فهرست مطالب

Research Development in Nursing and Midwifery - Volume:8 Issue: 1, 2011

Journal of Research Development in Nursing and Midwifery
Volume:8 Issue: 1, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/09/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • لیلا جویباری، مهناز رضاییان، اکرم ثناگو، سید یعقوب جعفری، سید علی حسینی صفحه 1
    زمینه و هدف
    شادی باکارآیی، امید، قدرت تفکر، موفقیت تحصیلی و کیفیت زندگی همراه است. اگر بتوانیم گامی در راه پراز نشاط و سرزنده کردن دانشجویان برداریم، بازخورد این سازندگی به طور مستقیم و غیر مستقیم به جامعه باز می گردد و اولین گام در این راه، شناخت این مفهوم می باشد. هدف از این مطالعه، تبیین تجربه نشاط در دانشجویان علوم پزشکی بوده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی پدیدارشناسی، داده ها از طریق مصاحبه های باز، انفرادی و عمیق با 50 نفر از دانشجویان علوم پزشکی گلستان انجام شد. نمونه گیری مبتنی بر هدف بوده است و تا رسیدن به اشباع ادامه یافت. تجزیه و تحلیل بر اساس مدل پیشنهادی «کلایزی» صورت گرفت.
    یافته ها
    مضامین استخراج شده، «داشتن آرامش روان» و «انرژی و شور و هیجان داشتن» بوده است. هدفمند بودن و احساس موفقیت، دو عاملی بود که باعث نشاط دانشجویان می شده است.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که ایجاد نشاط و هدفمند بودن و موقعیت های تحصیلی توام با موفقیت آمیز در ارتباط با هم قراردارند، لذا ضروری است تاراهکارهای توسعه ی محیط های علمی توام با نشاط معنوی، در فضای دانشگاه ها مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نشاط، دانشجوی علوم پزشکی، پدیدارشناسی، تجربه نشاط
  • عبدی کر، لیلا جویباری، اکرم ثناگو، احمد شیرافکن، محمد مهدی بطیار، عیسی نصیری، میترا حکمت افشار صفحه 11
    زمینه و هدف
    درد و کبودی ناشی از تزریق زیر جلدی هپارین، یکی از نا آرامی های جسمی و روحی رایج در میان بیمارانی است که هپارین دریافت می کنند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر طول مدت تزریق زیر جلدی هپارین بر وسعت کبودی محل تزریق و شدت درد در بیماران انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه ی نیمه تجربی، در مرکز آموزشی درمانی 5 آذرگرگان در سال 1387 بر روی 119 بیمار بستری انجام گرفت. برای هر بیمار دو تزریق زیر جلدی 10 و 30 ثانیه ای به فاصله ی 12 ساعت انجام شد. جمع آوری اطلاعات با چک لیست پژوهشگرساخته شامل دو بخش ویژگی های فردی و بخش ثبت وسعت کبودی و شدت درد محل تزریق زیر جلدی هپارین انجام شد. وسعت کبودی، 48-72 ساعت بعد از تزریق با استفاده از خط کش قابل انعطاف شفاف و شدت درد با مقیاس دیداری و بلافاصله پس از تزریق انجام شد. داده ها با استفاده از شاخص مرکزی و پراکندگی و آزمون های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد روش تزریق با طول مدت 10 در مقایسه با 30 ثانیه، در وسعت کبودی و شدت درد محل تزریق ارتباط معنی دار آماری دارد (05/0 (P<.
    نتیجه گیری
    طول مدت تزریق زیر جلدی هپارین بر وسعت کبودی محل تزریق و شدت درد در بیماران بستری تاثیر-گذار است. از یافته های این مطالعه می توان در آموزش پرستاری و بالین استفاده نمود.
    کلیدواژگان: تزریق زیر جلدی، هپارین، درد، کبودی، طول مدت تزریق
  • سید مهران حسینی، حبیب عظیمی صفحه 20
    زمینه و هدف
    مانور والسالوا (VM) بر سیستم قلبی- عروقی تاثیر می گذارد و در مراحل چهارگانه مانور والسالوا، متمایز و در مواردی همسو نیست. هدف این مطالعه، تعیین اثر مانور والسالوا بر برخی ویژگی های الکتروکاردیوگرام طبیعی است.
