فهرست مطالب

Research and Health - Volume:2 Issue: 1, 2012

Journal of Research and Health
Volume:2 Issue: 1, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/03/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی اکبریان، لیلا فتحی صفحه 7
  • مقالات اصیل پژوهشی
  • مریم صحراییان، مهناز صلحی، حمید حقانی صفحه 9

    مدل های آموزش بهداشت چارچوبی برای طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه های آموزشی اجرا شده توسط آموزش دهندگان سلامت فراهم می کنند. هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر به کارگیری مدل بلوم در ارتقای مهارتهای زندگی دختران پایه سوم دبیرستان می باشد. ابتدا در مرحله نیازسنجی، از بین جامعه آماری که شامل تمامی دانش آموزان دختر سوم دبیرستان، والدین با مدرک دیپلم به بالا، دبیران و مشاوران آنها بود، تعداد 200 نفر به روش خوشه ایچند مرحله ای انتخاب گردیدند. سپس در یک مطالعه ی نیمه تجربی دو گروه 45 نفری کنترل و مداخله از بین دختران سوم دبیرستان انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده ها، پرسشنامه های محقق ساخته نیازسنجی ویژه سه گروه مخاطب فوق و پرسشنامه های آگاهی، نگرش، عملکرد و حمایت نسبت به سه مهارت اولویت دار (خودآگاهی، ارتباط با دیگران و تصمیم گیری) بودند. مداخله بصورت آموزش مهارت ها در قالب سخنرانی، نمایش اسلاید، بحث گروهی و ایفای نقش، طی هشت جلسه برای دانش آموزان گروه مورد و یک جلسه سخنرانی برای والدین و دبیران آنها انجام شد. یک ماه پس از مداخله، آزمودنی ها مجددا ارزیابی شدند. میانگین اختلاف نمرات آگاهی (03/0P=)، نگرش (04/0P=)، عملکرد (03/0P=) و سیستم حمایت محیطی (002/0P=) نسبت به سه مهارت مذکور در گروه مورد و شاهد از نظر آماری معنی دار بود. به کارگیری مدل توانمندسازی بلوم با داشتن مولفه ای چون تقویت سیستم حمایتی درخانواده، محیط مدرسه و جامعه، در کنار آموزش به دانش آموزان، می تواند در ارتقای مهارت های زندگی، موثر باشد.

    کلیدواژگان: مهارتهای زندگی، مدل بلوم، توانمندسازی، نیازسنجی، حمایت همه جا
  • جهانشیر توکلی زاده، مهدی مشکی، مریم مقیمیان صفحه 19

    بررسی اعتیاد به سیگار به عنوان رایج ترین ارزنترین و سمی ترین ماده اعتیاد آور و همچنین عوامل روانشناختی و جمعیت شناختی در گیر در آن در جوانان بویژه قشر دانشجو که نیروهای جوان، کار آمد و سازندگان فردای جامعه می باشند از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مطالعه با هدف کلی تعیین شیوع سیگار کشیدن در دانشجویان و مقایسه عزت نفس در دانشجویان سیگاری و غیر سیگاری دانشگاه آزاد اسلامی گناباد انجام گرفته است. در این مطالعه توصیفی – تحلیلی، 279 دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی گناباد به شیوه نمونه گیری طبقه ای تصادفی با پرسشنامه های اطلاعات فردی، و عزت نفس کوپر اسمیت ارزیابی شدند. سپس داده های پژوهش با استفاده از برنامه SPSS-11 و آزمون آماری t همبسته تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد 8/9% دانشجویان سیگار می کشند (4/14% پسران و 1/4% دختران). والدین (3/33% در برابر 7/12%) و برادران و خواهران (8/14% در مقابل 4%) دانشجویان سیگاری از غیر سیگاری بیشتر سیگار می کشیدند. مصرف روزانه 1 تا 5 نخ سیگار بیشترین میزان مصرف را در کل نمونه و گروه دختر و پسر تشکیل می داد. همچنین یافته های این بررسی نشان داد هیچگونه تفاوت معنی داری بین میانگین عزت نفس دانشجویان سیگاری و غیر سیگاری وجود ندارد (87/0 P=). با توجه به عدم وجود رابطه ای بین سیگارکشیدن و عزت نفس به عنوان یک مولفه مهم سلامت روانی، بنظر می رسد استعمال دخانیات در دانشجویان با عوامل دیگری از جمله الگوبرداری از دیگران (ازجمله الگوبرداری از والدین و برادران و خواهران آنها) مربوط باشد.

