فهرست مطالب

دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی - سال ششم شماره 4 (زمستان 1390)

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال ششم شماره 4 (زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/11/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جلال آزمندیان، زهرا شفیعی*، سید مجتبی سهروردی، فرامرز فاضلی، عباس اطمینان، سارا عزیزی شول صفحه 1
    مقدمه

    پیوند کلیه، درمانی انتخابی برای نارسایی مزمن پیشرفته کلیه است. یکی از مهم ترین مشکلات درمانی بیماران، پیشگیری از رد حاد پیوند می باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر دوز کم داکلیزوماب در کاهش رد پیوند گیرندگان کلیه از دهنده زنده انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کارآزمایی بالینی، در بیمارستان افضلی پور کرمان بر روی 120 بیمار گیرنده کلیه از دهنده زنده انجام شد. بیماران به صورت تصادفی در 2 گروه 60 نفری قرار گرفتند. گروه شاهد داروهای سیکلوسپورین، مایکوفنولات و پردنیزولون گرفتند. در گروه مداخله داکلیزوماب (mg/kg 1) قبل از پیوند و سپس 2 هفته پس از آن نیز به رژیم فوق افزوده شد. وضعیت بیماران حداقل درطول 6 ماه، ازنظر رد پیوند، زمان آن و میزان عوارض، پیگیری شد.

    نتایج

    میزان رد حاد پیوند به طور مشخصی در گروه مداخله کمتر از شاهد بود (7/6% در مقابل 3/18%، 048/0P=). بقای 6 ماهه در گروه مداخله 95% و در گروه شاهد 85% بود (029/0P=). تفاوت معناداری در میزان بقای 6 ماهه پیوند در زنان گروه مداخله در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد (97% در مقابل 74%، 02/0P=)، ولی در مردان تفاوت معناداری وجود نداشت (94% در مقابل 92%). میزان بروز عفونت در 2 گروه یکسان بود.

    نتیجه گیری

    درمان القایی با دو دوز داکلیزوماب در گیرندگان کلیه پیوندی از فرد زنده، بروز رد پیوند حاد را کاهش، و بقای بیمار را به خصوص در زنان افزایش می دهد و منجر به افزایش عفونت نمی شود.

