فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت انتظامی - سال پنجم شماره 2 (تابستان 1389)

نشریه پژوهش های مدیریت انتظامی
سال پنجم شماره 2 (تابستان 1389)

  • 180 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1389/06/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • راهنمای نویسندگان
    صفحه 179
  • صدیقه سادات هاشمی صفحه 183
    زمینه و هدف
    با اهمیت یافتن دانش در عصر حاضر و اشتیاق سازمان ها برای پیاده سازی مدیریت آن به عنوان ابزاری برای بقا و بالندگی، لزوم به کارگیری مکانیسمی برای هدایت این تلاش ها در مسیری درست، احساس می شود و ارزیابی سطح مدیریت دانش، چنین امکانی را فراهم می کند. این موضوع به خصوص برای سازمان های دانشی نظیر دانشگاه ها، دارای اهمیت حیاتی است. هدف این پژوهش ارزیابی سطح مدیریت دانش در دانشگاه علوم انتظامی است.
    روش
    این پژوهش به دو شیوه اسنادی و پیمایشی انجام و به کمک ابزارهای فیش برداری و پرسشنامه محقق ساخته اطلاعات آن جمع آوری گردید؛ برای روایی ابزار تحقیق از نقطه نظرات اساتید مجرب و صاحبنظر در مدیریت دانش استفاده گردید؛ پایایی آن نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (92/0=α) مورد تایید قرار گرفت. داده های به دست آمده از طریق آماره های توصیفی و استنباطی (آزمون t استیودنت و فریدمن) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    دانشگاه علوم انتظامی در هیچ کدام از ابعاد تشخیص، تحصیل، به کارگیری، اشتراک، توسعه و نگهداری دانش دارای وضعیت ایده آل نیست. بین ابعاد مدیریت دانش در این دانشگاه با سایر دانشگاه ها نیز تفاوت هایی وجود دارد.
    نتایج
    سطح مدیریت دانش در ابعاد شش گانه آن در دانشگاه علوم انتظامی با وضعیت مطلوب فاصله به نسبت زیادی دارد؛ همچنین این دانشگاه در شرایط فعلی و به طور نسبی در بین ابعاد مدیریت دانش، بهترین وضعیت را در تشخیص دانش و ضعیف ترین وضعیت را در تحصیل دانش مورد نیاز خود دارد. با توجه به نتایج این تحقیق، دانشگاه علوم انتظامی باید با برنامه ریزی مناسب و تعامل با مراکز علمی معتبر به دنبال تقویت این ابعاد باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، دانشگاه علوم انتظامی، ارزیابی دانش، اشتراک دانش، به کارگیری دانش، تحصیل دانش، تشخیص دانش، نگهداری دانش
  • احمد عامریون، مهدی ابراهیم نیا*، مهدی عزیزآبادی فراهانی، حمیدرضا خدامی ویشته، علی مهرابی توانا، سمیه حیدری صفحه 215
    زمینه و هدف
    امروزه اهمیت رضایت بیماران و نقش محوری آنان در ارتقاء مراکز ارائه دهنده خدمات سلامت، به خوبی آشکار است. مطالعه حاضر با هدف بررسی سطح رضایتمندی بیماران بستری در تعدادی از بیمارستان های عمومی کشور و عوامل مرتبط با آن انجام شد.
    روش
    در مطالعه توصیفی - مقطعی حاضر 600 بیمار بستری از شش بیمارستان نظامی در سطح کشور در سه ماهه سوم سال 1386 به صورت تصادفی انتخاب شدند. به دنبال ترخیص، چک لیستی حاوی اطلاعات پایه و پرسشنامه ارزیابی سطح رضایتمندی بیماران، در هشت بخش خدمات پزشکی، خدمات پرستاری، برخورد پرستاران، وضعیت تغذیه، امکانات رفاهی، خدمات پذیرش، ترخیص و حسابداری از تمامی بیماران تکمیل گردید.
