فهرست مطالب

Journal of Qualitative Research in Health Sciences
Volume:2 Issue: 2, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/06/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نسرین رضایی، مرجان مردانی، فروغ رفیعی، هادی رنجبر صفحات 101-110
    مقدمه
    پرستاران به عنوان یکی از کلیدی ترین اعضاء تیم مراقبت از بیماران بخش های ویژه به شمار می روند، که در روند بهبودی و یا تغییر وضعیت سلامتی بیمار نقش اساسی دارند. با این وجود به نظر می رسد میزان مراقبت آنها از بیمار به درجه امید پرستاران به بهبودی بیمار بستگی دارد. از این رو انتظار می رود که امید پرستار به بهبودی بیمار می تواند از ارکان مهم در نحوه ارائه مراقبت به بیمارمحسوب گردد. با توجه به اهمیت موضوع، این مطالعه به تحلیل مفهوم امید پرستار به بهبودی بیمار بستری در بخش های ویژه پرداخت.
    روش
    برای تحلیل مفهوم امید پرستار به بهبودی بیمار از الگوی هیبرید که شامل سه مرحله نظری، کار در عرصه و تحلیل نهایی است، استفاده گردید و مصاحبه ها به روش تحلیل محتوای استقرایی، تحلیل شدند.
    یافته ها
    در مرحله نظری مفهوم امید پرستار به بهبودی بیمار با خصوصیات در دسترس بودن، حرفه ای بودن، انتظار مثبت، آینده محوری، هدفمندی و... مشخص شد. در مرحله عرصه، تعریف عملی مفهوم(امید در پرستاران مجموعه خصوصیاتی است که برای مراقبت پرستاری با کیفیت از بیمار ضروری است) مطرح شد. در مرحله تحلیل نهایی مفهوم با خصوصیات: انتظاری پویا، واقع گرایانه، مبتنی بر هدف که عملکرد و نگرش بهتری در ارائه مراقبت پرستاری موثر همراه با آرامش خاطر برای پرستار خواهد بود، تعریف شد.
    نتیجه گیری
    تحلیل مفهوم امید پرستار به بهبودی بیمار در نحوه مراقبت از بیمار بخش ویژه نشان داد، آگاهی پرستار از مضامین امید می تواند در امر مراقبت(اصلی ترین وظیفه پرستار)با آرامش خاطر و به بهترین شکل برای بیمار انجام پذیرد.
    کلیدواژگان: امید به بهبودی، پرستار، بیمار، بخش ویژه، تحلیل مفهوم، الگوی هیبرید
  • عباس شمسعلی نیا، کیان نوروزی، مسعود فلاحی خشکناب، علی فرهودیان صفحات 111-124
    مقدمه
    اعتیاد یکی از مشکلات جهان امروز است. برای مقابله با این معضل، رویکرد درمان اثر بخش بسیار حائز اهمیت است. یکی از مسائل مهم در درمان اعتیاد، عوامل موثر بر تصمیم گیری برای ترک است. هدف این مطالعه تبیین عوامل موثر بر تصمیم گیری به ترک مواد در سوء مصرف کنندگان مواد مخدر بود.
    روش
    این مطالعه بخشی از یک مطالعه کیفی با رویکرد گراندد تئوری است. شرکت کنندگان 22(16 مرد و 6 زن) نفر سوء مصرف کننده مواد که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و با حداکثر تنوع از بین هر دو جنس و با دوره بهبودی متفاوت انتخاب شدند. داده ها از طریق مصاحبه فردی و به وسیله سوالات نیمه ساختاریافته جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها به روش انالیز محتوی قراردادی انجام شد.
