فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی ایلام - سال بیستم شماره 2 (پیاپی 75، تابستان 1391)

مجله دانشگاه علوم پزشکی ایلام
سال بیستم شماره 2 (پیاپی 75، تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/06/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • معصومه دل ارام، تهمینه صالحیان، نسرین فروزنده، معصومه علیدوستی صفحه 1
    مقدمه
    شناخت عواملی که می توانند سلامت روانی دانشجویان را به مخاطره انداخته و به شیوه های مختلف سبب افت کمی و کیفی آموزش گردند، بسیار مهم است. این مطالعه با هدف مقایسه وضعیت سلامت روان دانشجویان موفق و ناموفق از نظر تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال تحصیلی 89-1388 انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، تعداد 310 نفر از دانشجویان در دو گروه موفق و ناموفق با استفاده از پرسش نامه GHQ-28 از نظر سلامت عمومی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. نمونه گیری در دانشجویان ناموفق به روش سرشماری و در دانشجویان موفق به روش تصادفی صورت گرفت. داده های به دست آمده با استفاده از نسخه 13 نرم افزارSPSS، آزمون های تی، دقیق فیشر، من ویتنی و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و میزان P<0.05 از نظر آماری معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته های پژوهش: دانشجویان ناموفق از سلامت عمومی کمتری نسبت به دانشجویان موفق برخوردار بودند،[(4/15±3/33) در مقابل(6/13±2/27)،[P<0.001. میانگین نمرات در بعد اضطرابی سلامت عمومی در گروه ناموفق 2/5±94/8 و در گروه موفق 2/7±1/7 بود و تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود داشت،(P=0.02). میانگین نمرات در بعد افسردگی سلامت عمومی در دانشجویان ناموفق 1/6±9/6 و در گروه موفق 6/4±2/4 بود که تفاوت معنی داری را نشان می دهد.(P<0.001)
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که سلامت عمومی دانشجویان ناموفق کمتر از دانشجویان موفق است. این مساله در بعد اضطرابی و افسردگی سلامت عمومی محسوس تر بود. آموزش نحوه مقابله با عوامل مختل کننده سلامت عمومی و کسب مهارت های اجتماعی به دانشجویان ناموفق پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: دانشجویان، موفقیت تحصیلی، سلامت عمومی
  • شهناز ترک زهرانی، ذلیخا کرم الهی، گیتی ازگلی، علیرضا اکبرپور باغیان، زهره شیخان صفحه 9
    مقدمه
    با این که بیشتر مادران بلافاصله بعد از زایمان شیردهی را شروع می کنند، ولی متاسفانه طی ماه های اول پس از زایمان این امر کاهش می یابد. در این رابطه، علی رقم اختلاف نظرها، حمایت از مادر شیرده یکی از بهترین راه کارهای تداوم شیردهی اعلام شده است. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر حمایت زنان با سابقه شیردهی موفق بر الگوهای شیردهی و طول مدت شیردهی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی تعداد 240 زن نخست زا به صورت تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. برنامه گروه شاهد شامل آموزش های معمول بود و گروه آزمون علاوه بر آن از حمایت 30 زن با سابقه شیردهی مثبت، طی سه ماهه اول پس از زایمان برخوردار شدند. الگوهای شیردهی و طول مدت شیردهی در پایان ماه اول، دوم و سوم ارزیابی شدند.
    یافته های پژوهش: در ماه اول، دوم و سوم، میزان تغذیه انحصاری با شیر مادر در گروه آزمون به طور معنی داری بالاتر از گروه شاهد بود،(P=0.001). هم چنین کاهش در طول مدت تغذیه با شیر مادر از زمان ترخیص تا ماه سوم در گروه شاهد بیش تر از گروه آزمون بود. (P=0.001)
    بحث و نتیجه گیری
    حمایت زنان با سابقه شیردهی موفق از زنان نخست زا می تواند بر الگوهای شیردهی و طول مدت تغذیه با شیر مادر موثر باشد.
