فهرست مطالب

پرستاری ایران - پیاپی 74 (اسفند 1390)

نشریه پرستاری ایران
پیاپی 74 (اسفند 1390)

  • تاریخ انتشار: 1391/02/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نیکو یمانی، مریم علیزاده *، طاهره چنگیز، فریبا طالقانی صفحه 8
    زمینه و هدف

    کشور ما نیازمند پرستاران متخصص در زمینه خانواده بوده و ما نیازمند تعریف وظایف حرفه ای به عنوان پایه ای جهت برنامه ریزی های آتی در خصوص رشته پرستاری خانواده در ایران می باشیم. به این منظور در این مطالعه به نیازسنجی برنامه درسی پرستاران خانواده با استفاده از نظرات متخصصین پرستاری پرداختیم.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک مطالعه نیازسنجی با استفاده از تکنیک دلفی بود. جامعه پژوهش شامل متخصصین پرستاری می باشد (اعضای بورد پرستاری در بخش پرستاری خانواده در وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی و معاونین آموزشی و مدیران گروه های پرستاری در کلیه دانشکده های پرستاری- مامایی دانشگاه های علوم پزشکی کشور). نمونه گیری به صورت خوشه ایچند مرحله ای انجام شد و 93 نمونه در مرحله اول مطالعه شرکت کردند. جمع آوری اطلاعات با استفاده از روش دلفی و از طریق ارسال پرسشنامه ها از طریق پست در دو مرحله انجام گردید. در مرحله اول 80 درصد و در مرحله دوم،90 درصد از پرسشنامه ها بازگشت. جهت تکمیل و نهایی سازی وظایف، از نظرات فوکوس گروپ استفاده شد. تحلیل داده ها توسط SPSS انجام و میانگین نمرات هر گویه محاسبه شد.

    یافته ها

    در مرحله اول دلفی 56 آیتم در حیطه مراقبتی، 34 آیتم در حیطه آموزشی- مشاوره ای، 14 آیتم در حیطه پژوهشی و 15 آیتم در حیطه مدیریتی استخراج گردید. در مرحله دوم تمامی گویه ها میانگین امتیاز بالای 4 در یافت نمودند. در نهایت به منظور تعدیل وظایف در فوکوس گروپ های تشکیل شده تعداد 15 وظیفه در حیطه مراقبتی، 11 وظیفه در حیطه آموزشی- مشاوره ای، 5 وظیفه در حیطه پژوهشی و 5 وظیفه در حیطه مدیریتی استخراج و نهایی سازی شد.
    نتیجه گیری کلی: یافته ها نشان دهنده اهمیت نقش پرستاران خانواده در حیطه مراقبتی درمانی به ویژه در قبال بیماران مزمن است. از یافته های این پژوهش جهت برنامه ریزی در خصوص سایر عناصر برنامه درسی در رشته پرستاری خانواده می توان استفاده نمود.

