فهرست مطالب

فصلنامه علوم زیستی ورزشی
پیاپی 18 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • تاثیر تمرین در ساعات مختلف روز بر برخی عوامل خطرزای بیماری قلبی- عروقی در مردان دارای اضافه وزن
    محسن عصارزاده، محسن اکبرپور صفحات 1-12
    هدف مطالعه حاضر، تاثیر دوازده هفته تمرین هوازی در زمان های مختلف روز بر عوامل خطرزای قلبی- عروقی بر مردان دارای اضافه وزن بود؛ بدین منظور چهل مرد دارای اضافه وزن غیرورزشکار با میانگین سنی 45/2±25/22 سال و شاخص توده بدنی 42/2±06/30 کیلوگرم بر متر مربع به صورت تصادفی در چهار گروه تمرین در زمان های صبح و عصر، و گروه کنترل صبح و عصر قرار گرفتند. گروه های تمرین صبح و عصر پروتکل تمرین هوازی دویدن را سه جلسه در هفته به مدت دوازده هفته با شدت 75 تا 85 درصد حداکثر ضربان قلب انجام دادند که مدت دویدن در جلسه اول، پانزده دقیقه بود و هر سه جلسه به صورت فزاینده یک و نیم دقیقه به زمان دویدن افزوده می شد تا اینکه زمان دویدن به سی دقیقه افزایش یافت؛ در حالی که گروه های کنترل در مدت زمان اجرای پژوهش از انجام برنامه تمرین منع شدند. در آغاز دوره، هفته ششم و پایان هفته دوازدهم 5 میلی لیتر خون سیاهرگی جهت سنجش عوامل خطر زای قلبی- عروقی (تری گلیسرید، HDL-c، LDL-c و کلسترول) از آزمودنی ها جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده های تحقیق با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر (ANOVA) انجام شد. آزمون وابسته با توجه به اصلاحیه بن فرونی برای تعیین محل تفاوت های درون گروهی به کار رفت. آنالیز واریانس (ANOVA) یک سویه همراه با آزمون تعقیبی توکی نیز برای ارزیابی بین گروهی استفاده شد (05/0>α). یافته ها نشان داد در گروه های تجربی در مقایسه با گروه های کنترل، تمرین هوازی صبح و عصر کاهش معنی دار سطوح LDL-c (03/0=P) و افزایش معنی دار HDL-c (02/0=P) را به همراه داشت؛ درحالی که در سطوح کلسترول تام و تری گلیسرید تغییری مشاهده نشد. همچنین، پس از اجرای برنامه تمرینی، در سطوح HDL-c و LDL-c بین دو گروه تمرینی صبح و عصر تفاوت چشم گیری دیده نشد. براساس نتایج این مطالعه مشخص شد که تمرین هوازی در زمان صبح و عصر بر سازگاری های عوامل خطر زای قلبی- عروقی موثر است؛ ولی تفاوتی بین اجرای تمرین هوازی در زمان صبح و عصر در مردان دارای اضافه وزن مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: تمرین صبح، تمرین عصر، عوامل خطر زای قلبی، عروقی، مردان دارای اضافه وزن
  • تاثیر مصرف مکمل کوآنزیم Q10 در دوره تیپر بر برخی شاخص های عملکرد استقامتی دونده های نیمه استقامت
    داریوش شیخ الاسلامی وطنی، تحسین خطایی، منیژه نوروزیان، حمید رجبی صفحات 13-28
    هدف از مطالعه حاضر، تعیین اثر مصرف مکمل کوآنزیم Q10 در دوره تیپر بر برخی شاخص های عملکرد استقامتی دوندگان نیمه استقامتی بود. بدین منظور، 18 دونده نیمه استقامت مرد تمرین کرده (سن 26/1±21 سال، وزن 7/4±6/65 کیلوگرم، قد 5/2±179 سانتی متر) به صورت هدفمند انتخاب شدند. روش تحقیق به صورت پیش آزمون پس آزمون با یک گروه کنترل و دو گروه تجربی اجرا شد. آزمودنی ها به دنبال 10 هفته تمرینات ویژه جهت بهبود استقامت هوازی، بی هوازی، آستانه لاکتات، و تحمل لاکتات با شدت 70 تا 95 درصد ضربان قلب بیشینه و تواتر 4 جلسه در هفته (هر جلسه70 تا 90 دقیقه) برای پیش آزمون آماده شدند. سپس، پیش آزمون شامل ضربان قلب استراحتی، زیربیشینه، بیشینه، تست دوی یک مایل، و زمان رسیدن به واماندگی انجام شد (قبل از دوره تیپر) و آزمودنی ها به سه گروه همگن تقسیم شدند: گروه T+Q10 (یک هفته تیپر به همراه 120 میلی گرم کوآنزیم Q10 در روز)، گروه T (یک هفته تیپر به همراه دارونما)، و گروه C (با همان شدت و حجم تمرینات قبلی به همراه دارونما). اعمال تیپرینگ از طریق کاهش تدریجی حجم و افزایش تدریجی شدت تمرینات (تا 135 درصد