فهرست مطالب

فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی - پیاپی 3 (بهار 1390)

فصلنامه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی
پیاپی 3 (بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/02/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ابوالفضل لاکدشتی، رضا یوسفی، خدیجه خطیری صفحات 5-21
    از آنجا که هدف فن آوری های آموزشی تسهیل و بهبود عملکرد یادگیری است، در این راستا شبیه سازهای آموزشی می توانند به عنوان تکنیک و یا رسانه ای موجب تحقق این هدف شوند. در این مقاله تاثیر نرم افزارهای شبیه ساز (مطالعه موردی بر روی Packet trace،PSpice، Opnet وMatLab) بر یادگیری و یادسپاری دروس و مقایسه آن با روش سنتی تدریس انجام شده است. به این منظور دانشجویان رشته های فنی دانشگاه های غیرانتفاعی شهر ساری در سال تحصیلی 1389- 1388 بررسی شده اند. روش تحقیق شبه آزمایشی بوده و با دو گروه آزمایش و کنترل در قالب طرح پیش آزمون و پس آزمون اجرا شده است. یک گروه با نرم افزارهای شبیه ساز و گروه دیگر به روش سنتی آموزش دیده اند. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شده است. یافته های تحقیق با استفاده از نرم افزار SPSS و روش های آمار توصیفی شامل جداول توزیع فراوانی، درصد، میانگین؛ و آمار استنباطی شامل آزمون t تجزیه و تحلیل شده است. نتایج به دست آمده حاکی از آن بود که بین یادگیری و یادسپاری در آموزش با نرم افزارهای شبیه ساز و روش سنتی تدریس تفاوت معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر نرم افزارهای شبیه ساز آموزشی بر افزایش یادگیری و یادسپاری دانشجویان نقش مطلوبی داشته اند.
    کلیدواژگان: نرم افزارهای شبیه ساز آموزشی، روش تدریس سنتی، یادگیری، یادسپاری
  • سیدمصطفی شریف خلیفه سلطانی، مهدی کریمی علویجه، مهدی مظاهری صفحات 23-42
    فن آوری اطلاعات و ارتباطات بالقوه توانایی تقویت کیفیت، اثربخشی و دسترسی به تعلیم و تربیت را دارد. این مقاله به بررسی چالش های کاربست فن آوری اطلاعات و ارتباطات در فرآیند یاددهی و یادگیری از دیدگاه اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه های اصفهان و صنعتی اصفهان می پردازد. در این پژوهش، چالش ها در چهارچوب الگوی عناصر سازمانی (درونداد، فرآیند، نتایج فردی، نتایج سازمانی) مورد بررسی قرار گرفته است. روش پژوهش توصیفی است و از روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با حجم جامعه استفاده شده است. نمونه آماری شامل 110 نفر از اعضای هیات علمی و 131 نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی بود. ابزار اصلی جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته از نوع بسته پاسخ، شامل 62 گویه در محورهای اصلی کاربست فن آوری اطلاعات و ارتباطات بود. پایایی پرسشنامه براساس ضریب آلفای کرونباخ معادل 88/. برآوردگردید و روایی آن مورد تایید متخصصان مربوطه قرار گرفت. نتایج تحقیق به لحاظ آماری در سطح 05/0P بیانگر آن بود که مقوله نتایج فردی و نتایج سازمانی چالش محسوب نشده، اما مقوله درونداد و فرآیند (بیش از سطح متوسط) از دیدگاه استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه های اصفهان و صنعتی چالش محسوب می شود. بررسی تفاوت بین دیدگاه پاسخگویان در خصوص چالش های درونداد و فرآیند کاربست فن آوری اطلاعات و ارتباطات در فرآیند یاددهی و یادگیری، حاکی از وجود تفاوت بین دیدگاه اعضای هیات علمی و دانشجویان بود، هم چنین تفاوت هایی بر حسب دانشگاه محل تحصیل و جنسیت نیز وجود داشت.