    یافته ها
    میانگین (انحراف معیار) نمره کلی رضایتمندی از ارائه خدمات بیمارستانی(10)83 بود. اختلاف آماری معناداری میان نمرات رضایتمندی در بخش های مختلف ارائه خدمات بیمارستانی مشاهده شد(001/0>p). در آزمون post hoc، رضایت از نحوه ارائه خدمات پزشکی در مقایسه با برخورد پرستاران(004/0=p)، تغذیه(001/0>p)، امکانات رفاهی (001/0=p)، خدمات پذیرش(027/0=p)، ترخیص(001/0>p) و حسابداری (019/0=p)، به میزان معنادار آماری بیشتر بود. سایر زمینه ها اختلاف آماری معناداری نشان ندادند(05/0p) و بیماران برخوردار از پوشش بیمه (006/0=p) به میزان معناداری مطلوب تر از سایرین بود.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاضر بیانگر رضایتمندی مطلوب بیماران بستری، از نحوه ارائه خدمات درمانی در بیمارستان های نقاط مختلف کشور بود که می تواند به عنوان منبع مناسبی جهت ارتقاء مراکز خدمات بیمارستانی، مورد استفاده مدیران و سیاست گذاران قرار گیرد.
    کلیدواژگان: رضایت مشتری رضایت مندی بیماران، بیمارستان های نظامی، خدمات بیمارستانی، بیماران بستری، خدمات درمانی
  • غلامرضا شاه محمدی*، یوسف محمدی مقدم، علی عنایتی صفحه 228
    زمینه و هدف
    با توجه به حجم گسترده مسئولیت ها و فعالیت های هر سازمان، بدون اتکا به آموزش های مستمر، رشد کمی و کیفی نیروی انسانی آن سازمان در جهت انجام موثر ماموریت ها و خدمات، حاصل نمی گردد؛ خصوصا در عصر رقابتی حاضر که عدم بهره گیری موثر از فناوری اطلاعات، باعث پیشی گرفتن رقبا می گردد. یکی از حوزه هایی که با بهره گیری از فناوری اطلاعات، دچار تحول بنیادین شده است، حوزه آموزش است. با توجه به نقش اساسی فناوری اطلاعات در ابعاد مختلف آموزش مانند آموزش مجازی، بهینه سازی انجام امور مختلف آموزش، سازمان ها با بهره گیری از فناوری اطلاعات، امکان اجراء موثر آموزش ها و انجام موثر فرآیندهای مختلف آموزشی به منظور تحقق اهداف سازمان را خواهند داشت. هدف تحقیق بررسی نقش فناوری اطلاعات در بهبود آموزش در دانشگاه علوم انتظامی است.
    روش
    این تحقیق کاربردی و به روش توصیفی پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری آن کارکنان مطلع در امر آموزش دانشگاه علوم انتظامی با نمونه 144 نفر در سال 1386 می باشد. داده ها با استفاده از پرسش نامه، که روایی و پایایی (892/0=α) آن تایید گردید، گرد آوری و با استفاده از آزمون تی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    فناوری اطلاعات در طراحی و برنامه ریزی، اجرا، یادگیری، ارزشیابی آموزشی و ساختار آموزش نقش موثری دارد و دانشگاه علوم انتظامی باید در این زمینه با برنامه ریزی مناسب بستر مناسبی را برای به کارگیری فناوری اطلاعات در آموزش فراهم سازد.
