فهرست مطالب

Journal of Research on Crop Ecophysiology
Volume:7 Issue: 1, 2012

  • تاریخ انتشار: 1390/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کریم سعیدی، نور آزورا آدم، زولکفلی عمر، فایزا آبوود صفحه 1
    مگس گلرنگ Acanthiophilus helianthi Rossi (Diptera: Tephritidae) یکی از آفات مهم گلرنگ است که به علت میزان باروری بالا و رفتار مخفی لاروها، مدیریت کنترل آن یک چالش است. اجزاء برنامه مدیریت کنترل تلفیقی مگس گلرنگ در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گچساران از آبان ماه 1388 تا تیر ماه 1389 بررسی شد. به منظور مطالعه چرخه زندگی آفت تحت شرایط آزمایشگاهی، قوزه های آلوده گلرنگ جمع آوری شدند. دوره پیش از تخم گذاری مگس های ماده 1 ± 8/5 روز و میانگین باروری 2/3 ± 27 تخم بود. مگس های ماده تخم های خود را بر روی براکته های قوزه های گلرنگ به صورت انفرادی و یا دسته های 3 تا 18 عددی می گذارند. دوره انکوباسیون تحت شرایط مزرعه و آزمایشگاه به ترتیب 6/0 ± 8/3 و 6/0 ±4/3 روز بود. طول دوره لاروی (سه سن لاروی) 10-7 روز بود. مگس های نر زودتر از ماده ها در طبیعت ظاهر می شوند اما طول دوره زندگی مگس های بالغ ماده (3 ± 12) روز بود که بطور معنی داری بیشتر از طول دوره زندگی مگس های بالغ نر (1 ± 8 روز) می باشد. نسبت جنسی نر به ماده 28/1: 1 بود. به منظور ارزیابی کارایی روش های مختلف کنترل یک آزمایش مزرعه ایی با پنج تیمار شامل: حشره کش ها، طعمه گذاری، کنترل زراعی، مدیریت کنترل تلفیقی و تیمار شاهد (بدون کنترل) انجام و با هم مقایسه شدند. در مورد هر تیمار پارامترهای مختلفی شامل: وزن هزار دانه، درصد روغن، درصد بذور صدمه دیده و میزان عملکرد محاسبه شد. نتایج نشان داد که تیمارهای مدیریت کنترل تلفیقی و حشره کش ها به ترتیب با 1850 و 1723 کیلوگرم در هکتار بیشترین عملکرد و با کمترین میزان خسارت به ترتیب (5 و 8 درصد) بودند. از آنجائیکه استفاده از حشره کش های انتخابی یکی از مهمترین ابزارهای مدیریت کنترل تلفیقی است، لذا کارایی شش حشره کش بر علیه مگس گلرنگ آزمایش شد. نتایج نشان داد که در میان این شش حشره کش، آندوسولفان موثرترین حشره کش بوده و بعد از آن به ترتیب حشره کش های کلرپیریفوس و مونوکروتوفوس قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: کارایی، حشره کشها، مگس گلرنگ، خسارت، گلرنگ، مدیریت کنترل تلفیقی
  • ایمان احمدی، سعید مینایی، محمد علی قضاوی صفحه 17
    قبل از اختراع هر سامانه، توسعه مدل شبیه ساز سامانه به بهبود درک طراح از نقاط قوت و ضعف سامانه منجر می شود. در نتیجه مرحله طراحی سامانه بدون روش سعی و خطا قابل انجام می باشد. در این مطالعه به توسعه سامانه پایشگر عملکرد محصول یونجه خشک روی ماشین بسته بند علوفه پرداخته شده است. شبیه سازی بخش اندازه گیری مقدار محصول به حل عددی معادله دیفرانسیل مرتبه اول منجر شد. روش dead reckoning برای شبیه سازی بخش تعیین مختصات به کار رفت. بر طبق نتایج این مطالعه: در مدل مربوط به بخش اندازه گیری مقدار محصول، تاخیر زمانی مشاهده شد. این تاخیر زمانی برای در نظر گرفتن زمان مورد نیاز برای رسیدن محصول از زمین به کانال بسته بندی مورد نیاز می باشد. شکل های دندانه ای که منطبق بر محل ایجاد تغییر در نوع داده های ورودی می باشند، در داده های شبیه سازی شده مشاهده شد. بنابراین در مواقعی که تغییر ناگهانی در داده های اندازه گیری شده رخ می دهد، شکل دندانه ای در داده های شبیه سازی شده نتیجه خواهد شد. پیشنهاد می شود که سامانه اندازه گیری چگالی هر بسته روی ماشین بسته بند نصب شود و به منظور افزایش دقت بخش اندازه گیری مختصات نیز استفاده از سنگین کننده یا فنر فشار دهنده روی چرخ زمین گرد الزامی است.
