فهرست مطالب

Neonatology - Volume:3 Issue: 1, Spring 2012

Iranian Journal of Neonatology
Volume:3 Issue: 1, Spring 2012

  • 54 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1391/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات اصلی
  • سیده فاطمه خاتمی، پویا پرورش صفحه 8
    زمینه و هدف
    در سالهای اخیر در نوزادان رسیده، بدون وجود شواهد بیماری همولیتیک و سایر عوامل خطر، افزایش روز افزون بروز اختلالات عصبی ناشی از بیلی روبین در سر تا سر دنیا مشاهده می شود. این مطالعه به منظور تشخیص اختلالات حاد عصبی ناشی از بیلی روبین (BIND) در نوزادان ترم که از شیر مادر تغذیه می شوند و سابقه ای از مصرف دارو یا بیماری زمینه ای عصبی و همولیتیک را ندارند و به دلیل زردی شدید تعویض خون شده اند. انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه در طی دو سال بر روی نوزادان ترم که در هفته اول عمر تعویض خون شدند انجام گرفت. نوزادانی که سابقه ابتلاء قبلی تکاملی عصبی یا بیماری همولیتیک و عوامل خطر ساز را داشتند از مطالعه خارج شدند. اطلاعات بر اساس یافته های بالینی، آزمایشگاهی و پرسشنامه به دست آمد.
    نتایج
    از 140 نوزاد که در طی دو سال تعویض خون شدند. 133 بیمار وارد مطالعه شدند. 69 بیمار بدون ابتلا به اختلال حاد عصبی و 64 بیمار دچار اختلال حاد عصبی ناشی از بیلی روبین بودند. در این مطالعه 48% نوزادانی که به علت بیلی روبین بالا تعویض خون شدند شانس درگیری سیستم عصبی را داشتند. شیردهی نا موفق فاکتور موثر در بروز این عارضه محسوب شد. سایر فاکتورهای مادری و نوزادی از جمله جنس، وزن، کاهش وزن و متوسط عدد بیلی روبین سرم نوزاد در دو گروه اختلاف معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    قریب به نیمی از نوزادان مبتلا به هیپیربیلی روبینمی شدید که در هفته اول عمر نیاز به تعویض خون پیدا می کنند در صورتیکه شواهد قبلی از اختلال تکاملی عصبی و بیماری همولیتیک و عوامل خطر ساز دیگر را نداشته باشند، شانس ابتلاء به اختلال حاد عصبی ناشی از بیلی روبین را دارند و شیردهی ناموفق یکی از عوامل موثر خواهد بود.
    کلیدواژگان: نوزاد، بیلی روبین، اختلال حاد عصبی، تعویض خون فوری در کاهش عوارض موثر بود
  • منیژه مصطفی قره باغی، علی پیروزفر، کریم صادقی صفحه 12
    زمینه و اهداف
    رتینوپاتی نارسی یک بیماری دوران بعد از تولد در عروق شبکیه است که درنوزادان نارس که شبکیه آنها عروق بطور کامل تشکیل نشده است اتفاق می افتد. در اکثر موارد این بیماری پسرفت می کند ولی ممکن است باعث اختلال بینایی شدیدی گردد.شواهدی در دست است که لپتین آنژیوژنز را تحریک میکند.این مطالعه جهت تعیین مقادیر لپتین در نوزادان نارسی که رتینوپاتی نارسی پرولیفراتیو داشتند انجام گرفت.
    روش کار
    از 71 نوزاد نارس که در سن حاملگی 32 هفته یا کمتر متولد شده بودند در سن8 -6 هفته بعد از تولدنمونه خون تهیه شد. بیماران مورد مطالعه بر حسب نتایج معاینه چشم از دو گروه تشکیل شده بود. گروه کنترل شامل 41 نوزاد با معاینه طبیعی چشم و گروه مورد متشکل از 30 نوزاد با رتینوپاتی نارسی پرولیفراتیو در مرحله 3 یا بیشتر درمعاینه چشم بودند.مقادیر لپتین در آنان به روش الیزا اندازه گیری شد.
