فهرست مطالب

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:20 Issue: 2, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/02/16
  • تعداد عناوین: 11
|
  • صدیقه امینی رنجبر، امیرحسین رضاپور، نوذر نخعی صفحه 109
    مقدمه
    هدف از این مطالعه ارزیابی بازده غربال گری بیماری سلیاک در کودکان مبتلا به اختلال رشد با یا بدون اسهال مزمن بود.
    روش
    این مطالعه به صورت آینده نگر ظرف مدت شش ماه درسال 1388 انجام شد و در آن 144 کودک بین یک تا چهارده سال با وزن کمتراز صدک پنج با یا بدون اسهال مزمن مورد بررسی قرار گرفتند. محل جمع آوری نمونه ها مطب یکی از پژوهشگران، درمانگاه های بهداشتی- درمانی، مدارس و درمانگاه فوق تخصصی بیمارستان افضلی پور بود. غربال گری با اندازه گیری آنتی بادی بر علیه ترانس گلوتامیناز بافتی(tTG) از نوع IgG صورت گرفت. کلیه کودکانی که تست مثبت داشتند، مورد اندوسکپی فوقانی با ویدیو اندوسکپ کودکان پنتاکس ساخت آلمان قرار گرفتند. تشخیص قطعی با بیوپسی روده کوچک و بررسی بافت شناسی داده شد.
    یافته ها
    میانگین وزن کودکان مورد بررسی 2/4± 14کیلوگرم و میانگین سن آنان 3/3±6 سال بود. حدود یک سوم کودکان اسهال داشتند. سرولوژی در 1/11 درصد موارد مثبت بود. سلیاک در کلیه افراد تست مثبت ثابت شد و بنابراین دراین مطالعه ارزش اخباری تست tTG100 درصد بود. اختلاف آماری معنی داری بین وقوع سلیاک با متغیرهای سن (445/=P)، جنس (859/=P) و اسهال مزمن (137/ =P) مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای سیلیاک در کودکان مبتلا به اختلال رشد در این مطالعه و ارزش اخباری مثبت 100 درصد تست tTG در این بررسی، غربال گری کودکان مبتلا به اختلال رشد با یا بدون اسهال از نظر سیلیاک منطقی به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سلیاک، سرولوژی، اسهال مزمن، اختلال رشد
  • مجتبی کیخا، محسن جانقربانی، مسعود امینی صفحه 115
    مقدمه
    هدف از انجام این مطالعه، برآورد شیوع دیابت، پیش دیابت و سندرم متابولیک و عوامل خطر آن ها در بستگان درجه اول مبتلایان به دیابت نوع 2 بود.
    روش
    در یک مطالعه مقطعی، 3228 نفر از بستگان درجه اول مبتلایان به دیابت نوع 2 (841 مرد و 2387 زن) که به طور متوالی طی سال های 83-1381 به مرکز تحقیقات غدد درون ریز و متابولیسم اصفهان مراجعه کردند، بررسی شدند. همه افراد با آزمون استاندارد تحمل گلوکز خوراکی با 75 گرم گلوکز بررسی شدند. دیابت نوع 2، عدم تحمل گلوکز (IGT) و عدم تحمل قند ناشتا (IFG) بر طبق معیارهای انجمن دیابت آمریکا تشخیص داده شد و موارد سندرم متابولیک بر طبق سومین گزارش برنامه ملی آموزش کلسترول پانل 3 درمان بالغان شناسایی گردید.
    یافته ها
    شیوع سندرم متابولیک، دیابت نوع 2، عدم تحمل گلوکز و عدم تحمل قند ناشتا به ترتیب 8/35، 3/10، 5/19 و 3/17 درصد بود. عدم تحمل گلوکز (66/0: OR؛ 95% فاصله اطمینان: 87/0-51/0) و سندرم متابولیک (72/0: OR؛ 95% فاصله اطمینان: 85/0-61/0) در زنان شایع تر بود؛ در حالی که عدم تحمل قند ناشتا (41/1: OR؛ 95% فاصله اطمینان: 80/1-10/1) در مردان شایع تر بود. تحلیل چند متغیره نشان داد که سن، چاقی و چاقی شکمی با دیابت، عدم تحمل گلوکز و عدم تحمل قند ناشتا ارتباط قوی دارد. عدم تحمل گلوکز، عدم تحمل قند ناشتا و میزان لیپوپروتئین کلسترول پر چگالی (HDL) خون با سندرم متابولیک رابطه داشتند.
    نتیجه گیری
    دیابت نوع دو، سندرم متابولیک و عدم تحمل گلوکز در بین بستگان مبتلایان به دیابت نوع 2 در مقایسه با جمعیت عادی شیوع بیشتری دارد و با افزایش سن و چاقی نیز این خطر رو به افزایش است. تدوین برنامه های پیش گیری و غربالگری در این گروه از افراد مفید به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: بستگان درجه اول، دیابت نوع دو، پیش دیابت، عدم تحمل گلوکز، عدم تحمل قند ناشتا، سندرم متابولیک
  • امید عزیزی، محمد مهدی اصلانی، معصومه عظیمی راد، مسعود آل بویه، سید فضل الله موسوی، محمدرضا زالی صفحه 129
    مقدمه
    کلستریدیوم دیفیسیل عامل اسهال ناشی از مصرف آنتی بیوتیک، کولیت غشای کاذب و هچنین اسهال بیمارستانی است. هدف از این بررسی تعیین فراوانی سویه های توکسین زای کلستریدیوم دیفیسیل در نمونه های اسهالی می باشد.
    روش
    این بررسی بر روی 98 نمونه مدفوع بیماران بستری مشکوک به عفونت کلستریدیوم دیفیسیل در بیمارستان های تهران از مرداد تا آذر ماه 1389 انجام شد. پس از کشت نمونه ها بر روی محیط CCFA (Cefoxitincycloserine fructose agar و جداسازی کلونی های مشکوک، استخراج DNA صورت گرفت. با استفاده از پرایمر عمومی سویه های کلستریدیوم دیفیسیل شناسایی شد و پس از آن PCR برای دو ژن توکسین A و B، انجام شد.
    یافته ها
    از میان 98 نمونه بررسی شده، در مجموع 39 نمونه مثبت کلستریدیوم دیفیسیل به دست آمد. از این تعداد 15 سویه (3/15%) کلستریدیوم دیفیسیل توکسین زا تشخیص داده شدند. از این بین، 12 سویه (2/12%) دارای توکسین A+B+، 2 سویه (2%) دارای توکسین A+B- و 1 سویه (1%) دارای توکسین A-B+ بودند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که کلستریدیوم دیفیسیل عامل تعدادی از اسهال های بیمارستانی می باشد و آزمایشگاه ها باید به طور روتین آزمایش تشخیص کلستریدیوم دیفیسیل را در تشخیص نمونه های مشکوک به کار گیرند.
    کلیدواژگان: کلستریدیوم دیفیسیل، کولیت غشای کاذب، اسهال بیمارستانی، آنتی بیوتیک
  • سید حسن طراوتی، حسین ستاری، مرضیه خسروی، محمد شعبانی * صفحه 138
    مقدمه

