نیز هست) و سئوال تحقیق حاضر این است که آیا در هیپوتیروئیدی تروپونین I همانند Creatine kinase در خون ترشح می شود (مثبت کاذب) پاتوفیزیولوژی و جایگاه تروپونین I در سلول عضله قلب احتمال این مسئله را مطرح می نماید ولی برای وقوع عملی ارزیابی و تحقیق لازم است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی، بیماران بالغ (از هر دو جنس) مراجعه کننده به درمانگاه غدد بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) و انستیتو غدد داخلی و متابولیسم که بیماری قلبی-عروقی، سابقه حوادث قلبی اخیر، سابقه آمبولی ریه اخیر، پریکاریت و نارسایی کلیه نداشته اند و طبق معیارهای بالینی واجد تعریف هیپوتیروئیدی بوده اند (چه تحت بالینی وچه آشکار) وارد مطالعه شدند. نمونه گیری خون در محل آزمایشگاه و یا بعضا در محل ویزیت بیماران انجام شد. وجود یا عدم وجود تروپونین I توسط تست کیفی تروپونین I بررسی شد و با روش مجذور کای 2 مورد تجزیه تحلیل آماری قرارگرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه 40 بیمار هیپوتیرو.ئید از نظر مثبت یا منفی بودن تروپونین I بررسی شدند. میانگین سنی (22/14= SD ±)075/40 بود. 5/12% بیماران مرد و 5/87% زن بودند (5بیمار مرد و 35 بیمار زن). میانگین سنی آقایان) 72/13= SD ± (36 سال بود و میانگین سنی خانم ها (39/14= SD ±) 65/40 بوده است.21 نفر یعنی 5/52 % در گروه هیپوتیروئیدی تحت بالینی یعنی با TSH < 10mg/L بوده اند و 13 نفر یعنی 5/32% درگروه هیپوتیروئیدی آشکار یعنی < TSH < 50 mg/L mg/L 10 بودند و 6 نفر یعنی 15% در گروه هیپوتیروئیدی شدید یعنی 50mg/L > TSH بودند. وضعیت تروپونین I در این بیماران با روش Immunoassay ارزیابی شد که در تمام بیماران فوق وضعیت تروپونین I منفی بود.
    نتیجه گیری
    در بیماران هیپوتیروئید، تروپونین I مثبت نشده است. به نظر می رسد همچنان در بیماران هیپوتیروئید می توان با اطمینان از تروپونین I به عنوان نشانه صدمه بافتی قلب استفاده کرد و در این مطالعه هیپوتیروئیدی باعث مثبت شدن تروپونین I نشده است.
    کلیدواژگان: هیپوتیروئیدی، هورمون تحریک کننده تیروئید، تروپونینI، انفارکتوس میوکارد
  • مهشید کدخدایی خلفی، ولی الله دبیدی روشن، محمدرضا بیرانوند صفحات 28-37
    زمینه و هدف
    اگرچه مجموعه ای از ریسک فاکتورهای قلبی-عروقی شناسایی شده است، اما اخیرا نارسایی تائورین به عنوان یک ریسک فاکتور قلبی-عروقی معرفی شده و مطالعات اندکی در خصوص اثر مکمل تغذیه ای تائورین در بیماران با نارسایی قلب انجام شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی پاسخ تغییرات شاخص های فیزیولوژیک و عملکردی قلبی-عروقی متعاقب دو هفته مکمل گیری تائورین و پروتکل بروس در افراد مبتلا به نارسایی قلب بود.
