فهرست مطالب

نشریه پرستاری ایران
پیاپی 82 (تیر 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/04/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صدیقه خنجری، سیده فاطمه اسکویی، اعظم اسحقیان درچه*، حمید حقانی صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    لوسمی به عنوان شایع ترین سرطان دوران کودکی نه تنها برای کودک، که برای کل خانواده و به خصوص والدین چالش جدی ایجاد کرده، و می تواند کیفیت زندگی آنان را دستخوش تغییر سازد. این مطالعه با هدف تعیین کیفیت زندگی والدین کودکان مبتلا به لوسمی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی در سال 1391 بر روی200 نفر از والدین کودکان مبتلا به لوسمی مراجعه کننده به درمانگاه های خون بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران به روش نمونه گیری مستمر انجام شد. نمونه های این مطالعه را والدین کودکان 15-1 ساله مبتلا به لوسمی با تجربه حداقل یک دوره درمان کودک تشکیل دادند. داده ها با استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی (P - (CQOLC و پرسشنامه های مشخصات دموگرافیک والدین و اطلاعات بالینی کودک جمع آوری شد. نتایج با استفاده از آزمون های t مستقل، ANOVA و رگرسیون خطی، در نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین نمره کیفیت زندگی واحدهای مورد پژوهش در این مطالعه کمتر از 50% نمره کل کیفیت زندگی است و این نمره در مقایسه با سایر تحقیقات در این زمینه بسیار پایین است. همچنین نتایج رگرسیون خطی انجام شده نشان داد متغیرهای فردی جنسیت (پدر یا مادر بودن)، درآمد و شغل بیشترین ارتباط را با کیفیت زندگی والدین کودکان مبتلا به لوسمی دارند (05/0 ≥ P).
    نتیجه گیری کلی: با توجه به نامناسب بودن کیفیت زندگی والدین کودکان مبتلا به لوسمی، آموزش به این خانواده ها در زمینه مراقبت از کودک و همچنین شناخت نحوه تطابق آنان ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، والدین، کودکان، لوسمی
  • مهسا پورشعبان*، زهره پارسا یکتا، محمد غلام نژاد، حمید حقانی، نادیا کریمی صفحات 11-22
    زمینه و هدف
    ابتلاء به بیماری مزمن کلیه با افت شدید کیفیت زندگی همراه است و پرستاران مسئول هستند تا از طریق مداخلات مناسب این بیماران را به زندگی متوازن سوق داده و تا حد امکان کیفیت زندگی آنان را افزایش دهند. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش رژیم غذایی، بر کیفیت زندگی بیماران مزمن کلیه غیر دیالیزی انجام شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی قبل و بعد و با گروه کنترل می باشد. 80 بیمار مزمن کلیه غیردیالیزی با فیلتراسیون گلومرولی 60 -15 میلی لیتر در دقیقه در 73/1 مترمربع با روش هدفمند، به دو گروه 40 نفره تقسیم شدند. به گروه آزمون علاوه بر مراقبت معمول، بسته آموزشی رژیم غذایی ارائه شد و بیماران گروه کنترل فقط تحت مراقبت معمول قرار گرفتند. پس از 12 هفته، مجددا، کیفیت زندگی بیماران با پرسشنامه استاندارد شده کیفیت زندگی (Kidney Disease Quality Of Life _iranian_Final_ver1.3) مورد سنجش قرار گرفت. اطلاعات جمع آوری شده با آمار توصیفی و استنباطی(تی مستقل و کای دو) در نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    پس از 12 هفته، امتیاز کیفیت زندگی در بعد عمومی، در اجزاء جسمی و روانی و نمره کلی کیفیت زندگی(p<0/05) نسبت به گروه کنترل تفاوت معنادار آماری را نشان داد. در بعد اختصاصی، در حیطه های علائم و نشانه های بیماری، اثرات بیماری، محدودیت مرتبط با بیماری، رضایت و سلامت کلی نیز تفاوت معنادار آماری بین دو گروه مشاهده شد(p<0/05) نتیجه گیری کلی: افزایش آگاهی بیماران مزمن کلیه غیردیالیزی با استفاده از این قبیل شیوه های آموزشی در مورد رژیم غذایی می تواند یکی از عوامل بهبود کیفیت زندگی در این بیماران باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، بیماری مزمن کلیه، آموزش رژیم غذایی، بیمار غیر دیالیزی
