فهرست مطالب

International Journal of Behavioral Sciences
Volume:6 Issue: 2, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/05/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • خدامراد مومنی، افسانه شهبازی راد صفحه 97
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین معنویت، تاب آوری و راهبردهای مقابله ای با کیفیت زندگی و توان پیش بینی این مفاهیم در کیفیت زندگی دانشجویان انجام شد.
    روش
    جامعه آماری پژوهش دانشجویان دانشگاه رازی بود. تعداد 375 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شد. ابزارهای جمع آوری اطلاعات شامل مقیاس تجربیات معنوی غباری، پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون (CD-RISC)، مقیاس راهبردهای مقابله ای لازاروس و فولکمن (WOCQ) و پرسشنامه کیفیت زندگی (36-SF) بود. پژوهش از نوع همبستگی و داده ها به روش رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    معنویت، تاب آوری و راهبرد مقابله ای هیجان مدار 38 درصد واریانس کیفیت زندگی را پیش بینی کرد. بین تاب آوری، معنویت و راهبرد مقابله ای مسئله مدار با کیفیت زندگی رابطه مثبت وجود داشت. بین راهبرد مقابله ای هیجان مدار با کیفیت زندگی رابطه منفی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که متغیرهای تاب آوری، معنویت و راهبردهای مقابله ای پیش بینی کننده های معناداری برای کیفیت زندگی هستند، می توان با ایجاد چنین ظرفیت هایی کیفیت زندگی دانشجویان را ارتقاء بخشید.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، معنویت، تاب آوری، راهبرد مقابله ای، دانشجویان
  • منصور بیرامی، وهاب محمدپور، مجتبی غلامزاده، بهمن اسماعیلی انامق صفحه 105
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر مقایسه شادکامی و اشتیاق برای برقراری ارتباط در سبک های دلبستگی در نمونه ای از دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه تبریز بود.
    روش
    با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای400 نفر از دانشجویان انتخاب شدند و برای جمع آوری داده ها از مقیاس سبک های دلبستگی هازن و شیور و مقیاس شادکامی دانشگاه مموریال نیوفاندلند (مونش) و مقیاس اشتیاق برای برقراری ارتباط استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل واریانس یک راهه و مقایسه های چندگانه تعقیبی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که تفاوت معناداری بین سبک های دلبستگی در شادکامی وجود دارد. دانشجویان دارای سبک دلبستگی ایمن در مقایسه با دانشجویان دلبسته ناایمن اجتنابی و دوسوگرا شادکامی بالاتری دارند و دانشجویان دارای سبک دلبستگی اجتنابی در مقایسه با دوسوگرا، شادکامی بالاتری دارند. نتیجه دیگر این پژوهش نشان داد که تفاوت معناداری بین سبک های دلبستگی در اشتیاق برای برقراری ارتباط وجود دارد.
    نتیجه گیری
    دانشجویان دارای سبک دلبستگی ایمن در مقایسه با دانشجویان دلبسته ناایمن اجتنابی و دوسوگرا اشتیاق برای برقراری ارتباط، بالاتری دارند و دانشجویان دارای سبک دلبستگی دوسوگرا در مقایسه با اجتنابی اشتیاق برای برقراری ارتباط بالاتری دارند. نتیجه کلی این که سبک های دلبستگی بر شادکامی و اشتیاق برای برقراری ارتباط، تاثیر می گذارد.
    کلیدواژگان: شادکامی، اشتیاق برای برقراری ارتباط، سبک های دلبستگی
  • محترم نعمت طاوسی، شهناز اکبرزاده صفحه 111
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی رضایت شغلی از طریق هسته ارزشیابی های خود بر اساس چهار رگه مجزا و سازه هسته ارزشیابی خود در شکل مستقیم در یک جمعیت ایرانی صورت پذیرفت.
    روش
    با استفاده از روش نمونه برداری نظامدار، 100 نفر از جامعه کارشناسان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال با سطح تحصیلات کارشناسی انتخاب شدند و به مقیاس های حرمت خود روزنبرگ، خودکارآمدی تعمیم یافته جاج، مقیاس نوروزگرایی آیزنک و مقیاس درونی بودن، افراد قدرتمند و شانس لوینسون، مقیاس هسته ارزشیابی خود جاج در شکل مستقیم و سنجش رضایت شغلی کلی بریفیلد و روث، پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان دادند که اندازه مستقیم هسته ارزشیابی خود، حرمت خود و خودکارآمدی تعمیم یافته با رضایت شغلی همبستگی مثبت معنادار و نوروزگرایی با رضایت شغلی همبستگی منفی معنادار دارد. تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که هسته ارزشیابی خود، نوروزگرایی و حرمت خود توانستند به ترتیب 18 درصد، 4/9 درصد و 4/5 درصد از واریانس رضایت شغلی را تبیین کنند.
