فهرست مطالب

مجله مدیریت بازاریابی
پیاپی 7 (پاییز و زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید مهدی الوانی، کامبیز حیدرزاده *، رامین جلالی صفحه 1
    امروزه بانکداری الکترونیک امکانات لازم برای سرعت و کارایی بانکها را فراهم آورده است تا از این طریق کارکنان بتوانند خدمات بانکی، فرایندهای بین شعبه ای و بین بانکی در سراسر دنیا و خدمات سخت افزاری و نرم افزاری به مشتریان را بدون حضور فیزیکی آنها انجام دهند. برای ایجاد سازگاری بین بانکداری الکترونیک و ساختار سازمانی ضرورت تغییر و تحول در ساختار سازمانی امری واجب است دراین تحقیق تاثیر بانکداری الکترونیک بر ساختار سازمانی در بانک کشاورزی از 6 جنبه (سلسله مراتب سازمانی، حیطه نظارت، اندازه، تمرکز، رسمیت و پیچیدگی مورد پژوهش قرار گرفته است). برای آزمون تاثیر بانکداری الکترونیک بر ساختار سازمانی از آزمون فریدمن استفاده می کنیم. نتیجه آن نشان می دهدکه بانکداری الکترونیک بر ساختار سازمانی در بانک کشاورزی تاثیر مستقیم میگذارد. برای آزمون متغیر مستقل بانکداری الکترونیک بر هر یک از 6 متغیر وابسته فوق از آزمون مک نمار استفاده می کنیم. نتیجه آزمون مک نمار نشان می دهد که هر یک از 6 متغیر وابسته در سئوالات پژوهش رابطه معنی داری با بانکداری الکترونیک دارند به طوری که بعد از توزیع و جمع آوری پرسشنامه نتایج آزمون مک نمار بدین قرار بود. تاثیر بانکداری الکترونیک بر سلسله مراتب سازمانی مستقیم بوده و باعث کاهش سلسله مراتب سازمانی در بانک کشاورزی شده است.
    کلیدواژگان: بانکداری الکترونیک، سلسله مراتب سازمانی، حیطه نظارت، تمرکز، رسمیت، پیچیدگی و اندازه سازمانی
  • علی اکبر فرهنگی *، محمود فیروزیان، اکرم سادات موسویان صفحه 19
    امروزه تبلیغات به عنوان یکی از ابزارهای بازاریابی در تلاش است تا بین نیازهای مصر فکنندگان واهداف شرکت ها رابطه ای منطقی ایجاد نماید. در این راستا هماهنگی بین عرضه و تقاضا یکی از کارکردهای مهم تبلیغات می باشد. شرکت ملی گاز ایران در طی سالیان متمادی تلاش نموده است تا با فرهنگ سازی مناسب رفتار درست را در بین مصرف کنندگان شکل دهد. یکی از اهداف شرکت ملی گاز ایران بهینه نمودن مصرف می باشد که در این راستا از تبلیغات تلویزیونی بیشترین استفاده را نموده است. اما این که تا چه حد توانسته است اهداف خود را تحقق بخشد و در این راستا به اثربخشی دست یابد، موضوع اصلی این مقاله را تشکیل می دهد. در این تحقیق با انتخاب یکی از الگوهای بررسی اثربخشی تبلیغات سعی شده تا ضمن بررسی موفقیت آمیز بودن هر کدام از برنامه های تبلیغات تلویزیونی اجرا شده این شرکت در زمستان 1386، اثر بخشی کلی این برنامه ها نیز مورد بررسی قرار گیرد. بدین منظور نمونه مورد نظر از بین مصر فکنندگان گاز خانگی در شهر تهران انتخاب و داده های مورد نظر تحقیق از طریق توزیع پرسشنامه میان آنان گردآوری شد. روایی و پایایی پرسشنامه نیز مورد تایید قرار گرفت. آنچه از این تحقیق بر می آید این است که اگرچه برخی از برنام ه های تبلیغ تلویزیونی شرکت ملی گاز توانسته نتایج موفقیت آمیزی در بر داشته باشد، اما کلیت این برنامه ها نتوانسته موجبات تغییر در الگوی مصرف را به نحو مطلوبی فراهم آورد.
