فهرست مطالب

Information Technology Management - Volume:4 Issue: 2, 2012

Journal of Information Technology Management
Volume:4 Issue: 2, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/05/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پیمان حاجی زاده، احمد سرداری صفحه 1
    در دنیای امروز، دانش به عنوان مزیتی رقابتی برای کشورها تلقی می شود. یکی از راهکارهای موردنظر در زمینه ی توسعه دانش، به ویژه دانش فنی ایجاد مکان های فیزیکی با محوریت انجام پروژه های دانش محور است. این مکان های فیزیکی تحت عناوین مختلفی چون «پارک های علمی»، «شهرک های تحقیقاتی»، «مناطق تکنولوژیک» و غیره در کشورهای مختلف ایجاد شده اند. در کشور ایران نیز به جهت درک چنین ضرورتی تلاش های مناسبی برای ایجاد چنین مکان هایی شده است. در این بین کسب آگاهی نسبت به اهداف و وظایف پارک های علم و فناوری در کشور و بررسی حوزه تمرکز آنها در فرآیند نوآوری از اهمیتی ویژه برای سیاست گذاری های آینده در این حوزه برخوردار است. به همین دلیل در این پژوهش سعی شده است تا با استفاده از روش تحلیل محتوا به بررسی اهداف و وظایف برخی از معتبرترین پارک های علم و فناوری کشور پرداخته شود و همچنین با پیمایشی ملی، اهمیت مراحل مختلف فرآیند نوآوری برای پارک های علم و فناوری کشور بررسی شود. در انتهای این پژوهش نیز راهکارهایی برای بهبود عملکرد این مراکز ارائه شده است.
    کلیدواژگان: شهرک فناوری، پارک علم و فناوری، دانش تکنولوژیک، مرکز رشد
  • پیام حنفی زاده، شبنم دادبین، مسعود براتی صفحه 21
    امروزه خریداری و استفاده استراتژیک از سیستم برنامه ریزی منابع سازمان و سیستم مدیریت ارتباط با مشتری راه حلی است که پژوهشگران و صاحبنظران فناوری اطلاعات برای پایداری در اقتصاد دیجیتالی به سازمان ها پیشنهاد می کنند. در این بین بسیاری از شرکت های ایرانی نیز تمایل به پیاده سازی این سیستم ها در سازمان خود پیدا کرده اند، ولی گاهی با مسائل و ابعاد پیاده سازی این سیستم ها آشنایی کافی ندارند؛ ازاین رو هدف این پژوهش انجام پیمایشی درباره ی پیاده سازی سیستم های برنامه ریزی منابع سازمان و مدیریت ارتباط با مشتری در شرکت های تولیدی و خدماتی کشور ایران است. در این پیمایش تلاش بر این است، برخی از مهم ترین جنبه های پیاده سازی این سیستم ها شامل انگیزه های پیاده سازی، موانع و مشکلات پیاده سازی این سیستم ها در کشور، نتایج پیاده سازی این سیستم ها، معیار گزینش این سیستم ها توسط کاربران، معیار گزینش عرضه کنندگان این سیستم ها و عوامل کلیدی موفقیت در پیاده سازی این سیستم ها بررسی شود. جامعه ی پژوهش، شامل 41 شرکت در حوزه ی سیستم برنامه ریزی منابع سازمان و شانزده شرکت در حوزه ی سیستم مدیریت ارتباط با مشتری بوده است. نتایج پیمایش نشان می دهد، این شرکت ها با انگیزه هایی مانند افزایش بهره وری، افزایش نتایج تجاری، افزایش کیفیت اطلاعات، پاسخ گویی بهتر به مشتری و کاهش موجودی، وارد پیاده سازی این سیستم ها در سازمان خود می شوند ولی در عمل با مشکلاتی مانند عدم شناخت و تعریف درست نیازمندی ها، یکپارچه سازی اطلاعات، مقاومت کارکنان، عدم تناسب تکنولوژی با ساختار موجود و ایجاد هزینه های غیرقابل پیش بینی مواجه می شوند.