    کلیدواژگان: داکلیزوماب، پیوند کلیه، رد پیوند
  • کیوان کرامتی، حمیدرضا علیپور، غلامحسن واعظی صفحه 5
    مقدمه
    باتوجه به اثرات متقابل مغز و طحال، در این پژوهش اثر اسپلنکتومی بر صرع ناشی از پنتیلن تترازول در موش صحرایی نژاد ویستار مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش از 48 سر موش صحرایی نر و ماده نژاد ویستار، در 3 گروه استفاده شد. گروه های آزمایشی برای هریک از دو جنس شامل شاهد منفی، شاهد مثبت و اسپلنکتومی بود. گروه شاهد منفی تحت عمل جراحی قرار نگرفتند. در گروه شاهد مثبت برش جراحی ایجاد گردید، ولی طحال خارج نشد. در گروه اسپلنکتومی طحال خارج شد. پس از 7 روز، پنتیلن تترازول تزریق و زمان شروع مراحل مختلف تشنجی برحسب ثانیه و عمق حملات تشنجی در 3 گروه به تفکیک جنس، باهم با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه مقایسه شد.
    نتایج
    زمان شروع مرحله دوم تشنج در گروه اسپلنکتومی موش های نر در مقایسه با گروه های شاهد، کاهش معناداری نشان داد (05/0P<). زمان شروع مرحله چهارم تشنجی در گروه اسپلنکتومی از موش های ماده نسبت به گروه شاهد منفی مربوطبه این موش ها، کاهش معناداری داشت. همچنین ازلحاظ امتیاز تشنج در 2 گروه موش های نر و ماده، در هر 3 گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    اسپلنکتومی موجب تشدید حملات تشنجی ناشی از پنتیلن تترازول در موش صحرایی نژاد ویستار می شود.
    کلیدواژگان: صرع، پنتیلن تترازول، اسپلنکتومی، موش صحرایی
  • سمیه رجبی، عبدالحسین پرنو، زینب گرگین، پروانه نظرعلی، رضا قراخانلو صفحه 10
    مقدمه
    گیرنده های استیل کولین نیکوتینی (nAChR)، پروتئین های سراسری غشایی و اعضای اصلی سرگروه کانال یونی دریچه لیگاندی هستند که عمل انتقال سیناپسی را در اتصالات عصبی- عضلانی (NMJ) تعدیل می کنند. هدف از تحقیق حاضر، مقایسه تاثیر تمرین مقاومتی بر میزان nAChR در عضله نعلی (کند انقباض) و درشت نئی قدامی (تند انقباض) موش های نر نژاد ویستار می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 14 موش نر ویستار (با میانگین وزن 15±220 گرم(به طور تصادفی به 2 گروه کنترل (7=n) و تمرین مقاومتی (7=n) تقسیم شدند و 12 هفته تمرین را طبق پروتکل اجرا کردند. حیوانات گروه تمرین مقاومتی در قفس فلزی با تور سیمی که 2 بطری آب در بالاترین ارتفاع (2 متری) آن قرار داده می شد، نگهداری شدند. 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی، حیوانات بیهوش شدند و عضله نعلی (کند انقباض) و درشت نئی قدامی (تند انقباض) آن ها جدا شد. برای سنجش nAChR از کیت الایزا استفاده شد. برای آنالیز داده ها آزمون t مستقل مورد استفاده قرار گرفت.
    نتایج
    تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که بین میزان nAChR گروه های شاهد و تمرین مقاومتی، در هر دو عضله کند (001/0 = P) و تند (001/0 = P) تفاوت معناداری وجود داشت. بنابراین، تمرین مقاومتی میزان nAChR را در هر دو عضله تند و کند افزایش می دهد. همچنین نتایج در گروه تمرین مقاومتی نشان داد که بین میزان nAChR عضلات کند و تند تفاوت معنادار وجود ندارد (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    میزان nAChRبا پروتکل تمرین مقاومتی در هر دو عضله تند و کند انقباض، افزایش یافت. به نظر می رسد که تمرین مقاومتی می تواند با تسریع عوامل نروتروفیکی (مانند CGRP) که در ساخت و دسته بندی nAChR دخیل می باشند، نقش کلیدی در افزایش میزان nAChR داشته باشد.
    کلیدواژگان: گیرنده استیل کولین نیکوتینی، تمرین مقاومتی، عضله کند انقباض، عضله تندانقباض
  • مجتبی ایزدی، لاله بهبودی، فروزان زاهدمنش، زهره افشارمند صفحه 15