    درد بعد از عمل جراحی برای بسیاری از بیماران آزار دهنده است و می تواند باعث بروز مشکلات متعددی گردد. اثر ضد دردی بسیاری از مخدرها در حین و پس از عمل به صورت گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است. در این مطالعه اثرات متادون و مرفین بر درد بعد از عمل جراحی توراسیک در بیماران معتاد به تریاک بررسی و مقایسه شد.

    روش

    در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور انجام شد تعداد، 60 بیمار معتاد به تریاک با (American Society of Anesthesiologists) ASA یک و دو که در محدوده سنی 65-20 سال قرار داشتند به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. نیم ساعت قبل از القای بیهوشی به یک گروه متادون به میزان mg/kg 1/0 و به گروه دیگر مرفین به میزان mg/kg 1/0 به صورت داخل وریدی تزریق شد و شدت درد و میزان مپریدین مصرفی در 24 ساعت اول بعد از عمل جراحی در دو گروه مقایسه شد.

    یافته ها

    پس از عمل بیماران گروه متادون نسبت به گروه مرفین میزان درد کمتری از خود نشان دادند (0001/0<P). از نظر نیاز به مپریدین برای کاهش درد پس از عمل، گروه متادون نسبت به گروه مرفین به صورت بارزی به میزان کمتری مپریدین نیاز داشتند (0001/0<P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر به نظر می رسد که تجویز دوز یکسانی از متادون قبل از عمل در بیماران معتاد قادر به کاهش بیشتر درد بعد از عمل نسبت به مرفین است، بنابراین توصیه می شود در بیماران معتاد به تریاک کاندید عمل جراحی از متادون به عنوان پیش دارو استفاده شود.

    کلیدواژگان: متادون، مرفین، مپریدین، درد بعد از عمل، اعتیاد، ASA
  • هوشنگ شیخ بردسیری، محمدرضا شکیبایی*، صدیقه امینی کافی آباد صفحه 146
    مقدمه

    ظهورسویه های تولید کننده بیوفیلم پروتئوس مشکل جدی را در درمان عفونت های مجاری ادراری وابسته به سوند ایجاد نموده است. هدف از این طرح مطالعه تولید بیوفیلم و الگوی پلاسمیدی ایزوله های پروتئوس مرتبط با عفونت ادراری بود.

    روش

    تعداد 88 سویه پروتئوس جدا شده از کشت نمونه های بالینی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های کرمان در طی سال 1390 جمع آوری شدند. شناسایی باکتری توسط روش های مرسوم میکروب شناسی صورت گرفت. حساسیت دارویی و حداقل غلظت مهار کننده (MIC) توسط روش های انتشار دیسک کبری بائر و E-test انجام شد. تولید بیوفیلم توسط روش های میکروتیتر پلیت و میکروسکپ الکترونی Scanning مورد مطالعه قرار گرفت. وجود پلاسمید توسط روش لیز قلیایی در میان سویه های تولید کننده بیوفیلم بررسی شد.