    یافته ها
    دو طبقه اصلی استخراج شده در این مطالعه شامل «نیاز برای رهایی» که خود از سه زیر طبقه: 1- خسته شدن از موقعیت موجود، 2- احساس تهدید و 3- رسیدن به انتهای خط تشکیل شده است و«قدم نهادن در راه» که از دو زیر طبقه 1- چنگ زدن به معنویت و 2- جستجوی اطلاعات تشکیل شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که در تصمیم گیری برای ترک مواد عوامل تسهیل کننده و بازدارنده بسیاری وجود دارد، لذا تلاش همه جانبه دولت و موسسات درگیر در درمان اعتیاد از طریق گسترش مراکز درمانی مبتنی بر نیازهای جنسیتی، شناسایی و رفع عوامل بازدارنده ی مهم در تصمیم گیری برای ترک مواد و افزایش آگاهی سوء مصرف کنندگان مواد در زمینه خدمات اجتماعی در دسترس و چگونگی مدیریت عوارض ناشی از ترک، شرایط لازم را برای جلب حمایت خانوادگی و افزایش انگیزه و کاهش سرخوردگی یا ناامیدی این افراد را فراهم ساخت. همچنین لازم است تا به رشد معنویت به عنوان عامل تسهیل کننده در تصمیم به ترک و ادامه مسیر بهبودی از دوران کودکی و از طریق خانواده و یا در مراکز درمانی ترک اعتیاد توجه شود.
    کلیدواژگان: اعتیاد، سوء مصرف کنندگان مواد، تصمیم به ترک مواد، مطالعه کیفی
  • میترا حکمت افشار، سهیلا کلانتری، اکرم ثناگو، لیلا مهستی جویباری صفحات 125-133
    مقدمه
    تحقق چشم انداز مرجعیت علمی ایران نیازمند نسلی است که عهده دار حفظ آن در دنیای رقابتی امروز باشند. دانشجویان تحصیلات تکمیلی به عنوان نخبگان امروز و نسل جوان در این راه رسالت بزرگی دارند. این مطالعه با هدف تبیین دیدگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی گلستان در مورد دستیابی به مرجعیت علمی در کشور انجام شد.
    روش
    در این پژوهش کیفی با 20 دانشجوی دختر و پسر تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی گلستان (1389) مصاحبه های نیمه ساختار به عمل آمد. تمام مصاحبه ها با یک سوال باز «وقتی می گویم مرجعیت علمی در ایران چه به ذهن شما می آید» شروع و ادامه مصاحبه با سوالات کاوشی بوده است. کلیه مصاحبه ها، ضبط، دست نویس و مطابق روش «تحلیل محتوا» آنالیز شدند. ملاک اتمام نمونه گیری اشباع مفهومی داده ها بوده است.
    نتایج
    سه مضمون اصلی و مضامین فرعی متعددی استخراج شد. «حرف آخر علمی را زدن» مضمونی است که بیانگر معنای مفهوم مرجعیت علمی از دید مشارکت کنندگان در این مطالعه است. «استناد دادن، ارجاع دادن، کرسی داشتن در علم» از مضامین فرعی مطالعه بودند. از نظر آنان، کشور در حال حاضر از نظر مرجعیت علمی «در مرحله وابستگی علمی» می باشد. شاهد این مدعا نیز «نیاز به استفاده از مطالب ترجمه شده و انتظار برای دستاوردهای علمی خارج از کشور» است. «بومی سازی علم» مضمون کلیدی دیگری بود که ظهور یافت. «قابل حصول بودن» مضمونی است که باور شرکت کنندگان را در خصوص امکان دست یابی به مرجعیت علمی می داند. داشتن سوابق مرجعیت علمی در گذشته ایران و همچنین داشتن روحیه جهاد علمی در دانشگاهیان و دانشجویان می تواند باعث احیای این رویکرد شود.