    کلیدواژگان: فن آوری اطلاعات و ارتباطات، یاددهی، یادگیری، آموزش عالی
  • اسماعیل کاظم پور، خلیل غفاری، فرشته هدایتی صفحات 43-66
    هدف این پژوهش، طراحی برنامه درسی فاوا و بررسی اثربخشی آن بر عملکرد دانش آموزان دوره متوسطه بوده است. روش پژوهش از دو بخش زمینه یابی و شبه آزمایشی از نوع طرح آزمون مقدماتی و نهایی تشکیل شده است. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه دانش آموزان، دبیران و متخصصان برنامه درسی و فاوای شهر تهران به ترتیب به تعداد 128934، 12890 و 60 نفر بوده است. حجم نمونه شامل 120 دانش آموز، 120 دبیر و 60 نفر متخصص فاوا و برنامه درسی بوده که با استفاده از شیوه نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از آزمون 97 سوالی 5 گزینه ای در 10 مولفه و همچنین آموزش الگوی برنامه درسی فاوا بر روی دانش آموزان، استفاده شد. جهت تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آمار استنباطی (آنووا، توکی و t مستقل) استفاده شد. تحلیل توصیفی داده ها نشان داد که هر سه گروه آزمودنی ها مولفه های الگوی برنامه درسی فاوای دوره متوسطه را بالاتر از سطح متوسط ارزیابی کرده و در نتیجه آنها را پذیرفته اند. تحلیل استنباطی داده ها نیز نشان داد که بین دیدگاه دانش آموزان، دبیران و متخصصان در رابطه با مبانی فلسفی، اجتماعی و روان شناختی و در حوزه های مفاهیم و اصطلاحات، دانش، مهارت، اصول انتخاب محتوا و سازماندهی در الگوی برنامه درسی فاوا تفاوت معنی داری وجود داشته که با استفاده از آزمون تعقیبی توکی تفاوت بین دیدگاه آزمودنی ها نیز مشخص گردید. همچنین نتایج نشان داد که سطح مبانی، مفاهیم و اصطلاحات، دانش، نگرش، توانش دانش آموزانی که الگوی برنامه درسی فاوا را آموزش دیده اند، به طور معنی داری بالاتر از دانش آموزانی بود که این آموزش را دریافت نکردند.
    کلیدواژگان: فاوا، برنامه درسی، طراحی، عملکرد دانش آموزان
  • جعفر بیک زاد، زهرا مولوی، کریم اسگندری صفحات 67-92
    هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه کیفیت خدمات الکترونیکی با رضایت الکترونیکی دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب می باشد. برای این منظور، کیفیت خدمات الکترونیکی براساس نظریه زتهامل، پاراسورامان و مالهوترا و رضایت الکترونیکی دانشجویان براساس نظریه هوانگ و ونگ بررسی گردیده است. جامعه آماری این تحقیق دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب به تعداد 9463 نفر می باشد. حجم نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران، 370 نفر برآورد شده است. روش نمونه گیری به صورت تصادفی طبقه ای بر حسب رشته ی تحصیلی دانشجویان بود. ابزار جمع آوری اطلاعات در این تحقیق پرسش نامه ی محقق ساخته می باشد که روایی صوری آن تایید و پایایی آن نیز به وسیله ی آلفای کرونباخ برای پرسش نامه های کیفیت خدمات الکترونیکی و رضایت الکترونیکی به ترتیب 736/0 و 813/0 مورد تایید قرار گرفته است. برای آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون پیرسون، فریدمن و t تک نمونه استفاده شد. نتایج حاصل بیانگر آن بود که بین کیفیت خدمات الکترونیکی و ابعاد آن، با رضایت الکترونیکی دانشجویان دانشگاه مورد مطالعه رابطه معنی داری وجود دارد. در بررسی اولویت ابعاد کیفیت خدمات از دیدگاه دانشجویان، بعد قابلیت اتکاء دارای بیشترین اولویت و ابعاد کارآیی، حفظ اسرار شخصی، پاسخ گویی، تامین سفارش، جبران و تماس در ترتیب بعدی قرار گرفتند. همچنین یافته ها نشان داد که میانگین کیفیت خدمات الکترونیکی و رضایت الکترونیکی دانشجویان پایین تر از میانگین متوسط می باشد.