    کلیدواژگان: تبلیغات، تبلیغات تلویزیونی، اثربخشی تبلیغات، بهینه سازی، شرکت ملی گاز ایران
  • کامبیز حیدرزاده *، حسام زند حسامی، محمد مهدی حسنلو صفحه 46
    افزایش رقابت در بازارهای جهانی و بالطبع هزینه های بازاریابی، بهبود اثر بخشی فعالیت ها و استراتژی های بازاریابی را ضروری ساخته است. از سویی، جذابیت بازار ایران، افزایش رقابت میان کالاهای خارجی و فقدان بررسی های کافی در این زمینه در بازار ایران، لزوم انجام پژوه شهایی از این دست را در ایران بیش از پیش ضروری می نماید. در این تحقیق با استفاده از روش تحلیل شکاف، به بررسی ارزیابی مشتریان ایرانی نسبت به ویژگی های کالاها، شیوه های بازاریابی مرتبط و ترجیح خرید آنها برای کالاهای ساخت کشورهای آلمان و ژاپن پرداخته که از این رهگذر نمایان شد که مشتریان مورد بررسی ارزیابی متفاوتی نسبت به ویژگی های کالاها، شیوه های بازاریابی مرتبط و ترجیح خرید کالاهای ساخت کشورهای آلمان و ژاپن دارند. به علاوه با تعیین اولویت عوامل موثر بر ترجیح خرید، شرکت های فعال در بازار ایران می توانند در جهت بهینه کردن استراتژی های بازاریابی خود از نتایج بهره گیرند.
    کلیدواژگان: رفتار مصرف کننده، بازاریابی بین المللی، استراتژی بازاریابی، کشور خاستگاه تولید، تحلیل شکاف، تحلیل عاملی، ایران، آلمان، ژاپن
  • محمدعلی عبدالوند، آناهیتا شماعی * صفحه 69
    توجه به مسایل مربوط به زنجیره تامین و بازاریابی رابطه مند از اهمیت بسزایی برخوردار است و دراین میان توجه به رابطه بلندمدت با تامین کنندگان مواد اولیه نیز بایستی مورد بررسی قرار گیرد زیرا بحث ارایه ارزش برتر برای مشتری نهایی مطرح است. برای این کار بایستی مجموعه مسیری که از تامین کننده تا مصرف کننده نهایی طی می گردد حالت هم افزایی داشته باشد و بتواند در نهایت ارزش بالاتری را در مقایسه با رقبا ایجاد کند. بررسی مفهوم رضایت در اکثر تحقیقات انجام شده در کشور بیشتر بر روی مصرف کننده نهایی متمرکز بوده است، در حالی که در این پژوهش، به بررسی این مفهوم بین تامین کنندگان و خریداران صنعتی پرداخته شده است. در این پژوهش، فاکتورهای تعیین کننده روابط بین شرکت (خریداران صنعتی) و تامین کننده ها شناسایی می شوند. هدف اصلی این تحقیق، تحلیل مفهوم رضایت در زنجیره تامین از دیدگاه خریدار صنعتی است. بررسی نحوه ارتباط فاکتورهای همکاری، ارتباط، اعتماد و تطابق با انتظارات مشتریان با رضایت در زنجیره تامین جهت پر کردن شکاف بین تامین کننده و شرکت و هم چنین ارتقاء و بهبود رضایت سازمانی دارای اهمیت بسزایی می باشد.
    کلیدواژگان: زنجیره تامین، مدیریت زنجیره تامین، رضایت مندی، اعتماد، همکاری، ارتباط، تطابق باانتظارات، تعهد، گرایش بلند مدت
  • بهرام خیری *، محمد جواد ناییجی، منصوره عباسعلی زاده صفحه 99
    توانایی مدیران برای کار با افرادی با فرهنگ های مختلف، تنها با شناخت تفاوت های فرهنگی گروه های قومی و ملی امکان پذیر است. بهترین تشریح کننده این توانایی را می توان سازه جدید و جامع هوش فرهنگی دانست که تمامی جنبه های مورد نیاز برای فعالیت اثربخش در موقعیت های فرهنگی متنوع را در بر می گیرد. این مقاله با ارائه خلاصه ای از مبانی نظری هوش فرهنگی، رابطه آن را با ویژگی های کارآفرینان در بخش در حال رشد سازمان های غیر دولتی در ایران بررسی می کند. بر اساس نتایج این مطالعه، رابطه عمیقی میان مدل چهار عاملی هوش فرهنگی و هر یک از ویژگی های کارآفرینان مشاهده شد. همچنین مقاله پیشنهاد می دهد که هوش فرهنگی را می توان به عنوان یک عامل حیاتی موفقیت برای اداره کنندگان سازمان های غیردولتی به حساب آورد. نتایج تحقیق حاضر می تواند در شناسایی ویژگی های مورد نیاز برای افرادی که در تعاملات چند فرهنگی درگیر هستند، به کار گرفته شود و مسیر جدیدی برای مطالعات دانشگاهی و تجربیات عملی در حوزه فرهنگ بگشاید.