    نتیجه گیری
    مهم ترین نقش این تحقیق روشن سازی تاثیر فناوری اطلاعات بر کارکردهای مختلف آموزش می باشد. دانشگاه علوم انتظامی می تواند با تشکیل گروه های کاری متخصص امور آموزش و فناوری اطلاعات موجبات شکوفایی آموزش را با به کارگیری موثر فناوری اطلاعات، فراهم سازند.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، توسعه آموزش، نقش فناوری اطلاعات، دانشگاه علوم انتظامی، آموزش
  • سرهنگ ستاد ابراهیم جان بزرگی، محمدحسین الیاسی، شهامت حسینیان صفحه 251
    زمینه و هدف
    سال هاست که تماشاگران فوتبال استادیوم های ورزشی را به صحنه کارزار علیه یکدیگر تبدیل می نمایند؛ آنان با دست زدن به کنش های جمعی تخریبی نه تنها آسیب های زیادی به اموال عمومی وارد می سازند بلکه امنیت عمومی، اقتدار پلیس و نیروهای امنیتی را با چالش روبه رو می نمایند؛ این تحقیق در پی آن است تا با کاوش روشمند در آراء و نظر مدیران ناجا به راهکارهایی برای از میان راندن این گونه کنش ها دست یابد.
    روش
    در این پژوهش با استفاده از روش پیمایش مقطعی از میان مدیران و فرماندهان ناجا، نمونه ای به حجم 126 نفر انتخاب گردید. آنگاه نظر آنان با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته دارای پایایی بسنده (78/0= α)، سنجش شد و داده های حاصل با استفاده از آزمون دوجمله ای تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    با بهره گیری از کنترل نامحسوس، حضور فیزیکی محسوس پلیس، عوامل، اقناع و عملیات روانی می توان میزان وقوع کنش های تخریبی تماشاگران فوتبال را تقلیل داد. از میان عوامل پنج گانه مذکور سهم عملیات روانی و کنترل نامحسوس در جلوگیری از وقوع کنش های تخریبی بیش از سایر عوامل است.
    نتیجه گیری
    از هر پنج شیوه مرسوم مدیریت رفتارهای جمعی (عملیات روانی، کنترل نامحسوس، روش های اقناع و مجاب سازی، عوامل و پلیس پرشمار محسوس) می توان برای جلوگیری از وقوع کنش های جمعی آشوبگرانه تماشاگران فوتبال استفاده کرد.
    کلیدواژگان: رفتارهای تخریبی، تماشاگران فوتبال، پیشگیری از اوباشگری فوتبال، پیشگیری از جرم، کنترل نامحسوس، عملیات روانی، خشونت جمعی
  • منصور صادقی مال امیری، سید رضاخوشزاد صفحه 272
    زمینه وهدف
    از جمله مهم ترین عوامل تسهیل و تقویت توان خلاقیت و نوآوری در سازمان، وجود ساختار مناسب و تشکیلات متناسب با اهداف مورد نظر و همسو با تئوری های سازمان و مدیریت می باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین تئوری های سازمان و خلاقیت است. ابتدا مبانی تئوریک تئوری های سازمان مبتنی بر سه رویکرد عقلایی، طبیعی و سیستمی بیان گردیده و سپس رابطه هر یک از تئوری ها با خلاقیت و بر اساس نظریه اندیشمندان مورد تحلیل قرار گرفته است.
    روش
    پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش و ماهیت، توصیفی است که از روش تحلیل محتوا برای تحلیل اطلاعات استفاده شده است. بر همین اساس نظریه های اندیشمندان و صاحب نظران از طریق مطالعه کتابخانه ای (مروری) جمع آوری و مورد تجزیه وتحلیل محتوایی قرار گرفته است.
    یافته ها
    یافته های حاصل از بررسی تئوری های سازمانی در چارچوب اصول و فرضیات سه دسته تئوری های عقلایی، طبیعی و سیستمی (ساختار، استانداردسازی، ارتباطات، کنترل، تفویض اختیار، تمرکز، انعطاف پذیری، رسمیت، آزادی عمل، قوانین و مقررات، ارتباط با محیط و...) بیانگر تاثیر متفاوت هرکدام از آن ها بر خلاقیت کارکنان می باشد.
    نتیجه گیری
    تئوری های مبتنی بر رویکرد عقلایی تاثیر منفی بر خلاقیت داشته و تئوری های مبتنی بر رویکرد طبیعی تاثیر مثبت بر خلاقیت دارد و مهم تر آنکه تئوری های مبتنی بر رویکرد سیستمی و باز، تاثیر بیشتری بر خلاقیت دارند و به طور اصولی انسان های خلاق و نوآور در این گونه سازمان ها متجلی می شوند. در پایان پژوهش نیز مدل مفهومی با توجه به کلید واژه های مهم ارائه گردیده است.