    کلیدواژگان: خدمات الکترونیکی، کیفیت، رضایت الکترونیکی دانشجویان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب
  • داریوش جلالی صفحات 93-111
    هدف این تحقیق بررسی اثربخشی مقدماتی پیش گیری سرویس پیام کوتاه (پیامک) در مقایسه با روش ارایه جزوه آموزشی بر تغییر نگرش و بهبود خودکارآمدی دانش آموزان دبیرستانی نسبت به مصرف مواد مخدر بود. تحقیق از نوع آزمایشی و به صورت پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری سه ماهه با گروه کنترل انجام گردید. جامعه آماری تحقیق را دانش آموزان پسر دبیرستان های شهرکرد در سال تحصیلی 1389- 1388 به تعداد 22000 نفر تشکیل می دادند که به صورت تصادفی چند مرحله ای از بین آنها تعداد 138 دانش آموز انتخاب و در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل گمارده شدند. هر دو گروه آزمایش و کنترل طی سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری سه ماهه پرسش نامه های نگرش نسبت به مصرف مواد مخدر (قربانی، 1380) و خودکارآمدی (شرر و همکاران، 1998) را تکمیل کردند. ضمن اینکه گروه آزمایش (1) طی 5/1 ماه، پیام های پیش گیری را از طریق سرویس پیام کوتاه دریافت کرد، گروه آزمایش (2) نیز طی مدت 5/1 ماه از طریق جزوه آموزشی اطلاعات پیرامون پیامدهای زودگذر و معایب مصرف مواد مخدر را دریافت کردند. نتایج تحلیل کواریانس چندمتغیری نشان داد که روش های پیش گیری بر روی تغییر نگرش و بهبود خودکارآمدی موثر بوده اند (05/0P <). در عین حال، اثربخشی سرویس پیام کوتاه بیشتر از روش ارایه جزوه آموزشی بود. در مرحله پیگیری سه ماهه، نتایج نشان داد که اثربخشی روش سرویس پیام کوتاه بر روی تغییر نگرش و بهبود خودکارآمدی پایدار بوده است، در حالی که اثربخشی روش جزوه آموزشی بر تغییر نگرش و بهبود خودکارآمدی پایدار نبوده است (05/0P >).
    کلیدواژگان: روش های پیش گیری، مصرف مواد مخدر، نگرش، خودکارآمدی، ارسال پیام کوتاه، جزوه آموزشی
  • علی اصغر عباسی اسفجیر، هما رضایی قلعه صفحات 113-143
    پژوهش حاضر با هدف شناسایی نیازها در توسعه آموزش های فنی و مهارتی مجازی از دیدگاه هنرآموزان و مدیران دبیرستان های فنی و حرفه ای و کار و دانش استان مازندران انجام پذیرفته است. در این مطالعه با توجه به نظریه های یادگیری ساختارگرا و تئوری چارلز وید مایر عوامل موثر در توسعه آموزش های فنی و مهارتی مجازی در هر یک از رویکردهای تکنولوژیکی، فرهنگی- اجتماعی، پداگوژیکی، اقتصادی و راهبردی به روش دلفی مورد شناسایی و رتبه بندی قرار گرفت. جامعه آماری شامل کلیه هنرآموزان و مدیران دبیرستان های فنی و حرفه ای و کار و دانش استان مازندران بود. لذا متناسب با روش تحقیق به کار رفته 35 هنرآموز و 27 مدیر به عنوان متخصصان اعضای پانل به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. همچنین دو نوع پرسش نامه ویژه مدیران و هنرآموزان جهت اکتشاف عوامل توسعه با توجه به رویکردهای