فهرست مطالب

مطالعات فرهنگی و ارتباطات - پیاپی 27 (تابستان 1391)

فصلنامه مطالعات فرهنگی و ارتباطات
پیاپی 27 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • تقی آزاد ارمکی، حسین گزلیزاده صفحه 12
    هدف از این پژوهش، بررسی جامعهشناختی مناسک و رفتارهای دینی است. چارچوب نظری این تحقیق مبتنی بر نظریات دورکیم است. متغیر وابسته، مناسک و رفتارهای دینی و متغیرهای مستقل عبارتاند از: جامعه پذیری دینی، انسجام اجتماعی، نظارت و کنترل اجتماعی، تجدید حیات اجتماعی و جنسیت. جامعه آماری این تحقیق عبارت است از دانش آموزان مقطع متوسطه شهرستان دزفول در سال تحصیلی 89-90 با جامعه آماری 18241 که در این میان تعداد 350 نفر از طریق فرمول نمونه گیری کوکران بهعنوان حجم نمونه انتخاب شد. یافته های تحقیق که با استفاده از بسته نرمافزاری spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته، نشان میدهند که متغیر وابسته مناسک و رفتارهای دینی با متغیرهای مستقل جامعه پذیری دینی، نظارت و کنترل اجتماعی، انسجام اجتماعی، تجدید حیات اجتماعی، که به عنوان فرضیه های اصلی و منطبق با نظریات دورکیم طراحی شده اند، رابطه معناداری دارد. ضرایب همبستگی چندگانه نشان میدهد که به ترتیب اولویت رابطه اول متغیر نظارت و کنترل اجتماعی، دوم متغیر جامعهپذیری دینی، سوم انسجام اجتماعی و چهارم تجدید حیات اجتماعی (دینی) بودهاند. همچنین در فرضیه فرعی پژوهش، یافته ها نشان دادند، مناسک دینی دختران از پسران دانشآموز بیشتر است.
    کلیدواژگان: مناسک و رفتارهای دینی، انسجام اجتماعی، جامعهپذیری دینی، نظارت و کنترل اجتماعی، تجدید حیات اجتماعی
  • مهری بهار، مهدی میثمی صفحه 38
    هدف از نگارش این مقاله تبیین نظری وتجربی مدل تحلیلی است که در آن میزان دینداری و ابعاد آن متغیر مستقل و سرمایه اجتماعی به مثابه متغیر وابسته تعریف گردیده اند. با توجه به مباحث نظری مطرح در حوزه سرمایه اجتماعی و دیدگاه صاحبنظرانی چون کلمن، پاتنام و فوکویاما، مولفه های «اعتماد»، «انسجام» و«مشارکت» به عنوان مولفه های اصلی سرمایه اجتماعی درنظر گرفته شده اند. این تحقیق میان کارکنان صنایع پتروشیمی انجام شده است. روش تحقیق در این پژوهش پیمایشی وابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه دارای اعتبار و قابلیت اعتماد می باشد. جامعه آماری شامل تمام کارکنان رسمی شرکت های پتروشیمی واقع در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در ماهشهر می باشد. این افراد در 8 شرکت پراکنده و 3100 نفر می باشند. از روش نمونه گیری خوشه ایاستفاده گردید به طوری که از بین کارکنان، به صورت تصادفی نمونه گیری به عمل آمده است. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده و تعداد نمونه مورد نیاز، 320 نفر برآورد گردید. بر اساس یافته های تحقیق وجود رابطه مثبت و مستقیم بین دینداری با سرمایه اجتماعی به اثبات رسیده است.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، دینداری، اعتماد، مشارکت، انسجام، دین
  • نصیبه دلیر هروی، محمد عباس زاده * صفحه 60

    در قرن اخیر، اهمیت دهی به مقوله عاملیت، توجه به بسیاری از مفاهیم مرتبط با انسان را با خود به همراه داشته که یکی از آنها، کیفیت زندگی است؛ چیزی که میتواند از جمله شاخصهای مهم توسعه انسانی به حساب آید. به همین خاطر، پژوهش حاضر در نظر دارد با سنجش کیفیت زندگی، ارتباط آن را با سرمایه های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بررسی نماید.