    نتایج
    متوسط سن حاملگی در نوزادان مورد مطالعه 1.6±28.4 در گروه مورد و 1.6 ± 28.8 در گروه کنترل بود. متوسط سن حاملگی اصلاح شده در زمان نمونه گیری 1.2 ±34.9 در گروه مورد و 1.3±34.6 در گروه کنترل بود. متوسط مقادیر لپتین دردو گروه تفاوت معنی داری نداشت (در گروه مورد 0.41±0.64 نانوگرم در میلی لیتر و 0.83±0.79 نانو گرم در میلی لیتر در گروه کنترل).
    نتیجه گیری
    مطالعه ما نشان می دهد که مقادیر لپتین در سن 6 تا 8 هفته بعد از تولد در نوزادان نارس مبتلا به رتینوپاتی نارسی پرولیفراتیودر مقایسه با نوزادان نارس که معاینه چشمی طبیعی در این سن دارند تفاوت معنی داری ندارد.
    کلیدواژگان: رتینوپاتی نارسی، نوزاد نارس، لپتین، انژیوژنز
  • سیدعلی جعفری، مهرزاد مهدیزاده، فاطمه فرهمند، غلامحسین فلاحی، حمیدرضا کیانی فر صفحه 16
    تشخیص زود هنگام آترزی صفراوی برای عاقبت بهتر درمان بسیار مهم است. سونوگرافی یکی از ابزار تشخیصی جهت افتراق سریع آترزی صفراوی از سایر علل کلستاز نوزادی است. نشانه طناب مثلثی در سونوگرافی به عنوان یافته ای قابل اعتماد برای تشخیص آترزی مجاری صفراوی گزارش شده است. هدف ازاین مطالعه ارزیابی ارزش تشخیصی نشانه طناب مثلثی به تنهایی و در همراهی با کیسه صفرای غیر طبیعی در تشخیص آترزی صفراوی است.
    روش کار
    شیر خواران مبتلا به زردی کلستاتیک طول کشیده تحت سونوگرافی و بیوپسی کبد قرار گرفتند. نتایج سونوگرافی (نشانه طناب مثلثی و کیسه صفرای غیر طبیعی) با یافته های آسیب شناسی مقایسه شدند. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت، ارزش اخباری منفی و ارزش تشخیص یافته های سونوگرافیک برای تشخیص آترزی صفراوی بر اساس آسیب شناسی کبد ارزیابی شدند.
    نتایج
    حساسیت، ویژگی و ارزش تشخیصی نشانه طناب مثلثی برای آترزی صفراوی به ترتیب36%، 95% و 77% بود. ارزش اخباری مثبت و منفی 77% بود. حساسیت و ویژگی کیسه صفرای غیر طبیعی در تشخیص آترزی صفراوی به ترتیب 36% و 88% و ارزش اخباری مثبت نشانه طناب مثلثی همراه با کیسه صفرای غیر طبیعی در تشخیص آترزی صفراوی 100% گزارش شد.
    نتیجه گیری
    نشانه طناب مثلثی در سونوگرافی برای تشخیص آترزی صفراوی بسیار اختصاصی است. ارزش اخباری مثبت و ارزش تشخیصی این نشانه بسیار ازکیسه صفرای غیر طبیعی بالاتر است. البته حساسیت این نشانه پایین گزارش شده است.
    کلیدواژگان: کلستاز، نشانه طناب مثلثی، آترزی صفراوی
  • مهران هیرادفر، احمد بذرافشان، مرجان جودی، پریسا سعیدی، رضا شجاعیان صفحه 20
    آترزی مری یک بیماری مادر زادی است که توسط مداخله جراحی درمان میشود.در روند درمان ممکن است عوارضی زودرس در طی روزهای اول بعد از عمل رخ دهد. در این مقاله این عوارض و نیز مرگ زودرس در بیمارستان بعد از عمل جراحی در گروه بزرگی از این آنومالی در بیمارستان کودکان سرور مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش کار و بیماران: از سال 1381 لغایت 1389, 243 بیمار آترزی مری در بیمارستان کودکان سرور تحت عمل جراحی قرار گرفته اند. عوارض زودرس بعد از عمل جراحی در NICU و در بخش مورد ارزیابی فرار گرفت.