مذکورتنظیم شد. پرسش نامه در سه مرحله میان نمونه های تحقیق توزیع شد و مقدار ضریب پایایی یا آلفای کرونباخ در همه رویکردها و مولفه ها بالاتر از 86/0 به دست آمد. در پرسش نامه دور اول و دوم، میانگین و ضریب هماهنگی کندال عوامل توسعه محاسبه و سپس گویه هایی که میانگین بزرگتر از 4 و ضریب کندال بزرگتر از 5/0 داشتند در دور سوم پرسش نامه لحاظ شده اند. داده های حاصل از پرسش نامه دور سوم جهت پاسخ به سوالات پژوهشی با آزمون فریدمن و Uمان ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که اهم نتایج به دست آمده عبارتند از: از دیدگاه هنرآموزان، به ترتیب رویکردهای فرهنگی- اجتماعی، تکنولوژیکی، اقتصادی، پداگوژیکی و راهبردی اولویت اول تا پنجم را به خود اختصاص داده اند؛ از دیدگاه مدیران، رویکردهای تکنولوژیکی،فرهنگی اجتماعی، اقتصادی، راهبردی و پداگوژیکی به ترتیب رتبه های اول تا پنجم را به خود اختصاص می دادند، تفاوت معناداری در میانگین رتبه های هر یک از رویکردهای تکنولوژیکی، فرهنگی- اجتماعی، پداگوژیکی، اقتصادی و راهبردی بین هنرآموزان و مدیران وجود ندارد
    کلیدواژگان: توسعه، آموزش مجازی، رویکرد تکنولوژیکی، فرهنگی، اجتماعی، پداگوژیکی، اقتصادی، راهبردی
  • حسین مهدی زاده، فرخ فیضی، مریم اسلام پناه صفحات 145-163
    خواندن از مهم ترین مهارت های پایه ای برای رشد توانایی های درونی کودکان است که مورد توجه محققان فراوانی قرار گرفته است. ناتوانی در خواندن، معمولا مشکلات زیادی را برای دانش آموز ناتوان در یادگیری به وجود می آورد. این مقاله حاصل یک طرح نیمه آزمایشی دو گروهی با پیش آزمون و پس آزمون می باشد که در سال تحصیلی1389- 1388در مدارس ابتدایی منطقه ماهیدشت استان کرمانشاه، با هدف تعیین میزان تاثیر آموزش خواندن به شیوه «حرف هجا کلمه» با کمک چندرسانه ای های دیجیتال در مقایسه با روش رایج استفاده از تخته و لوح، انجام گرفته است. در این طرح که روی 54 دانش آموز اجرا شد، پس از اجرای پیش آزمون سنجش توانایی خواندن برای هر دو گروه، گروه آزمایش به مدت 16 جلسه ی 45 دقیقه ای، خواندن زبان فارسی را با استفاده از یک چندرسانه ای آموزش دید و گروه گواه در این مدت از تخته و لوح استفاده کرد. پس از پایان آموزش، پس آزمون سنجش توانایی خواندن و سنجش دایره ی واژگانی برای دو گروه اجرا شد. یافته های حاصل از آزمون t مستقل و تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش به کمک چندرسانه ای نسبت به روش رایج، بر عملکرد توانایی خواندن دانش آموزان در سه مولفه ی صحیح خوانی، سریع خوانی و افزایش ذخیره واژگان تاثیرگذارتر بوده است. بنابراین آموزش به کمک چندرسانه ای های مشابه، خصوصا در کلاس های پرجمعیت، در صورت ایجاد امکانات لازم در مدارس روستایی، که معلمان فرصت کمتری برای آموزش فردی افراد ضعیف تر دارند، می تواند کمک موثری در ارتقاء سطح صحیح خوانی، سریع خوانی و افزایش ذخیره واژگان دانش-آموزان پایه اول باشد.