    کلیدواژگان: تئوری های سازمان، خلاقیت، تئوری های عقلایی، تئوری های طبیعی، تئوری های سیستمی
  • اصغر آقایی، سیاوش نصرت پناه، رضا جوادیان صفحه 305
    زمینه و هدف
    نگهداری و تعمیرات یکی از مفاهیم اساسی و تاثیرگذار در افزایش کارائی و اثربخشی عملیاتی هر سازمانی محسوب می شود. تحقیق حاضر با عنوان بررسی وضعیت موجود نگهداری و تعمیرات (نت) خودرویی ناجا با هدف مقایسه وضع موجود با مطلوب، در نظر دارد تا با بهره گیری از الگو اسکاپ که بر روی چهار بعد اساسی سازمان در حوزه های انسان افزار، سخت افزار، اطلاعات افزار و سازمان افزار متمرکز می شود، وضعیت موجود سیستم نگهداری و تعمیرات ناجا را مورد بررسی قرار داده و در صورت وجود شکاف معنادار با وضع مطلوب ضمن تعیین فاصله وضع موجود تا وضع مطلوب، هریک از مولفه های مذکور، راهکارهای عملی کاهش این فاصله را ارائه نماید.
    روش
    این پژوهش مطالعه ای توصیفی پیمایشی است. جامعه مورد مطالعه 50 نفر از کارشناسان و مدیران نگهداری و تعمیرات در واحد خودرویی ناجا به صورت تمام شماری و پس از شناسایی متغیرهای تحقیق، مولفه های اصلی و عوامل متغیرها شناسایی و الگوی مفهومی، پرسش نامه تحقیق بر آن اساس تهیه و توزیع و جمع آوری شد. پس از ورود داده های حاصله در نرم افزار و تعیین پایایی ابزار سنجش، برای تحلیل داده ها و بررسی فرضیه های تحقیق از آمار توصیفی استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج تجزیه و تحلیل داده ها بیانگر آن است که سیستم فعلی نگهداری و تعمیرات خودرویی ناجا با توجه به الزامات و ابعاد چهارگانه مطرح شده در الگو اسکاپ در هر چهار حوزه با وضع مطلوب فاصله و اختلاف معناداری دارد، و ضروری است تا بر اساس اولویت های تعیین شده در این تحقیق، نسبت به تعریف و اجرای برنامه های بهبود اقدام گردد.
    کلیدواژگان: مدیریت آماد و پشتیبانی پلیس، انسان افزار، نگهداری و تعمیرات خودرویی، اطلاعات افزار، سخت افزار، سازمان افزار
  • جعفر هزارجریبی، مهدی ترکمان، غلامرضا مرادی صفحه 322
    زمینه و هدف
    در این پژوهش عوامل و متغیرهایی نظیر: خانواده، همسالان، ماهواره، اینترنت، هنرمندان، ورزشکاران و دریافتی ماهیانه (پول توجیبی) نوجوان از خانواده به عنوان عوامل تاثیرگذار بر گرایش نوجوانان و جوانان به مصرف مواد مخدر تعیین شده که به بررسی آن خواهیم پرداخت.
    روش
    نوع پژوهش کاربردی و روش آن توصیفی از نوع پیمایشی است؛ جامعه آماری 100 نفر از جوانان و نوجوانان زیر 25 سال دو کمپ ترک اعتیاد شهرستان کرج به صورت تمام شمار هستند؛ ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته است که اساتید و صاحب نظران روایی آن را تایید نمودهاند همچنین پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (75/0 =α) تعیین گردیده و از آزمون رگرسیون به تجزیه و تحلیل سوال ها و فرضیه ها پرداخته اند.