    نتایج
    سن متوسط در زمان مداخله جراحی 3.4±2.76 روز بود. در 83.5% بیماران ترمیم اولیه صورت گرفت.
    متوسط طول متوسط بستری در بیمارستان 12.5±12.81 بود.مشکلات تنفسی و عدم تحمل به شروع تغذیه شایعترین عوارض زودرس بودند. مرگ و میر در طی سالهای اخیر بخصوص سال آخر به طور چشمگیری کاهش یافت(از 17.6 به 4.7%)بحث:نتایج حاصله و کاهش مرگ ومیر کاملا قابل قبول و امیدوار کننده است. ما امیدواریم که با بهبود و رشد روش های کم تهاجمی این آمار ارتقاء یابد.
    کلیدواژگان: آترزی مری، پیش آگهی، مرگ و میر داخل بیمارستانی نوزاد، نارسی، ایمنوگلبولین داخل وریدی
  • اشرف محمدزاده، احمد شاه فرهت، مهدی بلایی، غلامرضا فعال، رامین ایران پور، حبیب الله اسماعیلی صفحه 24
    مقدمههدف مطالعه مقایسه سطح سلنیوم خون بندناف نوزادان با سندرم دیسترس تنفسی و نوزادان نارس بدون دیسترس می باشدروش کارنمونه سلنیوم خون بندناف تمام نوزادانی که در مدت شش ماه متولد شدند وارد مطالعه شدند. نوزادان به دو گروه با و بدون دیسترس تنفسی تقسیم شدند. سطح سلنیوم با روش جذب اتمی الکترو درما تعیین و در دو گروه مقایسه شد.
    نتایجدر مدت مطالعه 150 نوزاد متولد شدند. متوسط سطح سلنیوم بندناف درکل نوزادان 5/98 میکروگرم در لیتر گزارش شد. از تعداد 150 نوزاد نارس 27 نفر(18%) دیسترس تنفسی داشته و بقیه بدون دیسترس بودند. متوسط سطح سلنیوم بندناف در نوزادان با دیسترس و بدون دیسترس به ترتیب 5/96، 6/96 میکروگرم در لیتر با ارزش پی 64/0 بوده است. لذا بین دو گروه تفاوت بارز آماری وجود نداشت.
    نتیجه گیریدر این مطالعه ارتباط بارز آماری بین سطح سلنیوم و بیماری دیسترس تنفسی در نوزادان نارس وجود نداشت.
    کلیدواژگان: سندرم دیسترس تنفسی، نوزاد نارس، سطح سلنیوم، خون بند ناف
  • نصرت قائمی، مارتا قهرمان، محمدرضا عباس زادگان، علیرضا برادران، رحیم وکیلی صفحه 30
    مقدمه
    ژن تیامین ترانس پرنتر SLCA19A2 تنها ژنی است که با آنمی مگالوللانتیک پاسخ دهنده به تیامین همراه داست. این سندروم با آنمی، دیابت غیر اتواسمیون و کری می – عصبی همراه است.
    موارد: در این مطالعه سه کودک از یک خانواده ایرانی با ازدواج خویشاوندی که آنمی مگابلانتیک پاسخ دهنده به تیامین (یا سندروم راجر) داشتند مورد مطالعه قرار گرفتند. دو نفر از افراد مورد مطالعه فرزند یک خانواده با سابقه خویشاوندی بیمار اول و بیمار سوم دخترعموی انها بود. بیماران با آنمی مگالوبلاتیک، کاهش شنوایی و هیپوگلیسمی تظاهر کرده بودند.
    روش های
    نتایج
    در هر سه بیمار بررسی ژنتیکی موتاسیون C.3 & G > A با جایگزینی گلوتامیک اسید آیزین درموفقیت 128 در اکزون 2 ژن SLC19A2 روی کروموزوم 1q 23.3 داشتند. این موتاسیون جدید با PLR در بیش از 100 آلل کنترل اثبات گردید.
