فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:16 Issue: 1, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/02/02
  • تعداد عناوین: 15
|
  • طلعت دباغی قلعه، خدیجه علمی زاده، گیتا فرشاد، امیر جوادی صفحات 4-9
    زمینه
    امروزه مهارکننده های اروماتاز نظیر لتروزول به عنوان روشی ارزان، مفید و کم خطر جهت القای تخمک گذاری در بیماران مقاوم به کلومیفن سیترات (CC) مطرح هستند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر لتروزول جهت القای تخمک گذاری در بیماران مقاوم به کلومیفن سیترات انجام شد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی آینده نگر در سال 1388 بر روی بیماران مراجعه کننده به درمانگاه نازایی کوثر قزوین انجام شد. 30 بیمار نابارور با علل تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و نازایی غیر قابل توجیه که مقاوم به کلومیفن سیترات بودند، بررسی شدند. شرایط ورود به مطالعه عبارت بودند از: سن 18 تا 39 سال، نازایی بالای 2 سال، طبیعی بودن هورمون محرک تیروئید، پرولاکتین، اسپرموگرام و هورمون محرک فولیکول در ابتدای مرحله فولیکولار. شرایط خروج از مطالعه شامل سابقه جراحی لگنی، وجود چسبندگی و هرگونه عامل نازایی به جز عدم تخمک گذاری بود. به فاصله دو ماه از درمان کلومیفن، بیماران تحت درمان 5/2 تا 5/7 میلی گرم لتروزول در روزهای 5 تا 9 دوره قاعدگی قرار گرفتند. افزایش دوز در صورت عدم ایجاد فولیکول غالب در دوز پایین تر انجام شد. ارزیابی قطر فولیکول در روز 16 دوره قاعدگ ی با سونوگرافی واژینال انجام شد و در صورت وجود فولیکول بزرگ تر یا مساوی 18 میلی متر، ده هزار واحد گنادوتروپین جفتی انسانی (HCG) به بیماران تزریق شد. میزان تخمک گذاری و بارداری و ضخامت آندومتر در روز تجویز HCG اندازه گیری شد. داده ها با آزمون های آماری مجذور کای، تی زوج و دقیق فیشر تحلیل شدند.
    یافته ها
    با تجویز لتروزول در دوزهای 5/2، 5 و 5/7 میلی گرم به ترتیب 3 (%10)، 12 (%40) و 5 بیمار (%7/16) فولیکول بزرگ تر یا مساوی 18 میلی متر داشتند. میزان کلی تخمک گذاری %6/66 بود از این بیماران16 نفر (%80) یک فولیکول غالب داشتند و در 4 بیمار (%20) دو فولیکول غالب ایجاد شد، ولی بارداری دو قلویی اتفاق نیفتاد. بارداری در 5 بیمار (%7/16) ایجاد شد. ضخامت آندومتر در دوزهای 5/2، 5 و 5/7 میلی گرم به ترتیب 5/11، 5/11 و 4/11میلی متر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد القای تخمک گذاری با لتروزول در بیماران مقاوم به کلومیفن سیترات با میزان قابل توجهی از تخمک گذاری و بارداری همراه است. با توجه به کم بودن بارداری دو قلویی و تحریک بیش از حد تخمدان، لتروزول می تواند خط اول درمان در بیماران مقاوم به کلومیفن باشد.
    کلیدواژگان: مقاومت به کلومیفن، لتروزول، تخمدان پلی کیستیک، نازایی بدون علت، القای تخمک گذاری
  • عبدالله محمدی بندری، مرضیه بیگم خضری، سعید آصف زاده صفحات 10-14
    زمینه
    لرز پس از عمل یک عارضه بی هوشی عمومی است. لرز باعث افزایش برون ده قلبی و نیاز به اکسیژن و درد ناشی از برش جراحی پس از عمل می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر شیاف دیکلوفناک سدیم بر لرز پس از عمل سزارین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی در سال 88-1387 بر روی 140 زن سزارینی انجام شد. 70 بیمار در گروه مورد و 70 بیمار در گروه شاهد قرار گرفتند. گروه مورد شیاف دیکلوفناک سدیم 100 میلی گرم را 10 دقیقه قبل از اینداکشن بی هوشی دریافت کردند و گروه شاهد دارویی دریافت نکردند. درجه زیر بغل قبل از اینداکشن بی هوشی و 1 ساعت پس از اکستیوب شدن اندازه گیری شد. داده ها با آزمون آماری مجذور کای تحلیل شدند.
    یافته ها
    شیوع لرز در گروه مورد %1/27 و در گروه شاهد %1/48 و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (014/0= P). متوسط تغییرات دما در گروه مورد 02/0 ± 18/0- درجه سانتی گراد و در گروه شاهد 029/0 ± 29/0- درجه سانتی گراد و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (004/0= P).
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد که شیاف دیکلوفناک سدیم در کاهش لرز پس از عمل موثر است و دمای بدن بیمار نیز با این دارو ثابت تر باقی می ماند.
    کلیدواژگان: شیاف دیکلوفناک سدیم، لرز، بی هوشی، سزارین، دمای بدن
  • ندا پروین، رویا انصاری، نجمه شاهین فرد، سمیه رئیسی، زهرا علی بابایی، اعظم عسگری * صفحات 15-21
    زمینه

    استفاده از گیاهان دارویی جهت کاهش و تسکین درد اهمیت دارد. گیاه مخلصه در طب سنتی به عنوان یک ماده تسکین دهنده معرفی شده است و در دردهای نوروپاتیک و سردرد استفاده می شود.

    هدف

    مطالعه به منظور تعیین اثر ضد دردی عصاره اتانولی گیاه مخلصه بر درد حاد در موش انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه تجربی در سال 1389 در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بر روی100 موش سوری نر در محدوده وزنی30 تا 35 گرم انجام شد. برای مطالعه درد حاد از آزمون صفحه داغ با دمای 48 درجه سانتی گراد و زمان قطع آزمایش 30 ثانیه استفاده شد. گروه های مورد مطالعه شامل گروه آب مقطر، گروه عصاره با دوزهای 10، 20، 30، 40 و80 میلی گرم بر کیلوگرم، گروه ایبوبروفن 100 میلی گرم بر کیلوگرم، گروه مرفین (5/0 میلی گرم بر کیلوگرم، گروه نالوکسان با دوز 5/0 میلی گرم بر کیلوگرم و گروه نالوکسان با دوز 5/0 میلی گرم بر کیلوگرم به اضافه دوز موثر عصاره بودند. اثر ضد دردی عصاره اتانولی مخلصه در دوزهای مختلف به روش تزریق داخل صفاقی بررسی و با مرفین و ایبوبروفن به عنوان داروهای ضد درد استاندارد مقایسه شد. نالوکسان نیز برای بررسی سیستم اپیوئیدی استفاده شد. داده ها با آزمون کروسکال والیس و تعقیبی دان تحلیل شدند.