    روش بررسی
    این مطالعه به شکل خود شاهد روی20 دانشجوی پسر داوطلب و سالم با سن 23/2±12/20 سال انجام شد. پس از آموزش نمونه ها، مانور والسالوا به شکل استاندارد انجام گردید. نوار قلب در وضعیت درازکش ثبت و از اشتقاق II برای محاسبه زمان و دامنه ی امواج استفاده شد. سه مرحله شامل: 1) شرایط پایه (قبل از (مانوروالسالوا 2) پس از استقرار مرحله ی دوم مانور و 3) در انتهای آن و قبل از آغاز مرحله ی سوم. داده ها به شکل (Mean±SEM) توسط آزمون آماری (pair t-test) مقایسه گردید.
    یافته ها
    به دنبال انجام مانوروالسالوا، زمان دو موج R متوالی و زمان (PR) در هر یک از مراحل 2و3 نسبت به حالت پایه و نسبت به هم کاهش داشت (05/0>p). پس از تصحیح بر حسب مقدار افزایش سرعت قلب مقادی QTc ر QT) (corrected در مراحل 2و3 نسبت به حالت پایه افزایش داشتند(05/0>p). مدت QRS در هر سه حالت اختلاف معنی دار نداشت. دامنه ی موج P در هر یک از مراحل 2و3 نسبت به حالت پایه افزایش داشت (05/0>p). دامنه ی موج T در هر یک از مراحل 2و3 نسبت به حالت پایه و نسبت به هم کاهش داشت (05/0>p). نسبت دامنه ی موج T به R نیز در هر یک از مراحل 2و3 نسبت به حالت پایه کاهش داشت(05/0>p).
    نتیجه گیری
    مرحله ی دوم مانوروالسالوا، موجب تغییر زمان و دامنه ی برخی از امواج الکتروکاردیوگرام طبیعی است. با توجه به اسقرار نسبی تغییرات همودینامیک در این مرحله، به نظر می رسد مانور تغییرات امواج P، T وR احتمالا به دلیل عواملی نظیرحجم ریه و تونوس اتونوم بوده و مکانیزم اثر برودی کمتر مطرح باشد.
    کلیدواژگان: الکتروکاردیوگرام، مانور والسالوا
  • علی عباسی، حمید آسایش، حسین رحمانی، علیرضا شریعتی، سید عابدین حسینی، قنبر روحی، عین الله ملایی صفحه 26
    زمینه و هدف
    مراقبین بیماران مبتلابه نارسایی مزمن کلیه با مشکلات مربوط به همودیالیز، سازگاری با مسئولیت ها و مسائل ناشی از مراقبت روبرو هستند. فشار مراقبتی مراقبین، تاثیر منفی حاصل از زندگی با چنین بیمارانی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین فشار مراقبتی در مراقبین بیماران تحت درمان با همودیالیز و عوامل مرتبط با آن انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی است که بر روی120 نفر از مراقبین اصلی بیماران دارای نارسایی مزمن کلیه تحت درمان با همودیالیز، در مرکز آموزشی درمانی پنجم آذر گرگان در سال 1388 انجام شده است. نمونه گیری به روش سرشماری انجام شد. جمع آوری داده ها با استفاده از یک پرسشنامه دو قسمتی شامل: چک لیست مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه فشار مراقبتی انجام شد. آنالیز داده ها در محیط نرم افزار آماری SPSS- 16 توسط آزمون های آماری توصیفی، تی تست مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن تجزیه و تحلیل شد. سطح معناداری برای تمام آزمون ها 5 درصد در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میزان فشار مراقبتی مراقبین در اکثر موارد، 2/74 درصد شدید بود. بین فشار مراقبتی کل با مدت بیماری، ارتباط مستقیم و معنادار آماری و بین فشار مراقبتی کل با توانایی انجام فعالیت های شخصی بیمار، ارتباط معکوس و معنادار آماری وجود داشت (05/0p<). مراقبین مبتلا به بیماری، فشار مراقبتی سنگین تری را تجربه کردند(05/0p<). مراقبین با وضعیت اقتصادی نامطلوب و مراقبین بیماران با وابستگی مراقبتی بیشتر، به طور معنی داری فشار مراقبتی بیشتری را تحمل می کردند (05/0p<).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، به دلیل بالا بودن فشار مراقبتی مراقبین بیماران همودیالیزی، طراحی برخی برنامه ها برای بهبود مهارت های سازگاری و همچنین کنترل عوامل موثر بر افزایش فشار مراقبتی، می تواند سلامت آن ها را ارتقاء دهد.