    نتیجه گیری
    سندروم راجر در بیماران همراه با کاهش شنوایی باید در نظر گرفته شود. تشخیص زود هنگام برای مشاوره ژنتیک به خانواده بروی بارداری بعدی و تجویز تیامین با هدف بهبود دیابت قندی و آنمی ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: کم خونی مگالوبلاستیک، سندرم راجرز
  • گزارش مورد
  • شاهین مافی نژاد، یاسمن بزرگ نیا، رضا قرایی صفحه 36
    دیسپلازی تاناتوفوریک یک استئوکندرودسپلازی اغلب کشنده در دوران نوزادی محسوب می شود. اغلب موارد گزارش شده به دنبال موتاسیون بوده اند. به دو دسته تقسیم می شوند: دسته اول شامل فمور کوتاه و خمیده و دسته دوم با فمور صاف همراه با سر گل کلمی. در دیسپلازی تاناتوفوریک اندامها بسیار کوتاه هستند، قفسه سینه کوچک است، تنه مهره های ستون فقرات کوتاه به همراه فضای متسع بین مهره ای می باشد. موتاسیون های اتوزومال غالب در ژن گیرنده فاکتور رشد فیبروبلاست 3 (FGFR3) رخ می دهد که بر روی کروموزوم 4p16.3 قرار دارد. این بیماری یافته های مشخص سونوگرافیک جهت تشخیص قبل از تولد دارد. نوزادان با دیسپلازی تاناتوفوریک معمولا طی 48 ساعت اول بعد از تولد به علت هیپوپلازی ریوی ناشی از توراکس کوچک و نارسایی تنفسی فوت می کنند. ما دو مورد دیسپلازی تاناتوفوریک حاصل دوقلوی دی زیگوت برای اولین بار به همراه مرور کوتاه بر مقالات در این زمینه گزارش کردیم.
    کلیدواژگان: دیسپلازی تاناتوفوریک، نوزاد، دوقلویی
  • احمد شاه فرهت، اشرف محمدزاده، غلام رضا فعال صفحه 40
    نوزاد سه روزه، پسر را به علت استفراغ به بیمارستان آوردند. این نوزاد حاصل زایمان سزارین یک مادر 23 ساله بود که در طی نه روز بعد از تولد کاهش وزن چهارصد گرم و کم آبی شدید داشت. بعد از معاینه بالینی و بررسی آزمایشگاهی و تصویر برداری مشخص شد که نوزاد آترزی مری دارد و در آزمایشات انجام شده قند خون آن طبیعی است. بعد از اصلاح اختلال آب و نارسایی کلیه بیماری عمل شد و تا 9 ماه بعد از عمل مشکل نداشت.
    کلیدواژگان: نوزاد، آترزی مری، هیپوگلیسمی، تغذیه
|
  • Page 8
    IntroductionThere is a growing concern about an increasing bilirubin-induced neurological dysfunction (BIND) in healthy term neonates with no evidence of hemolytic disease or other risk factors. This study was done to determine the incidence of BIND in otherwise healthy, breast-fed newborn term infants without hemolysis who underwent exchange transfusion.MethodsThis study was conducted in jaundiced newborn infants <7 days of age, from April 2005 to April 2007.The infants were selected if they underwent double volume exchange transfusion (ET) in the first week of life. Babies with any condition affecting neurodevelopment were excluded. Data obtained by clinical findings, and predetermined laboratory tests, and questionnaires. Infants with suspected bilirubin associated brain damage were reviewed according to findings.ResultsDuring the 2- year period, 140 term newborn infants underwent ET; 7 of these patients were excluded; 133 patients were followed and 69 patients were selected without BIND, and 64 were assigned to the group with BIND. This study showed that 48% of jaundiced newborn infants who underwent exchange transfusion, manifested bilirubin induced neurological dysfunction. Unsuccessful breast feeding was found to be a statistically significant risk factor for BIND(p:0.001), sex, route of delivery, family history of jaundice, mean maternal age, number of gravity, parity, abortion, and babies mean admission age, mean age at jaundice presentation, amount of weight loss, mean total serum bilirubin level were not found to significantly influence BIND. ConclusionOf the healthy term neonates who developed jaundice within the first week of life, 48% without hemolysis who underwent exchange transfusion demonstrated BIND. It is still not clear whether acute bilirubin encephalopathy affects neurodevelopmental outcome or not. Unsuccessful breast feeding was found to be a statistically significant risk factor.