    کلیدواژگان: حمایت، الگوی شیردهی، تغذیه با شیر مادر
  • سجاد مامی، مهدی اقابلی، افرا خسروی، مهدی پورمهدی بوجنی، امیر پرویز سلاطی، فاطمه مامی، رضا هوشمند فر صفحه 17
    مقدمه
    اعتیاد به تریاک در ایران به عنوان یک معضل اجتماعی توجه زیادی را به خود معطوف داشته است. علاوه بر اثرات اجتماعی این ماده مخدر اثرات فیزیولوژیک آن نیز تا حدودی مورد مطالعه قرار گرفته است. از آن جا که هورمون های تیروئیدی دخالت مستقیم در متابولیسم دارند، در این تحقیق اثر اعتیاد به تریاک بر روی هورمون های T3، T4و TSHدر رت مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    تعداد 60 عدد رت(30 عدد نر و 30 عدد ماده) با وزن 250 تا 300 گرم به صورت تصادفی به دو گروه نر و ماده معتاد و غیر معتاد تقسیم شدند. به گروه معتاد mg/case/day 25 محلول تریاک به صورت گاواژ برای شروع و این میزان در هفته اول به mg/case/day 100رسانده شد و تا روز 60 ادامه پیدا کرد. پس از پایان آزمایش از تمام رت ها خونگیری به عمل آمد و میزان هورمون های T3، T4و TSH در دو گروه معتاد نر و ماده با گروه کنترل غیر معتاد نر و ماده مقایسه گردید.
    یافته های پژوهش: در رت های معتاد نر و ماده میزان T4 وTSH به صورت معنی داری به ترتیب کاهش(P<0.001) و افزایش(P<0.001) یافت. ولی میزان T3 تغییر معنی داری را نشان نداد.(P≥0.05)
    بحث و نتیجه گیری
    از نتایج این آزمایش می توان چنین نتیجه گیری کرد که اعتیاد به تریاک در رت می تواند سبب افزایش هورمون TSH و کاهش T4 شده ولی اثری بر روی T3 ندارد. هم چنین می توان گفت اعتیاد به تریاک کارکرد غده تیروئید را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
    کلیدواژگان: تریاک، اعتیاد، هورمون های تیروئیدی، رت
  • زینب فهیمی، جواد چراغی، علی اصغر پیله وریان، کورش سایه میری، افرا خسروی صفحه 23
    مقدمه
    با توجه به این که هیپرلیپیدمی به عنوان یکی از مهم ترین عوامل خطرزای بیماری های قلبی- عروقی مطرح می باشد، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر دریافت عصاره الکلی ریشه گیاه ختمی گوشه دار بر میزان لیپیدهای سرم(کلسترول، تری گلیسرید، LDL، HDL و VLDL) در خرگوش های هایپرلیپیدمیک صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    بیست و پنج سر خرگوش نیوزیلندی نر پس از گذشت دو هفته دوره تطابق(پایه)، به صورت کاملا تصادفی به پنج گروه پنج تایی تقسیم شدند و به مدت یک ماه به ترتیب تحت تیمار رژیم غذایی پایه، یک درصد کلسترول به علاوه رژیم غذایی پایه، یک درصد کلسترول همراه با رژیم های مداخله ای(ریشه ختمی گوشه دار در مقادیر 200، 400 و 800 میلی گرم به ازای هر کیلو گرم وزن بدن) قرار گرفتند. در پایان دوره 30 روزه از تمامی خرگوش ها در حالت ناشتا خونگیری به عمل آمد و سطح سرمی لیپیدهای خون با روش اسپکتروفوتومتری تعیین شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماریSPSS-16 آنالیز شدند. از آزمون تعقیبی Tukey HSD جهت مقایسه گروه های زوجی استفاده شد.
    یافته های پژوهش: سطح سرمی کلسترول تام و LDL.C گروه های تحت تیمار با ریشه ختمی به طور معنی داری نسبت گروه کنترل کمتر بود،(P<0.01). هم چنین، سطح سرمیHDL گروه های تحت تیمار نسبت به گروه کنترل به شکل معنی داری بیشتر بود،(P<0.01). این تغییرات به صورت وابسته به دوز بوده، به طوری که با افزایش دوز عصاره، اثرات هیپولیپیدمیک افزایش یافت.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس یافته های به دست آمده در این پژوهش، تجویز عصاره الکی ریشه گیاه ختمی گوشه دار سطح لیپیدهای سرم خرگوش های هایپرلیپیدمیک را به طور مطلوب کاهش داد. از این رو گیاه ختمی گوشه دار می تواند به عنوان یک روش درمانی موثر برای هیپرلیپیدمی مطرح باشد.
