فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:17 Issue: 3, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/04/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدحسین اسماعیلی، حسن اژدری، هاشم حق دوست، محمد صوفی آبادی صفحات 4-11
    زمینه
    مطالعه ها نشان داده اند که مسیرهای دوپامینرژیک مزو کورتیکو لیمبیک (ناحیه تگمنتوم شکمی و هسته اکومبنس) در وابستگی و بروز علایم سندرم محرومیت دخالت دارن د. نورون ها و گیرنده های اورکسین در هسته های مغزی درگیر در بروز علایم سندرم محرومیت مرفین از جمله ناحیه تگمنتوم شکمی یافت شده اند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر تزریق آگونیست و آنتاگونیست گیرنده-1 اورکسین در ناحیه تگمنتوم شکمی بر علایم سندرم محرومیت در موش صحرایی وابسته به مرفین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1391 بر روی 24 سر موش صحرایی نر (250 تا 300 گرمی) انجام شد که به 4 گروه تقسیم شدند. موش ها با تزریق زیرجلدی مرفین روزی 2 مرتبه و به مدت 10 روز به مرفین وابسته شدند. روز یازدهم (2 ساعت بعد از آخرین تزریق مرفین و قبل از تزریق نالوکسان)، آگونیست (اورکسین A) و آنتاگونیست گیرنده- 1 اورکسین (SB-334867)، به درون ناحیه تگمنتوم شکمی تزریق و اثرات آن بر علایم ترک اعتیاد برای 30 دقیقه بررسی شد. در گروه حلال، نرمال سالین به درون ناحیه تگمنتوم شکمی تزریق شد. داده ها با آزمون های آماری تی و آنوا تحلیل شدند.
    یافته ها
    تزریق SB-334867 به داخل ناحیه تگمنتوم شکمی فقط علامت پریدن را به طور معنی داری کاهش داد (01/0 P<). تزریق اورکسین A فقط علامت سگ لرزه را به طور معنی دار افزایش داد (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، گیرنده -1 اورکسین در ناحیه تگمنتوم شکمی تاثیر کمی بر بروز علایم سندرم محرومیت مرفین دارد.
    کلیدواژگان: اورکسین، ناحیه تگمنتوم شکمی، وابستگی به مرفین، سندرم محرومیت از مواد
  • حمیده پاک نیت، فریده موحد صفحات 12-19
    زمینه
    در مطالعه های گذشته، ارتباط های متناقضی بین شاخص توده بدنی مادر، افزایش وزن دوران بارداری، پیامد باردار ی و زایمان زودرس گزارش شده است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ارتباط بین شاخص توده بدنی و وزن گیری دوران بارداری مادر با زایمان زودرس انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی طی سال های 1389 و1390 در استان قزوین انجام شد. 1650 زن باردار 18 تا 35 ساله با سن بارداری کم تر از 12 هفته به طور تصادفی از 5 شهرستان این استان انتخاب شدند که 274 نفر به علت داشتن بیماری زمینه ای، پارگی زودرس کیسه آب یا مراقبت ناکامل دوران بارداری از مطالعه خارج شدند. شاخص توده بدنی در اولین معاینه تعیین و میزان وزن گیری در طول بارداری و زایمان زودرس خود به خودی (کم تر از 37 هفته) ثبت شد. داده ها با آزمون های آماری تی وکای دو تحلیل شدند.