    روش کار
    در یک طرح نیمه تجربی(IRCT: 138903094058)، 16 بیمار 50 تا 65 ساله با نارسایی قلبی که در کلاس II و III دسته بندی شده بودند، به صورت تصادفی به گروه های تائورین و دارونما تقسیم شدند. گروه تائورین به مدت 2 هفته، روزانه 5/1گرم طی 3 وهله به صورت کپسول های 500 میلی گرمی دریافت کردند؛ در حالی که گروه دارونما در همان زمان از کپسول های مشابه حاوی نشاسته استفاده کرده اند. فشارهای خونی سیستولیک و دیاستولیک، تواتر قلبی، حداکثر زمان فعالیت روی تردمیل با استفاده از پروتکل بروس، اکسیژن مصرفی اوج، و همچنین مقادیر پلاسمایی تائورین، تروپونین I و کراتین کیناز قلبی با استفاده از روش های استاندارد در قبل و پس از مکمل گیری تائورین اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های t مستقل و وابسته در سطح 05/0 p≤ تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد مکمل گیری تائورین باعث کاهش فشارهای خونی سیستولیک و دیاستولیک، تواتر قلبی، و همچنین سطوح پلاسمایی تروپونین I و کراتین کیناز قلبی شد که در مقایسه با گروه دارونما معنی دار بوده است. به علاوه، در مقایسه با گروه دارونما، مکمل گیری تائورین منجر به افزایش حداکثر زمان فعالیت روی نوارگردان و اکسیژن مصرفی اوج شد.
    نتیجه گیری
    این اطلاعات حاکی از ویژگی ضد پرفشار خونی و ضداکسایشی تائورین در بیماران با نارسایی قلب است. بنابراین، مطالعه حاضر از این دیدگاه حمایت می کند که استفاده از مکمل گیری تائورین را می توان به عنوان یک راهکار تغذیه ای پیشگیرانه به افرادی توصیه نمود که از حوادث قلبی رنج می برند.
    کلیدواژگان: فشار خون، نارسایی قلبی، تائورین، آنتی اکسیدانت، عملکرد بدنی
  • سمیه گل باز، احمد جنیدی جعفری صفحات 38-46
    زمینه و هدف
    آلودگی هوا از معضلات مهم شهرهای بزرگ صنعتی است و زندگی تمام افراد جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین پایش آلاینده ها و تعیین مستمر کیفیت هوای کلان شهرها به منظور تدوین برنامه های کنترل آن، ضروری است. هدف اصلی این مطالعه مقایسه کیفیت بهداشتی هوای شهرهای تهران و اصفهان در سال 1387 بود.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد. غلظت های لحظه ای آلاینده های هوای شهر تهران و اصفهان به ترتیب توسط روش های قرائت مستقیم و مراجعه به سازمان حفاظت محیط زیست به دست آمد. سپس شاخص استاندارد آلودگی از طریق درون یابی بین غلظت آلاینده ها برای پنج آلاینده معیار (CO، NO2، SO2، PM10، O3) هوای دو شهر در سال 1387 محاسبه و بر مبنای جدول استاندارد کیفیت بهداشتی هوا در گروه های خوب، متوسط، غیر بهداشتی، بسیارغیربهداشتی و خطرناک طبقه بندی گردید. در تحلیل داده ها از آزمون آماری t-test و بسته آماری SPSS ویرایش 16 استفاده شد.
    یافته ها
    کیفیت هوای شهر تهران و اصفهان در سال 1387، به ترتیب 43 و 67 روز کمتر از حد استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست ایران و 323 و 299 روز دیگر از حد استاندارد (100 > PSI) بیشتر بود. در شهر تهران و اصفهان در تابستان به ترتیب ازن و منوکسیدکربن و در زمستان منوکسیدکربن و ذرات معلق، آلاینده مسئول شناخته شدند. آزمون t- test بین میانگین شاخص PSI در دو شهر، اختلاف معنی داری را نشان داد (p < 0001/0).
    نتیجه گیری
    کیفیت هوای دو شهر در سال 1387 بهداشتی نبوده و در وضعیت بسیار وخیمی از نظر حفظ سلامتی افراد جامعه، بخصوص گروه های حساس قرار دارد.