    نتیجه گیری
    هسته ارزشیابی خود بر فرایند ارزیابی شناختی که منجر به رضایت شغلی می شود اثر می گذارد و می تواند تغییرات مربوط به رضایت شغلی را پیش بینی کند.
    کلیدواژگان: هسته ارزشیابی خود، خودکارآمدی تعمیم یافته، حرمت خود، نوروزگرایی، رضایت شغلی
  • مهرانگیز پیوسته گر، سیده منور یزدی، لیلا مختاری صفحات 119-8
    مقدمه
    پژوهش های محققان درباره پرخاشگری نوجوانان در دهه های اخیر نشان داده است، که یک عامل به تنهایی تعیین کننده رفتار پرخاشگری در افراد نمی باشد. یکی از عواملی که با پرخاشگری رابطه تنگاتنگ دارد، ویژگی شخصیتی خودشیفتگی است. ویژگی شخصیتی خودشیفتگی با اشکال مختلف پرخاشگری رابطه دارد. هدف اصلی این پژوهش مقایسه خودشیفتگی و ابعاد آن (سازگارانه و ناسازگارانه) در دو گروه دختران نوجوان پرخاشگر و غیرپرخاشگر بود.
    روش
    نمونه این پژوهش شامل 531 دانش آموز دختر (257 دانش آموز پرخاشگر و 274 دانش آموز غیرپرخاشگر) بود که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه‎ای انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده شامل مقیاس پرخاشگری اهواز و برسشنامه شخصیت خودشیفته بود. میانگین های دو گروه، با استفاده از آزمون t برای مقایسه دو گروه مستقل، مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج آزمون t برای مقایسه بین میانگین های دو گروه نشان داد، نمرات خودشیفتگی کل و خودشیفتگی ناسازگارانه دختران پرخاشگر به صورت معناداری بیشتر از گروه دختران غیرپرخاشگر است.اما بین دو گروه از نظر خودشیفتگی سازگارانه تفاوت معناداری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    از خودشیفتگی و به ویژه خودشیفتگی ناسازگارانه می توان برای پیش بینی پرخاشگری دختران دانش آموز استفاده کرد.
    کلیدواژگان: خودشیفتگی، خودشیفتگی سازگارانه، خودشیفتگی ناسازگارانه، پرخاشگری
  • مهناز شاهقلیان، پرویز آزاد فلاح، علی فتحی آشتیانی صفحه 125
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر مقایسه مولفه های فراشناخت و نارسایی های شناختی براساس ابعاد شخصیتی برون گردی و نورزگرایی است.
    روش
    395 دانشجوی دختر دانشگاه، فرم تجدید نظر شده پرسشنامه شخصیتی آیزنک را تکمیل کردند، سپس بر اساس نمره های انتهایی در دو بعد برون گردی و نوروزگرایی، 4 گروه برون گرد، درون گرد، نوروزگرا و پایدار هیجانی (هر گروه 30 نفر) انتخاب شدند. داده های مورد نیاز به وسیله پرسشنامه فراشناخت و پرسشنامه نارسایی های شناختی جمع آوری و با استفاده از روش تحلیل واریانس تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در نمره کل فراشناخت افراد نورزگرا نمرات بیشتری در مقایسه با برون گردها دارند، همچنین نمرات افراد برون گرد، نورزگرا و درون گرد از گروه پایدار هیجانی بالاتر است. در نارسایی های شناختی نورزگراها در مقایسه با سه گروه دیگر بالاتر هستند.
    نتیجه گیری
    مولفه های فراشناخت و نارسایی های شناختی در افراد با ابعاد شخصیتی مختلف، متفاوت است.
    کلیدواژگان: فراشناخت، نارسایی شناختی، برون گردی، نورزگرایی
  • طاهره حیدری، شعله امیری، حسین مولوی صفحه 131
    مقدمه
    هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی روش دیویس بر خودپنداره دانش آموزان پسر نارساخوان سوم ابتدایی بود.