    کلیدواژگان: پایشگر عملکرد محصول، مدل شبیه سازی، ماشین بسته بند
  • قوام الدین اسدیان، آپتین راه نورد، خلیل پورشمسیان، منصور قربانپور، مریم سادات تقوی صفحه 27
    گل راعی با نام علمی Hypericum perforatum L. یکی از مهمترین گیاهان دارویی در جهان بوده که در ایران در نقاط مختلف به خصوص در شمال کشور در مناطق و ارتفاعات متفاوت به صورت خودرو روییده اما به دلایل مختلف اقلیمی و ژنتیکی مقادیر تولید شده متابولیت های ثانویه آن در پیکر رویشی متفاوت می باشد. در این مطالعه جهت تعیین بهترین منطقه رویشی گل راعی، مهمترین ترکیبات بیوشیمیایی مانند هایپریسین، فنل کل، فلاونویید و کارتنویید مورد ارزیابی قرار گرفتند. اکوتیپ های مورد بررسی در پنج منطقه از غرب مازندران شناسایی و در سه ارتفاع و چهار نمونه برداری از هر ارتفاع (مجموع 60 نمونه) اقدام به نمونه گیری نموده و پس از ثبت مشخصات جغرافیایی، نمونه ها مورد آنالیز قرار گرفت. آزمایشات نشان دادند که بیشترین مقدار هایپریسین(%251/0) و فنل کل (405 میلی گرم در میلی لیتر) در منطقه جنت رودبار و ارتفاع 1410 متر، بیشترین مقدار فلاونویید (73 میکرو گرم در میلی لیتر) در منطقه قلعه گردن و ارتفاع 1625 متر و بیشترین کارتنویید (13/0 میلی گرم در میلی لیتر) از منطقه پل زنگوله در ارتفاع 1550 متری حاصل شد. از معادلات به دست آمده نتیجه گیری گردید که بین هایپریسین و فنل کل رابطه خطی و مثبت وجود داشته اما بین هایپریسین و فلاونویید این رابطه به صورت معادله درجه دوبا همبستگی منفی می باشد. ارتباط بین هایپریسین با کلروفیل کل نیز به صورت همبستگی منفی نتیجه گردید. باندهای حاصله از پروتئین کل هم حاکی از بیشترین تجمع پروتئین در منطقه جنت رودبار می باشد. بنابراین ارتفاع مطلوب رویش در منطقه جنت رودبار می تواند جایگاه کشت مناسبی جهت تولید و بهره برداری از این گیاه باشد.