    یافته ها
    عوامل اقتصادی، رسانه های جمعی، گروه های مرجع، نهادهای اجتماعی به ترتیب در گرایش نوجوانان و جوانان به مصرف مواد مخدر تاثیر دارند.
    نتیجه گیری
    برای کاهش گرایش نوجوانان و جوانان به مصرف مواد مخدر پیشنهاد می شود، نهادهای مختلف اجتماعی (خانواده، مدرسه، جامعه) با ایجاد تفریح های سالم، تغییر برنامه های موجود در رسانه ها، رفع محدودیت های گروه های مرجع داخلی، ارتقای سطح تحصیلات خانواده ها، توجه والدین به فرزندان و مراقبت در عضویت گروه همسالان در جهت پیشگیری جدی توجه لازم را داشته باشند از سوی دیگر سازمان ناجا با تشکیل پلیس نوجوانان و رسیدگی بیشتر به وضعیت این قشر، در جهت پیشگیری از گرایش نوجوانان و جوانان به مصرف مواد مخدر اقدام های لازم را به عمل آورد.
    کلیدواژگان: گرایش به مواد اعتیادآور، نوجوانان و جوانان، مواد مخدر، گروه های همسالان، گروه های مرجع، رسانه های جمعی و سطح درآمد (پول توجیبی)
|
  • Sedigheh, Sadat Hashemi Page 183
    Background And Objective
    Along with the growing importance of knowledge in the present age, and willingness of organizations for implementation of knowledge management as a tool for survival and eloquence, the necessity for applying a mechanism to guide and direct knowledge management efforts in a proper way is felt more than ever, and assessment of knowledge management level, provides such a possibility. The issue is of critical importance for knowledge-based organizations like universities. The present research aims at assessment of knowledge management level at IRI Police University (IRIPU).
    Method
    The research conducted through using documentary and survey methods, and its required information is collected through benefiting from note taking and self- made questionnaire tools. Experts and professors’ viewpoints used for approving the validity of tools used and the reliability approved through using Chronbach Alpha coefficient (α=0.92). The data analyzed through benefiting from descriptive-statistics (T Student Test and Friedman Test).
    Findings
    None of the aspects in IRIPU, (recognition, education, application, acquisition and knowledge development and retention are not in an ideal situation. There are differences aspect between knowledge management in IRIPU and that of other universities.
    Conclusion
    There is rather a huge gap between knowledge management levels in its sextet dimensions in IRIPU with desirable status. However, at present, IRIPU among knowledge management dimensions has the best and weakest situation in terms of knowledge recognition and knowledge acquisition. Taking into consideration the results of the research, IRIPU should seek reinforcement of the earlier mentioned dimensions through proper planning and interaction with reputable scientific centers.
    Keywords: Knowledge management, IRI Police University (IRIPU), Knowledge assessment, Knowledge sharing, Knowledge application, Knowledge acquisition, Knowledge recognition, Knowledge retention
  • Ahmad Amerian, Mehdi Ebrahimnia*, Mehdi Azizabadi, Farahani, Hamidreza Khodami, Ali Mehrabitavana, Somayeh Heydari Page 215
    Background and Objective
    Nowadays, the importance of patient’s satisfaction with health care services and its pivotal role in promoting the quality of services by health care provider centers is absolutely obvious. The present study aims at reviewing the satisfaction level of inpatients in selected military hospitals in Iran and its related factors.
    Method
    In the present cross-sectional descriptive study, which was conducted in six military hospitals located in the various geographical regions of Iran in the fourth quarter of 2008, six hundred patients were randomly selected from among people who admitted in these hospitals. Following the patients’ discharge, a checklist and a patient’s satisfaction questionnaire were completed for each patient. The questionnaire assesses the level of patient’s satisfaction in eight domains: physicians’ services, nursing services, nurses’ attitude, nutritional condition, welfare facilities, reception services, discharge and accounting services.