    روش تحقیق، پیمایشی بوده و ابزار اندازهگیری، پرسشنامه پاسخ بسته میباشد. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل ورزشکاران شهر تبریز به تعداد 95189 نفر بوده که از این تعداد، 400 نفر با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده اند. پس از جمعآوری پرسشنامه ها، اطلاعات حاصل شده توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. همچنین، جهت آزمون فرضیه ها به تناسب سطوح سنجش متغیرها، از آزمونهای ضریب همبستگی r پیرسون و رگرسیون استفاده شده است.
    یافته ها نشان میدهد، میزان کیفیت زندگی ورزشکاران در حد متوسط بوده و بین متغیرهای سرمایه اقتصادی، سرمایه اجتماعی و کیفیت زندگی همبستگی معنی داری وجود دارد. همچنین، براساس تحلیل رگرسیونی، متغیرهای مورد استفاده توانسته اند 14 درصد تغییرات مرتبط با متغیر وابسته را تبیین نمایند. سایر نتایج اینکه، متغیرهای اعتماد بین شخصی و سرمایه اقتصادی بیش از سایر متغیرهای مورد استفاده، بر کیفیت زندگی ورزشکاران تاثیر داشته اند.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سرمایه اجتماعی، سرمایه اقتصادی، سرمایه فرهنگی، اعتماد نهادی، اعتماد بین شخصی
  • اکبر زارع شاه آبادی، رحمت الله ترکان صفحه 84
    نوع مواجهه انسانها با قانون و عدم پذیرش آن از مهمترین آسیبهای اجتماعی و فرهنگی است که همواره گریبانگیر نوع بشر بوده و هست. چنانچه میزان قانون گریزی در جامعه ای از حد خود فراتر رود، این امر میتواند نظام اجتماعی را تهدید کرده و به آن آسیب جدی برساند.
    این پدیده بهعنوان یک آسیب اجتماعی، متاثر از عوامل بیشماری است؛ در این میان سرمایه اجتماعی به سبب ایجاد پتانسیل و ظرفیتهای وجودی مثبتی که در فرد ایجاد می کند، میتواند از این امر جلوگیری نماید. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه متغیر سرمایه اجتماعی و قانونگریزی است. اطلاعات این پژوهش با روش پیمایش، از نمونهای با حجم 362 نفر از سرپرستان خانوار (افراد متاهل) شهر یزد در سال 1390 و نیز با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحلهای و پرسشنامه محقق ساخته جمعآوری شد که اعتبار آن از طریق اعتبار محتوایی و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ سنجیده شده است و سپس اطلاعات گردآوری شده با استفاده از نرم افزار spss تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها نشان داد که سرمایه اجتماعی با قانون گریزی رابطه منفی دارد؛ همچنین ابعاد سرمایه اجتماعی (مشارکت اجتماعی، مشارکت مدنی، حمایت اجتماعی، اعتماد بین شخصی، اعتماد به مجریان قانون) با قانونگریزی رابطه منفی معنی داری را نشان میدهد. اما بعد احساس امنیت اجتماعی و آگاهی به قوانین با قانونگریزی رابطه معنی داری نداشته است. رگرسیون چند متغیره به روش گام به گام نشان داد که سه متغیر اعتماد بین شخصی، اعتماد به مجریان قانون و مشارکت مدنی به ترتیب در مجموع 4/12 درصد از واریانس متغیر وابسته (قانونگریزی) را تبیین میکنند. بنابراین تلاش دستاندرکاران و مسئولان جامعه در جهت ارتقاء اعتماد، افزایش مشارکت اجتماعی و مدنی میتواند زمینه های کاهش این آسیب اجتماعی را فراهم آورد.