    کلیدواژگان: نرم افزار حرف، هجا، کلمه، خواندن، بهبود عملکرد خواندن، آموزش به کمک کامپیوتر، پایه اول ابتدایی
  • علی خلخالی، زهره شکیبایی، مهدی آندش صفحات 165-183
    هدف پژوهش حاضر فراتحلیل پژوهش های انجام شده در زمینه تاثیر فن آوری اطلاعات و ارتباطات بر وضعیت معلمان، جهت برآورد اندازه اثر واقعی فن آوری اطلاعات و ارتباطات بر رشد حرفه ای معلمان بود. جامعه پژوهش را کلیه پژوهش های انجام شده، تا پایان سال 1389 در زمینه تاثیر فاوا بر رشد حرفه ای معلمان در ایران تشکیل دادند. از طریق نمونه گیری هدفمند تعداد 9 پژوهش که دارای ویژگی های مناسب برای ورود به فراتحلیل بودند، انتخاب شدند. ابزار پژوهش، چک لیست گزینش پژوهش ها از نظر فنی و روش شناختی بود. مدل فراتحلیل ترجیحی در این پژوهش رویکرد ترکیب نتایج هانتر و اشمیت بود. ضمنا برای تفسیر نتایج از رویکرد کوهن استفاده شد. یافته های پژوهش نشان دادند که کاربرد فن آوری اطلاعات و ارتباطات بر رشد حرفه ای معلمان به طور معناداری تاثیر دارد. همچنین اندازه اثر فن آوری اطلاعات و ارتباطات بر رشد حرفه ای معلمان معادل 387/0 می باشد که برمبنای شاخص های تفسیری، بالاتر از حد متوسط است.
    کلیدواژگان: فراتحلیل، فن آوری اطلاعات و ارتباطات، رشد حرفه ای معلمان
|
  • Abolfazl Lakdashti, Reza Yousefi, Khadigeh Khatiri Pages 5-21
    Since the main goal of educational technology is to facilitate and improve learning performance, educational simulators can be used to achieve this goal. In this paper, the degree of effectiveness of the simulator software (a case study on Opnet, PSpice, Paket trace, and MatLab) on the learning and remembering in engineering students of non- profit Universities in Sari (2009-2010) and comparing it with traditional teaching methods was taken into consideration. The research method was a semi-experimental one with two groups of students in which posttest and pretest were used. The population was divided into experimental and control groups, the former was taught using simulator software and the latter using traditional methods. To gather data, a questionnaire was used. Research findings were analyzed through SPSS software, descriptive statistical methods such as frequency tables, percentage, mean and inferential statistical methods such as t test. The results confirmed that there was a meaningful difference between learning and remembering in teaching through educational simulators and teaching through traditional methods. In other words, education simulators had increasing and desirable effect on students learning and remembering.
    Keywords: Educational Simulations Softwares, Learning, Remembering
  • Seyed Mostafa Sharif Khalifeh Soltani, Mehdi Karimi, Mehdi Mazaheri Pages 23-42
    Information and communication Technology (ICT) has the potential to enhance access, quality and effectiveness in education. The purpose of this research was to examine challenges in applying information and communication technology in teaching and learning processes from the viewpoints of faculty members and post graduate students at Isfahan University and Isfahan Technical University. In this research, the challenges were studied in the framework of Organizational Elements Model (input, process, individual and organizational outcomes). The method of the study was descriptive and a classified sampling method suitable for the population was used. The statistical sample included 110 faculty members and 131 postgraduate students. The main instrument for collecting data was the researcher- made questionnaire including 62 close ended questions. The reliability of the questionnaire was estimated through Cronbach Alfa coefficient (a = 0/88), and the validity was confirmed by the related experts. Statistically, research findings (at the level of P <0/05) indicated that individual and organizational outcomes were not challenging while input and process (above average level) were challenging from both faculty members and post graduate students viewpoints. The results also showed that there were differences between faculty members’ viewpoints and post graduate students regarding input challenges and the application of ICT in teaching learning processes.