    یافته ها

    از میان افراد مبتلا به عفونت های پروتئوس مراجعه کننده به بیمارستان های افضلی پور، باهنر و شفا (بستری و سرپایی)، 58% زن و 42% مرد بودند. دامنه سنی 29 – 20 سال بیشترین تعداد مراجعه کنندگان (39/77%) و دامنه سنی 69 – 60 سال کمترین تعداد مراجعه کنندگان (3/40 %) را داشتند. در مجموع، (67%) (59 =n) ایزوله های پروتئوس بیشترین دامنهμg/mL) MIC 32 – 16) را نسبت به آنتی بیوتیک سفتریاکسون و (46%) (41 =n) کمترین μg/mL) MIC4- 1)را به کلرآمفنیکل داشتند. تشکیل بیوفیلم در 8/6% (6=n) از ایزوله ها منفی بود در حالی که 17% (15=n) آنها بیوفیلم قوی داشتند (05/0<P). بررسی وجود پلاسمید در سویه های ایزوله شده نشان داد که ایزوله های 19، 24 و 87 که بیوفیلم قوی داشتند همگی دارای یک پلاسمید یکسان با وزن ملکولی بالا بودند و سویه 29 که بیوفیلم قوی داشت هیچگونه پلاسمیدی را نشان نداد.

    نتیجه گیری

    اکثر ایزوله های پروتئوس جدا شده در این مطالعه مقاومت بالایی نسبت به آنتی بیوتیک های رایج برای درمان عفونت های این میکروب را داشتند ولی تعداد محدودی توانایی تولید بیوفیلم قوی را داشتند. مطالعه پلاسمیدی این سویه ها نشان داد که فقط بعضی از این ایزوله ها دارای پلاسمید بودند و همچنین مقاومت بالایی را به چند دارو به طور همزمان داشتند.