  • غلام رضا رجبی*، یعقوب سروستانی، خالد اصلانی، رضا خجسته مهر صفحات 23-33
    زمینه و هدف
    زندگی زناشویی به عنوان یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر عملکرد خانواده، از عوامل مختلفی تاثیر می پذیرد که این عوامل می تواند در زنان شاغل متفاوت باشد. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف پیش بینی رضایت زناشویی بر حسب متغیرهای تعارض کار-خانواده، خانواده-کار و خودکارآمدی تعارض کار-خانواده، خانواده-کار در پرستاران زن متاهل بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال 1391 صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی و از نوع همبستگی بود. 240 پرستار زن متاهل از میان 8 بیمارستان وابسته به مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند و مقیاس های تعارض کار-خانواده و خانواده-کار و خودکارآمدی تعارض کار-خانواده و خانواده-کار و رضایت زناشویی را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون در به نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بین تعارض کار-خانواده و خانواده-کار با رضایت زناشویی رابطه منفی وجود داشت(001/0 > p)، بین خودکارآمدی تعارض کار-خانواده و خودکارآمدی تعارض خانواده-کار با رضایت زناشویی، رابطه مثبت وجود داشت(001/0 > p) و تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که تعارض خانواده-کار و خودکارآمدی تعارض کار-خانواده پیش بینی کننده های رضایت زناشویی در این پرستاران هستند.
    نتیجه گیری کلی: با توجه به یافته ها توصیه می شود که پرستاران از دخالت دادن مسائل شغلی در مسئولیت های خانوادگی که منجر به کاهش رضایت از شغل، زندگی خانوادگی و سلامتی می شود پرهیز نموده و با معامله کردن بر سر هویت های نقش دوگانه خود بین آن ها توازن ایجاد کنند.
    کلیدواژگان: تعارض کار، خانواده، تعارض خانواده، کار، خودکارآمدی تعارض کار، خانواده، خودکارآمدی تعارض خانواده، کار، رضایت زناشویی
  • معصومه رضایی، رسول کرمی، روناک شاهوی صفحات 34-41
    زمینه وهدف
    وسایل داخل رحمی (آی، یو،دی) یکی از روش های پیشگیری از بارداری سالم، موثر، طولانی مدت و قابل برگشت است که به طور وسیعی در جهان مورد استفاده قرار می گیرد. این پژوهش به منظور شناسایی علل قطع استفاده از آی، یو، دی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی – درمانی شهر سنندج انجام گرفت
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - تحلیلی از بین مراکز بهداشتی درمانی شهر سنندج 5 مرکز از طریق نمونه گیری خوشه ایانتخاب و اطلاعات زنان استفاده کننده از آی، یو، دی که در مدت یکسال اقدام به قطع استفاده نموده بودند از طریق پرسشنامه جمع آوری گردید. سپس با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16و تست آماری کای دو اطلاعات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد 166 نفر در مدت زمان بررسی اقدام به خروج آی، یو، دی نموده بودند. شایعترین علت ناشی از عوارض جانبی استفاده از روش بود (04/59%)؛ سایر علل خروج آی، یو، دی تمایل به بارداری، نگرانی از آثار جانبی، خروج خودبخودی، نامشخص بودن نخ آی، یو، دی، انقضای مدت زمان استفاده، حاملگی توام با وسیله و قطع استفاده بدلیل یائسگی و یا فوت همسر، طلاق، و وازکتومی بوده است. شایعترین عوارض جانبی گزارش شده: افزایش میزان خونریزی (77/38%)، عفونت(57/28%)، قاعدگی دردناک(39/19%)، لکه بینی (27/17%) بوده است.
