فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 218 (هفته چهارم بهمن 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/09
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ژاله ورشوساز، فرشید حسن زاده، حجت صادقی علی آبادی، زهرا علی محمد قلیچ خان صفحه 1
    مقدمه
    آنتراسیکلین ها در درمان سرطان های مختلف از جمله هپاتوسلولارکارسینوما کاربرد دارند اما استفاده از آن ها با عوارض متعددی مانند سمیت قلبی همراه است. به کارگیری یک سیستم دارورسانی در اندازه ی نانو که دوکسوروبیسین را توسط گیرنده های رتینوییک اسید برای هپاتوسلولارکارسینوما هدفمند نماید، می تواند این عوارض را کاهش دهد.
    روش ها
    کونژوگه ی کیتوزان/ رتینوییک اسید به روش آمیداسیون تهیه شد. نانوذرات کیتوزان/ رتینوئیک اسید/ آلبومین به روش کواسرویشن (Coacervation) تهیه گردید. نانوذرات بهینه سازی شده بر اساس اندازه ی ذره ای، پتانسیل زتا، اندکس پلی دیسپرسیتی، کارایی بارگیری و رهش دوکسوروبیسین از نانوذرات جهت مطالعه ی سمیت بر روی رده ی سلولی HepG2 با روش MTT و میزان برداشت در این سلول ها با کمک میکروسکوپ فلورسانس انتخاب شد.
    یافته ها
    نانوذرات بهینه با اندازه ی ذره ای 50 ± 286 نانومتر، پتانسیل زتای 6/3 ± 5/30 میکروولت، اندکس پلی دیسپرسیتی 06/0 ± 50/0، کارایی بارگیری 5/13 ± 6/43 درصد و رهش یک ساعته ی دارو به میزان 00/6 ± 17/56 درصد در غلظت 25/0 میکروگرم در میلی لیتر، دارای سمیت سلولی حدود دو و سه برابر ذرات غیر هدفمند و داروی آزاد بودند و میزان برداشت سلولی آن ها نیز بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    نانوذرات هدفمند کیتوزان/ رتینوییک اسید/ آلبومین حاوی دوکسوروبیسین اثربخشی بیشتر و اختصاصی تری علیه سلول های سرطانی HepG2 نسبت به داروی آزاد از خود نشان می دهند.
    کلیدواژگان: نانوذرات کیتوزان، رتینوییک اسید، آلبومین، دوکسوروبیسین، HepG2، MTT assay
  • محمدحسن تاج الدینی، حورا خادم، معراج پورحسین، میرعلیمحمد سبزقبایی، سیمین همتی، حمید میرمحمد صادقی صفحه 12
    مقدمه
    ژنتیک و سابقه ی فامیلی یک عامل خطر ثابت شده در بروز سرطان پستان محسوب می شود. BRCA1 و BRCA2 از ژن های موثر در سرطان پستان می باشند. بنابراین شناسایی زنان ناقل جهش های BRCA1 و BRCA2 در کاهش خطر کلی از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی فراوانی جهش های ژن های BRCA1 و BRCA2 در بیماران مبتلا به سرطان پستان با استفاده از روش HRM (High resolution melting) بود.
    روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی، نمونه ی خون محیطی 41 زن مبتلا به سرطان پستان و 20 زن سالم به صورت تصادفی جمع آوری شد. حداقل سن افراد مورد مورد مطالعه 40 سال بود و به سایر بیماری ها از جمله سایر سرطان ها مبتلا نبودند. جهش های BRCA1 185 del AG، BRCA1 5382 ins C، BRCA2 6174 del T، BRCA2 6033-34 ins GT، BRCA1 3889 del AG و BRCA1 1476 del G برای این مطالعه در نظر گرفته شدند. DNA ژنومی از نمونه های خون استخراج گردید. برای هر جهش یک جفت پرایمر Forward و Reverse طراحی شد. سپس واکنش RT-PCR (Real time polymerase chain reaction) و آنالیز HRM انجام شد. برای هر جهش چند نمونه به صورت تصادفی توالی یابی شد.