    کلیدواژگان: پروتئوس، مقاومت دارویی، حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC)، بیوفیلم، پلاسمید
  • محبوبه سترکی، نجمه شاهین فرد، رویا انصاری، زهرا فروزنده، سمیرا اصغرزاده، محمود رفیعیان کوپایی صفحه 158
    مقدمه
    افزایش چربی بعد از صرف غذا، به ویژه ازطریق افزایش لیپوپروتئین غنی از تری گلیسرید (TRL)، یکی از زودرس ترین تغییراتی است که در فرآیند آتروژنز اهمیت دارد و سبب پیشرفت بیماری قلبی- عروقی می شود. با توجه به این که تاکنون تاثیر شوید بر روی فاکتورهای جدید ایجاد کننده آترواسکلروز و همچنین، فاکتورهای کبدی بررسی نشده است، هدف از انجام این تحقیق، تعیین تاثیر مصرف عصاره شوید بر روی این فاکتورها در خرگوش های تغذیه شده با رژیم پرکلسترول و تعیین اثرات حمایتی احتمالی این گیاه بود.
    روش
    در این مطالعه مداخله ای، 32 خرگوش نر نیوزیلندی به طور تصادفی به 4 گروه 8 تایی شامل گروه تحت رژیم معمولی، گروه تحت رژیم پرکلسترول (1 درصد رژیم غذایی)، گروه تحت رژیم پرکلسترول و عصاره هیدروالکلی شوید (mg/kg 200) و گروه با رژیم پرکلسترول همراه با لواستاتین (mg/kg 10) تقسیم شدند. گلوکز، کلسترول تام (TC)، آپولیپوپروتئین Apo B) B)، ترانس آمینازهای کبدی (ALT و AST)، لیپوپروتئین با دانسیته پایین (LDL-C)، نیترات، نیتریت، فیبرینوژن و فاکتور هفت در گروه های مختلف اندازه گیری و با یکدیگر مقایسه شد.
    یافته ها
    مصرف عصاره شوید کاهش معنی داری در سطح گلوکز، LDL-C، کلسترول تام، آنزیم های کبدی (ALT و AST) و فیبرینوژن در گروه رژیم پرکلسترول ایجاد نمود. مصرف این عصاره تغییر معنی داری بر روی فاکتور 7، ApoB، نیتریت و نیترات ایجاد نکرد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه حاکی از اثرات مثبت شوید در کاهش فاکتورهای التهابی و لیپیدی و آنزیم های کبدی است. بنابراین، به نظر می رسد که شوید می تواند به عنوان یک داروی موثر در کاهش خطر بیماری های قلبی- عروقی ناشی از غذاهای پرچرب مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آترواسکلروز، شوید، هیپرلیپیدمی
  • پرویز امینی، مرتضی تولایی صفحه 169
    مقدمه
    برای بازسازی نسج از دست رفته دندان و جایگزینی آن توسط کراون و بریج، ثبت دقیق دندان ها و بافت های مجاور آن ها ضروری است. روش های زیادی برای قالب گیری وجود دارد ولی امروزه بیشتر از روش پوتی- واش به دلیل سهولت کار و عدم نیاز اختصاصی استفاده می شود. مواد قالب گیری الاستومر سیلیکون به دلیل داشتن قوام پوتی- واش از مواد قالب گیری هستند که برای این منظور کاربرد زیادی دارند. به همین دلیل بحث و اختلاف نظرهای زیادی در مقالات در مورد اثر روش قالب گیری بر دقت رستوریشن وجود دارد. هدف از این تحقیق، تعیین میزان تاثیر واش مجدد بر دقت ابعادی دای های گچی تهیه شده با روش قالب گیری پوتی- واش سیلیکون تراکمی بود.
    روش
    در این بررسی آزمایشگاهی از یک مدل فلزی که دارای دو دای بود استفاده شد. در یکی از دای ها یک فرو رفتگی به عنوان آندرکات وجود داشت. قالب گیری از مدل اصلی به روش پوتی- واش دو مرحله ای انجام شد و 10 قالب با روش فضا نگه دار و 10 قالب با واش مجدد گرفته شد. پس از ریختن قالب ها روی هم 20 کست گچی تهیه شد و با استفاده از دستگاه پروفایل پروژکتور با دقتی در اندازه میکرون (001/0 میلی متر) ابعاد محل های تعیین شده در نمونه های گچی و مدل اصلی اندازه گیری شد و نتایج به دست آمده با آزمون Student-t مقایسه گردید.
    یافته ها
    میانگین ارتفاع دای بدون آندرکات در هر دو روش با فضا (69/11) و واش مجدد (44/11) کاهش یافت که از نظر آماری معنی دار بود (با فضا 003/0 = P و واش مجدد 001/0 > P). میانگین قطر دای بدون آندرکات در هر دو گروه با فضا و واش مجدد (به ترتیب 39/10 و 27/10) کاهش داشت که در روش با واش مجدد معنی دار بود (018/0 = P). میانگین فاصله دو دای در هر دو روش با فضا (25/30) و واش مجدد (43/30) افزایش داشت که در روش با واش مجدد معنی دار بود (001/0 > P). میانگین قطر دای زیر آندرکات در روش با فضا نگه دار (33/10) افزایش و در روش واش مجدد (21/10) کاهش داشت که این کاهش معنی دار بود (011/0 = P). میانگین ارتفاع دای بالای اندرکات در هر دو روش با فضا (99/9) و واش مجدد (21/10) افزایش و معنی دار بود (در هر دو مورد 001/0 > P).
    نتیجه گیری
    روش قالب گیری با فضا نگه دار در تمام ابعاد در مقایسه با روش واش مجدد دقیق تر بود.
    کلیدواژگان: روش قالب گیری، دقت و ثبات ابعاد قالب، مواد قالب گیری، سیلیکون تراکمی
  • علی ابراهیمی نیا، منیژه مختاری دیزجی، طیبه تولیت صفحه 179
    مقدمه
    به تازگی تولید حفره های آکوستیکی با اعمال تابش امواج فراصوتی به عنوان یک روش درمانی هدفمند مطرح شده است. مطالعات نشان می دهد که میزان القای حفره های آکوستیکی در تابش با دو یا چند فرکانس امواج فراصوتی، بیش از تابش تک فرکانس خواهد بود. در این مطالعه اثر تابش همزمان امواج فراصوتی 40 کیلوهرتز و فرکانس هارمونیک 1 مگاهرتز آن بر میزان القای حفره های آکوستیکی در مقایسه با تابش هر یک از فرکانس ها به تنهایی به روش ید دزیمتری مورد ارزیابی قرار گرفت.
    روش
    در این مطالعه تاثیر پارامترهای با سطح تابش دهی کم تحت میدان های فراصوتی 1 مگاهرتز و 40 کیلوهرتز در مد منتشر با استفاده از روش دزیمتر شیمیایی ید مورد ارزیابی قرار گرفت. در پروتکل های مختلف تابش دهی، هر آزمایش 5 بار تکرار شد. برای مقایسه میزان جذب دزیمتر در پروتکل های تابشی مختلف از ANOVA و برای بررسی وابستگی بین پارامترهای تابش دهی امواج فراصوتی با میزان جذب در پروتکل های مختلف آزمون همبستگی Pearson و Linear regression استفاده شد.
    یافته ها
    میزان جذب دزیمتر در مد تابش دهی پیوسته بیش از تابش در مد پالسی است (05/0 > P). همچنین میان زمان و شدت تابش دهی فراصوتی بر اساس میزان جذب دزیمتر در حالت تابش تک فرکانس و تابش همزمان دو فرکانس، همبستگی معنی داری وجود داشت (05/0 > P). در شرایط تابش پالسی و تحت چگالی انرژی ثابت، القای حفره سازی کمابیش ثابت می ماند (05/0 < P). مد های موثر با بیشترین حفره سازی اکوستیکی شامل حالت های تابش هم زمان الف) 1 مگاهرتز پیوسته و 40 کیلوهرتز پیوسته، ب) 1 مگاهرتز پیوسته و 40 کیلوهرتز پالسی با فاکتور کاری 80 درصد، ج) 1 مگاهرتز پالسی با فاکتور کاری 80 درصد و 40 کیلوهرتز پیوسته و د) 1 مگاهرتز پالسی با فاکتور کاری 80 درصد و 40 کیلوهرتز پالسی با فاکتور کاری 80 درصد بودند. این چهار مد تابش دهی بیش از سایر مدها در القای حفره سازی موثر بودند. در بین مدهای تابش دهی ترکیبی مختلف، اثر هم افزایی در تابش هم زمان 1 مگاهرتز پیوسته و 40 کیلوهرتز پیوسته (78/1 برابر) بیش از سایر ترکیبات تابش دهی در فرآیند افزایش پدیده حفره سازی حاصل شد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که ترکیب تابش هم زمان دو فرکانس در مقایسه با تابش تک فرکانس در افزایش فعالیت حفره سازی گذرا موثرتر است و موجب هم افزایی در القای حفره سازی آکوستیکی می شود. در این مطالعه پروتوکل منتخب جهت افزایش حفره سازی در روش های درمان هدفمند استخراج شد.
    کلیدواژگان: امواج فراصوت، حفره سازی اکوستیکی، تابش فراصوت دو فرکانسه، دزیمتر شیمیایی ید
  • عزیز همایونی راد، لیلا واقف مهربانی، الناز واقف مهربانی*، مینا جوادی صفحه 193
    مقدمه

    شیره ی خرما شیرین کننده ای طبیعی و غنی از ترکیبات مغذی و آنتی اکسیدان هاست. به علاوه قند غالب آن فروکتوز می باشد که گلوکز خون را بسیار آهسته تر افزایش می دهد. هدف از این مطالعه بررسی پاسخ قندی افراد سالم به مصرف مربای رژیمی آلبالوی تهیه شده با شیره ی خرما بود.