    کلیدواژگان: عزت نفس، سیگاری، دانشجویان
  • سیده فاطمه میربازغ، زهرا راهنورد، فاطمه رجبی صفحه 26

    مطالعات نشان می دهند بین رفتار های تغذیه ای و خطر ابتلا به انواع سرطان ها ارتباط مستقیم وجود دارد. از سوی دیگر اتخاذ رفتارهای تغذیه ای مناسب در زندگی می تواند نقش مهمی در پیشگیری از سرطان ها ایفا نماید. این مطالعه با هدف بهبود رفتار های تغذیه ای جهت پیشگیری از سرطان در مادران دانش آموزان انجام شده است. پژوهش حاضر یک مطالعه مداخله ای تصادفی شده است. نمونه های پژوهش شامل 80 نفر از مادران دانش آموزان در دبیرستان های دولتی منطقه 17 شهر تهران بودند که به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل (هر کدام 40 نفر) تقسیم شدند. سپس محتوای آموزشی در مورد رفتارهای تغذیه ای پیشگیری کننده از سرطان با روش های سخنرانی و پرسش و پاسخ در سه جلسه و هر جلسه به مدت یک ساعت، ارایه کتابچه آموزشی و پیگیری تلفنی در گروه مداخله اجرا گردید. سپس رفتار های تغذیه ای پیشگیری کننده از سرطان در مادران، با کمک پرسشنامه محقق ساخته روا و پایا، قبل و 3 ماه بعد از مطالعه در هر دو گروه بررسی گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 5/11 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. طبق نتایج پیش آزمون میانگین رفتارهای تغذیه ای جهت پیشگیری از سرطان در گروه مداخله و کنترل پایین بود. 3 ماه بعد از مداخله آموزشی میانگین این رفتارها در گروه مداخله نسبت به قبل از آن و همچنین نسبت به گروه کنترل افزایش معنا داری را نشان داد (P<0/001). نتایج گویای آن بود که آموزش رفتارهای تغذیه ای جهت پیشگیری از سرطان منجر به بهبود رفتار های تغذیه ای مادران گردیده است.

    کلیدواژگان: سرطان، رفتار های تغذیه ای، آموزش، پیشگیری
  • قدرت الله دادپور، جهانشیر توکلی زاده، محمود پناهی شهری صفحه 36

    با توجه به بررسی های به عمل آمده تاکنون مطالعه ای در مورد آموزشهای عقلانی- هیجانی روی دانش آموزان تیزهوش با توجه به ویژگی های برجسته شناختی آنان انجام نشده است. از این رو این پژوهش با هدف تعیین اثر بخشی آموزش های عقلانی- عاطفی به شیوه گروهی بر عزت نفس و اضطراب دانش آموزان پسر تیز هوش مقطع متوسطه شهرستان گناباد در سال 1390 انجام شد. این پژوهش از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. حجم نمونه به تعداد 40 نفر، (20 نفر گروه آزمایش و 20 نفر گروه گواه) با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده از دانش آموزان پسر تیز هوش مرکز استعدا های درخشان شهید بهشتی گناباد انتخاب گردید. ابتدا در هر دو گروه پیش آزمون به وسیله پرسشنامه های عزت نفس کوپر اسمیت و اضطراب اسپیلبرگر اجرا شد، سپس تنها گروه آزمایش به تعداد 12 جلسه در معرض آموزش های عقلانی- هیجانی قرار گرفتند. در پایان آموزش، پس آزمون در هر دو گروه اجرا گردید. داده های پژوهش با برنامه 11.5 SPSS و آزمون T زوجی اختلافی تحلیل شد. نتایج نشان داد تفاوت میانگین نمرات عزت نفس در گروه آزمایش نسبت به گروه گواه به طور معنی داری افزایش یافته است (019/0 P=). همچنین تفاوت میانگین نمرات اضطراب در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل به طور معناداری کاهش یافت(048/0 P=).ong> ong>با توجه به نتایج فوق، آموزش های گروهی عقلانی- هیجانی برای دانش آموزان تیزهوش بویژه افرادی که اضطراب بالایی را تجربه کرده یا از عزت نفس پایینی برخوردارند توصیه می شود.