    یافته ها
    میزان بروز زایمان زودرس دروزن کم تر از طبیعی نسبت به سایر گروه های بالاتر بود، ولی این اختلاف معنی دار نبود. در مادران با وزن طبیعی و با اضافه وزن که میزان وزن گیری کم تر از حد توصیه شده داشتند، میزان وقوع زایمان زودرس بیش تر بود (01/0= P و 02/0= P). شاخص توده بدنی در ابتدای بارداری و وزن گیری دوران بارداری هردو در زایمان زودرس موثر بودند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد بین شاخص توده بدنی و وزن گیری غیرطبیعی با زایمان زودرس رابطه وجود دارد. بنابراین برنامه آموزشی و خدمات بهداشتی و مشاوره تغذیه برای خانم ها در سن باروری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: بارداری، شاخص توده بدنی، افزایش وزن، زایمان زودرس
  • منصور بیرامی، جلیل باباپور خیرالدین، تورج هاشمی نصرت آباد، اسماعیل اسمعلی، جعفر بهادری خسروشاهی صفحات 20-27
    زمینه
    رضایت مندی زناشویی مهم ترین بعد ازدواج است و هوش هیجانی و شیوه های حل تعارض به عنوان مولفه های فردی با رضایت مندی زناشویی ارتباط دارند.
    هدف
    مطالعه به منظور پیش بینی رضایت مندی زناشویی براساس مولفه های هوش هیجانی و شیوه های حل تعارض انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1389 در شهر ارومیه بر روی 120 زوج فرهنگی (شاغل در آموزش و پرورش) انجام شد که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه رضایت زناشویی انریچ، آزمون هوش هیجانی برادبری، گریوز و شیوه های حل تعارض رحیم استفاده شد. داده ها با ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین رضایت زناشویی با هوش هیجانی و شیوه های حل تعارض همراهانه و مصالحه گرانه همبستگی مستقیم وجود داشت (0 01/0> P). همچنین بین رضایت زناشویی با شیوه حل تعارض اجتنابی همبستگی معکوس وجود داشت (01/0> P). رابطه آماری معنی داری بین رضایت زناشویی با شیوه های حل تعارض مهربانانه و سلطه گرانه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، هوش هیجانی و شیوه های حل تعارض در ترکیب با هم قادرند تغییرات رضایت زناشویی را به طور معنی داری پیش بینی کنند.
    کلیدواژگان: رضایت زناشویی، شیوه های حل تعارض، هوش هیجانی
  • محمد جبراییلی، مریم احمدی، حبیب الله پیرنژاد، زهرا نیازخانی، شاکر سالاری، احمد صادقی صفحات 28-33
    زمینه
    استفاده از سیستم های اطلاعات بیمارستانی در کاهش میزان اشتباه های پزشکی موثر بوده و امکان دست یابی به موقع به اطلاعات با کیفیت را فراهم نموده است. لذا همه سازمان های مراقبت سلامت به دنبال پیاده سازی آن هستند.
    هدف
    مطالعه به منظور شناسایی عوامل موثر بر موفقیت پیاده سازی سیستم های اطلاعات بیمارستانی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1389 بر روی160 نفر از کاربران سیستم های اطلاعات بیمارستانی در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام شد که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسش نامه خودساخته که روایی و پایایی آن تایید شده بود، جمع آوری و نتایج به صورت آمار توصیفی بیان شد.
    یافته ها
    بیش ترین میانگین امتیاز کسب شده در عوامل چهارگانه موفقیت پیاده سازی سیستم های اطلاعات بیمارستانی مربوط به مدیریت پروژه (74/0 ± 62/4) و کم ترین میانگین امتیاز کسب شده مربوط به عوامل سازمانی (72/0 ± 98/3) است.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، موفقیت پیاده سازی سیستم اطلاعات بیمارستانی نیازمند توجه به عوامل مرتبط با مدیریت پروژه است. بنابراین باید نقشه راه پیاده سازی سیستم به طور دقیق ترسیم و گروه کاری با مشارکت کاربران و رهبری مناسب تشکیل شود.