    روش
    برای این هدف،20دانش آموز نارساخوان به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای، انتخاب و به روش تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل گمارده شدند. ابزارهای مورد استفاده چک لیست وارسی شناسایی کودکان نارساخوان، مقیاس هوش وکسلر کودکان، آزمون خواندن و نارساخوانی و آزمون خودپنداره بود. روش دیویس در 16 جلسه 30 دقیقه ای به صورت انفرادی بر روی گروه آزمایش انجام گرفت. پس از پایان مداخله، بر روی هر دو گروه، آزمون خواندن و نارساخوانی اجرا شد. داده ها با نرم افزار SPSS-15 و با روش آماری تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تحلیل یافته ها نشان داد، روش دیویس بر خودپنداره کودکان نارساخوان موثر بوده است و بین دو گروه آزمایش و کنترل در نمرات پس آزمون خودپنداره تفاوت معناداری وجود داشت. نتایج نشان داد مداخله روش دیویس بر خودپنداره تحصیلی، ورزشی و اجتماعی تاثیرگذار بوده است.
    نتیجه گیری
    کودکان نارساخوان نیازمند مداخلات مناسبی جهت رفع مشکلات درسی و تحصیلی خود می باشند. مشکلات تحصیلی آنان تاثیر منفی بر عملکرد غیرتحصیلی و خودپنداره شان می گذارد؛ بنابراین از بین بردن مشکلات یادگیری، تاثیر مثبتی بر خودپنداره آنان دارد.
    کلیدواژگان: اختلالات یادگیری، نارساخوانی، روش دیویس، خودپنداره
  • حمیدرضا عریضی، شهناز هاشمی صفحه 141
    مقدمه
    فیلم هایی که در تلویزیون به نمایش گذاشته می شوند باید از نظر محتوای پرخاشگرانه درجه بندی شده و فیلم هایی با رتبه بالای درجه بندی خشونت از نمایش در تلویزیون منع شوند
    روش
    این پژوهش مطالعه ای تجربی از نوع آزمایشگاهی کوتاه مدت است. در این پژوهش 100 دانشجوی دانشگاه اصفهان که به صورت داوطلبانه برای تماشای فیلم شرکت کرده و 7 فیلم که همگی از تلویزیون ایران پخش شده بود به نمایش گذاشته شد. آنها ضمن درجه بندی خشونت فیلم ها به مقیاس تحریک پذیری کاپرا، مقیاس بازداری محرک مهرابیان و همچنین مقیاس پرخاشگرانه کلامی باس و دورکی پاسخ دادند.
    یافته ها
    فیلم ها با درجه بندی خشونت بالاتر، پرخاشگری بیشتری ایجاد می کنند. از طرفی بازداری محرک در فیلم هایی با پرخاشگری کمتر، بیشتر است. همچنین بازداری محرک سبب کاهش پرخاشگری است و این امر در زنان بیش از مردان دیده شد. نتایج تحلیل چند متغیره برای درجه بندی خشونت و افکار پرخاشگرانه نشان داده شد که هم نوع فیلم و هم تحریک پذیری معنادار بوده است. اثرهای تعاملی نوع فیلم و بازداری محرک و نیز اثر تعامل چندگانه نوع فیلم، جنس و بازداری محرک معنادار بوده است.
    نتیجه گیری
    بازداری محرک یک مداخله موثر برای کاهش خشونت است که از طریق آموزش امکان پذیراست هر چند در مورد تحریک پذیری با توجه به ویژگی شخصیتی و سرشتی آن، کمتر می توان انتظار تاثیر مداخله موثر را داشت.
    کلیدواژگان: فیلم، پرخاشگری، خشونت، تحریک پذیری، بازداری محرک
  • حمید یعقوبی، معصومه کریمی، عبدالله امیدی، عصمت باروتی، میلاد عابدی صفحه 153
    مقدمه
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی ویژگی های روانسنجی پرسشنامه سلامت عمومی فرم 12 سوالی در جمعیت دانشجویان بود.
    روش
    در این مطالعه، 500 دانشجو از دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران با روش نمونه گیری سهمی انتخاب شدند. مشارکت کنندگان به پرسشنامه سلامت عمومی فرم 12 سوالی پاسخ دادند و توسط مصاحبه گران آموزش دیده با فرم مصاحبه تشخیصی بین المللی مرکب (CIDI) مورد مصاحبه قرار گرفتند.