    کلیدواژگان: آموزش های عقلانی، عاطفی، عزت نفس، اضطراب، دانش آموزان تیز هوش
  • محمدحسین تقدیسی، الهام نژادصادقی صفحه 44

    عفونتهای دستگاه ادراری از رایج ترین مشکلات طبی در زنان می باشد و به علت تغییراتی که درحاملگی در بدن ایجاد میشود، زنان باردار معمولا برای ابتلا به عفونتهای ادراری مستعدتر هستند. این عفونتها به علت عوارض بالقوه ای که بر مادر و جنین دارند بسیار بااهمیت هستند. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش براساس الگوی اعتقاد بهدا شتی بر ارتقای رفتارهای پیشگیری کننده از عفونت ادراری در زنان باردار انجام شد. این مطالعه، یک بررسی مداخله ای است که در آن 110 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان بهبهان شر کت داشتند که به طور تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. ابزار گرد آوری اطلاعات، پرسشنامه روا و پایای طراحی شده بر اساس الگوی اعتقاد بهداشتی بود. پس از برگزاری آزمون اولیه، نتایج با آزمونهای کای دو، t-Test وهمبستگی تجزیه وتحلیل شد. سپس محتوای آموزشی بر این اساس طراحی و تدوین واجرا شد.1 ماه پس از مداخله، آزمون ثانویه با همان پرسشنامه اولیه انجام و داده ها با نرم افزار spss16 تجزیه وتحلیل شد.میانگین سنی خانم های باردار 25 سال بود. بین خانم های باردار شاغل وخانه دار از نظر آگا هی، اختلاف معنی داری وجود داشت (026/0= p) و میانگین آگاهی افراد شاغل بیش از افراد خانه داربود. همچنین بین میانگین نمره آگا هی خانم های باردار در سطوح مختلف تحصیلی، تفاوت معنی داری وجود داشت(001/0= p). بین میانگین نمره آگاهی و همه سازه ها (موانع، منافع، حساسیت و شدت درک شده و خودکارآمدی) قبل و بعد از مداخله آموزشی تفاوت معنی داری بدست آمد (00/0= p) و بعد از مداخله میانگین نمرات آگاهی و سازه های مدل اعتقاد بهداشتی گروه مورد نسبت به گروه شاهد افزایش یافت. بر اساس این مطالعه، برنامه آموزش بهداشت طراحی شده بر اساس الگوی اعتقاد بهداشتی در ارتقای رفتارهای پیشگیری کننده از عفونت ادراری ثر می باشد. ضمن اینکه در اجرای این برنامه ها کنترل، پایش و پیگیری آموزشی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: آموزش، الگوی اعتقاد بهداشتی، زنان باردار، عفونت ادراری
  • سید وحید احمدی طباطبایی، محمدحسین تقدیسی، آزاده صادقی*، نوذر نخعی صفحه 55

    طبق آمار سازمان جهانی بهداشت 9/1 میلیون مورد مرگ سالانه در سراسر جهان، بدلیل عدم فعالیت فیزیکی رخ می دهد. همچنین اهمیت موضوع فعالیت فیزیکی در پیشگیری از بیمارهای مزمن ما را بر آن داشت که مطالعه ای با هدف تعیین تاثیر مداخله ی آموزشی در زمینه فعالیت فیزیکی بر آگاهی، نگرش و عملکرد کارکنان مرکز بهداشت استان کرمان انجام دهیم. این مطالعه نیمه تجربی کارمندان مرکز بهداشت استان کرمان در سال 1387 انجام گرفت. نمونه گیری از نوع تصادفی و تعداد نمونه 78 نفر برآورد شد، مداخله آموزشی به مدت 6 هفته به طول انجامید و یافته ها بوسیله پرسشنامه محقق ساخته در دو مرحله قبل و بعد با فاصله 6 هفته پس از مداخله در نرم افزار آماری 16SPSS- مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته های بدست آمده نشان می دهد که در مرحله پس از مداخله افزایش معنی داری در میانگین نمرات آگاهی (001/0P<) و نگرش (02/0P=) در گروه مورد مطالعه مشاهده شد. ولی در میزان عملکرد تفاوت معنی داری یافت نشد (13/0P=). به نظر می رسد که مداخله آموزشی برنامه ریزی شده در زمینه فعالیت فیزیکی بر روی آگاهی و نگرش افراد تحت بررسی تاثیر داشته اما در عملکرد ایشان موثر نبوده است.