    کلیدواژگان: قانون گریزی، سرمایه اجتماعی، اعتماد بین شخصی، اعتماد به مجریان قانون، مشارکت مدنی، یزد
  • غلامرضا غفاری صفحه 116
    مشارکت حق انسانی است که به لحاظ غایتی به آزادسازی و اعتماد به خویشتن و از نظر ابزاری به بسیج و نقشآفرینی توده های انسانی در حیات اجتماعی منجر میشود. تجربه اجرای برنامه های توسعه در کشورهای در حال توسعه نشان داده که به دلیلنادیدهگرفتن مشارکت مردمی، نتوانستهاند به اهداف موردنظر دستیابند. در این مقاله با لحاظ نمودن نقش عناصر فرایندی و عاملیتی در دو سطح میانی و خرد با استفاده از سه سازه سرمایه اجتماعی، نظام شخصیت و پایگاه اجتماعی- اقتصادی چارچوب نظری و تجربی مقاله تنظیم شده است. روش تحقیق مورد استفاده اسنادی و پیمایشی میباشد. جامعه آماری این پژوهش افراد بالای هیجده سال ساکن در نقاط شهری و روستایی استان مرکزی می باشند.که از این جامعه نمونهای به حجم 1648 نفر انتخاب شده است. نتایج آزمون فرضیه های تحقیق در سطح میانی نشان می دهد که بین متغیر سرمایه اجتماعی بهعنوان متغیر سطح میانی با متغیر وابسته تحقیق ارتباط معنادار در سطح اطمینان 99 درصد وجود دارد. در سطح خرد نیز ویژگی های شخصیتی رابطه معناداری را در سطح اطمینان 99 درصد با متغیر وابسته تحقیق نشان دادهاند. علاوه بر این در سطح خرد متغیر پایگاه اجتماعی- اقتصادی که از ترکیب متغیرهای درآمد، سطح تحصیلات، نوع مسکن و رتبه شغلی ساخته شده است رابطه معناداری را با متغیر وابسته تحقیق نشان نداده است. نتایج تحلیل چند متغیره نشان می دهد که در سطح کل استان متغیرهای سرمایه اجتماعی و ویژگی های شخصیتی 39 درصد واریانس متغیر وابسته را تبیین می نمایند. این درصد در مناطق شهری مورد مطالعه 31 درصد و در مناطق روستایی 47 درصد می باشد. تحلیل مسیر انجام شده نیز نشان می دهد که اثرات مستقیم و غیرمستقیم سرمایه اجتماعی در حوزه کل مورد مطالعه و نیز در حوزه های شهری و روستایی بیشتر از اثر متغیر ویژگی های شخصیتی است.
    کلیدواژگان: مشارکت اجتماعی، سرمایه اجتماعی، ویژگیهای شخصیتی، پایگاه اجتماعی اقتصادی
  • محمد کارکنان نصرآبادی، مرتضی جعفرپور، زینب پروری آرانی صفحه 143
    امروزه مفهوم سرمایه فرهنگی بهعنوان شناخت و ادراک فرهنگی و شیوه های عمل متناسب صلاحیت های فرهیختگی و نیز شناخت و قابلیت استفاده از کالاهای فرهنگی مورد توجه دانشمندان علوم اجتماعی و مطالعات فرهنگی قرار گرفته است. هدف اساسی این مقاله، چگونگی پیوند و تعامل متغیرهای میزان هویت اجتماعی و سرمایه اجتماعی با میزان سرمایه فرهنگی در جامعه آماری مورد مطالعه است. این مطالعه از نوع پیمایش اجتماعی بوده و داده های تحقیق با استفاده از تکنیک پرسشنامه توام با مصاحبه جمعآوری گردیده است. اعتبار و روایی مقیاس های سنجش متغیرهای تحقیق با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ بررسی و مورد تایید قرار گرفته است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه شهروندان 15-65 سال شهرستان های کاشان و آران و بیدگل است که با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران تعداد 760 نفر بهعنوان نمونه تحقیق تعیین و با استفاده از روش سهمیه-ای تصادفی انتخاب و بررسی شده اند.
    یافته های تحقیق و نتایج ضریب همبستگی پیرسون، همبستگی مثبت و معنیدار بین متغیرهای میزان سرمایه اجتماعی، پایگاه اقتصادی و اجتماعی با میزان سرمایه فرهنگی پاسخگویان را نشان می دهد. همچنین، نتایج تحلیل رگرسیونی به عمل آمده میزان تاثیر هر یک از متغیرهای آگاهی اجتماعی، شرکت در گروه ها و اعتماد به نهادها بر میزان سرمایه فرهنگی را به ترتیب به میزان 104/0، 268/0 و 201/0 درصد نشان داده است.
