فهرست مطالب

نسیم تندرستی - سال یکم شماره 1 (تابستان 1391)

فصلنامه نسیم تندرستی
سال یکم شماره 1 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • قهرمان محمودی، محمد علی جهانی، معصومه نقویان محمد امیری صفحه 1
    زمینه و هدف
    سوء استفاده از مواد مخدر از مشکلات بزرگ پزشکی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی می باشد. هدف از این مطالعه تعیین الگوی سوء مصرف مواد مخدر و رفتارهای پرخطر در مراجعین به مراکز DIC و MMTCشهرستان آمل در سال 1390می باشد.
    روش بررسی
    پژوهش به روش توصیفی، تحلیلی، مقطعی بوده که به صورت نمونه گیری تصادفی منظم خوشه ایبا حجم نمونه 389 نفر طبق جدول کرجسی و مورگان از بین معتادان تحت پوشش مراکز DIC و MMTC شهرستان آمل در سال 1390 انتخاب شدند، ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه ای بود که از طریق مصاحبه و بررسی پرونده های افراد تحت پوشش تکمیل شد و در نرم افزار SPSS نسخه 18 توسط آزمون های مربوط مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    5/92% مرد و 5/7% زن بوده اند. 2/80% افراد شهری و 8/19% روستایی بوده اند. تعداد معتادان مرد مراجعه کننده به این مراکز جهت ترک 11 برابر زنان بوده است و بیشترین ماده مخدری که قبل از مراجعه به مراکز درمانی از آن استفاده می شده تریاک بوده است. از کل افراد مورد بررسی 15 درصد مجرد و 85 درصد متاهل بوده اند. مصرف مواد با متغیرهای جنس)00/0(p=، تاهل (00/0p=)، شغل (00/0p=)، تحصیلات (003/0p=)، سابقه (00/0p=)، مصرف مواد در سطح 01/0p< تفاوت معنی دار وجود دارد.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که سیگار، بیکاری و تحصیلات پایین از عوامل موثر بر مصرف مواد مخدر می باشد می توان با مساعدکردن زمینه های فرهنگی و آموزشی به خصوص در دوران تحصیلی و ایجاد بازار کار برای جوانان و آگاه نمودن خانواده ها از بروز این گونه ناهنجاری ها در جامعه پیشگیری کرد.
    کلیدواژگان: سوء مصرف مواد، رفتارهای پرخطر، مراکز DIC، MMTC، آمل
  • احمد ایزدی طامه، خدیجه حاتمی پور، ویدا دلفان آذری، خدیجه قاضیانی صفحه 6
    زمینه و هدف
    وجود سبک رهبری مناسب به عملکرد صحیح پرستاران که بیشترین نیروی تخصصی در بیمارستان ها را تشکیل می دهند، کمک نموده و بهبود عملکرد ارتقاء کیفیت و اعتبار مراقبت منجر می شود و آنان را نسبت به عملکرد خود پاسخگو می نماید. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر سبک رهبری خدمتگزار بر عملکرد پرستاران انجام شده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی است. جامعه پژوهش شامل پرستاران بیمارستان های شهید رجایی تنکابن، امام سجاد و احمدنژاد رامسر بود که مشخصات واحدهای مورد پژوهش را داشته و به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. در این مطالعه ابتدا سبک رهبری سرپرستاران از حیث میزان انطباق با شاخص های رهبری خدمتگزار بررسی و سپس تاثیر آن بر عملکرد پرستاران مشخص شد. به این ترتیب پس از توزیع پرسش نامه جهت تعیین رهبران خدمتگزار نمونه ای به حجم 10 نفر برای هر دو گروه دارای سبک رهبری خدمتگزار و غیر خدمتگزار به دست آمد. 150 پرستار (75 مورد و 75 شاهد) به شیوه همگن سازی به پرسش نامه ها پاسخ دادند. ابتدا با استفاده از آمار توصیفی، میزان متغیرهای دموگرافیک مشخص و برای تعیین عملکرد پرستاران نیز از ارزشیابی سالیانه استفاده گردید. سپس جهت مقایسه امتیاز عملکرد دو گروه مورد و شاهد، آزمون آنالیز واریانس به کار گرفته شد. نرم افزار مورد استفاده spss نسخه 16 بود.