    کلیدواژگان: گل راعی، ترکیبات فیتوشیمیایی، هایپریسین، مناطق رویشی، فنل کل
  • شهزاد جماعتی، سمارین، رقیه ذبیحی محمود آباد صفحه 37
    به منظور مطالعه تاثیر مدیریت کود نیتروژن و تراکم بوته بر رشد و نمو، انتقال مجدد ماده خشک و عملکرد گندم دوروم رقم سیمره، آزمایشی در سال زراعی 1389-1388 در مزرعه ی ایستگاه تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل- ایران، به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در اردبیل اجرا شد. کرت های اصلی، شامل تراکم های مختلف در سه سطح (300، 350 و 400 بذر در متر مربع) و کرت های فرعی، شامل سطوح مختلف کود نیتروژن در چهار سطح (0, 70, 140 و 210 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) بود. نتایج نشان داد، با افزایش مصرف کود نیتروژن، طول دوره رشد رویشی افزایش و میزان انتقال مجدد ماده خشک از کل بوته به دانه و سهم انتقال مجدد ماده خشک در عملکرد دانه کاهش یافت. همچنین بیشترین طول دوره زایشی و رسیدگی و عملکرد دانه در مصرف 140 کیلوگرم نیتروژن در هکتار بدست آمد و افزایش مصرف کود نیتروژن موجب کاهش عملکرد دانه شد. با افزایش تراکم بوته در واحد سطح کلیه صفات افزایش یافتند. در نتیجه به منظور افزایش سهم انتقال ماده خشک، افزایش عملکرد دانه، جلوگیری از آلودگی محیط زیست و کاهش استفاده از کودها (به صورت بیش از حد) که افزایش هزینه تولید را نیز در بر دارد و با شرایط این آزمایش، توصیه می شود از سطح 140 کیلوگرم در هکتار کود نیتروژن و تراکم 400 بوته در متر مربع استفاده گردد.
  • صدقعلی زمانی، محمد طاهر نظامی، احمد بایبوردی، مریم بهداد، محمد باقر خورشیدی بنام صفحه 49
    به منظور بررسی اثر سطوح مختلف شوری بر میزان آنزیم های آنتی اکسیدان برگ و خصوصیات فیزیولوژیک گیاه کلزا به عنوان شاخصی از مقاومت به تنش شوری، تحقیقی در سال 1387 در گلخانه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذر بایجان شرقی بصورت آزمایش فاکتوریل بر پایه بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل ترکیبی از پنج سطح مختلف شوری (0، 50، 100، 150، 200 میلی مولار) و چهار رقم کلزا (Elite، licord، SLM046 و Okapi) بود. با افزایش تنش شوری مقدار هدایت روزنه ای، تعرق و میزان آب نسبی برگ در کلیه ارقام کاهش یافت. تاثیر تنش شوری بر میزان آنزیمهای آنتی اکسیدان برگ به صورت تغییرات معنی دار در مقدار آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون ریداکتاز مشاهده شد. فعالیت آنزیم در دوره رشد زایشی افزایش و در مرحله رسیدگی گیاه کاهش یافت. مقایسه میان ارقام کلزا نشان داد که با توجه به همبستگی قوی بین میزان آب نسبی برگ و آنزیم سوپراکسیددیسموتاز، رقم SLM046 با کمترین تغییرات در میزان آب نسبی برگ و بیشترین میزان فعالیت آنزیم، به عنوان رقم مقاوم و رقم Elite حساسترین رقم نسبت به شوری باشند.
    کلیدواژگان: آنزیم های آنتی اکسیدان، تنش شوری، آب نسبی، کلزا
  • ماریه نادی، احمد گلچین، وحید مظفری، طلعت سعیدی، ابراهیم صداقتی صفحه 59