    کلیدواژگان: آلاینده های هوا، شاخص استاندارد آلودگی، شاخص کیفیت هوا، آلاینده مسئول
  • محمود محمودی، شهرزاد زمانی تقی زاده رابع، رویا یارایی، زهرا سیادت، طوبی غضنفری صفحات 47-54
    زمینه و هدف
    مصرف قارچ خوراکی پلئوروتوس فلوریدا از زمان قدیم به علت ارزش های تغذیه ای و اثرات درمانی مورد توجه بوده است. از آنجایی که در بررسی های مختلف تاثیر ضد تکثیری عصاره و فراکشن های مختلف جدا شده از این قارچ بر رده سلول های سرطانی گزارش شده است، این تحقیق با هدف جداسازی فراکشن های جدید از این قارچ و بررسی تاثیر آن ها بر کشندگی سلول های سرطان کولون انجام گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه بنیادین، فراکشن های R5، R10، R30 و R100 از عصاره آبی بدنه قارچ پلئوروتوس فلوریدا جدا شدند. تاثیر بازدارندگی این فراکشن ها بر رشد و تکثیر سلول های سرطان کولون (HT-29) و سلول های فیبروبلاستی لثه انسانی (HGF) توسط روش کالریمتری MTT بررسی شد. الگوی مرگ القا شده (آپوپتوز و نکروز) در سلول های سرطانی توسط رنگ آمیزی با انکسین V و پروپیدیم آیوداین تعیین شد. نتایج حاصله با استفاده از نرم افزار آماری SPSS 13و آزمون ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تمامی فراکشن های مورد بررسی به طور وابسته به غلظت، تاثیر مهاری قابل توجهی بر سلول های سرطان کولون (HT-29) داشتند ولی تاثیر ضد تکثیر سلولی کمتری بر سلول های فیبروبلاستی غیر سرطانی (HGF) نشان دادند. مقادیر IC 50 فراکشن های R5، R10، R30 و R100 به ترتیب 46%، 46%، 8% و 4% بود. فراکشن های R100 و R30 بیشترین تاثیر مهاری را داشتند. فراکشن های R5، R10، R30 و R100 جدا شده از قارچ خوراکی پلئوروتوس فلوریدا تکثیر و بقای سلولی را عمدتا با واسطه القای آپوپتوز اولیه به میزان 18%، 49%، 46% و 72% کاهش داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های فوق در مورد حساسیت کمتر سلول های طبیعی در مقایسه با رده سرطانی در برابر فراکشن های R5، R10، R30 و R100 و نیز تاثیرقابل توجه آن ها بر تکثیر و بقای سلول های سرطانی کولون از طریق القای آپوپتوز، این فراکشن ها می توانند ترکیبات مناسبی برای بررسی در پیشگیری یا درمان سرطان کولون باشند.
    کلیدواژگان: پلئوروتوس فلوریدا، تاثیر ضد تکثیری، رده سلولی سرطان کولون (HT، 29)
|
  • Msc Elham Haghighatjoo Mohammad Reza Vafa Farzad Shidfar Mahmood Reza Gohari Amir Ziaee Pages 1-9
    Background
    This study was conducted to evaluate the effect of apple consumption on lipid profile and oxidative stress indices among hyperlipidemic men.
    Methods
    We performed an experimental study on 46 hyperlipidemic men [Total Cholesterol (TC)=200-240 mg/dl, Triglyceride(TG)=150-350mg/dl] aged 30-50 years who were randomly divided into two (apple and control) groups. The apple group (23 subjects) received 300 gr of whole apple per day (Golden delicious) for 8 weeks. Control group (23 subjects) had the regular dietary pattern for the same period of time. Blood samples were collected at baseline and after intervention (after 8 weeks) and analyzed for serum TG, TC, LDL-C, HDL-C and plasma oxidative stress indices of Malondialdehyde (MDA) and Total Antioxidant Capacity (TAC) level. Before study, education level and family size were compared in both the groups. Before and after intervention, physical activity and dietary intake were compared between the two groups. Both total polyphenol and total fiber in the consumed apples were measured. Total polyphenol and total fiber were 485 mg/kg fresh apple and 4.03 gr/100 gr fresh apple, respectively. Chi square and t-tests with SPSS V.16 were used for data analysis.
    Results
    After 8 weeks, mean different TG concentrations increased significantly in apple group as compared to control group; however, no significant differences were observed in regards to TC, LDL-C, HDL-C, MDA and TAC level between the two groups.