    کلیدواژگان: وظایف حرفه ای، پرستاری خانواده، فن دلفی
  • مهناز سیدالشهدایی، فروغ رفیعی، آغا فاطمه حسینی، حمید کریمی صفحه 20
    زمینه و هدف
    همگام با پیشرفت های علمی اخیر در زمینه درمان زخم، پانسمان های مدرن با بهره گیری از تکنولوژی و دانش روز طراحی و تولید شدند. چنین پانسمان هایی می توانند با حفظ و کنترل رطوبت زخم در کنار سایر شرایط، محیط مناسب ی را برای درمان مرطوب زخم فراهم نمایند. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر دو روش پانسمان خشک و مرطوب بر بهبود زخمهای سوختگی بوده است.
    روش بررسی
    این پژوهش نیمه تجربی و روش نمونه گیری مستمر و بر اساس معیارهای ورود به مطالعه بوده است. حجم نمونه نهایی 60 نفر بیمار بستری در مرکز سوختگی شهید مطهری با سوختگی درجه دو با سطح سوختگی کمتر و مساوی 10 درصد در هر دو دست یا هر دو پا بود. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و چک لیست مشاهدات بود. یک قسمت از ناحیه سوخته با استفاده از روش پانسمان خشک طبق روتین بیمارستان و بخش دیگر آن با استفاده از پانسمان مرطوب N-A ultra پانسمان می شد. میزان و مدت بهبودی در روزهای سوم، هفتم، سیزدهم و بیست ویکم مشاهده و ثبت می شد. روش های آمار توصیفی و آزمون t زوج جهت تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت. آنالیز با استفاده از SPSS نسخه 13 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات درجه بهبودی در دو روش اختلاف معنی داری را نشان داد (001/0 > P). یافته های پژوهش نشان داد که میانگین مدت بهبودی در روش مرطوب 11روز و در روش خشک 14روز بوده است (004/0= P).
    نتیجه گیری کلی: با توجه به نتایج پژوهش، استفاده از پانسمان های مرطوب در درمان زخم های سوختگی قابل تو صیه است.
    کلیدواژگان: زخم سوختگی، پانسمان خشک، پانسمان مرطوب، NA - ultra
  • مرجان مردانی حموله، عزیز شهرکی واحد، احترام ابراهیمی صفحه 28
    زمینه و هدف
    اختلالات سلامت روانی، از معضلاتی هستند که در میان افراد شاغل در حرفه های یاری دهنده از جمله پرستاری به میزان زیادی مشاهده می شوند و می توانند موجب مشکلات روانی – اجتماعی زیادی شوند. لذا مطالعه حاضر به هدف تعیین وضعیت سلامت روانی کارکنان پرستاری انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه، یک پژوهش توصیفی از نوع مقطعی است که طی آن کلیه کارکنان پرستاری (92 نفر) بیمارستان فاطمه زهرا (س) نجف آباد به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها به وسیله پرسشنامه مشخصات فردی و پرسشنامه نشانگان روانی (The Symptom Checklist-90-R) جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به وسیله آمار توصیفی و آزمون های آنالیز واریانس و تی مستقل تحت نرم افزار SPSS ویرایش 5/11 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 1/81% کارکنان پرستاری از سلامت روان برخوردار بودند و 9/18% آنان در مواجهه با اختلالات روان از جمله 3/7% شکایات جسمانی، 8/5% افکار پارانوییدی و5% اضطراب بوده اند.
    نتیجه گیری کلی: با توجه به یافته ها، توجه به سلامت روان کارکنان پرستاری جهت بهبود کیفیت مراقبت های پرستاری، ضروری است.
    کلیدواژگان: تنش های شغلی، سلامت روان، کارکنان پرستاری
