فهرست مطالب

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال ششم شماره 2 (پیاپی 19، تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پرخیده حسنی، معصومه اطاقی، منصوره زاغری تفرشی، علیرضا نیکبخت نصرآبادی صفحات 69-76
    هدف
    گذار عبور از یک مرحله زندگی، شرایط یا وضعیت به دیگری است. بیماران مزمن به نحوی گذار را تجربه می کنند و پرستاران نقش مهمی در حمایت از آنان دارند. هدف این مطالعه تبیین معنای گذار به همودیالیز بود.
    روش ها
    در این مطالعه کیفی نمونه گیری هدفمند و سپس نظری تا اشباع داده ها (13 نفر) ادامه یافت. شرکت کنندگان افراد تحت همودیالیز مراجعه کننده به بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و یا افراد در تماس نزدیک و مستقیم با آنها در سال 91-1390 بودند جمع آوری داده ها با مصاحبه های نیمه ساختار یافته، ثبت یادآورها و یادداشت های عرصه انجام شد. تحلیل داده ها با آنالیز محتوا صورت گرفت. دقت مطالعه با روش لینکلن و گوبا تایید شد.
    یافته ها
    شرکت کنندگان معانی دوگانه (مثبت و منفی) گذار به همودیالیز را نشان دادند. معانی مثبت گذار به همودیالیز شامل راه بهبودی و شفا، فرصتی برای تعامل، فرصتی برای یادگیری، نقطه امید، موهبت الهی و حیات دوباره بودند. معانی منفی گذار به همودیالیز شامل بی ارزش دانستن همودیالیز، بیهودگی زندگی با همودیالیز، تلخی زندگی با همودیالیز، سختی زندگی با همودیالیز و زندگی مصیبت بار با همودیالیز بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به پیچیدگی و چند بعدی بودن مفهوم گذار، اثرات متقابل معانی مرتبط به گذار و شکل گیری شدت و ماهیت پیامدهای تجارب بیماران تحت همودیالیز باید در انجام مراقبت های پرستاری بر تقویت معانی مثبت گذار به همودیالیز تاکید شود.
    کلیدواژگان: گذار، معنا، همودیالیز، پرستاری، مطالعه کیفی
  • آلهه سید رسولی، کبری پروان، آزاد رحمانی، ژاله رحیمی صفحات 77-86
    مقدمه
    ادراک از بیماری نقش مهمی در خود مراقبتی بیماران تحت همودیالیز و تبعیت آنان از درمان دارد. بنابراین مداخلاتی که سبب ارتقاء درک از بیماری شوند می توانند سبب بهبود تبعیت از درمان در بیماران تحت همودیالیز شوند. لذا، این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مداخلات ارتقا دهنده ادراک بیماری بر تبعیت از درمان در بیماران تحت همودیالیز انجام گرفت.
    روش ها
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی 71 بیمار تحت همودیالیز به روش تصادفی در دو گروه مداخله (38 n=) و کنترل (33 n=) قرار گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش اطلاعات فردی- اجتماعی و پرسشنامه تبعیت از درمان بیماران تحت همودیالیز ESRD-AQ، استفاده شد. پس از اجرای پیش آزمون، بیماران گروه مداخله به مدت 6 جلسه مداخلات ارتقاء دهنده ادراک بیماری را به صورت انفرادی و گروه کنترل مراقبتهای مرسوم بخش را دریافت نمودند. پس آزمون بعد از 8 هفته از اتمام مداخله انجام شد. داده های مطالعه با استفاده از نرم افزار SPSS16 و آزمون t زوجی و مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بیماران شرکت کننده در مداخلات ارتقا دهنده ادراک بیماری به صورت معنی داری در حیطه های تبعیت از رژیم دارویی (01/0 p =)، تبعیت از محدودیت مایعات (001/0 p =)، تبعیت از محدودیت رژیم غذایی (001/0 p =) و کوتاه کردن مدت جلسات (04/0 (p = نمرات بالاتری را نسبت به بیماران گروه کنترل کسب نمودند.