    بحث و نتیجه گیری
    مضامین برگرفته شده از این مطالعه طیفی از دیدگاه های دانشجویان تحصیلات تکمیلی را نشان می دهد. در یک سر طیف عدم مرجعیت علمی در کشور و در انتهای آن قابل دستیابی بودن قرار دارد. همانگونه مقام معظم رهبری فرمودند «مرجعیت علمی با امید بایستی دنبال شود و ان شاءالله به نتایجی خواهد رسید. یقینا روزی خواهد رسید که شما ببینید مرجعیت علمی یافتن دانشگاه های ایران و دانشمندان ایران چیز دور از دسترسی نیست؛ خیلی نزدیک به شماست. شما جوان ها یقینا این را خواهید دید». داده های این مطالعه می تواند در راستای اهداف باشد.
    کلیدواژگان: مرجعیت علمی، دانشجویان علوم پزشکی، بومی سازی علم، جهاد علمی
  • عباس عباس زاده، فریبا برهانی، سکینه سبزواری صفحات 134-145
    مقدمه
    تجربه آموزش بالینی امکان بکارگیری مبانی نظری و پذیرش نقش حرفه ای را فراهم می سازد و انتظار می رود که فرصتی را برای کسب توانمندی های لازم فراهم کند. شناخت مسائل آموزش بالینی و رفع و اصلاح مشکلات در تربیت افراد کارآمد نقش بسزایی دارد. مطالعه حاضر به منظور بررسی درک مدرسین پرستاری از آموزش بالینی، چالش ها و راهکارها انجام شده است.
    روش
    پژوهش حاضر مطالعه کیفی توصیفی است. مشارکت کنندگان 14 نفر از اساتید دانشکده پرستاری بودند و نمونه-گیری به صورت مبتنی بر هدف و تارسیدن به اشباع داده ها انجام شد.گردآوری داده ها با روش مصاحبه بود. تمام مصاحبه ها ضبط، دستنویس و سپس خط به خط تحلیل شد. از نرم افزار One Note 2010 برای ثبت مصاحبه ها و کدهای استخراج شده استفاده شد. به منظور تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوای آشکار استفاده شد.
    یافته ها
    از تجزیه و تحلیل داده ها 4 درونمایه و 9 طبقه حاصل شد که شامل عرصه نمود پتانسیل های یادگیری در عمل (ارائه توان استاد و ارائه توان دانشجو)، مواجهه با تعارضات کار واقعی (برنامه ریزی غیر موثر، موانع اجرایی کسب مهارت بالینی)، آموزش بالینی کارآمد (برنامه ریزی انعطاف پذیرارزشیابی محور، استاد بالینی موثر، گذر از وابستگی به سمت استقلال در عمل)، چالش های حرفه ای در آینده (حرفه گریزی، محیط مراقبتی نا امن) بودند.
    نتیجه گیری
    برنامه ریزی مناسب جهت آموزش موثر در روند کسب مهارت های بالینی توصیه می شود. در این راستا جذب و بکارگیری اساتید بالینی مجرب، تلاش در جهت بهسازی محیط آموزشی، توسعه همکاری بین مدرسین و بخش های بالینی و تلاش در جهت بهسازی محیط آموزشی می تواند تاثیر بسزایی داشته باشد. توجه به رفتارهای ورودی، هماهنگی و تناسب بین محتوای آموزش تئوری و مباحث عملی نیز از جمله مواردی است که به بهبود آموزش بالینی منجر می شود.
    کلیدواژگان: آموزش بالینی، پرستاری، مطالعه کیفی
  • شهناز پولادی، منیره انوشه، انوشیروان کاظم نژاد، آرمین زارعیان صفحات 146-157
    مقدمه
    تحولات ساختار خانواده، زمینه های تغییر در نقشهای خانواده و چالش های مراقبت از سالمند را ایجاد می نماید. بدین منظور کشف عوامل محدود کننده خانواده در مراقبت از سالمند هدف پژوهش حاضر را تشکیل می دهد.