    یافته ها

    در بین دوزهای مختلف عصاره، دوزهای 30 و 40 میلی گرم بر کیلوگرم اثرات ضد دردی بیش تری داشتند و تفاوت معنی دار آماری با گروه های آب مقطر نشان دادند (05/0 P<). اثرات ضد دردی عصاره با نالوکسان مهار نشد (05/0 P<).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها، عصاره اتانولی گیاه مخلصه، اثر ضد دردی قابل مقایسه با مرفین و ایبوبروفن دارد.

    کلیدواژگان: گیاه مخلصه، بی دردی، آزمون صفحه داغ
  • فاطمه عباسی، سید علی محمد موسوی، حسین مژدهی پناه صفحات 21-28
    زمینه
    ناتوانی و افسردگی از مهم ترین عوامل تعیین کننده کاهش کیفیت زندگی مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس (MS) هستند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر ناتوانی و افسردگی بر کیفیت زندگی مبتلایان به MS انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقایسه ای در سال 1387در شهر قزوین بر روی 53 فرد مبتلا به MS و 53 فرد سالم انجام شد که از لحاظ سن و جنس همتا شده بودند. این افراد با استفاده از مقیاس های کیفیت زندگی (36 SF -)، ناتوانی گسترش یافته (EDSS) و افسردگی بک مقایسه شدند. داده ها با آزمون های آماری تی مستقل، رگرسیون چند متغیره و واریانس چند متغیره تحلیل شدند.
    یافته ها
    نمره افراد مبتلا به MS در خرده مقیاس های (36 SF -) نسبت به افراد سالم، پایین تر بود. نمره مقیاس (EDSS) تنها خرده مقیاس کارکرد جسمانی را پیش بینی کرد. افسردگی در افراد مبتلا به MS به طور معنی داری بالاتر از گروه سالم بود (01/0> P).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر ناتوانی و افسردگی بر کیفیت زندگی مبتلایان به MS، کاربرد روش های درمانی دوگانه پزشکی و روان شناختی برای بهبود کیفیت زندگی آن ها پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: ناتوانی، افسردگی، کیفیت زندگی، مولتیپل اسکلروزیس
  • سودابه مهدی زاده، محمد مهدی سالاری، عباس عبادی، سهیلا عباسی، زینب نادری، اعظم صادقی حسن آبادی صفحات 29-35
    زمینه
    خواب یکی از نیازهای اساسی انسان است و هرگونه اختلال در جریان طبیعی آن، علاوه بر ایجاد مشکلات روانی، می تواند کارایی فرد را نیز کاهش دهد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ارتباط کیفیت خواب مصدومین شیمیایی مبتلا به برونشیولیت انسدادی با نمایه توده بدنی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در زمستان سال 1386 در درمانگاه فوق تخصصی ریه بیمارستان بقیه الله (عج) انجام شد. 93 نفر از مصدومین شیمیایی مبتلا به برونشیولیت انسدادی به روش نمونه گیری غیراحتمالی و در دسترس از بین مراجعین به این درمانگاه انتخاب شدند. نمایه توده بدنی افراد، به عنوان یک متغیر اثرگذار بر کیفیت خواب ارزیابی و کیفیت خواب با استفاده از پرسش نامه کیفیت خواب پیتزبورگ (PSQI) اندازه گیری شد. داده ها با آزمون های آماری ضریب همبستگی اسپیرمن، مجذور کای و تی مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمایه توده بدنی افراد مورد مطالعه 88/3 ± 68/26 به دست آمد. %6/65 این افراد دچار اضافه وزن یا چاقی بودند تنها %4/4 آنان کیفیت خواب مناسب داشتند. ارتباط آماری معنی داری بین کیفیت خواب با نمایه توده بدنی وجود نداشت. بین ابتلا به بیماری های اعصاب و روان و کیفیت خواب نامناسب ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، انجام مطالعه های وسیع تر در زمینه مشکلات روان پزشکی و روش های کنترل و درمان این اختلال ها جهت بهبود کیفیت خواب مصدومین شیمیایی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: کیفیت خواب، مصدومین شیمیایی، برونشیولیت انسدادی، نمایه توده بدنی
  • سیما سیاح، محمد اکبریان، شیما عبدالله سلیمی، مهناز توکلی، علی اصغر پهلوان * صفحات 36-43
    زمینه

    بیماری عروق کرونر مهم ترین علت مرگ و میر در میان افراد جامعه است. عفونت به عنوان عامل خطر این بیماری مطرح است و با ایجاد التهاب می تواند روند آترواسکلروز را تسریع کند. مطالعه های انجام شده در این زمینه، نتایج متفاوتی در بر داشته است.

    هدف

    مطالعه به منظور تعیین ارتباط عفونت هلیکوباکتر پایلوری با بیماری های عروق کرونر انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه موردی- شاهدی بر روی 80 نفر از مراجعه کنندگان به ببمارستان بوعلی قزوین شامل40 بیمار عروق کرونر به عنوان گروه مورد و 40 نفر فاقد بیماری عروق کرونر به عنوان گروه شاهد در سال های 84- 13 83 انجام شد. تمامی بیماران تحت آزمون اوره آز تنفسی قرار گرفتند. داده ها با آزمون های آماری مجذور کای و دقیق فیشر تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج مثبت آزمون اوره آز تنفسی در %80 از بیماران گروه مورد و %45 از گروه شاهد مشاهده شد (005/0= P). میزان ابتلای همسران افراد مورد مطالعه در گروه مورد %4/39 و در گروه شاهد %2/5 بود (0009/0= P). فراوانی هلیکوباکتر در زوجین گروه مورد و شاهد به ترتیب %3/83 و %46/38 به دست آمد که از نظر آماری اختلاف معنی داری داشتند (0032/0= P).