    کلیدواژگان: سیستم های اطلاعات بیمارستانی، موفقیت، مدیریت پروژه، عوامل سازمانی، عوامل انسانی، عوامل فنی
  • پیمان محبوبی اردکان، محمد مسکرپورامیری، محسن پاکدامن صفحات 34-41
    زمینه
    بیمارستان به عنوان یک بنگاه اقتصادی، جهت استفاده بهینه از منابع و امکانات تولید خود باید از تجزیه و تحلیل های اقتصادی استفاده کند. در اقتصاد خرد، رفتار اقتصادی بیمارستان، به عنوان یک بنگاه تولیدکننده خدمات سلامت می تواند از طریق تابع تولید تحلیل شود.
    هدف
    مطالعه به منظور تخمین تابع تولید و تعیین رفتار اقتصادی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال 1389 بر روی تمام بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مشهد (11 بیمارستان) انجام شد. جهت بررسی رفتار اقتصادی تولید و ارایه خدمات از تخمین تابع تولید لگاریتمی دو طرفه کاب- داگلاس استفاده شد. اطلاعات یک دوره زمانی 13ساله به شکل پانل (ترکیبی) و به روش میدانی جمع آوری شد. در نهایت جهت تخمین مدل از نرم افزار اقتصادسنجی Eviews 5 استفاده شد.
    یافته ها
    نهاده های پزشک (57/0)، پرستار (36/0)، تخت (24/0)، فن آوری (0004/0) و سایر کارکنان (07/0-) به ترتیب بیش ترین تاثیر را در تولید (تعداد پذیرش های بستری) بیمارستان های مورد مطالعه داشتند. مقدار ضریب تعیین (99/0= R2) و آزمون دوربین- واتسن (98/1) نیز در حد مطلوب بود. مجموع ضرایب تابع تولید نیز 1/1 بود.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه نشان از اهمیت بالای پزشکان در افزایش تولید (تعداد پذیرش های بستری) داشت. از آن جا که تابع تولید بیمارستان های ایران اغلب از بازدهی فزاینده نسبت به مقیاس برخوردارند با سرمایه گذاری در نهاده های تولید می توان افزایش فزاینده تولید را پیش بینی نمود.
    کلیدواژگان: تابع تولید، بیمارستان، رفتار اقتصادی
  • محمد حقیقی، محسن نظری، منصور مومنی، شهرزاد ابراهیمی داریانی صفحات 42-47
    زمینه
    تعداد زیادی بیمارستان در شهر تهران فعالیت می ک ن ند که به تدریج رقابت میان آن ها نیز افزایش خواهد یافت. در این شرایط دست یابی به رضایت مصرف کننده برای آن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین رضایت مشتریان از خدمات بیمارستان های مناطق یک و دو شهر تهران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی از فروردین تا شهریور 1389 بر روی تمام بیمارستان های مناطق 1 و2 شهر تهران (25 بیمارستان) انجام شد. 250 نفر از مشتریان این بیمارستان ها با نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند که در نهایت 150پرسش نامه برای تحلیل مناسب تشخیص داده شد. جمع آوری اطلاعات توسط پرسش نامه انجام و تحقیق بر پایه مدل زیندین طراحی شد. داده ها توسط تحلیل عاملی تاییدی، مدل معادله های ساختاری و آز مون آماری تی تحلیل شدند.
    یافته ها
    آماره آزمون کیفیت خدمت ارایه شده، فرایند ارایه خدمت، سطح مهارت ها و تجربه کادر پزشکی، ارتباطات- تبادل اطلاعات، کیفیت محیط بیمارستان، کیفیت تجهیزات و امکانات فیزیکی، نام و نشان بیمارستان به ترتیب برابر 91/4، 76/4، 97/6، 89/7، 02/7، 03/4، 89/3 بود و تمامی این ابعاد بر رضایت بیماران تاثیرگذار بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، پیشنهاد می شود بیمارستان ها به عوامل تایید شده و تاثیرگذار بر رضایت بیماران توجه و تاکید ویژه ای داشته باشند.