    روش

    در این کارآزمایی بالینی، پاسخ قندی 9 فرد سالم پس از مصرف دو نمونه شامل مربای تهیه شده با شیره ی خرما و مربای شاهد تولید شده با فرمولاسیون معین، مورد بررسی قرار گرفت و از نان سفید به عنوان ماده ی غذایی مرجع استفاده گردید. با استفاده از شاخص گلایسمی اندازه گیری شده، بار گلایسمی هر دو نوع مربا محاسبه و مقایسه ی بین گروهی با استفاده از آزمون t مستقل انجام گردید.

    یافته ها

    بر اساس نتایج نهایی، بار گلایسمی مربای رژیمی حاوی شیره ی خرما و مربای شاهد به ترتیب4/15 و 18 بود که هر دو در محدوده ی متوسط و قابل مصرف برای افراد دیابتی قرار گرفتند. اما تفاوت معنی داری بین شاخص گلیسمی دو مربا به دست نیامد. بارگلایسمی مربای رژیمی به طور معنی داری کمتر از مربای شاهد بود (05/0<P).

    نتیجه گیری

    براساس نتایج به دست آمده از ارزیابی بالینی افراد سالم، بار گلایسمی مربای رژیمی تهیه شده با شیره ی خرما پایین تر از مربای شاهد بود. با توجه به دیگر اثرات سلامت بخش شیره ی خرما، در صورت تایید این نتایج در مطالعات آتی، می توان این مربا را به عنوان ماده غذایی رژیمی به جامعه معرفی نمود.