    کلیدواژگان: سرمایه فرهنگی، سرمایه اجتماعی، هویت اجتماعی، پایگاه اقتصادی و اجتماعی، مشارکت اجتماعی
  • محمد گنجی، احسان الماسی بیدگلی صفحه 171
    کیفیت زندگی پدیدهای است که در واکنش به پیشرفتهای صنعتی و تخریب محیط زیست وارد دنیای فرهنگی و اجتماعی انسانها شده است. این پیشرفتها موجب تنوع کالاها و خدمات شده است. البته به همان میزان به افزایش رضایت افراد از زندگی و بهبود کیفیت زندگی آنها منجر نشده است. بر این مبنا بررسی وضعیت کیفیت زندگی (فرهنگی و اجتماعی) به بحثی گسترده در جامعهشناسی و مطالعات فرهنگی تبدیل شده است. در این راستا، پژوهش حاضر با رویکردی فرهنگی و اجتماعی به بررسی مولفه های متعدد کیفیت زندگی شهروندان پرداخته است. روش تحقیق پژوهش مذکور از نوع پیمایش است که با استفاده از ابزار پرسشنامه به گردآوری اطلاعات در جامعه آماری شهر کاشان با نمونه 353 نفری به شیوه نمونه گیری خوشهای به اجرا درآمده است.
    یافته های تحقیق بیانگر این است که میانگین مولفه های کیفیت فرهنگی زندگی و کیفیت اجتماعی زندگی از حد متوسط طیف مورد ارزیابی بالاتر است. همچنین رابطه هر دو بعد کیفیت زندگی با سن معنادار و دارای همبستگی مثبت است. وضعیت زنان و مردان در بعد کیفیت اجتماعی زندگی تفاوت معناداری ندارند، اما در بعد کیفیت فرهنگی زندگی، مردان نسبت به زنان شرایط بهتری دارند. میانگین بعد کیفیت اجتماعی زندگی در میان افراد متاهل بیشتر از افراد مجرد است، اما در بعد کیفیت فرهنگی زندگی با یکدیگر مشابه هستند. کیفیت فرهنگی زندگی پاسخگویان با رتبه علمی فوق لیسانس و بالاتر، از سایر گروه های تحصیلی بیشتر است. اما در بعد کیفیت اجتماعی زندگی تفاوتی بین گروه های متفاوت تحصیلی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، توسعه اجتماعی، توسعه فرهنگی، کیفیت اجتماعی زندگی، کیفیت فرهنگی زندگی
  • محسن نیازی، محمد دلال خراسانی صفحه 198
    امروزه، مفهوم کیفیت زندگی در ادبیات توسعه پایدار بهعنوان شاخص توسعه اجتماعی و فرهنگی جایگاه ویژه ای یافته است. کیفیت زندگی به مثابه درک فرد از وضعیت کنونی خود و ارزیابی مثبت از زندگی و محیط پیرامونی فرد تعریف شده است. هدف اساسی این مقاله، تبیین رابطه بین متغیرهای اجتماعی و فرهنگی و وضعیت کیفیت زندگی شهروندان در جامعه آماری مورد مطالعه است.
    این مطالعه از نوع پیمایش اجتماعی بوده و داده های تحقیق با استفاده از تکنیک پرسشنامه توام با مصاحبه جمع آوری گردیده است. اعتبار و روایی متغیرهای تحقیق با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ بررسی و مورد تایید قرار گرفته است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه شهروندان 15-65 سال شهر کاشان در سال 1390 می باشند که با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران تعداد 610 نفر بهعنوان حجم نمونه تعیین و با استفاده از روش نمونه گیری سهمیه ای تصادفی انتخاب و بررسی شده اند. یافته های تحقیق و نتایج فعالیت آماری مربوطه با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، رابطه معنی دار هر یک از متغیرهای میزان دینداری، رضایت از خود، مهار تمایلات اجتماعی، احساس تامین نیازها و رابطه اجتماعی با میزان کیفیت زندگی به ترتیب با 388/0، 487/0، 261/0، 334/0 و 709/0 در سطح اطمینان 99 درصد را مورد تایید قرار داده است. همچنین، نتایج تحلیل رگرسیونی به عمل آمده، میزان تاثیر هریک از متغیرهای فوق بر میزان کیفیت زندگی را به ترتیب به میزان 12/0، 30/0، 14/0-، 16/0 و 60 درصد نشان داده است
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، رابطه اجتماعی، مهار تمایلات اجتماعی، دینداری، ادغام اجتماعی، توانمندسازی اجتماعی
|
  • Taghi Azad Armaki, Hossein Gezelizadeh Page 12
    The purpose of this study is the explanation of sciological rituals and religious practices. Durkheim's theory constitutes the theoretical framework for this study. The dependent variables are religious rites and practices. The independent variables include religious socialization, social solidarity, social control, community revitalization, and gender. The research population is the population of high school students in Dezful in the 2011-2012 academic year from which a sample of 350 students has been drawn based on Cochran’s formula. Findings have been arrived at using the SPSS software package for data analysis. These findings show the existence of positive significant relationships between religious rites and practices on the one hand and other independent variables the study on the other hand including religious socialization, social control, social solidarity, and social revitalization operationalized based on Durkheim's theories. Multiple correlation coefficients point to the fact that social control has the strongest relationship followed by the variables of religious socialization, social solidarity, and social revitalization respectively. Results also showed higher female religiosity levels shown as compared with religious practices reported for boys.