Vo2max) و با حفظ فرکانس صورت گرفت. پس از اتمام دوره تیپر، همه آزمون هایی که قبل از تیپر انجام شده بود دوباره انجام شد. برای نشان دادن تفاوت های درون گروهی، پس از دوره تیپر، از آزمون T همبسته و برای نشان دادن تفاوت های بین گروهی از آزمون ANOVA استفاده شد. نتایج نشان داد که پس از یک هفته تیپر، ضربان قلب استراحتی و زیربیشینه در دو گروه T و T+Q10 به طور معنی داری کاهش، و رکورد دوی یک مایل و زمان رسیدن به واماندگی به طور معنی داری در دو گروه بهبود یافت (05/0>P)، ولی ضربان قلب بیشینه تغییری نداشت (05/0P>). اما از آنجایی که تفاوت معنی داری در هیچ یک از متغیرها، میان دو گروه T و T+Q10 (پس از یک هفته تیپر) دیده نشد، بنابراین، می توان گفت، در این تحقیق، مصرف کوآنزیم Q10 در دوره تیپر اثر معنی داری بر ضربان قلب استراحتی، ضربان قلب زیربیشینه، ضربان قلب بیشینه، زمان رسیدن به واماندگی، و رکورد دوی یک مایل نداشته است (05/0P>). همچنین، در گروه C، در هیچ یک از متغیرها، تغییر معنی داری دیده نشد (05/0P>). درنهایت، می توان گفت که یک هفته تیپر به همراه مصرف کوآنزیم Q10 بر عملکرد تاثیری نداشته است. درحالی که تیپر به تنهایی اثر معنی داری بر ضربان قلب استراحتی، ضربان قلب زیربیشینه، زمان رسیدن به واماندگی، و رکورد دوی یک مایل داشت، ضربان قلب بیشینه تحت تاثیر قرار نگرفت.
    کلیدواژگان: تیپر، دونده های استقامتی، عملکرد استقامتی، کوآنزیم Q10
  • مقایسه اثر تمرینات با حجم بالا و تمرینات با شدت بالا بر مقدار تجمع لاکتات، زمان اجرا و میزان بهبود 2VO اوج در دوندگان استقامتی 10-14 ساله
    احسان اصغری، ارسلان دمیرچی صفحات 29-40
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثر تمرینات با حجم بالا و تمرینات با شدت بالا بر مقدار تجمع لاکتات، زمان اجرا و میزان بهبود اوج اکسیژن مصرفی (VO2peak) در دوندگان استقامتی 10-14 ساله انجام شد. بیست دانش آموز دونده استقامتی پسر با سن 32/2±5/12 سال، قد 27/3±62/154 سانتی متر، وزن 12/5±5/34 کیلوگرم، حداکثر ضربان قلب 1/3±5/207 ضربه در دقیقه و اوج اکسیژن مصرفی 22/3±45/36 میلی لیتر بر کیلوگرم در دقیقه به صورت متقاطع و در دو حالت در گروه های فعالیتی A و B در دو مدل فعالیت تناوبی با شدت بالا و حجم پایین (HT) (60 ثانیه فعالیت با شدت90٪ 2VOاوج و 60 ثانیه استراحت با شدت 30٪ 2VOاوج) به مدت 30 دقیقه و با شدت پایین و حجم بالا (VT) (60 ثانیه فعالیت با شدت 65٪ 2VO اوج و 60 ثانیه استراحت با شدت 30٪ 2VOاوج) به مدت 60 دقیقه طی دو دوره شش هفته ای و به فاصله پنج هفته از یکدیگر، به صورت داوطلبانه شرکت کردند. اوج اکسیژن مصرفی، نسبت تبادل تنفسی (RER)، رکورد دوی 1500 متر و لاکتات پلاسمای آزمودنی ها، هنگام فعالیت های تناوبی مختلف ثبت شد. به منظور مقایسه تفاوت میانگین ها از آزمون آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معناداری (05/0P≤) استفاده شد. نتایج این پژوهش نشان داد در m1500T آزمودنی ها بین پیش و پس از آزمون نوع فعالیت HT، کاهش معناداری داشتند و این تفاوت بین مدل فعالیتی HT نسبت به مدل فعالیتی VT معنادار بود (05/0P<). در مورد متغیرهای RER و لاکتات بیشینه (Lacmax)، کاهش معناداری بین پیش و پس از استفاده از مدل فعالیتی HT نسبت به مدل فعالیتی VT مشاهده شد (05/0P<). در مورد متغیر 2VO اوج این نتایج نشان داد که با استفاده از این دو مدل فعالیتی، افزایش معناداری بین مقادیر پیش و پس از فعالیت به وجود آمد (05/0P<). بر اساس این یافته ها می توان نتیجه گیری کرد که مدل فعالیتی HT نسبت به مدل فعالیتی VT در مورد متغیرهای RER، peak2VO، Lacmax و m1500T کارایی بالاتری دارد و با توجه به محدودیت زمانی در برنامه تمرینی این گروه از ورزشکاران، این مدل تمرینی ممکن است جایگزین خوبی برای مدل های تمرینی طولانی مدت و خسته کننده به لحاظ دوره زمانی باشد.