    مقدمه
    عوامل موثر در بروز دیابت و ایجاد ناتوانی سلول های بتا هنوز کاملا شناخته نشده اند. در این مطالعه، اثر فعالیت ورزشی کوتاه و طولانی مدت بر عملکرد سلول های بتا و حساسیت انسولین در بیماران دیابتی مورد بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مداخله ای 30 مرد بزرگ سال مبتلا به دیابت نوع 2 با میانگین سنی 43 سال به شیوه تصادفی (بلوکی) در 2 گروه تجربی (ورزش) و شاهد (بی تمرینی) قرار گرفتند. غلظت گلوکز، حساسیت انسولین و عملکرد سلول های بتا در شرایط ناشتا، بلافاصله پس از یک جلسه ورزش زیربیشینه و متعاقب 3 ماه فعالیت ورزشی در گروه تجربی اندازه گیری شد. همچنین متغیرهای مذکور در زمان های مشابه در گروه شاهد اندازه گیری شدند. شاخص های آنتروپومتریکی دو گروه، قبل و بعد از ورزشی طولانی مدت اندازه گیری شدند. از آزمون آنالیز واریانس تکراری جهت تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد.
    نتایج
    کاهش معناداری در گلوکز خون و افزایش معناداری در عملکرد سلول های بتا در پاسخ به فعالیت ورزشی کوتاه و طولانی مدت در گروه تجربی مشاهده شد (05/0P<). همچنین، حساسیت انسولین در پاسخ به فعالیت ورزشی کوتاه مدت، تغییر معناداری پیدا نکرد (05/0P≥)، اما پس از ورزشی طولانی مدت افزایش معناداری یافت (05/0P<). در گروه شاهد متغیر های تحت مطالعه تغییر معناداری نداشتند.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه ما نشان می دهد که کاهش در غلظت گلوکز خون پس از فعالیت ورزشی در بیماران دیابتی به دلیل بهبود حساسیت انسولین و عملکرد سلول های بتا در این بیماران می باشد.
    کلیدواژگان: عملکرد سلول های بتا، دیابت، ورزش
  • عین الله ملایی، لادن هروی، رضا افتخارالدین، حمید آسایش صفحه 20
    مقدمه
    هوش هیجانی جدیدترین تحول درزمینه ارتباط میان تفکر و هیجان است و تاثیرات به سزایی در موفقیت دارد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی ارتباط بین هوش هیجانی و موفقیت مدیران آموزشی می باشد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری در این تحقیق کلیه مدیران آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گلستان به تعداد 96 نفر (45 نفر زن و 51 نفر مرد) بوده است که به روش سرشماری اطلاعات در سال 1387 جمع آوری شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه های دموگرافیک، هوش هیجانی شرینگ و موفقیت بود. رابطه بین میزان هوش هیجانی و میزان موفقیت با استفاده از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن بررسی شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد میانگین هوش هیجانی مدیران موفق 7/98 و میانگین هوش هیجانی مدیران ناموفق 7/76 بوده است. ضریب همبستگی اسپیرمن بین هوش هیجانی و موفقیت مدیران 71/0 بوده است که بیان کننده رابطه مستقیم بین هوش هیجانی و موفقیت می باشد (001/0>P).
    نتیجه گیری
    باتوجه به نتایج حاصل از این تحقیق مبنی بر وجود رابطه مستقیم بین هوش هیجانی مدیران و موفقیت آنان، به برنامه ریزان پیشنهاد می گردد به منظور بهره گیری بیشتر از توان مدیریتی مدیران سازمان ها، نسبت به برگزاری کارگاه هایی در جهت افزایش هوش هیجانی آنان، اقدام کنند.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، موفقیت مدیران، گلستان
  • افسانه کرامت، ریحانه عرب، لیلا خراسانی صفحه 25
    مقدمه