    نتیجه گیری
    مداخلات ارتقا دهنده ادراک بیماری منجر به ارتقاء برخی ابعاد تبعیت از درمان در بیماران تحت همودیالیز می شود. البته با توجه به کمبود متون پژوهشی نیاز به مطالعات بیشتری در این زمینه وجود دارد.
    کلیدواژگان: همودیالیز، تبعیت از درمان، ادراک بیماری
  • پوران وروانی فراهانی، داوود حکمت پو، سهیلا شمسی خانی صفحات 87-94
    اهداف
    یکی از شکایات اصلی بیماران سوخته بستری در بیمارستان ها درد است. نتایج عدم کاهش درد و خارش شامل اضطراب، کاهش تعامل با دیگران، آشفتگی خواب، نقص در حرکت، کاهش اشتها، کاهش کیفیت زندگی، افزایش هزینه های مراقبت بهداشتی و بستری است. در این راستا هدف از این مطالعه بررسی تاثیر آرام سازی عضلانی بر شدت درد، خارش و علایم حیاتی بیماران سوختگی بود.
    روش ها
    طی یک مطالعه مداخله ای از نوع نیمه تجربی که 110 نفر از بیماران بستری در بخش سوختگی به روش نمونه گیری غیراحتمالی ساده به روش تصادفی در دو مرحله جدا (در ماه های متوالی) در گروه شاهد و درگروه مورد انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل: اطلاعات دموگرافیک، ابزار سنجش درد عددی، ابزار بررسی خارش و فرم ثبت (علایم حیاتی، خارش و درد) بود. برای گروه آزمون بیماران به مدت 20 دقیقه تحت آرام سازی عضلانی بنسون قرار گرفتند و شدت درد، خارش و علایم حیاتی مورد بررسی قرار گرفت و در پایان با گروه شاهد مقایسه شدند. داده های حاصل با استفاده از آزمون آماری تی مستقل و نرم افزار آماری SPSS 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین شدت درد در گروه شاهد (8/5)، در گروه آزمون (3/6)، میانگین شدت خارش در گروه شاهد (5/3)، در گروه آزمون (6/2) و علایم حیاتی (نبض، تنفس، فشارخون، تعریق و مردمک دیلاته) اختلاف معنی داری با هم نداشتند (05/0< p). پس از مداخله بین میانگین شدت درد در گروه شاهد(5/5)، در گروه آزمون(2/2)، میانگین شدت خارش در گروه شاهد (6/3)، در گروه آزمون (1/2) و علایم حیاتی (نبض، تنفس، تعریق و مردمک دیلاته) اختلاف معنی داری مشاهده شد (05/0> p). ولی بین میانگین فشارخون در دو گروه پس از مداخله اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0< p).
    نتیجه گیری
    تکنیک آرام سازی می تواند در کاهش شدت درد، خارش و علایم حیاتی بیماران سوختگی موثر باشد. بنابراین استفاده از آن برای کاهش درد، خارش و علایم حیاتی در بیماران مبتلا به سوختگی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آرام سازی عضلانی، درد، خارش، علایم حیاتی، سوختگی
  • محمد پورابراهیمی، ابوالفضل رحیمی، علی طیبی، هادی ابراهیمی صفحات 95-100
    اهداف
    با توجه به رشد روز افزون بیماران همودیالیزی و همچنین لزوم مراقبت های پیگیر و متوالی توسط اعضای خانواده، پژوهشگر بر آن شد تا با توجه به مطالعاتی که در زمینه تاثیر قرص خوراکی ویتامین ث بر خستگی انجام شده تاثیر این مکمل را در خستگی مراقبت کنندگان از بیماران تحت درمان با همودیالیز مورد بررسی قرار دهد.
    روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی یک گروهی و از نوع قبل و بعد است که در سال 1390 انجام شد. 25 نفر مراقب بهداشتی مراجعه کننده به بخش همودیالیز بیمارستان منتخب در شهر تهران به صورت غیر تصادفی و مبتنی بر هدف انتخاب شدند. در ابتدا پرسشنامه Multidimensional Fatigue Inventory - 20 توسط نمونه های پ‍‍ژوهش قبل از مداخله تکمیل شد و پس از مصرف قرص خوراکی ویتامین ث به مدت یک ماه پرسشنامه خستگی توسط نمونه های پ‍‍ژوهش مجددا تکمیل شد. بعد از جمع آوری داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون تی زوجی با استفاده از نرم افزار SPSS17 مورد سنجش و تحلیل قرار گرفت
    یافته ها
    از نمونه های مورد پژوهش 48% مرد، میانگین سنی 4/44 و 72% متاهل بودند. در ابعاد خستگی عمومی، خستگی جسمی، خستگی ذهنی و کاهش فعالیت، تفاوت معنی داری مشاهده شد p<0.05)) ولی در بعد کاهش انگیزه، تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده می توان پیشنهاد نمود که برای کاهش خستگی و در نتیجه ارتقای کیفیت مراقبت از بیماران همودیالیزی از قرص خوراکی ویتامین ث استفاده نمود.
    کلیدواژگان: قرص خوراکی ویتامین ث، مراقبت کنندگان، بیماران همودیالیزی، خستگی
  • لادن ابراهیمی پوریان، شایسته صالحی، رضا پورمیرزا کلهری، غلام حسین عبدیزدان، اعظم شریفی صفحات 101-108
    مقدمه
    انفارکتوس میوکارد شایع ترین بیماری کشورهای صنعتی است. تغییر سبک زندگی برای کاهش بیماری های قلبی ضروری است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر بکارگیری مدل اعتقاد سلامتی بر اتخاذ رفتارهای بهداشتی بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 74 نمونه با روش مبتنی بر هدف در دو گروه آزمون و شاهد در کرمانشاه در سال 1390 انتخاب شدند. گروه آزمون آموزش الگوی اعتقاد سلامتی برای اتخاذ رفتارهای بهداشتی و گروه شاهد آموزش سنتی را دریافت کردند. داده ها با پرسشنامه دارای روایی و پایایی 81/0 = r و چک لیست جمع آوری و آنالیزآماری با نرم افزار SPSS18 و آزمون های اماری توصیفی و استنباطی انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی دو گروه برابر و اکثر نمونه ها مذکر بودند.در دوگروه بین مفاهیم الگو در مرحله بعد از مداخله در تمامی اجزا بجز عملکرد تغذیه ای تفاوت معنادار مشاهده شد (001/0= p).
    نتیجه گیری
    برای افزایش آگاهی و بهبود عملکرد فعالیتی بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد استفاده از مدل اعتقادات بهداشتی پیشنهاد می شود ولی آموزش با این مدل بر عملکرد تغذیه ای تاثیرموثری ندا شت.
    کلیدواژگان: الگوی اعتقاد سلامتی، انفارکتوس میوکارد، بخش مراقبت ویژه
  • علی مرادی، سید محمد خادم الحسینی، سید جلال مدنی، جمیله مختاری نوری صفحات 109-118
    اهداف
    بر مبنای این دید گاه که: «استاندارد سازی مراقبت های پرستاری بر اساس آخرین شواهد، بهترین نتایج را در افزایش کیفیت مراقبت به همراه دارد»، هدف این مطالعه: «طراحی دستورالعمل های مراقبت پرستاری مبتنی بر شواهد در بیماران تحت تهویه مکانیکی» تعیین شد.