    کلیدواژگان: موانع و مشکلات پیاده سازی، مدیریت ارتباط با مشتری، عرضه کننده، فاکتور کلیدی موفقیت، برنامه ریزی منابع سازمان، انگیزه پیاده سازی، معیار گزینش، پیاده سازی
  • علی اصغر ساجدی فر، محمد رحیم اسفیدانی، محمدحسین وحدت زاد، میثم محمودی آذر صفحه 47
    با رشد و گسترش تجارت الکترونیک در دنیای امروزی، اعتماد مشتری اهمیت زیادی پیدا کرده است. خدمات الکترونیک فرصت منحصر به فردی را برای کسب و کارها فراهم می کند تا مدل های جدیدی را برای ارزش آفرینی برای مشتریان ارائه دهند.کیفیت خدمات الکترونیک تاثیر زیادی بر قضاوت های ذهنی مشتریان از خدمات داشته، نقش مهمی در ایجاد اعتماد در آنها ایفا می کند. این مقاله درصدد آن است تا با توجه به اهمیت اعتمادسازی در مشتریان نسبت به خدمات الکترونیکی، به تجزیه و تحلیل تاثیر کیفیت خدمات الکترونیک شرکت های کارگزاری شهر تهران در ایجاد اعتماد در مشتریان بپردازد. بدین منظور پرسشنامه ای با هدف ارائه ی مدلی برای تببین عوامل موثر بر اعتماد باتاکید بر نقش کیفیت خدمات الکترونیک، ریسک درک شده و ارزش احساس شده، طراحی و پیمایش شده است. با جمع آوری داده از 373 نفر از مشتریان و با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری برای تحلیل، پیشنهادهایی برای بهبود کیفیت خدمات الکترونیک کارگزاری ها ارائه شده است. نتایج نشان می دهد، در شرکت های کارگزاری کیفیت خدمات الکترونیک اثر مثبت و معناداری بر اعتماد مشتریان دارد.
    کلیدواژگان: مدل یابی معادلات ساختاری، شرکت کارگزاری، کیفیت خدمات الکترونیک، اعتماد آنلاین
  • مهدی محمود صالحی، بهروز دوری، خلیل صفری صفحه 69
    مدیریت دانش تحت تاثیر متغیرهایی مانند ساختار سازمانی، سبک رهبری، فرهنگ سازمانی، فناوری اطلاعات و غیره قرار می گیرد. ساختار و جوسازمانی را می توان چارچوب و زیرساختی در اجرای موفق مدیریت دانش دانست. مطالعه های پیشین تاثیر این دو متغیر را در اجرای مدیریت دانش بررسی کرده اند. در این مطالعه ضمن بررسی تاثیرگذاری ساختار و جو سازمانی بر مدیریت دانش، نقش میانجی کنش متقابل اجتماعی در تاثیرگذاری ساختار و جو سازمانی بر مدیریت دانش بررسی شده است. پژوهش از این حیث که نقش میانجی کنش متقابل اجتماعی را در ارتباط بین ساختار و جوسازمانی با مدیریت دانش تحلیل کرده است، دارای نوآوری است. این مطالعه در نمونه ای 148تایی از شرکت های صنعت خودرو در کشور انجام شده است. روش تحقیق مورداستفاده در این پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی- مدل معادلات ساختاری بوده است. یافته های پژوهش نشان می دهد، ساختار و جو سازمانی تاثیر مثبت و معناداری بر مدیریت دانش و کنش متقابل اجتماعی داشته، کنش متقابل اجتماعی، متغیر میانجی در تاثیرگذای ساختار و جو سازمانی بر مدیریت دانش، عمل می کند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، کنش متقابل اجتماعی، جو سازمانی، ساختار سازمانی
  • محمدرضا کاباران زاد قدیم صفحه 93
    امروزه سازمان ها در فضای رقابتی برای رسیدن به کیفیت و سرعت بالاتر در ارائه ی کالا و خدمات به سیستمی بهره ور و یکپارچه کننده منابع سازمان نیاز دارند. یکی از بهترین ابزارهای رسیدن به این هدف، راه حل نرم افزاریERP است. یکی از مشکلات اساسی برای پیاده سازی ERP، عدم هماهنگی و تناسب آن با فرایندهای کسب وکار مهندسی مجدد BPRاست. انجام صحیح BPR با الهام گرفتن از برنامه ریزی استراتژیک و حمایت مدیریت ارشد منجربه پیاده سازی موفقیت آمیز ERP شده، متعاقب آن همبستگی قوی با نتایج ارزشیابی عملکرد در سازمان خواهند داشت که هدف اصلی پژوهش را تشکیل می دهد. برای دستیابی به اهداف پژوهش، مدیران و کارشناسان خبره چهار شرکت از نوع تولید انبوه پیوسته (ذوب آهن