    بر اساس مطالعات انجام شده، مامایی جامعه نگر نقش مهمی در ارتقای سلامت زنان ایفا می کند. هدف از پژوهش حاضر، سنجش آگاهی و نگرش درزمینه مامایی جامعه نگر دانشجویان مامایی و ماماهای دانشگاه علوم پزشکی شاهرود می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، پرسش نامه ای خودساخته مشتمل بر 20 سوال آگاهی و 25 سوال نگرش تهیه شده است برای تکمیل در اختیار 102 دانشجوی مامایی و مامای شاغل قرار گرفت که 90 نفر به سوالات پاسخ دادند. امتیاز آگاهی نهایی به 3 گروه آگاهی ضعیف (امتیاز کمتر از 75)، متوسط (75- 95) و بالا (بالاتر از 95) تقسیم گردید. امتیاز بخش نگرش نیز به 3 قسمت نگرش منفی (25-55)، خنثی (56-85) و مثبت (بالاتر از 85) تقسیم گردید. روایی محتوی پرسش نامه طبق نظر اساتید صاحب نظر و پایایی آن از طریق بازآزمایی مورد تایید قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین نمره آگاهی 1/12±8/89 و میانگین امتیاز نگرش در جامعه تحت مطالعه 4/10±8/95 گزارش شده است. بین نمره آگاهی و نگرش دانشجویان مامایی و ماماهای شاغل اختلاف معناداری مشاهده نگردید (05/0(P>. نمره آگاهی در دانشجویان پیوسته به صورت معناداری بیش از دانشجویان ناپیوسته بود (05/0(P<.
    نتیجه گیری
    باتوجه به یافته های تحقیق، به نظر می رسد نگرش مثبت نسبت به مامایی جامعه نگر نشانه وجود زمینه مساعد برای اجرای برنامه ها و طرح های مداخله ای درخصوص مامایی جامعه نگر باشد از سوی دیگر باتوجه به آگاهی متوسط درزمینه مامایی جامعه نگر توصیه می شود، برنامه ریزی جهت آموزش بیشتر و تخصصی در این زمینه انجام گیرد.
    کلیدواژگان: مامایی جامعه نگر، دانشجویان مامایی، آگاهی، نگرش
  • مسعود رحیمی، علی اکبر رودباری، زینب رحیمی صفحه 31
    مقدمه
    حجم زباله منجر به افزایش هزینه های جمع آوری، حمل و دفع نهایی آن می شود. درصد بالای رطوبت نیز باعث تخریب سریع ماشین آلات جمع آوری و حمل و افزایش تولید شیرابه در اماکن دفن و درنتیجه افزایش احتمال آلودگی خاک و منابع آب سطحی و زیرزمینی می شود، لذا تلاش های فراوانی در جهت پیداکردن راه حل هایی برای مقابله با این دو مشکل در حال انجام است. هدف این مطالعه، طراحی و ساخت سطل زباله ای است که شیرابه را از ترکیب زباله خارج می سازد، درنتیجه حجم خشک زباله کاهش و مقدار شیرابه آن نیز به حداقل می رسد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، به دنبال ساخت دستگاه ابتکاری فشرده ساز مکانیکی زباله خانگی، اثر آن در کاهش حجم و شیرابه زباله بررسی شد. این دستگاه برای اولین بار در ایران و در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود و در مدت 6 ماه طراحی و ساخته شده است. به منظور تایید توانمندی های این فشرده ساز در کاهش حجم و درصد رطوبت زباله، آزمایش هایی (3 بار) با استفاده از زباله های خشک و تر انجام شد. برای این منظور پس از پرکردن مخزن با زباله تر به میزان 18 لیتر و به کارانداختن اهرم انتقال نیرو (برای حرکت دادن صفحه فشرده ساز) توسط فردی 30 ساله با وزن 60 کیلوگرم، حجم و درصد رطوبت، اندازه گیری و با مشخصات حجمی و وزنی اولیه زباله مقایسه شد.
    نتایج
    این دستگاه قادر به کاهش قابل ملاحظه حجم زباله و جداسازی رطوبت زباله های تر به میزان 45% مقدار اولیه (به طور میانگین) است و تکرار آزمایش با زباله های خشک نیز حاکی از توانایی این سطل برای کاهش حجم زباله خشک به میزان 40% حجم اولیه آن (به طور میانگین) بود.
    نتیجه گیری
    این دستگاه می تواند حجم زباله را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و شیرابه را نیز از ترکیب زباله خانگی استخراج و جداسازی نماید و درنتیجه پیامدهای منفی زیست محیطی زباله و مشکلات جمع آوری آن را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: زباله، شیرابه، فشرده ساز، خانگی
  • حسین خادم حقیقیان، یعقوب کوشان، اکبرعلی عسگرزاده صفحه 35
    مقدمه