    روش
    این مطالعه کیفی، تجربیات 11 عضو مراقبت کننده از سالمند در خانواده می باشد که از طریق مصاحبه عمیق نیمه ساختار در سال 90-91 انجام پذیرفته است. پس از کسب رضایتنامه، داده ها جمع آوری، ضبط و بازنویسی شد و بر اساس روش تحلیل درون مایه ای Braun و Clarke (2006) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جهت حصول دقت و استحکام داده ها، معیار مقبولیت، قابلیت انتقال، قابلیت وابستگی و قابلیت اعتماد داده ها مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر مطالعه وضعیت جسمانی نامناسب، اختلالات رفتاری، نارسایی دانش، تجربه ناکافی، مشکلات اقتصادی، مشکلات محیط فیزیکی، مشغله زیاد، نارسایی حمایت بستگان ودوستان و نارسایی حمایتهای رسمی به عنوان عوامل محدود کننده خانواده استخراج گردید.
    نتیجه گیری
    مشکلات فردی اعضای خانواده و عوامل تضعیف کننده شرایط اجتماعی و خانوادگی آنان در مراقبت از سالمند مبین ضعف زیر ساختهای نظام سلامت خانواده و بهره برداری ناکافی از پتانسیلهای موجود جهت حمایت از خانواده در مراقبت از سالمند می باشد. نقش موثر پرستاران در کشف راهکارهای نوین اجرایی با هدف کاهش خلاء بین نیازمندی های خانواده با پتانسیلهای موجود گامی موثر در تقویت زیر ساختهای نظام سلامت خانواده خواهد بود. بدین منظور جهت تکمیل نتایج مطالعه حاضر انجام مطالعات اقدام پژوهی در سطوح مدیریتهای نظام سلامت خانواده به منظور بررسی پتانسیلهای موجود و ارائه راهکارهای اجرایی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: خانواده، مراقبت، سالمند، عوامل محدود کننده، تحلیل درون مایه ای
  • اعظم عباچی، حسین بهروان صفحات 158-172
    مقدمه
    فرد مبتلا به اچ آی وی ممکن است مجبور باشد تقریبا در تمام موقعیتهای اجتماعیش نقش داغ خورده را بازی کند،یعنی فردی که موقعیت زندگی اش او را در تضاد با افراد عادی قرار می دهد. همین تصاد است که برکیفیت زندگی وی اثر می گذارد.بنابراین درپژوهش حاضر مسئله اصلی این است که فرایند انگ زدن چه تاثیری بر کیفیت زندگی مبتلایان به اچ آی وی/ایدز دارد.
    روش
    مصاحبه شدگان این مطالعه شامل8 نفر (پنج مرد و سه زن) از مبتلایان به اچ ای وی در دو مرکز عفونی رفتاری واقع در شهر مشهد درسال 1389می باشد. گروه سنی 20تا44 سال، تحصیلات بین 10-14سال و شیوه گزینش به صورت هدفمند (Purpositive sampling) بوده است. اطلاعات از طریق مصاحبه گردآوری شد. با استفاده از روش تحقیق کیفی، گفته های مستقیم و روایت های افراد درگیر با مساله اچ ای وی برای حمایت و تایید مضامین،مقوله هاو مباحث از داده های کیفی استحراج گردید.
    یافته ها
    کمبود حمایت اجتماعی فرد مبتلا و افشا ابتلا فرد اثرات روانی منفی نظیر اضطراب، افسردگی غم، احساس گناه، منزوی شدن، کاهش امید به زندگی، محدودیت بیشتر شبکه های اجتماعی، بیکاری و از دست رفتن درآمد، سوءتفاهم درباره تماسهای اجتماعی را به همراه داشت.