    نتیجه گیری کلی: داشتن حداقل سه فرزند در کشور توصیه می شود اما با توجه به نتایج حاصل از پژوهش در مواردی که بارداری مجدد مجاز نمی باشد لازم است انواع دیگر آی،یو،دی که عارضه افزایش میزان خونریزی با آنها کمتر می باشد مانند نوع Progestasert در اختیار مراکز بهداشتی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آی، یو، دی، علل قطع استفاده، عوارض
  • ارغوان افرا*، حیدر علی عابدی، نور الله طاهری صفحات 42-50
    زمینه وهدف
    در سال های اخیراستفاده از رایانه در هر کاری ضروری شده و کمتر حرفه ای را می توان یافت که در آن برای انجام وظایف از رایانه استفاده نشود. یکی از شایع ترین شکایات کاربران رایانه، مشکلات چشمی است. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی انواع شکایات چشمی در کاربران رایانه یکی از شرکت های نفتی آبادان است.
    روش بررسی
    نوع مطالعه توصیفی مقطعی است که به صورت تصادفی ساده روی 199 نفر ازکاربران رایانه انجام شده است. داده ها ازطریق پرسشنامه های دموگرافیک، خستگی چشمی و ارگونومی محیط کار با رایانه جمع آوری شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 19 و روش های آمار توصیفی و کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نمونه ها شامل 78 زن و121مرد با دامنه سنی 30 - 40 سال بودند که به طور متوسط 21 تا 40 ساعت در هفته از رایانه استفاده می کردند. فراوانی شکایات چشمی در کاربران به ترتیب شامل تار دیدن مانیتور2/44 درصد، سرگیجه در هنگام نگاه کردن به مانیتور7/41 درصد، اشک آلود شدن و اشک ریزش چشمی در حین کار با مانیتور7/38 درصد، احساس سوزش چشم2/38 درصد و احساس خشکی چشم2/38 درصد می باشد. بین خستگی چشمی با سن (014/0=P-value)، ساعت کار با رایانه (004/0= P-value)، شرایط کار (001/0= P-value)، وضعیت صندلی (03/0= P-value) و وضعیت مانیتور (02/0= P-value) رابطه معنی دار آماری مشاهده شد.
    نتیجه گیری کلی: نتایج این مطالعه فراوانی بالای شکایات چشمی در کاربران رایانه را نشان می دهد و تاثیر شرایط نامناسب محیط کار را در بروز این شکایات مطرح ساخته و لزوم اصلاح شرایط ارگونومیک محیط کار را بیان می کند.
    کلیدواژگان: کاربر رایانه، رایانه، شکایت چشمی، محیط کار
  • نسیم بهرامی، محمد مرادی، محمد علی سلیمانی*، زهرا کلانتری، فاطمه حسینی صفحات 51-61
    زمینه و هدف
    کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان تنها با بیماری و درمان آن تعیین نمی شود بلکه وابسته به سایر وضعیت های پزشکی، روانی و اجتماعی است. اضطراب مرگ با اختلال در بعد روانی می تواند کیفیت زندگی این گروه از بیماران را تحت تاثیر قرار دهد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط اضطراب مرگ با کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان در بیمارستان کوثر قزوین سال1391 انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، 276 نفر از زنان با تشخیص قطعی سرطان شرکت نمودند. برای گردآوری داده ها از یک پرسشنامه مشتمل بر سه بخش مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه اضطراب مرگ Templer و کیفیت زندگی McGill استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی شامل آزمون کولموگروف اسمیرنوف، ضریب همبستگی اسپیرمن و رگرسیون خطی در نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 انجام شد.
    یافته ها
    میانه امتیاز اضطراب مرگ بیماران 48 (دامنه میان چارکی: 8) و میانگین امتیاز کیفیت زندگی آنان 11/25 ± 07/103 بود. بین اضطراب مرگ با کیفیت زندگی (35/0- = rs) ارتباط معنی داری وجود داشت (001/0> p). همچنین بین اضطراب مرگ با بعد روانی کیفیت زندگی (38/0- = rs)، سن (13/0- = rs) و دفعات نماز خواندن (14/0- = rs) همبستگی وجود داشت (001/0> p). مدل رگرسیون خطی چندگانه نشان داد اضطراب مرگ، میزان حمایت اجتماعی و سطح تحصیلات از پیش گویی کننده های کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان بوده اند.