    یافته ها
    تحلیل یافته ها با استفاده از آزمون t مستقل بیانگر آن است که میانگین امتیاز ارزشیابی عملکرد سالیانه پرستاران در دو گروه شاهد و کنترل تفاوت معنی دار دارد (05/0>p). نتایج آماری بین جنس (31/0=p)، وضعیت تاهل (17/0=p)، مدرک تحصیلی (44/0=p) با میانگین امتیاز ارزشیابی عملکرد سالیانه پرستاران با استفاده از آزمون تی مستقل معنی دار نبود. همچنین آزمون آنالیز واریانس نشان داد بین امتیاز ارزشیابی عملکرد سالیانه پرستاران در گروه های چهارگانه سنی (11/0=p) و گروه های چهارگانه سنوات خدمت (59/0=p) تفاوت معنی داری دیده نمی شود. همچنین یافته های این مطالعه با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس نشان داد که سبک رهبری خدمتگزار تاثیر چشمگیری بر عملکرد پرستاران دارد (01/0=p). این نتایج در مورد هر یک از مولفه های عملکرد نیز صادق بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت کاربرد سبک رهبری خدمتگزار در بیمارستان ها، سرپرستارانی می توانند در کار خود موفق باشند که در اداره بخش مربوطه، به طور خاص از این سبک استفاده نمایند و این امر از طریق آموزش آنان به اثر بخش ترین روش ها امکان پذیر است.
    کلیدواژگان: رهبری خدمتگزار، عملکرد، بیمارستان، پرستاران
  • مریم توفیقی نیاکی، ماندانا زعفری، آذر آقامحمدی، آتوسا کیالاشکی صفحه 13
    زمینه و هدف
    امروز در جامعه ما ابتلا به ایدز از طریق ارتباط های جنسی کنترل نشده در حال افزایش هستند و هر روز تعداد بیشتری از جوانان از این طریق به ویروس ایدز مبتلا می شوند. بنابر اهمیت موضوع ما بر آن شدیم تا پژوهشی را با عنوان «تعیین میزان آگاهی دانشجویان دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران در رابطه با ایدز» انجام دهیم.
    روش بررسی
    870 دانشجوی رشته های مختلف (پیراپزشکی و غیرپزشکی) دانشگاه های استان مازندران که به روش چند مرحله ای تصادفی با احتساب نیمن انتخاب شده بودند یک پرسش نامه ی 52 آیتمی را پر کردند. اعتبار و اعتماد ابزار از طریق اعتبار محتوا و آزمون مجدد سنجیده شده بود بررسی های آماری از طریق SPSS و تجزیه و تحلیل های آماری انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین سنی افراد تحت مطالعه 5/21 سال بود. فقط 6/19 درصد افراد متاهل و اکثریت افراد (8/75 درصد) جنس مونث بودند. 1/96 درصد افراد دارای آگاهی خوبی در رابطه با ایدز بودند اما 5/82 درصد مجددا خواهان آموزش و اطلاعات بیشتری در رابطه با این موضوع بودند. تلویزیون و کتب بیشترین منابع کسب اطلاعاتی افراد بود. جنسیت افراد، رشته ی تحصیلی، سن رابطه معنی داری با سطح آگاهی افراد داشته ولی تاهل و تجرد بودن و سطح سواد والدین افراد با میزان آگاهی شان ارتباط معنی داری نداشته است.
    نتیجه گیری
    یافته ها حاکی از آن است که اکثر دانشجویان نسبت به ایدز آگاهی کافی داشته ولی خواهان اطلاعات بیشتری هستند
    کلیدواژگان: ایدز، دانشگاه، دانشجو، روش پیشگیری
  • روح الله بابایی، محمدعلی آذربایجانی، حسن متین همایی، حسین فتح اللهی صفحه 18
    زمینه و هدف
    پروتئین اوری ورزشی پدیده ای خوش خیم و زودگذر در میان ورزشکاران است، که بیش از مدت به شدت و نوع فعالیت وابسته می باشد. مطالعات فراوانی در رابطه با پروتئین اوری ورزشی شده، اما در رابطه با بررسی همزمان اثر الگوی حرکتی و شدت های زیر بیشینه فعالیت بدنی بر میزان دفع ادراری پروتئین، مطالعات محدودی وجود دارد. لذا بر آن شدیم تا تاثیر الگوی حرکتی و شدت فعالیت بدنی را بر میزان و نوع پروتئینوری بررسی نماییم.