  • محمدرضا یگانه خواه، اکرم عابدینی، حسین اکبری، محمد تقی ضیایی نژاد صفحه 36
    زمینه و هدف
    اضطراب یکی از شایع ترین و مهم ترین واکنش های روانی بیماران مبتلا به سکته حاد قلبی می باشد که تاثیر بسیار منفی بر سیر بیماری و مرحله بهبودی جسمی و روحی بیماران دارد. مطالعه حاضر با هدف، مقایسه تاثیر شیوه های مختلف آموزش بر کاهش میانگین اضطراب آشکار در بیماران مبتلا به سکته حاد قلبی انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه تجربی است که در آن 66 بیمار مبتلا به سکته حاد قلبی بستری در بخش «سی سی یو» بیمارستان کامکار- عرب نیا قم به طور مستمر بر حسب معیارهای ورود انتخاب و سپس با تخصیص تصادفی در سه گروه آموزش چهره به چهره، پمفلت و لوح فشرده قرار گرفتند. ابزار گرد آوری داده ها شامل فرم مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه اضطراب آشکار اسپیل برگر بود. در این مطالعه، میانگین اضطراب قبل و بعد از مداخله بیماران در هر سه گروه به تفکیک اندازه گیری و سپس با هم مقایسه شد. از SPSS نسخه شماره 11.5 و آزمون های کای اسکوئر، تی زوجی، آنالیز واریانس یکطرفه، کولموگروف – اسمیرنوف، و آزمون لون جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که شیوه های مختلف آموزش موجب کاهش معنی دار میانگین اضطراب بیماران مبتلا به سکته حاد قلبی شده است (000/0 = P)، هر چند این سه شیوه آموزش هیچگونه تفاوتی باهم در مورد کاهش میانگین اضطراب آشکار بیماران نداشتند(05/0< P).
    نتیجه گیری کلی: یافته های مطالعه موید آن است که شیوه های مختلف آموزش در کاهش اضطراب آشکار بیماران مبتلا به سکته حاد قلبی موثر است؛ بنابراین استفاده از هر سه روش قابل توصیه است.
    کلیدواژگان: آموزش، اضطراب، سکته حاد قلبی
  • صغری خانی، کبری زارع، سیده عفت رمضان نژاد صفحه 45
    زمینه و هدف
    علی رغم اینکه انجام روتین اپی زیوتومی بیش از یک دهه است که در کتاب های تخصصی مامایی زیر سوال می باشد؛ هنوز این روش در کشور ایران به صورت روتین انجام می شود. این امر علاوه بر افزایش هزینه های درمانی موجب افزایش بار کاری پرستاری و مامایی می شود. این پژوهش به منظور تعیین فراوانی اپی زیوتومی و عوامل مرتبط با آن در یکی از زایشگاه های شهر ساری انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 915 نفر از زنان پذیرش شده در زایشگاه بیمارستان امام خمینی ساری در طول سال 1388 با روش سرشماری شرکت کردند. جهت جمع آوری داده ها از یک فرم اطلاعاتی که شامل سه بخش بود، استفاده شد. در بخش اول مشخصات فردی نمونه ها، در بخش دوم مشخصات مامایی و عوامل احتمالی مرتبط با اپی زیوتومی و در بخش سوم روش زایمان (با یا بدون اپی زیوتومی) ثبت شد. داده ها با آمار توصیفی، و آزمون های آماری مربع کای، و Mantel-Haenszel با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در 812 مورد(7/88 %) اپی زیوتومی انجام شده است. انجام این روش با سن مادر (023/0= P)، تعداد زایمان (01/0= P)، آپگار دقیقه اول (003/0= P)، آپگار دقیقه پنجم (001/0= P) و وزن هنگام تولد (000/0= P) ارتباط معنی دار آماری داشت. انجام روش با مرحله دوم طولانی، استفاده از فورسپس و واکیوم، دور سر نوزاد، میزان تحصیلات و محل سکونت مادر رابطه نداشت.