    ضایعات آلی شامل ضایعات پسته، خرما، پنبه و کود دامی از نقاط مختلف ایران شامل کرمان (پسته و خرما)، گرگان و زنجان به ترتیب جمع آوری شدند. ضایعات مذکور به دو قسمت مساوی تقسیم گشته و یکی از قسمت ها با 20 درصد وزنی سولفات فرو غنی شد، سپس با کمک کرم های کمپوستی به ورمی کمپوست تبدیل شدند. تعدادی از فاکتورهای کیفیت ماده آلی شامل جرم حجمی، وزن خاکستر مواد، ظرفیت نگهداری رطوبت، میزان هدایت الکتریکی،pH، نسبتC:N و میزان عناصر قابل جذب شامل پتاسیم، فسفر، ازت، کلسیم و منیزیم عناصر کم مصرف شامل مس، منگنز، روی و آهن در مواد اولیه و ورمی کمپوست های نهایی اندازه گیری گردید. گلدان های 3 کیلوگرمی از مخلوط 10 و 20 درصد ورمی کمپوست و خاک آماده گشته و بذور پسته در آنها کشت شدند. در طول دوره آزمایش برخی فاکتورهای رشد از جمله درصد جوانه زنی بذر، شاخص سطح برگ، میزان کلرفیل برگ، تعداد برگ، قطر ساقه و نسبت فتوسنتز برای هر تیمار اندازه گیری گردید. بعد از دوره رشد نهال وزن خشک ریشه و ساقه و همچنین میزان عناصر ماکرو و میکرو اندازه گیری گردید. در طی فرایند تولید ورمی کمپوست، جرم حجمی و میزان pH مواد نهایی تغییر یافته و وزن خاکستر آنها افزایش یافت. ظرفیت نگهداری رطوبت، میزان هدایت الکتریکی، کربن آلی و پتاسیم قابل جذب مواد تولید شده نسبت به ضایعات اولیه کاهش یافت. مقدار سایر عناصر اندازه گیری شده در ورمی کمپوست های تولید شده نسبت به ضایعات اولیه افزایش یافت. به دلیل آلودگی گلدان های تیمار شده با ورمی کمپوست خرما به قارچ و عدم جوانه زنی بذر، استفاده از این ورمی کمپوست مناسب تشخیص داده نشد وتیمار حاصله حذف گردید. همچنین غنی سازی ورمی کمپوست ها با سولفات فرو باعث افزایش میزان کلروفیل برگ و آهن موجود در ترکیب شیمیایی گیاهان گردید.
    کلیدواژگان: ورمی کمپوست، ضایعات، فاکتورهای رشد، پسته، نهال
  • اکبر پیرستانی، سید نورالدین طباطبایی، محمد هاشم فاضلی، محمد آنتیک چی، مهدی بابایی صفحه 71
    آفلاتوکسین مایکوتوکسینی است که بطور اولیه توسط آسپرژیلوس فلاوس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس تولید می گردد. مصرف خوراک آلوده توسط گاوهای شیری منجر به کاهش دریافت ماده خشک، کاهش تولید، کوری، چرخیدن بدور خود، پیچش گوش ها، دندان قورچه، کف کردن دهان، درماتیت حساس به نور، التهاب ملتحمه، اسهال، سقط و برخی دیگر از مشکلات تولید مثلی می گردد. اخیار مشکلات دیگری مانند لنگش و کسیت های تخمدانی در گله های شیری مربوط با آفلاتوکسیکوزیس میباشد. از آنجا که آفلاتوکسین ها به عنوان عوامل موتاسیون قوی در نظر گرفته می شوند متابولیت های خود را در شیر دفع مینمایند که در دهه گذشته توسط بشر بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند. جهت تشخیص آفلاتوکسین روش های متنوعی استفاده می گردد که شامل: کروماتوگرافی لایه نازک (TLC)، کروماتوگرافی مایع با توان بالا (HPLC)، کروماتوگرافی گازی (GC) و روش های ایمنی– شیمیایی مانند الایزا میباشد. در این مطالعه، نمونه برداری جهت ارزیابی میزان آفلاتوکسین توسط دو روش آزمایشگاهی الایزا و HPLC از گاوداری های صنعتی در شهر اصفهان صورت گرفت. جهت ارزیابی میزان آفلاتوکسین B2, B1, G2 و G1موجود در جیره از محل انبار و نگهداری هر کدام از مواد تشکیل دهنده جیره غذایی نمونه برداری شد. همچنین جهت ارزیابی میزان آفلاتوکسین M1 در شیر از تانک های مخزن شیر نمونه گیری شد. بررسی دو روش آزمایشگاهی الایزا و HPLC در اندازه گیری آفلاتوکسین نشان داد بین این دو روش اختلاف آماری معنی داری وجود ندارد ولی از نظر صحت و دقت روش HPLC بهتر از روش ELISA می باشد.