    کلیدواژگان: اکسیژن مصرفی، تبادل تنفسی، فعالیت های تناوبی، لاکتات، نسبت دونده استقامتی
  • اثر پیش درمان تمرین اختیاری بر سطح دوپامین و تیروزین هیدروکسیلاز جسم مخطط موش های صحرایی مبتلا شده به پارکینسون
    محمد آقاسی، ضیاء فلاح محمدی، اکبر حاجی زاده مقدم صفحات 41-52
    هدف این تحقیق عبارت است از بررسی اثر تمرین اختیاری بر حفاظت از نرون های دوپامینرژیک جسم مخطط پس از القای تخریب با 6-هیدروکسی دوپامین در موش صحرایی. 25 موش به سه گروه سالم، کنترل پارکینسونی و تمرین پارکینسونی تقسیم شدند. گروه تمرین دوازده هفته روی چرخ دوار تمرین کردند. برای ایجاد مدل پارکینسونی، ترکیب 6-هیدروکسی دوپامین و سرم فیزیولوژی با غلظت 250 میکرولیتر، با جراحی استریوتاکسی، داخل بطن مغز آزمودنی ها تزریق و سطوح دوپامین و تیروزین هیدروکسیلاز با استفاده از روش الایزا اندازه گیری شد. از سوی دیگر، داده ها به روش آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی LSD تجزیه و تحلیل شدند. میانگین تمرین آزمودنی ها 5384 متر در روز بود. در این پژوهش بین سطوح دوپامین گروه تمرین و گروه کنترل پارکینسونی تفاوت معناداری مشاهده شد؛ به عبارت دیگر، از کاهش سطح دوپامین در گروه تمرین پیشگیری شد (001/0=P) و تقریبا هم سطح با گروه سالم باقی ماند (129/0P=)؛ اما سطح تیروزین هیدروکسیلاز در گروه تمرین تفاوت معناداری با گروه کنترل پارکینسونی نداشت (805/0P=). نتایج نشان داد که انجام تمرینات اختیاری مقاومت و طول عمر نرون های دوپامینرژیک جسم مخطط موش های صحرایی را در برابر تخریب اکسیداتیو بر اثر سمیت 6-OHDA افزایش می دهد و نقش حفاظتی در برابر بیماری پارکینسون دارد.
    کلیدواژگان: پارکینسون، تمرین اختیاری، تیروزین دوپامین، موش صحرایی، هیدروکسیلاز، 6، هیدروکسی دوپامین
  • اثر یک جلسه تمرین مقاومتی بر سطوح پروتئین NT-4/5 در عضله خم کننده بلند شست و نعلی موش های نر ویستار
    ریحانه محمدخانی، رضا قراخانلو، ریحانه زرباف، سید جواد مولی، رسول اسلامی صفحات 53-62
    تصور می شود که نوروتروفین های مشتق از عضله در سازگاری عضلات اسکلتی به ورزش نقش دارند. NT-4/5 یکی از اعضای خانواده نوروتروفین هاست که ناشناخته تر باقی مانده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر یک جلسه تمرین مقاومتی بر سطوح پروتئین NT-4/5 عضلات خم کننده بلند شست (FHL)و نعلی (SOL)در دو نقطه زمانی 24 و 48 ساعت بعد از تمرین در رت های نر نژاد ویستار است. 24 موش صحرایی (g20±230) به طور تصادفی به دو گروه کنترل (8=n) و یک جلسه تمرین (16=n) تقسیم شدند. در جلسه تمرین (3 ست، 5 تکرار) حیوانات با 30 درصد وزن از نردبان بالا رفتند. 24 و 48 ساعت بعد از جلسه تمرینی حیوانات گروه تمرینی قربانی شدند و عضله نعلی و FHL آنها خارج شد. داده های آماری با استفاده از تحلیل واریانس یکطرفه و T مستقل آنالیز شد. یافته های تحقیق افزایش معناداری را در پروتئین NT-4/5 عضله نعلی در نقطه زمانی 24 و 48 ساعت بعد از تمرین نشان داد، درحالی که یک جلسه تمرین مقاومتی تاثیر معناداری بر پروتئین NT-4/5 در عضله FHL ندارد. تحقیق حاضر نشان داد که یک جلسه تمرین مقاومتی موجب تغییر سطوح پروتئین NT-4/5 می شود و احتمالا مدل مناسبی برای تحریک پاسخ نروتروفین های مشتق از عضله به ویژه در عضله کندانقباض است.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، عضله خم کننده بلند انگشتان، عضله نعلی، NT، 4، 5
  • تاثیر هشت هفته برنامه تمرین هوازی ناپیوسته (10×3 دقیقه) بر نشانگرهای زیستی خطرزای قلبی عروقی در زنان چاق غیرفعال
    علی اصغر رواسی، عباسعلی گائینی، جواد طلوعی آذر صفحات 63-75