    Findings
    Mean (Standard Deviation) of total satisfaction score was 83 (10). There was a significant difference among satisfaction scores of various hospital health services (p<0.001). In post hoc tests, the physician services score was significantly higher than that of nurses approach (p=0.004), the nutritional condition (p<0.001), the welfare facilities (p=0.001), the reception services (p=0.027), the discharge services (p<0.001) and the accounting services scores (p=0.019). Other subscales score had no significant differences (p>0.05). The total satisfaction score were significantly higher in males (p<0.001) and in patients with various insurance types than others (p<0.005).
    Conclusion
    The present findings indicated inpatients’ desired satisfaction level with medical services in the military hospitals all over the country. The findings can be utilized for improvement of hospital health care services by principals and policy makers of health care systems.
    Keywords: Client satisfaction, Patient satisfaction, Military hospitals, Hospital services, Inpatients, Medical care services
  • Gholamreza Shahmohammadi*, Yusef Mohammadi, Moghaddam, Ali Enayati Page 228
    Background And Objective
    With respect to the huge volume of responsibilities and activities of every organization, qualitative and quantitative growth of human resources in an organization in line with performing its missions and offering service not realized unless organizations rely on continuous trainings. Therefore, not benefiting from information technology (IT), especially at present competitive era may lead competitors over take. One of the domains which have changed fundamentally through benefiting from IT is “training”. With respect to the critical role of IT in various dimensions of training such as virtual training and optimizing implementation of various affairs of training, organizations may be able to implement training courses and various training processes effectively through benefiting from IT, to realize the organization’s objectives. The present research aims at reviewing the role of IT in improving training in IRI Police University (IRIPU).
    Method
    The present applied research, was conducted through a descriptive-survey type. The statistical society was 144 staff at IRIPU who were acquainted with training affairs in 2007. The data was gathered through using a questionnaire. Reliability and validity (α=0.892) of the questionnaire was approved. The data was assessed through using t test.
    Findings
    The results of the analysis of the data indicated that IT has an effective role in designing and planning, implementing, learning, assessment of the training courses and training structure. Therefore, in this respect while planning properly, IRIPU should pave ground for utilizing IT in training.
    Conclusion
    The most prominent role of the present research is clarifying the impact of IT on various performances of training. Therefore, IRIPU as the premium training organ of IRI Police force, in accompany with other higher education institutes may pave ground for cultivation of training through applying IT effectively. This can be materialized through establishing working groups comprised of education and IT experts.
    Keywords: Information Technology (IT), Education, Educational development, Role of Information Technology, IRI Police University (IRIPU)
  • Colonel Ebrahim Janbozorg, Mohammad Hossein Elyasi, Shahamat Hosseinian Page 251
    Background And Objective
    Over the years, football spectators have converted sport stadiums into battlefields to fight with each other. They take some destructive collective actions which not only destroy public assets, but also challenges police and security forces dispensation. The present research aims at finding suitable approaches to get rid of these actions through reviewing IRI Police managers’ views.
    Method
    In the research, a sample including 126 police managers were randomly selected through using segmental survey. Then their views were measured through using a self-made questionnaire with enough reliability (α=0.87), and the achieved data have analyzed through using binominal test.
    Findings
    It is through using the data resulted from invisible control,police visible physical presence, contentment factors, and psychological operations destructive actions of football spectators can be reduced. Among the five above–mentioned factors, both psychological operations and invisible control have had more impact on preventing the spectators from getting into destructive actions.
    Conclusion
    The data resulted from the research indicates that all the five common collective behavior management approaches (psychological operation, contentment approaches, factors and police visible presence) can be used to prevent spectators from getting into collective riotous actions.
    Keywords: Distractive behaviors, Football spectators, Crime prevention, Invisible control, Psycological operations, Collective violence
  • Mansour Sadeghi Mal Amiri, Seyed Reza Khoshzadeh Page 272
    Background And Objective
    Chief among the most important factors which facilitate and reinforce creativity and innovation in organizations, is existence of a proper structure and arrangement proportionate with the organizations’ predetermined goals and being in line with organization and management’s theories. The present research conducted aiming at reviewing the relationship between theories of organizations and creativity. At first, the theoretical principles of organizations’ theories are expressed based on three rational, natural and systemic approaches, then the relationship between each of the theories with creativity, and based on scholars’ hypothesis approaches, then the relationship between each of the theories with creativity, and based on scholars’ hypothesis is analyzed.