    یافته ها
    تحلیل عاملی تاییدی با روش تحلیل مولفه های اساسی ساختار 2 عاملی این پرسشنامه را تایید کرد. این پرسشنامه در دانشجویان از دو عامل تشکیل می شود که عامل اول بیشترین مقدار واریانس را تبیین می کند. حساسیت، ویژگی و خطای کلی طبقه‎بندی برای بهترین نقطه برش پرسشنامه 12-GHQ که 9 بود به ترتیب 5/81 درصد، 1/77 درصد و 8/17 درصد به‎دست آمد. همچنین نقطه برش با احتساب حساسیت حداکثری (5/95 درصدی) نمره 5 و ویژگی حداکثری (8/95 درصدی) نمره 15 به‎دست آمد. اعتبار سازه پرسشنامه از طریق بررسی همبستگی بین خرده مقیاس ها با یکدیگر و با نمره کل محاسبه شد که همگی دارای همبستگی معنادار با شدت قوی بودند. ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه 92/0 و ضریب اعتبار تصنیف و اسپیرمن- براون 91/0 به‎دست آمد.
    نتیجه گیری
    بهترین نقطه برش این پرسشنامه برای مطالعات دو مرحله ای نمره 9 و در مطالعات یک مرحله ای نمره 15 می باشد. اعتبار سازه و ضرایب اعتبار به‎دست آمده نشان می دهد که این پرسشنامه برای غربالگری آسیب ‎شناسی روانی در دانشجویان مناسب است.
    کلیدواژگان: 12، GHQ، ویژگی های روانسنجی، سلامت عمومی، دانشجو
  • مهناز علی اکبری دهکردی صفحه 161
    مقدمه
    صاحبنظران و پژوهشگران معتقدند که هوش هیجانی می تواند کاربردها و تاثیرات مهمی بر فعالیت های گوناگون آدمی نظیر رهبری و هدایت شدن دیگران، رشد حرفه ای، سلامت روانی، زندگی خانوادگی و زناشویی داشته باشد. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین هوش هیجانی و رضایت زناشویی در زنان متاهل و همسرانشان بود.
    روش
    500 نفر از زنان متاهل شاغل در ادارات، سازمان‎ها و شرکت های دولتی شهر تهران و همسران آنان به شیوه نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات لازم به وسیله پرسشنامه مقیاس هوش هیجانی پترایدز و فارنهام و مقیاس سنجش خانواده نجاریان جمع آوری شد. جهت تحلیل آماری داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین هوش هیجانی زنان با رضایت زناشویی آنان و همسرانشان رابطه مثبت معنادار وجود دارد. به علاوه، هوش هیجانی زنان و همسرانشان 35 درصد از واریانس رضایت زناشویی زنان پژوهش و 6 درصد از واریانس رضایت زناشویی همسران را تبیین می کند.
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود رابطه مثبت معنادار بین هوش هیجانی و رضایت زناشویی در زنان شاغل و همسرانشان، کیفیت هوش هیجانی می تواند به عنوان سازه ای بنیادین و اثرگذار در روند بهبود و تقویت روابط زناشویی رضایت مندانه به شمار رود. بنابراین می توان از طریق آموزش نقش هوش هیجانی در بهبود روابط بین فردی و زناشویی اقدام موثر انجام داد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، رضایت زناشویی، زنان متاهل
  • مهدی دهستانی، علی زاده محمدی، سمیه محمدی صفحه 171
    مقدمه
    دین و دینداری تاثیر مهمی بر جنبه های جسمانی و روانی انسان دارد، یکی از جنبه های مهمی که ارتباط قابل توجهی با دینداری دارد هویتی است که افراد در دوره نوجوانی و جوانی کسب می کنند. هدف از انجام پژوهش حاضر تعیین میزان دینداری در بخشی از جامعه دانشجویان و بررسی ارتباط میان ابعاد مختلف دینداری با سبک های هویتی جوانان است.
    روش
    نمونه پژوهش حاضر از 436 نفر از دانشجویان دانشگاه پیام نور تهران که به مقیاس گسترش یافته سنجش هویت من و پرسشنامه دینداری پاسخ دادند، تشکیل شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاضر حاکی از این است که میزان دینداری در نمونه حاضر در حد بالایی است، هر چند که میانگین دو بعد اعتقادی و تجربی از دو بعد مناسکی و پیامدی بالاتر بود. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که سبک های هویتی موفق و زود شکل گرفته با تمامی ابعاد دینداری ارتباط مثبت دارند و سبک هویتی به تعویق افتاده نیز با تمامی ابعاد دینداری ارتباط منفی داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر حاکی از این است که دینداری با سبک های هویتی افراد و نحوه پردازش شناختی آنان ارتباط تنگاتنگی دارد و افرادی با سبک های هویتی موفق و زود شکل‎گرفته تعهد بیشتری به باورهای مذهبی دارند که یا خود بر اساس کاوش های شخصی به آنها دست پیدا کرده اند و یا از دیگران مهم خود کسب کرده اند.