    یافته ها
    نمودارهای HRM و ذوب مربوط به هر جهش، در گروه های مورد و شاهد مقایسه گردید. جهش های مورد نظر در هیچ یک از نمونه ها مشاهده نشد. نمونه های توالی یابی شده نیز نتایج HRM را تایید کردند.
    نتیجه گیری
    با توجه به تعداد کم نمونه ها، محدودیت امکانات و بودجه ی ناکافی و عدم تعیین و ثبت جهش های بومی، احتمال مشاهده ی جهش در مطالعاتی نظیر مطالعه ی فوق بسیار اندک است. با این وجود، این مطالعه می تواند به عنوان پایه ای برای انجام مطالعات وسیع و کاربردی در بررسی جهش های بومی و غیر بومی در جمعیت ایرانی به کار رود.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، BRCA1، BRCA2
  • حسنعلی سلطانی، علیرضا دهقان، سیده نرگس موسوی فرد صفحه 20
    مقدمه
    بی حسی زیر ملتحمه ای در جراحی استرابیسم، سیکلوفوتوکواگولاسیون با لیزر و جراحی گلوکوم مفید گزارش شده است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر بی حسی زیر ملتحمه ای همراه با آرام بخشی (Sedation) سیستمیک و بی حسی موضعی (Topical) در جراحی فیکوامولسیفیکاسیون بود.
    روش ها
    پس از تایید کمیته ی اخلاق و اخذ رضایت کتبی از بیماران 64 بیمار کاندیدای جراحی فیکوامولسیفیکاسیون در این مطالعه ی دو سو کور وارد شدند و به طور تصادفی به دو گروه مساوی مورد و شاهد تقسیم شدند. همه ی بیماران مراقبت قبل از عمل مشابه، آرام بخشی وریدی و بی حسی موضعی دریافت نمودند. در گروه مورد 1/0 میلی لیتر بوپیواکایین 5/0 درصد و در گروه شاهد محلول دارونما در هر محل برش جراحی فیکوامولسیفیکاسیون تزریق شد. رضایتمندی و همکاری بیمار حین عمل، رضایتمندی جراح، شدت درد حین و پس از عمل، نیاز به مسکن اضافه، تهوع و استفراغ بعد از عمل و زمان ریکاوری بررسی و ثبت شد. آنالیز داده ها توسط آزمون های Mann-Whitney، 2χ، Fisher’s exact و Student-t انجام شد.
    یافته ها
    اطلاعات دموگرافیک دو گروه یکسان بود. فراوانی رضایتمندی و همکاری عالی بیمار و رضایتمندی عالی جراح به ترتیب 28 نفر (5/87 درصد) در برابر 15 نفر (9/46 درصد، 25 نفر (1/78 درصد) در برابر 18 نفر (3/56 درصد) و 24 نفر (75 درصد) در مقابل 19 نفر (4/59 درصد) در گروه مورد نسبت به گروه شاهد بود (05/0 > P). فنتاتیل اضافه ی مورد نیاز حین جراحی، شدت درد حین و پس از عمل و زمان ریکاوری در گروه مورد کمتر از گروه شاهد بود (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد افزودن بلوک زیر ملتحمه ای به آرام بخشی وریدی و بی حسی موضعی در جراحی فیکوامولسیفیکاسیون می تواند رضایت بیمار و شرایط جراحی را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: زمان ریکاوری، بی حسی زیر ملتحمه ای، فیکو امولسیفیکاسیون
  • سعیده داوری، سید علیرضا طلایی، محمود سلامی، محمدرضا فاضلی، حجت الله علایی صفحه 32
    مقدمه
    افزایش بار استرس اکسیداتیو در بیماری دیابت باعث ایجاد اختلال در یادگیری و حافظه می شود. مطالعات نشان داده اند که پروبیوتیک ها باعث کاهش بار استرس اکسیداتیو می شوند. هدف از انجام مطالعه ی حاضر بررسی اثر پروبیوتیک ها بر القای تقویت دراز مدت (Long-term potentiation یا LTP) در نورون های ناحیه ی CA1 هیپوکامپ موش های صحرایی مبتلا به دیابت بود.