    نتیجه گیری

    یافته ها بیان گر تاثیر احتمالی هلیکوباکتر پایلوری بر روی روند آترواسکلروز بود. به نظر می رسد عفونت ناشی از هلیکوباکتر پایلوری به عنوان یک عامل خطر قابل انتقال در ایجاد بیماری عروق کرونر مطرح باشد.

    کلیدواژگان: بیماری عروق کرونر، هلیکوباکتر پایلوری، آزمون اوره آز تنفسی
  • فاطمه مصطفایی، رسول روشن، بهزاد جدیری صفحات 44-50
    زمینه
    علاوه بر اثر عوامل زیستی و خطرساز جسمی در بروز و تشدید زخم دستگاه گوارش، تدابیر مقابله ای و نگرش ها نیز از لحاظ روان شناختی تاثیر بسزایی بر ایجاد و تشدید این بیماری و تنش حاصل از آن دارند.
    هدف
    این مطالعه با هدف مقایسه نگرش های ناکارآمد و نوع سبک های مقابله ای بیماران مبتلا به زخم های گوارشی با افراد سالم انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی بر روی تمام بیماران مبتلا به زخم های دستگاه گوارشی که در یک فاصله زمانی 4 ماهه (از 15بهمن سال 1388 تا 15 خرداد سال 1389) به بیمارستان های شهید مصطفی خمینی، امام خمینی (ره) و دکتر شریعتی تهران مراجعه نمودند (100 نفر) انجام شد که به صورت در دسترس به عنوان گروه مورد، انتخاب شدند. گروه افراد غیرمبتلا (100 نفر) نیز از همراهان سالم بیماران مراجعه کننده و کارکنان این مراکز بودند. گروه ها از لحاظ سن، جنس، سطح تحصیلات و وضعیت تاهل همتاسازی شدند. ابزار پژوهش سه پرسش نامه ویژگی های جمعیت شناختی، مقیاس نگرش های ناکارآمد و فهرست سوال های سبک های مقابله ای بود. داده ها با آزمون های آماری تی مستقل، مجذور کای و رگرسیون لجستیک تحلیل شدند.
    یافته ها
    دو گروه از لحاظ متغیر نگرش های ناکارآمد و سبک مقابله مساله مدار و هیجان مدار تفاوت معنی داری داشتند (05/0 P<). بیماران از نگرش های ناکارآمد و مقابله هیجان مدار بالاتری برخوردار بودند و افراد غیرمبتلا نیز از مقابله مساله مدار بیش تری استفاده می کردند. نگرش های ناکارآمد بیش ترین سهم را در تبیین بیماری زخم دستگاه گوارش برعهده داشت و پس از آن مقابله مساله مدار و سپس مقابله هیجان مدار بیش ترین سهم را داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد نگرش افراد نسبت به خود و محیط پیرامون در ایجاد و ادراک تنش موثر است. بنابراین با فراهم آوردن زمینه مداخله های روان شناختی می توان به نتایج مطلوب تری در درمان زخم های گوارشی دست یافت.
    کلیدواژگان: پاسخ مقابله ای، زخم دستگاه گوارش، نگرش ناکارآمد
  • سیده نگار پوروخشوری، افسانه پاشا، عاطفه قنبری، زهرا عطرکار روشن صفحات 51-75
    زمینه
    رفتارهای بهداشتی یکی از معیارهای عمده تعیین کننده سلامت هستند و یکی از عوامل موثر در رفتار، خودکارآمدی است. خودکارآمدی همان قضاوت فرد در مورد توانایی های خود در انجام عملی مشخص است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین وضعیت خودکارآمدی انجام رفتارهای بهداشتی اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و ارتباط آن با عوامل جمعیتی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی همبستگی در سال 1387 بر روی 203 نفر از اعضای هیات علمی شاغل در دانشگاه علوم پزشکی گیلان انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه ای شامل دو بخش بود که به روش خودایفا تکمیل شد. داده ها با آزمون های آماری تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    اعضای هیات علمی در مجموع %1/84 نمره خودکارآمدی را کسب نمودند. بین خودکارآمدی و تعداد فرزندان (05/0= P) و متوسط درآمد ماهیانه (025/0= P) ارتباط معنی دار آماری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، خودکارآمدی اعضای هیات علمی مطلوب بود. با توجه به الگو بودن این افراد برای دانشجویان، پیشنهاد می شود خودکارآمدی به عنوان یک متغیر موثر در رفتار، در برنامه های آموزش بهداشت به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، رفتار بهداشتی، عوامل دموگرافیک
  • زهرا صفریزدی، وحید نجاتی صفحات 58-64
    زمینه
    رفتارهای تکانشی و خطرپذیری در برگیرنده طیف گسترده ای از رفتارهای رشد نیافته و لذت جویانه هستند. یکی از مشکلات افراد چاق، ناتوانی در عدم مصرف مواد غذایی ممنوع شده برای آنان است.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه تکانش گری و تصمیم گیری مخاطره آمیز افراد چاق با افراد دارای وزن طبیعی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیلی که در سال 1389 در تهران انجام شد، 100 نفر از افراد چاق دارای شاخص توده بدنی بالای 30 کیلوگرم بر مترمربع با 100 نفر از افراد دارای وزن عادی (شاخص توده بدنی معادل 25 کیلوگرم بر مترمربع و کم تر) مقایسه شدند. هر دو گروه در دو آزمون سنجش تصمیم گیری مخاطره آمیز بارت و تکانش گری برو- نرو، به صورت نرم افزاری و سلامت عمومی و تحرک روزانه شرکت کردند. داده ها با استفاده از آزمون آماری تی مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    افرادی که تکانش گری بالاتری داشتند، نمی توانستند از لذایذ زودگذر گذشته چشم پوشی کنند و رفتارهای سالم بلندمدت اتخاذ کنند. تعداد عکس العمل اشتباه و میانگین مدت زمان صرف شده افراد چاق بیش تر از افراد عادی بود که نشان می داد تکانش گری در افراد چاق بیش تر از افراد عادی است. همچنین افراد چاق تصمیم گیری مخاطره آمیز بیش تری داشتند و در انتخاب رفتارها و روش های زندگی سالم بیش تر خطر می کردند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، بهتر است تصمیم گیری و درمان تکانش گری را به عنوان یک درمان روان شناختی چاقی به متخصصان معرفی نمود و فقط به درمان های فیزیکی و جسمی از جمله رژیم های غذایی، ورزش و فعالیت بدنی اکتفا نکرد.
    کلیدواژگان: تکانش گری، تصمیم گیری مخاطره آمیز، چاقی، اختلال در خوردن
  • فاطمه سفیدی، ولی الله فرزاد صفحات 65-71
    زمینه
    به زیستی به معنای انسجام همه ابعاد وجود فرد است. ابعاد به زیستی روان شناختی شامل استقلال، تسلط محیطی، رشد فردی، روابط مثبت با دیگران، هدف در زندگی و پذیرش خود است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ساختار عاملی و پایایی نسخه سه سوالی مقیاس به زیستی روان شناختی ریف انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 330 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی قزوین در سال 1388که به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شده بودند، به مقیاس به زیستی روان شناختی ریف (فرم کوتاه) پاسخ دادند. داده ها به کمک آمار توصیفی و تحلیل عاملی اکتشافی تحلیل شدند.