    Keywords: Newborn, Bilirubin, Encephalopathy, Neurologic Dysfunction, Exchange Transfusion
  • Page 12
    IntroductionRetinopathy of prematurity (ROP) is a postnatal disorder of retinal vessels that develops in the incompletely vascularized retina of preterm infants. This disorder regresses in most patients but can lead to severe visual impairment. There is evidence that leptin stimulates angiogenesis.
    Objective
    This study was conducted to determine blood levels of leptin in premature infants with proliferative ROP.Materials and MethodsBlood samples were obtained 6-8 weeks after birth from 71 preterm infants born at or before 32 weeks of gestation. These infants consisted of two groups according their eye examination results. The control group consisted of 41 neonates without evidence of ROP and the case group included 30 patients with proliferative ROP at stage III or more. Plasma leptin concentrations were measured using enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA).ResultsThe mean gestation age of studied patients at birth were 28.4±1.6 wk and 28.8±1.6 in case and control group respectively (P=. 25). The mean post menstrual age of studied patients at blood sampling was 34.9±1.2 wk in the case group and 34.6±1.3 wk in the control group (p=0.33). Mean blood levels of leptin were not significantly different among patients of the two groups (0.64±0.41 ng/ml in case group and 0.79±0.83 ng/ml in control group respectively,p=0.39). ConclusionOur data demonstrated that plasma leptin concentrations were not significantly different in premature infants with proliferative ROP at 6-8 weeks after birth from premature infants without ROP at this age.
    Keywords: Retinopathy of prematurity, Preterm infant, Leptin, Angiogenesis
  • Page 16
    Early diagnosis of biliary atresia is very important for better outcome of treatment. Ultrasonography is one of the diagnostic tools for early differentiation of biliary atresia from other causes of neonatal cholestasis. It has been reported that triangular cord sign (TACS) in sonography is a reliable sign for diagnosis of biliary atresia. The aim of this study was to re-assess the accuracy of TACS alone and coupled with an abnormal gallbladder in the diagnosis of biliary atresia. Materials and MethodsInfants with prolonged cholestatic jaundice underwent ultrasonography and liver biopsy. Results of ultrasound scans (TASC and gallbladder abnormality) were compared with histopathological findings. Sensitivity, specificity, positive predictive value, negative predictive value and accuracy of Ultrasonographic findings for diagnosis of biliary atresia based on liver histopathology were studied. Results The sensitivity, specificity and accuracy of TACS for diagnosis of biliary atresia were 36%, 95% and 77% respectively. Positive predictive value and negative predictive value was 77%. The sensitivity and specificity of gallbladder abnormality for diagnosis of biliary atresia were 36% and 88% respectively. Positive predictive value of TACS coupled with gallbladder abnormality for diagnosis of biliary atresia was 100%. ConclusionThe Ultrasonographic TACS is very specific for diagnosis of biliary atresia. Positive predictive value and accuracy of this sign is much higher than of gallbladder abnormality. The sensitivity of TACS for diagnosis of biliary atresia is very low.
    Keywords: Cholestasis, TASC, Biliary atresia
  • Page 20
    Introduction
    Background
    Esophageal atresia (EA) is a congenital anomaly that is treated by surgical reconstruction. Some early postoperative complications may happen in this filed. we assessed complications following EA repair in a large series of neonates with EA / TEF and in hospital mortality among a large series of our cases.Materials and methods243 patients with EA / TEF that were treated operatively in Sarvar Children’s Hospital from 2002 to 2010 were studied. Early post operative complications in ICU and surgery ward until hospital discharge were assessed.ResultsMean age was 3.4±2.76 days. Primary repair was performed in 83.5% Mean hospital stay was 12.5±12.81 days. Respiratory problems and food intolerance were most common early complications. In-hospital mortality rate was decreased significantly during last 8 years (from 17.6% to 4.7%)ConclusionAcceptable results and a growing survival rate was observed in this series of patients and we hope better results with improvements in minimally invasive methods.