    کلیدواژگان: بیمارستان، رضایت مشتری، مدل سروکوال، مدل زیندین
  • مریم هنردوست، حوریه سلیمانجاهی، فرزاد رجایی صفحات 48-57
    فرایند آپوپتوز یا مرگ برنامه ریزی شده سلول به عنوان روشی حفاظت شده، تحت کنترل ژن هاست که به منظور حذف سلول های ناخواسته یا غیرضروری در موجودات زنده به کار می رود و در بسیاری از مکانیسم های سیستم ایمنی یا بیماری ها مداخله می کند. اصلی ترین تفاوت این مسیر با نکروز سلولی به عنوان مسیر اصلی حذف سلول های ناخواسته، در عدم ایجاد التهاب و اثر محدود به سلول های هدف است. آپوپتوز در فرایندهای مهم زیست شناختی مانند تکامل طبیعی، هومئوستاز بافتی، حذف سلول های تخریب شده یا آلوده به ویروس و حذف سلول های ایمنی فعال شده علیه آنتی ژن های خودی نقش بسیار حیاتی را بر عهده دارد. این فرایند در تنظیم میزان رشد، تکثیر سلول ها، تکامل و سلامت بدن بسیار مهم بوده و بروز بسیاری از بیماری های اتوایمیون، سرطان ها و عفونت های ویروسی نتیجه عملکرد ضعیف یا مهار شدن پدیده مرگ برنامه ریزی شده سلولی است. بنابراین هدف اصلی مطالعه های آپوپتوزی، تمرکز بر روی شناخت اجزای مولکولی و مکانیسم های تنظیمی به خصوص خانواده Bcl-2 و خانواده IAP به عنوان مهم ترین گروه های تنظیمی است و این اطلاعات کمک می کند تا با به کارگیری عوامل درمانی که این فرایند را متاثر می کنند، درمان بیماری های تخریب عصبی و بیماری های تکثیری نظیر سرطان دور از ذهن نباشد.
    کلیدواژگان: آپوپتوز، مرگ برنامه ریزی شده سلول، کاسپاز، خانواده Bcl، 2، خانواده IAP
  • مهران مولوی، حمید کیالها، افسون صدیقی صفحات 58-62
    معیار اصلاح شده سیستم ارزیابی کننده وضعیت حاد فیزیولوژی و سلامت عمومی (APACHE II، Acute Physiology and Chronic Health Evaluation Score II)، سیستمی مبتنی بر ارزیابی متغیرهای فیزیولوژیکی است. این مطالعه گذشته نگر به منظور مقایسه نتایج پیش بینی مرگ و میر بیمارستانی با این معیار و معیار کومای گلاسکو (GCS) در 93 بیمار دچار آسیب مغزی در زمینه ترومای سیستمیک انجام شد که از فروردین 1386 تا اسفند 1387 در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شهید رجایی قزوین بستری شده بودند. حساسیت، اختصاصیت و نتایج پیش بینی صحیح این دو معیار با استفاده از آزمون آماری کای دو مقایسه شدند. براساس نتایج به دست آمده، معیار APACHE II نسبت به GCS برای پیش بینی مرگ و میر بیماران با ترومای سیستمیک ارزش بیش تری داشت.
    کلیدواژگان: صدمات سر، مرگ و میر، معیار کومای گلاسکو، معیار عملکرد فیزیولوژیک
  • شاندیز مصلحی *، سید فرشید فاطمی نظر، محمدرضا ملکی صفحات 63-66

    در حال حاضر برخی از خدمات بهداشتی از جمله پایگاه های بهداشتی از طرق مختلف نظیر واگذاری مدیریتی، اجاره، خرید خدمت و مشارکت به بخش خصوصی واگذار شده است. این مطالعه تطبیقی به منظور تعیین کارایی تمام پایگاه های بهداشتی مشارکتی مرکز بهداشت غرب تهران در سال 1388 انجام شد. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از آمار و مدارک موجود جمع آوری و با نرم افزار DEAP بررسی شدند. از میان 11 پایگاه مورد مطالعه %27 آن ها کارا شناخته شدند و میانگین کارایی آن ها 878/0 برآورد شد. با توجه به یافته ها، این احتمال وجود دارد که عدم اتکاء به منابع دولتی موجب کارایی بیش تر این پایگاه ها نسبت به واحدهای مشابه در سایر مطالعه ها شده باشد. اما با این حال باید برنامه هایی را اتخاذ نمود که با سیاست گذاری های مناسب بتوان از منابع مالی به نحو بهتری استفاده کرد.