    نتیجه گیری
    این واکنش ها به شکل گرفتن تفسیر های شخصی بیمار کمک می کند و می تواند چالشهایی برای درک از خویشتن و نیزروابط تثبیت شده ی او بوجود آورد. در هر حال داغ ننگ از باورها و برداشت های کلیشه ای سرچشمه می گیرد و بدین جهت بهداشت فرد و جامعه را تحت تاثیر قرار دهد. پذیرش فرد مبتلا به اچ ای وی درکاهش واکنش های روانی، به دست آوردن اطلاعات مفید، تعامل اجتماعی مناسب، تشویق فرد به پیروی از سبک های سالم زندگی، مقابله مثبت و سطوح بالاتر رضایت از زندگی تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: انگ، کیفیت زندگی، اچ آی وی، ایدز، حمایت اجتماعی
  • هادی نیستانی، علی وفایی نجار، حسین ابراهیمی پور *، محسن شمس، حبیب الله اسماعیلی، نادر نیک پرست، ملیحه نصرتی صفحات 173-183
    مقدمه

    سرطان پستان شایع ترین علت منجر مرگ در زنان است. با تشخیص زودرس و درمان این بیماری، می توان میزان بقای بیماران را افزایش داد. ماموگرافی یکی از موثرترین روش ها در تشخیص سرطان پستان در مراحل اولیه است. هدف از اجرای این مطالعه کیفی بررسی دیدگاه زنان روستایی شهرستان بجنورد در مورد ماموگرافی جهت طراحی مداخله مبتنی بر بازاریابی اجتماعی بود.

    روش کار

    در این پژوهش کیفی، که داده های آن با روش بحث گروهی متمرکز گردآوری شد، 46 نفر از زنان روستایی واجد شرایط دو روستای مورد و شاهدمشارکت داشتند. بحث ها ضبط و پیاده سازی شده و به روش تحلیل محتوای Banner و با استفاده از نرم افزار Atlas.ti مورد تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    پنچ مفهوم اصل اصلی شامل نقش ماموگرافی در سلامت زنان، موانع عدم انجام ماموگرافی، راهکارهای افزایش انجام ماموگرافی، مکان و کانال های مناسب برای ارتباط با زنان روستایی و انتقال محصولات و خدمات به آنها و افراد تاثیر گذار بر رفتار زنان روستایی شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    مداخله مبتنی بر الگوی بازاریابی می تواند بر افزایش میزان ماموگرافی موثر باشد.

    کلیدواژگان: سرطان پستان، ماموگرافی، مطالعه کیفی، بازاریابی اجتماعی، زنان روستایی
  • حیدرعلی عابدی، مریم لعلی، شمیم کیوان نیا، اکرم نیکبخت صفحات 184-193
    مقدمه
    سالمندی در آغاز توسط کشورهای توسعه یافته تجربه شد، اما اخیرا در اکثر کشورهای در حال توسعه نیز آشکار شده است و در آینده نزدیک تقریبا تمام کشورها با مساله سالخوردگی مواجه خواهند شد. این در حالی است که عمده جمعیت سالمندان در حالت بازنشستگی هستند و توان مالی کافی برای پرداخت هزینه ها ندارند. اکثر سالمندان نیاز به خدمات توانبخشی در زمینه های حرکتی، عضلانی، بینایی، شنوایی و روانی دارند. توجه به ت استقلال فردی، بعد عاطفی و توجه به کیفیت زندگی در سالمندان اهمیت زیادی دارد. از اینروست که امروزه در بسیاری ازکشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، ساز و کار هایی که موجبات پیوستن سالمندان به جامعه را فراهم می آورند اجرا می گردد. این بررسی با هدف توصیف ماهیت و چگونگی دسته بندی تجارب زندگی سالمندان مراجعه کننده به پارک های شهراصفهان از نحوه گذران زندگی روزمره انجام شد..
    روش
    روش پژوهش در این مطالعه، فنومنولوژی است. نمونه گیری به روش مبتنی برهدف ازبین سالمندای مراجعه کننده به پارک های شهر اصفهان صورت گرفت و مصاحبه با آنان به طور عمیق انجام گردید. تحلیل اطلاعات به روش Colaizzi انجام شد.
    یافته ها
    دسته بندی کدهای اولیه به شکل گیری پنج درونمایه که عبارتند از: فراغت، گذران، شادابی، آسایش و خاطرات منجز شد..