    کلیدواژگان: فشار مراقبتی، مراقب، همودیالیز، عوامل فشار مراقبتی
  • مسلم حسام، حمید آسایش، مصطفی قربانی، علیرضا شریعتی، حسین نصیری صفحه 34
    زمینه و هدف
    دانشجویان شاهد و ایثارگر به دلیل شرایط خاص حاکم بر جنبه های مختلف زندگی شان، وضعیت منحصر به فردی نسبت به سایر دانشجویان دارند. هدف این مطالعه، بررسی ارتباط حمایت اجتماعی ادراک شده، سلامت روان و رضایت زندگی در بین دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه های دولتی شهر گرگان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 102 دانشجوی شاهد و ایثارگر مشغول به تحصیل دانشگاه های دولتی شهر گرگان به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده، پرسشنامه سلامت عمومی 12 سوالی (GHQ-12) و مقیاس رضایت از زندگی برای جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها در محیط نرم افزار آماری SPSS- 16 با آزمون های آماری توصیفی، ضریب همبستگی اسپیرمن، آنالیز رگرسیون خطی و آزمون های ناپارامتریک من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در تمامی آزمون ها سطح معنی داری (05/0>p) درصد در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    6/77 درصد از دانشجویان شرکت کننده، از نظر روانی در حد مطلوب (نمره زیر 14 بر اساس نمره برش GHQ-12) بودند. یافته ها نشان داد که حمایت اجتماعی ادراک شده از سوی خانواده، پیش بینی کننده 23 درصد از تغییرات سلامت روان (032/0>P) و 42 درصد از تغییرات رضایت از زندگی (000/0=P) می باشد. حمایت اجتماعی ادراک شده از سوی دوستان و افراد مهم زندگی با سلامت روان و رضایت از زندگی ارتباط معنی دار نداشت، اما رضایت از زندگی با سلامت روان ارتباط معنی دار داشت(000/0=P، 534/0- =r).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، حمایت اجتماعی از سوی اعضای خانواده، سبب ارتقای سلامت روان و رضایت از زندگی دانشجویان می شود.
    کلیدواژگان: دانشجو، سلامت روان، حمایت اجتماعی ادراک شده، رضایت از زندگی، دانشجوی شاهد و ایثارگر
  • معصومه مرتقی قاسمی، زینب قهرمانی، امیر واحدیان عظیمی، فاطمه قربانی صفحه 42
    زمینه و هدف
    پرستاری شغلی بی نهایت پر استرس است و پرستاران با انواع استرس های فردی، ارتباطی و سازمانی مواجه هستند که به طور معکوس بر سلامت آن ها و رضایت شغلی آن ها تاثیر می گذارد. بدین منظور پژوهش حاضر با هدف تعیین استرس شغلی پرستاران مراکز آموزشی درمانی شهر زنجان انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی و مقطعی 155 نفر از کارکنان پرستاری بیمارستان های آموزشی شهر زنجان به طور تصادفی طبقه بندی شده و در سال 1389 مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری پرسشنامه ی اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه ی تنش شغلی پرستاری تافت گری و اندرسون بود. اطلاعات پس از جمع آوری با نرم افزار14.5 -SPSS با محاسبه ی آمار توصیفی و ضریب همبستگی اسپیرمن و پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که موقعیت های مختلف شغلی برای 4/57 درصد پرستاران از تنش زیاد، برای 40 درصد از تنش متوسط و تنها برای 6/2 درصد از تنش کم برخوردار بود. ضریب همبستگی اسپیرمن مبین وجود ارتباط بین سطح تحصیلات و سطح تنش (192/0، r=017/0 (p=بود. یافته های دیگر پژوهش (سن، جنس، نوع بخش، وضعیت تاهل، نوبت کاری، سابقه کار، بخش محل کار، ساعت اضافه کار و تعداد فرزندان) ارتباط معنی داری با استرس شغلی نشان ندادند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثرات زیان بار استرس شغلی در پرستاران پیشنهاد می گردد، مسوولان برای کاهش عوامل استرس- زا مانند: عدم رضایت از حقوق و مزایا، حجم کار زیاد، مبهم بودن نقش ها و فقدان حمایت اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: پرستاران، استرس شغلی، مراکز آموزشی درمانی، شهر زنجان