    کلیدواژگان: کارایی، تحلیل پوششی داده ها، پایگاه بهداشتی، مرکز بهداشت
|
  • Dr Mohammad Hossein Esmaeili, Dr Hassan Azhdarea, Dr Hashem Haghdoost, Dr Mohammad Sofiabadea Pages 4-11
    Background
    Several Studies have identified that the mesocorticolimbic dopaminergic pathway consisting of the ventral tegmental area (VTA) and the nucleus accumbens (NAc) plays an important role in morphine dependence and withdrawal signs. Orexin projection and its receptors have been found in the brain regions including VTA that involved in the expression of morphine withdrawal signs.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the effects of orexin receptor-1 (OX1R) agonist and antagonist microinjection into the VTA on withdrawal signs in morphine dependent rats.
    Methods
    This experimental study was carried out on 24 male Wistar rats (weighing 250-300 g) in 2012 that were divided in 4 groups. They were rendered morphine dependent by subcutaneous injection of morphine sulfate at intervals of 12 h for 10 days. On day 11، intra-VTA microinjection of orexin receptor-1 agonist (orexin-A) and antagonist (SB-334867) was performed (2h after last morphine injection and before naloxan injection) and naloxone precipitated withdrawal sings were evaluated for 30 min. In the vehicle group، normal salin was microinjected into the VTA. Data were analyzed using t-test and ANOVA.
    Findings
    Intra-VTA SB-334867 microinjection significantly decreased the jumping sign (P< 0. 01). Orexin-A microinjection significantly increased the wet-dog shakes sign (P< 0. 05).
    Conclusion
    With regard to the results، OX1R in the VTA has a little effect on expression of withdrawal signs in morphine dependent rats.
    Keywords: Orexin, Ventral Tegmental Area (VTA), Morphine Dependence, Substance Withdrawal Syndrome
  • Hamideh Pakniat, Farideh Movahed Pages 12-19
    Background
    In previous studies، the relationship between body mass index (BMI)، weight gain during pregnancy، pregnancy outcome and preterm delivery is inconsistent.
    Objective
    The aim of this study was to determine the association between body mass index and weight gain during pregnancy with preterm delivery.
    Methods
    This analytical study was performed in Qazvin province during 2010 and 2011. 1650 pregnant woman aged 18 to 35 years old with gestational age less than 12 weeks were selected. 274 subjects were excluded due to underlying diseases، premature rupture of membrane (PROM) or incomplete prenatal care. Body Mass Index (BMI) were measured. Weight gain during pregnancy and preterm labor (before 37 weeks of gestation) were documented. Data were analyzed by T-Test and Chi-square test.
    Findings
    The incidence of preterm delivery in women with lower BMI was higher than other pregnant women، but the difference was not statistically significant. The incidence of preterm delivery in normal weight and overweight women with weight gain during pregnancy less than recommended was higher than others (P=0. 02، P=0. 01). Our results in this study showed the BMI and weight gain during pregnancy were significant in predicting preterm delivery.
    Conclusion
    This study showed that there is an association between BMI and abnormal weight gain during pregnancy with preterm delivery. Therefore، education programs، health services and nutrition consultation are recommended for women in reproductive age.
    Keywords: Pregnancy, Body Mass Index (BMI), Weight Gain, Preterm Delivery
  • M. Bayrami, J. Babapour Khirodin, T. Hashemi Nosrar Abad, E. Esmali, J. Bahadori Khosroshahi Pages 20-27
    Background
    Marital satisfaction is the most important aspect of the marriage and Emotional Intelligence and conflict resolution styles as individual components are associated with marital satisfaction.