    در بیشتر تحقیقات انجام گرفته از تمرینات هوازی پیوسته استفاده شده است و درمورد تاثیر تمرین هوازی ناپیوسته بر نشانگرهای زیستی خطر بیماری قلبی عروقی اطلاعات کاملی وجود ندارد. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر 8 هفته برنامه تمرین هوازی ناپیوسته (10×3 دقیقه) بر نشانگرهای زیستی خطرزای قلبی عروقی در زنان چاق غیر فعال بود.20 زن چاق غیر فعال با Kg/m230 BMI ≥ انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه 10 نفری تمرین هوازی ناپیوسته و کنترل داوطلب شرکت در پژوهش تقسیم شدند. برنامه تمرینی به مدت 8 هفته، هفته ای سه جلسه، هر جلسه 3 بار، هر بار به مدت 10 دقیقه و با فاصله استراحتی 5 دقیقه میان هر وهله با60 تا 65 درصد ضربان قلب بیشینه اجرا شد. از گروه تمرین هوازی ناپیوسته و کنترل قبل و بعد از اتمام برنامه تمرینی در شرایط ناشتا برای سنجش مقادیر متغیرهای پژوهشی با استفاده از روش آزمایشگاهی آنزیم ایموانسی (ELISA) نمونه گیری خونی به عمل آمد. داده های پژوهش با استفاده از آزمون آماریt همبسته و t مستقل در سطح معناداری (05/0P<) تجزیه وتحلیل شدند. نتایج تحلیل آماری نشان داد برنامه تمرین هوازی ناپیوسته به طور معناداری مقدار HCY، FIB،TNFα، IL-6 وCRP زنان چاق را کاهش می دهد (05/0P<). نتایج آزمون t مستقل نیز نشان داد، بین دو گروه تمرین هوازی ناپیوسته و کنترل در متغیرهای پژوهشی تفاوت معناداری وجود دارد (05/0P<). یافته ها نشان داد تمرین هوازی ناپیوسته موجب کاهش پلاسمایی مقادیر نشانگرهای زیستی خطر بیماری قلبی عروقی در زنان چاق می شود، چنانکه این کاهش می تواند در پیشگیری، کنترل و کاهش بروز بیماری قلبی عروقی موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: اینترلوکین 6، پروتئین واکنشی c، تمرین هوازی ناپیوسته، عامل نکروز تومور آلفا، فیبرینوژن، هموسیستئین
  • تاثیر شش هفته تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر عوامل فیبرینولیتیک (t-PA، PAI-1 و کمپلکس t-PA/PAI-1) مردان جوان غیرفعال
    محمد همتی نفر، محمدرضا کردی، سیروس چوبینه، ثروت چوپانی صفحات 77-89
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر شش هفته تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر عوامل فیبرینولیتیک (t-PA، PAI-1 و کمپلکس t-PA/PAI-1) مردان جوان غیرفعال بود. به این منظور، 18 مرد جوان غیرفعال به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند و به طور تصادفی به دو گروه تجربی (9n=، سن:41/1±33/24 سال، قد:91/4±22/176 سانتی متر، وزن:59/6±27/72 کیلوگرم) و کنترل (9n=، سن:01/2±27/23 سال، قد:88/6±22/180 سانتی متر، وزن: 23/7±27/76 کیلوگرم) تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت شش هفته و سه جلسه در هفته پروتکل تمرینیHIIT را اجرا کردند که هر جلسه شامل چهار تا شش تکرار دویدن با حداکثر سرعت در یک ناحیه 20 متری با 30 ثانیه بازیافت بود. نمونه های خونی یک روز قبل و 48 ساعت بعد از اجرای پروتکل تمرینی، به صورت ناشتا برای تجزیه و تحلیل های آزمایشگاهی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری t مستقل تجزیه و تحلیل شد و نتایج نشان داد، به دنبال شش هفته اجرای HIIT، مقادیر استراحتی PAI-1 در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل به طور معنادار 13/35 درصد کاهش (012/0=P) و مقادیر t-PA 69/50 درصد و کمپلکس t-PA/PAI-1 140درصد افزایش یافتند که این تغییرات نسبت به گروه کنترل معنادار نبود (257/0=P و 127/0=P). همچنین، نتایج پژوهش حاضر، افزایش معنادار 8 درصدی VO2max، حجم پلاسما و کاهش معنادار 68/15 درصدی چربی بدن را در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل نشان داد. با توجه به نتایج پژوهش حاضر، به نظر می رسد اجرای شش هفته HIIT علاوه بر کاهش موثر چربی بدن و افزایش آمادگی هوازی، به بهبود نسبی فرایند فیبرینولیز و هموستاز در مردان جوان غیرفعال منجر می شود.