    کلیدواژگان: گیاه ختمی گوشه دار، چربی خون، خرگوش
  • کاظم گودینی، کورش سایه میری، گوهر علی یان، صغری علوی، روح الله رستمی صفحه 33
    مقدمه
    امروزه استفاده از آب های بطری شده به دلیل اطمینان عمومی به کیفیت آن ها، امکان حمل و نقل آسان و در دسترس بودن، در اکثر اماکن و مراکز خرید با قیمت مناسب مقبولیت بیشتری یافته است. هدف مطالعه حاضر بررسی کیفیت میکروبی و شیمیایی آب های بطری شده موجود در سطح شهر ایلام بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش یک مطالعه ی توصیفی-مقطعی می باشد که در مراحل انجام آن ابتدا برچسب آب های بسته بندی شده موجود در شهر ایلام شناسایی شده و سپس نمونه گیری به صورت تصادفی از سطح شهر انجام گرفت. بدین ترتیب که از 6 مارک موجود، از هر مارک، هفت نمونه با تاریخ تولید متفاوت خریداری، سپس پارامترهای مورد نظر شامل کل کلیفرم، کلیفرم مدفوعی، نیتریت، نیترات، سختی، pH، EC و TDS در این نمونه ها بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده نرم افزار SPSS، آمار توصیفی و آزمون آنالیز واریانس یکطرفه صورت گرفت.
    یافته های پژوهش: همه نمونه های مورد بررسی از نظر آلودگی میکروبی صفر بوده و هم چنین دیگر پارامترها نظیر pH، EC، سختی کل، نیتریت و نیترات در حد مجاز قرار داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    مطابق نتایج استخراج شده کیفیت آب نمونه های اندازه گیری شده از نظر استانداردهای آب شرب، قابل قبول می باشد.
    کلیدواژگان: آب بطری شده، کیفیت میکروبی، کیفیت شیمیایی، ایلام
  • آذر ولی زاده، نورخدا صادقی فرد، محمدرضا ذوالفقاری، عباس ملکی، سبحان غفوریان، پگاه شکیب صفحه 38
    مقدمه
    بعضی از سویه های سودوموناس آئروژینوزا، بتالاکتامازهای طیف وسیع را تولید می کنند که باعث مقاومت به سفالوسپورین های طیف وسیع مانند سفو تاکسیم، سفتریاکسیون، سفتازیدیم و هم چنین مونوباکتام هایی از قبیل آزترونام می شوند. یکی از عوامل ایجادکننده مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها در سویه های سودوموناس آئروژینوزا افزایش بیان پمپ های تراوشی است، که از مهم ترین این پمپ ها می توان پمپ MexAB-OprM را نام برد.
    مواد و روش ها
    به منظور تشخیص فراوانی موتاسیون ژنPA3721، 50 سویه سودوموناس آئروژینوزای جدا شده از عفونت های ادراری در بیمارستان های آموزشی درمانی شهر ایلام و بیمارستان میلاد تهران مورد مطالعه قرار گرفتند. باکتری ها با روش های بیوشیمیایی تایید شدند و با استفاده از دیسک دیفیوژن، حضور آنزیم های بتالاکتاماز غربالگری شدند. سپس با استفاده از دیسک های ترکیبی، وجود آنزیم های بتالاکتاماز با طیف وسیع تایید گردید، و در نهایت ژن های برخی از آنزیم های بتالاکتاماز طیف گسترده با روش PCR بررسی شدند. جهت بررسی فراوانی موتاسیون ژن PA3721 در سویه های تولید کنندهESBL و سویه های فاقد ESBL، نیز از روش PCR استفاده گردید.
    یافته های پژوهش: در این مطالعه 50 سویه مورد مطالعه قرار گرفت که 18 سویه از بیمارستان میلاد تهران و 32 سویه از بیمارستان های آموزشی درمانی ایلام تهیه گردید. در نمونه های جمع آوری شده از بیمارستان میلاد تهران، وجود ژن های PSE، VEB و PER، و در نمونه های جمع آوری شده از بیمارستان های ایلام، بررسی ژن های OXA10 قبلا مورد مطالعه قرار گرفته بود. در 32 نمونه شهر ایلام که 17 نمونه از آن ها تولید کننده بتالاکتاماز طیف وسیع بودند، همگی دارای ژن oxA-10 بودند و در بین آن ها موتاسیون ژن PA3721 در 8 نمونه(05/47 درصد) مشاهده گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این بررسی در شرایط in vitro، مروپنم روی بیشتر سویه های سودوموناس آئروژینوزا مورد مطالعه اثر گذاشت. نتایج مطالعه نشان داد که موتاسیون ژن PA3721 بیشتر در میان سویه های تولیدکننده بتالاکتاماز طیف وسیع که واجد ژن oxA-10 هستند، دیده می شود.
