فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 210 (هفته چهارم آذر 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/09/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ندا ادیبی، سپیده فلاحی، ذبیح الله شاهمرادی، امیرحسین سیادت، حمیدرضا سهرابی، احمدرضا عسکریه یزدی، مهدی راستی اردکانی صفحه 1
    مقدمه
    آکنه یکی از شایع ترین بیماری های واحد پیلوسباسه است که به صورت پاپول و پوسچول های التهابی در نواحی صورت و تنه ی افراد جوان دیده می شود. عوامل متعددی مانند رژیم غذایی، استرس، تغییرات سیکل های هورمونی و برخی از داروها در تشدید و یا ایجاد آن موثر شناخته شده اند. محققین طراح این پژوهش به تازگی متوجه شکایات متعدد از تشدید یا ایجاد آکنه در بیمارانی که تحت عمل جراحی رینوپلاستی قرار گرفته بودند، شدند و در این طرح شدت آکنه قبل و بعد از این عمل مورد مقایسه قرار گرفت.
    روش ها
    این مطالعه ی آینده نگر تحلیلی، بر روی 32 بیمار مراجعه کننده به کلینیک جراحی پلاستیک بیمارستان الزهرا (س) بین سال های 1390-1389 انجام شد. شدت آکنه قبل از عمل و در فاصله ی 1 هفته، 1 ماه و 4 ماه بعد از عمل با استفاده از معیار ASI (Acne severity index) سنجیده شد و با آزمون های Repeated measures ANOVA و Friedman مقایسه گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه میانگین شدت ASI قبل از عمل با 1 هفته، 1 ماه و 4 ماه بعد از عمل تفاوت آماری معنی دار داشت (001/0 > P)، اما این شدت در 1 ماه بعد از عمل به طور واضح نسبت به دو زمان سنجش دیگر بالاتر بود (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    به دلیل آن که اعمال جراحی رینوپلاستی اغلب جهت بهبود ظاهر افراد انجام می شود، تشدید آکنه پس از این نوع جراحی ها می تواند در احساس رضایت مندی بیمار از عمل به طور واضح تاثیر بگذارد و بنابراین انجام اقدامات پیشگیرانه از آکنه قبل از عمل توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آکنه، رینوپلاستی، پاپول، پوسچول
  • شیما کریمی، احمدرضا درستی مطلق، هاله صدرزاده یگانه، مصطفی حسینی، سید بهزاد آیت اللهی، محمدرضا سلامت صفحه 11
    مقدمه
    استئوپروز از بیماری های شایع دوران میان سالی و سالمندی و نیز یک بیماری سیستمیک اسکلتی همراه با کاهش توده ی استخوانی و تغییرات میکروسکوپی در بافت استخوانی و افزایش خطر شکستگی می باشد. این مطالعه به منظور بررسی رابطه ی ناامنی غذایی، فعالیت بدنی و برخی عوامل اجتماعی- اقتصادی با پوکی استخوان در زنان یائسه ی 50 تا 60 ساله انجام شد.
    روش ها
    مطالعه ی حاضر یک مطالعه ی مورد- شاهدی بود که در سال 1390 انجام شد. در این مطالعه 160 زن یائسه ی 50 تا 60 ساله ی مراجعه کننده به مرکز سنجش تراکم استخوان اصفهان، در دو گروه 80 نفری با پوکی استخوان و با استخوان طبیعی مقایسه شدند. پرسشنامه های اطلاعات عمومی، امنیت غذایی USDA (U.S. department of agriculture) و فعالیت بدنی تکمیل شد. در نهایت داده ها با استفاده از آزمون های آماری 2χ، Fisher’s exact و One way ANOVA تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    عبارتند از شغل همسر (001/0 > P)، سطح اقتصادی خانوار (002/0 = P)، بعد خانوار (003/0 = P)، مدت زمان فعالیت در حالت استراحت و خواب (027/0 = P)، میزان فعالیت در حالت استراحت و خواب (013/0 = P)، میزان فعالیت در حالت ایستاده (012/0 = P) و امنیت غذایی (003/0 = P) عواملی بودند که ارتباط معنی دار با پوکی استخوان داشتند. پس از حذف عوامل مخدوش کننده، 2 متغیر میزان فعالیت در حالت استراحت و خواب و شغل همسر به همراه ناامنی غذایی به عنوان عوامل مستقل موثر بر پوکی استخوان شناسایی شدند.