    نتیجه گیری کلی: با توجه به اینکه اپی زیوتومی در برخی مراکز به صورت روتین انجام می شود، لذا به منظور اداره فیزیولوژیک زایمان، مطلوب بودن تجربه زایمانی، کاهش عوارض و مرگ و میر و کاهش بار کاری پرستار و ماما پیشنهاد می شود انجام اپی زیوتومی صرفا بر اساس اندیکاسیون صورت گیرد.
    کلیدواژگان: زایمان، اپی زیوتومی، روتین، اندیکاسیون
  • لیدا نیک فرید، حمید ایزدی، مریم شکوری صفحه 53
    زمینه و هدف
    وجود بیماری مزمن در کودک، خانواده و خصوصا مادر را با چالش زیادی رو به رو می کند. تطابق بهتر و موثرتر، افزایش سطح کیفیت زندگی کودک بیمار و بقیه اعضای خانواده را به دنبال خواهد داشت. این مطالعه با هدف بررسی رفتارهای تطابقی مادران کودکان مبتلا به بیماری های مزمن بستری در بیمارستان مرکز طبی کودکان در سال 1388 صورت گرفته است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی 161 مادر کودک مبتلا به بیماری مزمن بستری در بیمارستان مرکز طبی کودکان از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از «سیاهه تطابق سلامت برای والدین» برای سنجش نمره کل و نمرات رفتارهای تطابقی در سه گروه رفتاری 1) تمامیت خانواده و مطلوب سازی موقعیت، 2) حمایت اجتماعی، عزت نفس و ثبات روانی و 3) ارتباط و مشاوره پزشکی جمع آوری شد. اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزار SPSS نسخه 15و آمار توصیفی و استنباطی (آزمون t مستقل و ANOVA) آنالیز شد.
    یافته ها
    میانگین نمره کل «سیاهه تطابق سلامت برای والدین» مادران در مطالعه حاضر 66/70 (انحراف معیار 79/24، دامنه 9- 135) و میانگین نمره رفتارهای تطابقی الگوی یک، 18/29 (انحراف معیار 08/11، دامنه 6- 57)، میانگین نمره رفتارهای تطابقی الگوی دو، 12/29 (انحراف معیار 7/9، دامنه 7- 54) و میانگین نمره رفتارهای تطابقی الگوی سه، 71/12 (انحراف معیار 5، دامنه 2- 24) بدست آمد. بین متغیرهای مشخصه های فردی و مشخصه های مرتبط با بیماری با نمرات سیاهه ارتباط معناداری به دست نیامد.
    نتیجه گیری کلی: نمونه های مطالعه اخیر در مقایسه با نمرات طبیعی در الگوهای رفتاری یک و سه نمرات پایین تری کسب کرده و در استفاده از الگوهای رفتاری یک (تمامیت خانواده و مطلوب سازی موقعیت) و سه (ارتباط و مشاوره پرشکی) ناموفق بودند. لذا لازم است در تعامل با مادران توجه بیشتری به این الگوهای تطابقی صورت گیرد. نتایج این مطالعه می تواند چارچوبی را برای مداخلات پرستاری بالینی از کودکان مبتلا به بیماری های مزمن و خانواده های آنها فراهم آورد. آگاهی از رفتارهای تطابقی مورد استفاده مادران به پرستاران امکان طراحی برنامه های مداخلاتی جهت حمایت مناسب از آنها را فراهم می نماید.
    کلیدواژگان: بیماری مزمن کودک، رفتارهای تطابقی، مادران
  • منیر نوبهار، فضل الله احمدی، فاطمه الحانی، مسعود فلاحی خشکناب صفحه 63
    زمینه و هدف