    کلیدواژگان: دینداری، سبک های هویتی، دانشجویان
  • اسفندیار آزادمرزآبادی، منیجه هوشمندجا، مجید پورخلیل صفحه 181
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر، تعیین رابطه بین معنویت سازمانی با توانمندسازی روانشناختی، خلاقیت، هوش معنوی، استرس شغلی و رضایت شغلی کارکنان دانشگاه است.
    روش
    جامعه پژوهش تمامی کارکنان یکی از دانشگاه ها بودند که از بین آنها 308 نفر به شیوه نمونه گیری دردسترس انتخاب گردید و ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه معنویت سازمانی میلیمن، پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی اسپریتزر، پرسشنامه خلاقیت جعفری، پرسشنامه هوش معنوی کینگ، پرسشنامه توصیف شغلی و پرسشنامه استرس شغلی HSE را تکمیل کردند. داده های به دست آمده با استفاده از روش های همبستگی پیرسون، آزمون t مستقل، تحلیل واریانس یکراهه و آزمون تعقیبی شفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین معنویت سازمانی با توانمندسازی روان شناختی، خلاقیت و استرس شغلی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین بر اساس نتایج بین سابقه شغلی کارکنان با معنویت سازمانی ارتباط معنادار وجود داشت.
    نتیجه گیری
    معنویت از مهمترین متغیرهای موثر بر توانمندسازی و خلاقیت کارکنان است که سیاست گذاران سازمان ها باید با بهره گیری از آن، حداکثر توان کارکنان را در جهت تحقق اهداف سازمانی بسیج کنند.
    کلیدواژگان: معنویت، توانمندسازی، خلاقیت، هوش معنوی، استرس و رضایت شغ
  • مرتضی امیدیان صفحه 189
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر برنامه میان مدت به منظور مداخله در فرایند هویت یابی و کاهش مشکلات مربوط به هویت یابی طراحی و اجراء گردید.
    روش
    از بین 500 دانشجوی سال اول، 75 دانشجو دارای مشکلاتی در زمینه هویت یابی بودند که از بین آنها 24 دانشجو که آمادگی همکاری در این طرح را داشتند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 12 نفری به عنوان گروه آزمایشی و گواه جایگزین شدند. سپس برنامه های مداخله طی 8 ماه و در 10 جلسه اجرا شد. پرسشنامه سبک های هویت برزونسکی و پرسشنامه چند محوری بالینی میلون 3 برای اندازه گیری سبک های هویت و مشکلات روانشناختی قبل و بعد از مداخله در مورد آنها اجرا شد.
    یافته ها: براساس نتایج به دست آمده برنامه مداخله در بهبود تعهد دانشجویان، کاهش علائم اختلال شخصیت مرزی و اختلال شخصیت ضداجتماعی اثرگذار بود و در سایر موارد اثر معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    براساس این نتایج می توان از روش ارائه شده در شرایط مشابه، برای پیشگیری و کاهش مشکلات روانشناختی، به ویژه در اختلالات شخصیت مرتبط با سردرگمی در هویت استفاده کرد.
    کلیدواژگان: مداخله در فرایندهویت، اکتشاف، تعهد، اختلال شخصیت ضداجتماعی، سبک های هویت، دانشجویان
|
  • Khodamorad Momeni, Afsaneh Shahbazi Rad Page 97
    Introduction
    This study was conducted to determine the relationships of spirituality, resiliency, and coping strategies with quality of life, and to determine their predicting power in university students’ quality of life.
    Method
    The statistical population was Razi University students. The samples (N=375) were selected by classified random method for this population. The information collection tools were Ghobari’s Spirituality Experience; Conner, and Davidson Resiliency Questionnaire (CD-RISC); Coping Strategies Scale of Lazarus and Folkman (WOCQ); and Quality of Life Questionnaire (SF-36). This study had the correlation design and data were analyzed by stepwise regression.
    Results
    Spirituality, resiliency, and emotion-oriented strategy predicted 38% of quality of life variance. Quality of life had a positive relationship with resiliency, spirituality, and problem-oriented strategy factors and a negative relationship with emotion-oriented coping strategy.