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط ناامنی غذایی با پوکی استخوان در زنان یائسه، اقدامات پیشگیری کننده ضروری به نظر می رسد.
  • مجید خیراللهی، لیلا کولیوند صفحه 35
    تلومرها ساختارهای ویژه ای در انتهای کروموزوم ها به خصوص در یوکاریوت ها می باشند که از توالی های تکراری DNA و پروتئین های غیر نوکلئوزومی تشکیل شده اند. ساختارهای DNA تکراری خاصی که برای محافظت این نواحی نوترکیب و تخریب ضروری هستند. تلومرها مناطق فقیر از ژن هستند ولی به نواحی غنی از ژن نزدیک می باشند. پروتئین های متعددی به طور مستقیم و یا غیر مستقیم به توالی تلومری TTAGGG متصل شده اند که در پایداری تلومر و ترمیم DNA نقش دارند. نقص در سنتز این پروتئین ها می تواند سبب بروز نقص در حفظ تلومر و نیز ترمیم DNA و در نهایت بروز تعدادی از اختلالات و سندرم های ژنتیکی گردد.
    کلیدواژگان: ساختار تلومر، سندرم ژنتیکی، آسیب DNA
  • مریم موتمر، شقایق حق جوی جوانمرد، فرید نصر اصفهانی، زهرا سادات مرتضوی، سعیده بحرانی صفحه 40
    مقدمه
    پیشرفت های اخیر در درمان بیماری های قلبی عروقی مدیون کشف سلول های پیش ساز اندوتلیالی می باشد. NO (Nitric oxide) و SDF-1α (Stromal cell derived factor-1α) در مهاجرت، جانشینی و تمایز این سلول ها به سلول های اندوتلیال بالغ نقش دارند. ابتلای بیشتر مردان به بیماری های قلبی عروقی نسبت به زنان، نشان دهنده نقش هورمون های جنسی در این زمینه می باشد.
    روش ها
    در این مطالعه تجربی، 24 رت ماده نژاد ویستار در محدوده وزنی 180- 160 گرم در 4 گروه به صورت: 1. Sham با تزریق روغن کنجد، 2. اواریکتومی (OVX) با تزریق روغن کنجد، 3. اواریکتومی با تزریق 10 μg/kg/day تستوسترون، 4. اواریکتومی با تزریق 100 μg/kg/day تستوسترون، به طور تصادفی انتخاب شدند. پس از 21 روز تزریق، رت ها کشته شدند و غلظت NO و SDF-1α در سرم خون آن ها اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میانگین غلظت NO و SDF-1α در گروه های Sham، OVX، OVX- 10 μg/kg/day Testosterone، OVX-100 μg/kg/day Testosterone به ترتیب عبارت از)1.4 ± 30.7، 0.3 ± 22.4، 1.7 ± 18.3، 0.4 ± 19.2(میلی مول و (42.4±125، 10.3 ± 70.6، 15.2 ± 69.4، 62± 166(پیکوگرم در 1 دسی لیتر خون بود. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد، تزریق تستوسترون باعث کاهش معنی داری در غلظت NO می شود ( P < 0.05). همچنین این نتایج تفاوت معنا داری بین میانگین غلظت SDF-1α در گروه های مختلف تحت آزمون نشان نداد. (P = 0.6)
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه پیشنهاد می کند، افزایش تستوسترون با کاهش فاکتورهای محرک ترمیم عروق مانند NO ممکن است در بیماری های قلبی عروقی موثر باشد.