    یافته ها
    تحلیل عاملی نشان داد که الگوی چند بعدی مقیاس به زیستی روان شناختی در نسخه سه سوالی برازش قابل قبولی با داده ها داشت. همچنین از تحلیل عاملی این مقیاس 4 عامل به دست آمد و دو سوال که بر روی هیچ عاملی بار نداشتند، حذف شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده در این پژوهش با مدل شش بعدی تمایز داشت و فقط 4 عامل از عوامل استخراج شد. اما به دلیل پایایی مناسب، این مقیاس ابزار مناسبی برای سنجش به زیستی روان شناختی دانشجویان است.
    کلیدواژگان: مقیاس به زیستی روان شناختی ریف، دانشجو، روایی، تحلیل عاملی
  • محمد شریف حسینی، علی صفری واریانی، حبیب الله مهدی پور، مهدی حسینی صفحات 72-79
    زمینه
    کارکنان اتاق عمل و گروه جراحی در معرض دود و دمه های جراحی هستند. استفاده از انواع ماسک ها، آنان را در مقابل خطرهای ناشی از این مواد محافظت نمی کند، لذا برای کنترل تماس با دود و دمه های جراحی استفاده از تهویه موضعی توصیه شده است.
    هدف
    مطالعه به منظور طراحی، ساخت و ارزیابی سیستم تهویه موضعی قابل حمل برای کنترل انتشار دود و دمه های جراحی در هوای اتاق عمل اجرا شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1389 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. سیستم تهویه موضعی قابل حمل و برخوردار از فیلتر و سیستم تمیزکننده مناسب طراحی و ساخته شد. عملکرد سیستم تهویه ساخته شده در جذب و ربایش موضعی ذرات و بخارات موجود در دود جراحی و همچنین کارایی فیلتر و تمیزکننده آن در تصفیه آلاینده ها، در یک فرایند جراحی شبیه سازی شده مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    سیستم تهویه ساخته شده، با دبی 22 فوت مکعب در دقیقه، به طور کامل دود جراحی را از فاصله 5 سانتی متری با سرعت 80 فوت در دقیقه ربایش کرد. همچنین با عبور آلاینده ها از سیستم تمیزکننده، ذرات و بخارات (کل مواد آلی بخارپذیر) موجود در دود جراحی را با کارایی بیش از 77/99 درصد (حداقل تا مدت یک ساعت برش مداوم با الکتروکاتر) تصفیه نمود و از انتشار آلودگی در هوای اتاق عمل شبیه سازی شده، جلوگیری کرد.
    نتیجه گیری
    سیستم طراحی شده با امکان جا به جایی در اتاق های عمل یک بیمارستان، در تمامی فرایندهای جراحی برش با الکتروکاتر و لیزر قابل استفاده است و می تواند موثرتر از روش های دیگر کنترل، از آلودگی هوای اتاق عمل و تماس تنفسی کارکنان اتاق عمل با دود و دمه های جراحی جلوگیری نماید.
    کلیدواژگان: آلودگی، اتاق عمل، تهویه، الکتروکاتر، دود جراحی
  • سعید آصف زاده، عزیز رضاپور، سعید امینی صفحات 80-86
    زمینه
    ارزشیابی های اقتصادی یکی از معیارهای تصمیم گیری در خصوص اولویت و کارایی خدمات ارایه شده است.
    هدف
    مطالعه به منظور ارزیابی هزینه پیامد برنامه معاینه های دانش آموزان بدو ورود به مقاطع تحصیلی مختلف انجام شد.
    مواد و روش ‎ها: این پژوهش توصیفی- تحلیلی در سال 1389 بر روی تمام دانش آموزان بدو ورود به مقاطع تحصیلی مختلف شهرستان کمیجان (1854 نفر) انجام شد که شامل 477 نفر اول ابتدایی، 538 نفر اول راهنمایی و 839 نفر اول متوسطه بود. جهت محاسبه هزینه ها از روش هزینه واحد و جهت تحلیل داده ها از نرم افزار Excel استفاده شد.
    یافته ها
    از 1854 دانش آموز غربال گری شده، %1/0 دیابت، %2/0 اختلال های قلبی- عروقی، %26/0 آسم، %07/3 آنمی، %32/0 پدیکلوزیس، %1/0کچلی سر، %33/18 پوسیدگی دندان، %54/0 مشکل شنوایی، %42/6 درصد مشکل بینایی و %8/0 اختلال رفتاری داشتند. کل هزینه غربال گری دانش آموزان 164495020ریال بود. متوسط هزینه- واحد معاینه دانش آموزان این شهرستان 88773 ریال بود. کم ترین هزینه شناسایی هر اختلال در مقطع اول ابتدایی، اول راهنمایی و اول متوسطه مربوط به اختلال های دهان و دندان بود که به ترتیب برابر با 4736 ریال، 7037 ریال و 12268ریال بود. بیش ترین هزینه شناسایی هر اختلال در مقطع اول ابتدایی مربوط به اختلال های گفتاری با 3500301 ریال و در مقطع اول راهنمایی و اول متوسطه مربوط به اختلال های شنوایی و به ترتیب برابر با 20750018 ریال و 3900784 ریال بود.
    نتیجه ‎گیری: برنامه معاینه دانش آموزان در جمعیت شهری و روستایی شهرستان کمیجان به لحاظ هزینه پیامد قابل تداوم است.
    کلیدواژگان: ارزیابی اقتصادی، هزینه، پیامد، برنامه معاینه
  • سمیرا بصیر شبستری، ایمان شیرین بک، علیرضا خرازی گاوگانی صفحات 87-94
    زمینه
    اندوکاردیت عفونی، عفونت دریچه های قلب و پوشش اندوتلیالی آن است که گاهی به دنبال درمان های دندان پزشکی رخ می دهد. به منظور پیشگیری از این عارضه، تجویز آنتی بیوتیک برای بیماران مستعد قبل از انجام برخی از اقدام های دندان پزشکی توصیه می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین میزان آگاهی و عملکرد دندان پزشکان عمومی شهر قزوین در مورد پیشگیری از اندوکاردیت عفونی قبل از اقدام های دندان پزشکی در سال تحصیلی 89-1388 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 91 دندان پزشک عمومی شهر قزوین با روش سرشماری انتخاب و با استفاده از یک پرسش نامه بررسی شدند که پایایی و روایی آن تایید شده بود. این پرسش نامه شامل 28 سوال در زمینه اطلاعات جمعیتی، بیماری های قلبی و اقدام های دندان پزشکی نیازمند رژیم آنتی بیوتیک پیشگیری کننده برای این بیماران بود. نمره آگاهی دندان پزشکان با محاسبه تعداد پاسخ های صحیح پرسش نامه (حداکثر 28 نمره) تعیین شد. داده ها با آزمون های آماری تی، ANOVA و توکی تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 91 دندان پزشک مورد مطالعه با میانگین سنی 6/7 ± 6/35 سال، 73 نفر (%2/80) مرد بودند. میانگین نمره آگاهی دندان پزشکان درباره پیشگیری از اندوکاردیت عفونی 04/3 ± 98/15 برآورد شد. میانگین مدت زمان فراغت از تحصیل دندان پزشکان 1/7 ± 9/8 سال بود. 72 نفر از دندان پزشکان (%1/79) آگاهی متوسط و 19 نفر (%9/20) آگاهی خوب داشتند. تفاوت آماری معنی داری از نظر میانگین آگاهی دندان پزشکان برحسب جنسیت و مدت فراغت از تحصیل دیده نشد. در حالی که میانگین آگاهی دندان پزشکان در گروه سنی بالای 40 سال به صورت معنی داری بیش تر از دندان پزشکان در گروه سنی 31 تا 40 سال بود (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به آگاهی متوسط دندان پزشکان عمومی شهر قزوین در مورد پیشگیری از اندوکاردیت عفونی، ارتقای سطح آموزش و برگزاری دوره های آموزش مداوم در این زمینه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: اندوکاردیت عفونی، دندان پزشک، آگاهی، پیشگیری