    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، خرما، شاخص گلایسمی، بار گلایسمی
  • علی کمالاتی، نوشین نعمت الهی صفحه 203
    پولیپ پیشابراه یافته نادری درمیان کودکان می باشد. پولیپ های فیبرواپیتلیال معمولا در اولین دهه عمر تشخیص داده شده و به صورت اختلال در ادرار کردن، علائم انسدادی و تحریکی ادراری و یا هماچوری خود را نشان می دهند. این ضایعات می توانند با سایر اختلالات مادرزادی سیستم ادراری همراه باشند. تشخیص بر اساس سونوگرافی، سیستو یورتروگرام حین ادرار کردن و سیستوسکوپی است. معمولا این ضایعات خوش خیم وعود در آنها نادر می باشد. درمان توسط برداشتن به روش جراحی باز و یا اندوسکوپیک به وسیله فولگوراسیون و یا لیزر صورت می گیرد. در این گزارش، تظاهرات، بررسی و درمان پولیپ پیشابراه خلفی در یک پسربچه هشت ساله ذکر می شود.
    کلیدواژگان: پولیپ پیشابراه، سیستویورتروگرام حین ادرار کردن، کودکان
  • محمدحسن لاری زاده صفحه 208
    شیمی درمانی به عنوان بخشی از برنامه های ترکیبی در بیماران مبتلا به سرطان های پیشرفته موضعی سر و گردن به منظور حفظ ارگان و بهبود بقاء به کار می رود. پروتکل های ترکیبی به سه شکل مورد استفاده قرار می گیرند: الف) شیمی درمانی القایی یا Neoadjuvant قبل از جراحی یا پرتودرمانی، ب) شیمی درمانی و پرتودرمانی همزمان و ج) درمان متوالی شامل شیمی درمانی القایی و سپس شیمی درمانی و پرتودرمانی همزمان. هدف این مقاله، بررسی نقش این سه روش در درمان سرطان های پیشرفته موضعی سر و گردن بود. به این منظور، بررسی گسترده ای در PubMed انجام شد و 5 کلید واژه سر و گردن، کارسینوم، شیمی درمانی Neoadjuvant، شیمی درمانی القایی و شیمی درمانی ترکیبی به کار گرفته شد. محدوده بررسی شامل کارآزمایی های بالینی و متاآنالیز ها بود. نتیجه بررسی حاکی از آن یود که شیمی درمانی القایی با وجود بهبود حفظ ارگان، تاثیری در بقاء ندارد. شیمی درمانی و پرتودرمانی همزمان در مقایسه با پرتودرمانی، هم باعث افزایش بقاء و هم باعث افزایش میزان حفظ ارگان می شود. مطالعات فاز III، که به مقایسه دو روش شیمی درمانی و پرتودرمانی همزمان با درمان های متوالی می پردازد، مشخص خواهد نمود که کدام یک از این دو روش ارجحیت دارد. تا تکمیل این کارآزمایی ها، درمان های متوالی مبتنی بر تاکسان می تواند جایگزین قابل قبولی برای شیمی درمانی و پرتودرمانی همزمان در بیماران مبتلا به سرطان های پیشرفته موضعی باشد.
    کلیدواژگان: شیمی درمانی، پرتودرمانی، سرطان های سر و گردن
|
  • Amini, Ranjbar S., Rezapour Ah., Nakhaee N Page 109
    Background and Aims
    The aim of this study was to determine the yield of screening for celiac disease in children with failure to thrive and with or without chronic diarrhea.
    Methods
    In this prospective study، 144 children aged 1-14 years and weighed below the fifth percentile with or without chronic diarrhea were studied during six months in 2010. Sample collection was done in the private office of one of the researchers، health care clinics، schools، and subspecialty clinic of Afzalipour Hospital، Kerman/ Iran. Screening was done by measuring anti-tissue transglutaminase IgG antibody test (tTG test). All positive cases underwent upper endoscopy with pediatric Pentax video endoscope. Definitive diagnosis was made by doing small intestine biopsy and histological study.
    Results
    Mean weight and age of children were respectively 14 ± 4. 2kg and 6 ± 3. 3 years. One third of subjects had diarrhea. Positive tTG test was observed in 11. 1% of children. Celiac was confirmed in all seropositive subjects by intestinal biopsy. Therefore، the predictive value of tTG test was 100%. There was no significant relationship between the prevalence of celiac and variables of age (p=0. 445)، sex (p=0. 859) and chronic diarrhea (p=0. 137).
    Conclusion
    Regarding the relatively high prevalence of celiac disease in growth retarded children (11. 1%)، and high sensitivity (100%) of tTG test found in the present study، screening of growth retarded children with or without chronic diarrhea for celiac disease seems logical.
    Keywords: Celiac disease, Chronic diarrhea, Serology, Failure to thrive
  • Keykha M., Janghorbani M., Amini M Page 115
    Background and Aims
    The aim of this study was to estimate the prevalence and risk factors for diabetes، pre-diabetes and metabolic syndrome in first-degree relatives (FDRs) of patients with type 2 diabetes.
    Methods
    In a cross-sectional study between 2003 and 2005، 3228 of first-degree relatives of patients with type 2 diabetes (841 men and 2387 women) from Isfahan Endocrine and Metabolism Research Center outpatient clinics، Iran، were examined. All subjects underwent a standard 75 g 2-h oral glucose tolerance test (OGTT). Impaired glucose tolerance (IGT)، impaired fasting glucose (IFG) and type 2 diabetes were diagnosed according to the criteria of the American Diabetes Association and metabolic syndrome، according to the Third Report of the National Cholesterol Education Program adult treatment panel (NCEP-ATP III).
    Results
    The Prevalence of metabolic syndrome، type 2 diabetes، IGT and IFG were 35. 8، 10. 3، 19. 5، and 17. 3 percent، respectively. IGT (OR: 0. 66; 95% CI: 0. 51-0. 87) and metabolic syndrome (OR: 0. 72; 95% CI: 0. 61-0. 85) were more common among women، whereas IFG (OR: 1. 41; 95% CI: 1. 10-1. 80) was higher in men. Multivariate analysis revealed that age and obesity or abdominal obesity were significantly associated with diabetes، IGT and IFG. IGT، IFG and lower HDL were associated with metabolic syndrome.
    Conclusions
    First-degree relatives of patients with type 2 diabetes are at higher risk of IGT، type 2 diabetes and metabolic syndrome. This risk increases with age and obesity. These findings may provide evidence for necessity of screening program in identifying a special subset of the population at particular risk of developing type 2 diabetes.
    Keywords: First_degree relatives_Type 2 diabetes_Pre_diabetes_Impaired glucose tolerance_Impaired fasting glucose_Metabolic syndrome
  • Azizi O., Aslani M.M., Azimi Rad M., Alebouyeh M., Mousavi S.F., Zali M.R. Page 129
    Background and Aims
    Clostridium difficile has been identified as a pathogen in antibiotic associated diarrhea (AAD)، pseudomembranous colitis and also nosocomial diarrhea. The present study was performed to find the prevalence of toxigenic strains of C. difficile isolated from diarrhea patients hospitalized in Tehran hospitals.
    Method
    A total of 98 fecal samples obtained during July to December 2010 were studied. Samples were rapidly cultured on the CCFA medium and incubated at the anaerobic conditions. Then ELISA was done to detect toxin A and B in the stool. Molecular identification of C. difficile was done by cdd3 universal primer and toxin A gene (tcdA)، toxin B gene (tcdB) and binary toxin profiles were determined by PCR method.
    Results
    from a total of 98 fecal samples، 15 samples (15. 3%) were positive of which، 12 strains (21. 2%) were A+B+، 2 strains (2%) were A+B-، and 1 strain (1%) was A-B+.
    Conclusion
    This study showed that Clostridium difficile is an important pathogen in the development of nosocomial diarrhea. Therefore، routine detection of C. difficile in suspected cases is recommended.
    Keywords: Clostridium difficile, C. difficile enterotoxin A, C. difficile enterotoxin B, Diarrhea
  • Taravati S.H., Sattari H., Khosravi M., Shabani M Page 138
    Background and Aims

    Post operative pain is cause of suffering in most patients and can cause a lot of problems. Analgesic effects of many narcotics have been widely studied. In this study، the effects of methadone and morphine on postoperative pain scale following thoracic surgery in opium addict patients were assessed.