    کلیدواژگان: تستوسترون، Nitric oxide، Stromal cell، derived factor، 1α
  • شراره مقیم، شیوا اسدی منش، نفیسه سادات حسینی، حسین نصر آزادانی صفحه 48
    مقدمه
    گاستروانتریت یکی از علل اصلی مرگ و میر شیرخواران و کودکان کم سن و سال در سراسر جهان می باشد. علت اصلی گاستروانتریت حاد، عوامل عفونی می باشند که روتاویروس شایع ترین آن ها است. بررسی اپیدمیولوژیک روتاویروس یکی از موضوعات تحقیقاتی ارزشمند در اکثر کشورها به شمار می رود. لذبا توجه به بار بالای گاسترانتریت ناشی از روتاویروس، این مطالعه جهت تعیین میزان فراوانی این بیماری در کودکان کمتر از 3 سال در اصفهان انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه در شهر اصفهان در بهار و تابستان 1391 انجام شد. نوع مطالعه مقطعی بود. در این مطالعه تعداد 150 نمونه ی مدفوع اطفال کمتر از 3 سال مبتلا به گاستروانتریت با روش ژل الکتروفورز (Polyacrylamide gel electrophoresis یا PAGE) از نظر روتاویروس بررسی شد. اطلاعات بیماران در پرسشنامه ثبت شد.
    یافته ها
    در این مطالعه از 150 نمونه ی بررسی شده، 19مورد (66/12 درصد) از نظر آلودگی به روتاویروس مثبت بودند. همچنین از بین 73 نفر پسر مورد بررسی 10 نفر (7/13 درصد) و از 77 نفر دختر مورد بررسی 9 نفر (7/11 درصد) مبتلا به گاستروانتریت روتاویروسی بودند. بیشترین شیوع آلودگی در کودکان 6 تا 12 ماهه، کودکانی که به مهدکودک می رفتند و کودکانی که با شیر خشک تغذیه می شدند، مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که 66/12 درصد گاستروانتریت حاد در کودکان کمتر از 3 سال در اصفهان در فصول بهار و تابستان ناشی از روتاویروس می باشد. کودکانی که با شیر خشک تغذیه می شوند، کودکانی که در مهدکودک ها نگهداری می شوند و کودکانی که سن 6 تا 12 ماه دارند، بیشتر در معرض عفونت با روتاویروس قرار دارند. به نظر می رسد مطالعات بیشتری جهت تعیین فراوانی این بیماری در پاییز و زمستان جهت مقایسه با این نتایج ضروری باشد
    کلیدواژگان: روتا ویروس، الکتروفورز، گاستروانتریت
  • محمد سعادت نیا، شقایق حق جوی جوانمرد، لعیا امینی، مهرزاد سلماسی صفحه 56
    مقدمه
    مطالعات اخیر بیانگر شیوع بالای مقاومت به انسولین در مبتلایان به میگرن است. مقاومت به انسولین، عامل اصلی در ایجاد سندرم متابولیک می باشد. این سندرم به طور مستقیم با چاقی و سایر عوامل خطر قلبی- عروقی مرتبط است. با توجه به این که خطر ایجاد بیماری های قلبی- عروقی در مبتلایان به میگرن نیز بیشتر از جمعیت عادی گزارش شده است، در این مطالعه مقایسه ی شدت، طول مدت و فرکانس سر دردهای میگرنی در بیماران مبتلا به میگرن با و بدون سندرم متابولیک انجام شد.
    روش ها
    200 بیمار مبتلا به میگرن برای این مطالعه انتخاب شدند. تعریف میگرن بر اساس کرایتریای IHS (International Headache Society) صورت گرفت. سپس این افراد بر اساس کرایتریای ATP III (Adult treatment panel III) به دو گروه مبتلا و فاقد سندرم متابولیک تقسیم شدند و شدت، طول مدت و فرکانس سر دردهای میگرنی در دو گروه در اولین روز مراجعه به کلینیک، 30 و 60 روز بعد مقایسه شد.
    یافته ها
    34 نفر از بیماران (17 درصد) مبتلا به سندرم متابولیک بودند. افراد مبتلا به سندرم متابولیک مسن تر (001/0 > P) و اکثر آن ها زن بودند و طول مدت حملات میگرن در آن ها بیشتر از گروه مقابل بود (03/0 = P). میانگین فرکانس سر درد و شدت سر درد در دو گروه تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند. در هر دو گروه 30 و 60 روز پس از شروع درمان شدت، فرکانس و طول مدت سر دردها کاهش قابل توجهی یافت که معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    مطالعه ی ما نشان داد که سندرم متابولیک در 17 درصد از مبتلایان به میگرن وجود دارد. سندرم متابولیک با سن و طول مدت حملات سر درد رابطه داشت، ولی فرکانس و شدت سر درد در زمان مراجعه، 30 و 60 روز بعد از آن رابطه ی معنی داری با سندرم متابولیک نداشت.