    روش ها
    مطالعه ی تجربی حاضر بر روی 40 راس موش صحرایی نر که به طور تصادفی به 4 گروه 10تایی سالم- شاهد (CO)، سالم- پروبیوتیک (CP)، دیابت- شاهد (DC) و دیابت- پروبیوتیک (DP) تقسیم شدند، انجام گردید. مکمل پروبیوتیک شامل باکتری های Lactobacillus acidophilus، Lactobacillus fermentum و Bifidobacterium lactis (334 میلی گرم از هر سوش) با 1010 واحد تشکیل کلنی (cfu~) برای هر باکتری همراه با آب آشامیدنی، هر 12 ساعت به مدت 8 هفته تجویز شد. با تحریک کولترال های شافر هیپوکامپ، پتانسیل های پس سیناپسی تحریکی میدانی نورون ها در ناحیه ی CA1 به مدت 30 دقیقه ثبت شدند. سپس تحریک تتانیک اعمال شد و آزمایش به مدت 120 دقیقه ی دیگر ادامه یافت.
    یافته ها
    القای دیابت باعث کاهش پاسخ پایه در مقایسه با موش های شاهد شد (001/0 > P) و دریافت پروبیوتیک توانست پاسخ پایه در موش های مبتلا به دیابت را به حالت عادی بازگرداند. همچنین، دیابت مانع از القای LTP در نورون های ناحیه ی CA1 شد و دریافت مکمل پروبیوتیک باعث بهبود القای LTP شد. به علاوه، در حیوانات گروه DP افزایش چشمگیر وزن (031/0 = P) و انسولین سرم (001/0 > P) و نیز کاهش قند خون (006/0 = P) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    دریافت مکمل پروبیوتیک ها از طریق افزایش ترشح انسولین، کاهش قند خون و افزایش احتمالی ظرفیت آنتی اکسیدانی، باعث بهبود اختلال ایجادشده در القای تقویت درازمدت در هیپوکامپ موش های صحرایی دیابتیک می شود.
    کلیدواژگان: دیابت قندی نوع 1، تقویت دراز مدت، هیپوکامپ، مکمل پروبیوتیک، موش صحرایی
  • پرویز کاشفی، خسرو نقیبی، مژگان فتحی صفحه 45
    مقدمه
    درد یکی از شایع ترین عوارض جراحی می باشد. برای کنترل درد داروهای زیادی استفاده می شود که یکی از آن ها سولفات منیزیوم است. Preemptive analgesia یک نوع درمان بی دردی است که پروسه ی مرکزی منجر به شروع درد را قبل از ایجاد تحریک دردناک، مهار می کند. در این مطالعه اثرات Preemptive analgesia، سولفات منیزیوم بررسی شد.