  • فیروزه نادری، شهلا ملاحسینی صفحات 95-98
    ترومبوز وریدهای عمقی یکی از بیماری های شایع قلبی و عروقی است که با ایجاد لخته در وریدهای عمقی ایجاد می شود. شیوه زندگی نادرست مانند بی تحرکی، تغذیه نامناسب و سوء استفاده از مواد (دخانیات، مخدر و الکل) از علل ایجاد بیماری های قلبی و عروقی هستند. این مطالعه تحلیلی در سال 1388 به منظور بررسی شیوه زندگی افراد مبتلا به ترومبوز وریدهای عمقی در بیماران بستری در بیمارستان های شهر قزوین (40 نفر) انجام شد که با روش نمونه گیری در دسترس یا آسان انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه خودساخته بود و داده ها با آزمون آماری مجذور کای تحلیل شدند. شیوه زندگی اکثر بیماران در حد مطلوبی نبود که این امر می تواند با ابتلا به ترومبوزهای وریدی مرتبط باشد.
    کلیدواژگان: ترومبوز وریدهای عمقی، شیوه زندگی
  • مصطفی نوروزی، رزا زاوشی، محمود علیپور حیدری صفحات 99-102
    این مطالعه مداخله ای به منظور تعیین تاثیرکارگاه آموزشی بر میزان آگاهی کارورزان پزشکی در زمینه تغذیه و پایش رشد کودکان انجام شد. تمام کارورزان پزشکی که طی سال های 1382 تا 1384 دوره کارورزی بهداشت خود را در زمینه تغذیه و پایش رشد کودکان می گذراندند (191 نفر)، انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسش نامه به همراه چند مسال ه (Scenario) جمع آوری و داده ها با آزمون مک نمار تحلیل شدند. %8/6 از کارورزان پزشکی قبل از کارگاه آموزشی از نظر آگاهی در سطح خوب قرار داشتند که این میزان بعد از کارگاه به %9/63 ارتقاء پیدا کرد (05/0 > P). همچنین به ترتیب %9/30 و %3/62 از کارورزان قبل از کارگاه آموزشی در سطح آگاهی متوسط و ضعیف بودند که بعد از کارگاه آموزشی این میزان به %2/28 و %9/7 تغییر یافت (05/0 > P). با توجه به یافته ها و نبود مبحث تغذیه و پایش رشد کودکان در دوره کارورزی، برگزاری چنین کارگاهی قبل از اتمام تحصیل کارورزان پزشکی کشور توصیه می شود.
    کلیدواژگان: کارورزان پزشکی، تغذیه، منحنی رشد، کارگاه آموزشی
|
  • T. Dabaghi Ghaleh, K. Elmizadeh, G. Farshad, A. Javadi Pages 4-9
    Background
    Aromatase inhibitors have been recently advocated as an inexpensive, effective, and low risk treatment in clomiphene citrate (CC)-resistant patients.
    Objective
    To evaluate the efficacy of letrozole in induction of ovulation in CC- resistant patients.
    Methods
    This prospective clinical trial was carried out on 30 patients admitted to a private infertility clinic in Qazvin during 2009. Thirty patients with polycystic ovary syndrome (PCOS) and unexplained infertility who were resistant to CC entered the study. Inclusion criteria included age between 18-39, infertility more than 2 years, normal TSH, prolactin, spermogram, and FSH in the beginning of follicular phase and the exclusion criteria were history of pelvic surgery, presence of adhisions and every infertility factors except unovulation. After a washout period of 2 months, letrozole was given orally in doses of 2.5-7.5 mg on days 5-9 of the menstrual cycle. Dose increase was performed if there was no dominant follicle at lower dose. Follicular assessment was carried out by vaginal sonography on day 16 followed by administration of hCG if follicle>18mm was detected. Ovulation and pregnancy rate and the endometrial thickness on day of hCG administration were measured. Data were analyzed using chi-square test, paired t-test, and the Fischer’s exact test.
    Findings
    Following administration of letrozole in three doses of 2.5, 5, and 7.5 mg, 3 (10%), 12 (40%), and 5 (16.7%) patients had follicle>18mm, respectively. The overall ovulation rate was %66.6. Among these patients, 16 (80%) had one dominant follicle and 4 (20%) with 2 but no twin pregnancy was present. Pregnancy took place in 5 patients (16.7%). Endometrial thickness was 11.5, 11.5 and 11.4 in doses of 2.5, 5 and 7.5 mg of letrozole, respectively.
    Conclusion
    The findings of the present study showed that the induction of ovulation with letrozole in CC-failure is associated with ovulation and pregnancy in a significant number of patients. Regarding the low risk of multiple pregnancy and hyperstimulation syndrome, letrozole could be the first line treatment in CC- failure.
  • A.M. Bandari, M.B. Khezri, S. Asefzadeh Pages 10-14
    Background
    Postoperative shivering is a complication of general anesthesia. Shivering increases cardiac output, oxygen demand, and postoperative surgical incision's pain.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the effect of Diclofenac Na suppository on postoperative shivering.
    Methods
    This was a case-control study performed on 140 women who were divided into two equal groups of 70 members each and marked as case and control groups. The case group received diclofenac Na supp 100mg, ten minute before the induction of anesthesia whereas the control group was given no such medication. Axillary temperature was measured before the induction and 1 hr after the extubation. Data were analyzed by SPSS and chi-square test.
    Findings
    The incidence of shivering in case and control groups were (%27.1) and (%48.1), respectively. There was a significant difference between two groups (P=0.014). The mean temperature changes in case and control groups were (-0.18ºC±0.02ºC) and (-0.29ºC±0.029ºC), respectively. The difference between two groups was found to be significant, statistically (P=0.004).
    Conclusion
    Our findings showed that diclofenac Na supp has the potential to effectively decrease the postoperative shivering while maintaining the body temperature more stable.
  • . Parvin, R. Ansari Samani, N. Shahinfard, S. Reissi, Z. Alibabaie, A. A. Asgari Pages 15-21
    Background