    کلیدواژگان: فعالیت فیزیکی، آگاهی، نگرش، عملکرد
  • جعفر بهادری خسروشاهی، تورج هاشمی نصرت آباد، جلیل باباپور خیرالدین صفحه 63

    سرمایه روانشناختی از مفاهیم نوینی است که امروزه مطرح شده است. در واقع طرح این رویکرد نشاندهنده نقش و اهمیت آن در زمینه سرمایه اجتماعی است. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر ارزیابی رابطه سرمایه روانشناختی با سرمایه اجتماعی دانشجویان دانشگاه تبریز بود.این پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه تبریز به تعداد 15000 بودند که از این میان تعداد 400 نفر (200 پسر، 200 دختر) بر اساس جدول مورگان و به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه سرمایه روانشناختی لوتانز و مقیاس سرمایه اجتماعی دلاویز استفاده شد. داده های به دست آمده با استفاده از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون همزمان مورد بررسی قرار گرفت و کلیه مراحل توسط نرم افزار SPSS نسخه 16محاسبه گردید. نتایج پژوهش نشان داد که سرمایه روانشناختی و مولفه های آن با سرمایه اجتماعی رابطه مثبت و معنی دار دارد. از سویی، نتایج نشان داد که سرمایه روانشناختی و مولفه های آن قادرند تغییرات بهزیستی روانشناختی را به طور معنی داری پیش بینی کنند.بر اساس داده ها، افرادی را که سرمایه روانشناختی مطلوب تری داشته از سرمایه اجتماعی بالاتری نیز بهره مند هستند.

    کلیدواژگان: سرمایه روانشناختی، سرمایه اجتماعی، دانشجویان
  • غلامرضا جاهد، حافظ گلستانی فر*، ربابه قدسی، متین محمدی صفحه 72

    بهداشت و ایمنی مواد غذایی به عنوان یک اصل مهم در پیشگیری انسان از ابتلای به بیماری ها و حفظ محیط از نظر آلودگی محسوب می گردد. این تحقیق با هدف بررسی آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه بهداشت و ایمنی مواد غذایی می باشد. این مطالعه به صورت توصیفی- مقطعی با استفاده از پرسشنامه خود ایفای روا و پایا در بین 300 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران که به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند، انجام گردید. پرسشنامه طراحی شده مشتمل بر سوالاتی در زمینه اطلاعات فردی، آگاهی و نگرش نسبت به بهداشت و ایمنی مواد غذایی بود. کلیه داده ها به وسیله نرم افزار 16SPSS- مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج مطالعه نشان داد که 68% دانشجویان دارای آگاهی خوب و 31% دارای آگاهی متوسط در رابطه با بهداشت و ایمنی مواد غذایی بودند. دانشجویان نگرش خوبی نسبت به بهداشت و ایمنی مواد غذایی داشتند. بین جنس و میزان آگاهی تفاوت معنی داری مشاهده گردید (002/0P=). همچنین در بین دانشجویان دانشکده های مختلف از نظر آگاهی تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (000/0P=). ولی تفاوت آماری معناداری در بین گروه های سنی و آگاهی، مشاهده نگردید. آگاهی داشتن نسبت به بهداشت و ایمنی مواد غذایی یک امر مهم تلقی می گردد. گرچه دانشجویان در این تحقیق از سطح آگاهی خوبی برخوردار بودند، ولی به منظور ارتقاء دادن سطح آگاهی آنها نیاز به برنامه ریزی دقیق تری احساس می شود.

    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، دانشجویان، بهداشت، ایمنی مواد غذایی
  • گزارش کوتاه
  • کیوان کاکابرایی، مریم صیدی صفحه 80
    زمینه

    ازدواج های خویشاوندی والدین به عنوان یک عامل مهم در بروز انواع معلولیت ها نقش موثری ایفا می نماید. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی ازدواج های خویشاوندی و غیرخویشاوندی در والدین کودکان استثنایی و عادی شهر کرمانشاه در سال 1389 انجام شد.