    روش ها
    این کارآزمایی بالینی دو سو کور در سال های 1390-1389 در مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) اصفهان انجام شد. 92 بیمار با عمل جراحی قسمت تحتانی شکم، در دو گروه سولفات منیزیوم و شاهد تقسیم شدند. در گروه مداخله، 50 میلی گرم بر حسب کیلوگرم سولفات منیزیوم در 100 میلی لیتر نرمال سالین رقیق شد و یک ساعت قبل از عمل به بیمار تزریق گردید. در گروه شاهد، همین حجم نرمال سالین تزریق گردید. تغییرات فشار خون و تعداد نبض بیماران بعد از القای بیهوشی نسبت به زمان اولیه ثبت شد. میزان درد بر اساس VAS (Visual analogue scale) و VRS (Verbal rating scale) بعد از اتمام جراحی در ریکاوری و بعد از هوشیاری تا 24 ساعت، در ساعات 2، 12 و 24 بعد از عمل اندازه گیری شد. در صورتی که VAS بیش از 4 بود، 1/0 میلی گرم بر حسب کیلوگرم مورفین یا با دوز مشابه از سایر مخدرها به بیمار تزریق شد. میزان مخدر مصرفی نیز تا 24ساعت بعد از عمل، ثبت گردید. رضایت مندی بیماران از تسکین درد نیز توسط Satisfaction score در دو گروه تعیین گردید. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بلافاصله بعد از هوشیاری گروه مداخله مختصری بیشتر از گروه شاهد درد داشتند، ولی در ساعات 2، 12 و 24 بعد از عمل، شدت درد در گروه مداخله به طور قابل ملاحظه ای کمتر از گروه شاهد بود و روند تغییرات شدت درد از بعد از هوشیاری تا 24 ساعت بعد از عمل در دو گروه اختلاف معنی دار داشت (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که سولفات منیزیم می تواند در کاهش درد بعد از عمل موثر باشد. بنابراین در صورت عدم وجود کنترااندیکاسیون مصرف، می توان از این دارو به عنوان یک داروی ایجاد بی دردی به صورت Preemptive analgesia استفاده کرد.
    کلیدواژگان: Preemptive analgesia، سولفات منیزیم، درد بعد از عمل
  • سعیده زاغیان، گیتی امتیازی، داریوش شکری صفحه 58
    مقدمه
    به تازگی شیوع دوباره ی عفونت ها به دلیل پیدایش باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک ها گسترش یافته است. باکتریوسین های تولید شده توسط باکتری ها برای استفاده به جای آنتی بیوتیک های مرسوم در تیمار عفونت های انسانی بسیار مناسب هستند و در سال های اخیر توجه زیادی را به خود جلب نموده اند. باکتریوسین های تولید شده توسط باکتری های متعلق به جنس باسیلوس می توانند نامزد بالقوه ای برای استفاده به عنوان عوامل ضد میکروبی جدید در آینده باشند.
    روش ها
    15 ایزوله ی باسیلوس تثبیت کننده ی نیتروژن دارای فعالیت ضد میکروبی از خاک جدا شدند. همچنین اثر آنزیم های پروتئولیتیک و تغییرات pH و حرارت روی فعالیت باکتریوسین تولیدی بررسی گردید.
    یافته ها
    تمام ایزوله های باسیلوس جداشده دارای اثر مهاری بر رشد باکتری های بیماری زای لیستریا مونوسیتوژنز و استافیلوکوکوس آرئوس بودند. برخی از ایزوله های جدا شده باعث مهار رشد استافیلوکوکوس آرئوس مقاوم به متی سیلین (Methicillin-resistant staphylococcus aureus یا MRSA) و انتروکوکوس فکالیس مقاوم به وانکومایسین (Vancomycin-resistant enterococci یا VRE) شدند ولی هیچ کدام از ایزوله های جداشده اثری در مهار رشد باکتری های گرم منفی نداشتند. ترکیبات ضد میکروبی تولید شده توسط باسیلوس های تثبیت کننده ی نیتروژن به وسیله ی آنزیم های پروتئولیتیک غیر فعال شدند ولی در برابر طیف وسیعی از تغییرات pH و حرارت فعالیت خود را حفظ نمودند.
    نتیجه گیری
    در این تحقیق جداسازی باکتری های باسیلوس تثبیت کننده ی نیتروژن دارای اثر مهاری بر روی سویه های MRSA و VRE مورد مطالعه قرار گرفت.