    The u se of medicinal plants to reduce pain is important. Tanacetum parthenium has been introduced as an analgesic agent in traditional medicine and is widely used to relieve neuropathic pain and headache.

    Objective

    The aim of this study was to investigate the analgesic effect of Tanacetum parthenium ethanolic extract on acute pain.

    Methods

    This study was carried out on 100 male mice weighing 30-35g. Acute pain was investigated using a hot plate test with set point 48 °C and cut off time of 30 seconds. In this experiment 100 mice were divided into 10 groups as follows: 1) control group; groups 2-6 received 10, 20, 30, 40 and 80 mg/kg of alcoholic extract, respectively; group 7 received 100 mg / kg ibuprofen; group 8 received 0.5 mg / kg morphine; group 9 received 0.5 mg / kg naloxone; and finally group 10 received naloxone and extract. Ethanolic extract of aerial parts was prepared by maceration method and later its analgesic effect was studied at different doses of 10, 20, 30, 40, and 80 mg/kg, i.p. The effect of ethanolic extract and fractions were compared with the analgesic effect of morphine and ibuprofen as standard analgesic drugs. Naloxone was used to study the opioid system. Data were analyzed by SPSS using Kruskal Wallis test.

    Findings

    Results obtained from this study showed that the ethanolic extract of Tanacetum parthenium produced an analgesic effect (P<0.05) at two doses of 30 and 40 mg/kg, i.p. The analgesic effect of extract was not lower than that of morphine (10 mg/kg, i.p.), and ibuprofen (100 mg / kg) (P<0.05). Application of naloxone showed no inhibition on analgesic effect of the extract (P<0.05).

    Conclusion

    The analgesic effect of Tanacetum parthenium was also comparable to that of morphine and ibuprofen, both well known for their analgesic effects. Further investigations to establish a link between the analgesic effect of Tanacetum parthenium and particular phytochemicals, are recommended.

  • F. Abbasi, Am. Moosavi, H. Mozhdehipanah Pages 21-28
    Background
    Disability and depression are important predictors of reduced quality of life in individuals with Multiple Sclerosis (MS).
    Objective
    This study was performed to assess the effect of disability and depression on the quality of life individuals with MS.
    Methods
    This was a comparative study, performed on 53 individuals with MS and a group of healthy individuals following age and sex adjustment in the city of Qazvin in 2009. These people were compared using the quality of life questionnaire (SF-36 (, Expanded Disability Status Scale (EDSS), and the Beck Depression Inventory. Data were analyzed using t-test, linear regression and multivariate analysis.
    Findings
    Patients with MS had lower scores compared to the general population (healthy individuals) in subscale of the SF-36. The EDSS score was only predictive for physical functioning. Depression was significantly higher in those with MS than the healthy group (P<0.01).
    Conclusion
    Considering the e ffect of disability and depression on quality of life in patients with MS, the application of dual methods of medical and psychological treatment to improve the quality of life in patients with MS is recommended.
  • S. Mehdizadeh, Mm. Salaree, A. Ebadi, S. Abbasi, Z. Naderi, A. Sadeghi Hasanabadi Pages 29-35
    Background
    sleep is one of the basic requirements of human and any disruption in the normal flow of sleep, in addition to causing psychological problems, can also reduce a person's performance.
    Objective
    This study was aimed to determine the relationship between the sleep quality and body mass index in chemical warfare victims with bronchiolitis obliterans.
    Methods
    This was a cross-sectional study conducted at the respiratory clinic of Baqiyatallah Hospital in winter of 2007. A total of 93 victims of chemical warfare with bronchiolitis obliterans referred to the respiratory clinic were selected by nonprobability and convenience sampling method. Body mass index, as a variable impact on quality of sleep, was evaluated for its relationship with sleep quality. Sleep quality was measured with Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI). Data were analyzed by descriptive and analytic statistics including Spearman’s rank correlation, chi-square test, and the independent-samples t-test.
    Findings
    Over 95% of subjects had undesirable sleep quality and the rest (4.4%) with desirable sleep quality. The mean BMI was 26.68±3.88. Of total population, 65.6% were overweight or obese. There was no significant correlation between sleep quality and BMI (P>0.05). A significant correlation between the psychological disorders and undesirable sleep quality was found (P<0.05).
    Conclusion
    According to the data obtained, future studies regarding the psychological disorders and treatment protocols to improve the quality of sleep in chemical warfare victims are recommended.
  • S. Sayyah, M. Akbarian, S. Abdollah-Salimi, M. Tavakoli, Pahlevan Aa Pages 36-43
    Background

    Coronary artery disease is considered as the most important cause of death. Infection is regarded as risk factor of coronary artery disease as it could accelerate the development of atherosclerosis process through formation of inflammation. However, studies on Helicobacter pylori infection have produced contradictory results.