  • علی اکبر عبداللهی، حمید آسایش، سید یعقوب جعفری، مهناز رضاییان صفحه 52
    زمینه و هدف
    سلامت روان دانشجویان، از جمله عوامل موثر در موفقیت تحصیلی می باشد که تصور می شود تجربه ی محیط دانشگاه سبب تغییراتی در آن می شود. هدف این مطالعه، تعیین سلامت روان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان، هنگام ورود به دانشگاه و یک سال پس از آن می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، سلامت روان تعداد 132 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان در دو مقطع زمانی سال 87 و 88 اندازه گیری شد، بار اول اندازه گیری به هنگام ورود به دانشگاه و بار دوم یک سال پس از اشتغال به تحصیل در دانشگاه بود. داده ها توسط یک پرسشنامه دو بخشی، شامل: برگه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه سلامت عمومی 28 سوالی جمع آوری شد. تحلیل آماری در محیط نرم افزار آماری SSPS- 16 با استفاده از آزمون های توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تی مستقل و تی زوجی انجام شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 43 نفر(6/32 درصد) پسر و 89 نفر(4/67 درصد)دختر بودند و میانگین و انحراف معیار سن22/1± 89/19 بود، 22 درصد از دانشجویان در هنگام ورود به دانشگاه از نظر سلامت روانی، دارای سلامت روان نامطلوب بودند. آزمون تی زوجی نشان داد که نمره ی کل سلامت روان و خرده مقیاس های آن (علائم جسمانی، اضطراب و اختلال خواب، اختلال در کارکرد اجتماعی و افسردگی) در دانشجویان با دو بار اندازه گیری اختلاف معناداری ندارد(05/0
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، سلامت روان دانشجویان تغییرات خاصی در سال اول تحصیل در دانشگاه ندارد.کوچک بودن حجم نمونه و عدم پیگیری دانشجویان در سال های بعدی تحصیل در دانشگاه، می تواند از محدودیت این مطالعه باشد.
    کلیدواژگان: سلامت روان، دانشجو، دانشگاه
  • غلامرضا وقاری، مهدی صداقت، سامیه بنی هاشم، پونه مهارلویی، ابراهیم تازیک، عبدالحمید انگیزه، عباس مقدمی، سیاوش مقصودلو صفحه 59
    زمینه و هدف
    تصادفات عامل اصلی مرگ و میر مردم ایران بوده، استفاده از کمربند ایمنی در کاهش خسارات جانی نقش بسزایی دارد. این مطالعه با هدف مقایسه روند میزان استفاده از کمربند ایمنی به عنوان یک عامل پیشگیری کننده درطول 4 سال (از سال 1385 الی 1388) در استان گلستان به اجرا در آمد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی - تحلیلی بر روی تعداد 3999 نفر از سنین 15 تا 65 سال از مناطق شهری و روستایی 11 شهرستان استان به طریقه نمونه گیری طبقه ای و خوشه ایدر طول 4 سال انجام شد. داده ها با آزمون های آماری کای دو و رگرسیون لجستیک تحلیل گردید. از تمامی نمونه ها استفاده از کمربند ایمنی در صورت نشستن در صندلی جلوی خودرو (به عنوان راننده یا سرنشین) پرسیده شد.
    یافته ها
    استفاده از کمربند ایمنی در سال های 85 تا88 از71 درصد تا 4/86 درصد بودکه اختلاف بین سال ها از نظر آماری معنی داربود (01/0> (P. استفاده از کمربند ایمنی در طی 4 سال 4/15 درصد افزایش یافته است که این نسبت در مناطق شهری 19 درصد و در مناطق روستایی 9/14 درصد بود. همچنین استفاده از کمربند ایمنی در گروه سنی کمتر از 35 سال وبالاتر از 35 سال به ترتیب به اندازه 9/17 درصد و 3/14درصد افزایش یافته است.
    نتیجه گیری
    در طی 4 سال استفاده از کمربند ایمنی به ازای هر سال 85/3 درصد افزایش یافته است و استفاده از آن در شهرها بیشتراز روستاها و در مردان بیشتر از زنان است. نهادینه شدن استفاده از کمربند ایمنی و روند رو به افزایش استفاده از آن در این استان قابل توجه می باشد.