    زخم پای دیابتی، یکی از مشکلات اصلی سلامتی در افراد دیابتی می باشد. امروزه چندین روش برای درمان زخم پای دیابتی وجود دارد، ولی با این حال بعضی از بیماران مجبور به قطع عضو می شوند. زن 45 ساله ای که سابقه دیابت نوع دو داشت، با زخمی در ناحیه انگشت بزرگ پا که به علت عدم رعایت بهداشت پا 3 ماه قبل ایجاد شده بود، به کلینیک دیابت و غدد مراجعه کرد. زخم در این مدت با پودر پنی سیلین و بتادین تحت درمان قرار گرفته، ولی هیچ گونه بهبودی حاصل نشده بود و به علت عفونت شدید بیمار، جراح به قطع عضو او توصیه کرده بود. در این گزارش نمونه ای از درمان زخم پای دیابتی با بره موم حرارت دیده در داخل روغن زیتون معرفی می گردد.

    مواد و روش ها

    بیمار هنگام مراجعه زخمی در ناحیه انگشت پا به ابعاد 2×1 سانتی متر مربع و عمق 1 سانتی متر داشت. بعد از مراجعه، استفاده از پودر پنی سیلین و شستشو با بتادین قطع و درمان به صورت پانسمان روزانه با مخلوط موضعی از بره موم حرارت دیده در داخل روغن زیتون و روغن حیوانی شروع شد. به بیمار توصیه شد که زخم خود را قبل از پانسمان با سرم شستشو دهد و سپس مخلوط موضعی را روی یک گاز استریل به ابعاد 4×4 بگذارد و روی محل زخم قرار دهد و پانسمان هر 12 ساعت یک بار عوض شود.

    نتایج

    بعد از گذشت یک هفته از شروع درمان، بافت جدید در زخم دیده شد و زخم در طول 2 هفته کاملا بسته شد.

    نتیجه گیری

    . بره موم حرارت دیده در داخل روغن زیتون و روغن حیوانی برای درمان زخم پای دیابتی مناسب است.

    کلیدواژگان: زخم پای دیابتی، بره موم، روغن زیتون، روغن حیوانی
|
  • Jalal Azmandian, Zahra Shafii, Seyyed Mojtaba Sohrevardi, Faramarz Fazeli, Abbas Etminan, Sara Azizi Shol Page 1
    Introduction

    Transplantation of the kidney is the choice treatment of advanced chronic renal failure. One of the most important therapeutic problems in these patients is the prevention of acute graft rejection. The purpose of this study was to investigate the efficiency of low dose Daclizumab for prevention of acute kidney graft rejection in living donor recipients.

    Methods

    This clinical trial study was performed on 120 living donor kidney recipients who were admitted to kidney transplant ward of Kerman Afzalipour hospital. These patients were randomly assigned into two intervention and control groups. The intervention group received Cyclosporine, Mycophenolate mofetil and Prednisolone plus Daclizumab at a dose of 1mg/kg before transplantation and then two weeks later. Other 60 patients received all above drugs except Daclizumab. All patients were followed up for at least 6 months for acute rejection, rejection episode time and the rate of infectious complications.

    Results

    The rate of acute rejection was significantly lower in the intervention group compared with the control group (6.7% vs. 18.3%; P=0.048). The six-month graft survival rate in the intervention group was 95% and in the control group it was 85% (P=0.029). There was a significant difference in 6-month graft survival between the women of the intervention and control groups (97% vs. 74%; P=0.02) but no significant difference was observed between the men in the two groups (94% and 92%). The incidence of serious infection was similar in the two groups

    Conclusion

    The use of induction therapy with two doses of Daclizumab in living donor kidney recipients reduces the incidents of acute rejection with improving graft survival especially in women and does not result in more infectious complications.