    کلیدواژگان: آفلاتوکسین، HPLC، الایزا، شیر، جیره، گاو شیری
  • هادی فرجی آروق، علی اصغر اسلمی نژاد، همایون فرهنگ فر صفحه 79
    هدف از این مطالعه برآورد پارامترهای ژنتیکی به همراه روندهای ژنتیکی و فنوتیپی برای سن در اولین گوساله زایی (AFC)، اولین و دومین فاصله گوساله زایی (CI2،CI1) در گاوهای هلشتاین ایران بود. رکوردهای صفات تولید مثلی مابین سالهای 1362 تا 1386 به ترتیب برای سن در اولین گوساله زایی، اولین و دومین فاصله گوساله زایی 261116، 163234 و 92661 بود. مدل حیوانی تک صفتی و دو صفتی برای برآورد پارامترهای ژنتیکی با استفاده از روش حداکثر درست نمایی محدود شده با کمک الگوریتم متوسط اطلاعلات (Average Information) توسط نرم افزار ASReml برآورد شد. وراثت پذیری برای سن در اولین گوساله زایی 005/0± 19/0، اولین فاصله گوساله زایی 003/0± 04/0 و دومین فاصله گوساله زایی 004/0± 04/0 بود. روندهای ژنتیکی برای سن در اولین گوساله زایی، اولین و دومین فاصله گوساله زایی به ترتیب 11/0± 75/0-، 02/0± 004/0 و 01/0± 02/0- روز به ازای هر سال و روندهای فنوتیپی 38/0± 35/2-، 39/0±13/1- و 23/0± 28/0- روز به ازای هر سال به ترتیب برای برای سن در اولین گوساله زایی، اولین و دومین فاصله گوساله زایی بدست آمد. همبستگی های ژنتیکی، فنوتیپی و محیطی به ترتیب بین سن در اولین گوساله زایی و اولین فاصله گوساله زایی 049/0 -، 0، 002/0 بین سن در اولین گوساله زایی و دومین فاصله گوساله زایی 014/0، 004/0-، 004/0- و بین اولین و دومین فاصله گوساله زایی 877/0، 081/0 و 043/0 بود.
    کلیدواژگان: روند ژنتیکی، صفات تولید مثلی، گاوهای هلشتاین ایران
|
  • Karim Saeidi, Nur Azura Adam, Dzolkhifli Omar, Faizah Abood Page 1
    Acanthiophilus helianthi Rossi (Diptera: Tephritidae) is a pest of safflower and managing it because of its fecundity and concealed larval habitat is a challenge. Potential components of an integrated pest management program for A. helianthi were investigated at the Gachsaran Agricultural Research Station, in southern Iran from November 2008 to July 2009. For the life cycle studies, the infected flower heads were collected from an experimental field plot and were developed from egg to adult under laboratory conditions. The results showed that the first adults emerged gradually in mid April 2009. Female A.helianthi had a pre-oviposition period of 5.8 ± 1.0 days and the average fecundity was 27 ± 3.2 eggs. The eggs were laid in the bracts of flower heads singly or in clusters of 3-18. The Incubation period was 3.8 ± 0.6 days under field conditions and 3.4 ± 0.6 days under cage conditions. Three larval instars occurred, and the larval phase was 7-10 days. Males emerged earlier than females, but the longevity of the adult females (12 ± 3.0) was significantly greater than that of males (8 ± 1.0). Analysis of aggregated male and female sampling data showed that the gender ratio was 1:1.28. To evaluate the efficiency of different methods of fruit fly control on safflower, a field experiment was carried out. Five diverse methods, insecticides, baiting, cultural, Integrated Management and no treatment were assessed on weight of one thousand seeds, percentage of oil, percentage seed damage and harvest/ha. Integrated Management and insecticide control indicated best results with harvest potential of 1850 and 1723 kg/ha with a least damage of 5 and 8%, respectively. Since use of selective insecticides is one of the most important methods for pest management, the efficacy of six insecticides against A. helianthi infesting safflower were evaluated. Among the treatments Endosulfan 35% EC at 0.03% proved more effective followed by Chlorpyriphos and Monochrotophos.