    کلیدواژگان: باسیلوس تثبیت کننده ی نیتروژن، باکتریوسین، استافیلوکوکوس آرئوس مقاوم به متی سیلین، انتروکوکوس فکالیس مقاوم به وانکومایسین
  • مقاله مروری
  • ام البنین کافشانی، رضا غیاثوند، لیلا درویشی صفحه 68
    مکانیسم پیری موضوع تحقیقات زیادی می باشد و مداخلات بالقوه را برای به تاخیر انداختن پیری و بیماری های مخرب وابسته به پیری در انسان تسهیل کرده است. فرایند پیری تحت تاثیر عوامل محیطی قرار می گیرد. محدودیت کالری موثرترین و قابل دستکاری ترین عامل محیطی برای افزایش طول عمر در مدل های حیوانی مختلف می باشد. اگر چه مکانیسم دقیقی که محدودیت کالری روی طول عمر اثر می گذارد، هنوز روشن نیست؛ اما به تازگی مکانیسم های اپی نتیک و مکانیسم های مولکولی به عنوان عامل اصلی برای کنترل طول عمر و پیری وابسته به تغذیه شناخته شده اند. مکانیسم مولکولی کاهش آسیب اکسیداتیو بافتی با کاهش تولید رادیکال های آزاد میتوکندریایی و یا تنظیم مسیرهای متابولیکی همراه می باشد. در مکانیسم اپی ژنتیک دو کد اپی نتیک اصلی، متیلاسیون DNA و تغییرات هیستونی، مطرح هستند و به نظر می رسد که به طور بالقوه بر ساختمان کروماتین و در نتیجه روی بیان نی ن های مربوطه اثر می گذارد.
    در این مقاله ی مروری ما پیشرفت های فعلی در تنظیم مولکولی و اپی نتیک در پاسخ به محدودیت کالری و نحوه ی اثر محدودیت کالری را بر پیری سلولی و افزایش توانایی و طول عمر در یک زندگی سالم در انسان ها بررسی کردیم.
    کلیدواژگان: محدودیت کالری، اپی ژنتیک، پیری
|
  • Jaleh Varshosaz, Farshid Hassanzadeh, Hojat Sadeghi Aliabadi, Zahra Alimohammad Ghelichkhan Page 1
    Background
    Anthracyclines are used to treat different types of cancer including hepatocellular carcinoma. However, they have various side effects such as cardiotoxicity. Designing a drug delivery system which targets retinoic acid receptors in hepatocellular carcinoma can reduce these side effects.
    Methods
    Chitosan/retinoic acid/albumin nanoparticles were prepared using a coacervation method. Nanoparticles which were optimized according to their particle size, zeta potential, polydispersity index, loading efficiency and release of doxorubicin, were used for further tests of cytotoxicity on HepG2 cells [by 3-(4,5-Dimethylthiazol-2-yl)-2,5-diphenyltetrazolium bromide assay] and cellular uptake tests (by fluorescent microscopy).
    Findings
    The optimum targeted nanoparticles (with particle size of 286 ± 50.0 nm, zeta potential of 30.5 ± 3.6 mv, polydispersity index of 0.50 ± 0.06, loading efficiency of 43.6 ± 13.5%, and drug release of 56.17 ± 6.00%) in a concentration of 0.5 mg/ml were two to three times more cytotoxic than non-targeted nanoparticles and free drug. Their cellular uptake was also more.
    Conclusion
    Chitosan/retinoic acid/albumin targeted nanoparticles loaded with doxorubicin could affect HepG2 cells more effectively than non-targeted nanoparticles and free drug.
    Keywords: Chitosan, retinoic acid, albumin nanoparticles, Doxorubicin, HepG2, 3, (4, 5, Dimethylthiazol, 2, yl), 2, 5, diphenyltetrazolium bromide assay
  • Mohammad Hassan Tajadini, Houra Khadem, Meraj Pourhosein, Mir Ali Mohammad Sabzghabaee, Simin Hemati, Hamid Mirmohammad Sadeghi Page 12
    Background
    Breast cancer is the most common cancer among women. Genetic is a proven risk factor in this disease. As breast cancer genes (BRCA1 and BRCA2) affect the incidence of this type of cancer, identification of mutation carriers is important in reduction of the overall risk. The purpose of this study was to determine the prevalence of BRCA1 and BRCA2 mutations in patients with breast cancer using high resolution melting (HRM) analysis.