    روش ها
    پژوهش به روش تکاملی با رویکرد مبتنی بر شواهد در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان بقیه الله (عج) در سال 1391 انجام شد. ابتدا کیفیت 15 دستورالعمل موجود در بخش مراقبت های ویژه در سه سطح ضعیف، متوسط و خوب ارزشیابی شد. سپس 22 دستورالعمل جدید بر اساس مدل استتلر و با رویکرد مبتنی بر شواهد طراحی شد. برای بررسی اعتبار محتوای دستورالعمل ها با روش دلفی، نظرات ده نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه های بقیه الله (عج)، تهران و شهید بهشتی در سه مرحله مراجعه و لحاظ شد. کاربردی بودن دستورالعمل ها، به روش بحث گروهی متمرکز با کارشناسان با تجربه بخش مراقبت های ویژه بررسی شد.
    یافته ها
    ارزشیابی 15 دستورالعمل موجود، متوسط بودن کیفیت آنها را نشان داد. 655 مقاله، علاوه بر بررسی کتب پرستاری، مطالعه شد و با در نظر گرفتن معیار های انتخاب شواهد، 121 مقاله بعنوان شواهد معتبر انتخاب شد. در نهایت 22 دستورالعمل مراقبتی با کیفیت خوب طراحی شد.
    نتیجه گیری
    اختصاصی نبودن دستورالعمل های موجود و پایین بودن کیفیت آنها، لزوم طراحی دستورالعمل های مبتنی بر شواهد با کیفیت بالا و اختصاصی در بخش های مختلف، را نشان می دهد. طراحی چنین دستورالعمل هایی، زمینه استفاده از تحقیقات پرستاری را در بالین، فراهم کرده و گامی موثر در جهت پرستاری مبتنی بر شواهد خواهد بود. بنابراین، توصیه می شود طراحی چنین دستورالعمل های کاربردی در اولویت پژوهش های آتی قرار بگیرند.
    کلیدواژگان: دستورالعمل مراقبتی، پرستاری مبتنی بر شواهد، تهویه مکانیکی، بخش مراقبت های ویژه
  • محبوبه نصیری، فرزان خیرخواه، بهناز رحیمیان، بیژن احمدزاده، حسین حسن نژاد، رقیه محمد جعفری صفحات 119-126
    اهداف
    سطح کیفیت زندگی بیماران همودیالیزی به دنبال عوامل استرس آور تغییر می یابد. بیماران برای مقابله باعوامل استرس آور از روش های سازگاری مختلفی استفاده می کنند و این پژوهش با هدف تعیین عوامل استرس آور، روش های سازگاری وکیفیت زندگی در بیماران تحت درمان با همودیالیز انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی، بر روی 113 نفر از بیماران تحت درمان با همودیالیز بیمارستان شهید بهشتی بابل در سال1390 انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه عوامل استرس (HSS) روش سازگاری جالوویس و پاوز و ایندکس کیفیت زندگی پاریلا و همکاران بود برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمارهای توصیفی و تحلیلی (تی مستقل- آنالیزواریانس وپیرسون) و نرم افزار SPSS17 استفاده شد.
    یافته ها
    4/50 درصد بیماران مذکر و محدوده سنی بیماران 18-87 سال بود. بین متغیر سن با عوامل تنش زای جسمی (050/0= p) و بین متغیر محل سکونت با عوامل تنش زای روانی نیز ارتباط معنی دارمشاهده شد، و بین فعالیت های مهم زندگی با متغیر وضعیت تاهل و وضعیت شغلی نیز ارتباط معنی دار مشاهده شد (هردو000/0= p). بیماران در مقابله با عوامل استرس زا بیشتر از روش های سازگاری هیجان مدار استفاده می کردند و بین شیوه های سازگاری هیجان مدار با عوامل استرس آور روانی و اجتماعی ارتباط مثبت و خطی وجود داشت (000/0 p= و 009/0 p=). بین روش های سازگاری مشکل مدار با ابعاد کیفیت زندگی کلی ارتباط مثبت و خطی مشاهده شد بین شیوه های مقابله ای هیجان مدار با وضعیت جسمی و کیفیت زندگی کلی و فعالیتهای مهم زندگی نیز ارتباط معنی دار و معکوس وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با شناسایی عوامل استرس در بیماران تحت درمان باهمودیالیز می توان از طریق ارائه خدمات پرستاری موثرتر و تدوین برنامه های اساسی مانند مشاوره های روانشناسی به منظور تقویت مکانیسم های سازگاری مشکل مدار و ارتقای کیفیت زندگی گامی ارزنده برداشت.