    نتیجه گیری کلی: تدوین یک برنامه جامع مراقبتی در بیماران مبتلا به سرطان با توجه به عوامل تاثیرگذار بر کیفیت زندگی آن ها امکان پذیر خواهد بود. کاهش اضطراب مرگ، افزایش حمایت اجتماعی و ارتقاء سطح تحصیلات از جمله مواردی است که می تواند کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: اضطراب مرگ، کیفیت زندگی، سرطان، زنان
  • فاطمه سلمانی صفحات 62-73
    زمینه و هدف
    در حالیکه در بسیاری از موارد جداسازی بیمار از تهویه مکانیکی با ارزیابی تعدادی از پارامترها و به صورت ذهنی انجام می شود پروتکل ها می توانند جداسازی همگون و ایمنی را فراهم سازند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر پروتکل جداسازی بر طول مدت تهویه مکانیکی در بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان الزهراء(س) اصفهان انجام شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی است. 50 بیمار بستری در بخش مراقبت ویژه بیمارستان الزهرا(س) اصفهان که بیش از 48 ساعت به دستگاه تهویه مکانیکی متصل بودند به طور تصادفی از طریق نرم افزار Minimization در دو گروه 25 نفره آزمون و کنترل قرار گرفتند. درگروه مداخله پروتکل نوشته شده توسط پرستاران آموزش دیده و در گروه کنترل، جداسازی طبق معمول بخش مراقبت ویژه انجام شد. یافته ها با کمک روش های آماری توصیفی و استنباطی (آزمون t مستقل،کای اسکوئر، دقیق فیشر و من ویتنی) در SPSS ویرایش 17 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان داد که میانگین طول مدت تهویه مکانیکی در گروه مداخله به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل است (03/0= p). همچنین میانگین طول مدت اقامت بیمار در بخش مراقبت ویژه در گروه مداخله به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل است (006/0= p). همچنین میزان اکستوبه ناموفق در دو گروه مداخله و کنترل تفاوت آماری معنی داری داشت (01/0= p).
    نتیجه گیری کلی: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از پروتکل های ساختار یافته و ابزارهای جداسازی نسبت به روش های معمول اجرا شده دربخش های مراقبت ویژه باعث کوتاهتر شدن طول مدت تهویه مکانیکی و اقامت بیمار در بخش و همچنین کاهش اکستوبه ناموفق می شود.
    کلیدواژگان: پروتکل جداسازی، تهویه مکانیکی، بخش مراقبت ویژه، پیامدهای پروتکل جداسازی
|
  • S. Khanjari, F. Oskouie, A. Eshaghian Dorche *, H. Haghani Pages 1-10
    Background and Aims
    Leukemia as the most common childhood cancer، not only for children، has created a serious challenge for the whole family، especially parents، it could change their quality of life. This study aimed to examine quality of life of parents of children with leukemia and related factors.
    Material and Methods
    This was a descriptive study in 2012 on parents of 200 children with leukemia referred to the hospital affiliate d to Tehran University of Medical Sciences، selected by consecutive sampling. Data were collected using the Caregiver Quality of Life Index Cancer Persian (CQOLC-P) and demographic questionnaires of parents and children with 1 to 15 years old. Outcomes analyzed using descriptive statistics (independent t -test، ANOVA and linear regression) in SPSS- PC version 16.
    Results
    The results showed that the mean of quality of life of subjects is less than 50% of total score of quality of life. Furthermore، there was significant relationship between gender، income job status and quality of life (p≤0. 05). Discussion and
    Conclusion
    According to the finding، inappropriat e quality of life of parents of children with leukemia، education of parent about way of care of child and recognizing their problem for specific guidance for dealing and coping with the situation are essential.
    Keywords: Quality of Life, Parents, Children, Leukemia
  • M. Pourshaban *, Z. Parsayekta, M. Gholamnezhad, H. Haghani, N. Karimi Pages 11-22
    Background and Aim
    Chronic renal disease is highly associated with reduced quality of life and nurses are responsible for promotion of the quality of life of these patients and lead them to a balanced life by appropriate interventions. This study was aimed to determine the effect of food diet training on the quality of life of non-dialysis patients with chronic renal disease.
    Material and Methods
    It was a quasi-experimental before-after nonequivalent comparative group study. Eighty chronic renal disease patients with Glomerular Filtration Rate of 15-60 ml/min/1. 73 m2، were recruited and assigned by purposive sampling either to control or experimental groups (n=40). The experimental group received food diet training package and the control group received only usual care. Before and after 12 weeks، patients were evaluated by Kidney Disease Quality of Life _ iranian_Final_ver1. 3 questionnaire. The data were analyzed by descriptive and inferential statistics (t-test and chi square) using SPSS-PC (v. 16).