    Methods
    Blood samples of 41 female patients with breast cancer and 20 healthy women were collected randomly. The studied mutations were 185delAG, 5382insC, 3889delAG and 1476delG in BRCA1 and 6174delT and 6033-34insGT in BRCA2. Genomic DNA was extracted from blood samples. Forward and reverse primers were designed for each mutation. DNA samples of healthy individuals were sequenced to make sure about the absence of the studied mutations. Real-time polymerase chain reaction (PCR) and HRM analysis were performed and HRM and melting curves were plotted for all samples. For each mutation, some random samples were sequenced. The curves in the case and control groups were compared for each mutation.
    Findings
    The desired mutations were not observed in any samples of the case group. Sequenced samples confirmed the HRM results.
    Conclusion
    Due to the low number of samples and lack of known native mutations, observation and identification of mutations seem to be impossible in studies such as the present one. However, this study can serve as a base for extensive and applied studies of native and non-native mutations in Iranian population.
    Keywords: Breast cancer, BRCA1 gene, BRCA2 gene, High resolution melting
  • Hassan Ali Soltani, Ali Reza Dehghan, Seyyedeh Narges Mousavifard Page 20
    Background
    Subconjunctival block (SCB) had been reported to be useful for strabismus surgery, laser cyclophotocoagulation, and glaucoma surgery. The aim of this study was to evaluate the efficacy of adding SCB to intravenous sedation and topical anesthesia for phacoemulsification surgery.
    Methods
    After the approval from the institutional ethics committee and obtaining written consents from the patients, 64 adults scheduled for phacoemulsification were enrolled in this double-blind clinical trial. The subjects were randomly allocated to two equal groups of case and control. All patients received similar preoperative preparation, intravenous sedation (1.5 µg/kg fentanyl and 0.15 mg/kg ketamine), and topical anesthesia (0.05% tetracaine) before surgery. Intraoperative additional fentanyl and ketamine was administered as needed. The cases received SCB with 0.1 ml of bupivacaine 0.5% at the site of incision. The controls received equal volume of balanced salt solution. Patient cooperation and satisfaction, severity of intraoperative pain, additional drug requirement, postoperative nausea and vomiting, recovery time and surgeon satisfaction were determined and recorded. Data was analyzed using t-test, and chi-square, Fisher’s exact, and Mann-Whitney tests. P < 0.05 was considered significant.
    Findings
    Demographic data was similar in the two groups. The frequency of excellent patient satisfaction was 28 (87.5%) in the case group and 15 (46.9%) in the control group. The corresponding values were 25 (78.1%) and 18 (56.3%) for patient cooperation and 24 (75.0%) and 19 (59.4%) for surgeon satisfaction (P < 0.05). Intraoperative additional fentanyl requirement, intra- and postoperative severity of pain, and recovery time were significantly lower in the case group than in the control group.
    Conclusion
    This study showed that adding subconjunctival block to intravenous sedation and topical anesthesia in phacoemulsification surgery may enhance patients’ comfort and the conditions of the operation.
    Keywords: Recovery time, Subconjunctival block, Phacoemulsification
  • Saeideh Davari, Sayyed Alireza Talaei, Mahmoud Salami, Mohammad Reza Fazeli, Hojatollah Alaei Page 32
  • Parviz Kashefi, Khosrou Naghibi, Mojgan Fathi Page 45
    Background
    One of the most common postoperative complications is pain which is caused by tissue damage during surgeries. Many drugs, such as magnesium sulfate, are used to control postoperative pain. Magnesium sulfate has been reported to have analgesic effects. Pre-emptive analgesia is a treatment to control pain before a painful procedure. This study was conducted to understand the pre-emptive effects of magnesium sulfate.