  • Page 24
    IntroductionThe aim of study was to compare umbilical cord blood selenium levels in respiratory distress syndrome (RDS) and non RDS preterm babies. Materials and MethodsUmbilical cord blood selenium levels of all preterm newborn born during a 6-month period were enrolled in the study. They were divided into two groups: RDS and non RDS. Selenium level was assessed by using electro-thermal atomic absorption spectrometry and serum concentration of selenium was compared between the two groups.ResultsDuring the study 150 preterm babies were studied. Mean umbilical cord blood selenium levels were 98.5 µg/L. Among 150 preterm babies 27 (18%) had RDS and 82% no RDS. Mean umbilical cord blood selenium level in RDS and non RDS groups were 96.5 and, 96.6 µg/L respectively (P=0.64). There were no significant differences between the two groups with regard to umbilical cord blood selenium levels.
    Conclusion
    In this study there was no significant relationship between selenium umbilical cord blood level and respiratory distress syndrome in preterm neonates.
    Keywords: Respiratory distress syndrome, Preterm newborns, Selenium level, Umbilical cord blood
  • Page 30
    IntroductionThe Thiamine Transporter gene SLC19A2 is the only gene known to be associated with TRMA. This syndrome is a trial clinical characterized by megaloblastic anemia, nonautoimmune diabetes mellitus and sensory-neural hearing loss.Patients and MethodDescribed here are three children from consanguineous Iranian families with thiamine – responsive megaloblastic anemia (TRMA) or Roger's syndrome. Case one and two were siblings of healthy first-cousin parents and case three from a healthy second-cousin couple. These cases presented with hyperglycemia, anemia, and hearing loss. Thiamine reversed the anemia and there was a satisfactory response for the hyperglycemia as well.ResultsIn all three patients, direct sequencing revealed a homozygous mutation c.38 G>A (P.E.128K) resulting in the substitution of glutamic acid to lysine at position 128 in exon 2 of the SLC19A2 gene on chromosome 1q23.3. This novel mutation was confirmed by the PCR RFLP assay of more than 100 control alleles.
    Conclusion
    TRMA or Roger's syndrome should be considered for patients with diabetes (DM) and other symptoms, including hearing loss and anemia. Early diagnosis can assist families in planning future pregnancies. The administration of thiamine ameliorates the megaloblastic anemic condition and produces a better response in DM.
    Keywords: Roger's syndrome_Megaloblastic Anemia_Mutation_Thiamine – Responsive Anemia
  • Page 36
    Thanatophoric dysplasia (TD) is an osteochondrodysplasia always lethal in the neonatal period. The vast majority of cases are due to de novo mutations. It is divided into two types: a short curved femur characterizes type 1, while a straighter femur with clover leaf skull characterizes type 2. In thanatophoric dysplasia the limbs are very short. The rib cage is small. The vertebral bodies of the spine are greatly reduced in height with wide spaces between them. Autosomal dominant mutations in the fibroblast growth factor receptor 3 gene (FGFR3), which has been mapped to chromosome band 4p16.3, results in both subtypes. This condition has characteristic sonographic features that suggest the diagnosis prenatally. Thanatophoric fetuses usually die within the first 48 hours of life from pulmonary hypoplasia caused by a narrow thorax, leading to respiratory insufficiency. We reported twin dizygote cases of type 1 TD with similar findings adjusting with TD for the first time, along with a short review of the available literature.
    Keywords: Thanatophoric dysplasia, Newborn, Twins
  • Page 40
    A male neonate from a 23 year-old mother by cesarean section without complication in labor or delivery had vomiting from birth for 9 days and lost 400 grams of body weight. He had severe dehydration upon admission to our hospital. After treating his dehydration and assessment of his problem by laboratory tests and radiography we found that he had esophageal atresia without hypoglycemia. We repaired his atresia and he is normal now 10 months post-treatment.