اصفهان، ساینای ابهر، گلتاش اصفهان و پاکسان تهران) که در این زمینه دارای تجربه کافی بودند برای پاسخ گویی به ابزارهای پژوهش انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در پژوهش شامل پرسشنامه ی برنامه-ریزی استراتژیک تولید، مهندسی مجدد و فرایندهای سازمان، به همراه پرسشنامه ی انتخاب و اجرای راه حل نرم افزاری ERP و ارزشیابی عملکرد بودند. داده های پژوهش با استفاده از آزمون همبستگی از نوع تحلیل عاملی در محیط LISREL 8.53 تحلیل شد. نتایج نشان می دهد، ضریب همبستگی استاندارد بین دو مفهوم اندازه گیری عملکرد و استراتژی تولید با عدد (90‎/0) برقرار است که این نتیجه خلاف آنچه در مقاله های خارجی نشان می دهد، بازگو می کند. بعد از آن بیشترین همبستگی بین اندازه گیری عملکرد و پروژه ERP خیلی نزدیک به همان عدد یعنی (89‎/0) برقرار است و این هم موید تاثیر شگرف انتخاب و پیاده سازی موفق بسته نرم افزاری ERP روی شاخص های عملکردی سازمان است.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی استراتژیک، برنامه ریزی منابع سازمان، مدیریت ارشد، ارزشیابی عملکرد، مهندسی مجدد فرایندهای سازمان
  • عباس کرامتی، هما صمدی، سلمان نظری شیرکوهی صفحه 111
    برون سپاری پروژه های فناوری اطلاعات دارای مزیت هایی مانند: کاهش هزینه ها، بهبود کیفیت سرویس دهی، ایجاد سودهای رقابتی و... است. عدم توجه به ریسک ها در هنگام برون سپاری این پروژه ها، باعث تحقق نیافتن منافع پیش بینی شده و در نتیجه شکست پروژه می شود. با توجه به روند رو به گسترش استفاده از برون سپاری پروژه های فناوری اطلاعات در ایران، هدف از انجام این پژوهش شناسایی ریسک های برون سپاری پروژه های فناوری اطلاعات و سپس الویت بندی آنها با استفاده از دیدگاه خبرگان طراحی سیستم های اطلاعاتی است. بدین منظور با مرور مقاله های کلیدی، لیست جامعی از دوازده فاکتور ریسک شناسایی شد. برای الویت بندی آنها ساختار فرآیند تجزیه وتحلیل شبکه ای فازی (F-ANP)‎ تهیه و فاکتورهای ریسک در آن قرار گرفت. سپس با استفاده از پرسشنامه، نقطه نظر سیزده خبره در این زمینه گردآوری شد. نتایج این پژوهش نشان می دهد، فاکتور «تامین-کننده» و زیرفاکتور «فقدان مهارت تامین کننده در عملیات فناوری اطلاعات» دارای مهم ترین الویت در موفقیت و شکست برون سپاری پروژه های فناوری اطلاعات از دیدگاه خبرگان طراحی سیستم های اطلاعاتی محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: الویت بندی، فرآیند تجزیه وتحلیل شبکه ای فازی (F، ANP)، برون سپاری پروژه های فناوری اطلاعات، فاکتورهای ریسک
  • محمدرضا کریمی، صادق سپندارند، فرزانه حق شناس صفحه 135
    سیستم پرداخت الکترونیکی یکی از خدمات بانکداری الکترونیکی است و برای اینکه یک سیستم پرداخت الکترونیکی بر سیستم سنتی برتری داشته باشد باید قابل اعتماد و عاری از نقص های امنیتی باشد. برای جذب، نگهداری و بازگرداندن کاربران سیستم پرداخت الکترونیکی، بهبود بخشیدن به ادراک مشتریان از امنیت و اعتماد در طول تراکنش های پرداخت الکترونیکی امری حیاتی است؛ از این رو در این پژوهش سعی شده است، تاثیر ادراک مشتریان از امنیت و اعتماد بر استفاده از سیستم پرداخت الکترونیکی بانک کشاورزی بررسی شود. روش پژوهش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است و به آزمون فرضیه های پژوهش با استفاده از مدل معادلات ساختاری پرداخته شده است. نتایج آزمون فرضیه های اصلی مدل مفهومی در قالب مدل ساختاری نشان داد، متغیرهای فرایندهای تراکنش و حفاظت فنی بر امنیت ادراک شده و متغیرهای فرایندهای تراکنش و بیانیه امنیت بر اعتماد ادراک شده و متغیر اعتماد ادراک شده بر میزان استفاده و متغیر امنیت ادراک شده بر اعتماد ادراک شده اثر مثبت و معنادار دارند.