  • Ahmadi, Saeed Minaei, Mohammad Ali Ghazavi Page 17
    Before fabrication of any system, development of its simulation model can improve designer's understanding about strengths and weaknesses of the system. As a result, fabrication phase can be done without trial and error method. In this study a simulation model for alfalfa hay yield monitoring system on the baler was developed. Simulation of the yield measuring section led to the numerical solution of a first order differential equation. Dead reckoning method was used for simulation of the coordinates determination section. According to the results of this study: In the model of yield measuring section, the retardation time was shown. This retardation time is considered to take into account the required time for reaching crop from the ground to the baling channel. There were jagged shapes in the simulated data which coincide with changes in type of data variations. Therefore when the measured data faced a sudden change, a jagged shape will result in the simulated data. It was recommended to use each bale bulk density measuring system on the baler. In order to increase the accuracy of the coordinates determination section, it was essential to use ballast or spring pressure on the ground wheel.
  • Ghavamaldin Asadian, Aptin Rahnavard, Khalil Pourshamsian, Mansour Ghorbanpour, Mariamalsadat Taghavi Page 27
    Hypericum perforatum L. is among important herbs worldwide, which growing wild in Iran various areas and altitudes particularly north of the country. However, according to different regional and genetic reasons, its secondary metabolites differ in its growth vegetative. Therefore, in order to define its best vegetative area, the most important biochemical components in five regions and three altitudes and four samples from each regions (60 samples all together) were sampled and analyzed. Experiment revealed that the highest values of hypericin (0.251% DW) and total phenols (412 mg/l) were obtained in Jannat Roodbar region in a height of 1218 m and the highest amounts of flavonoid (73 µg/ml) and carotenoid (0.13 mg/ml) were observed in Pole Zangoole region in a height of 2300 m. Regression equations have been demonstrated to have a positive linear relationship between hypericin and total phenols contents. While among hypericin and flavonoid as well as carotenoid, this relation forms a second degree equation. The relationship of hypericin and total phenols contents was a negative correlation as well.
  • Page 37
    In order to study the impacts of nitrogen fertilizer and plant density management on growth, dry matter remobilization and yield of durum wheat, Seymareh cultivar, a split plot experiment based on randomized complete block design with three replications was conducted at Agricultural Research Station, Islamic Azad University, Ardabil Branch, Iran in 2009-2010 cropping year. Main plot included three plant densities (300, 350 and 400 seed m-2) and sub plots contained four nitrogen levels (0, 70, 140 and 210 kg ha-1 N). Results showed that with increasing nitrogen levels, length of the vegetative growth period increased and dry matter remobilization from the plant to grain and its impact on grain yield decreased. Also, the highest length of generative growth and ripening periods and grain yield were obtained using 140 kg ha-1 N and excess rates, decreased grain yield. With increasing plant density, all measured traits were increased. On account of increase in remobilization and grain yield, prevent of environmental pollution and decrease in fertilizer application as excess cost, application of 140 kg ha -1 N in 400 plant m-2 density (with conditions of this research), is recommended.
  • Sedghali Zamani, Mohammad Taher Nezami, Ahmad Bybordi, Maryam Behdad, Mohammad Bagher Khorshidi Page 49
    To evaluate the effect of different levels of salinity on antioxidant enzymes activity of leaves and plant physiological characteristics of canola as a marker of resistance to salinity, an experiment was conducted in greenhouse of Research Center of Agriculture and Natural resources in East Azarbaijan in 2009. Treatments included combinations of five different levels of salinity (0, 50, 100, 150, and 200 mM) and four cultivars of brassica included (Elite, Licord, SLM046 and Okapi). With increasing salinity, stomatal conductivity, transpiration and leaf relative water decreased in all cultivars. Effect of salt stress on antioxidant enzymes of leaves was significant, and changes in the amount of super oxided dismutase enzymes, catalase and glutathion reductase was observed. Enzyme activity in the period of growth increased and in plant maturity decreased. Comparison between canola cultivars showed the strong correlation between leaf relative water and enzyme super oxide dismutase activity. SLM046 showed the least changes in leaf relative water level and the highest enzyme activity and was resistant cultivar and Elite were the most sensitive cultivar to salinity.