    روش بررسی
    در یک کارآزمایی نیمه تجربی 10 مرد جوان فعال، پروتکل های تمرینی شامل 3 الگوی حرکتی متفاوت (گام زن، چرخ کارسنج ثابت، نوار گردان) را در دو شدت زیر بیشینه (70 و 85 درصد MHR) در روزهای جداگانه انجام دادند. میزان دفع آلبومین(Alb)، پروتئین تام، کراتینین و بتا دو میکروگلوبولین(β2-m) قبل و بعد از فعالیت جمع آوری شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار spss و آزمون های آماری تک متغیره واریانس با اندازه گیری های مکرر، آزمون تعقیبی بونفرونی و آزمون تی تست زوجی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری در میزان دفع پروتئین در ادرار، به دنبال فعالیت با سه الگوی حرکتی در دو شدت متفاوت دیده نشد. (05/0 P≤) تنها کراتینین بعد از فعالیت با گام زن با شدت 85% ضربان قلب بیشینه افزایش معناداری نشان داد (05/0 P≤)که احتمالا می تواند ناشی از به کارگیری توده عضلانی بیشتر به طور همزمان باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد، الگوهای حرکتی متفاوت در شدت های زیر بیشینه تاثیر چندانی بر پروتئین اوری ورزشی نداشته و محرکی برای تاثیر عوامل اثر گذار بر پروتئین اوری ورزشی نمی باشند. لذا پیشنهاد میگردد جهت حفظ سلامت جسمانی افراد، به طور منظم و مرتب از تجهیزات کارسنجی استفاده گردد
    کلیدواژگان: پروتئین اوری ورزشی، الگوی حرکتی، شدت های زیر بیشینه، مردان جوان فعال
  • سید عباس سیادتی، کتایون کرباسچی صفحه 25
    زمینه و هدف
    آموزش بالینی، جایگاه پرورش مهارت های بالینی دانشجویان پرستاری، جهت ورود به جامعه کاری خود یعنی بیمارستان می باشد و بررسی ها نشان داده است که ادراک دانشجویان از محیط آموزش بالینی با آنچه که در واقعیت وجود دارد، متفاوت است و آن ها دنبال محیط یادگیری هستند که از مطلوبیت بیشتری برخوردار باشد. به همین منظور پژوهش حاضر با هدف بررسی نظرات دانشجویان، مدیران و مربیان پرستاری در رابطه با تاثیر کارآموزی بالینی بر شناخت، نگرش و تسلط دانشجویان پرستاری در انجام مهارت های بالینی انجام شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی است که در آن 150 نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین و 22 نفر از مربیان پرستاری و 5 مدیر پرستاری مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه ای بود که از دو قسمت تشکیل شده بود: 1- مشخصات زمینه ای که شامل 7 سوال بود، 2- پرسشنامه ای جهت سنجش نظرات دانشجویان، مدیران و مربیان پرستاری با 51 سوال در 5 آیتم کاربرد دروس تئوری، خصوصیات مربیان بالینی، شرایط محیط آموزش بالینی، روش های ارزشیابی بالینی و ابعاد شرکت در کارآموزی بالینی بود که پس از تایید روایی و پایانی آن مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که اگرچه دیدگاه های دانشجویان، مربیان و مدیران پرستاری در زمینه بهبود کارآموزی های بالینی در بعضی از آیتم ها از هماهنگی لازم برخوردار نبود، اما از نظر پاسخ دهندگان، شرکت در دوره های کارآموزی بالینی، شناخت، نگرش و تسلط کارآموزان را در انجام مهارت های بالینی تا حد زیادی بهبود می بخشد.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده، دیدگاه های متنوع دانشجویان، مربیان و مدیران پرستاری را پیرامون وضعیت محیط آموزش بالینی مطرح کرد. شناسایی دقیق نقطه نظرات می تواند منجر به شناسایی مشکلات کلیدی آموزش بالینی گردد که می توان با عنایت به آن ها استراتژی های مناسبی را جهت افزایش اثربخش آموزش بالینی به کار بست.