    بحث و نتیجه گیری
    طیف وسیعی از فاکتورهای زندگی روزمره علاوه بر مسائل مادی و اوقات فراغت، با سالمندی و بازنشستگی تغییر پیدا می کند، برنامه ریزی برای اوقات فراغت سالمندان از ارزش بیشتری برخوردار می باشد. سبک زندگی سالم در دوران سالمندی نیازمند افزایش تخصص و توجه تمامی مسئولان و برنامه ریزان بخصوص در حوزه آموزش عمومی است.
    کلیدواژگان: فراغت، گذران، شادابی، آسایش، خاطرات زندگی روزمره، سالمندان
|
  • Nasrin Rezaee, Marjan Mardani, Forugh Rafii, Hadi Ranjbar Pages 101-110
    Introduction
    Nurses are considered as one of the most essential members of patents’ health care team. They play an important role in patient recovery or any other changes in patient health conditions. However، it seems that nurses’ caring of patients depended on their hops of recovery. Therefore، it is expected that nurses’ hopes be a fundamental part of the offering of any care. With due attention to this issue، this study analyzed the concept of nurses’ hope of patient recovery.
    Method
    The hybrid model، which includes theory، practice، and final analysis، was used and interviews were analyzed according to the analytical method of inductive content analysis.
    Results
    In the theoretical stage، nurses’ hopes were characterized by availability، professionalism، positive expectations، future-oriented، targeted، and etcetera. In the next stage، the practical definition of the concept (the nurses’ hopes is a necessity in the quality of health care) was studied. In the final analysis stage، the concept was defined with the characteristics of dynamic، realistic، and goal-based expectations. It was also defined as leading to better performances and attitudes in offering effective health care and nurses’ tranquility.
    Conclusion
    The analysis of the concept of hope in nurses illustrated that nurses’ awareness of concepts such as hope in health care (the most important task of a nurse) could lead to their better performance.
    Keywords: Hope of recovery, Nurse, Patient, Intensive care, Concept analysis, Hybrid model
  • Abbas Shamsalinai, Dr Kian Nourozi, Dr Masoud Fallahikhoshknab, Dr Ali Farhoudian Pages 111-124
    Introduction
    Addiction is a problem of the modern world. In dealing with this problem، the approach of effective treatment is very important. One of the important issues in curing addiction is factors effective on the decision to quit. The aim of this study has been to explore effective factors on the decision to quit among substance abusers.
    Method
    This study is a part of a bigger one، which is a qualitative study undertaken with grounded theory approach. The Participants were 22 individuals (including 16 males and 6 females) who were substance abusers. Participants were selected using purposeful sampling and maximum variation. Data were gathered through face-to-face interviews and semi-structural questions. Data analysis was conducted using content analysis method.
    Results
    Two main categories were explored in this study. The first is «the need to survive» which includes three subcategories: 1- to get tired from the current condition، 2- to feel threatened، and 3- to reach the end of the line. The second category is «to set foot on the path» which includes two subcategories: 1- recourse to spirituality، and 2- searching for information.
    Conclusion
    The results of this study show that deciding to quit drugs there are both facilitator and inhibitor factors. Therefore، it is necessary that governments and addiction treatment institutes provide social services on addiction by focusing on gender differences and education on quitting complications. In this way، they can make families show more compassion and support، and increase motivation for treatment and reduce the feeling of frustration in drug abusers. In addition، attention to spirituality as a facilitator factor on the decision to quit and completing the path to recovery through families and addiction treatment centers is of great importance.
    Keywords: Addiction, Substance abusers, Decision to quit, Qualitative study
  • Mitra Hekmatafshar, Sohila Kalantari, Akram Sanagu, Leila Mahasti Jouybary Pages 125-133
    Introduction
    In order for Iran to realize its vision of scientific authority it needs a generation to maintain it in this competitive world. Postgraduate students and young intellectuals have an important role in this mission. This study was conducted with the aim of explaining the perspective of postgraduate students of Golestan University of Medical Sciences، Iran، on achieving scientific authority in the country.