    کلیدواژگان: کمربند ایمنی، وسایل نقلیه، سرنشین خودرو، استان گلستان
  • عبدالرحمان چرکزی، محمد علی عروجی، سیدمهدی هزاوه ای صفحه 67
    زمینه و هدف
    مصرف روغن های جامد گیاهی به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع و ترانس، یکی ازمهم ترین عوامل خطر بیماری های قلبی وعروقی به حساب می آید. این مطالعه با هدف بررسی مصرف روغن مایع بر اساس الگوی پرسید در زنان خانوار شهرهای خمین و محلات در سال 1387 انجام شد.
    روش بررسی
    نوع مطالعه توصیفی- تحلیلی و افراد شرکت کننده در مطالعه 136 نفر از زنان خانوار تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهرهای خمین و محلات بودند که به روش نمونه گیری تصادفی منظم انتخاب شدند. ابزارگردآوری اطلاعات پرسشنامه روا و پایای پژوهشگر، ساخته بر اساس سازه های الگوی پرسید بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون های آماری تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. سطح معنی داری 5 درصد در نظرگرفته شد.
    یافته ها
    آگاهی 5/3 درصد خوب، 3/60 درصد نگرش مطلوب و عملکرد رفتاری6/67 درصد نامطلوب بود. میزان استفاده از روغن جامد 72 درصد بود. در سازه عوامل قادرساز، دو عامل گران بودن روغن مایع9/77 درصد و جامد بودن روغن کوپنی77 درصد و در سازه عوامل تقویت کننده عدم تشویق و تمایل همسر به استفاده از روغن مایع2/66درصد ازمهم ترین موانع عملکرد مناسب بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که اکثر افراد مورد بررسی، زنانی با عملکرد تغذیه ای نامناسب هستند. عوامل تقویت کننده و عوامل قادرساز در مصرف روغن مایع موثر هستند. کاهش قیمت روغن مایع، تشویق و ارتقای نگرش همسران به استفاده از روغن مایع توصیه می شود.
    کلیدواژگان: روغن مایع، تغذیه، الگوی پرسید، مصرف روغن مایع، خانوار
  • اسمعیل محمدنژاد، اسمعیل شریعت، جمال الدین بیگجانی، قاسم ابوطالبی صفحه 74
    زمینه و هدف
    یکی از معیارهای سنجش سلامت افراد جامعه بررسی سلامت دهان و دندان است. استفاده از شاخص(DMFT) نمایانگر وضعیت سلامت دهان و دندان و بیماری های پریودنتال محسوب می شود. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی وضعیت سلامت دهان و دندان دانش آموزان ابتدایی در شهر ساوه بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 810 نفر از دانش آموزان ابتدایی به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای شامل: مشخصات دموگرافیک و معاینات دندان بر اساس شاخص (DMFT) بر طبق معیار های سازمان جهانی بهداشت بود. داده های مطالعه با استفاده از نرم افزار spss با ویرایش 14 و آزمون های توصیفی و تحلیلی، تجزیه و تحلیل شدند و (05/ 0>p) معنادار تلقی شد.
    یافته ها
    میانگین شاخص (DMFT) برابر8/7+ 2/3 درصد بود. 1/42 درصد در شبانه روز حداقل در یک نوبت از مسواک استفاده می کردند، 2/1درصد دندان ها نیاز به درمان فوری داشتند، 3/48 درصد از دهان شویه استفاده می کردند. بین جنس، سن و دفعات مسواک زدن با شاخص (DMFT) ارتباط آماری معنا داری مشاهده شد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    شیوع پوسیدگی دندان دردانش آموزان ابتدایی شهر ساوه بیشتر از استانداردهای جهانی سازمان بهداشت جهانی است؛ بنابراین برای کاهش و بهبود وضعیت موجود، برنامه ریزی صحیح ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: بهداشت دهان و دندان، دانش آموزان، (DMFT)
|
  • Leila Jouybari , Mahnazrezaiean, Akram Sanagoo , Seyyed Yaqob Jafari , Seyyed Ali Hosseini Page 1
    Background And Objective
    Happiness is related with efficiency, hope, power of thinking, academic achievement and quality of life. Any efforts to create a happy climate for the students may produce positive outcomes directly or indirectly on the society. The first step to would understand the students experiences of happiness in academic environment.
    Material And Methods
    ¬In this phenomenological study the data gathered through open-interactive interviews with 50 university students. The sampling was purposeful and continued till achieving data saturation. The data analyzed according Colliazi approach.