    Methods

    In this clinical trial and double blind study، sixty opium addict patients (ASA I، II)، aged 20-65 yr، were randomly allocated into two groups. Thirty minutes before induction of general anesthesia the first group received 0. 1 mg/kg methadone and the second group received 0. 1 mg/kg morphine. The two groups were assessed and compared in regard to the intensity of pain and meperidine requirement in the first post operative 24 hr.

    Results

    Intensity of post operative pain and meperidine requirement in the methadone group were significantly lower than those in the morphine group (P<0. 01).

    Conclusion

    Administration of 0. 1mg/kg methadone as premedication for opium addict patients reduces the post operative pain more than morphine. Therefore، premedication with methadone for opium addict patients undergoing thoracic surgery is recommended.

    Keywords: Methadone, Morphine, Meperidine, Post operative pain, Substance abuse, American Society of Anesthesiologists
  • Sheykh, Bardsiri H., Shakibaie M.R., Amini Kafiabad S Page 146
    Background and Aims

    Emergence of biofilm producing Proteus strains created a serious problem in the treatment of catheter-associated urinary tract infections. The aim of this research was to study biofilm production and plasmid pattern of proteus strains associated with Urinary tract infection.

    Methods

    A total of 88 strains of Proteus were isolated from samples collected in hospitals of Kerman/ Iran during 2011-2012. The isolates were identified by routin microbiological tests and antibiotic sensitivity tests were carried out by disk diffusion and minimum inhibitory concentration (MIC) by E-test methods. Biofilm production was studied by microtiter plate method and confirmed by Scanning electron microscope. Plasmids from biofilm producing isolates were detected by alkaline lysis technique.

    Results

    From 88 patients infected by proteus، 58% were female and 42% were male. The most and the least frequent age ranges were respectively 20-29 years old (77. 39 %) and 60-69 years old. From all isolates، 40. 69 % (n=59) showed the highest MIC range (16-32±0. 05 µg/mL) to ceftriaxone whereas، 59% [n=41] exhibited the least MIC range to chloramphenicol (1-4±0. 08 µg/mL). Biofilm production was positive for 17% (n=15) of the isolates and 6% (n=6) did not show any biofilm (P? 0. 05). Plasmid isolation from biofilm producing isolates revealed that stains number 87، 24 and 19 that produced strong biofilm all carried similar high molecular weight (M. Wt) plasmid. While strain 29 that showed strong biofilm did not have any plasmid.

    Conclusion

    It can be concluded that the majority of isolates of Proteus were resistant to routine antibiotics and limited number of them could produce biofilm. Majority of the biofilm producing isolates contained a similar high M. Wt. plasmid.

    Keywords: Proteus, Antibiotic resistance, Microbial sensitivity test, Biofilm, Plasmids
  • Setorki M., Shahinfard N., Ansari R., Forouzandeh Z., Asgharzadeh S., Rafieian, Kopaei M Page 158
    Background And Aims
    A transient increase of blood concentration of lipids after meal is able to increase the risk of atherogenesis. This study aimed to determine the effects of Anethum graveolens L. (dill) consumption on atherosclerosis and hepatic risk factors.
    Methods
    In an experimental study، 32 male New Zealand rabbits were randomly allocated to four groups to receive normal diet، a diet containing 1% cholesterol، a diet containing 1% cholesterol plus 200 mg/kg dill powder، and a diet containing 10 mg/kg lovastatin. Risk factors of atherosclerosis including glucose، total cholesterol (TC)، triglyceride (TG)، apolipoprotein B (ApoB)، alanine aminotransferase (ALT)، aspartate aminotransferase (AST)، low density lipoprotein cholesterol (LDL-C)، nitrite، nitrate، fibrinogen، and factor VII were measured and compared between different groups.
    Results
    Consumption of dill caused a significant reduction in glucose compared to the hypercholesterolemic diet group. Dill powder significantly decreased LDL-C، TC، AST، ALT، and fibrinogen. No significant differences were found between dill group and hypercholesterolemic diet group in ApoB، factor VII، nitrite، and nitrate.
    Conclusion
    According to our findings، postprandial consumption of dill may have beneficial effects on atherosclerosis and hepatic risk factors.
    Keywords: Anethum graveolens, Atherosclerosis, Dill, Lipid profile
  • Amini P., Tavallaei M Page 169
    Background And Aims
    An accurate impression of teeth and supporting structure is necessary to restore a lost tooth structure or to replace a tooth with crown and bridge. Although there are various methods for making impression، putty-wash technique is currently preferred since it is simple and does not require a special tray. Silicone elastomeric impression materials have suitable consistency for putty-wash technique and are thus widely used. Considering the existing controversies over the effects of impression technique on the accuracy of restoration، we evaluated the effects of rewash on the accuracy of stone dies produced by a putty-wash technique.
    Methods
    In this laboratory study، a model with two metallic dies was used. One die had a horizontal notch as an undercut. Ten impressions were made with spacer and ten impressions with rewash technique. A profile meter with accuracy of one micron was used to measure the dimensions of the produced stone models. The original and produced models were compared by t-test.
    Results
    The mean height of dies without undercut decreased significantly in both groups (11. 69 with spacer، P < 0. 001 and 11. 44 with rewash P < 0. 001). The mean diameter of dies without undercut decreased in both groups (10. 39 with spacer and 10. 27 with rewash) but the difference was only significant using rewash technique (P = 0. 018). The mean distance between two dies increased in both techniques (30. 25 with spacer and 30. 43 with rewash). Again، the difference was only significant using rewash technique (P < 0. 001). The mean diameter of dies below the undercut increased with spacer technique (10. 33; P > 0. 05) and decreased with rewash technique (10. 21; P < 0. 001). The mean height of dies above the undercut decreased significantly in both groups (9. 99 with spacer P < 0. 001 and 10. 21 with rewash P < 0. 001).
    Conclusion
    The impression technique with spacer was more accurate in all dimensions as compared to rewash technique.
    Keywords: Impression technique, Dimensional accuracy of impression, Impression materials, Condensation silicone
  • Ebrahiminia A., Mokhtari, Dizaji M., Toliyat T Page 179
    Background And Aims
    Production of acoustic cavitation by sonication has been recently recommended as a targeted treatment. The experimental results from studies indicate that the activity of cavitation generated by bi- or multi-frequency ultrasound irradiation is higher than that caused by single frequency irradiation. In this study، effects dual (1 MHz and 40 kHz) and single frequency sonication on acoustic cavitation were investigated by chemical dosimeter using iodide.
    Methods
    In this study، we investigated the exposure parameters in low level dual-frequency ultrasound in near fields of 40 kHz and 1 MHz in the progressive wave mode by chemical dosimeter using iodide. Finally، the effective protocol for enhancement of the inertial cavitation activity was determined.
    Results
    It has been shown that the dosimeter absorbance in the continuous mode sonication is more than the pulse mode. Moreover، significant correlations were found between the time and intensity of single and dual frequency sonication and the iodide dosimeter absorbance. In constant energy، inertial cavitation activity in the pulse mode remained approximately constant. Among different combinations، the combined ultrasound sonication in continuous mode could produce a more remarkable enhancement of the inertial cavitation activity (1. 78 times) than the algebraic sum.
    Conclusion
    Simultaneous combined dual frequency sonication is more effective than single frequency sonication in producing the inertial cavitation activity.
    Keywords: Ultrasound waves, Acoustic cavitation, Dual frequency sonication, Chemical dosimeter using iodide
  • Homayouni Rad A., Vaghef Mehrabany L., Vaghef Mehrabany E., Javadi M Page 193
    Background and Aims