    کلیدواژگان: بتالاکتاماز طیف وسیع، MexAB، OprM، PA3721، سودوموناس آئروژینوزا
  • حجت الله کاکایی، ناصر هاشم نژاد، ایرج محمد فام، مصطفی شکوهی، مهدی احمدی، حبیب الله کاکایی، عباس نصراللهی، صیاد بسطامی نژاد صفحه 44
    مقدمه
    در سیر سریع جهانی شدن، حوادث شغلی مشکلات عمده ای را برای کشورها ایجاد کرده است. بسته به نوع و شدت حوادث شغلی عواقب آن از ناتوانی موقت یا دائم تا مرگ متغیر می باشد. بر طبق مطالعات و پژوهش های صورت گرفته مشخص شده است که بیش از 80 تا 90 درصد حوادث شغلی، مربوط به رفتار نا ایمن و 10 تا 20 درصد آن مربوط به شرایط نا ایمن است. به علت هزینه های بالای ناشی از حوادث شغلی، در دهه های اخیر کشورهای مختلف توجه روز افزونی به این حوادث نشان داده اند. با توجه به این که صنعت نفت به عنوان مهم ترین صنعت درآمدزا برای کشور ما محسوب می شود و هم چنین به علت حوادث مخاطره آمیزی که در این صنعت ممکن است، رخ دهد، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی علل نوع و شدت حوادث شغلی در پالایشگاه کرمانشاه انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی گذشته نگر می باشد که در تمام واحدهای پالایشگاه نفت کرمانشاه صورت گرفت. روش بررسی بدین صورت بود که حوادث شغلی گذشته یعنی سال های 1363 تا 1388 با مراجعه به پرونده بهداشتی کارگران استخراج شد و با استفاده از چک لیست تارانت و بر اساس دو نوع رفتار ایمن و شرایط نا ایمن، ثبت گردید. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-16 و آمار توصیفی صورت گرفت.
    یافته های پژوهش: نتایج نشان می دهد که طی 25 سال گذشته در این پالایشگاه 86 حادثه اتفاق افتاده است که نیاز به اقدامات اورژانسی داشته اند. بر اساس یافته ها، دست ها(4/38 درصد) بیشترین عضو آسیب دیده و بیشترین رفتار نا ایمن مربوط به واحد تعمیرات(8/69 درصد) می باشد. هم چنین نتایج نشان می دهد که فراوانی حوادث به علت رفتار نا ایمن(6/82 درصد)، شرایط نا ایمن(1/8 درصد) و هر دو عامل(3/9 درصد) است. همین طور بیشترین فراوانی رفتار نا ایمن در گروه سنی 36 تا 55 سال به میزان 4/81 درصد مشاهده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    به دلیل این که رفتار انسانی عامل بیشترین حوادث شغلی در مطالعه حاضر بود، لازم است که تمرکز بیشتری بر کاهش رفتارهای نا ایمن و نرخ وقوع حوادث، برنامه ریزی و اجرای دوره های آموزشی بر اساس اصول ایمنی مبتنی بر رفتار، ایجاد فرهنگ ایمنی و جو ایمنی مناسب، شرکت دادن کارگران در امر ایمنی، نظارت دقیق بر حسن اجرای مقررات و دستورات کاری و هم چنین استفاده از تجربیات علمی محققان دانشگاهی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: حوادث شغلی، رفتار نا ایمن، شرایط نا ایمن، پالایشگاه نفت کرمانشاه
  • فرزانه فرزادنیا صفحه 53
    مقدمه
    موضوع تعارض شغلی در حرفه پرستاری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تعارضات می توانند زمینه ساز مشکلاتی از قبیل استرس، کاهش بهره وری و رضایت شغلی در انجام وظیفه شوند از این رو، پرستاران باید چگونگی مدیریت تعارض را به طور اثر بخش فرا گیرند. مدیریت تعارض موثر نیز مبتنی بر توسعه مهارت ها و توانایی های مرتبط با هوش هیجانی است. این تحقیق با هدف تعیین«رابطه بین هوش هیجانی و سبک های مدیریت تعارض در بین سرپرستاران» طراحی و انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر مطالعه ای کمی است که روی 55 سرپرستار از بیمارستان میلاد تهران در سال 1388 انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسش نامه بسته پاسخ بر اساس مقیاس 5 گزینه ای لیکرت استفاده گردید. هوش هیجانی توسط پرسش نامه«سایبر یا شرینگ» با پایایی 84 درصد و سبک های مدیریت تعارض به وسیله پرسش نامه«رابینز» با پایایی 81 درصد، سنجیده شدند. داده های به دست آمده از این ابزار توسط روش های آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت که شامل؛ میانگین، آزمون کالموگراف-اسمیرنف، همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه بود.