    Conclusion
    Since resiliency, spirituality, and coping strategies factors could predict the quality of life, the students’ quality of life will be enhanced by creating such capacities.
    Keywords: Quality of Life, Spirituality, Resiliency, Coping Strategy, University Students
  • Mansour Bayrami, Vahab Mohammadpour, Mojtaba Gholoamzadeh, Bahman Esmaeili Anamag Page 105
    Introduction
    The aim of this study was to compare happiness and willingness to communicate in attachment styles in sample students in University of Tabriz.
    Method
    Using cluster sampling, 400 students were selected and for data collection, Hazan and Shaver Attachment Styles Scale and Memorial University of Newfoundland Scale of Happiness (Munsh) and Willingness to Communicate Scale were used. Data analysis using one-way analysis of variance and the post hoc multiple comparisons were performed.
    Results
    The results showed that there are significant differences between attachment styles and happiness. Students with secure attachment style had a higher happiness than non-secure students with avoidant and ambivalent attachment styles. Students with avoidant attachment style had higher happiness than those with ambivalent attachment style. Another result showed that there are significant differences between attachment styles and willingness to communicate.
    Conclusion
    Students with secure attachment style had higher willingness to communicate than non-secure students and students with ambivalent attachment style had higher willingness to communicate compared with avoidant students. Overall, attachment styles affect happiness and willingness to communicate.
    Keywords: Happiness, Willingness to Communicate, Attachment Styles
  • Mohtaram Nemat Tavousi Page 111
    Introduction
    The purpose of this study was to predict job satisfaction thorough four separate traits of core self-evaluations (CSEs) and CSE construct in a direct way in an Iranian population.
    Method
    By stratified sampling, 100 staff with B.A. degree from Islamic Azad University, North Tehran Branch, were chosen. They completed the Rosenberg Self-Esteem Scale; Generalized Self-Efficacy Scale (GSE; Judge); Eysenck Neuroticism Scale; Internality, Powerful Others, and Chance Scale (IPC; Leveson); Core Self-Evaluations Scale (CSES; Judge); and the Overall Job Satisfaction Measure (Brayfield and Rothe).
    Result
    Pearson correlation results revealed that the direct measure of core self-evaluation, self-esteem, and generalized self-efficacy were positively correlated with job satisfaction. Neuroticism had a negative correlation with job satisfaction. Regression analysis indicated that core self-evaluation, neuroticism, and self-esteem could respectively explain 18%, 9.4%, and 5.4% of variance in the job satisfaction.
    Conclusion
    Core self-evaluations influence the cognitive appraisal process leading to job satisfaction and could predict the variation of the job satisfaction.
    Keywords: Core Self, Evaluation, Generalized Self, Efficacy, Self, Esteem, Neuroticism, Job Satisfaction
  • Mehrangiz Pyvastegar, Seyede Monavar Yazdi, Leyla Mokhtari Pages 119-8
    Introduction
    Decades of research among aggressive adolescents has revealed that a single factor does not determine people’s Aggressive behavior in person. One of the factors closely related to aggression is the personality characteristics of narcissism. Such characteristics are related to different forms of aggression. The main purpose of this research was the comparison of narcissism and its dimensions (adaptive and maladaptive) in aggressive and non-aggressive adolescent girls.
    Method
    The sample included 531 female students (257 aggressive and 274 non-aggressive). They were selected through cluster random sampling method. The instruments used in this study were Ahvaz Aggression Inventory and Narcissistic Personality Inventory. The means of variables in both groups were compared by independent T-test.
    Results
    T-test results showed that non-aggressive adolescent girls had a significant difference in maladaptive narcissism compared with aggressive girls, but there was no significant difference between two groups in adaptive narcissism.
    Conclusion
    We can use narcissism, especially maladaptive narcissism, to predict aggressive behaviors of female students.
    Keywords: Narcissism, adaptive, maladaptive narcissism, aggression
  • Mahnaz Shahgholian, Parviz Azadfallah, Ali Fathi, Ashtiani Page 125
    Introduction
    The purpose of this study is to compare meta cognition components and cognitive failures based on extraversion and neuroticism personality dimensions.
    Method
    The sample included 395 female students of Tarbiat Modares University completed Revised Eysenck Personality Questionnaire, then according to extreme scores in extraversion and neuroticism dimensions, 4 groups including extravert, introvert, neurotic, and emotionally stable (30 subjects in each group) were selected. The data were collected by meta cognition Questionnaire and Cognitive Failures Questionnaire and were analyzed using variance analysis.