    Keywords: Information, Communication Technology, Teaching, Learning, Challenge
  • Esmail Kazempour, Khalil Ghaffari, Fereshteh Hedayati Pages 43-66
    The goal of the research was to design ICT – based curriculum and studying its impact on the performance of high school students. The research method was a descriptive survey and quasi- experimental one. The statistical population of the research included 128934 (all the students), 12890 (all the teachers) and 60 (all the curriculum and ICT specialists) in Tehran. The statistical sample consisted of 120 students, 120 teachers and 60 specialists in ICT and Curriculum. They were selected through multi–stage sampling method. A questionnaire having 97 five – choice questions in 10 factors along with an ICT – based curriculum teaching were used to collect the data. To analyze the data both descriptive and inferential statistics (ANOVA, Tukey and t test) were used. Descriptive analysis of the data indicated that all three groups of subjects evaluated the factors of ICT Curriculum Model beyond average level and finally accepted the results. Inferential analysis of the data showed that there was a significant difference among students, teachers and experts viewpoints regarding philosophical, social and psychological foundations and basic concepts of ICT Curriculum Model such as knowledge, skill and principle of content selection and organization. The results also indicated that the level of foundations, concepts, expressions, knowledge, attitude and capability of the students who were taught throughICT – based curriculum was significantly higher than those who were not taught.
    Keywords: ICT, Curriculum model, Designing, Student's Performance
  • Jafar Beikzad, Zahra Molavi, Karim Esgandari Pages 67-92
    The goal of the present research was to investigate the relationship between the quality of electronic services and student's electronic satisfaction in Islamic Azad University Bonab Branch. To do so, the quality of electronic service has been studied based on Zeithaml, Parasuraman and Malhotra's theory and student's electronic satisfaction has also been studied based on Huavang and Wangs theory. The statistical society of the research included 9463 students of Bonab Azad University. Statistical sample was estimated 370 people through Cochran formula. They were also selected through classified random sampling method. Information gathering instrument was a researcher-made questionnaire whose face validity was confirmed based on the student's field of study and its reliability was also confirmed and estimated about 0.736 and 0.813 through Cronbach Alpha for both the quality of electronic services questionnaire and electronic satisfaction one respectively. Pearson, Freedman and one Sample t test were also used to test research hypotheses. Results indicated that there was a significant relationship between the quality of electronic services and its dimensions and student's electronic satisfactions in Bonab Islamic Azad University. Review of the priority of the quality of electronic service dimensions from student's point of view showed that self- reliance was the most important dimension efficient and other dimensions were ranked in the following order respectively, keeping personal secrets, responsiveness, command supply, compensation and communication. The results also revealed that the mean of the quality of electronic services and student's electronic satisfaction were below average.
    Keywords: Electronic Service, Quality, Student's Electronic Satisfaction, Islamic Azad University, Bonab Branch
  • Daruosh Jalali Pages 93-111
    The aim of the study was to compare the efficiency of preventing short message service (SMS) method with the teaching method using informative pamphlet on high school student's attitude and self-efficiency towards drug abuse. The research was a semi- experimental one which was done by pretest – posttest with three months follow up with control group. Statistical population included 22000 male, high- school students of Shar-e-Kord in 2010. The sample consisted of 138 students who were randomly selected using multi- stage sampling, and divided into three groups (two experimental groups and one control groups). Both experimental and control groups completed the Attitude Toward Drug Abuse Inventory (Ghorbani, 2001) and Self - Efficiency Inventory (Scheerer et al., 1998) during pretest, posttest and follow up phases. While the first experimental group received preventive short messages for 45 days, the second experimental group received information about disadvantages of drug abuse by informative pamphlet in 45 days. The results of the analysis of MANCOVA revealed that the preventive methods on changing attitude and improving self- efficiency about drug abuse were effective (P > 0/05). However the effect of SMS method was more than that of the pamphlet method. The follow-up results indicated that the effect of SMS method was permanent, while the effect of pamphlet method was not (P > 0/05).