    Method
    The present applied descriptive research, used content analysis method for analyzing information. On this basis, scholars and experts’ theories collected through literature review and content analysis.
    Findings
    The findings resulted from reviewing organizational theories in the framework of principles and hypotheses of the triple rational, natural and systemic theories (structure, standardization, communication, control, delegation, centralization, flexibility, formality, discretion, laws and regulations, relationship with environment, etc.) indicate the different impact of each one on the staff creativity.
    Conclusion
    Theories based on rational approach have negative impact on creativity, and theories based on natural approach have positive impact on creativity. The more important point is that theories based on systemic and open approaches, have more impact on creativity. In addition, basically creative and innovative people epitomize in such organizations. At the end of the research, a conceptual model with respect to important keywords is offered.
    Keywords: Organizational theories, Creativity, Rational theories, Systemic theories, Natural theories
  • Asghar Aghae, Siavash Nosratpanah, Mohammadreza Javadian Page 305
    Background And Objective
    Maintenance is one of the major and effective concepts in enhancing the organizational efficiency and effectiveness in every organization. The present research entitled “reviewing the existing status of Police vehicles’ maintenance” aims at explaining the existing situation through benefiting from ESCAP model, which concentrates on 4 basic aspects of organizations in the fields of humanware, hardware and organizationware. The research reviews the existing maintenance of police vehicles, and in case there is a significant gap between the existing situation and desirable situation, while determining the gap and taking into consideration the above-mentioned constituents, some practical approaches may be introduced to reduce the gap.
    Method
    The present research was conducted through using descriptive-survey type. The data was gathered from 50 experts and managers of police vehicles’ maintenance department through using a questionnaire whose validity and reliability was approved (α=0.843).The required data was analyzed through using sample T Tok and Friedman tests.
    Findings
    The results of the analyses indicate that with respect to the requirements and the fourfold dimension raised in ESCAP model in all the four fields, there is significant difference between the existing situation and the desirable situation. Therefore, it is necessary to define and implement the improvement programs based on the determined priorities, in the present research.
    Keywords: Police logistics management, Vehicles maintenance, Humanware, lnformationware, Hardware, organizationware
  • Jafar Hezarjaribi, Allameh Tabatabai, Colonel Mehdi Torkaman, Gholamreza Moradi Page 322
    Background And Objective
    All over the research some factors and variables such as family, peers, satellite, internet, artists, sportspersons, monthly pocket money received from family as the factors impacting juvenile and teenagers’ tendency toward drug use are considered and examined.
    Method
    This applied research was a descriptive survey. All the 100 people under-25-year - old youngsters in two drug disposal centers in Karaj were the statistical society. A self-made questionnaire, whose validity approved by university professors and experts, and whose reliability approved through using Cronbach Alpha (α= 0.75), used for collecting information. Questions and hypotheses analyzed through benefiting from analytical statistics and regression test.
    Findings
    the results of the test indicate that factors like economy, mass media, reference groups, social institutions in having tendency toward drug use by juvenile and youngsters.
    Conclusion
    Therefore, to reduce the juvenile and youngsters tendency toward drug use, various social institutions (family, school, community) may take measures such as paving grounds for healthy recreations, applying change in the media’s current programs, removing the constraints of domestic reference groups, improving families education level, paying attention more to the children in families by parents, supervising children’s’ membership in peer groups, establishing juvenile police, and concentrating on the conditions of this class of the society to prevent juvenile and youngsters’ from having tendency toward drug use.
    Keywords: Substance abuse, Teenagers, youth, Peer groups, Drugs, Reference groups, Mass media, Income level, Pocket money