    Results
    The results indicated that neurotics had a higher score than extraverts in total score of meta cognition. Also, extraverts, neurotics, and introverts had higher scores than emotionally stable group. In cognitive failures, neurotics had the highest score among all groups.
    Conclusion
    Individuals with different personality dimensions differ in meta cognition components and cognitive failures.
    Keywords: Metacognition, Cognitive Failure, Extraversion, Neuroticism
  • Tahere Heidary, Shole Amiri, Hosein Molavi Page 131
    Introduction
    This study was carried out to investigate the effectiveness of Davis Dyslexia Correction method on reading performance of third grade male dyslexic elementary students.
    Method
    Twenty dyslexic students were selected through multistage random sampling and randomly assigned to experimental and control group. Instruments include Reading and Dyslexia Test, Wechsler’s Intelligence Scale for Children, and Dyslexic Children Recognition Checklist and Concept Scale. Davis method was used in 16 sessions half-hour individual on all experimental groups. After the intervention, Reading and Dyslexia Test were administered on both experimental and control groups. Data was analyzed using descriptive statistics, co-variance by SPSS 15.
    Results
    Result showed that Davis method was effective on self-concept of dyslexic children and there was a significant difference among the post-test scores of experimental and control groups. Results showed that through Davis intervention method, educational, athletic, and social self-concept increased.
    Conclusion
    Dyslexic students require an appropriate training program to solve their reading and educational problems. Educational problems of these students have negative effects on their non-academic and self-concept. Therefore, alleviating their educational problems has a positive effect of their self-concept.
    Keywords: Learning Disorders, Dyslexia, Davis Method, Self, Conception
  • Hamidreza Oreyzi, Shahnaz Hashemi Page 141
    Introduction
    Movies broadcast on television should be categorized based on the extent of aggressive content and those with a high degree of violence should not be broadcast.
    Method
    The research is a short-period laboratory and experimental study in which 100 Isfahan University students registered voluntarily. The students were asked to watch seven Iranian movies, rank all movies on a scale of aggressive reaction and violence, and subsequently fill Keppra irritability, Mehrabian preventive irritability, and Bass-Darky Verbal Aggressiveness Scale.
    Results
    Movies with a high degree of violence caused more irritability; stimulus barrier in such aggressive movies was more visible, bore less invasion, and was more common among female than male. Multi-variant data analysis in grading violence and aggressive reflection on them proves that either the type of movies or irritability was meaningful. Moreover, we concluded that the type of movies interacted with stimulus barrier, and the effects of multi-interaction of sexuality and stimulus barrier have been meaningful.
    Conclusions
    We concluded that encountering stimulus barrier in movies was an effective intervention in decreasing violence and it was possibly available through training. However, it is unlikely for irritability with its trail and characteristics to have an effective role.
    Keywords: Movie, Aggression, violence, Irritability, Stimulant Barrier
  • Hamid Yaghubi, Masoome Karimi, Abdollah Omidi, Esmat Barooti, Milad Abedi Page 153
    Introduction
    The aim of this study was to investigate psychometric properties of General Health Questionnaire of the students.
    Method
    In this study, 500 students of medical universities in Tehran were selected in a relative sampling. Participants responded to the General Health Questionnaire 12 items form and interviewed by trained interviewers with the Composite International Diagnostic Interview Form (CIDI).
    Results
    Exploratory factor analysis through principle component analysis showed the two-factor structure of this questionnaire. This questionnaire was made of two components, of which the first factor explained the greatest amount of variance. The best cut-off point of GHQ-12 questionnaire was 9, and the sensitivity, specificity, and overall classification error for the best cut-off point were81.5%, 77.1%, and 17.8%, respectively. The cut-off point with maximum sensitivity index (95.5%) was five and the maximum specificity score (95.8%) was 15. Construct validity by examining correlations between the subscales of the questionnaire together with the total score was calculated, which were strongly significantly correlated. Cronbach's alpha coefficient was 0.92 and the split-half and Spearman-Brown reliability was 0.91.
    Conclusion
    The best cut-off point for this questionnaire was 9 for two-stage studies and 15 for one-stage studies. Obtained construct validity and reliability coefficients indicate that this questionnaire is suitable for screening psychopathology in university students.
    Keywords: GHQ, 12, Psychometric Properties, General Health, University Students
  • Mahnaz Aliakbari, Dehkordi Page 161
    Introduction
    Specialists and researchers believe that emotional intelligence can have important applications and effects on different human activities such as leadership and direction of others, professional growth, mental health, family life, and marital life. Therefore, the aim of this research was to study the relationship between emotional intelligence and marital satisfaction in married women and their husbands.