    Objective

    To investigate the coexistence of H. pylori infection and coronary artery diseases among patients in the city of Qazvin (Iran) during 2004-2005.

    Methods

    This was a case-control clinical trial carried out on a total of 80 individuals including 40 patients with coronary artery diseases (case group) and 40 patients without coronary artery diseases (control group) who were randomly selected for the study. All patients were tested for urease breath test and the data were analyzed statistically using SPSS 15 and the Fisher’s exact test.

    Findings

    Positive results for urease breath test were observed in 80% and 45% of case and control groups, respectively (P=0.005). Among married members of the case group, 39.4% of partners were also found to be positive for urease breath test whereas in partners of patients in control group it was 5.2%. The prevalence of H. pylori in partners of case and control groups was 83.3% and 38.46%, respectively. The difference in prevalence of H. pylori infection between the partners of both groups was found to be significant, statistically (P=0.0032).

    Conclusion

    Considering the significantly higher prevalence of coexistence of coronary artery diseases and H. pylori infection in partners, it could be concluded that H. pylori may play a role as a transmissible risk factor of coronary artery diseases among people.

  • F. Mostafaee, R. Roshan, B. Jodeiri Pages 44-50
    Background
    In addition to effects of biological factors and physical risks on incidence and exacerbation of gastrointestinal ulcers, the coping strategies and attitudes are also considered as psychologically important factors affecting the creation and exacerbation of this disease as well as the disease-associated stress.
    Objective
    The aim of this study was to compare the dysfunctional attitudes and types of coping styles of patients with peptic ulcers with those of healthy control group.
    Methods
    This was a case control study carried out on all patients with gastrointestinal ulcers who were referred to three hospitals (Mostafa Khomeini, Imam Khomeini, and Dr Shariati) in Tehran during February-June 2010. Study population was consisted case (100 patients) and control (100 healthy relatives of patients and hospital staff) groups. Two groups were matched regarding the age, sex, educational level, and marital status. The research tools were three questionnaires on demographic characteristics, dysfunctional attitudes scale, and a list of coping styles questions. Data were analyzed by independent T and chi-square tests and logistic regression analysis.
    Findings
    There were significant differences in dysfunctional attitude variables, problem- and emotion-oriented coping styles between two groups (P<0.05). Moreover, patients in case group showed higher levels of dysfunctional attitudes and emotion-oriented coping styles whereas in control group the coping styles were mostly problem-oriented. Dysfunctional attitude had the highest share in explaining the peptic ulcer disease followed by problem- and emotion-oriented coping styles, respectively.
    Conclusion
    According to the findings obtained in the present study, it seems that the people’s attitude towards themselves and the environment affects the creation and perception of stress. Thus, providing the patients with psychological interventions could lead to more favorable results when treating gastrointestinal ulcers.
  • N. Pourvakhshoori, A. Pasha, A. Ghanbari, Z. Atrkar-Roshan Pages 51-75
    Background
    Health behavior is considered as one of the major determinants of health and self-efficacy is an influencing factor in behavior. Self-efficacy is a person`s belief over one’s abilities for doing a certain behavior.
    Objective
    The aim of this study was to determine the self-efficacy of academic staff at Guilan University of Medical Science and its relation with demographic factors.
    Methods
    A total of 203 faculty members at Guilan University of Medical Science participated in this descriptive study in 2008. Data were collected by a two-part questionnaire completed by the study population, and analyzed using independent t-test and one way ANOVA.
    Findings
    The faculty members obtained an overall self-efficacy score of 84/1%. There was a significant relationship between the self-efficacy and both the number of children in family (P=0.05) and the monthly income (P=0.025).
    Conclusion
    The self-efficacy rate of faculty members was desirable. Regarding the modeling role of academic staff for students, self-efficacy must be considered as an influential factor in health-promoting programs.
  • Z. Safaryazdi, V. Nejati Pages 58-64
    Background
    Impulsive and risky behaviors contain a wide range of undeveloped and pleasure seeking behaviors. One of the obese individuals’ problems is their inability to refuse taking forbidden foods.
    Objective
    The aim of this study was to compare impulsivity and risky decision making between two groups of obese and normal weight individuals.
    Methods
    The participants in this analytical study were consisted of 100 obese individuals with a Body Mass Index (BMI) higher than 30 Kg/m2 and 100 normal cases with BMI lower than 25 Kg/m2. Both groups were tested by two computerized tests including the impulsivity test (GO/NOGO) and the BART risky decision-making task which were used to test the participants’ impulsive behaviors and the degree of their risky decision-making, a Public Health questionnaire to evaluate an individual’s physical and psychological public health within the last month, and also a Daily Activity questionnaire to assess the participant’s daily physical activities and sports. Variables were transferred to SPSS software and analyzed by independent t-test. This study was performed in Tehran in 2011.
    Findings
    Individuals with higher impulsivity failed to condone the immediate pleasures and choose the long term healthy behaviors. The number of false reactions and the time average spent on tasks were longer among obese individuals compared with normal weight people indicating the obese individuals were more impulsive and made more risky decisions in choosing appropriate behaviors and lifestyle.
    Conclusion
    According to the results of this research, it is beneficial to introduce an impulsivity treatment as a cognitive cure for obesity to professionals. In this regard, it is not wise to only focus on physical and nutrition aspects of obesity treatment.
  • F. Sefidi, V. Farzad Pages 65-71
    Background
    Well-being means the harmony in all dimensions of an individual. Dimensions of psychological well-being include independence, environmental mastery, personal growth, positive relationship, purposeful life, and self-acceptance.
    Objective
    The present study was aimed to determine the factor structure of the three-question version of the Ryff psychological well-being scale.
    Methods
    This was a cross-sectional study in which 330 students of Qazvin University of Medical Sciences were selected based on a multistage random sampling. The participants responded to questions of the short version of Ryff psychological well-being scale. Data were analyzed by descriptive statistics and factor analysis.
    Findings