    روش

    در این پژوهش پس رویدادی به روش نمونه گیری تصادفی ساده 250 نفر از والدین کودکان استثنایی و به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی ساده 250 نفر از والدین کودکان عادی، به عنوان نمونه انتخاب شدند و به چک لیست محقق ساخته (افروز،1387) پاسخ دادند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و محاسبه فراوانی، درصد و انجام آزمون خی دو تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته های این پژوهش نشان داد، فراوانی ازدواج های خویشاوندی در بین والدین کودکان استثنایی (64%) به طور معناداری بیشتر از والدین کودکان عادی(26%) است (01/0P<). هم چنین نتایج نشان می دهد بین تولد کودک استثنایی و نوع ازدواج های خویشاوندی والدین تفاوت معناداری وجود دارد (01/0P<). دیگر یافته پژوهش حاضر نشان داد فراوانی نوع معلولیت کودکان (نابینا، ناشنوا، عقب مانده ذهنی، معلولیت جسمی-حرکتی) در انواع ازدواج های خویشاوندی متفاوت است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد ازدواج های خویشاوندی از عوامل مهم بروز معلولیت ها در کودکان است. بنابراین آگاه سازی جوانان و خانواده ها از مخاطرات ازدواج های خویشاوندی، تسهیل دسترسی به خدمات روانشناختی و مشاوره ژنتیک قبل و بعد از ازدواج، در جهت پیشگیری انواع معلولیت ها امری لازم و ضروری است.

    کلیدواژگان: ازدواج های خویشاوندی، والدین، کودکان استثنایی
|
  • Mahdi Akbarian, Lyla Fathi Page 7

    Social development undoubtedly requires people participation in different domains. It seems without participation, we cannot achieve a people-centered, inclusive and sustainable social development. In the social development process, all citizens with various ethnic and religious interests are able to affect on all the social phenomena and variables, based on their competencies and mental capacities. It is indicated that community members should be permanently involved in all steps of developmental projects including planning, financing, implementation and evaluation. They could create such designs with their behaviors and decisions and understand its achievements as products of their behaviors and attitudes. In social development, community participation is more emphasized than individual participation. So, grassroots organizations and public institutions are main participants in the developed process. On the other hand, social development requires participation of different ethnic groups based upon acceptance of their cultures. In other words, attention to recognize ethnic groups, respecting their cultures, and strengthening their participation would be necessary in social development process. One of the people participatory forms of people in social development process is membership in Informal Institutions. This approach should provide conditions to facilitate the ethnic groups’ participation in these institutions and various types of local civil society. Achieving social development goals, we should consider a human-oriented approach to development, away from any kind of discrimination.

    Keywords: Development, Participation, Social
  • Maryam Sahraian, Mahnaz Solhi, Hamid Haghan Page 9

    Models are considered as frameworks for design, implementation and evaluation of programs which are implemented by health educators. The main purpose of this study was to survey the effect of applying the Better Life Options and BLOOM Model to promote life skills in third grade high school girls. The quasi-experimental study performed on the groups in two phases. In need assessment phase, we used multi-stage cluster sampling method to select 200 samples among the students, their parents with high school degrees, their teachers and counselors. In training phase, we selected 45 samples for each of the trial and control groups among the students. Data collection tools were three researcher-made need assessment questionnaires, for three respondents groups, and a questionnaire to assess knowledge, attitude, performance and advocacy of the samples about the self-awareness, effective communication with others and decision making skills. After need assessment and pre-test, the intervention as skills training in the form of lecture, slide show, group discussion and role playing for case group students and a lecture session for parents were conducted. One month after the educational intervention, case and control groups, were evaluated again. The mean difference scores of knowledge, (P=0.03), attitude (P=0.04), performance (P=0.03) and environmental support system (P=0.002) of the three skills mentioned in the case and control group were statistically significant. Using BLOOM empowerment model with components such as strengthening support system in the family, school environment and community in addition to training students, can be effective on life skills promotion.

    Keywords: Advocacy, BLOOM empowerment, Life skills, Need assessment
  • Jahanshir Tavakolizadeh, Mahdi Moshki *, Maryam Moghimian Page 19

    The survey of smoking as the most toxic, common and cheapest addiction, and its psychological and demographic variables among specially the youth who are efficient and constructive persons of the society is of high importance. For this reason, this study has been done to determine the prevalence of smoking and to compare self-esteem on smoking and nonsmoking students of Azad University of Gonabad. At this descriptive-analytic study, 279 students from Azad university of Gonabad were selected through stratified random sampling. They completed demographic questionnaire and Coopersmith self-esteem inventory. The data were analyzed using SPSS-11. The result showed that 9.8 percent of the students were smokers (14.4 % males and 4.1% females), smoker student's parents (33.3% vs. 12.7%) and brother and sisters (14.8% vs. 4%) smoked more cigarettes than nonsmoker student's parents and brothers and sisters. greatest rate of daily smoking has been 1-5 cigarette in the entire sample and on male and female groups. Also, the findings showed that there were not any significant relationship between the mean of smoker and nonsmoker student's self-esteem (P=0.87).In accordance with the lack of relationship between smoking and self- esteem as a basic component in mental health, it seems that student's smoking is related to other factors such as modeling with their parents, brothers and sisters.