    یافته های پژوهش: سبک همکاری با میانگین 85/11 و سبک مصالحه با میانگین 16/11 سبک های غالب در حل تعارضات بود. همبستگی پیرسون نشان داد که بین هوش هیجانی و مدیریت تعارض رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد و بین خودآگاهی و همدلی با سبک همکاری رابطه مثبت و معنی داری مشاهده نمی شود. نتایج حاصل از رگرسیون نشان داد که سبک های مدیریت تعارض تحت تاثیر پنج متغیر مستقل هوش هیجانی قرار دارند.
    بحث و نتیجه گیری
    در نهایت، نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که، «بین هوش هیجانی و مدیریت تعارض رابطه مثبت وجود دارد» و «سبک همکاری»، سبک غالب برای حل تعارضات توسط پرستاران می باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت تعارض، هوش هیجانی، همکاری، مصالحه
|
  • M. Delaram, T. Salehian, N. Froozandeh, M. Alidoosti Page 1
    Introduction
    Recognition of factorsable to threaten the general health of university students and to reduce the quality of education is very important. The aim of this study was to compare the general health between droupout and non-droupout students of different courses in Shahrekord University of Medical Sciences during 2009-10.
    Materials and Methods
    In this descriptive analytical study, 310 of students in two groups (droupout VS non-droupout) were assessed for general health using GHQ-28 questionnaire. Sampling was census in droupout students and random in non_droupout students. Data was analized by SPSS ver.13, t-test, Fisher Exat tests, Mannwitney and Pearson Correlation test. P<0.05 was considered significant.
    Findings
    Droupout students had the lower of general health than the non-droupout students [(33.27±15.4) VS (27.2±13.6), P<0.001]. Mean of scores in anxiety compass of general health was 8.9±5.2 in droupout students and 7.1±7.2 in non-droupout students and difference was significant, (P=0/02). Mean of scores in depression compass of general health was 6.9±6.1 in droupout students and 4.2±4.6 in non-droupout students and difference was significant, (P<0.001). Discussion &
    Conclusion
    Droupout students had the lower of general health than the non-droupout students. This reduction was greater in anxiety and depression compasses of general health. The education of conflict with upsetter of general health and the achievement of social skills to dropout students is suggested.
    Keywords: droupout, non, droupout, stud, ents, general health
  • Sh Tork Zahraniz., Karamollahi, G. Azgoli, A. Akbarpur Baghian, Z. Sheikhan Page 9
    Introduction
    Although most mothers start breastfeeding immediately after birth, unfortunately, during the first month after birth it decreases. In this regard, despite disagreements, supporting breastfeeding mothers to continue breast-feeding has been announceds one of the best ways. Thus, the current study has been performed to investige the effect of support from the mothers with positive breast feeding experience on breast feeding pattern and duration.
    Materials and Methods
    In this randomized clinical trial, 240 primiparous women participated. The control group program included the routine trainings. Case group program included the routine trainings plus the support from 30 mothers with positive breast feeding experience during the first 3 months after delivery. Breast feeding patterns and duration were evaluated by the end of the first, second and third months.
    Findings
    Exclusive breast feeding rates were significantly higher in case group than control in the first, second and third months, (p=0.001). The continuing trend of decline in breast feeding duration until the third month after discharge was more in the control group than the case,(p=0.001). Discussion &
    Conclusion
    Support from women with positive breastfeeding experience to prime par mother, can be effective on the patterns and breast feeding duration.