    کلیدواژگان: بیماران همودیالیزی، عوامل استرس زا، روش های سازگاری، کیفیت زندگی
  • مهدی کریم یار جهرمی صفحات 127-134
    اهداف
    طبقه بندی بیماران بر اساس بر اساس نیازها متفاوت به منظور ارائه تصمیم مناسب و اتخاذ استراتژی با هدف کسب سود حداکثری برای بیمار ضروری است. مطالعه حاضر با هدف بررسی کاراکترهای ییماران مبتلا به سندرم حاد کرونر در بخش های مراقبت ویژه قلب بر اساس مدل سینرژی انجام شد.
    روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است. نمونه گیری به صورت آسان شامل 800 بیماری که با تشخیص سندرم حاد کرونر در سال 1391 در بخش مراقبت ویژه قلب بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی جهرم بستری شدند، انجام گرفت. برای گردآوری اطلاعات از چک لیست«بررسی خصوصیات بیماران بر اساس مدل سینرژی» به روش «پرسشگری» استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ابزار نرم افزار SPSS17 و روش آماری توصیفی و استنباطی و ضرایب همبستگی کندال و اسپیرمن استفاده شد.
    یافته ها
    در نمونه های مورد مطالعه 5/50 درصد مرد بودند. میانگین سنی بیماران 26/1 ± 20/61 سال بود. یافته ها نشان داد که حداکثر فراوانی بیماران در خصوصیات آسیب پذیری و پیچیدگی در سطح 1، در موارد ثبات و مشارکت در تصمیم گیری سطح 3 و در ویژگی های بازگشت، منابع، مشارکت در مراقبت و پیش بینی در سطح 5 قرار داشته اند.
    نتیجه گیری
    بیماران بستری مبتلا به سندرم حاد کرونر طیف وسیعی در زمینه شدت بیماری، تظاهرات بالینی و شرایط فردی و اجتماعی را شامل می شوند. لذا طبقه بندی بر اساس شرایط مختلف به منظور ارائه تصمیم مناسب و اتخاذ استراتژی با هدف کسب سود حداکثری برای بیمار ضروری است. استفاده از مدل سینرژی منجر به پیش بینی نیاز های مراقبتی بیماران می شود.
    کلیدواژگان: خصوصیات بیماران، سندرم حاد کرونر، مدل سینرژی
|
  • Parkhideh Hasani, Masoomeh Otaghi, Mansooreh Zagheri Tafreshi, Alireza Nekbakht Nasrabadi Pages 69-76
    Aims
    Transition is­ a passage or movement from one stage of life، condition، or place to another. Chronic patients somehow experience transition and nurses have an important role in supporting them. This study was aimed to explore the meaning of transition to hemodialysis.
    Methods
    In this qualitative research، hemodialysis purposeful sampling and then theoretical sampling had been continued until data saturation (13 people). Participants were hemodialysis patients that were referring to affiliated hospitals with Shahid Beheshti University of Medical Sciences and persons being in direct and close touch with them in 2012. Semi-structured interviews were undertaken and field notes and memos were used for data collection. The data were analyzed by content analysis. Data rigor was confirmed by Lincoln & Goba criteria. Ethical considerations were observed.
    Results
    The participants showed dual meanings of transition to hemodialysis (positive & negative). Categories of recovery & healing way، an opportunity for interaction، an opportunity for learning، a hope point، God’s gift، and renewal life demonstrated positive meanings of transition to hemodialysis. Categories of valueless of hemodialysis، useless living with hemodialysis، life bitterness with hemodialysis، and hardship of living with hemodialysis and tragedy of life with hemodialysis، demonstrated negative meanings of transition to hemodialysis.