    Keywords: Self, esteem, Smoking, Student
  • Seyedeh Fatemeh Mirbazegh, Zahra Rahnavard, Fatemeh Rajabi Page 26

    Numerous studies show that dietary behavior and the risk of various cancers (30 to 40%) are directly related, so changing dietary behavior could play an important role in preventing different cancers. The aim of this study was to determine the effect of the education of cancer preventing nutrition to the mothers of the students. In this quasi- experimental study, samples were 80 mothers of the students from two high schools of Tehran. They were divided into two groups with 40 persons in each group. They were selected by a multistage cluster sampling method. The data were collected in the control and intervention group by a self-administered questionnaire containing demographic and dietary behaviors parts (food frequency, purchasing, preparing and cooking, eating habits, health, and keeping behaviors) at base line (pre-test) and 3 months later. Educational content about dietary behaviors in order to prevent cancer has been presented by three sessions of lecture and question and answers in the intervention group, followed by the distribution of educational booklets and telephone follow up. The data were analyzed using SPSS-11.5. Based on the pretest results, the mean score of cancer preventing dietary behavior was low in both groups. Three months after educational intervention, the mean score of cancer preventing dietary behavior showed a statistically significant increase in the intervention group compared with the control group (P<0.001). The results showed that education of cancer preventing behavior could be effective in improving mother's dietary behavior.

    Keywords: Behavior, Cancer, Diet, Education, Prevention
  • Ghodratollah Dadpour, Jahanshir Tavakolizadeh, Mahmoud Panahi Shahri Page 36

    No investigations have been performed about rational-emotional training especially for the gifted students on the prominent cognitive characteristics so far. Consequently, the aim of the present study was to determine the effectiveness of rational- emotional group training on self- esteem and anxiety of gifted male students of Gonabad high schools. The research method is an experimental one accompanied by post-test and pre-test phases with control group. The sample includes 40 students in two groups (experimental and control). They were chosen and sampled by using simple random sampling method from the center for gifted students. Primarily, pre-test was performed for both groups by Coopersmith self-esteem and Spielberger test anxiety inventories. Next, the experimental group underwent rational and emotional training for 12 sessions. At the end of the training, post-test was performed for both groups. The data were analyzed by SPSS-11.5 and the independent T test was performed. The results showed that the differences between the mean scores of self- esteem in proportion to the control group significantly increased (P=0.01). Furthermore, the difference between the mean scores of anxiety in the experimental group in comparison with that of the control group decreased significantly (P=0.04). Given the above-mentioned results, group rational and emotional trainings are recommended for the gifted students especially those who have experienced more anxiety or those having low self-esteem.

    Keywords: Anxiety, Emotional, Gifted, Rational, Student, Self, esteem
  • Mohammad Hossein Taghdisi, Elham Nejadsadeghi Page 44

    Urinary infection is one of the most frequent difficulties in women and because of the changes in the body, pregnant women are more susceptible. This study aims to determine the effect of health education based on health belief model on behavioral promotion of urinary infection prevention in pregnant women. In this experimental study, 110 pregnant women referred to the health centers in Behbahan city were chosen. They were divided randomly into case and control groups. The data were collected through a questionnaire. After the initial tests, the results were analyzed with Chi-square, t-student and correlation tests. Then, educational contents were designed and executed. One month later, the post test was conducted and data were analyzed with the use of SPSS-16. The pregnant women’s age average was 25. Among the pregnant women who were employed or housekeepers, there was a meaningful difference considering knowledge (P=0.02). Also, among the average of awareness points of pregnant women, there is a meaningful difference (P=0.001). The average regarding scores for knowledge and other components of health belief model before and after intervention, there has been a meaningful difference (P=0.00). The scores for knowledge and other components of health belief model in experimental group after intervention compared to control group significantly increased. This study indicated that health education program designed for advancement in prevention behaviors from urinary infection has been effective. Therefore, this model can be used as a framework for designing and executing educational intervention for prevention of urinary infection.