    کلیدواژگان: امنیت، تجارت الکترونیکی، سیستم پرداخت الکترونیکی، استفاده از سیستم پرداخت الکترونیکی، اعتماد
  • مژده هاشمیان، محمدتقی عیسایی، فتاح میکائیلی، محسن طباطبایی صفحه 155
    از آنجا که پیدایش بانکداری الکترونیک در ایران امری تقریبا جدید است، مقابله با مقاومت مشتریان نسبت به پذیرش این فناوری اهمیت بالایی دارد. بانک سامان به عنوان اولین بانک ارائه دهنده خدمات الکترونیک برای حفظ پیشرو بودن در این عرصه باید تلاش کند تا در پذیرش ابزارهای بانکداری الکترونیک از سوی مشتریان مقدم باشد؛ بنابراین باید زودتر از سایرین عوامل موثر را با تمرکز بر مشتریانش شناسایی و موانع پذیرش را برطرف سازد. هدف این مقاله، شناسایی عوامل موثر بر پذیرش ابزارهای بانکداری الکترونیک از سوی مشتریان بانک سامان است. بدین منظور با استفاده از مدل های موجود در ادبیات، متغیرها و عوامل بالقوه تاثیرگذار در پذیرش بررسی شده، پرسشنامه ای طراحی شده است. تجزیه وتحلیل داده ها براساس آمار توصیفی و مدلسازی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزارهای SPSS و LISREL انجام شده است. نتایج نشان می دهد، عوامل مفید بودن، سازگاری، سهولت استفاده و شرایط تسهیل کننده تاثیر معناداری بر پذیرش هر چهار ابزار بانکداری الکترونیک یعنی کارت بانک، تلفن بانک، اینترنت بانک و موبایل بانک دارند. همچنین عامل ریسک پذیری نیز در پذیرش موبایل بانک تاثیر معنادار دارد و در پذیرش کارت بانکی نسبت به اینترنت بانک و تلفن بانک تاثیر ناچیزی دارد که این امر تفاوت بین ابازر کارت و بانکی و ابزارهای جدید بانکداری الکترونیک یعنی تلفن بانک، موبایل بانک و اینترنت بانک را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: کارت بانک، پذیرش فناوری، تلفن بانک، اینترنت بانک، موبایل بانک، بانکداری الکترونیک
  • مریم یارمحمدی، علی معینی، کامبیر بدیع صفحه 175
    امروزه تغییر در بیشتر سازمان ها پدیده ای اجتناب ناپذیر است و سازمان ها برای ماندن در بازار رقابت و کسب موفقیت و حفظ مشتریان، بایستی خود را با نیازمندی های جدید همسو سازند. فرایندهای کسب وکار یکی از اجزای اصلی سازمان است که دستخوش این تغییرات قرار می گیرد. به ویژه در محیط های کسب وکار پویا، فرایندهای کاری در زمان اجرا نیز تغییر می-کنند. توانایی اعمال درست تغییر در فرایندها و بررسی صحت آنها پیش از ب کارگیری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. یکی از راه حل های ممکن، استفاده از یک مدل قابل اجرا همراه با مدل فرایند است. در این مقاله چارچوبی برای اعمال این تغییرات و بررسی صحت آنها از طریق یکپارچه سازی نمودار فعالیت UML2.0 به عنوان تکنیک استانداردی برای مدلسازی فرایندهای کاری و شبکه پتری رنگی، مدلی قابل اجرا، ارائه می شود.