    Methods
    This double-blind clinical trial was conducted in Alzahra Hospital (Isfahan, Iran) in 2012. A total number of 92 candidates for lower abdominal surgeries were selected and randomly allocated to two groups of experimental and control (n = 46 each). One hour before the operation, the experimental group was infused with 50 mg/kg magnesium sulfate in 100 ml normal saline during 10 minutes. The control group received 100 ml normal saline through the same method. Vital signs, including pulse rate and blood pressure, were recorded in a checklist before, during, and 2, 12, and 24 hours after the operation. Postoperative pain was measured by a visual analogue scale (VAS) and a verbal rating scale (VRS). Patients with VAS scores of greater than 4 were injected with 0.1 mg/kg morphine or similar doses of other narcotics. The amount of injected narcotics during the first 24 hours and patient satisfaction were also recorded for all patients.
    Findings
    The severity of pain at the second, 12th, and 24th postoperative hours was significantly lower in the experimental group than in the control group (P < 0.001).
    Conclusion
    According to the results of the present study, magnesium sulfate can effectively decrease postoperative pain. It may thus be prescribed before operations when there are no contraindications.
    Keywords: Magnesium sulfate, Pre, emptive analgesia, Postoperative pain
  • Saeideh Zaghian, Giti Emtiazi, Dariush Shokri Page 58
    Background
    Recently re-emerging infections occur due to antibiotic-resistant bacteria. The use of bacteriocins as a substitute for currently used antibiotics is promising. The isolated nitrogen-fixing Bacillus bacteria might be a potential candidate strain as an alternative source of peptide antibiotics in the future.
    Methods
    A total of 15 nitrogen-fixing Bacillus strains with antibacterial activity were isolated from soil samples. Bacteriocin-producing strains against the indicator strains were co-cultured and isolated. The antibacterial activity of bacteriocin was detected by spot-on-the lawn method with different bacteria. Effects of proteolytic enzymes, pH, and heat treatment on bacteriocin activity were also determined.
    Findings
    All isolated spore forming Bacillus strains had an inhibitory effect on Listeria monocytogenes and Staphylococcus aureus. Some of them had an inhibitory effect on methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) and vancomycin-resistant Enterococcus (VRE). None of them had an inhibitory effect on Gram-negative bacteria. The antimicrobial compounds produced by these novel strains were inactivated by the proteolytic enzymes which demonstrated their proteinaceous nature. These bacteriocins were also active in a wide range of pH and temperature.
    Conclusion
    In the present study, new bacteriocin-producing nitrogen-fixing Bacillus strains with anti-MRSA and anti-VRE activity were isolated from the environment and their biochemical properties were determined.
    Keywords: Nitrogen, fixing Bacillus strains, Bacteriocin, Methicillin, resistant Staphylococcus aureus, Vancomycin, resistant Enterococcus faecalis
  • Omolbanin Kafeshani, Reza Ghiasvand, Leila Darvishi Page 68
    The molecular mechanisms of aging are the subject of extensive research and have facilitated potential interventions to delay aging and age-related degenerative diseases in humans. The aging process is frequently affected by environmental factors. Caloric restriction is by far the most effective and established environmental manipulation for extending lifespan in various animal models. However, the precise mechanisms by which caloric restriction affects lifespan are still not clear. Epigenetic and molecular mechanisms have recently been recognized as major contributors to nutrition-related longevity and aging control. The underlying molecular mechanisms for this effect include a lower rate of accrual of tissue oxidative damage that is associated with a significantly lower rate of mitochondrial free radical generation. Two primary epigenetic codes, DNA methylation and histone modification, are believed to dynamically influence chromatin structure and hence modify the expression of relevant genes. In this review, we assessed current advances in epigenetic regulation in response to caloric restriction and how this affects cellular senescence, aging, and potential extension of a healthy lifespan in humans. Enhanced understanding of the important role of epigenetic in the control of the aging process through caloric restriction may lead to clinical advances in the prevention and therapy of human aging-associated diseases.
    Keywords: Caloric restriction, Epigenetic, Aging