    کلیدواژگان: دانشجویان پرستاری، مهارت های بالینی، کارآموزی بالینی
  • شهنام ابوالقاسمی، نیایش صفریزدی صفحه 31
    زمینه و هدف
    اختلال وسواس جبری یک اختلال روانشناسی است که با تکرار افکار ناخواسته و ایجاد تصمیمات ناگهانی باعث کاهش عملکرد افراد می گردد لذااین پژوهش با هدف مقایسه اثر بخشی تکنیک مواجهه همراه جلوگیری از پاسخ و غرقه سازی بر وسواس شستشوی بیماران مبتلا به اختلال وسواسی- جبری انجام گردید.
    روش بررسی
    از بین 120 نفر از کل مراجعه کنندگان زن مبتلا به اختلال وسواس به مراکز روانپزشکی و مشاوره بیمارستان شهرستان آمل، 90 بیمار زن 20 تا 40 سال مبتلا به وسواس از نوع شستشو بر اساس پرسشنامه وسواس-اجبار ییل-براون و تشخیص روانپزشک انتخاب شده و به صورت تصادفی تعداد 48 نفر از بین آنها انتخاب سپس به صورت تصادفی در سه گروه شامل دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل قرار گرفتند. پرسشنامه وسواس ییل-براون به صورت پیش آزمون و پس آزمون در هر سه گروه اجرا شد. افراد وسواسی واقع در گروه آزمایشی، تکنیک مواجهه همراه جلوگیری از پاسخ و تکنیک غرقه سازی را بصورت گروهی هر هفته به مدت یک ساعت و نیم دریافت کردند گروه کنترل در مدت انجام پژوهش در لیست انتظار بودند. در این تحقیق داده های پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی نظیر تحلیل آزمون کوواریانس و طرح Anova به روش بونفرونی با استفاده از نرم افزار spss نسخه 16 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    با بررسی تفاوت میانگین های بین دو گروه تکنیک مواجهه همراه جلوگیری از پاسخ و تکنیک غرقه سازی به میزان 666/4– تفاوت وجود دارد که این تفاوت در سطح 05/0 معنا دار است که این نتیجه نشان می دهد که آموزش تکنیک مواجهه همراه جلوگیری از پاسخ بیشتر از غرقه سازی در کاهش شدت علائم وسواس موثر است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داده که بین اثر بخشی تکنیک مواجهه همراه جلوگیری از پاسخ و غرقه سازی در کاهش شدت علائم وسواس شستشو در بیماران مبتلا به اختلال O.C.D تفاوت وجود دارد. همچنین تکنیک مواجهه همراه جلوگیری از پاسخ در کاهش شدت علائم وسواس موثرتر از غرقه سازی است.لذا روانشناسان و سایر درمانگران میتوانند برای کاهش شدت وسواس از تکنیک فوق استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: وسواس فکری - عملی، مواجهه همراه جلوگیری از پاسخ، غرقه سازی
  • خوشه خالقی نژاد، الهه دقیق بین، لیلا مسلمی صفحه 36
    زمینه و هدف
    آموزش های قبل ازدواج پایه و اساس پیشرفت رابطه زوج هااست. این پژوهش به منظور تعیین نیازهای آموزشی قبل از ازدواج از دیدگاه زوجین مراجعه کننده به مرکز بهداشتی – درمانی شماره 7 شهرستان نیشابور انجام شده است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی و مقطعی می باشد که بر روی 369 مرد و 371 زن داوطلب ازدواج مراجعه کننده به مرکز بهداشتی درمانی شماره 7 شهرستان نیشابور (1387) که اولین ازدوا ج شان بود و سواد خواندن و نوشتن داشتند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه پژوهشگر ساخته بود که پس از تعیین روایی و پایایی آن مورد استفاده قرار گرفت و شامل دو فرم بود. فرم شماره 1 شامل 5 سوال مربوط به اطلاعات دموگرافیک