    Conclusions
    Considering complexity and multidimensionality of transition and influences of means associated with transition and formation of intensity and nature of the consequences that clients experience، must be relied on reinforcing positive meanings of transition to hemodialysis in nursing care.
    Keywords: Transition, Meaning, Hemodialysis, Nursing
  • Alehe Seyyedrasooli, Kobra Parvan, Azad Rahmani, Zhale Rahimi Pages 77-86
    Aims
    Illness perception plays an important role in se lf-care behavior and treatment adherence in hemodialysis patients. So interventions that promote illness perception can cause improvement in treatment adherence of Hemodialysis patients. Hence، this study had been conducted with the aim of determining the effect of illness perception promoting interventions on treatment adherence in hemodialysis patients.
    Methods
    In this randomized clinical trial، 71 patients undergoing hemodialysis were allocated randomly to the intervention (n=38) and control (n=33) groups. For data collection، a two-part questionnaire consists of socio-demographic questionnaire and questionnaire of treatment adherence of hemodialysis patients (ESRD-AQ) were used. After pretest، patients in intervention group received illness perception promoting interventions individually for six sessions and control group just received routine care of the unit. Posttest was done 8 weeks after the end of intervention. The data of the study were analyzed by using SPSS-16 software and independent and paired T test.
    Results
    Results showed that patients participating in illness perception promoting interventions had significantly higher scores in the areas of adherence to medication (p=0. 01)، adherence to liquid limitation (p=0. 001)، adherence to dietary restriction (p=0. 001) and shortening durance of the hemodialysis sessions (p= 0. 04) than patients in control group.
    Conclusions
    Illness perception promoting interventions causes improvement in some dimensions of treatment adherence in hemodialysis patients. Considering inadequate research literature، there is a need for more research in this area.
    Keywords: Hemodialysis, Treatment adherence, Illness perception
  • Pouran Varvani Farahani, Davood Hekmatpou, Soheila Shamsikhani Pages 87-94
    Aims
    Pain is the main complain of hospitalized patients suffering from burns. Anxiety، troubled interaction with others، disturbed sleep، movement defect، loss of appetite، low quality of life، and increase in healthcare and hospitalization costs are the consequences of non-alleviated pain and pruritus. Regarding this the present study aimed to investigate the effectiveness of muscle relaxation on severity of pain، pruritus and vital signs among patients suffering from burns.
    Methods
    In a semi-experiment study and by using a simple convenient sampling method، 110 hospitalized patients of Burn Ward were randomly chosen in two separated stages and allocated to case and control groups. It took two consecutive months to choose the controls and cases respectively. Tools for data gathering were as follows; demographic information، a pain visual analogue scale، and pruritus assessment scale and documentation form (vital signs، pruritus، pain). As the desired intervention، cases were delivered a twenty-minute Benson muscle relaxation and then their pain، pruritus and vital signs were measured and compared to these in controls. Achieved data were analyzed by SPSS software.
    Results
    There were no significant differences between severity of pain (mean of pain in controls and cases were 5. 8 and 6. 3 respectively)، itching (mean of pruritus in controls and cases were 3. 5 and 2. 6 respectively)، and vital signs (respiration، pulse rate، blood pressure، perspiration and dilated pupils) in two groups (p>0. 05). But، conversely، a post-intervention independent t-test revealed that there were significant differences between severity of pain (mean of pain in controls and cases were 5. 5 and 2. 2 respectively)، itching (mean of pruritus in controls and cases were 3. 6 and 2. 1 respectively) and vital signs (respiration، pulse، perspiration and dilated pupils) in two compared groups (p<0. 05). However، blood pressure showed no significant difference between two groups after intervention.