    Objective
    The aim of this study was to predict marital satisfaction on the basis of emotional intelligence and conflict resolution styles.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 120 teacher couples in Urmia in 2010 that were selected by convenience sampling method. Data were collected by Enrich marital satisfaction questionnaire، Bradbury and Greaves emotional intelligence test and Rahim organizational conflict inventory. Data were analyzed by Pearson''s correlation coefficient and stepwise regression analysis.
    Findings
    There was a positive and significant correlation between marital satisfaction and emotional intelligence، obliging and compromising conflict resolution styles (P<0. 001). There was a negative and significant correlation between marital satisfaction and avoiding conflict resolution styles (P<0. 01). On the other hand، there was no significant correlation between marital satisfaction and integrating and dominating conflict resolution styles.
    Conclusion
    With regard to the results، emotional intelligence and conflict resolution styles combined together can significantly predict changes in marital satisfaction.
    Keywords: Marital Satisfaction, Conflict Resolution Styles, Emotional Intelligence
  • M. Jebraeily, M. Ahmadi, H. Pirneghad, Z. Niazkhani, Sh. Salarei, A. Sadegi Pages 28-33
    Background
    Using Hospital Information Systems (HIS) is effective for reducing medical errors and provides timely access to high quality information. Therefore، all healthcare organizations are trying to implement them.
    Objective
    The aim of this study was to identify the success factors of hospital information system implementation.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 160 HIS users of educational hospitals in Urmia University of Medical Sciences in 2010 that were selected by multistage cluster random sampling. Data were collected by a self-developed questionnaire which its reliability and validity had been confirmed and results were presented by descriptive statistics.
    Findings
    Among the four success factors of HIS implementation، the highest mean score was related to the project management (4. 62±0. 74) and the lowest mean score was related to the organizational factors (3. 98±0. 72).
    Conclusion
    With regard to the results، success in HIS implementation needs attention to the project management factors. Thus، the HIS implementation roadmap should be specified more precisely and the working group should be formed involving users and appropriate leadership.
    Keywords: Hospital Information System s, Success, Project Management, Organizational Factors, Human Factors, Technical Factors
  • P. Mahboobi Ardakan, M. Meskarpour-Amiri, M. Pakdaman Pages 34-41
    Background
    In the hospital، as an economic firm، economic analysis should be utilized for optimal use of resources and production facilities. In microeconomics، the hospital economic behavior can be analyzed through the production function as a firm producing health services.
    Objective
    The aim of this study was to estimate the production function and to determine the economic behavior in hospitals of Mashhad University of Medical Sciences.
    Methods
    This analytical study was conducted on all hospitals (11 hospitals) of Mashhad University of Medical Sciences in 2010. The double-log Cobb-Douglas production function was used to estimate the economic behavior of the production and service delivery. Data were collected in panel form (combined) and by survey method for a period of 13 years. Finally، the econometric software Eviews 5 was used to estimate the model.
    Findings
    Physicians (0. 57)، nurses (0. 36)، beds (0. 24)، technology (0. 0004) and other personnel (-0. 07) inputs had the most effect on hospital production (the number of inpatient admissions)، respectively. Determination coefficient (R2=0. 99) and Durbin-Watson test (D. W=1. 98) values fall within favorable range. Total production function coefficient was more than 1. 1.
    Conclusion
    The results showed the great importance of physicians to increase the production (the number of inpatient admissions). Since the production function of Iranian hospitals is often increasing returns to scale، investment on production inputs can predict the increasing rise of production.
    Keywords: Production Function, Hospital, Economical Behavior
  • M. Haghighi, M. Nazari, M. Momeni, Sh. Ebrahimi Daryani Pages 42-47
    Background
    There are a lot of hospitals in Tehran and the competition among them will be increased gradually. In this situation، achieving customers'' satisfaction is of great importance.