    افزایش تعداد بازنشستگان و ارتقاء امید به زندگی منجر به افزایش سال های بازنشستگی شده است، وضعیت پرستاران بازنشسته ایرانی با پرستاران در سایر کشورها متفاوت به نظر می رسد، همچنین الگویی برای سازگاری پرستاران با بازنشستگی تبیین نشده است، هدف این مطالعه طراحی الگوی سازگاری در پرستاران بازنشسته می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت کیفی و تئوری زمینه ای بوده و 20 پرستار بازنشسته شهر سمنان ابتدا به روش نمونه گیری هدفمند و سپس نظری در مطالعه مشارکت نموده اند. روش اصلی جمع آوری داده ها، مصاحبه نیمه سازمان یافته و یادداشت های عرصه بود. داده ها از شروع مطالعه به صورت هم زمان جمع آوری، کدگذاری و به روش تحلیل مقایسه ای مداوم اشتراوس و کوربین تحلیل می شد. طی دو مرحله ابتدا با استفاده از روش تئوری زمینه ای، تجارب پرستاران در سازگاری با بازنشستگی تبیین گردیده، سپس با استفاده از یافته های این تئوری زمینه ای و مرور متون، الگوی سازگاری در پرستاران بازنشسته، به روش واکر واوانت طراحی گردیده است.
    یافته ها
    گام های الگوی سازگاری با بازنشستگی شامل آماده سازی بازنشستگی، تقویت بازسازی هویت، استفاده بهینه از عوامل پشتیبان، توجه به تعاملات منفی و فراهم نمودن تسهیلات به منظور عادی شدن زندگی آن ها می باشند.
    نتیجه گیری کلی: از آنجا که بازنشستگی یک انتقال ساده و یک مرحله ای نیست، بلکه یک فرآیند سازگاری است که طی زمان انجام می شود. این الگو می تواند در کمک به بازنشستگی و کنترل عوارض تنش زا و عدم تعادل در زندگی بازنشستگان کاربردی بوده و به پرستاران در سازگاری با بازنشستگی کمک نماید.
    کلیدواژگان: سازگاری، پرستار، بازنشستگی، الگو
  • میترا ذوالفقاری، فاطمه بهرام نژاد، زهره پارسا یکتا، انوشیروان کاظم نژاد، زهرا منجمد صفحه 72
    زمینه و هدف
    امروزه یکی از بزرگترین معضلات سلامتی در دنیا سرطان است. عوامل متعددی در بروز سرطان نقش دارند اما نقش عوامل محیطی از همه برجسته تر است. با اصلاح این عوامل و تبدیل آن به رفتارهای صحیح می توان در پیشگیری از سرطان نقش اساسی داشت. لذا این پژوهش با هدف«تعیین میزان مواجهه با عوامل کارسینوژن در شهروندان تهرانی»انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه یک بررسی پیمایشی از نوع مقطعی است. حجم نمونه 2500 نفر شهروند تهرانی بود که به صورت نمونه گیری خوشه ایتصادفی انتخاب شدند. ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه ای مشتمل بر پنج بخش اطلاعات دموگرافیک و سئوالات مربوط به مصرف دخانیات و الکل، مواجهه با اشعه، مواد شیمیایی و واکنش به استرس زاها می باشد. اطلاعات در یک نوبت و بصورت حضوری جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 5/11 و آمار توصیفی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 4/10درصد از شهروندان تهرانی الکل، 16% سیگار و قلیان مصرف می کردند 22 درصد از واحدها همیشه در معرض تابش اشعه خورشید بودند.4/88درصد در محیط کار با مواد شیمیایی در تماس نبوده و 4/94 درصد از هورمون دوره یائسگی استفاده نکردند. و اکثر واحدهای مورد پژوهش (8/45%)گاهی اوقات دچار عصبانیت می شدند.
    نتیجه گیری کلی: اکثر شهروندان تهرانی با عوامل کارسینوژن بخصوص اشعه، دود سیگار، مواد شیمیایی و به نسبت کمتر با عوامل استرس زا مواجه می باشند. با توجه به حرام بودن نوشیدن مواد الکلی در شرع اسلام در خصوص مصرف آن اطلاعات دقیقی در دسترس نمی باشد. آموزش به افراد جامعه در خصوص کارسینوژن ها می تواند کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: سرطان، عوامل کارسینوژن، مواجهه، شهروندان تهرانی
|
  • Yamani N., Alizadeh M., Changiz T., Taleghani F. Page 8
    Background and Aims