واحدهای پژوهش و 2 سوال مربوط به نظرات نمونه ها در مورد نحوه برگزاری کلاس ها بود و فرم شماره 2 شامل 47 سوال در 7 زمینه باروری، تنظیم خانواده، بیماری های مادرزادی، پیشگیری از سرطان های شایع زنان و مردان، روابط جنسی، روابط با همسر و خانواده، قوانین اسلامی و حقوقی بود و 2 سوال باز در انتهای فرم جهت بررسی سایر نظرات زوجین مطرح گردیده بود. جهت بررسی نتایج از آمار توصیفی و آزمون کولموگروف اسمیرنوف، تی تست و هم چنین من ویتنی استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته ها بیانگر آن است که نیاز به آموزش در هر دو گروه در همه زمینه ها بالاتر از حد متوسط بوده که نشانگر احساس نیاز هر دو گروه نسبت به تمامی زمینه های آموزشی است. هم چنین نتایج بیانگر این مطلب است که بیشترین نیاز آموزشی در هر دو گروه به زمینه شناخت قوانین اسلامی و حقوقی ابراز شده است (در گروه خانم ها 874/0 ± 79/3 و در گروه آقایان 891/0 ± 75/3).
    نتیجه گیری
    با عنایت به نتایج حاصل از این پژوهش، نیاز فراوانی به اقدامات موثرتر و گسترده تر در جهت آموزش هر چه بهتر در مراکز مشاوره قبل از ازدواج احساس می گردد همچنین نتایج نشان می دهد که زوجین مایل هستند آموزش ها در زمینه قوانین اسلامی و حقوقی پررنگ تر شود.
    کلیدواژگان: مشاوره قبل از ازدواج، نیاز آموزشی
  • حمیرا طهماسبی، صغری حسنی، حمیرا اکبرزاده، هادی درویشی صفحه 41
    زمینه و هدف
    بررسی های تهاجمی از جمله آنژیوگرافی استرس و اضطراب را برای بیماران به همراه دارد. اضطراب بر روی واکنش های فیزیولوژیک مددجو تاثیر گذاشته و مددجو را در اتاق آنژیوگرافی در معرض خطر قرار می دهد. هدف از این تحقیق بررسی اضطراب آشکار و پنهان بیماران قبل از آنژیوگرافی عروق کرونر بود.
    مواد و روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی است که بر روی180 مددجوی بستری، جهت آنژیوگرافی عروق کرونر در بیمارستان فاطمه الزهرا (س) ساری انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل دو فرم؛ اطلاعات دموگرافیک و برخی متغیرها، پرسش نامه استاندارد اسپیلبرگر بود. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون های آماری 2χ و t تست، آزمون F و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که (22/55%) واحدهای مورد پژوهش دارای اضطراب آشکار و (18/54%) اضطراب پنهان دارند. سطح اضطراب آشکار و پنهان بیماران در حد متوسط بود. نتایج نشان داد که در گروه سنی (90-60) سال و افراد بی سواد و بیمارانی که سیگاری هستند، افراد چاق، بیمارانی که سطح اضطراب پنهان زیاد داشتند و طول مدت انتظار بیشتر از 7 روز بود، بیمارانی که عادت ورزش نداشتند و سابقه خانوادگی بیماری قلبی داشتند، اولین تجربه آنژیوگرافی و افرادی که در خانواده آنها سابقه آنژیوگرافی وجود نداشت و افرادی که آگاهی از آنژیوگرافی نداشتند دارای اضطراب آشکار بالا بوده و از نظر آماری ارتباط معنی دار بین اضطراب آشکار و متغیرهای نامبرده وجود داشت (05/0 >p).
    نتیجه گیری
    بالا بودن اضطراب در این بیماران لزوم توجه بیشتر کادر پرستاری و پزشکی به کاهش اضطراب و استفاده از مداخلات مناسب به منظور کاهش این مشکلات را نمایان می سازد و این زمانی امکان پذیر است که عوامل ایجاد کننده اضطراب مشخص شود.