    کلیدواژگان: مدیریت تغییر در فرایندهای کسب وکار، شبکه پتری رنگی، نمودار فعالیت UML2، 0
|
  • Peyman Hajizadeh, Ahmad Sardari Page 1
    Today, knowledge is considered as a competitive advantage. So, different countries try to prepare necessary infrastructure for knowledge development in different levels. One of the solutions in this field especially for know-how development is establishing physical places with purpose of doing knowledge based projects. These physical places were established in different countries with various names like scientific parks, technopolis, hi-tech zones and so on. Regarding to the necessity of establishing these places, some efforts have been done in this way. Identification of scientific and technology park objectives and also investigation of their focused fields are very essential for policy making in future. Thus, it is tried in this research to investigate the objectives and functions of Iranian science and technology parks. Also by a national survey, importance of various stages of innovation was elicited. Finally, for improving performance of these institutions some solutions have been presented.
    Keywords: Technopolis, Incubators, Science, Technology Park, Technologic Knowledge
  • Payam Hanafizadeh, Shabanm Dadbin, Masoud Barati Page 21
    The aim of the present study is to conduct a survey of the implementation of enterprise resource planning and customer relationship management systems in Iranian manufacturing and service companies. The focus of this survey is on some aspects of implementation of these systems including motivations, obstacles and problems, results obtained from implementation of these systems, criteria for selecting these systems, criteria for selecting suppliers of these systems, and key success factors in implementation of these systems.
    Keywords: Customer Relationship Management System, System Provider, Implementation Motive, Enterprise Resource Planning System, Criteria, Implementation, Implementation Problems, Obstacles
  • Ali Asghar Sajedifar, Mohammad Rahim Esfidani, Mohammad Hosein Vahdatzad, Meysam Mahmoudi Azar Page 47
    In today's world, with the growth of electronic commerce, customer’s trust has become very important. Electronic services provide a unique opportunity for businesses to present new models of value creation to customers. The quality of electronic services has a considerable effect on customers’ mental judgments about services and plays an important role in building the trust in them. This article is trying to analyze the effect of electronic services quality of Tehran brokerage firms in building customers trust regarding the importance of their trust in these services. In order to accomplish the above-mentioned objective, a questionnaire has been designed and surveyed, aimed to provide a model to express the factors affecting trust, emphasizing the role of electronic service quality, perceived risk and perceived value. Gathering the data from 373 customers and using structural equation modeling to analyze, some suggestions have been presented in order to improve the electronic services quality of brokerage firms. The results show that, in brokerage firms, there is a positive and meaningful relation between electronic services quality and customers’ trust.
    Keywords: Brokerage Firm, Structural Equation Modeling, Online Trust, Electronic Services Quality
  • Mahmood Salehi, Behrooz Dorri, Khalil Safari Page 69
    Knowledge management is influenced by many variables such as organizational structure, leadership style, organizational culture, information technology etc. We can spot organizational structure and climate as a framework and infrastructure can be considered in implementing successful knowledge management. Previous studies examined these variables in the implementation of knowledge management. In this study we investigated the influence of organizational structure and climate on knowledge management and mediator role of social interaction has been checked. Examining the mediator role of social interaction is the research innovation. In this study a sample of 148 companies in Iranian automotive industry has been selected. The results of structural equation model analysis support a mediating social interaction between organizational structure and climate with KM.
    Keywords: Knowledge Management, Organization Structure, Organization Climate, Social Interaction
  • Mohammadreza Kabaranzade Ghadim Page 93
    Nowadays, organizations in a competitive environment need an efficient and integrated system of resources in order to rich more quality and speed in product and service's delivery. One of the main problems to implement ERP is the lack of coordination and relevance with business process reengineering (BPR). Successful implementation of BPR inspired by strategic planning and top management support led to the successful implementation of the ERP and subsequently strong correlation with the results of performance evaluation in the organization which is the main objective of the study. In order to achieve the research objectives, experienced executives and experts of four companies working under continuous mass production (ZobAhan Esfahan, Sain Abhar, Goltash Esfahan and Paksan Tehran) were selected to answer the research instruments. The instruments have been used in this research were: Questionnaire to production strategic planning and reengineering business processes along with questionnaire to select and implement ERP application solutions and performance evaluation. The research data were analyzed using Pearson’s correlation coefficient test in LISREL 8.53.The results show that the standard correlation coefficient between the two concepts of performance measurement and production strategy is (0.90) which is in contrast to what the foreign papers show. Afterwards, the highest correlation between performance measures and ERP project is very close to the same number that is (89/0). This confirms a profound impact of successful selection and implementation of ERP on performance indicators of organization.