    کلیدواژگان: میگرن، سندرم متابولیک، مقاومت به انسولین
  • آتوسا ادیبی، زینب ناطقی، زهرا حقیقتیان صفحه 63
    مقدمه
    انواژیناسیون شایع ترین اورژانس شکمی در کودکان و به ویژه در کودکان کمتر از 2 سال می باشد. عدم تشخیص و عدم درمان به موقع این بیماری می تواند بالقوه کشنده باشد و منجر به عوارضی نظیر ایسکمی، پرفوراسیون، پریتونیت و حتی مرگ در طی چند روز شود. هدف از این مطالعه تعیین ارزش تشخیصی سونوگرافی در کودکان مشکوک به این بیماری و تعیین میانگین سنی و توزیع جنسی کودکان مبتلا بود.
    روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی مقطعی 85 بیمار مشکوک به انواژیناسیون وارد مطالعه شدند. پس از جمع آوری اطلاعات هر بیمار شامل سن و جنس و یافته های موجود در سونوگرافی و تشخیص نهایی بیماری توسط پرسشنامه، با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی 18 حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی سونوگرافی در تشخیص اولیه ی انواژیناسیون در کودکان تعیین شد.
    یافته ها
    از بین بیماران مبتلا به انواژیناسیون 1/69 درصد پسر و 9/30 درصد دختر بودند. 5/ 85 درصد از کودکان 2 سال و کمتر از 2 سال سن داشتند. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی سونوگرافی به ترتیب 2/98 درصد، 3/93 درصد، 4/96 درصد و 6/96 درصد بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که سونوگرافی یک اقدام تشخیصی حساس و اختصاصی در تشخیص اولیه ی انواژیناسیون در کودکان بود. بنابراین استفاده از سونوگرافی به عنوان اولین اقدام تشخیصی در کودکان مشکوک به این بیماری جهت جلوگیری از تحمیل هزینه ی اضافی باریم انما بر بیمار ضرورت می یابد.
    کلیدواژگان: انواژیناسیون، سونوگرافی، حساسیت، ویژگی
|
  • Neda Adibi, Sepideh Fallahi, Zabihollah Shahmoradi, Amir Hossein Siadat, Hamidreza Sohrabi, Ahmadreza Askarieh Yazdi, Mehdi Rasti Ardakani Page 1
    Background
    Acne vulgaris is one of the most common diseases of pilosebaceous unit characterized by papules and pustules on the face and trunk of young people. Different factors have been suggested to influence acne including diet, stress, changes in hormonal cycles, and some medications. In fact, the authors have recently received numerous complaints regarding the exacerbation of acne in patients who have undergone rhinoplasty surgery. Accordingly, we determined to compare the severity of acne before and after the surgery.
    Methods
    This prospective analytical study was performed on 32 patients referred to plastic surgery clinics of Alzahra hospital during 2010-2011. Acne severity preoperatively and within one week, one month and four months after surgery was assessed using the acne severity index.
    Findings
    The mean acne severity index before and one week, one month and four months after surgery were significantly different (P < 0.001). However, the severity one month after surgery was significantly higher than the other time-points (P < 0.05).
    Conclusion
    Because rhinoplasty surgery is often performed to improve the appearance of people, the exacerbation of acne after this type of surgery affects patient satisfaction. Therefore, considering acne preventive measures before the surgery is recommended.
    Keywords: Acne vulgaris, Rhinoplasty, Severity of illness index
  • Shima Karimi, Ahmadreza Dorosty Motlagh, Haleh Sadrzadeh, Yeganeh, Mostafa Hosseini, Seyed Behzad Ayatollahi, Mohammad Reza Salamat Page 11
    Background
    Osteoporosis, which is the most common systemic skeletal disease in middle-age and old people, is accompanied with decreased bone density, microscopic changes in bone tissues, and increased risk of fractures. This study was performed in order to find out the relation of food insecurity, physical activity, and some socio-economic factors with osteoporosis in postmenopausal women.