    Keywords: support, exclusive breast feeding, breast feeding duration
  • S. Mami, M. Eghbali, A. Khosravi, M. Purmehdi Brojeni, A. Salati, F. Mami, R. Hushmandfar Page 17
    Introduction
    Opium addiction is a serious social problem in Iran. Beside the social effects, opium addiction has various physiologic consequences. Thyroid horm-ones have a direct effect on metabolism and at present study the effects of opium addiction on thyroid stimulating hormone (TSH), triiodothyronine (T3) and thyroxin (T4) was evaluated.
    Materials and Methods
    60 rats (30 male and 30 female weighting 250-300g) were rando-mly divided into control and addicted groups. Addicted groups received opium solution in gavage for 60 days, by the end of the study, blood samples were taken from all groups and T4, T3 and TSH of addicted group were compared with control groups.
    Findings
    In male and female addicted rats T4 decreased and TSH increased but T3 did not alter significantly. Discussion &
    Conclusion
    It can be concluded that addication to opium can cause an increase in TSH hormone and a decrease in T4 but no effect on T3. It can also be claimed that opium addiction can affect on the thyroid gland function
    Keywords: addiction, opium, thyroid hormone, rat
  • Z. Fahimi, J. Cheraghi, Aa Pilehvarian, K. Sayehmiri, A. Khosravi Page 23
    Introduction
    Concerning hyperlipidemia as one of the most important risk factors of cardiovascular diseases, this study pegs at examining effect of alcoholic extracts of root of Alcea Angulata on lipid profile of serum in hyperlipidemic rabbits.
    Materials and Methods
    After two weeks, 25 New Zealand white male rabbits were divided into five groups randomly; each group included 5 rabbits. They were treated with 1% cholesterol, basic diet, 1% cholesterol, and intervention diet (root of Alcea angulata with 200, 400, and 800 mg/kg body weight) respectively, for one month. In the end of 30-day period, all the fasting rabbits were blood sampled and their lipid profiles of serum were detected.
    Findings
    Serum level of total cholesterol and LDL.c of treated groups by Alcea angulata were lower than that in the control meaningfully, (P<0.01); likewise, serum level of HDL in treated groups by Alcea angulata was higher than that in the control group meaningfully, (P<0.01). These values varied with dose amounts. Discussion &
    Conclusion
    Based on findings of this study, lipids percentage of hyperlipidemic rabbit's serum was declined after consuming alcoholic extracts of Alcea Angulata. Hereby, Alcea angulata would be regareded as a helpful treatment for hyperlipidemia
    Keywords: Alcea angulata, hyperlipidemia, rabbit
  • K. Godini, K. Sayehmiri, G. Alyan, S. Alavi, R. Rostami Page 33
    Introduction
    Nowadays, bottled waters are used by people due to the belief in their quality, easy transportation as well as accessibility with a low cost in most places and stores. Therefore, this public tendency was surveyed at the present study in Ilam City.
    Materials and Methods
    This was a descriptive-analytic study. First, the brands were determined and, then, the sampling was achieved accidentally. 6 brands were surveyed in general. Of each brand, 7 samples with different production dates from several parts of the city were collected. These samples were tested by total coliforms, fecal coliforms, nitrite and nitrate, hardness, pH and EC. Obtained results were analyzed by one way ANOVA test.
    Findings
    None of the samples proved to carry microbial problems and other parameters (PH, EC, hardness, nitrite and nitrate) were on the standard ranges. Discussion &
    Conclusion
    According to the results, it can be concluded that the water quality of the measured samples, is healthful enough to be used for drinking.
    Keywords: bottled water, chemical quality, microbial quality, Ilam
  • A. Valizadeh, N. Sadeghifard, M. Zolfaghary, A. Maleki, S. Ghafourian, P. Page 38
    Introduction
    Some Pseudomonas aerugin-osa strains produce Extended Spectrum Beta Lactamase which causes resistance to cephalosporins such as cefteriaxon, cefota-xim, ceftazidim and also monobactams such as azteronam. Over expression of efflux pumps including MexAB-OPRM is a factors which play an important role in resistance of Pseudomonas aeruginosa strains to antibiotics.
    Materials and Methods
    In order to detect the mutation frequency in PA3721 gene, 50 isolates of Pseudomonas aeruginosa isola-ted from urinary tract infection in Emam Khomeini Hospital of Ilam and Milad Hospital in Tehran were studied. The isolates were confirmed by biochemical methods and the Extended Spectrum Beta Lactamase were screened by disk diffusion method. Phenotypic confirmatory test by combined disk was utilized for confirma-tion of ESBLs. In next step, ESBLs genes as well as mutation in frequency PA3721 gene in producing and non producing ESBLs Pseudomonas aeruginosa strains were identified by PCR method.