    کلیدواژگان: اضطراب پنهان، اضطراب آشکار، آنژیوگرافی عروق کرونر
|
  • Ghahraman Mahmoudi, Mohammad Ali Jahani, Masoomeh Naghavian, Mohammd Amiri, Ali Reza Sefidchian, Iman Amini Page 1
    Introduction
    Drug abuse is a major of medical, social, economic and culturalproblem. The purpose of this study has been determining the pattern of drug abuse and high risk behaviors in patients that referred to DIC and MMTC of Amol (2012).
    Methods
    This study was descriptive, analytical, and cross-sectional. Samples were selected by systematic random cluster sampling. The samples were 389, that were selected according to determining sample Krejcie and Morgan table from addicts referred to DIC and MMTC of Amol. Data collection tool was questionnaire that was completed by interview and review of patients records,And analyzed by related test in spss 18.
    Findings
    The samples were consisted of 92.5% male and 7.5% female. 80.2% of them were urban and 19.8 % were rural. The number of male addicts referred to this center for abandonment has been 11 times more than females. And most ofthe drug has been used before referral to treatment centers was opium. 15% of patients were single and 85% were married. There was a significant difference Between the variables of drug abuse and gender(p = 0.00), marital status (p = 0.00), occupation (p = 0.00), education (p = 0.003) and a history of drug abuse (p = 0.00) at p<0.01 level.
    Conclusion
    Smoking, unemployment and low education are the influencing factors on drug abuse, so the occurrence of such abnormalities Can be prevented by promoting of cultural and educational fields, especially during the academic career, creating job opportunities for youth And informing the families in the community.
    Keywords: drug abuse, high risk behaviors, MMTC, DIC, Amol
  • Ahmad Izadi Tameh, Khadijeh Hatamipour, Vida Delfan Azari, Khadijeh Ghaziani Page 6
    Backgrounds and Objective; Existence of suitable leadership style helps correctperformance of nurses who are the most specialized personnel in hospital and performance improvement results in the development of quality and reliability of the supervision and makes them responsible for their performance. This study was carried out to determine the effect of servant leadership style on the nurses’ performance.
    Materials And Methods
    Materials a
    Methods
    the current research is a correlation study which was conducted in tonekabon and ramsar hospitals. Subjects of this study were nurses of these two hospitals who met the requirements of the characteristics of research samples and ware randomly selected. In this study first the nurses’ leadership style was examined regarding the adaptation rate with the servant leadership indexes. Then, its effete on the nurses’ performance was determined. In this way, after distributing the questionnaire for determining servant leaders, 10 subjects were assigned to each of these two groups, one observing servant leadership style, and the other non servant leadership one, to homogenize subjects, 150 nurses (75 in experimental group, 75 in control group) responded the questionnaires. First, the degree of demographics variables was determined by the use of descriptive statics and annual evaluation used for determining nurses’ performances. Then independent t-test was used for comparing the score of the two groups, and independent t-test and ANOVA were used for determining the effect of demographic characteristics of head nurses on the servant leadership style.
    Results
    Data analysis by means of independent t-test showed significant difference at the mean of nurses annual performance evaluation score in the two experimental and control groups (p<0.05). Nurses annual evaluation score mean obtained using independent t-test by considering their gender (p=0.31) marital status (P=0.17), educational degree (p=0.44) wasn’t significant. Further more, ANOVA test didn’t show any significant difference between nurses annual performance evaluation scare in fourfold age groups and fourfold groups of service yours (P=0.59). ANOVA test also showed that servant leadership style had great effect on the nurses performance (P=0.01). These results are applied to each of performance parameters.
    Conclusion
    considering the importance of servant leadership style in hospitals, the head nurses who particularly make use of the results of this study for managing the respective ward can be successful and this is possible through teaching them the most effective methods.
    Keywords: servant leadership, performance, hospital, nurses
  • Maryam Tofighi Niaki, Mandana Zafari, Azar Aghamohamadi, Atousa Kialashaki Page 13
    Introduce: In Iran the First Case of Human Immunodeficiency Virus (HIV) was reported in 1987. This was followed by a rapid increase in the number of cases. There are several factors that contribute to the higher risk of HIV infection among young people e.g. first sexual experiences, the higher ratio of sexually transmitted diseases, addiction that begins usually at this age, and so on. We intended to assess the knowledge of Aids among mazandaran Azad University s, Students in Iran and produce suitable prevention.