    Methods
    This case-control study was done in 2012 on 160 postmenopausal women between the ages of 50 to 60 years referred to Isfahan (Iran) Bone Density Assessment Center. 80 participants diagnosed with osteoporosis were compared with the rest who had normal bone density. In this research, a general as well as a food security and physical activity questionnaire were used.
    Findings
    Items which had statistically significant effect on bone density were husband job, the financial status of family, the number of households, the amount and period of activity in sleep and rest, amount of activity in stand position, and food insecurity. After the adjustment of confounding factors, we found out that the amount of activity in sleep and rest, husband job, and food insecurity are independent factors affecting the bone density.
    Conclusion
    Considering the effect of food insecurity on osteoporosis in postmenopausal women, preventive measures seem necessary.
    Keywords: Food supply, Osteoporosis, Motor activity, Postmenopause
  • Majid Kheirollahi, Leila Koulivand Page 35
    Telomeres are special structures at the ends of chromosomes, especially in eukaryotes, that include repetitive sequences of deoxyribonucleic acid (DNA) and non-nucleosomal proteins. These structures are essential to protect chromosomes from recombination and degradation. Telomeres are gene-poor repetitive sequences, but they are close to the more gene-rich subtelomeric regions. Proteins associated with telomeres are able to interact directly with the TTAGGG repeats and also can bind to other factors to form large protein complexes. These proteins are involved in DNA repair and telomere stability. Therefore, defects in the synthesis of these proteins could induce imperfections in telomere maintenance and DNA repair; and accordingly, should cause a number of genetic syndromes.
    Keywords: Telomere, DNA damage, Genetic diseases
  • Maryam Motamer, Shaghayegh Haghjooy Javanmard, Farid Nasr Esfahani, Zahra Sadat Mortazavi, Saeideh Bahrani Page 40
    Background
    Recent therapeutic advances in cardiovascular diseases are indebted to the discovery of endothelial progenitor cells (EPC). Nitric oxide (NO) and stromal cell derived factor-1α (SDF-1α) play roles in migration, homing, and differentiation of EPCs in mature endothelial cells. The incidence of cardiovascular diseases is higher in men than women. This fact suggests the influence of sex hormones on the pathophysiology of cardiovascular diseases.
    Methods
    24 adult female Wistar rats weighing 160–180 grams were randomly divided into four groups (n = 6): 1) sham-treated by sesame oil, 2) ovariectomized (OVX)-treated by sesame oil, 3) OVX-treated by 10 µg/kg/day testosterone, 4) OVX-treated by 100 µg/kg/day testosterone. After 21 days from injection, the animals were euthanized and blood samples were stored for the determination of serum levels of NO and SDF-1α.
    Findings
    The serum levels of NO in sham, OVX, OVX-10 µg/kg/day testosterone, and OVX-100 µg/kg/day testosterone groups were 30.7 ± 1.4, 22.4 ± 0.3, 18.3 ± 1.7, and 19.2 ± 0.4 µmol/l, respectively. Moreover, the corresponding values for the serum level of SDF-1α were 125 ± 42.4, 70.6 ± 10.3, 69.4 ± 15.2, and 166 ± 62 pg/ml. The serum concentration of NO in testosterone treated groups was significantly lower than the other groups (P < 0.05). Nonetheless, there was no significant differences in SDF-1α levels between the study groups (P = 0.6).
    Conclusion
    In conclusion, this study suggests that testosterone might influence cardiovascular diseases by reducing vascular healing factors such as nitric oxide.
    Keywords: Testosterone, Nitric oxide, Chemokine CXCL12
  • Sharareh Moghim, Shiva Asadi Manesh, Nafiseh Sadat Hosseini, Hossein Nasr Azadani Page 48
    Background
    Gastroenteritis is one of the major causes of morbidity and mortality in infants and children worldwide. In this age group, rotavirus is the most common cause of viral gastroenteritis, which in turn is the most prevalent form of gastroenteritis. Rotavirus accounts for an estimated up to 125 million gastroenteritis episode in children less than 5 years old and causes up to 600000 deaths a year throughout the world. Rotavirus gastroenteritis causes more dehydration, severer illness, and longer hospitalization. Therefore, investigation of the epidemiology of rotavirus infections is of a great importance in most countries. Considering the high burden of the disease, we decided to determine the frequency of this disease in children less than 3 years old in Isfahan.