    Method
    500 married women employed in Tehran state administrations, organizations, and companies and their husbands were selected by random stratified sampling. The necessary information was collected using Petrides and Furnham’s Emotional Intelligence Scale and Najarian Family Assessment Tool. To analyze data statistically, Pearson`s correlation coefficient and multivariate regression were employed.
    Results
    The results showed that there is a significant positive correlation between emotional intelligence and marital satisfaction of women and their husbands. In addition, emotional intelligence of women and their spouses can explain 35% of women`s marital satisfaction variance and 6% of their husbands marital satisfaction variance.
    Conclusion
    Considering the significant positive correlation between emotional intelligence and marital satisfaction in married women and their husbands, quality of emotional intelligence can be considered as influential and fundamental construct in improving and reinforcing satisfactory marital relationships. Therefore, effective measures can be taken by training of the emotional intelligence role in improving interpersonal and marital relationships.
    Keywords: Emotional Intelligence, Marital Satisfaction, Married Women
  • Mehdi Dehestani, Ali Zadehmohammadi, Somayeh Page 171
    Introduction
    Religion and religiosity have a great impact on physical and psychological aspects of human. One of the most important aspects that have significant relationship with religion is the identity that people shape during adolescence and youth. The aim of the present study is to assess religiosity and its relationship with identity styles among university students.
    Method
    Four hundred and thirty six students from Payame-Noor University of Tehran participated in the study by completing Extended Version of the Measure of Ego Identity Status (EOM-EIS), and Religious Questionnaire.
    Results
    The results of the study indicated that the mean score of religiosity among the sample was at a high level although the mean scores of ideological and experimental dimensions were higher than the scores of consequential and ritualistic dimensions. The results of Pearson correlation showed that achievement identity and foreclosure identity styles had a significant and positive relation with all dimensions of religiosity whereas moratorium identity had a significant and negative relation with religiosity dimension.
    Conclusions
    The findings of the study indicated that religiosity has a complex relation with identity styles and people’s cognitive processing, and individuals with achievement and foreclosure identity styles have more commitment to religious beliefs gained by their own explorations or from their significant others.
    Keywords: Religiosity, Identity Styles, University Students
  • Esfandiar Azadmarzabadi, Manijeh Hoshmandja, Majid Poorkhalil Page 181
    Introduction
    The purpose of this study was to determine the relationship between organizational spirituality and psychological empowerment, creativity, spiritual intelligence, stress, and job satisfaction of employees of University.
    Method
    Research group consisted of all employees of the university among whom 308 were selected at convenience. They filled out research tools including Milliman’s Organizational Spirituality Questionnaire, Spritzer’s Psychological Empowerment Questionnaire, Jafari’s Creativity Questionnaire, King’s Spiritual Intelligence Questionnaire, Job Description Questionnaire, and HSE Job Stress Questionnaire. Data were analyzed using Pearson’s correlation coefficient, independent t-test, one-way analysis of variance, and Scheffe's Post Hoc test.
    Results
    The relationship between organizational spirituality and psychological empowerment, creativity, and job stress was positive and significant. Also based on the results of the employees of a job with spirituality organizational significant relationship.
    Conclusion
    Spirituality is one of the most important variables affecting worker empowerment and creative organizations, and policy makers should use its maximum power to achieve organizational goals.
    Keywords: Spirituality, Empowerment, Creativity, Spiritual Intelligence, Stress, Job Satisfaction
  • Morteza Omidian Page 189
    Introduction
    This research was designed and implemented to investigate the effectiveness of a medium term program to intervention in identity processing and decreasing identity difficulties.
    Method
    Of 500 freshmen, 75 students had identity problems and 24 who agreed to participate were selected and randomly divided into two groups of 12 (case and control). Intervention programs were executed in 8 months and 10 sessions. Berzonsky Identity Styels Inventory and Millon Clinical Multiaxial Inventory III were administered before and after intervention to measure identity styles and mental problems.
    Results
    The results suggested that intervention was effective in improving students’ commitment, reducing borderline personality disorder, and reducing antisocial personality disorder, but it did not significantly change other disorders.
    Conclusion
    The proposed program can be used in similar conditions to prevent or reduce psychological problems, especially in personality disorders related to identity loss.
    Keywords: Intervention in Identity Processing, Exploration, Commitment, Antisocial Personality Disorder, Identity Styles, University Students