    Factor analysis showed that the multidimensional model of psychological well-being scale in its three-question version acceptably fitted with the data. Also, the factor analysis of this scale yielded four factors while two questions were deleted due to absence of load on any factor.
    Conclusion
    The results obtained in this study were different from that of six-dimension model and only four factors extracted. However, due to presence of appropriate reliability, this scale could be a suitable tool to measure the psychological well-being among students.
  • Ms. Hosseini, A. Safari Variani, H. Mehdipoor, M. Hosseini Pages 72-79
    Background
    Surgical smoke contains hazardous chemicals and biological agents. The use of standard surgical masks alone does not provide adequate protection against surgical smokes. Hence, the application of a local exhaust ventilation system to evacuate surgical smokes is recommended.
    Objective
    To design, construct, and evaluate a portable local exhaust ventilation system to control electrosurgery smokes.
    Methods
    This was an experimental study carried out at Qazvin University of Medical Sciences, in 2010. A new local exhaust ventilation system containing a high efficiency air cleaner system, was designed, constructed, and evaluated in a simulated surgery process.
    Findings
    When the distance between the system hood and the pollution sources was 5 cm and the air flow 22 cubic feet per minute, the total surgical smoke was attracted to the system hood at a velocity of 80 feet per minute. In a period of 60 minutes, the cleaning efficiency for particulate agents as well as the gasses and vapors emission was 99.77% indicating that the application of ventilation system prevented the entry of contaminants emission into the operating room.
    Conclusion
    Based on results obtained through simulated surgery process, it was concluded that the ventilation system designed in this study completely blocked the emission of surgical smoke to air of operating room and personnel exposure.
  • S. Asefzadeh, A. Rezapur, S. Amini Pages 80-86
    Background
    Economic evaluation is one of the measures of decision making for providing efficient services.
    Objective
    To calculate the cost outcome of students’ screening program in the city of Komijan.
    Methods
    This was a descriptive analytical study carried out on all first grade students of different educational courses including primary schools, guiding schools, and high schools. The cost-unit method was used to calculate the cost followed by analysis of data using the Excel software.
    Findings
    Screening program showed that 0.1% of total students had diabetes, 0.2% cardio-vascular disorders, 0.26% asthma, 3.07% anemia, 32% pediculosis, 0.1% tinea, 18.33% dental caries, 0.54% hearing problems, 6.42% optic problems, 0.8% behavioral (otism) disorder. The total cost of students’ screening program was 164495020 Rials and the average cost equal to 88773 Rials. The minimum cost of detection a single disorder among the students of primary, guiding, and high schools was associated with dental disorders which was equal to 4736, 7037, and 12268 Rials, respectively. The maximum detecting costs for a single disorder were for speech disorders among the students of primary schools (3500301 Rials) and hearing disorders in students of guiding schools (2075018 Rials) and high schools (3900784 Rials).
    Conclusion
    The students’ health screening program within the rural and urban regions of the city of Komijan is cost-effective and thus could be continued.
  • S. Basir Shabestari, I. Shirinbak, Ar. Kharrazi Gogani Pages 87-94
    Background
    Infective endocarditis is a rare condition that can occur as a result of invasive dental procedures in susceptible patients. In order to prevent this event, appropriate antibiotics must be prescribed for the susceptible patients.
    Objective
    The present study was aimed to assess the general Dentists’ knowledge and practice regarding the prophylaxis of infective endocarditis prior to dental procedures in the city of Qazvin during 2010-2011.
    Methods
    This was a cross-sectional descriptive study carried out on 91 general dentists in the city of Qazvin through census sampling method followed by assessing their knowledge and practice using a valid and reliable questionnaire. The questionnaire included demographic variables, heart disease, and the dental procedures requiring antibiotic prophylaxis and specific antibiotic regimen for different patients. The participants’ knowledge scores were determined by summing the total questions answered correctly. Data were analyzed by central tendency indices, student t test, ANOVA, and Tukey multiple comparison test.
    Findings
    The mean knowledge score of the dentists regarding the prophylaxis against infective endocarditis was 15.95 compared to the maximum total score of 28 (standard deviation: 3.04). Seventy two respondents (79.1%) showed moderate (10-18 scores) and 19 (20.9%) with good knowledge (19-28 scores). No significant differences regarding the knowledge scores were noted between two genders or the years after graduation. However, the dentists aged 40 years or older had significantly higher knowledge scores compared to those aged 31-40 years (P<0.05).
    Conclusion
    This study showed that the general dentists of Qazvin have moderate knowledge on prophylaxis against infective endocarditis, suggesting more continuous education programs have to be scheduled.
  • F. Naderi, Sh. Mollahiseini Pages 95-98
    Deep vein thrombosis is one of common cardiovascular diseases caused by formation of clot in a vein. Incorrect lifestyles such as prolonged immobilization, unsuitable nutrition, tobacco use, and substance abuse (alcohol, narcotic) are considered as important risk factors of cardiovascular diseases. This analytical study was designed to determine the type of lifestyle among inpatients with deep vein thrombosis (DVT) of Qazvin hospitals in 2010. Patients were selected through convenience sampling and evaluated by life style self-made questionnaire. Data were analyzed by descriptive and inferential (chi-square) statistics. According to our data, incorrect lifestyle was observed in many of patients.
  • M. Noroozi, R. Zavoshy, M. Alipour-Heidari Pages 99-102
    This interventional study was carried out to determine the effect of education workshop on interns’ knowledge of Qazvin Medical School over childhood nutrition and growth monitoring in 2003-2004. All medical trainees (191) doing their health course on childhood nutrition and growth monitoring were selected. Data were collected using a questionnaire and analyzed by Macnemar test. Based on results obtained in the present study, while 6.8% of interns were classified as having good knowledge before taking part in education workshop it reached to 63.9% after intervention (P<0.05).Furthermore, the two other groups of participants initially categorized as having intermediate (30.9%) and poor (62.3%) knowledge before the intervention decreased to 28.2% and 7.9%, respectively (P<0.05). Results from this study emphasize on the necessity of holding workshop for medical students to promote their knowledge and experience associated with nutrition and growth monitoring chart.