    کلیدواژگان: تمرینات تناوبی با شدت بالا، t، PA، PAI، 1
  • تاثیر تمرین تناوبی شدید بر تغییرات مولکول چسبان سلولی (sICAM-1) پلاسما، نیمرخ لیپیدی و ترکیب بدنی مردان چاق کم تحرک
    رحمن سوری، کیا رنجبر، امید صالحیان، محمد اسلام دوست صفحات 91-102
    زمینه
    چاقی عامل فزاینده بیماری های قلبی- عروقی و نیز سطوح پلاسمایی ملکول چسبان سلولی است و در پیشگویی خطر بروز گرفتگی های عروق کرونر نقش مهمی دارد. از این رو، هر مداخله ای که آثار مفیدی بر این موارد داشته باشد، در افزایش سلامت عمومی بسیار ارزشمند است. هدف از پژوهش حاضر عبارت است از بررسی تاثیر تمرین تناوبی شدید بر تغییرات مولکول چسبان سلولی (sICAM-1) پلاسما و نیز ارتباط آن با توزیع چربی و نیمرخ های لیپیدی.
    روش ها
    18 آزمودنی از جامعه آماری افراد چاق کم تحرک با میانگین و انحراف استاندارد سن، درصد چربی، وزن و شاخص توده بدنی 34/1± 55/20سال، 07/4±84/26 درصد، 02/9±05/93 کیلوگرم و 33/3±20/31 کیلوگرم بر مترمربع انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم بندی شدند. گروه تجربی در 16 هفته تمرین تناوبی شدید (8-10 دوره چهار دقیقه ای دویدن در شدت 60-90% ضربان قلب ذخیره با دو دقیقه فواصل استراحتی شامل دویدن در شدت 40-50% ضربان قلب ذخیره)، سه جلسه در هفته شرکت کردند. خونگیری در شرایط ناشتایی جهت ارزیابی مقادیر ICAM-1 و نیمرخ لیپیدی به روش الایزا در آغاز و پایان پژوهش صورت گرفت. داده ها با استفاده از آزمون t مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون t زوجی در سطح معناداری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاکی از آن است که سطح ICAM-1پلاسمایی در گروه تجربی کاهش معناداری داشت (002/0P=)، از سوی دیگر تغییرات ICAM-1 در گروه تجربی با گروه کنترل معنادار است (034/0P=). رابطه معناداری بین سطوح ابتدایی ICAM-1 با هر یک از متغیرهای جسمانی و نیمرخ های لیپیدی مشاهده نشد (05/0P>). در بخش رابطه مجموع تغییرات غلظت ICAM-1 در گروه های تجربی با مجموع تغییرات متغیرهای ترکیب بدنی از جمله تغییرات درصد چربی (48/0 =R، 012/0P =) و وزن توده چربی (44/0=R، 022/0P =) همبستگی معناداری مشاهده شد. سطوح کلسترول، LDL-C و عوامل خطر در گروه تجربی به طور معناداری کاهش یافت (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    اجرای تمرین تناوبی شدید منجر به کاهش معنادار مولکول چسبان بین سلولی و بهبود نیمرخ لیپیدی می گردد.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، چاقی، عامل فعالیت التهاب عروقی ICAM، 1
|
  • The Effect of Exercise in Different Times of Day on Some of Cardiovascular Risk Factors in Over-weight Men
    Mohsen Asarzadeh, Mohsen Akbarpour Pages 1-12
    The present study aimed to determine the effects of 12 weeks of aerobic exercise in different times of day on some cardiovascular risk factors in overweight men. 40 non-athletes, overweight men with an average age of 22.25±2.45 years old and BMI of 30.06±2.42 kg/m2 were randomly allocated to four groups of morning and evening aerobic training and control. Morning and evening training groups performed the aerobic training protocol three sessions per week for 12 weeks with 75 to 85 percent of maximal heart rate and 15 minutes training per session. The training time was increasingly added 1.5 minutes every three sessions until the training time reached 30 minutes. The control groups were instructed not to do the training program during the research period. Blood samples (5 cc) were taken from the participants at the beginning of the research period, week 6 and the end of week 12 in order to measure cardiovascular risk factors (i.e. triglyceride, low density lipoprotein, high density lipoprotein and cholesterol). The obtained data were analyzed using analysis of variance (ANOVA) and t-test with the Bonferroni correction for within-group evaluation and one-way analysis of variance along with Toki post-hoc test for between-group evaluation (α<%5). The results showed that morning and evening aerobic training significantly decreased LDL-c and significantly increased HDL-c in the experimental groups compared to the control groups. However, the total levels of cholesterol and triglyceride remained unchanged in these groups. In addition, no significant difference was observed in LDL-c and HDL-c levels between morning and evening training groups when the training was completed. It was also demonstrated that aerobic training during morning and evening could influence the compatibility of cardiovascular risk factors. And finally, no difference between the effect of aerobic exercise during morning and evening was observed on overweight men.