    Keywords: Rituals, Religious practices, Religious socialization, Social control, Social revitalization
  • Mehri Bahar, Mahdi Meysami Page 38
    The purpose of this article is to theoretically and empirically explain the analytical model for a relationship in which the religious dimensions act as an independent variable and the social capital as a dependent variable. Based on theoretical perspectives of social capital and expert views by Coleman, Putnam and Fukuyama, and others, components of "trust", "consistency" and "participation" are defined as the core components of social capital. In this study, the religion of employees as a cultural factor affecting the amount of social capital is explored. The research method is of a survey type and data have been collected with valid and reliable questionnaires. The research population consisted of all employees in the Petrochemical Special Economic Zone of Mahshahr Petrochemical complex in Iran. Cochran formula was used to determine sample size and the number of employees required based on this formula was 320 individuals. Based on the research findings, the main hypothesis, i.e., the positive relationship between social capital and religiosity of the personnel, was confirmed (α ≤ 0.01).
    Keywords: Religiosity, Participation, Trust, Solidarity, Social Capital
  • Nasibeh Dalir Heravi, Mohammad Abass Zade Page 60

    In this recent decades, focusing to Agency, has led to human concepts, that one of them is quality of life, that can be considered one of the important indicators of human development. Accordingly, this research aims to investigate the relationship among social, cultural and economic capitals and quality of life.The research was conducted by Survey method. The data were collected by respond closed questionnaire. The statistical population consists of 95189 athletes in Tabriz that 400 individuals were selected by Stratified random sampling method by using Cochran formula as final sample. After collection of the questionnaires the data were analyzed by SPSS software. Correlation coefficient r and regression tests were employed for test of hypotheses proportionate to level of measuring of variables.The findings show, Quality of life for athletes is moderate and there is a significant correlation among variable of economic capital, social capital and quality of life. Also based on regression analysis, the variables used to have explained 14 percent variation in the dependent variable. Other results, According to regression analysis, variables of interpersonal trust and economic capital affected more than other variables on athletes quality of life.

    Keywords: Quality of life, Social capital, Economical capital, Cultural capital, Inter personal trust, Institutional trust
  • Akbar Zareshahabadi, Rahmatollah Torkan Page 84
    Disrespect for and rejection of law by human beings is among the most serious social pathologies which have always been and is wrestling with humankind. If law invasion in a society exceeds the norms this can pose a threat to social system and cause server damage to it. This phenomenon as a social pathology is caused by numerous factors. Social capital due to creating a positive existential potentialities and capacities within the individual can prevent this to happen. The aim of this article is to determine the inter-relationships between social capital and law evasion. The method of research was survey and population study was Yazd city citizens (marriage people) in year in 1390. The sample study includes 362 citizens that were selected in multistage cluster. The main technique of gathering data was investigated questionnaire with suitable validity and reliability.Then, this information given to spss program. The results indicate: There were inverse relationship between social capital and law-evasion. Also, there were inverse relationship between indicators of social capital as (social participation, civil engagement, social support, interpersonal trust, and trust to legislative) and law-evasion. But no existence relationship between sense of security and awareness to law and law-evasion. The regression analysis also indicates the three variable of interpersonal trust, trust to legislative and civil engagement, explained the 12.2 percent of variance of law-evasion. Therefore the struggle of officials and those in authority for enhancing the trust, increasing social participation and civil engagement can be reduce the grounds for social pathologies.