    Findings
    In this study, 50 isolates were studied, including 18 isolates from Milad Hospital and the rest from Ilam Hospitals. In Milad Hospital, ESBLs genes for PER, PSE and VEB and in Ilam Hospitals ESBL gene for OxA-10 were detected. In Ilam samples including 32 isolates of which 17 samples produced ESBLs, all carried oxA-10 gene and 8 isolates (47/05%) were positive for mutation in PA3721 gene. Discussion &
    Conclusion
    According to the results, Meropenem was more effective against Pseudomonas aeruginosa isolates in in vitro condition. The results also showed that nearly half of oxA-10 producing Pse-udomonas aeruginosa isolates carry nalC gene.
    Keywords: ESBLs, Mex AB, OPRM, pseudomonas aeruginosa
  • H. Kakaei, N. Hashemi Nejad, I. Mohammad Fam, M. Shokouhi, M. Ahmadi, H. Kakaei, A. Nasrollahi, S. Bastaminejad Page 44
    Introduction
    Occupational accidents, because of the growing globalization, have caused substantial problems in countries. The effects of the occupational accidents can be resulted in temporary or permanent disabilities and even death. More than 80-90% of the occupational accidents are due to unsafe behavior. In recent decades, many of countries have considered more attentions to occupa-tional accidents as a result of their high costs. Petroleum industry is one of the most incoming industries in Iran that have caused many of the dangerous accidents. The aim of this study was to evaluate the type and intensity of occupational accidents in Kermanshah petroleum refinery.
    Materials and Methods
    This descriptive-analytical study was conducted in all units of the Kermanshah petroleum refinery. The occupational accidents data within years of 1984-2009 were collected from workers health documents and registered using Tarrant check list on the basis of unsafe behavior and unsafe condition. The data obtained were then analyzed by SPSS-16 and descriptive statistics.
    Findings
    According to the results, about 86 occupational accidents were occurred in the-refinery during last 25 years that needed to emergency measurements. The most injured organ was hands (38.4%) and the most unsafe behavior was related to facilities maintenance units (82.6%). The results were also showed that the accidents frequency as a result of unsafe behavior, unsafe condi-tion and both factors were 82.6%, 8.1% and 9.3%, respectively. The most frequency of unsafe behavior (81.4%) was observed for workers with 36-55 years old. Discussion &
    Conclusion
    In this study, human behavior was the main factor of the occupational accidents. In order to reduce the occupational accidents, it is essential that educational courses and planning related to safety were estab-lishhed for workers. Moreover, using experiences of scientific researchers, pr-ecise supervision on accomplishment of the regulations and providing the safety culture are helpful to prevent the occupational accidents.
    Keywords: occupational accidents, uns, afe behavior, unsafe conditions, oil refinery Kermanshah
  • Farzadnia Page 53
    Introduction
    Work conflict is a major issue among nurses and conflict manag-ement requires emotion-based skills. Thus, nurses need to learn to manage conflicts effectively. The purpose of this study was to examine the relationship between em-otional intelligence (EI) and conflict mana-gement styles among head nurses in Milad hospital of Tehran.
    Materials and Methods
    55 head nurses of Tehran Milad hospital went through a quantitive study during 2009. Data was gathered by two 5-point Likert scale ques-tionnnaires. The questionnaire used for EI was “Sieberia Shrink” with 84% reliability, while the conflict management question-naire was “Robbins” with 81% reliability. Data was analyzed by descriptive and inf-erential statistics, including Mean, Kolmog-orov-Smirnov test, Pearson correlation and Multiple Regression methods.
    Findings
    Mean scores of cooperation was 11/85 and compromise was 11/16. Signi-ficant relationship was found between self awareness and empathy with coop-eration style. The result of pearson correlations revealed that both the cooperation and compromise styles have significant and positive relationships with EI. The result of Regression showed that five indexes of EI affected conflict-management styles. Discussion &
    Conclusion
    The results of the study show that nurses EI Influences their conflict management styles and that nurses prefer to follow the cooperation style.
    Keywords: conflict management, emoti, onal intelligence, compromise, cooperative behavior