    Keywords: Morning training, Evening training, Cardiovascularrisk factors, Overweight
  • Effects of CoQ10 Supplement Consumption during Tapering Phase on Some of Endurance Performance Indices in Middle Distance Runners
    Daryoush Sheykholeslami, Tahsin Khotayi, Manijeh Norouziyan, Hamid Rajabi Pages 13-28
    The purpose of this study was to examine the effect of CoQ10 supplement consumption during tapering phase on some of endurance performance indices in middle distance runners. To do this, 18 trained middle distance male runners with an age of 21±1.26 years old, a weight of 65.6±4.7kg and height of 179±2.5 were selected. This study was based on the pre test - post test method with two experimental groups and one control group. Study subjects were prepared for the pre test after 10 weeks training to increase aerobic and anaerobic endurance, lactate threshold, lactate tolerance under 70-95% MHR and 4 sessions training in one week (70-90 min/session). The pre test was then conducted which included rest heart rate (RHR), sub maximal heart rate (SubHR), maximal heart rate(MHR), 1mile test and time to exhaustion (Tex) (pre-taper). After that, the pre test participants were divided into three equal groups including T+Q10 (i.e. 1week tapering with Q10,120 mg/day), T (i.e. 1week tapering with placebo) and C (i.e. continued previous training with placebo). In the tapering period, the volume of training progressively decreased and its intensity increased to 135% of Vo2max while the frequency was constant. At the end of the tapering period (POST taper) all previous tests were measured respectively. To investigate mean differences between PRE and POST-test variables, the dependent student t-test was selected, and for the analysis of mean differences between the groups ANOVA was used. The obtained results showed that there is a significant decrease in RHR and SubHR in the groups of T and T+Q10. The 1mile test record and Tex were significantly improved (P<0.05), whereas there was no difference in MHR (p>0.05). It may be concluded that the COQ10 consumption in the tapering period has no significant effect on variables considered (p>0.05). Similarly, no significant change was experienced in the variables after one week in group C (p>0.05). In conclusion, the obtained results demonstrated that the COQ10 supplementation with one week tapering period has no effect on the performance of variables considered in this study. However, the tapering period could improve the RHR, SubHR, Tex and 1mile test performance with no effect on MHR.
    Keywords: CoQ10, Tapering, Endurance performance, Distance runners
  • A Comparison between Effects of High Intensity and High Volume Training on Lactate Accumulation, Time Performance and VO2peak in 10-14 Year Old Distance Runners
    Ehsan Asghari, Arsalan Damirchi Pages 29-40
    This study aimed to compare the effects of high intensity and high volume training on lactate accumulation, time performance and VO2peak in 10-14 years old distance runners. 20 male endurance runners aged 12.5±2.32 years old and with a height of 154.62±3.27 cm, weight of 34.5±5.12 kg, maximum heart rate of 207.5±3.1 and VO2max of 36.45±3.22 ml /kg/min took part in the experiment. The experiment was undertaken randomly in a crossover form between two modes and two groups of runners (Group A and B), and two intermittent exercise models. The exercise models included: (i) a high intensity and low volume (HT) model (60 seconds exercise with 90% VO2 peak and 60 seconds rest with 30% VO2 peak) within 30 minutes activity and (ii) a low intensity and high volume (VT) model (60 seconds exercise with 65% VO2 peak and 60 seconds rest with 30% VO2 peak) within 60 minutes activity. The experiments were performed during two 6-week periods with a 5-week rest in between. Respiratory Exchange Ratio (RER), Time performance in 1500 meters (T1500m) and Lactate maximum (Lacmax) were measured throughout the exercises. Repeated-measures ANOVA and Bonferroni post hoc tests were used to determine any significant difference between the groups and exercises. The results showed that there was a significant difference in the value of T1500m between pre and post HT and VT models (P<0.05).With regard to the maximum amount of RER and lactate, there was only a significant difference between pre and post HT exercise model (P<0.05). The results revealed that both HT and VT models had a significant difference in VO2peak between pre and post exercise (P<0.05). Overall, the findings of this study showed that the HT exercise model compared to the VT exercise model had higher performance on the RER, Lacmax, T1500m andVO2peak parameters. Where time limitation is an issue for athletes, the HT exercise model may therefore be a good substitution for long and boring training models.