    Conclusions
    Muscle relaxation technique can be effective in relieving the pain، pruritus and vital signs of patients suffering from burns. Therefore، its use as a therapeutic and alleviative method could be suggested for patients suffering from burns.
    Keywords: Muscle relaxation, Pain, Pruritus, Vital signs, Burns
  • Mohammad Pourebrahimi, Abolfazl Rahimi, Ali Tayebi, Hadi Ebrahimi Pages 95-100
    Aims
    Due to increasing the number of Hemodialysis patients and also the necessity of consistent and continuous cares by family members to patients، we have been up to doing a test in order to find out the effects of oral Vitamin C on tiredness and exhaustion of hemodialysis patient caregivers according to researches that have been done on the effect of oral Vitamin C on fatigue.
    Methods
    This research is a before-after one-group semi experimental study of a that has been done in 2012. The samples were 25 caregivers who have been coming to the selected hospital in Tehran and they had been chosen randomly and purposively. At first The Multidimensional Fatigue Inventory MFI-20 Questionnaire was completed by research samples before intervention and after a month of using oral Vitamin C the Questionnaire was completed once again. After collecting the data by descriptive statistics and paired t-test the data had been analyzed by SPSS 17 software.
    Results
    The samples were 48% male with the age average of 44. 4 and 72% married. In general exhaustion and fatigue، physical fatigue، mental fatigue and reduced activity dimensions significant difference (p<0. 05) had been observed but there was no significant difference in the reduced motivation dimension.
    Conclusions
    According to the results، using oral Vitamin C can be recommended for reducing the fatigue of caregivers and thereupon increasing the quality of care given to Hemodialysis patients.
    Keywords: Oral Vitamin C, Hemodialysis Patient, fatigue, caregivers
  • Ladan Ebrahimi Porian, Shayesteh Salehi, Reza Pourmirza Kalhori *, Gholam Hossien Abdyazdan, Azam Sharifi Pages 101-108
    Aims
    Myocardial Infarction is the most common disease in industrial countries. Changing lifestyle is necessary for decreasing heart diseases. This study had been done with the aim of assessing the effect of healthy belief model application on health behaviors of patients with Myocardial Infarction.
    Methods
    In this quasi-experimental research، 74 samples had been chosen by purposeful sampling method they were in two experimental and control groups in Kermanshah in 2011. Experimental group achieved education based on health belief model for health behaviors and control group achieved traditional education. The data were gathered by a questionnaire with reliability of r=0. 81 and collection checklist and statistical analysis with SPSS-18 software and descriptive and inferential statistical tests.
    Results
    The averages age of the two groups were the same and most of the samples were males. There was signification difference between model concepts in both groups in the stage after interference in all elements except nutritional function (p=0. 001).
    Conclusions
    In order to increase knowledge and improvement of activity function of the patients with Myocardial Infarction، it is recommended to use health belief model but education with this model did not have any tremendous impact on nutritional function.
    Keywords: Healthy Belief Model, Myocardial Infarction, Critical Care
  • Ali Moradi, Seyed Mohammad Khademolhoseini, Seyed Jalal Madani, Jamileh Mokhtari Nori Pages 109-118
    Aims
    According to this approach that: “standardization of nursing care according to the last evidences has the best results in increasing care quality”، the aim of this study has been determined: “Designing evidence based nursing care instructions for mechanically ventilated patients”.
    Methods
    The study had been done with “developmental research” method with the approach based on evidences in Intensive Care Units of Baqiyatallah hospital in 1392. At first quality of 15 present instructions in Intensive Care Units had been evaluated in three levels of weak، moderate and good. Then 22 new instructions had been designed according to Stetler model and with the approach based on evidences. For assessing content validity of the instructions، opinions of ten faculty members of Baqiyatallah، Tehran and Shahid Beheshti Universities had been considered in three refers by Delfi method. Applicability of the instructions had been assessed by focused group discussion method with experienced experts of Intensive Care Units.