    Results
    The main themes that emerged were "peace of mind and heart" and "passion and inspiration". Being purposeful and feeling accomplishment also were two factors that made the students happy.
    Conclusion
    ¬Since¬ the participants perceived happiness and being purposeful, and achievement related together therefore, developing approaches to create a happy university environment combined with spiritual wellbeing should be considered important for the educational policy makers.
  • Kor, A.Jouybari, L.Sanagoo, A.Shirafkan, A.Batyar, Mm. Nasiri, E.Hekmat Afshar, M Page 11
    Background And Objective
    Injection-site pain and bruising associated with subcutaneous injection of Heparin is one of the physical and psychological discomforts in patients. This study aimed at determining the effect of injection duration on the size of bruising and the severity of injection pain.
    Material And Methods
    This quasi-experimental study was designed on 119 patients hospitalized in Panje Azar teaching center in Gorgan, 2009. For each patient, two subcutaneous injections of 10 and 30 seconds were performed with a 12-hour interval. Data collection was carried out using a researcher-made checklist that consists of two sections, demographic characteristics and a section to record the extent of bruising and pain intensity. The Extent of bruising was measured using clear flexible ruler within 48-72 hours and pain intensity by visual analog scale (VAS) immediately after Heparin injection. Data were analyzed using SPSS- 16 by central tendency and statistical tests.
    Results
    The Findings show that 10-second injection in comparison to 30-second injection is more effective in increasing the exent of bruising and pain intensity. There is significant difference between the two methods (P<0.05).
    Conclusion
    The duration of subcutaneous injection has an effect on bruising extent and the pain following the administration of Heparin in hospitalized patients. The findings can be used in clinical setting and nursing education.
  • Seyyed Mehran Hosseini, Habib Azimi Page 20
    Background And Objective
    The Valsalva maneuver (VM) affects the cardiovascular system by mechanical and reflex mechanisms. These effects are different in each of four phases of (VM) and may cause opposite changes. The ECG manifestations of (VM) are not fully reported and is the main focus of this study.
    Material And Methods
    This self-control clinical trial study was conducted in 20 healthy male college students (20.12±2.23 years). They were well trained to perform (VM) in standard mode e.g. the maintenance of 15 second expiratory pressure at 40 mmHg with open glottis. At (1) basal condition, (2) the start and (3) late strain in second phase of (VM), the ECG was recorded in supine position and lead II was used for software analysis of time (ms) and voltage (mv) changes. The averages of four successive beats were computed and mean±S.E.M were used for data comparison by paired T-test.
    Results
    Following (VM), the RR and PR intervals are significantly lower than baseline during phase two and three of (VM) (p<0.05). QT has no changes but the corrected QT interval is increased in phase two and three, in comparison with basal condition (p<0.05). The P wave duration shows significant changes, just in the beginning of strain phase (phase II). The QRS duration does not show significant changes in all phases of (VM). The P wave amplitude is increased in two and three (p<0.05). The R wave amplitude does not show significant changes in two and three in comparison with phase one, but is lower in three than two (p<0.05). The T wave amplitude is decreased in two and three; it also is significantly lower in three than two. The ratio of T/R amplitude in two and three is less than baseline (p<0.05).
    Conclusion
    The second phase of (VM) results in some changes in time and amplitude of ECG waves. Because of relative stability of hemodynamic responses in phase II of (VM), it seems that R,T and P changes are caused by factors such as lung volume and autonomic tone rather than Brody’s effect.
  • Abbasi, AAsayesh, H.Rahmani, H. .Shariati, A.Hosseini, Sa. Rouhi, Gh.Molaei, E Page 26
    Background And Objective
    Caregivers of chronic renal failure are faced with Hemodialysis related problems and coping with caring responsibilities.The Caregiver Burden is The negative effect of living with these patients. The aim of this study was to determine The Burden on Cargivers from Hemodialysis Patients and related factors.
    Material And Methods
    ¬ In this descriptive and analytical study, 120 Caregivers of chronic renal failure¬ patients treated by Hemodialysis Gorgon's Panje Hospital were selected via census method. The construment was a demographics chek list and Caregiver Burden scale. We did Data analysis by spss software with, independent T-test, oneway, pearson and spearman test (p< 0.05).