    Keywords: Preventive Methods, Drug Abuse, Attitude, Self, efficiency, SMS, Informative Pamphlet
  • Ali Asghar Abbasi Asfajir, Homa Rezaei Ghale Pages 113-143
    This study was done to investigate influential factors in developing vocational and skill virtual education approach from the point of views of teachers and principals of vocational and technical high schools of Mazandaran. In this study based on constructional learning theory and Charies Wedemeyer theory on developing virtual vocational and skill education, factors affecting vocational and skill virtual education development in technological, cultural-social, pedagogical, economic and strategic aspects were identified and ranked by the use of Delphi method. The statistical population of the study was all teachers and principals in vocational and technical high schools in academic year of 2009-2010. A group of 35 teachers and 27 principals as members of panel were selected through step-wise clustering with respect to the research method. Two kinds of questionnaire for the students and the principals were prepared to explore developmental factors based on likert scale. The questionnaires were distributed in 3 stages. The reliability coefficient or Cronbach Alpha in all approaches was higher than 0.86. In the first and second stages of questionnaire distribution, the mean and Kendall’s coefficient of concordance of developmental factors were calculated. Then propositions which were larger than 4 and kendall’s coefficient larger than 0.5 were considered in the third stage. The data collected from the questionnaires in the third stage were used as responses to research questions. Friedman test and U Mann-Whitney test were used to analyze data. The main results are listed below: From teacher's point of view, social-cultural, technological, economic, pedagogic and strategic approaches were given priorities respectively. From the principal's point of view, technological, social-cultural, economic, strategic and pedagogic approaches were given priorities respectively. Finally, there was no meaningful difference in the mean of technological, social- cultural, pedagogical, economic and strategic approaches between the teachers and managers viewpoints.
    Keywords: development, Virtual Education, Technological, Social, Cultural, Pedagogical, economic, Strategic Approaches
  • Hoseyn Mehdizadeh, Farokh Feyzi, Maryam Eslampanah Pages 145-163
    Reading is one of the most important basic skills for the growth of children’s intrinsic abilities which was taken into consideration by many researchers. Inability in reading usually brings about many problems in learning for students. This paper reports the result of a two-groups with pre-test and post-test semi-experimental design which was done in elementary schools of Mahidasht region of Kermanshah province in the academic year 2009-2010. Its objective was to determine the degree of the effect of teaching reading through the method of “Letter-Syllable-Word” using digital multimedia in comparison with the conventional method (using board and tablet). In this project which was done on 54 students, first the pre-test measure of reading ability was performed for both groups, and then reading Persian language was taught to the experimental group using multimedia in 16 sessions of 45 minutes. During this time the control group used board and tablet. At the end of teaching, post-test measure of reading ability and measurement of vocabulary were performed. The findings resulted from independent t test and analysis of Co-Variance indicated that teaching with the use of multimedia in comparison with the current method, was more impressive on the reading ability performance of students in three components of accurate-reading, reading- speed and vocabulary- reservoir. It can be concluded that teaching with the use of such multimedia, especially in high-populated classes, and in case of creating the necessary facilities in rural schools in which teachers have less opportunity for individual teaching of weaker individuals, can be an effective help in teaching reading skills.
    Keywords: Letter, Syllable, Word Software, reading, Improving the Reading Performance, Teaching with the Aid of Computer, The First Grade
  • Ali Khalkhali, Zohreh Shakibaei, Mehdi Andesh Pages 165-183
    The purpose of this research was a meta-analysis of the previously done researches on the impact of ICT on the status of teachers in order to estimate the actual effect size of the ICT on professional development of teachers. The population was all the researches on the impact of ICT on teachers in Iran, by the end of 2010. Among the researches done, nine of them having suitable characteristics for the application of meta-analysis were selected through purposeful sampling method. The research instrument was a check list for the selection of researches from technical and methodological aspects. The preferential meta-analysis model consists of the mixed approach of Hunter and Smith. Also, Cohen’s approach was used for the interpretation of research findings. The findings showed that the use of ICT had significant impact on the professional development of teachers. In addition, the degree of effect of the ICT on professional development of teachers was 0/387 which is above average based on the interpretation indexes.
    Keywords: Meta, analyze, ICT, Teachers, Professional Development