    Results
    Evaluation of the 15 present instructions showed that their quality is in the medium. In addition to reviewing nursing books، 655 articles had been studied، and with considering criteria of choosing evidences، 121 articles had been chosen as credible evidences. At the end 22 care instructions with good quality had been designed.
    Conclusions
    Lack of specification of the present instructions and their low quality showed necessity of designing instructions based on evidences with high quality and specifically for different units. Designing such instructions prepares background of using nursing studies at bedside and it is going to be an effective step for based on evidence nursing. So it is recommend that designing such application instructions should be in the priority of the next studies.
    Keywords: Care instructions, Evidence based nursing, Mechanical ventilation, Intensive Care Unit
  • Mahboobeh Nasiri, Farzan Kheirkhah, Behnaz Rahimiyan, Bijan Ahmadzadeh, Hossein Hasannejad, Roghayyeh Mohammad Jahfari Pages 119-126
    Aims
    Level of quality of life in hemodialysis patients change following stressful factors. Patients use different coping mechanisms in order to deal with stressful factors. The aim of this study was to determine stressful factors، coping mechanisms and quality of life among hemodialysis patients.
    Methods
    This descriptive analytic study was done on 113 hemodialysis patients in Babol’s Shahid Beheshti hospital in 2010-2011. The data collection tools included questionnaire of hemodialysis stressful factors information (HSS)، Jalowice & Powers coping methods and quality of life Index of Parila et al. in order to analyze data، descriptive analytical statistics (Independent T - test، variance and Pearson ''s analysis and SPSS 17 software had been used.
    Results
    50. 4 % of the patients were male. The age range of the patients was 87-18. The results showed that there was significant relationship between age with physiological stressful factors (p = 0. 050) and there was significant relationship between residency and psychological stressful factors) and between important activities of life and variables of occupation and marital status (p=0. 000 both). In dealing with stressful factors patients mostly used emotion-oriented coping methods، and there was positive and linearly relationship between emotion-oriented coping methods with psycho and social stressful factors (p=0. 000 and p=0. 009). There was positive and linear relationship between problem–oriented coping methods with aspects of overall quality of life and also there was significant inverse relationship between emotion-oriented coping methods with important activities of life، overall quality of life and physical condition.
    Conclusions
    By identifying the stressful factors in hemodialysis patients، it is possible to have more valuable step through more effective nursing services and producing basic programs such as psychology counseling for strengthening problem - oriented coping mechanisms and improving their quality of life.
    Keywords: Hemodialysis patients, Stressful factors, Coping mechanisms, quality of life
  • Mahdi Karimyar Jahromi Pages 127-134
    Aims
    Patients’ classification based on different needs in order to take appropriate decision with the aim of gaining maximum benefit is necessary for the patient. The present study had been done with the aim of assessing characters of the patients suffering from Acute Coronary Syndrome in cardiac care units based on synergy model.
    Methods
    This is a descriptive – analytical study، convenience sampling had been done including 800 patients that were hospitalized by diagnosis of ACS in CCU of Jahrom Medical science University hospitals in 2012. In order to collect data “assessment of patients’ characteristics based on synergy model” checklist with “inquiry” method had been used. In order to analyze data SPSS 16 software and descriptive and inferential statistical methods and Kendal and Spearman correlation coefficients had been used.
    Results
    In the samples of the study 50. 5% were male. The average age of the patients was 61. 20±1. 26. Findings showed that the maximum frequency of the patients considering vulnerability and complexity in level 1، in the case of stability and partnership in taking decision in level 3 and in the characteristics of returning، sources، partnership in taking care and anticipation، was in level 5.
    Conclusions
    Hospitalized patients suffering from ACS includes a wide range in severity of disease، clinical signs and individual and social conditions. Therefore، categorization based on different conditions for providing appropriate decision and strategy aimed at gaining maximum benefit is necessary for the patient. Using synergy model leads to predicting care needs of the patients.
    Keywords: Patient's characteristics, Acute Coronary Syndrome (ACS), Synergy model