    Keywords: Law, evasion, Social capital, Interpersonal trust, trust to legislative, Civil, engagement, Yazd
  • Gholamreza Ghaffary Page 116
    Participation is human right.Its aim is emancipation and self –confidence and so means for mobilization and taking role people in relationships your social life. The experience development programs in developing countries has shown that due to ignoring popular participation, failed to achieve desired goals. In frame theoretical and empirical this essay attend to processional and agency elements in micro –level and meso-level and formulated with constructs social capital, personality characters and social-economic status. The research methods are documentary and survey. In this study statistical population is people over 18 age old, residence in regions city and rural in central province, that of this population selected sample with size 1648 people. The results of tests showed that in confidence /99 in level meso between variable social capital and dependent variable there is significant relation, also In level micro between variable personality characters with dependent variable there is significant relation but there isn’t significant relation between variable social-economic status, which combined of variables income, level education, kind of housing and rank occupational; with dependent variable. The results of multivariable analysis showed in scale province variables social capital and personality characters explained 39 percent variance dependent variable. This percent for region’s city is 31 and for region’s rural is 47 percent. The path analysis showed effect social capital in scale province and regions city and rural is more than personality characters.
    Keywords: Social participation, social capital, social, economic status, personality characters
  • Mohammad Karkonan Nasrabadi, Morteza Jafarpour Barzoki, Zeinab Parvary Arani Page 143
    Nowadays, social scientists pay a lot of attention to the cultural capital of societies and its role in the use of cultural commodities. The basic aim of this paper was to investigate the links between or the interaction of social identity and social capital on the one hand and cultural capital on the other hand in the population of the study. In this social Survey study, data were collected using questionnaires and interview techniques. The measurement scale and its reliability and validity for use with the research variables were checked using Cronbach's alpha. A survey of all people between 15 to 65 years in Kashan and Aran in 1390 was performed, 760 of whom were selected using Cochran’s formula. Results of Pearson Product Correlation coefficient analyses showed significant positive correlations between the variables of social capital and economic and social aspects of cultural capital.
    Keywords: cultural capital, social capital, social identity, social participation
  • Mohammad Ganji, Ehsan Almasi Bidgoli Page 171
    Life quality, as a phenomenon whose emergence was considered to be a reaction to industrial advancements and ecological distortion, has entered the cultural and social world. Although such advancements have contributed to the diversity in goods and services, they have not contributed to individuals’ satisfaction of life and life quality improvement. Therefore, the investigation of life quality (cultural and social aspect) has been widely discussed in sociology and cultural studies. The current study, exploiting a socio-cultural approach, investigated different factors influencing citizens’ life quality. The methodology of the current study was survey-based. Using questionnaires and cluster sampling, the study collected data from among the population of Kashan with a sample of 353.The results showed that the average proportion of Cultural and Social aspect of life quality factors is high. Moreover, there was a significant relationship between the two aspects of life quality with age. Considering the social aspect of life quality, there was not any significant difference between males and females. However, males had a better situation in the cultural aspect of life quality. The average proportion of the social aspect of life quality occupied a better stance among the married in comparison with the single; however, they are the same with respect to the cultural aspect of life quality. The respondents having M.A. and higher degrees had a better the cultural aspect of life quality. However, there was not any significant difference among different educational groups regarding the social aspect of quality life.
    Keywords: Life Quality, Social Advancement, Cultural Advancement, LQ, Social aspect, LQ¬, Cultural aspect
  • M. Niazi, M. Dallal Khorasani Page 198
    The concept of the quality of life has a special place in the literature on sustained development. The quality of life is one’s understanding of his or her present status and his or her positive evaluation of his life and environment. The purpose of the preset paper is to explore the interrelationships between variables and the survey and data have been collected through questionnaires and interviews. The reliability of the questionnaire was measured through Cronbach’s Alpha (a=0.78).The research population was the population of Kashan in 2012 and the Cochran’s formula gave the sample size of 610 people who were selected through proportionate random sampling. Results of Pearson Correlation showed positive relations between religiosity, self-satisfaction, social tendencies, needs fulfillment and the quality of life (r=0.388, 0.487, 0.261, 0.334 and 0.709 respectively). Regression results were 0.12, 0.30, 0.14, 0.16 and 0.60 respectively.
    Keywords: Quality of life, religiosity, social tendencies, social integration