    Materials And Methods
    Eight hundred and seventy students of the Mazandaran Azad University Completed a 52-item questionnaire. The Subjects were selected through different stages with final randomization. The validity and reliability of the tool were determined by content validity and test – retest method respectively.
    Results
    The mean age of the respondents was 21.5 years however 49.5% of them were below 20 years. 96.1% Were aware of AIDS but 82.5% of students expressed a wish to know more about HIV.AIDS. "Television and books" Were the main sources of information by the participants. Female sex, Course of study age of groups, though statistically significant (p<0.05) were maximally associated with students, Knowledge about HIV/AIDS. Against to a question about the best way of fighting AIDS, 90% of the students believed that investment on youth education is the best method.
    Conclusion
    Although this survey showed the knowledge level seems to be moderately high but we believe that there is a need to change and to promote the present notification and education methods for ADIS.
    Keywords: Knowledge, HIV, AID University, students, Preventive Methods
  • Ruhollah Babaei, Mohammad Ali Azarbayjani, Hassan Mateenhomayee, Hoseyn Fatolahi, Reza Nikbakhshn, Parvinfarzanegi Page 18
    Introduction
    Exercise induced proteinuria is more related to the intensity and exercise mode than to the duration. Limited studies about the concomitant effect of exercise mode and sub-maximal intensity on the rate of urea protein excretion are available.
    Methods
    Ten young active males performed the training protocol in three different exercise modes (elliptical, running on treadmill and cycle-ergometer) conducted at two sub-maximal intensities (70% and 80% of maximal heart rate) on separate days. The rate of albumin (Alb), total protein, creatinine, and β2microglubolin (β2-m) excretion prior to and after exercise were measured.
    Results
    No significant difference on the rate of urine protein excretion was observed following the three exercise models at two different intensities (P≥0.05). Only creatinine following elliptical at intensity of 85% maximal heart rate did show significant difference (P≤0.05).
    Conclusion
    Based on the findings of this study, it is concluded that the different exercise modes at sub-maximal intensities have insignificant effect on the athletic proteinuria and are not stimuli for the effective factors on the athletic proteinuria.
    Keywords: Exercise induced Proteinuria, exercise mode, sum, maximal exercise intensities, active young men
  • Seyed Abbas Siadati, Kathayon Karbaschi Page 25
    Introduction
    The environment for clinical education is a place to educate,train and improvenursing studentsclinical skills in order to enter the business community that is hospital, studies have shown that student's perceptions of clinical learning environment are different and incongruent with what they encounter with in reality and they are looking for such learning environments which can yield to better results and is the most favorable condition.As a result, the present study aimed at studying the students, administrators and nursing instructor's ideas on the clinical training effects on the recognition, attitude and mastery of nursing student's clinical skills.Material: This is a descriptive study in which 150 nursing students at Islamic Azad University, Varamin Branch and 22 Nursing instructors and 5 nursing administrators were chosen to conduct the study.Data collection tools included a questionnaire whichhad two sections: 1 - a field characteristics that included seven items, and 2 - a questionnaire to measure student’s administrator’s and nursing instructor's ideas with 51 questionson6 majoritems oftheoretical lessons, clinical instructor's features, clinical training environment, clinical assessment procedures, and the consequences of participating in the clinical internship which was used after verifying the reliability and validity of the questionnaire.
    Results
    The findings of the study revealed the fact that although the students, instructors and administrator's ideas were not in harmony in the case of improving some items in the clinical internship, they were positive on the remarkable role of participating in such courses on the recognition, attitude and masteryof the students in conducting their clinical skills.
    Conclusions
    The results of the study showed the various perspectives of students, instructors and administrators on nursing clinical education environment.Recognizing the exact nature of theideas can lead to accurately identify the key problems clinical trainingwhich can be best used to apply strategies to improve the clinical training effectively.