    کلیدواژگان: هوش فرهنگی، محیط های چند فرهنگی، ویژگی های کارآفرینان، سازمان های غیر دولتی، ایران
  • شهناز نایب زاده *، محمدمجید فتاحی زارچ صفحه 115
    این پژوهش به منظور ارزیابی کیفیت خدمات در دفاتر پلیس 10 با استفاده از روش سروکوال که ابزاری برای اندازه گیری کیفیت خدمات و شناسایی و تحلیل شکاف های موجود بین انتظارات و ادراکات دریافت کنندگان خدمات می باشد، انجام گرفته است. در این تحقیق به بررسی میزان شکاف بین انتظارات و خدمات ادراک شده توسط مشتریان دفاتر پلیس 10 در هر یک از ابعاد پنج گانه کیفیت خدمات و سپس رتبه بندی ابعاد کیفیت خدمات بر مبنای میزان اهمیت هر یک از ابعاد، از نظر مشتریان به عنوان اهداف اصلی تحقیق پیگیری شده است. روش تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و با توجه به نوع و ماهیت مسئله، اهداف و سوال های تحقیق توصیفی می باشد و برای جمع آوری اطلاعات از روش پیمایشی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مشتریان دفاتر پلیس 10 در شهر تهران تشکیل می دهند. از روش نمونه گیری خوشه ایمرحله ای استفاده شده است و از این جامعه، نمونه ای آماری با حجم 283 نفر تعیین شده و سپس پرسشنامه ای استاندارد و مورد مراجعه در تحقیقات بین المللی بین اعضای نمونه آماری توزیع گردیده است و داده های جمع آوری شده با استفاده از روش های آماری پارامتریک و ناپارامتریک شامل آزمو نهای: مقایسه دو میانگین مستقل،آزمون رتبه های علامت دار ویل کاکسون، آزمون رتبه بندی فریدمن و آزمون مقایسه تک نمونه جهت آزمون فرضیات پژوهش مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، سروکوال، ملموسات، قابلیت اعتماد، پاسخگویی، همدلی، اطمینان، دفاتر پلیس 1
  • حسین وظیفه دوست، ساحل فرخیان * صفحه 137
    بررسی و تامین رضایت مشتری و در نظر گرفتن خواست ه ها و الزامات مشتریان در طراحی و تولید محصولات در بلند مدت می تواند منجر به افزایش وفاداری و موفقیت شرکت ها گردد. از این رو در این پژوهش شناسایی و درک مفهوم رضایت مشتری از طریق لحاظ نمودن الزامات و نیازهای مشتریان در طراحی محصولات شرکت تولیدی سن سون بعنوان هدف اصلی تحقیق می باشد. در این پژوهش با طرح هفت فرضیه، رابطه بین عملکرد محصول (الزامات اساسی الزامات عملکردی، الزامات انگیزشی) و ارزش ایجاد شده برای مشتری (ارزش مورد انتظار و ارزش غیر منتظره) با رضایت و وفاداری مشتری بررسی شده است. با استفاده از طرح تحقیق توصیفی - پیمایشی نمونه گیری خوشه ایاطلاعات مورد نیاز از 100 نفر با استفاده از پرسشنامه های معتبر و پایا، گردآوری شده و برای آزمون فرضیه ها از آزمو نهای تحلیل رگرسیون، ضریب همبستگی، تحلیل مسیر و... بهره گرفته شده، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج به دست آمده نشان می دهد که: 1- الزامات عملکردی در طراحی محصول با ارزش مورد انتظار رابطه مستقیم دارد. 2- ارزش منتظره با رضایت مشتری رابطه مستقیم دارد. 3- ارزش غیر منتظره با رضایت مشتری رابطه مستقیم دارد. 4- ارزش مورد انتظار با وفاداری مشتری رابطه مستقیم دارد.