    Our country needs nurses who are expert in family nursing. Accordingly, we need to determine their professional tasks as a basis for future planning regarding establishment of family nursing discipline in Iran. This study was a need assessment for family nursing curriculum using the viewpoints of nursing experts.

    Material and Methods

    It was a need assessment study using Delphi technique. Study population included nursing experts such as members of nursing board in Ministry of Health and Medical Education, vice dean for education and head of the departments in nursing schools in Iran who were selected through cluster multistage sampling and 93 experts participated in the first stage of the study. Data was gathered through Delphi technique and using questionnaire in two stages. The questionnaires were send by post. Focus groups viewpoints were used to complete and finalize the tasks. Data was analyzed using SPSS- PC by calculating mean and standard deviation for each statement.

    Results

    In the first stage of Delphi 56 items in care domain, 34 items in consultation domain, 14 items in research domain and 15 items in management domain were determined. In the second phase of Delphi all tasks received a mean score more than4. At last, 15, 11, 5, and 5 tasks were determined and finalized in care, consultation, and research and management domains, respectively.

    Conclusion

    Findings of the study revealed the importance of family nursing role in care domain especially regarding the care of patients suffering from chronic diseases. The results of this study could be used in curriculum development of family nursing discipline

  • Seyedalshohadaee M., Rafii F., Hoseini Af, Karimi H Page 20
    Background and Aims
    Consistent with recent scientific advances in wound treatment, modern dressing, using technology and knowledge were designed and produced. Such a dressing can provide an appropriate environment for moisturizing wound healing by maintaining and controlling moisture along with other conditions. This study aims to compare the effect of dry and moist dressing on burn wound healing.
    Material and Methods
    It was a quasi experimental research. Sampling was done constantly according to inclusion criteria. The final sample consisted of 60 patients hospitalized in Shahid Motahari burn center with second degree burn and a TBSA less than or equal to 10% on bo th hands or legs. Data collection tools included demographic information form and observation checklist. Part of the burned area was covered with a dry dressing according to hospital routine and the other part covered with the wet dressing of NA ultra. The stage and duration of wound healing was observed and recorded in the third, seventh, thirteenth and twenty-first days. Data was analyzed using descriptive statistics and pair t-test by SPSS-PC (v. 13).
    Results
    There was a significant difference between the mean scores of the stage (P<0.001) and duration (P=0.004) of burn wound healing.
    Conclusion
    According to the findings, the use of wet dressings in treating burn wounds is advisable.
  • Mardani Hamooleh M., Shahraky Vahed A., Ebrahimi E Page 28
    Background and Aim
    Mental health disorders are common problems among helping professionals such as nurses that create many psychosocial problems. This study aims to determine the mental health status of nursing staff.
    Material and Methods
    it was a descriptive, cross-sectional study. All of nursing personnel (n=92) in Fateme Zahra hospital in Najafabad city were recruited by census. Data was collected by The Symptom Checklist-90-R (SCL-90) and analyzed by descriptive statistics, t-test and ANOVA using SPSS-PC (v. 11.5).
    Results
    The finding showed that %81.1 of nurses was healthy and 18.9% of them were exposed to mental disorders. The most prevalent disorders were: 7.3% somatic disorders, 5.8 % paranoid thoughts and %5 anxieties.
    Conclusion
    According to the findings, more attention should be paid to mental health of nursing staff to improve quality care and to retain nurses.
  • Yeganeh Khah Mr, Abedini A., Akbari H., Ziyayi Nezhad Mt Page 36
    Background And Aim
    Anxiety is one of the most common and most important psychological reactions in patients with acute myocardial infarction which has a very negative effect on the prognosis of their disease and their physical and mental recovery period. Accordingly this study was conducted in order to compare the effects of different education methods on reducing the State-anxiety of patients with myocardial infarction.
    Material and Methods
    It was an experimental study. Sixty six patients with myocardial infarction hospitalized in a CCU in a hospital in Qom city were recruited by convenience sampling considering the inclusion criteria and were randomly assigned to three equal groups of face-to-face, pamphlet and CD-ROM training methods. Data were collected by Spielberg State-anxiety inventory. State anxiety was measured and compared in three groups before and after intervention. Data were analyzed by SPSS-PC (v.11.5).
    Results
    The findings showed that the different training methods had significant effects on reducing the state anxiety levels of the sample (P=0/000). However no significant difference was seen between the three experimental groups (P>0/05).
    Conclusion
    Findings suggest that different methods of reducing anxiety in patients with acute myocardial infarction are effective. So using all three methods is advisable.
  • Khani S., Zare K., Ramezannezhad Se Page 45
    Background and
    Purpose
    Despite routine episiotomy is questioned in specialized midwifery books for more than a decade, this method is still routinely performed in Iran. In addition to increasing health care costs it will increase the workload of nursing and midwifery. This study was done with the aim of determining the frequency of episiotomy and its related factors in a labor ward in Sari city.
    Materials And Methods
    It was a descriptive cross–sectional study. The sample (n=915), women referred to Labor ward of Emam Khomeini hospital of Sari city in Iran were recruited by census during 2007. Data was collected using an information sheet including three parts of demographic characteristics of women, obstetrical characteristics and probable related factors of episiotomy, and the type of delivery (with or without episiotomy). Data was analyzed by descriptive statistics, c 2 and Mantel-Haenszel tests using SPSS-PC (v.16).