    Keywords: nursing students', clinical skills, clinical training
  • Shahnam Abolghasemi, Niayesh Safaryazdi Page 31
    Introduction
    This research was carried out with the aim of A comparison of the effectiveness of confrontation technique with response inhabitation and flooding technique on ablutomania of patients with O.C.D. Material: out of total 120 women referring to the psychiatry and counseling centers of Amol small province hospital, 90 women patients from 20 up to 40 years old having obsession of the kind of ablutomania were chosen on the basis of Yeal-Brown obsessive-compulsive questionnaire and psychiatrist’s diagnosis, Out of this number 48 were randomly chosen and divided in three groups including two experimental groups and one control group. Yeal-Brown obsessivecompulsive questionnaire was carried out in the form of pre-test and post-test in each of these groups. Obsessive individuals situated in the experimental group received the flooding technique and confrontation technique with response inhabitation in the form of group each week for one and a half hour. the control group was in the waiting list during the execution of the research. The obtained data were analyzed by the application of Bonferoni method and Spss version 16 software for the purpose of descriptive and inferential statistics based on covariance analysis of ANOVA. The results of the research have shown that there is a difference between the effectiveness of flooding technique and confrontation technique with response inhabitation on the reduction of the severity of the signs of ablutomania in patients having O.C.D. Also the confrontation technique with response inhabitation is more effective on the reduction of the severity of the obsessive signs than the flooding technique.
    Keywords: Obsessive, compulsive disorders, Confrontation technique with response inhabitation, Flooding
  • Khoosheh Khaleghinezhad, Elaeh Daghighbin, Leyla Moslemi Page 36
    Introduction
    marriage is an important stage of life. The current research aimed to determine of educational needs for premarital counseling sessions of premarital couple’s point of view.
    Methods
    This research is a descriptive study. Research statistical population included premarital couples (369 men and 371 women) that referred to health centers in Neyshabur city (1387-88). The samples have been selected via easy sampling and data have been collected by questional. The questional included two forms. Form 1 included demographic characteristic and form 2 included seven segments (fertility, family, planning, genetic malformations, current cancers, sexual relations, relationship to spouse, Islamic and legal laws).
    Results
    Educational needs in both groups (men and women) were higher than medium. Educational needs in both groups mostly in were relation to expressed in Islamic and legal laws.
    Conclusion
    Successful marriages and healthy society can be obtained by improved premarital counseling sessions.
    Keywords: premarital counseling, educational needs
  • Homeyra Tahmasbi, Soghra Hasani, Homeyra Akbarzadeh, Hadi Darvishi Page 41
    Background And Objective
    Anxiety among patients experiencing coronary angiography increases within invasive studies including angiography. Anxiety as an intensifier at cardiovascular reactions can endanger patients in angiography clinics.
    Materials And Method
    This research is a prospective and descriptive study performed on a group of 180patients hospitalized in Sari Fatemeh-Zahra Hospital for coronary angiography who were randomly selected. Demographic data and variables sheets and Spielberger state-trait anxiety inventory were distributed among the two groups before and after aromatherapy. The data were analyzed using SPSS-16 as well as statistical T-test and F test, Kendon coefficient, Pearson correlation coefficient and chi-square test.
    Results
    The results also showed that in the 60-90 years old group, illiterate persons as well as patients who were smokers, obese people, patients who had high trait anxiety level with waiting period of more than 7 days, as well as patients who did not enjoy exercising habits, patients who had family background of heart disease, patients experiencing their first angiography, patients who had no history of angiography in their family and patients who had no awareness on angiography all revealed high levels of state anxiety and, statistically, significant relationship was observed between state anxiety and the mentioned variables. (p<0.05)
    Conclusion
    Increase age, low illiterate,smoke,obese, had no exercising,familyhistory of heart disease, Lack of awareness about angiography,experiencing firstangiography and family history angiography,waiting period(>6days)and trailanxiety are factors which must be focused and managed.
    Conclusion
    In general, high anxiety in these patients makes clear the necessity of paying more attention by nursing and medical personel to reduction of anxiety and application of appropriate interventions in order to reduce such problems and thisissue will be possible when the factors causing anxiety are identifie
    Keywords: Trait Anxiety, State Anxiety, Coronary Angiography