    Keywords: Intermittent Exercises, Lactate, Oxygen Uptake, Respiratory Exchange Ratio, Endurance Runner
  • Neuroprotective Effect of Voluntary Exercise on Dopamine and Tyrosine Hydroxylase in the Striatum of Parkinsonian Rats
    Mohammad Aghasi, Ziya Fallah Mohammadi, Akbar Hajizadeh Moghadam Pages 41-52
    Introduiction: This study aimed to investigate the protective effects of 12-week voluntary exercise using a running wheel on the striatum dopaminergic neurons against 6-hydroxydopamine lesions in rats.
    Materials And Method
    Twenty five rats were divided into three groups including healthy, parkinson and training-parkinson. The training groups were housed in individual cages geared with running wheels. To induce parkinson, 250 microlitre of 6-hydroxydopamine (6-OHDA) dissolved in saline was administered intracerebrovenricular (ICV) by a stereotaxic apparatus. Tyrosine hydroxylase and dopamine levels in the striatum were measured by ELISA. The obtained data was analyzed using one-way analysis of variance (ANOVA) and least significant difference (LSD) post-hoc test.
    Results
    The mean running distance of subjects was 5384 meter per day.In this study, dopamine levels between the exercise and parkinson control groups had significant differences. In other words, a decrease in the dopamine level was prevented in the training group (P=0.001). Dopamine levels in the exercise group remained almost the same level as the healthy group (P=0.129). However, the tyrosine hydroxylase level did not change in the training and control groups.
    Conclusion
    Pre-treatment with the voluntary exercise causes an increase in the strength and life-span of dopaminergic neurons striatum against oxidative damage caused by 6-OHDA toxicity, and has a protective role against parkinson’s disease.
    Keywords: Voluntary exercise, 6, hydroxydopamine, Tyrosine hydroxylase, Dopamine, Parkinson, Rat
  • The Effect of One Session of Resistance Exercise on the Levels of NT-4/5 Protein in Soleus and Flexor HallucisLongus Muscles of Male Wistar Rats
    Reyhaneh Mohammadkhani, Reza Gharakhanlu, Reyhaneh Zarbaf, Seyed Javad Mola, Rasoul Eslami Pages 53-62
    Muscle-derived neurotrophins are thought to contribute to the adaptation of skeletal muscle to exercise. The NT-4/5 protein is one of the family members of neurotrophins that remains rather unknown compared to other members. The aim of this present study was to determine the effect of one session of resistance exercise on the levels of NT-4/5 protein in Soleus and Flexor HallucisLongus muscles of male wistar rats. 24 wistar rats (230±20g) were randomly assigned into two groups including (i) control group (N=8) and (ii) exercise group (N=16). In the exercise session, animals in 3 sets and 5 times climbed up a ladder while carrying 30% of their body weight. Animals of the exercise group were sacrificed 24 and 48 hours after exercise and their Soleus and Flexor HallucisLongus muscles were removed. The levels of NT-4/5 protein were measured using the Elisa kits. One-way ANOVA and independent T-test were used to analyze the obtained data. The results showed significant increases in NT-4/5 protein levels in the Soleus muscle at 24 and 48 h after resistance exercise whereas one session training did not significantly affect the levels of NT-4/5 protein in the FHL muscle. Since one session of resistance exercise resulted in changes in the levels of NT-4/5 protein, this exercise model may be considered as an appropriate model to stimulate the response of muscle-derived neurotrophin, especially in slow muscles.