    Conclusion
    Consumption of Golden delicious apple may increase serum TG concentration in hyperlipidemic men. However, we need more studies to study the effect of Golden delicious apple on serum TC, LDL-C, HDL-C concentrations and plasma MDA and TAC indices.
  • Hanieh Sadat Sajjadi Seyed Hesam Seyedin Rouhollah Zaboli Ghasem Abedi Saeed Sheikh Gholami Pages 10-20
    Background

    Making decisions on buying and using different diagnostic and therapeutic equipments, require collection and analysis of appropriate information and performing a comprehensive systematic studies considering the safety, effectiveness and cost effectiveness of the technologies. The current study was designed to evaluate the effectiveness of contact thermography technique in the diagnosis of different diseases.

    Methods

    This study was conducted as a systematic review. All of the relevant databases, bibliography of related papers, and companies’ websites were searched using appropriate search strategies and keywords. To evaluate the quality of selected papers, CASP tool was applied by two experts and their choices were discussed to reach the final decision.

    Result

    In this study, 308 papers were recovered in total using different databases and search techniques. Considering the research selection criteria, 14 papers were recognized as suitable and categorized into three groups of: papers related to the breast cancer, DVT and others.

    Conclusion

    The results show although contact thermography is a safe, rapid and cheap technique to be used in screening and diagnosis of different diseases, current studies do not show any acceptable diagnostic value compared to other diagnostic techniques. It is recommended to use the contact thermography as a complementary technique. More research is proposed to be performed in this area.

  • Md Lida Shashaani Seyed Hossein Samadani Fard Pages 21-27
    Background
    With increase in the age there is an increase in both the incidence of hypothyroidism and cardiovascular diseases. We wanted to see whether hypothyroidism caused false positivity in patients who did not have cardiovascular problems or not. In hypothyroid state, creatine kinase leaks into blood. Troponin I in small amount persists in Cytosolic pool (the same site of creatine kinase). Our question is: Does Troponin I (similar to creatine kinase) leak into blood in hypothyroidism (false positivity). The pathophysiology and status of Troponin I in the myocardial cell could explain this; however further investigation are required in this regard.
    Methods
    In this descriptive study, adult hypothyroid patients (both males and females) who did not have any cardiovascular problem or event, history of pulmonary embolism, pericarditis, and/or renal failure entered the study. Sampling of blood was done in laboratory or office and presence or absences of Troponin I was assessed by quality method. Statistical analysis was done by Chi square test.
    Results
    In this study, 40 hypothyroid patients were assessed for presence or absence of Troponin I. Average age was 40.075(± SD=14.22). Meanwhile 12.5% of the patients were male and 87.5% were females (5 male and 35 female patients). Average age of males was 36(± SD=13.72) and average age of females was 40.65(± SD=14.39). Subclinical hypothyroidism (TSH<10mg/l) was seen in 21 patients (52.5%); overt hypothyroidism (1050 mg/l) was detected in 6 person (15%). Troponin I was assessed in patients by Immunoassay method; in all patients Troponin I was negative.
    Conclusion
    We didn’t have any positive Troponin I in our patients. It seems that we can use Troponin I as a marker of cardiac damage in hypothyroid patients, confidently. In this study hypothyroidism didnot lead to positive Troponin I test.
  • Msc Mahshid Kadkhodaei Khalafi Valiollah Dabidi Roshan Mohammad Reza Beyranvand Pages 28-37
    Background
    Although a series of cardiovascular risk factors have been recently identified, taurine deficiency has been demonstrated as a risk factor for cardiovascular disease and has been poorly investigated in patients with Cardiac Heart Failure (CHF).The aim of present study was to investigate response of the cardiovascular physiological and functional markers following the short-term taurine supplementation and Burce protocol in patients with CHF.
    Methods
    In a semi-experimental design, sixteen male CHF patients (classified in class II & III) aged between 50 to 65 yr. were randomly divided into taurine and placebo groups. The taurine group received 1.5 gr. of taurine (3 times daily 500 mg capsules), while at the same time, the placebo group consumed starch capsules for duration of 2 weeks. Systolic and diastolic blood pressure, heart rate, maximal activity time on treadmill by Bruce protocol, Vo2 peak and plasma taurine, cardiac troponin I and CPK-MB concentrations were measured before and after taurine supplementation by standard methods. Data was analyzed by using dependent and independent t- student tests at p ≤ 0.05 levels.