    Keywords: Performance Measurement, Top Management, Enterprise Resources Planning, Business Process Reengineering, Strategic Planning
  • Abbas Keramati, Homa Samadi, Salman Nazari, Shirkouhi Page 111
    Information technology outsourcing projects have advantages including: reduced costs, improved service quality, creation of competitive advantage, etc. When these projects are being outsourced, lack of attention to their risks causes the lost of anticipated benefits and contributes to failure. As for the growing trend of information technology outsourcing projects in Iran, the purpose of this study is to identify the risks of information technology outsourcing projects, evaluate and prioritize them based on the perspective of experts in information systems design. For achieving these goals, key articles were reviewed and comprehensive list of 12 risk factors were identified. For prioritizing, a Fuzzy Analytical Network Process (F-ANP) structure has been provided and the risk factors were laid in it. Then, by using a questionnaire, 13 expert's viewpoints were collected. The results show that the factor of "supplier" and the sub-factor of "Lack of skills of supplier in IT operations" are the most important factors for success and failure of information technology outsourcing projects in the perspective of experts in information systems design.
    Keywords: Information Technology Outsourcing, Fuzzy Analytical Network Process (F, ANP), Risk Factors, Prioritization
  • Mohammad Reza Karimi, Sadegh Sepandarand, Farzaneh Haghshenas Page 135
    Electronic payment system in one of the e-banking services and must be reliable and free of security deficiencies in order to overcome traditional system. Improving customer’s perceptions of security and trust in the course of electronic payment transactions is vital in order to attract, retain and retrieve users of such a system. This study aimed to investigate the effects of customers’ perceptions of security and trust on their use of the Agriculture Bank of Iran’s e-payment system. Correlation-type descriptive research was used as a research method and hypotheses were tested by structural equations model. Results of conceptual framework hypotheses’ test showed that transaction processes and technical security variables have positive and significant effects on perceived security, transaction processes and security statement variables relate positively and significantly with perceived trust, perceived trust affects extent of use positively and perceived security have significant and positive relationship with perceived trust.
    Keywords: Trust, Security, E, payment systems (EPS), EPS Use, Electronic commerce
  • Mozhdeh Hashemian, Mohammad Taghi Isaai, Fattah Mikaeili, Mohsen Tabatabaie Page 155
    Electronic banking has many benefits for government, banks’ stakeholders and customers. Many banks in many countries such as Iran increasingly develop their infrastructures to provide e-banking services. Also, there are many researches that have been conducted to explain how we can encourage people to use e-banking services. In this paper, we explore the effects of various factors on both customers’ adoption and satisfaction. For this purpose, we studied customers of Saman Bank (SB) in Tehran. We investigated various models of adoption including technology acceptance model, theory of planned behavior, unified technology acceptance, usage theory and many other generic and specific models in e-banking adoption literature and developed a comprehensive model in the form of e-business customer behavior model. We used a questionnaire including 199 questions that covered various e-banking tools for gathering data of customers. Descriptive statistics, one-sample mean test, confirmatory factor analysis and spearman correlation test have been used to analyze the impact of factors on customers’ adoption, satisfaction and loyalty, by using two statistical package (SPSS and LISREL) applications. Results indicate that performance expectancy, task-technology fit, effort expectancy and facilitating conditions have statistical significant effects on both adoption and satisfaction. Also self-efficacy, personal innovativeness and awareness have statistical significant effects on both adoption and satisfaction. Based on statistical results, perceived risk has less impact on adoption in comparison with self-efficacy and personal innovativeness and has not statistical significant effect on satisfaction. Finally we proposed some academic and managerial implication as well as future research recommendation.
    Keywords: ATM, Card, Adoption of Technology, E, banking, Tel, Bank, Mobile, Bank, Internet, Bank
  • Maryam Yarmohammadi, Ali Moeini, Kambiz Badie Page 175
    Today, change is a definite phenomenon and organizations should make themselves aligned with requirements for survival and success in the competitive market and retain customers. One of the main components of any organization that is undergoing these changes is the business processes of that organization. In other words, in a dynamic business environment, business processes are changed at runtime. What is important is the ability to make changes in the process correctly and verify the process before using it. One of the possible solutions is using an executable model with the process model. In order to provide a solution, in this paper we present a framework for applying the changes and verify them via integration of UML2.0 activity diagram as a standard technique for business processes modeling and colored Petri net as an executable model.
    Keywords: Change Management in Business Processes, Colored Petri Net, UML2.0 Activity Diagram