    کلیدواژگان: رضایت مشتری، وفاداری مشتری، الزامات مشتریان، ارزش مورد انتظار، ارزش غیر منتظره
|
  • S. M. Alvani, K. Heidarzadeh *, R. Jalali Page 1
    Electronic banking today allows banks to operate with speed and efficiency. The staff now is able to do bank services and processes between branch banks around the world and offer hardware and software services to customers without their physical presence. This makes it necessary to change organizational structure to be compatible with electronic banking. This research reviews the impact of electronic banking on the organizational structure of six aspects (organizational hierarchy, field supervision, organizational size, centralization, formality, and complexity). We use the Friedman test to measure the impact of electronic banking on organizational structure, and the result shows that the impact of E-banking on organizational structure is direct. We use the MacNemar test to test independent variable E-banking on each of the six dependent variables above. The MacNemar test result shows that each of the six dependent variables has a significant relationship to electronic banking. So that test results after collecting the questionnaire are: A – The impact of electronic banking on the organizational hierarchy is direct and has resulted in reducing organizational hierarchy in agricultural banks. B – Implementation of electronic banking has resulted in increasing field monitoring. C – Implementation of electronic banking has resulted in reducing the organizational size of the agricultural bank. D – Electronic banking has caused the decentralization of activities in agricultural banks. E – E-banking has been caused less organizational complexity in agricultural banks. F – Implementation of electronic banking has resulted in less formality in agricultural bank.
    Keywords: e-banking, organizational hierarchy, field monitoring, Centralization, formality, complexity, organizational size
  • A. A. Farhangi *, M. Firooziyan, A. Moosavian Page 19
    Nowadays, advertisements as marketing tools try to create a logical relationship between customers’ needs and corporations’ goals. Therefore, the coordination between demand and supply is one of the most important functions of advertisements. Iran’s national gas company has tried to form the right consumption behavior among consumers through creating an appropriate culture. One of the goals of Iran’s national gas company is to optimize consumption; therefore, it has used television advertisements widely. How much it has fulfilled its goals is the main subject of this article. In this study, we have tried to investigate the overall effectiveness of these programs, and the success of each advertisement presented through winter of 2008 through one advertisement’s effectiveness model. To do this, we chose the research sample among house gas consumers in Tehran and gathered the data through questionnaires. The findings show that although some TV advertisements succeeded, they have not changed the consumption models as desired.
    Keywords: advertisements, TV advertisements, advertisement's effectiveness, optimizing, Iran's national gas company
  • K. Heidarzadeh *, H. Zand Hesami, M. M. Hasanloo Page 46
    Increasing competition in global markets and consequent increase in marketing costs has made essential the improvement of effectiveness of marketing activities and strategies. On the other hand, the attractiveness of the Iran market, increasing competition among foreign products, and lack of enough investigation in this area, has made unavoidable the need to do such research in Iran. Through the gap analysis method, this research evaluated Iranian consumers’ product attitudes, associated marketing practices, and buying preferences concerning products made in Germany and Japan. The results show that consumers evaluate such products differently. In addition, by determining the priority of effective factors on buying preferences, active companies in the Iran market can apply the results to optimize their marketing strategies.
    Keywords: consumer behavior, International marketing, Marketing strategy, Country of origin, Gap analysis, Factor analysis, Iran, Germany, Japan
  • M. A. Abdolvand, A. Shamaei * Page 69
    In this research, the effective factors that determine the relationship between industrial buyers and suppliers are identified, and the concept of satisfaction, as an important factor, is able to minimize the supply process of primary materials and of the product from the order time until delivery time through elements such as commitment, cooperation, communication, trust, adaptation of expectation, and long-term orientation. This concept also is able to provide synergy, which consequently leads to buyers’ satisfaction. The main purpose of this research is to analyze the concept of satisfaction in firm-supplier relationships (in the viewpoint of industrial buyers). Applicable purposes of this research are to examine the relationship between satisfaction and trust, trust with commitment in the supply chain, and the relationship of commitment with buyers’ satisfaction and long-term orientation in the supply chain from an industrial buyer’s perspective. The statistical database in this research is all of food factory managers in Esfahan, and the required data is collected by questionnaires. The research method is a descriptive one; for description of findings, frequency distribution tables are used, along with correlation test and path analysis with SPSS software. Eight hypotheses are used and six hypotheses are accepted. The results of this research indicate that trust, adaptation to expectations, communication, and cooperation have an effective and meaningful relationship with satisfaction. In addition, trust and satisfaction have positive relationships with commitment. The implications and results of this study can be applied by industrial marketers, organizational buyers, management consultants, and business educators who may use the empirically tested model as a diagnostic and monitoring tool in guiding business relationships in the proper direction.