    Methods
    This cross-sectional study was carried out on 150 stool specimens of children under 3 years old with gastroenteritis during spring and summer of 2012 in Alzahra hospital, Isfahan, Iran. Stool specimens were examined by gel electrophoresis for the presence of rotavirus genome. The acquired information was registered in data collection forms.
    Findings
    From 150 stool specimens, 12.66% (n = 19) were positive for Rotavirus. The mean age of children with Rotavirus gastroenteritis was 6 to 12 months. 13.7% of Rotavirus infected children were male and 11.7% were female.
    Conclusion
    Rotavirus was the cause of 12.66% of gastroenteritis in children under 3 years old in spring and summer in Isfahan. Children who are kept in nursery, formula fed babies, and children 6 to 12 months of age are more prone to this infection. It seems that more studies are necessary to determine the frequency of rotavirus infection in autumn and winter to be compared with our findings
    Keywords: Rotavirus infections, Gastroenteritis, Infant, Preschool child, Two, dimensional gel electrophoresis
  • Mohammad Saadatnia, Shaghayegh Haghjooy Javanmard, Laya Amini, Mehrzad Salmasi Page 56
    Background
    Insulin resistance has a basic role in the pathogenesis of metabolic syndrome, which is directly correlated with obesity and other cardiovascular risk factors. Recent studies show that insulin resistance is more prevalent in patients with migraine. Further supportive to the association, the risk of cardiovascular diseases in migraineurs has been reported to be higher than the normal population. The present study aimed to compare the severity, duration, and frequency of headaches in migraine patients with and without metabolic syndrome.
    Methods
    200 patients with migraine were selected for this study. Migraine was diagnosed according to the International Headache Society criteria. The enrolled patients were divided into two groups, with and without metabolic syndrome, diagnosed based on the Adult Treatment Panel III criteria. The severity, duration, and frequency of migraine headaches were compared between the two groups at baseline, and 30, and 60 days afterwards.
    Findings
    34 patients (17%) had metabolic syndrome. They were older (P < 0.001) and mostly female. The duration of migraine headaches was also longer than the other group (P = 0.03). The difference of the mean frequency (9.1 versus 10.1 per month, P = 0.54) and severity (7.6 versus 7.3, P = 0.31) of headaches did not reach a statistically significant level between groups.
    Conclusion
    Our study showed that metabolic syndrome is present in 17 % of patients with migraine. Metabolic syndrome was correlated with patient’s age and the duration of their headache. 30 and 60 days after the first visit, the severity, frequency, and duration of headaches were decreased significantly but not differently in both groups.
    Keywords: Migraine disorders, Metabolic syndrome X, Insulin resistance
  • Atoosa Adibi, Zeinab Nateghi, Zahra Haghighatian Page 63
    Background
    Intussusception is the most common abdominal emergency in children younger than two years of age. Delay in diagnosis and treatment can ultimately lead to ischemia, perforation, peritonitis, and death. The aim of the present study was to investigate the diagnostic value of abdominal ultrasound in the primary diagnosis of intussusception in clinically suspected children in addition to estimate the mean age and sexual distribution of affected children.
    Methods
    This cross-sectional study investigated 85 patients with clinically suspected Intussusception. A standard questionnaire contained age, sex, ultrasonographic signs, and final diagnosis has been used. The sensitivity, specificity, positive, and negative predictive values of abdominal ultrasound in primary diagnosis of intussusception as well as the mean age and sexual distribution of participants were calculated.
    Findings
    From the enrolled children, 69.1% were male and 30.9% were female. 85.5% of children were equal to or less than 2 years of age. The sensitivity, specificity, positive, and negative predictive values of abdominal ultrasound were 98.2%, 93.3%, 96.4%, and 96.6%, respectively.
    Conclusion
    Abdominal ultrasound is a sensitive and specific diagnostic procedure in primary diagnosis of intussusception in children. Thus it may be considered as a substitute of barium enema to decrease the costs.
    Keywords: Intussusception, Ultrasonography, Sensitivity, specificity