    Objectives
    The aim of this study was to evaluate the customers'' satisfaction in hospitals of regions 1 & 2 in Tehran.
    Methods
    This analytical study was performed in all hospitals (25 hospitals) of regions 1 & 2 in Tehran from April to September 2010. 250 patients were selected by simple random sampling method. Finally، 150 questionnaires were suitable for analysis. Data were collected by questionnaire and the research model was designed according to Zineldin''s Model. The data were analyzed by confirmatory factor analysis، structural equation model (SEM) and T-test.
    Findings
    T-statistic for the quality of offered service، the process of offering service، skills - experience level of medical staff، communication - information interaction، the quality of hospital environment، the quality of physical equipments، and the hospital''s reputation were equal to 4. 91، 4. 76، 6. 97، 7. 89، 7. 02، 4. 03، 3. 89. All studied factors affected the customers'' satisfaction in the hospitals.
    Conclusion
    According to the results، it is suggested that hospitals should pay more attention to the factors which influenced patients'' satisfaction.
    Keywords: Hospital, Patient Satisfaction, SERVQUAl, 5Q's Model of Zineldin
  • Maryam Honardoost, Dr. Horyeh Soleimanjahi, Dr. Farzad Rajaei Pages 48-57
    Apoptosis or programmed cell death is known as a conserved gene-directed mechanism for the specific elimination of unnecessary or unwanted cells from an organism and is involved in many immune system mechanisms and diseases. The main differences of this pathway with cell necrosis as two main pathways for elimination of unwanted cells are the absence of inflammation and the restricted effect on target cells. Apoptosis has an important role in biological processes such as normal development، tissue homeostasis، elimination of destroyed cells or virus infected cells and remove of self antigen-activated immune cells. A poptosis is important for regulation of cell growth and proliferation، development and body health and many autoimmune diseases، cancers and viral infections are the result of impaired or inhibited programmed cell death. Therefore the main objective of apoptosis research is to identify molecular components and regulatory mechanisms specially Bcl-2 and IAP family as the most important regulators of apoptosis and this information may lead to application of therapeutic agents that can modulate this process in the treatment of neurodegenerative disorders and proliferative diseases such as cancer.
    Keywords: Apoptosis, Programmed Cell Death, Caspase, Bcl, 2 Family, IAP Family
  • M. Molavi, H. Kayalha, A. Seddighi Pages 58-62
    The revised Acute Physiology and Chronic Health Evaluation system (APACHE II) is a system based on the evaluation of physiological variables. This retrospective study was performed to compare APACHE II with Glasgow Coma Scale (GCS) for predicting hospital mortality in 93 patients with head injury associated with systemic trauma admitted in the ICU of Shahid Rajaie Hospital، Qazvin during 2007 and 2008. Sensitivity، specificity and the correct prediction of the two scoring systems were compared by Chi-square test. With regard to the results، APACHE II was superior to GCS for the prediction of mortality in the patients with systemic trauma.
    Keywords: Head Injuries, Mortality, Glasgow Coma Scale (GCS), APACHE
  • Sh. Moslehi, Sf. Fateminazar, Mr. Maleki Pages 63-66

    Some health services have been transferred to private sector by different methods such as managerial outsourcing, renting, purchase services and participation. The objective of this comparative study was to determine the efficiency of all health facilities of Tehran Gharb health center, in 2010. Data were collected from available documents and statistics and were analyzed by DEAP software. Among 11 health facilities, 27% were efficient and the mean efficiency score was 0.878. With regard to the results, it is probable that independence of these health facilities from governmental resources make them more efficient than similar facilities in other studies. However, appropriate policy making should be adopted to use financial resources in a better way.

    Keywords: Efficiency, Data Envelopment Analysis, Health Facilities, Health Centers