    Date syrup is a natural sweetener rich in antioxidants. In addition، fructose is the predominant sugar in date syrup، which elevates blood glucose at a slower pace than the other types of sugar. The objective of this study was to evaluate the glycemic response of healthy persons to dietetic sour cherry jam prepared with date syrup.

    Methods

    In this clinical trial، the glycemic response of 9 healthy persons was evaluated after the consumption of two kinds of jams، one prepared with date syrup and one as a control. Both jams had been produced using a specific formulation. White bread was chosen as the reference food. Having determined the glycemic index (GI) of the two jams، glycemic load (GL) was calculated and compared for the two jams by independent t-test.

    Results

    GL was 15. 4 and 18 for the dietetic and control jams respectively، both of which were within the permitted range for diabetic''s consumption. No significant difference was observed between the GIs of the two jams. The results showed that، the GL of the dietetic jam was significantly lower than that of the control (p<0. 05).

    Conclusion

    The GL of the dietetic jam prepared with date syrup was less than that of the control sample. In light of the other health benefits of date syrup، once confirmed by further studies، this jam may be suitable to be introduced to the public as a dietetic product.

    Keywords: Diabetes mellitus, Date s, Glycemic index, Glycemic load
  • Kamalati A., Nematollahi N Page 203
    Urethral polyps are a rare finding in children. Urethral fibroepithelial polyps are usually discovered in the first decade of life. They present with voiding dysfunction، obstructive and irritative urinary symptoms، and hematuria. They may be associated with other congenital urinary tract anomalies. Histopathologically، they are usually benign lesions with no tendency to recurrence and are treated by surgical ablation، fulguration or laser therapy. Diagnosis is made by sonography، voiding cystourethogram and cystoscopy. In this report، a rare case of posterior urethral polyp in an eight –year old male child is presented.
    Keywords: Urethral obstruction, Polyps, Child
  • Larizadeh M.H Page 208
    Background And Aims
    Chemotherapy is utilized as a part of combined-modality programs to achieve organ preservation and improve survival in patients with locally advanced head and neck cancer. Combined-modality protocols can be used in three forms: a) neoadjuvant induction chemotherapy before definitive surgery or radiotherapy; b) concomitant chemoradiotherapy; and c) sequential therapy consisting of induction chemotherapy and chemoradiation. The aim of this article was to study the role of these methods in treatment of locoregionally advanced head and neck cancers.
    Methods
    An extensive search was performed on PubMed using five key phrases of head and neck، carcinoma، neoadjuvant chemotherapy، induction chemotherapy، and adjuvant chemotherapy. The search results were limited to randomized trials and meta-analysis.
    Results
    Despite an improvement in organ preservation، induction treatment has no impact on survival. Chemoradiation provides higher survival and increased rate of organ preservation compared to radiation alone. Ongoing phase III comparisons of sequential therapy with chemoradiotherapy may help identify the superior approach.
    Conclusion
    Although further studies in this field are required، taxane-based sequential therapy can be currently used as a reasonable alternative to chemoradiotherapy in patients with locally advanced head and neck cancers.
    Keywords: Chemotherapy, Radiotherapy, Head, neck cancers