  • Keivan Keramati, Hamid Reza Alipour, Gholamhasan Vaezi Page 5
    Introduction
    . With regard to the interactions between brain and spleen, in this research, the effect of splenectomy on PTZ-induced epilepsy in Wistar rats was studied
    Methods
    . In this study, 48 male and female wistar rats were used in 3 groups. Experimental groups for each of the two sexes included the negative control, positive control and splenectomy. Negative controls did not undergo surgery. The incision was created in the positive control group, but the spleen was not removed. The spleen was removed in splenectomy group. After seven days, PTZ was injected and the ‌initiation time of different convulsive stages in terms of seconds and score of seizures in the three groups with the same gender were compared using one-way ANOVA.
    Results
    . Second stage of convulsive seizures in the splenectomy group of male rats in comparison with control groups decreased significantly. Fourth stage of seizure in female splenectomized rats in comparison with negative control group decreased significantly. Also score terms of seizures in both male and female rats were not significantly different in the three groups..
    Conclusion
    Splenectomy intensifies PTZ-induced seizures in Wistar rats.
  • Somaye Rajabi, Abdol Hosein Parnow, Zinab Gurgin, Parvane Nazarali, Reza Gharakhanlou Page 10
    Introduction
    Nicotinic acetylcholine receptors (nAChRs) are integral membrane proteins and prototypic members of the ligand-gated ion-channel superfamily, which they mediate synaptic transmission at the neuromuscular junction. This study investigated the effect of resistance training on the content of nAChR in slow and fast muscles of male Wistar rats.
    Methods
    In this experimental study, 14 male Wistar rats (mean weight =220 ± 15g) were randomly divided into two groups (control and resistance training) and they followed the training protocol for 12 weeks. Animals of the resistance group were housed in a metal cage with a wire-mesh tower, with two water bottles set at the top. Forty-eight hours after the last session of protocol, animals were anaesthetized. The soleus (as slow muscle) and anterior tibialis (AT, as fast muscle) were removed under sterile condition. For nAChR assay, ELISA kit was used. Independent- sample T test was used to analyze the data.
    Results
    Data analysis showed that there was a significant difference between control and resistance training groups in the nAChR of slow (P=0.001) and fast (P=0.001) muscles. Therefore, resistance training increases nAChR content in both slow and fast muscles. The results showed that there was not a significant difference among fast and slow twitch muscle’s nAChRs in resistance training group (P>0.05).
    Conclusion
    The content of nAChR increased with resistance training protocol in the fast and slow muscles. It seems that resistance training can lead to the content of nAChR increase by accelerating synaptic transcription factors (such as CGRP) that contribute to synthesis and clustering of nAChR.
  • Mojtaba Eizadi, Laleh Behboudi, Foroozan Zahedmanesh, Zohreh Afsharmand Page 15
    Introduction
    Factors influencing diabetes prevalence and dysfunction of β- cells are not fully understood. In this study, we studied the effect of acute and long-term exercise training on β-cell function and on insulin sensitivity in diabetic patients.
    Methods
    In this interventional study a total of 30 adult men with type 2 diabetes with mean age of 43 years were randomly assigned into the experimental group (exercise) or control group (detraining). Blood glucose, insulin sensitivity and beta-cell function were measured in fasting (overnight fast), immediately after an acute submaximal exercise and after a three month aerobic exercise in the experimental group. These variables also were measured in the control group at the same times. Anthropometrical indexes also were measured before and after study in all patients. A repeated measure ANOVA was used to analyze the data.
    Results
    Fasting glucose decreased and beta-cell function increased significantly in responses to acute and long-time exercise in experimental group (P<0.05). In addition, there was no significant change in insulin sensitivity in response to acute exercise (P≥0.05), but increased significantly after long exercise training (P<0.05). All variables remained without change in control group.
    Conclusion
    Our findings suggest that decrease in blood glucose concentration after exercise training in diabetic patients is due to improving in insulin sensitivity and beta cell function in these patients.
  • Einollah Mollaei, Ladan Heravi, Reza Eftekharaldyn, Hamid Asayesh Page 20
    Introduction
    Emotional intelligence is a new evolution in the field of thought – excitement relationship, which has a major effect on the success of managers. Therefore, the aim of this study was to assess the relationship between emotional intelligence and the success of educational managers at Golestan University of medical sciences.
    Methods
    This study was conducted with all (n=96) educational managers (45 females and 51 males) at Golestan University of Medical Sciences who were selected through census method in 2009. Data collection tools included a demographic data questionnaire, Shring Emotional Intelligence Scale and a success questionnaire. Relationship between emotional intelligence of the educational managers and their success rate was analyzed by spearman correlation coefficient.