  • Marieh Nadi*, Ahmad Golchin, Vahid Mozafari, Talat Saeidi, Ebrahim Sedaghati Page 59
    Samples of different solid organic wastes (SOW) including cow manure (CM), pistachio wastes (PW), cotton residues (CR) and date wastes (DW) were collected from different regions of Iran and converted to various vermicomposts. Each vermicompost had an iron-enriched counterpart produced by gradual addition of ferrous sulphate to organic wastes during the vermicomposting. Samples of a loamy soil were mixed with various proportions of prepared vermicomposts and pistachio seedlings were grown in 3 kg pots filled with them, for six months. During the period of experiment, some growth indices such as seed germination percentage, leaf area index, leaf chlorophyll content, leaves number, stem diameter and photosynthesis rate were measured for each treatment. After growing period, shoot and root dry weights and also macro and micro elements were measured. After vermicomposting, there was a substantial decrease in organic carbon content, total K and electrical conductivity of organic wastes. However, the contents of ash, N, P, Ca, Mg and some micronutrients including Fe, Mn, Zn and Cu increased in vermicomposted organic wastes. The pH of organic wastes shifted toward neutrality and their bulk densities were changed. There was a significant increase in seed germination, leaf area index, shoot dry weight and stem diameter in pots treated with 10% pistachio and cow manure vermicomposts in comparison with control and other treatments. Due to fungi growth and seed infection, germination did not occur in pots treated with date vermicompost so this organic amendment was not a suitable component for potting media. Vermicomposts enriched with ferrous sulphate increased chlorophyll and Fe contents of leaves.
  • Akbar Pirestani*, Seyyed Nouredin Tabatabaei, Mohammad Hashem Fazeli, Mohammad Antikchi, Mehdi Baabaei Page 71
    Aflatoxins are one of the most important toxic metabolisms that are produced by Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus on contaminated feed. Consuming of the contaminated feed by the dairy cattle may result reducing dry matter intake, decreasing milk yield, blindness, walking in circle, ear twitching, teeth grinding, frothing at the mouth, photosensitive dermatitis, keratoconjuctivitis, diarrhea, abortion, and some other reproductive problems. More recently, other problems such as lameness and ovarian cyst have been related to aflatoxicosis in the dairy herds. Since aflatoxins are considered as potential mutagens, their metabolisms excreted in the milk, which was considering during the last decades. A number of quantitative methods were applied to measure the aflatoxin metabolites in biological samples and feedstuff that was consisting of thin-layer chromatography (TLC), high-performance liquid chromatography (HPLC), gas chromatography (GC), and immunochemical method such as enzyme linked immunosorbent assay (Elisa). In the present study, measuring of the aflatoxin was implemented in two groups: 1) the feeds of dairy cattle, which was exposed to four types of aflatoxin (B1, B2, G1 and G2) 2) the milk samples, which exposed to aflatoxin M1, were collected from dairy farm in the province of Esfahan. Two methods, HPLC and Elisa, were used for this purpose. It was concluded that there was no significant difference between the values obtained by the two procedures. However, sensitivity and specificity of HPLC was higher than the Elisa method.
  • Hadi Faraji, Arough, Ali Asghar Aslaminejad, Homayun Farhangfar Page 79
    The objective of this study was to estimate genetic parameters coupled with genetic and phonotypic trends for age at first calving (AFC) and first and second calving interval (CI1 and CI2) in Iranian Holstein cows. Records of reproduction from 1983 to 2007 for AFC, CI1 and CI2 were 261116, 163234 and 92661, respectively. Single and two trait animal model was used to estimate genetic parameters by restricted maximum likelihood procedures using Average Information algorithm in ASREML software. Estimates of heritability were 0.19±0.005 for AFC, 0.04±0.003 for CI1, and 0.04±0.004 for CI2. Genetic trends for AFC, CI1 and CI2 were - 0.75±0.11, 0.004±0.02, - 0.02±0.01day per year and phonotypic trends were -2.35±0.38, - 1.13±0.39, - 0.28±0.23 day per year, for AFC, CI1 and CI2, respectively. The genetic, phonotypic and environmental correlations were – 0.049, 0, 0.002 for AFC and CL1; 0.014, - 0.004, -0.004 for AFC and CL2; and 0.877, 0.081, 0.043 for CL1 and CL2, respectively.