    Keywords: Resistance exercise, Soleus muscle, Flexor HallucisLongus muscle, NT, 4, 5
  • The influence of 8-week discontinuous aerobic training (3×10 min) on cardiovascular risk biomarkers in inactive obese women
    Ali Asghar Ravasi, Abasali Gaieni, Javad Tolouyi Azar Pages 63-75
    To date, most studies have focused on continuous aerobic training and there is not comprehensive information about the influence of discontinuous aerobic training on cardiovascular risk biomarkers. Taking this into consideration, the purpose of the present study is to investigate the influence of an 8-week discontinuous aerobic training program (3×10 min) on cardiovascular risk biomarkers in inactive obese women. 20 inactive obese women with BMI≥30Kg/m2 volunteered to take part in this study. They were randomly divided into two equal groups of 10 called the discontinuous aerobic group and control group. The training was programmed for 8 weeks, 3 sessions in each week and three 10-min exercises in each session with a 5-min break between each exercise and 60 to 65 percent of maximum heart rate. The blood sampling ELISA method was used to measure the variables required from the discontinuous and control groups before and after the training program at overnight fast. The data were analyzed using paired t-test and independent t-test in the significance level of (P<0.05). The results revealed that discontinuous training program significantly decrease the level of HCY, FIB, TNFα, IL-6, and CRP in obese women (P<0.05). Also the results of independent t-test indicated that there is a significant difference between discontinuous aerobic training and control groups regarding the considered variables (P<0.05).The current study suggested that the discontinuous aerobic training can lead to the plasma reduction on cardiovascular risk factors in obese women. This reduction can be influential in preventing, controlling, and decreasing cardiovascular biomarkers.
    Keywords: Discontinuous aerobic training, Homocysteine, Fibrinogen, Tumor necrosis factor, alpha, Interleukin, 6, C, reactive protein
  • The Effect of Six-weeks High Intensity Interval Training (HIIT) on Fibrinolytic Factors (t-PA, PAI-1& t-PA/PAI-1) in Sedentary Young men
    Mohammad Hemati Nafar, Mohammad Reza Kordi, Sirus Chubineh, Servat Chubineh Pages 77-89
    The purpose of this study was to determine the effect of six-week high intensity interval training (HIIT) on fibrinolytic factors (t-PA, PAI-1 & t-PA/PAI-1) in sedentary young men. Eighteen inactive young men voluntarily took part in this study and were randomly divided into two groups including the experiment group (n: 9, age: 24.33 ± 1.41, height: 176.22 ± 4.91 and weight: 72.27 ± 6.59) and control group (n: 9, age: 23.27 ± 2.01, height: 180.22 ± 6.88 and weight: 76.27 ± 7.33). The experiment group performed three weekly HIIT sessions over 6 weeks. Each session consisted of either four to six repeats of maximal sprint running within a 20m area with 20–30s recovery. The control group was instructed to continue their normal behavior. Fasting blood samples were collected 24 hours before and 48 hours after the exercise protocol. The obtained data were analyzed using independent t-test. The results showed that the resting levels of PAI-1 were significantly reduced in the experiment group compared to the control group (P=0.012). However, there was no significant difference between the t-PA and complex t-PA/PAI-1 levels after exercise intervention compared to the control group (P=0.257 & P=0.127). Also, the present study showed a significant increase in VO2max and plasma volume. In contrast, it revealed a significant body fat decrease in the participants of the experimental group compared to the control group. Overall, it appears that a six-week HIIT not only effectively reduces body fat but also increases aerobic fitness, and, more importantly, leads to improvement of the fibrinolysis process in sedentary young men.
    Keywords: t, PA, PAI, 1, High Intensity Interval Training
  • The effect of high interval intensity training on Plassma Soluble Intercellular Adhesion Molecule -1 (sICAM-1) in sedentary obese male.
    Rahman Soori, Kia Ranjbar, Omid Salehian, Mohammad Eslam Doost Pages 91-102
    Obesity is known to increase the risk for cardiovascular diseases. Serum levels of cellular adhesion molecules are reported to be indices of arthrosclerosis. So each intervention that has benefit effects on them is very important for general health. The purpose of this study was to determine the effect of high interval intensity training programs on ICAM-1. 18 sedentary obese males with MEAN ±SD age, %BF, weight and BMI: Exp 1 (20.55±1.34 y, 26.84±4.07, 93.05±9.02 kg and 31.20±3.33 Kg/m2) were randomly divided to two groups, the experimental and control groups. participated in 16 weeks of moderate to high intensity interval training (8-10 × 4 minutes sets of running at 60-90% of Reserve Heart Rate and 2 minutes rest interval at 40-50% of Reserve Heart Rate) three days per week. The blood sampling was performed after 18 fasting hours in baseline and 48 h after final training sessions with the same conditions. Resulting data were analyzed by independent-sample t test, person correlation coefficient and pair t-tests (?=0.05). Data analysis showed that ICAM-1 decreased in experimental group but only was significant in EXP 2 (p= 0.015).There was no relationship between baseline of sICAM-1 with physical variable and lipid profile (P >0.05). There was positive correlation between %BF and BFM changes and ICAM-1 changes (P <0.05).The TC, LDL-C and RF levels significantly decreased.
    Keywords: Obesity, High intensity training, Markers of intracellular Inflammation (ICAM, 1)