    Results
    After 12 weeks significant differences were found in the physical and mental components of the general dimension and overall quality of life between the two groups (P <0. 05). There were also significant differences in the specific dimension of quality of life including signs and symptoms، effects of disease، limitations associated with illness، satisfaction and total health between the two groups (P <0. 05). Discussion and
    Conclusion
    Increasing the awareness of non - dialysis chronic renal disease patients using this method would improve their quality of life.
    Keywords: Quality of Life(QOL), Chronic Renal Disease(CRD), Food diet training, Non, dialysis patients
  • Gh Rajabi *, Y. Sarvestani, Kh Aslani, R. Khojastemehr Pages 23-33
    Background and Aim
    Marital life as one of the most important influential factors affecting family performance is influenced by numerous factors that would be different for employed women. Accordingly the aim of this study is to determine the predicators of marital satisfaction based on variables of work-family conflict، family- wok conflict، work-family conflict self- efficacy and family-work conflict self- efficacy in married female nurses working in educational hospitals affiliated to Jundishapor University of Medical Sciences during 2012.
    Material and Methods
    It was a descriptive-correlational study. Two hundred and forty married female nurses were selected by randomized stratified sampling among eight educational hospitals affiliated to Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences. Data was collected by Work-Family Conflict، Family- Wok Conflict، Work-Family Conflict Self- Efficacy، Family-Work Conflict Self- Efficacy، Marital Satisfaction scales and analyzed using Pearson correlation and regression analysis using SPSS-PC (v. 16).
    Results
    There were significant negative correlations between work-family conflict and family-work conflict with marital satisfaction (P<0/001). There were also significant positive correlation between work-family conflict self- efficacy and family-work conflict self-efficacy with marital satisfaction (P<0/001). The results of regression analysis showed that family-wok conflict and work-family conflicts self-efficacy are the predictors of marital satisfaction. Discussion and
    Conclusion
    According to the findings، nurses are suggested to avoid letting job problems to interfere with their family responsibilities because this will reduce their job satisfaction، family life and their health. They are advised to make balance between the identities of their dual roles by bargaining between them.
    Keywords: Marital satisfaction, Family, wok conflict, Family, work conflict self, efficacy, Work, family conflict, Work, family conflict self, efficacy
  • M. Rezaie, R. Karamei, R. Shahoei Pages 34-41
    Background and Aims
    The Intrauterine contraceptive device is one of the safe، effective، longtime، and reversible and globally used contraceptive methods. The purpose of this research was to identify the factors associated with discontinuation of intrauterine contraceptive device among women referred to Sananda. health centers.
    Material and Methods
    In this descriptive –analytical study 5 centers were selected among the health centers of Sanandaj using cluster sapling method. A researcher-made questionnaire was used to collect the data related to the women who discontinued using intrauterine contraceptives device during one year. Data was analyzed by chi-square test using SPSS-PC (v. 16).
    Results
    The findings revealed that 166 women had removed their IUDs during the study. The most common reason for discontinuation of IUD was the complications (59. 04%) of the device and other reasons were desire for pregnancy، concern about its complications، spontaneous expulsion، invisibility of the thread، expired date of use، pregnancy، menopause، husband death، divorce and vasectomy. The most common complications were bleeding (38. 77%)، infection (28. 57%)، dysmenorrhea (19. 39%) and spotting (17. 27%).
    Conclusion
    Having at least three children has been recommended in the country. However، regarding the findings of this study whenever more pregnancies are contraindicated، other kinds of IUD such as Progestasert should be available in health centers to offer woman with excessive bleeding.
    Keywords: Intrauterine cotraceptive Device, Causes of discontinuation, complication
  • A. Afra *, Ha Abedi, N. Taheri Pages 42-50
    Background And Aim
    The use of computers has become mandatory for doing every kind of work in recent years، and fewer professionals can be found on which to perform the functions without computers. One of the most common complaints of computer users is ocular problems. The aim of this study was to determine the frequency of ocular symptoms in computer users in one of Abadan oil companies.