    Results
    The findings showed that mean emotional intelligence of successful and unsuccessful managers were 98.74 and 76.74 respectively. The spearman correlation coefficient between emotional intelligence and success of managers was 0.71 which indicates a direct relationship between emotional intelligence and success (P<0.001).
    Conclusion
    With regard to the direct relationship between emotional intelligence of managers and their success demonstrated in this study, organizing some workshops on emotional intelligence are suggested to improve the capabilities of organizational managers.
  • Afsaneh Keramat, Rihane Arab, Lila Khorasani Page 25
    Introduction
    As the literature indicates community-oriented midwifery can play an important role in woman health improvement. This study aimed at investigating midwives’ and midwifery student's awareness about and attitude toward community oriented midwifery in Shahroud University of Medical Sciences in 2009.
    Methods
    In this cross sectional study, a self –made questionnaire including 20 items on awareness about and 25 items on attitude toward community oriented midwifery was used for data collection. The questionnaires were distributed among 102 midwifery students and midwives and 90 questionnaires were answered back. Awareness scores were categorized into three groups: low (less than 75), moderate (75-95) and high (more than 95) awareness scores, and attitude scores were categorized into three groups of negative (25-55), no idea (56-85) and positive (more than 85). The validity and reliability of the questionnaire were evaluated using expert opinion and test- retest respectively.
    Results
    Mean of attitude score was 95.8±10.4 and mean of awareness score was 89.8±12.1. There were no significant differences between midwives and midwifery students in their awareness and attitude (P>0.05). Awareness scores of midwifery student with continuous education were significantly higher than students that their education was non-continuous (P<0.05).
    Conclusion
    Positive attitude towards community oriented among participants indicates the appropriacy of the background for any intervention to apply a community-oriented midwifery program. The moderate level of awareness scores in the sample population and their opinions about current educational programs imply the necessity of further specific education on community oriented midwifery.
  • Masoud Rahimi, Ali Akbar Roodbari, Zinab Rahimi Page 31
    Introduction
    Increasing the volume of waste leads to an increase in waste collection, transportation and final removal costs. Also high percentage of humidity leads to the destruction of collection and transportation machines and to increasing the leachate produced in landfill site and polluting the soil and surface and underground water. So there are several attempts to solve these two problems. This study was to design and produce a unique bin which extracts, reduces and collects leachate from urban wastes and also reduces dry wastes volume.
    Methods
    This applied study was conducted to design and produce an innovative indoor mechanical waste compactor for the first time in Shahroud University of Medical Sciences in Iran within 6 months of time and cost about 500 dollars. To test the effectiveness of the device, experiments (3 times) were performed using dry and wet wastes. After filling the tank with 18 liters of waste and triggering the force transmission crow (for moving compactor sheet) by a 30- year- old, 60-kilogram person, the humidity percentage and the volume before and after the compaction were measured.
    Results
    This device is capable of making a notable decrease in volume of waste and separating waste humidity up to 45 percent of initial amount (in average). Repeating the experiment with dry waste also showed the capability of device up to 40 percent in waste volume (in average).
    Conclusion
    This waste bin can extract, reduce and collect a lot of leachate from solid wastes and thus reduce its environmental impacts and remove problems of wastes collection process.
  • Hossein Khadem Haghighian, Yaghob Koushan, Akbarali Asgharzadeh Page 35
    Introduction

    Diabetic foot ulcers are one of the main health problems in diabetic patients. Nowadays, there are several ways for the treatment of diabetic foot ulcers, but some patients are still forced to amputation. A 45-year-old woman who had been suffering from type 2 diabetes mellitus referred to Diabetes and Glands Clinic with a wound of the big toe, which was caused 3 months ago due to lack of healthy conditions. Her foot ulcer was under treatment with betadine and penicillin, but remained without healing, and therefore, she was referred to a surgeon for amputation. The aim of this study is to report this diabetic foot ulcer treatment with propolis and olive oil.

    Methods

    When the patient referred to the clinic, she had a foot ulcer with 2 cm² wound size. After her presenting, the use of betadine and penicillin was halted, and treatment with propolis and olive oil began. The patient was advised to wash her ulcer with serum and put topical admixture on the wound and change it every 12 hours.

    Results

    A week after treatment, ulcer healed completely.

    Conclusion

    Propolis with olive oil can remedy diabetic foot ulcer.