    Method
    This was a qualitative study on 20 male and female postgraduate students of Golestan University of Medical Sciences. Data collection was performed with semi-structured interviews. All interviews were recorded and written، and analyzed using content analysis.
    Results
    Three main themes and several sub-themes were extracted. The theme that expresses the concept of authority from the view of participants in this study was «to have the last word in science». Sub-themes of the study were “referring to and having authority in science «. In the view of the participants، in terms of scientific authority the country is now» in the academic dependence stage «. Evidenced by the» need to use translated material and wait for scientific achievements from abroad «. Another key theme which emerged was» localization of knowledge «. The theme» being attainable «shows the participants’ belief in the possibility of achieving scientific authority. Having a history of scientific authority in Iran and the spirit of perseverance of the academics and students can cause the restoration of this approach.
    Conclusion
    The themes derived from the current study show a range of views of postgraduate students. At one end of the spectrum is the lack of scientific authority in the country and at the other end is being attainable. The supreme leader has said:» scientific authority must be followed with hope، and hopefully will have results. There will certainly be a day when you will see that the scientific authority of Iranian universities and scientists is within our reach. The youth will certainly see this. «Data of the present study can be used in order to achieve strategic objectives in reaching scientific authority.
    Keywords: Scientific authority, Medical students, Localization of science, Spirit of perseverance
  • Dr Abbas Abbaszade, Dr Fariba Borhani, Sakine Sabzevari Pages 134-145
    Introduction
    The clinical education experience provides an opportunity for the application of theoretical concepts and acceptance of professional roles. Determining the challenges of clinical education and planning for a better education has an important role in training effective individuals. This study was done to determine nursing teachers’ viewpoints toward clinical education، its challenges، and their recommendations.
    Method
    This is a descriptive، qualitative study on nursing teachers. Purposeful sampling was used for data gathering until data saturation; in total، 14 teachers participated. For transcription and analysis of 18 interviews One Note 2010 was used. Data was analyzed using manifest content analysis.
    Results
    During analysis، 4 themes and 9 subthemes immerged. They included presentation of learning potential in practice (of the teacher، and students)، confrontation with challenges in real situations (ineffective planning، and administrative obstacles to clinical training)، effective clinical education (effective، flexible، and assessment-based planning، effective teacher، and transition from dependent to independent practice)، future professional challenges (evasion from professions، and unsafe caring environment).
    Conclusion
    According to the results of the present study appropriate planning for effective teaching and clinical training is suggested. It seems that the use of expert teachers، improvement of the learning environment، development of the relationship between teachers and clinical staff، special attention to entry behaviors، and coordination between theoretical and practical concepts should be considered for an effective education.
    Keywords: Clinical education, Nursing, Qualitative study
  • Shahnaz Pouladi, Monireh Anoosheh, Anoshirvan Kazemnejad, Armin Zareiyan Pages 146-157
    Introduction
    The evolution of family structures changes family roles، and challenges in providing care for the elderly. Thus، the exploration of the factors limiting the care of elderly in families is the aim of this study.
    Method
    This was a qualitative study of the experiences of 11 family elderly caregivers through in-depth، semi-structure interviews conducted in 2011-2012. After obtaining informed consents، data collection، recording، and transcribing were done. Data analysis was performed according to thematic analysis by Brown and Clarke. To ensure consistency and accuracy of data، credibility، transferability، dependability، and conformability criteria were assessed.
    Results
    In this study poor health، behavioral problems، shortcomings in knowledge، Insufficient experience، economic problems، problems with the physical environment، being busy، insufficient supportive relatives and friends، and failure in formal support were limitation factors in elderly care for families.
    Conclusion
    Individual problems of family members and the weakening factors of social and familial conditions in elderly care cause family health system infrastructures to be fair and use of existing potentials to be insufficient for family support in elderly care. The role of nurses in the exploration of new strategies with the aim of reducing the gap between family needs and existing potentials will be an effective step in strengthening family health infrastructures. In order to complete the results of this study، further studies should be undertaken for assessing existing potential and new strategies for family support in elderly care.