    Keywords: Health Education, Health Belief Model, Pregnant Women, Urinary Tract Infection
  • Seyed Vahid Ahmadi Tabatabaei, Mohammad Hossein Taghdisi, Azadeh Sadeghi, Nozar Nakhaei Page 55

    According to WHO estimation, physical inactivity causes around 1.9 million deaths in the world annually. Also, regarding the importance of physical activity in chronic disease prevention, we decided to assess the effect of education on the physical activities knowledge, attitude and behavior of Kerman Health Canter's staff. This is a semi experimental study in Kerman Health Canter's staff province. 78 staff was chosen randomly. The educational intervention lasted 6 weeks employing a researcher-made questionnaire, the data were analyzed before and 6 weeks after the intervention by SPSS-16. The findings revealed that after educational intervention there was a significant increase in the mean knowledge (P<0.001) and attitude scales (P=0.02), but there was not found any significant effect on behavior (P=0.13). Although our findings revealed the effect of educational intervention on knowledge and attitudes physical activity, the education of physical activity had no effect on the behavior of the participants.

    Keywords: Attitude, Behavior, Knowledge, Physical activity
  • Jafar Bahadori Khosroshah, Touraj Hashemi Nosratabad, Jalil Babapour Kheirodin Page 63

    Psychological capital is a new concept that today is discussed. Introducing this approach is indicative of its importance and role to psychological well-being and social capital. Therefore, the purpose of this research was to investigate the relationship between psychological capitals with social capital in Tabriz university students. The research method was descriptive-correlative and the sample includes the entire student of Tabriz university who were 15000 students and 400 people (200 males and 200 females). They were selected by using cluster sampling. The data were collected by the Luthans inventory capital psychological and Delaviz scale social capital. The data were analyzed using Pearson correlation coefficient and regression using SPSS software V.16. The results showed that there is a positive and significant relationship between psychological capital and its components with the social capital. On the other hand, the results revealed that the psychological capital and its components can predict changes in social capital significantly. Also, the people who have better psychological capital have better and higher and social capital.

    Keywords: Psychological capital, Social capital, Student
  • Gholamreza Jahed, Hafez Golestanifar, Robabeh Ghodsi, Matin Mohammadi Page 72

    Food safety is an important principle to prevent human from catching diseases and it also protects environment from contamination. The purpose of this study is to investigate the knowledge and attitude of students regarding health and food safety. This cross-sectional-analytical study was performed on 300 students at Tehran university of medical sciences students by using a self-administered questionnaire consisting of demographic information and awareness and attitude towards health and food safety questionnaire. The data were analyzed using SPSS-16. The results showed that 68 percent of students had good knowledge and 31 percent had average knowledge about health and food safety. The students had good attitude towards health and food safety. There was a significant difference between women and men in terms of awareness (P=0.002). Also, There was a significance difference among students of different schools of knowledge (P=0.001). But no statistically significant difference was observed between age groups. Having awareness towards health and food safety is considered an important issue. Although the students had good knowledge, the inclusion of a course offered to promote their knowledge in this regard seems necessary.

    Keywords: Attitude, Food safety, Health, Knowledge, Student
  • Keivan Kakabaraee, Maryam Seidy Page 80

    Cousin marriage appeared to have a significant role in the birth of disabled children. This is a comparative study on the frequency of cousin and non-cousin marriage among the parents of disabled children and parents of normal children in Kermanshah. In this Ex Post Facto research, employing simple random sampling, 250 parents of disabled children were selected, and the same sample size for parents of normal children was selected, applying simple cluster sampling. A checklist made by Afrouz in 2008 was utilized for collecting data. Chi-square was applied for data analyzing in SPSS-11.5 program. The findings showed that frequency of cousin marriage was higher among the parents of disabled children (64%) compared to the parents of normal children (26%). There was also significant difference between disabled child’s birth and type of parent’s marriage (P<0.001). Furthermore, the frequency of type of disability (blind, deaf, mental retarded, handicap) varied in different types of cousin marriage of parents. The study showed that cousin marriage is an important factor in the birth of disabled children. Therefore, proper actions should be taken in order to decrease the prevalence of disability amongst newborns including promotion of knowledge of youngsters and families about the risks of cousin marriage, and genetic consulting before and after marriage.

    Keywords: Cousin, Disabled children, Marriage, Parent