    Material And Methods
    It was a cross-sectional study which was performed on 199 computer users. Simple randomization was used to recruit the sample. The data was collected using demographic sheet and eye fatigue and workplace ergonomics questionnaire and was analyzed by descriptive statistics and Chi-square test using SPSS-PC (v. 19).
    Results
    The sample consisted of 78 females and 121 males. Their age ranged between 30 to 40 years and their use of computers ranged between 21 to 40 hours a week. Frequent eye complaints of the users included، dim display (44. 2 %)، dizziness when looking at the monitor (41. 2 %)، tears and tearing eyes while working with the monitor (38. 7 %)، burning eyes، (38. 2%) and feel eye dryness 38/2% respectively. There was significant relationships between the ocular complaints and age (P-value= 0. 014)، the number of hours of working with computers (P-value= 0. 004)، the position of chair (P-value= 0. 03)، working conditions (P-value= 0. 001) and the position of monitors (P-value= 0. 02).
    Conclusions
    The results of this study revealed the high frequency of ocular symptoms in computer users and the impact of non-ergonomic conditions on the occurrence of these complaints and represented the necessity of modification of ergonomic conditions.
    Keywords: Computer user, Computer, Ocular symptoms¸ Workplace
  • N. Bahrami, M. Moradi, Ma Soleimani *, Z. Kalantari, F. Hosseini Pages 51-61
    Background and Aims
    Quality of life of patients with cancer is not determined only with the disease and its treatment but it depends on other medical، psychological and social conditions. Death anxiety and psychological disorders can affect the quality of life for this group of patients. The aim of this study was to determine death anxiety and its relationship with quality of life in women with cancer admitted to Kosar Hospital of Qazvin city in 2013.
    Material and Methods
    It was a cross-sectional study that was carried out among 276 women with cancer. Data was collected by questionnaire. It included three parts: demographic characteristics، Templer Death Anxiety Scale and the McGill Quality of Life Scale. Data analysis was performed by descriptive and inferential statistics (Kolmogorov - Smirnov، Spearman correlation test، linear regression) using SPSS-PC (v. 20).
    Results
    The median of death anxiety score and the mean score of quality of life were 48 (IQR: 8) and 103. 07 ± 25. 11 respectively. There was a significant relationship between death anxiety and quality of life (rs=-0. 35). Also there was significant correlation between death anxiety and psychological quality of life (rs=-0. 38)، age (rs=-0. 13) and frequency of praying (rs=-0. 14). Multivariate linear regression showed that death anxiety، social support and education level are predictive factors of the quality of life in women with cancer.
    Conclusion
    Developing a comprehensive care program for patients with cancer regarding the factors affecting their quality of life would be possible. Reducing death anxiety، increased social support and improved level of education can improve the quality of life of women with cancer.
    Keywords: Death Anxiety, Quality of life, Cancer, Women
  • F. Salmani Pages 62-73
    Background And Aim
    While in many instances، mechanical ventilation discontinuation is assessed subjectively by a number of parameters; protocols would provide safe and effective discontinuation. This study aimed to determine the effect of discontinuation protocol on the duration of mechanical ventilation among patients hospitalized in intensive care units (ICUs) of Al Zahra hospital in Esfahan city.
    Materials And Methods
    It was a randomized clinical trial. Fifty patients who had been connected to mechanical ventilators for more than 48 hours were assigned to either experimental (n=25) or control (n=25) group by minimization. The experimental group was weaned by a special protocol by trained nurses and the control group was weaned as usual. Data was analyzed by descriptive and inferential statistics (t-test، chi-square، Fisher''s exact and Mann-Whitney) using SPSS-PC (v. 17).
    Results
    The findings showed that the mean duration of mechanical ventilation in experimental group is significantly lower than the control group (p=0. 03). The mean length of stay in intensive care unit of patients in the experimental group was significantly lower than the control group (p=0. 006). There were also a significant deference between unsuccessful extubaion in experimental and control groups (p=0. 01).
    Conclusions
    The results showed that using a structured guideline and weaning tool shortens the length of mechanical ventilation and length of stay in ICUs and also reduces unsuccessful extubation comparing routine methods.
    Keywords: Discontinuation Protocol, Mechanical Ventilation, Intensive Care Unit, Outcomes of Discontinuation Protocol