    Keywords: Supply Chain, Supply chain management, Satisfaction, Trust, Cooperation, Communication, adaptation to the relationship expectation, commitment, long-term orientation
  • B. Kheiri *, M. J. Naeiji, M. Abasalizadeh Page 99
    It is necessary for managers to know about cultural differences of national and local crowds so they can work with various people. This compressive new construct is called “cultural intelligence.” CQ includes all effective activities in various cultural situations. This paper presents a summary of theoretical views of CQ and examines its relationship with entrepreneurial characteristics in a growing section of Iranian NGOs (nongovernmental organizations). The results show a deep relation is between four factors of CQ and all entrepreneurial characteristics. This paper suggests that CQ be considered a vital factor for success in handle an NGO. These results can be used in recognizing necessary characteristics for working in a multicultural workplace. Also, this paper is a new idea for academic studies and practicable cultural experiences.
    Keywords: cultural intelligence, entrepreneurial characteristics, multicultural workplace, NGO, Iran
  • Sh. Nayebzadeh *, M. M. Fatahi Zarch Page 115
    The purpose of this paper is to assess the quality of services delivered in “Police+10 offices” through the application of the SERVQUAL approach, which is an instrument for measuring service quality and identifying and analyzing the existing gaps between the expectations and perceptions of those who receive these services. In this paper, we examine the extent of existing gaps between the expectations and the services perceived by the customers of “Police +10 offices” in each of the five service quality dimensions, and then ranking these service quality dimensions on the basis of their relative importance from the customers’ viewpoints. The present research method is applied in its goals and objectives, and is descriptive with regard to the type and nature of the issue, goals, and research questions. We used a surveying method to gather information. All customers of the “Police +10” offices in Tehran form the statistical population of this investigation. Of this population, a statistical sample of 283 people was selected; they were given a standard questionnaire, which is referable in international studies, and the data collected by statistical methods were used for testing the research assumptions. The results of this investigation showed that there are gaps in the customers’ expectations of services and services delivered to them by the “police +10 offices” in all five service quality dimensions. As to the relative importance of each of these dimensions, assurance was the most important dimension, followed in order by reliability, responsibility, and empathy. Tangibles were the least important dimension. Moreover, the largest gap between expectations and perceptions was in tangible dimension, and the smallest gap between these areas was associated to the reliability dimension.
    Keywords: Service quality, SERVQUAL, tangibles, Reliability, responsiveness, empathy, assurance, police +10 offices
  • H. Vazifehdust, S. Farokhian * Page 137
    Survey and securing of customer satisfaction and attention to customer wants and needs in product planning can cause increased loyalty in the long term. The main goal of this project is recognizing and understanding the concept of customer satisfaction by considering the necessities and needs of customers in designing the products of San Suan manufacturing company. The relationship between basic needs, performance needs, excitement needs & expectation value, unexpected value with customer satisfaction, and loyalty has been analyzed by the use of a seven-hypothesis and exploratory research project, surveying research approach and accidental sampling of 100 people collected by buyers of the company’s products. This information also has been analyzed by the use of regression coefficient test & detailed regression coefficient. The result indicates that:1. Performance needs has a direct relationship with expectation value.2. Expectation value has a direct relationship with customer satisfaction.3. Unexpected value has a direct relationship with customer satisfaction.4. Expectation value has a direct relationship with customer loyalty.
    Keywords: customer satisfaction, Customer loyalty, customer wants, needs, expectation value, unexpected value
  • A. H. Ebrahimi *, B. Kheiry, S. Yadegari Page 159
    Brand Equity in International brand variety will be evaluated annually by a reliable global organization, but assessment from customers’ points of view is very important and considerable. As companies’ eventual success and survival depends on customers, therefore brand equity role is higher than physical assets, which indicates the importance of the subject. The Gil et al. Model is used by Aaker and You researches, which have experience in Spain, and for the first time, family variables have been examined in this experience. The cultural, community, psychological, and environmental differences of the different countries are considered in this study. It estimates effective elements on brand equity based on customers’ opinions that include price factors, advertising, and family promotion through evaluating brand equity dimension on customer’s realization from brand associations, loyalty, and quality. Our survey is based on simple random sampling procedure from Refah Chain Stores’ consumers in Tehran. Spiermn Unification ratio method in theory experiment and …s Analyze path for the consideration of direct and indirect influence on brand equity is employed in this survey. The results of this study indicate that price, family, advertising, and distribution have indirect influence on brand equity. Familiarity with the brand and perceived quality have direct impact on loyalty and brand equity as well. Finally, family has been recognized as the most influential element in increasing brand equity.
    Keywords: Family, Brand awareness, brand associations, perceived quality, Brand loyalty, brand equity