    Results
    The results showed that the taurine supplementation decreased systolic and diastolic blood pressure level, heart rate and the cardiac troponin I and CPK-MB concentration in plasma, as compared with placebo group. In addition, taurine supplementation increased the maximal activity time on treadmill and Vo2 peak in comparison with placebo group.
    Conclusion
    These data proved the anti-hypertensive effect and antioxidant role of taurine in patients with CHF. Therefore, our study supports this idea that taurine supplementation can be recommended to patients who suffer from cardiac events as a preventive nutritional strategy.
  • Msc Somayeh Golbaz Ahmad Jonidi Jafari Pages 38-46
    Background
    Air pollution is one of the most important problems in industrial cities and has affect on the lives of all people. In order to set the control programs, air pollution monitoring and determination of air quality are necessary. The aim of this study was to compare health quality of air in Tehran and Isfahan cities.
    Methods
    This was a descriptive–analytic study. The moment concentrations of Tehran and Isfahan air pollutants was gathered through Direct reading method and referring to the Environmental protection organization, respectively. Then, Pollution Standard Index (PSI) was calculated based on the five criteria pollutants levels (O3, PM10, SO2, NO2 and CO) for Tehran and Isfahan cities through linear interpolation. Based on these levels and with regard to the National air quality standards for each pollutant air quality was categorized as good, moderate, unhealthy, very unhealthy and dangers in 2008-2009. Data were analyzed using t-test and SPSS software V.16.
    Results
    The results showed that in 2008-2009, with attention to Iran environmental protection organization standards, in 43 and 67 days, PSI was lower than 100 and in the other 323 and 299 days, PSI was higher than 100, respectively for Tehran and Isfahan. The critical pollutant was ozone and carbon monoxide in summer and carbon monoxide and Particulate Matter (PM10) in winter, respectively for Tehran and Isfahan. T-test between PSI mean of two cities showed a significant difference (p-value <0.0001).
    Conclusion
    The air quality of the two cities was unhealthy in 2008-2009 and was in the very “serious situation” with regard to public health, especially for sensitive groups.
  • Mahmoud Mahmoudi Shahrzad Zamani Taghizadeh Rabe Roya Yaraee Zahra Siadat Tooba Ghazanfari Pages 47-54
    Background
    Edible mushroom, Pleurotus florida (P.florida) has been used by mankind in ancient times because of its nutritional values and medicinal benefits. Cytotoxicity of fractions isolated from P.florida has been reported. The aim of this study was to isolate some fractions from P.florida and evaluate its cytotoxicity effects on colon cancer cells.
    Methods
    In this basic study, R5, R10, R30 and R100 fractions were prepared from P.florida and their cytotoxicity activity were evaluated on HT-29 and HGF cell lines. Also, pattern of cell death was determined. Tumoral (HT-29) and non-tumoral (HGF) cells were treated with various concentrations of isolated fractions. MTT assay was used for the evaluation of cell viability. Pattern of cell death was determined using annexin V and propidium iodine staining followed by FACS analyses. Obtained results were analyzed by SPSS software using ANOVA test.
    Results
    R5, R10, R30 and R100 fractions inhibited cell viability of HT-29 cells in a concentration-dependent manner, but had less cytotoxicity on normal fibroblast-like cells (HGF). Their IC50 values were 46%, 46%, 8% and 4%, respectively. R30 and R100 had the most anti-inhibitory effect. These fractions inhibited cell viability mostly via induction of early apoptosis in colon cancer HT-29 cells at 18%, 49%, 64% and 72%.
    Conclusion
    Our results showed less sensitivity to R5, R10, R30 and R100 fraction in normal cells in comparison to tumoral cells. These fractions also had significant cytotoxic effect on colon cancer cells. Thus, isolated fractions may be considered candidates as chemotherapeutic agents in cancer treatment in future.