    Keywords: Family, Care, Elderly, Limitation factors, Thematic analysis
  • Azam Abachi, Hossein Behravan Pages 158-172
    Introduction
    HIV infected people may have to play the role of a stigmatized person almost in all his/her life situations; means the one whose situation of life exposes him/her in conflict with ordinary people which affects his/her life''s quality. This research aimed to survey what are the effects of stigmatization on the quality of life in patients with HIV/AIDS.
    Method
    8 HIV-infected persons (5 men and 3 women) from two behavioral-infectious centers of Mashhad، Iran، were interviewed. They were among the age of 22-40 years، had 10-14 years education and were selected by purposive sampling. By qualitative method، direct comments and the stories of those who were involved with HIV issue was used to verify the topics، contents and discussions from qualities data.
    Results
    Lack of social support and revelation of HIV infection had negative mental effects such as anxiety، depression، grief، qualm، loss of life expectancy، loss of income، and misunderstanding about social contacts.
    Conclusion
    The reactions help the patient to have personal interpretation that can cause self challenges tend to self-concept and the established relations. Those stigmas are rooted in the beliefs، perceptions and stereotypes; therefore they can affect individuals’ as well as community’s health. The tolerance of HIVinfected people can decrease the mental reactions، help to gain useful information and reasonable social interacts، and encourage them to follow healthy life style، positive confrontation، and higher levels of life satisfaction.
    Keywords: Stigma, Quality of life, HIV, AIDS, Social support
  • Hadi Neyestani, Ali Vafaee- Najar, Hossein Ebrahimipour, Mohsen Shams, Habibollah Esmaeili, Nader Nikparast, Maliheh Nosrati Pages 173-183
    Introduction

    Breast cancer is the most common cancer leading to death in women. So، early detection and treatment of it is very important and increase the patient survival. Mammography is one of the most effective methods for diagnosis of the breast cancer. We aimed to study for designing a social marketing intervention in rural areas of Bojnourd، Iran to propagate using mammography among women.

    Method

    In this qualitative study، 46 women in four focus group discussions (FGD) discussed their views and ideas about mammography. All discussions were voice-recorded and written by two note takers. Using ATLAS. ti5. 2 software، the collected data were analyzed.

    Results

    Five main themes including mammography in general، barriers to doing mammography، appropriate communication methods and channels and opinion leaders for them to do this exam، were extracted.

    Conclusion

    Designing a social marketing-based intervention can be useful for propagation of using mammography among women.

    Keywords: Breast cancer, Mammography, Qualitative study, Social marketing, Rural women
  • Dr Heidarali Abedi, Maryam Lali, Shamim Keyvanniya, Akram Nikbakht Pages 184-193
    Introduction
    Ageing is the crucial occasion of human life reduces physical strength and the ability to do some recreational activities that require physical strength. Moreover، the lack or shortage of recreational and cultural centers force most of the seniors to stay at home or، at best، to sit in front of homes or go to parks and green space in the final years of life. With regard to the specific needs of this age and quality of life in the elderly، it is important to give necessary attention to the elderly daily living story to better understanding of their life status. We aimed to describe the elderly lived experiences during spending their time in parks in Isfahan، Iran.
    Method
    Phenomenological research with purposeful sampling and unstructured interviews as well as Colizis'' analysis approach were the main bases of the study.
    Results
    The findings were grouped into ten themes including: spirituality، happiness، nutrition، emotional attachment، stroll in the park، memories، changing appearance، rest، leisure and support resources.
    Conclusion
    Many researchers have expressed a range of factors in elderly daily living as well as economic issues and leisure opportunities that would be altered during retirement. Each of these factors can affect the satisfaction of retired elderly.
    Keywords: Elderly living pattern, Life style, Senior citizen, Parks