    Results
    Episiotomy was performed in 812 cases (88.7%). There was a significant relationship between episiotomy and maternal age (P=0.023), Parity (P=0.01), the first minute APGAR score (P=0.003), fifth minute APGAR score (P=0.000), and birth weight (P=0.000). There was no relationship between prolonged second stage, use of forceps and vacuum, neonatal head circumference, maternal literacy and residency.
    Conclusion
    Regarding the routine use of episiotomy in some labor wards, and in order to physiologic management of labor and creating a good experience for mothers, it is suggested that episiotomy only be performed on the basis of indication. It will also reduce mortality, complications, and the health care costs and also nurses’ and midwives’ workload.
  • Nikfarid L., Eezadi H., Shakoori M Page 53
    Background and Aim
    The challenges experienced by mothers of children who are chronically ill usually are multiple and ongoing. To provide quality care to children with chronic illnesses, family members and especially mothers, should cope effectively with the disease of their child. The aim of this study was to determine the coping behaviors of mothers of chronically ill children hospitalized in Markaz-Tebby-Kodakan in Tehran.
    Materials and Methods
    It was a descriptive cross-sectional study. The sample was recruited by convenience sampling and included 161 mothers of children with a chronic illness hospitalized in Markaz-Tebby-Kodakan during 2008. They were asked to complete the Coping Health Inventory for Parents (CHIP) to evaluate their total mean and the mean of three subscales including 1) maintaining family integration, cooperation and optimistic definition of the situation 2) maintaining social support, self-esteem and psychological stability and 3) understanding the medical situation through communication with other parents and consultation with medical staff. Data was analyzed by t- test and ANNOVA using SPSS-PC (v.15).
    Results
    The sample's mean for the total scale was 70.66 (SD=24.79, Range= 9- 135), for the family integration subscale 29.18 (SD=11.08, Range= 6-57), for the support, esteem and stability subscale 29.12 (SD= 9.7, Range=7-54) and for the medical communication subscale 12.71 (SD= 5, Range=2-24). There were no significant relationships between the mothers’ demographics and child disease- related variables and the total mean and three subscales’ means of the questionnaire.
    Conclusion
    In comparison with other related studies, the sample obtained lower scores in the “maintaining family integration, cooperation and optimistic definition of the situation” and “maintaining social support, self-esteem and psychological stability” and were unsuccessful in these copying behaviors. The findings of this study may provide a framework for the development of guidelines for clinical nursing interventions. Knowledge and awareness of the coping behaviors of mothers of children with chronic illnesses may assist nurses to provide the needed social support for them.
  • Nobahar M., Ahmadi F., Alhani F., Fallahi Khoshknab M Page 63
    Background and Aims
    Increasing number of retirees and improved life expectancy has been resulted in increased retirement years. The status of Iranian nurses seems to be different from nurses in other countries; yet no model has been proposed regarding the adaptation of nurses with retirement. The aim of this study was to propose an adaptation model for retired nurses.
    Material and Methods
    It was a qualitative grounded theory study. The participants were 20 retired nurses from Semnan city who were recruited by purposeful and theoretical sampling. In the first stage data was generated by semi- structured interviews. Field notes were also used as data. Data collection and analysis by constant comparison was done simultaneously using Strauss and Corbin method. In the second stage, the model of adaptation with retirement was composed using the themes emerged in the first stage and literature review according to the Walker and Avant method.
    Results
    the proposed Model included some stages for nurses’ adaptation with retirement: preparation for the experience of retirement, identity reconstruction strengthening, optimum use of supportive factors, attention to negative interactions, and providing facilities for a normal life.
    Conclusion
    Since retirement is not a mono- stage, simple transition process, but is an adaptation process that occurs during time, the proposed model would help nurse retirees to control stressors and imbalances in their lives and adapt with retirement successfully.
  • Zolfaghari M., Bahram Nejad F., Parsa Yekta Z., Kazem Nejad A., Monjamed Z Page 72
    Background and Aims
    Cancer is a major health problem worldwide. Several factors are involved in cancer. However the role of environmental factors is more prominent. Modification of these factors into proper behavior would help to prevent cancer. Accordingly this study was done with the aim of evaluating the exposure to carcinogenic agents in Tehran citizens.
    Material and Methods
    It was a descriptive, cross- sectional survey. The sample consisted of 2500 Tehran citizens who were recruited by systematic cluster random sampling. Data was collected by a researcher- made instrument with five parts including demographic information, and questions regarding alcohol and tobacco use, radiation exposure, exposure to chemical agents, and reaction to stress. Data was analyzed by descriptive statistics using SPSS-PC (v. 11.5)
    Results
    The result showed that10% of the sample had consumed alcohol, 16% were Smokers. 22% were encountered U.V, 88/4% had not contact with chemical agents at work place. 94/4% were not taking oral contraceptives. The majority of Tehran citizens (45/8%) got angry sometimes.
    Conclusion
    Most of Tehran Citizens exposed to carcinogenic agents, especially radiation, cigarette smoke, chemicals and with less intensity with stressors. Due to alcohol being forbidden in Islam, no clear information is available about its consumption. To educate people about the carcinogenic agents can be helpful.