    Results
    The majority of Caregivers (74.2%) have severe Burden. There is a direct significant correlation between total Burden and the duration,of discase and revers significant correlation between total Burden and the ability to perform patients daily life activities¬¬(p< 0.05).The caregivers with a disease endure the heavier Burden (p< 0.05). The caregivers with poor economic condition and Caregivers of with high dependency patients bear more Burdens (p< 0.05).
    Conclusion
    ¬ According to the findings, because of high Burden on Caregivers, we recommend that designing some plans to be designed to for improve the coping strategies and control of the factors affected on Caregiver Burden to promote their health.
  • Hesam, M.Asayesh, H.Ghorbani, M¬.Shariati, A.Nasiri, H Page 34
    Background And Objective
    Because of special life condition, martyrs and veterans students have unique status in comparison with other university students. The aim of this study was determination of relationship of perceived social support, mental health, and life satisfaction in martyrs and veterans students of state universities in Gorgan,Iran.
    Material And Methods
    In this descriptive and analytical study, 102 martyrs and veterans students were selected via census sampling. Demographic data sheet, perceived social support scale, general health questionnaire (GHQ-12) and satisfaction with life scale were used.¬ Descriptive statistics, liner regression analysis, spearman correlation coefficient and Mann-Whitney test in spss 16 software environment were used for data analysis¬(P<0.05).
    Results
    According to GHQ-12, 21.4 percent of participants have unfavorite mental health (score less than 14). Findings show perceived social support is correlated with 23 percent of mental health changes (P=0.032) and 42 percent of life satisfaction changes (P=0.000). There is no significant relationship between perceived social support from friends and significant others and mental health and life satisfaction (P>0.05). There is significant correlation between mental health and life satisfaction (r= -0.534, P=0.000).
    Conclusion
    According to our findings, availability of perceived social support from family leads to promotion of mental health and life satisfaction of students.
  • Mortaghyghasemy, M.Ghahremani, Z.Vahediane¬Azimi, A. Ghorbani, F Page 42
    Background And Objective
    Nursing is an extremely stressful profession. Nurses are confronted with a variety of personal, communicational and organizational stresses, which affect on their health and job satisfaction reversely. The purpose of present study is to determine nurse's job stress in therapeutic-educational centers in Zanjan.
    Material And Methods
    In this cross sectional descriptive- analytical study 155 nurses of nursing staff of teaching hospitals of Zanjan were selected by stratified random sampling in 2010. The instruments were a demographic data sheet and Toft-Gray and Anderson's nursing stress scale. The Data were analyzed by SPSS-¬14.5 software, using descriptive statistics and Spearman & Pearson correlation coefficient.
    Results
    The results show that various occupational conditions lead to tensions, high level (57.4%), moderate (40%) and low intention (2.6 %). Based on Spearman, there is a significant relationship between levels of tension and education status (r= 0.192, P= 0.017). Other variables such as age, sex, ward, marital status, shift working, record of services, overtime and number of children show no significant relationship with occupational stress.
    Conclusion
    Regarding to the harmful effect of occupational stress on nursing staff, we recommend that the authorities to consider reducing the stressful factors such as dissatisfaction of salary and premium, job overload, ambiguous roles and lack of social support.
  • Abdollahi, Aa.Asayesh, H.Jafari, Sy.Rezaiean, M Page 52
    Background And Objective
    Students¬ mental¬ health¬ is one of the effective factors on academic achievement and it seems that the experience of university environment leads to some changes in it. The aim of this study was the assessment of Golestan medical university student's mental health, when they enter university and after one year.
    Material And Methods
    In this descriptive and analytical study,the mental health of 132 students of Golestan university of medical sciences were measured in two times. The first was in entrance to university and the second was after one year.The date was gathered by a demographic data sheet and general health questionnaire (GHQ-28). Statistical analysis was done in SPSS¬-16 software environment,using descriptive statistics, spearman correlation coefficient, paired T-¬test and independent T-¬test.
    Results
    The subjects aged19.89± 1.22 are both boys(n=43,32.6%) and girls(n=89,67.4%). In entrance to university, 22% of students are indicaled as an inappropriate mental health.Paired¬ T-test indicated that student's total mental health score and its subscales (somatic symptom, anxiety and sleep disorder, social dysfunction and depression) has no significant difference in two measurements¬(P>0.05).Based on independent T-test, the second measurement of mental health is not significant between dormitory residents and non dormitory students, and between native and nonnative students (P>0.05).
    Conclusion
    According to our finding, in first year of university, student's mental health has no special changes. Small sample size and lack of follow up in later years of university can be our study limitation.
  • Vaghari, Gh.Sedaghat, M.Bani Hashem, S.Moharloei, P.Tazik, E.Angizeh, A.Maghdami, A.Maghsoodloo, S Page 59
    Background And Objective
    After suffering from some diseases,car accident is the most common cause of mortality in Iran.Using safety seat belt has a considerable role in reducing the injuries.This study has been established for comparing the trend of safety belt use from 2007to¬ 2010 in Golestan province.
    Material And Methods
    This population-based cross-sectional study was carried out on 3999 subjects aged 15-65,¬during four years,in 11 urban and rural public health centers.They were selected by stratified and cluster sampling.¬ Interviewers recorded the data using a all of them filled demographic data sheet,and were asked whether they asked seat belt or not.We used Chi-2 test to compare the frequencies and regression logistic to estimate seat belt use odds ratio.
    Results
    The rate of seat belt use in the years of 2007, 2008, 2009 and 2010 were 71%, 69.8%, 74.5 and 86.4%, respectively.The difference is signficant(P<0.01) safety belt use during the four years increases by 15.4%.¬ This increase in urban area is 19% while in rural area is 14.9%. In under 35-¬year-old group,the increase is 17.85% and in over 35 is 14.3%. In 2010,¬using seat belt in men was more than women, by 14.8%.
    Conclusion
    Using safety belt increased by 3.85% for each year.It,s use in urban higher that rural are,and in institutionalization to use the safety belt and a growing trend to use clear men more them women was reported.Interalization horizon in the province in reducing mortality from accidents will open of using seat belt and it,s increasing use is considerable in this Province.
  • Charkazi, A.Oruoji, Ma.Hazavehei, Sm Page 67
    Background And Objective
    Hydrogenated vegetable oils consumption¬–¬rich sources of both saturated ¬fatty acids and trans fatty¬ acids is one of the most important risk factor for Coronary Vascular Diseases(CVD). The aim of the current ¬study was to investigat the hydrogenated vegetable oil consumption based on Precede model among women who attained in Khomein and Mahallat health centers in 2008.
    Material And Methods
    In this descriptive-analytic a study, 136 women who were covered -by Khomein and Mahallat health centers selected through a systematic random sampling. Data gathering instrument was a researcher-¬designed valid and reliable questionnaire bases on Precede constructs. The data was analyzed by using independent T-test and Pearson correlation coefficient(p<0.05).
    Results
    Three point five percent have appropriate knowledge, 60.3% have favorite attitude and 67.7% have¬ incorrect practice. Hydrogenated vegetable oil consumption rate is 72%.The expensive ¬of unhydrogenated oil 77.9% and¬ subsiding¬ distribution¬ of hydrogenated oil 77% are the most important enabling¬ factors.¬ Meanwhile, husband unwelcoming 66.2% is the most reinforcing factor that impede as an appropriale practice.
    Conclusion
    The¬ results¬ indicated¬ that the¬ majority of subjects have inappropriale nutritional practice. Reinforcing and enabling factors¬ are effective on unhydrogenated oil consumption. Decrease¬ of unhydrogenated oil price and encouragement of the spouses are recommended.
  • Mohammad Nejad, E.Shariat, E. .Begjani, J.Abotalebi, Gh Page 74
    Background And Objective
    One of the criteria of public health assessment is oral health. DMFT index (Decayed, Missing and Filled Teeth) is considered as an indicator of oral health and periodontal diseases.¬We aimed at investigating the oral health status of primary school students of in Saveh,Iran.
    Material And Methods
    In this cross-sectional study, 810 primary school students were assigned by multistage sampling. The instruments were a demographic questionnaire and oral examination based on DMFT index, according to the world health organization criteria. The data were analyzed by SPSS version 14, using descriptive and analytical tests and (P<0.05).
    Results
    The Average DMFT is 7.8±3.2.The results show that¬ 42.1% of students brush their teeth once a day,¬¬48.3% of them use mouthwash and 1.2% need an immediate dental treatment. There is significant relationship between age, gender and frequency of brushing and DMFT index(P<0.05
    Conclusion
    The prevalence of dental caries among primary school students of Saveh is greater than the world health organization standards, therefore correct planning is necessary to improve the present condition.